svajukas
2005 08 07, 20:19
Rugsėjis rugsėjis, pamišęs rugsėjis... Šeip va labai įdomu man labai pasidarė, ar rugsėjis tik vaikų šventė? Va ar nenorėtumėt dabar jūs visi sugryžti šį tuos metus kai tekdavo ruoštis eiti į mokyklą? Kai žinojote kad greitai susitiksite su savo chebra? Kad vėl bus velniškai linksma mokytojui iškrėsti pokšta? Nagi nagi, laukiu jūsų mokyklinių istorijų... Tegu vaikystė sugryžta čia...
Erszebeth
2005 08 07, 20:23
O man rugsėjis niekada nebuvo dingęs. Mokykla, studijos, pedagoginis darbas  Tas pats gyvenimo ciklas jau daugiau nei tris ketvirtadalius pragyvento gyvenimo, tik vaidmuo kažkiek keičiasi.
QUOTE(Erszebeth @ 2005 08 07, 20:23) O man rugsėjis niekada nebuvo dingęs. Mokykla, studijos, pedagoginis darbas  Tas pats gyvenimo ciklas jau daugiau nei tris ketvirtadalius pragyvento gyvenimo, tik vaidmuo kažkiek keičiasi. Analogiska situacija: kasmet vis kitas, vis tas pats rugsejis...
Nemėgau savo klasės. Jokių sentimentų mokyklai nejaučiu. O rugsėjį man norisi išskristi į šiltuosius kraštus, ir dar dukras mokyklinukes pasiimti. Nepripratau gyventi pagal grafiką
Savo klasės net ir prisimint nenoriu. Bet kiek prikrėsta išdaigų, kai prisimenu tai ir dabar juokas ima. Ir savo vaikus pamokinu kaip retsykiais galima nepiktai papokštaut.  Niekad nepamiršiu savo auklėtojos rožos, kai atsisėdo ant sąvaržėlės. Dar ir dabar ją matau.  O kai jos rankine pririšau prie kėdės  Reikėjo pamatyt
Upsiukas
2005 08 07, 21:25
Nejaučiu jokių sentimentų šiai "šventei"
Aš stengiuos vaikams padaryti šiokią tokią šventę, visada einam į kavinę. Norisi, kad vaikai suptrastų, kad baigėsi katino dienos, prasideda rimti dalykai.
safarikids
2005 08 08, 08:13
Man rugsėjis - naujo sezono pradžia. Ir mokslo metų prasme, ir visomis kitomis įmanomomis  . Esu gimusi rugsėjo pradžioje, tai tarsi prasideda naujas gyvenimo ratas  , atsinaujina kvėpavimas. Be to, man labai smagu, kad po vasaros - atostogų/balagano meto - vėl viskas sustoja į savas vietas. Vaikystėje, kai buvo aktualūs kiemo draugai, būtent rugsėjyje visi vėl būdavo ten, kur turi būti (sugrįžę iš kaimų, stovyklų, kurortų ir t.t.) - kieme. Dabar darbuose pasibaigia atostogų (taigi, netūralus visokių delsimų) metas. Dar: vaikystėje patikdavo važiuoti pirkti sąsiuvinių, aplankalų ir visokio kitokio šlamštelio į A.Vienuolio gatvėje buvusias kanceliarines prekes. Galų gale - prasideda nauji teatrų sezonai, spaudoje atsiranda normalių straipsnių (ne tik "manevrinių"  ). Taigi, rugsėjo pradžia (ir jos šventiškumas net tiesiogiai tame nedalyvaujant) man patinka.
svajukas
2005 08 08, 08:37
Na va o as  ... Zodziu jei kas leistu, tai tikrai gryzciau i kokia desimta klase tai tikrai..nes tada, tada buvo suuuuuuper, tu metu nuo desimtos iki dvyliktos nepamirsiu niekad, jie buvo patys linksmaiusi, patys nutruktgalvyskiausi, per juos pasikeite mano visas gyvenimas  Per tuos metus buvo gimusi neviena pirmoji meile ir siep super metai... Na siep va su daugeliu senos mokyklos chebros nareis pasisneku netu, tai pasirodo kad ne visi tokia entuzijastai kaip as, kuris noretu gryzti i mokyklos suola... Priejau tos isvados, kad jei as buciau labai buves uolus mokinys tai tie metai butu buve tikriausiai patys nykiausi mano gyvenime, o kadangi toks nebuvau  tad man buvo labai gera... o va dyliktoje klaseje...pasiliko tik geriausiu draugu burelis ir dyyyyyyydelis mylimu mokytoju kolektyvas  su kuriai labai gerai sutariau, dar ir dabar emeilais "pasitujinam" Tai vat kaip fainiai tada buva...
