Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naujininkai "Pabiručiai"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
regi27
QUOTE(_FlorencijA_ @ 2011 10 15, 14:05)
Oho, toloka, o kiek per kamscius keliaujate laiko iki darzelio, man idomu, nes ruosiames kraustytis i tuos krashtus, bet darzelis liks tas pats  blush2.gif
Papildyta:
O kaip su puodais sekasi vaikuciams jusu? smile.gif  Mes tai nepernesam puodo, kratome galva, krentame ant grindu, kad tik nepasodintu  tongue.gif  Gal darzelyje matys kad kiti sedi ir ses .....smile.gif
*

nepergyvenkit, tikrai pripras, kokia pora menesiuku ir jau prasysis, mums apytiksliai tiek prireike
Kiskute1
Mums sis darzelis sake priklauso pagal gyvenama vieta. Gyvename netoli turgelio, prie rusiskos gimnazijos, bet salia darzeliai tik rusakalbiams...

QUOTE(_FlorencijA_ @ 2011 10 15, 13:05)

O kaip su puodais sekasi vaikuciams jusu? smile.gif  Mes tai nepernesam puodo, kratome galva, krentame ant grindu, kad tik nepasodintu  tongue.gif  Gal darzelyje matys kad kiti sedi ir ses .....smile.gif
*

mums su puodu sunkokai, gal darzelyje damai lengviau, nes visus vienu metu varo biggrin.gif o nuo rytojaus aukletoja Rasa pasiryzo maniske atpratinti nuo pampersu 4u.gif sake atnesti drabuzeliu daugiau ir nebedes pampersu blush2.gif oi jauciu bus balu balu doh.gif
aurole1
QUOTE(_FlorencijA_ @ 2011 10 15, 14:05)
Oho, toloka, o kiek per kamscius keliaujate laiko iki darzelio, man idomu, nes ruosiames kraustytis i tuos krashtus, bet darzelis liks tas pats  blush2.gif
Papildyta:
*

na kai vezu po pusryciu, tai isvaziavus 8.30 ant 9 jau bunam, bet jei ant pusryciu tai apie 40 min. bet bijau laukt ziemos, nes iseit teks anksciau, ilgiau sildyt masina reikia, o ir pusnis kol nusivalai, tuo labiau kad ir leciau bei atsargiau vaziuot reikia.
o del puoduko, tai musiske nuo 1.6 m prasosi ant puoduko, dedu tik miegui, bet turi kvaila mada, kad kai uzsiemus , uzsizaidus tai vis kencia, o ten po truputi lasa ir triusikeliai suslampa, as namie kita kart net nepastebiu, o cia visalaik randu pakeistas kelnytes.na manau kolektyve tikrai vaikuciai greiciau mokosi, ypac dabar toks amzius kai jie viska kopijuoja, tai jei vieni sedes ant puoduku tai manau ir jusiskis nenores atsilikt.labai individualus dalykas puoduko reikalai, bet visi tikrai ismoks, o kolektyve man atrodo tikrai greiciau.
Ligvita
Paziurejau nuotraukytes, tai Rita ir musu aukletoja, - Boruziuku grupej. Tikrai labai super aukletoja. mano maziaus (ir mano) megstamiausia aukletoja.
_FlorencijA_
Kaip praejo savaite peliukams? Ash tai nespeju pirshtiniu skalbt, ir dziovint biggrin.gif Vaikas ateina kaip po bulviakasio namo biggrin.gif Ka jie ten lauke ishdarineja, nezinau biggrin.gif Tik zinau kad jam tai lb patinka, nes mama neleistu tokiu shkodu, o ten galima smile.gif lotuliukas.gif
Kiskute1
QUOTE(_FlorencijA_ @ 2011 10 28, 11:18)
Kaip praejo savaite peliukams? Ash tai nespeju pirshtiniu skalbt, ir dziovint biggrin.gif Vaikas ateina kaip po bulviakasio namo biggrin.gif  Ka jie ten lauke ishdarineja, nezinau biggrin.gif Tik zinau kad jam tai lb patinka, nes mama neleistu tokiu shkodu, o ten galima smile.gif lotuliukas.gif
*