Anafora
2005 08 08, 10:22
QUOTE(safarikids @ 2005 08 08, 09:13) Be to, man labai smagu, kad po vasaros - atostogų/balagano meto - vėl viskas sustoja į savas vietas. Vaikystėje, kai buvo aktualūs kiemo draugai, būtent rugsėjyje visi vėl būdavo ten, kur turi būti (sugrįžę iš kaimų, stovyklų, kurortų ir t.t.) - kieme.  Va va - grizta is atostogu draugai, gimines, kaimynai. Vasaros metu nevisada rasi drauge namie ar paskambinusi nori pakviesti kavos i kavunuke - o ji pasirodo Palangoje nauja romana mezga! Kur teisybe?! Vasara viska isblasko - o ruduo vel i savo vietas sudelioja.
Man irgi niekas nepasikeitė. Tas rugsėjis kaip visada, tik statusas pasikeitė. Nors dažnai būna gaila vaikų, kad jiems baigėsi katino dienos, o ir pačiai dar norisi atostogų, o ypač pamiegoti rytais  Ir po atostogų galva būna tokia tuščia, kad atrodo, net pati daugybos lentelę pamiršau, o čia dar vaikų kažko klausinėju Nors mielai sugrįžčiau pati į savo mokyklinius metus, į 11 klasę, nes tai buvo patys geriausi du metai. Ir juos prisimenu visada su nostalgija
ALMUKAS
2005 08 08, 18:30
Na mano gyvenime rugsėjo pirmoji  egzistuoja nuo pirmos klasės. Ir taip kasmet. Vidurinės laikai  , studijos  , pedagoginis darbas  , o nuo kitų metų vėl iš naujo nuo pirmos klasės iki...
QUOTE(da_mul @ 2005 08 08, 08:37) Na va o as  ... Zodziu jei kas leistu, tai tikrai gryzciau i kokia desimta klase tai tikrai..nes tada, tada buvo suuuuuuper, tu metu nuo desimtos iki dvyliktos nepamirsiu niekad, jie buvo patys linksmaiusi, patys nutruktgalvyskiausi, per juos pasikeite mano visas gyvenimas  Per tuos metus buvo gimusi neviena pirmoji meile ir siep super metai... Na siep va su daugeliu senos mokyklos chebros nareis pasisneku netu, tai pasirodo kad ne visi tokia entuzijastai kaip as, kuris noretu gryzti i mokyklos suola... Priejau tos isvados, kad jei as buciau labai buves uolus mokinys tai tie metai butu buve tikriausiai patys nykiausi mano gyvenime, o kadangi toks nebuvau  tad man buvo labai gera... o va dyliktoje klaseje...pasiliko tik geriausiu draugu burelis ir dyyyyyyydelis mylimu mokytoju kolektyvas  su kuriai labai gerai sutariau, dar ir dabar emeilais "pasitujinam" Tai vat kaip fainiai tada buva...  pati tikrai ne geriau parašyčiau  mano prisiminimai apie mokyklą patys šviesiausi, ir draugai, ir mokytojai  Matyt, nenorėdama mokyklos nurašyti į praeity, ir pasirinkau mokytojos darbą. Man rugsėjis- didelė šventė
Pangasija
2005 08 09, 13:56
as irgi be jokiu sentimentu mokyklai. klase buvo nedraugiska, o tie keletas draugu kurie buvo, tai visi savais keliais issilakste. dabar kai susitinkam (kokiu nors kaledu proga) tai tik is formalumo, o sneketi tai mazai apie ka turim. biski gaila. bet rugsejo pirmoji visad budavo "gedulo diena", isskyrus gal tik pradines klases.
Su sentimentais prisimenu pradines klases, ypač pirmąją, į kurią atėjau jau gerai skaitydama ir rašydama. Tad mokytojo pageidavimu (pradinių klasių mokytojas buvo beveik pensinio amžiaus vyras), per pamokas galėjau veikti bet ką, tik privalėjau netrukdyti pamokos, nepasakinėti raidžių, nespręsti uždavinukų. Ką veikdavau? Ogi pindavau mokytojui, sėdinčiam ant kėdės, kasas, apvyniodama jas gumele iš savo plaukų... Arba sutvarkydavau mokytojo portfelį...
safarikids
2005 08 09, 18:20
QUOTE(Laisvė @ 2005 08 09, 15:38) Su sentimentais prisimenu pradines klases, ypač pirmąją, į kurią atėjau jau gerai skaitydama ir rašydama. Tad mokytojo pageidavimu (pradinių klasių mokytojas buvo beveik pensinio amžiaus vyras), per pamokas galėjau veikti bet ką, tik privalėjau netrukdyti pamokos, nepasakinėti raidžių, nespręsti uždavinukų. Ką veikdavau? Ogi pindavau mokytojui, sėdinčiam ant kėdės, kasas, apvyniodama jas gumele iš savo plaukų... Arba sutvarkydavau mokytojo portfelį... Įsivaizduoju. Geras prisiminimas iš vaikystės  . Norėčiau, kad mano vaikai turėtų tokių gerų atsiminimų  . Aš irgi turėjau nuostabų mokytoją (tik ne vidurinėje, o muzikos mokykloje - specialybės mokytoją), kurį be proto mylėjau. Tiesa, kasyčių pinti nepyniau, nes nebuvo jau likę ant jo galvos iš ko tas kasas pinti  , bet groti tai grojau, net "kosti treščiali", nes būčiau iš gėdos numirusi, jei būč atėjusi nepasiruošusi  .
QUOTE(svajukas @ 2005 08 08, 09:37) Na va o as  ... tu metu nuo desimtos iki dvyliktos nepamirsiu niekad, jie buvo patys linksmaiusi, patys nutruktgalvyskiausi, per juos pasikeite mano visas gyvenimas  Per tuos metus buvo gimusi neviena pirmoji meile Patikėk, ir ateity tavęs laukia dar ne viena pirmoji meilė
svajukas
2005 08 13, 22:35
QUOTE(Savūnė @ 2005 08 11, 00:11) uzteks tu pirmuju..antruju..treciuju ir visu ktituju meiliu  laikas tikrai ir beprotiskai meilei..gana kenteti del to kas netikra ir pradeti kovoti del to kas tikra na as cia daba biski niftemu bet nieko, man galiama
man rugsejo 1-iji visada buvo ir bus didele svente, nes visada su tevais eidavome i kavine, veliau - su draugais. Laukdavau rugsejo 1-osios, nes labai per vasara pasiilgdavau draugu, bendrabucio  Dabar nors ir jau dirbu, taciau vis tiek esu dar studente, tad pasiilgstu savo draugiu kursiokiu, taigi, sampano ta proga visada isgeriu  Be to, tai ir rudens pradzia, tamsiu vakaru pradzia ir nuaju programu per TV pradzia
jau kaip as nekenciu rugsejo pirmosios nervina mane tos visos pasiruosiamosios nuotaikos, vel kiekviena yta keltis vaika isleist i mokykla ir t.t. oi, net pagalvojus siurpas krecia...