Labas smile.gif
maniske irgi su juodom pirstinem grizta, ir dar su smeliu kisenese doh.gif klausiau, is kur smelis, sake su lelem taip daro biggrin.gif
dar butu gerai, jei tik pirstines skalbt reiktu, as dar maziausiai po 2-3 komplektus drabuziu kasdien namo gaunu, vis pratinames be sauskelniu... ir panasu, kad dar ilgai darbuosimes smile.gif
_FlorencijA_
Tai ir privalgo to smelio turbut biggrin.gif doh.gif Paziuresime kaip siandien grizh, kokia naujiena atnesh smile.gif Nes kiekviena diena kazka atnesa tai purvinas pirstines, tai drabuzius, ash tai suprantu ,kad taip turi but, tai darzelis, aukletoja viena, ju daug... Bet lb nepriimtini man tie zaidimai su zemem, purvinais lapais ir dar kokiais biesais unsure.gif Girdejau ziema jie neeina i lauka? nezinote?
Kiskute1
QUOTE(_FlorencijA_ @ 2011 10 28, 15:07)
Tai ir privalgo to smelio turbut biggrin.gif doh.gif Paziuresime kaip siandien grizh, kokia naujiena atnesh smile.gif Nes kiekviena diena kazka atnesa tai purvinas pirstines, tai drabuzius, ash tai suprantu ,kad taip turi but, tai darzelis, aukletoja viena, ju daug... Bet lb nepriimtini man tie zaidimai su zemem, purvinais lapais ir dar kokiais biesais  unsure.gif  Girdejau ziema jie neeina i lauka? nezinote?
*

maniske viska is eiles valgo, tai ir smelis turbut ne isimtis biggrin.gif
Aukletojos, mano manymu, saunuoles, as joms pretenziju neturiu. Kai pagalvoju,kad man vienai reiktu kruva vaiku suziureti, perrengti, uzmigdyti ir t.t. ... doh.gif

Tikiuosi ziema ves vaikucius i lauka, nors minimaliai, nors esu girdejusi, kad retai veda...
kaip tik girdejau, kad dabar senamiesty oras pakankamai uzterstas, kietuju daleliu padaugeje,ar pan ... Kai pavasari buvo tokia situacija, darzeliai nevede vaikuciu i lauka, buvo specialus isakymas.
Kaip bebutu, svarbiausia, kad vaikuciai sveiki butu ir laimingi wub.gif
aurole1
kai rugsejy buvo susirinkimas, tai sake, kad ir ziema veda iki - 5 maziukus, ir jei neslapia.musiske vaiksto nuo rugsejo pabaigos, bet dar nebuvo tokios dienos, kad neitu i lauka, nes pagal drabuzelius matosi, randu visai kitaip sukabintus, nei palieku.turim balta silta striuke, bet jauciu, kad taip ir isaugsim, nes viena kart uzdejau tai parsivedziau juodais rankogaliais.
regi27
mes tai einam nuo sausio, tai galima sakyt iki pavasario nejom i lauka, labai keista buvo
Kiskute1
QUOTE(regi27 @ 2011 10 29, 09:06)
mes tai einam nuo sausio, tai galima sakyt iki pavasario nejom i lauka, labai keista buvo
*