QUOTE(svajukas @ 2005 08 13, 22:35) uzteks tu pirmuju..antruju..treciuju ir visu ktituju meiliu  laikas tikrai ir beprotiskai meilei..gana kenteti del to kas netikra ir pradeti kovoti del to kas tikra tegul šis rugsėjis tau būna dosnus
svajukas
2005 08 15, 17:45
QUOTE(Kontautė @ 2005 08 14, 21:13) tegul šis rugsėjis tau būna dosnus  Sis rugsejis bus vienas is geriausiu..Bet kazkodel as juo nelabai dziaugiuosi
QUOTE(mjk @ 2005 08 14, 18:52) jau kaip as nekenciu rugsejo pirmosios nervina mane tos visos pasiruosiamosios nuotaikos, vel kiekviena yta keltis vaika isleist i mokykla ir t.t. oi, net pagalvojus siurpas krecia... jeigu tėvų toks požiūris į mokyklą, tai ką jau kalbėt apie vaikus
Lia. Gal kas galetumete ikelti kokiu eilėraštukų rugsėjo ar mokyklos tematika. Būčiau laaaabai dėkinga
Pabusiu tarp Jusu nepopuliari ir atsakysiu i tema: Taip, man rugsejo pirmoji, vaiku svente. Prisiminus savo mokyklinius ar studentiskus rugsejus dziaugiasi sirdis. Bet dabar rugsejo pirmosios as nekenciu..........nekenciu is kazi kur pasipylusio zmoniu srauto, kamsciu gatvese, neatsargiu lakstanciu vaiku, pilnu kaviniu, miesto erzelio ir apsimetimo, kad viskas gerai, zodziu, to normalaus gyvenimo paralyziaus. Gal but ir mano poziuris pasikeis, kai mano vaikai prades eit i mokykla.....
QUOTE(reduks @ 2005 08 25, 13:25) Lia. Gal kas galetumete ikelti kokiu eilėraštukų rugsėjo ar mokyklos tematika. Būčiau laaaabai dėkinga  Gera tau, šuneli - Gyveni lengvai: Nei mokyklon eiti, Vos prašvis langai. Nei tau lovos kloti, Ruošti pamokų... Tavo darbas - loti Ant blogų vaikų.
safarikids
2005 08 25, 15:47
QUOTE(Laisvė @ 2005 08 25, 15:01) Gera tau, šuneli - Gyveni lengvai: Nei mokyklon eiti, Vos prašvis langai. Nei tau lovos kloti, Ruošti pamokų... Tavo darbas - loti Ant blogų vaikų. Pati sukūrei? Aš tai norėjau kokį nors greitai surimuoti iš serijos: ...Rugsėjo pirmoji vėl šaukia, moja mokytoja žila suolai mokykloje laukia, skambutis - pirma pamoka.... Nu štoto v etom rode
QUOTE(safarikids @ 2005 08 25, 15:47) Laiminga būčiau! Močiutė (ji priklausė kažkokiems angelaičiams, kai maža panelė buvo, iš tų laikų ir eilėraštis) vaikystėje išmokė. Gaila, autoriaus nežinau. Panašu į Vytę Nemunėlį...
sprinza
2006 08 28, 10:00
Sveiki visi. Artėja rudenėlis su labai gražia švente. Nepaisant visko, pati šventė tikrai graži, o šiemet dar labai gerai išpuola penktadienį. Šventimui visas savaitgalis. Kaip ketinat paminėt šią progą, kaip pradžiugint savo mažuosius, kad ir ikimokyklinukus. Pasidalinkime idėjom...
Man irgi būtų idomu sužinoti, kaip švenčiate šią šventę Mes šiemet einam į priešmokyklinę grupę, tai kartu su draugų šeima, kurių vaikas irgi eis i priešmokyklinę grupę, planuojam padaryti vaikams šventę, tik kol kas dar neesam apsisprendę kas, kur ir kaip nagi, mamytės pasidalinkit mintimis
Blue_rose
2006 09 01, 07:38
Gal kas turi gražių sveikinimų mokytojams ir mokiniams, su rugsėjo pirmąja?
Rugsėjo pirmoji Ši diena kitokia nei vakarykštė. Tik paklausyk, ką šnabžda raidės, išvedžiotos ant lygutėlės klasės lentos, tik pažvelk kokiu gražumu spindi suolo draugo akys, tik pasistenk suvokti, kokias gyvenimo tiesas tau sako tavo mokytojas... Ši diena slenkstis į pažinimo šalį, viliojančią ir nelengvai pasiekiamą, prasidedančią nuo rugsėjo pirmosios.
Pingvinukas
2006 09 01, 11:02
Šiandien pirmąkart žaisliukams Teko likti namuose, Parkeris, sąsiuviniukai Vietoj jų kuprinėje. Tu nuo šiandien pirmokėlis, Tau daug daug sėkmės linkiu, Lai spalvotas vadovėlis Taps geru tavo draugu. ***** Rodos, nieko neįvyko, O įvyko šitiek daug, Tu nuo šio saulėto ryto Jau pirmokas, bręsk ir auk. Knygos, skaičiai ir raidelės Tavęs laukia ant suolų. Mokslo duonos paragavęs Tapki dideliu žmogum. ***** Kas nedrąsus šį rytelį pabudo, Kas nešė virpančią puokštę delne? Kas prie mamytes rankelių pngludo, Kai teko likti vienam klasėje? Kam skirta viską pradėt pirmą kartą: Mokytis, piešti, skaičiuoti, rašyt? Kam lemta augt ir pakeist seną kartą. Tau, pirmokėli, sėkmės tau, mažyt. ***** Tegul visos žemės raidės taps geriausios tavo draugės, Mokykis gerai, vaikeli, ženk į priekį po žingsnelį. ***** Ar supranti, kad čežantys rugsėjo lapai Jau paskutiniams metams pašaukė tave, O virpanti ranka pirmoko tavo rankoj- Tai pasimatymas su savo vaikyste. Ar supranti, kad jau atėjo laikas Subręst ir apsispręst dėl ateities. Tu - šios mokyklos abiturientas, Kiek daug suspėt per šiuos metus reikės. ***** Kuo daugiau išdalina kitiems, Tuo labiau praturtėja pati. Skleidžia šilumą savo visiems, Neša žiburį šviesų kely. Kasji? Mokytojo širdis. Kviečia augti dvasia ir protu, Moko būti pačiu savimi, Ji vis žadina laisvę žmonių, Ji vis ten, kur vaikystė žavi. Kasji? Mokytojo širdis. Jai vis lemta sutikti mažus, Prisirišti prie jų ir pamilt, Užauginti jaunystės sparnus Ir paspaudus rankas išsiskirt. Kasji? Mokytojo širdis- jusų širdis. Didžiuojuos, kad jūsų buvau mokinys.
Sunus jau i 3 klase eina,tai 2 metus is eiles su seima su jachta plaukiojom  .Tik siais metais buvo liudniau,su draugais kavineje pietus pavalgem,nes tevelis dirbo ta diena
Zydraite
2008 08 08, 14:22
Aš prisimenu visas rugsėjo 1-asias... Mano tėvai jas paversdavo ypatingomis šventėmis. Su šventiniu stalu,ar išvyka į piknika, ar į restorana... Pasidalinkit idėomis apie vaišes, dovanėles ir kita, kas padėtų ta dieną padaryti išskirtine mūsu vaikiukams:) O gal žinote kokias vietas, kur galima nueiti su šeima ir atšvesti? plepam, plepam
sandrul
2008 08 09, 11:20
xem, na man paciai liko paskutine rugsejo 1-oji  bet niekad nepmirsiu, kai tetis ir mama, paeme mane uz rankuciu vede i mokykla...  dar keliais pirmais metais,kol buvau pradinuke iki kokios 6 klases vis kur vaziuodavom, ar tai i restorana, ar i gamta, net namie budavo stalas su vaisem... taciau paskutiniaisiais metais taip jau yra, kad tokia proga bunu klasioku tarpe, visi kartu kur vaziuojam , nes ne tiek jau ir daug laiko but kartu visiem liko  siaip, kad imanzinti tokias akimirkas, maziesiems geriau i gamta vaziuoti, pasiimti popieriaus lapu, rasymo priemoniu ir t.t, tam, kad apvedziotumet ir iskirptumet rankute... tarsi koks simbolis tai butu ir jei tokios tradicijos nieks nesulauzytu, po 12 metu vaikas galetu pamatyti kiek rankute padidejo po tiek metu
Zydraite
2008 08 09, 15:48
Liuks ideja su rankute. Butinai pasinaudosim:) Girdejau Siauliuose bus didelis renginys ta poga... Na palaukim, gal ir ktiuose miestuose kas nors bus sugalvota...
Mes šiemet eisime į 1-mą klasę tai ir vaikui noriu sugalvot kašką įsimintino.
sandrul
2008 08 10, 21:10
na, jei yra pakankamai pajamu, vaikuti butu galima nusivezti i kokia isimintina kelione i uzsienio sali (nors nebutinai)  kur jam butu smagu ir idomu. Manau tikrai isimintu tokia proga
Zydraite
2008 08 11, 12:14
tai kad tokio amziaus vaikui (pradinukams) - jiems ar uzsienis, ar kitas miestas - jokio skirtumo - tik reikia gerai veikla suorganizuot... Mes grize is Kroatijos pasakojam ispudzius draugams, o musu septinmete sako - o man tai labiausiai Druskininkuose patiko...
sandrul
2008 08 11, 13:40
siaip manyciau, kad reikia veztis ten, kur jiems butu idomu, kur daugiau pramogu, visokiausiu idomybiu, suprantu, kad tokio amziaus vaikam neidomu nei kokie muziejai, ar pazintines keliones. hm, tada i koki dazasvydi savo atzalele nusiverskit  bus linksma pramoga tiek vaikams, tiek tevams
QUOTE(Zydraite @ 2008 08 09, 16:48) Liuks ideja su rankute. Butinai pasinaudosim:) Girdejau Siauliuose bus didelis renginys ta poga... Na palaukim, gal ir ktiuose miestuose kas nors bus sugalvota... Prasom parasyti kur tai bus, nes nieko negirdejau, o nuvest savo maziu labai noretusi
Zydraite
2008 08 25, 14:11
QUOTE(daabi @ 2008 08 24, 17:32) Prasom parasyti kur tai bus, nes nieko negirdejau, o nuvest savo maziu labai noretusi  https://www.tiketa.lt/Show.aspx?EvnID=2149&...18&LngID=LTLinksmai pasibukit:) lauksim atsiliepimu
ramuniukas.ss
2008 08 27, 13:06
Sveikos, skaiciau internete, kad yra organizuojama rugsejo 1 d. ekskursija mokinukams "Vilniaus ABC" su kazkokiu Ziniuku. gal kas esate buve tokiose panasiose ekskursijoje, ar idomu vaikams? nes galvoju, savo mazajai tokia pramoga padaryti po sventes mokykloje, o po ekskurisjos dar kazkur uzsukti pasmuguriauti ledais
man jau nebesvente, o eiline diena, o maziui dar toli iki sventes
Daina_anaiD
2008 09 10, 14:54
QUOTE(ramuniukas.ss @ 2008 08 27, 14:06) Sveikos, skaiciau internete, kad yra organizuojama rugsejo 1 d. ekskursija mokinukams "Vilniaus ABC" su kazkokiu Ziniuku. gal kas esate buve tokiose panasiose ekskursijoje, ar idomu vaikams? nes galvoju, savo mazajai tokia pramoga padaryti po sventes mokykloje, o po ekskurisjos dar kazkur uzsukti pasmuguriauti ledais   ir kaip? Ar ejote i svente? Ar patiko? Papildyta:QUOTE(Zydraite @ 2008 08 09, 16:48) Liuks ideja su rankute. Butinai pasinaudosim:) Girdejau Siauliuose bus didelis renginys ta poga... Na palaukim, gal ir ktiuose miestuose kas nors bus sugalvota... Ir kaip praleidote rugsejo 1-maja?
Gal kam ir svente  man pries akis dar vieni mokslo metai  kaip sakant - vilties ir gedulo diena
deltadu
2008 09 23, 16:49
MEs tai savo vaiki paskutine vasaros diena nuvezem i Lokes peda. Patiko nerealiai. O Rugsejo 1 - aja saslykus kepem ir torta valgem. Pilnai pakako.
Šventė. Labai didelė šventė, Sūnus pirmą kartą eina į mokyklą, pirmokas. Ta proga vaišinomės tortu, šampanu. Kažkuir išvykti negalėjom, nes sesytė dar maža.
Zuikis-Puikiss
2008 10 29, 23:38
Man tai nera svente, bet savo vaikiukui butinai darysiu nors dar toloka mums
|
|