sakykit, o pas ta pacia aukletoja buvote nuo sausio? idomu, gal cia nuo aukletojos priklauso? g.gif kaip aurole1 rase, nuo rugsejo menesio kasdien vaikuciai vedami i lauka. Tik penktadieniais Irena po pietu nebeveda, arba as jau nebematau, kad vestu rolleyes.gif
aurole1
siemet ir ruduo palyginus labai grazus, nera nei pastovaus lietaus, vejo.kazkada nuvedziau ir man paciai salta pasirode,vejas stiprokas buvo, pagalvojau, kad tikrai neves i lauka, bet atejau pasiimt dar iki miego tai ziuriu kad buve .siaip tai as uz vedima , nes galu gale nuo ligu vistiek neapsaugosi, o cia vistiek grudinasi, man net keista, kad jau virs men zygiuojam i darzeli ir nesusirgom.su viena berniuko mamyte snekejau, tai jai sake, geriau kad maziau vestu i lauka,motyvuodama,kad is siltos grupes i salta,bet as manau, kad kaip tik geriau, nes organizmas igaus didesni atsparuma,maniske anksciau is masinos i lauka ir vis kosedavo,o dabar nieko,be to po gryno oro ir apetitas geresnis ir geriau miegasi.mano sesuo irgi veda i lopseli, bet ne vilniuje, tai per 2 men sake gal tik 5 kart buvo lauke iki pietu, o tokie orai buvo rugsejo men.manau cia nuo aukletoju priklauso daug kas, gal tingi rengti.
Kiskute1
QUOTE(aurole1 @ 2011 10 29, 14:47)
siemet ir ruduo  palyginus labai grazus, nera nei pastovaus lietaus, vejo.kazkada nuvedziau ir man paciai salta pasirode,vejas stiprokas buvo, pagalvojau, kad tikrai neves i lauka, bet atejau pasiimt dar iki miego tai ziuriu kad buve .siaip tai as uz vedima , nes galu gale nuo ligu vistiek neapsaugosi, o cia vistiek grudinasi, man net keista, kad jau virs men zygiuojam i darzeli ir nesusirgom.su viena berniuko mamyte snekejau, tai jai sake, geriau kad maziau vestu i lauka,motyvuodama,kad is siltos grupes i salta,bet as manau, kad kaip tik geriau, nes organizmas igaus didesni atsparuma,maniske anksciau is masinos i lauka ir vis kosedavo,o dabar nieko,be to po gryno oro ir apetitas geresnis ir geriau miegasi.mano sesuo irgi veda i lopseli, bet ne vilniuje, tai per 2 men sake gal tik 5 kart buvo lauke iki pietu, o tokie orai buvo rugsejo men.manau cia nuo aukletoju priklauso daug kas, gal tingi rengti.
*

manau gali priklausyti ir nuo aukletoju. Jei grupeje apie 20 vaiku, tai kol juos aprengia, puse is ju jau perkaite su striukemis stovi doh.gif o ir aukletoja su seimininkute neblogai uzkaista ax.gif Tad turbut kartais ir numoja ranka... Kai rugsejo pirmoj pusej buvome drugeliu grupeje, ten panasiai ir budavo... Tai aukletoja ne visada noredavo i lauka vesti. Saunu, kad mums pokolkas nusiseke ir vaikucius saziningai veda smile.gif
Manau jei vaikuciai greit aprengiami ir isvedami i lauka, tai isejimas is siltos patalpos i salta ora netures itakos susirgimui g.gif
Pagal pirstiniu spalva ir as matau, kad kasdien i lauka eina biggrin.gif
_FlorencijA_
Peliukai, ar jusu vaikai namie valgo su seilinukais? blush2.gif
Kiskute1
QUOTE(_FlorencijA_ @ 2011 11 03, 11:10)
Peliukai, ar jusu vaikai namie valgo su seilinukais? blush2.gif
*

musiske su blush2.gif kitaip nespeciau drabuziu keisti ir skalbti doh.gif o ir taip dauguma su demem nuo maisto...
aurole1
musu tai be, nebent duodu tokio, kas gali neatsiplauti arba bunam pasipuose, nes ruosiames kazkur eiti.siaip ar taip dazniausiai pati maitinu, nes retai rodo dideli nora valgyt, tai labai ir neissitepam. tiesa, gal kuri mamyte zino,kaip isplauti guaso demes.vanisa jau bandziau, nepadejo, o rubeliu labai gaila.
_FlorencijA_
Su guasu dar nebuvau susidurusi, uzhtad maisto demes neatsiplauna, niekaip, ne visos bet dauguma... Namie tai su seilinuku valgo, ir pats, o ten kodel jie nededa, sako neturi laiko, bet daug daugiau laiko uzima ,perrengt vaika, po valgio, i shvaru drabuzi sad.gif galvoju gal kaip nors graziai paprashyt ju, kad detu vis del to seilinukus... ax.gif
aurole1
QUOTE(_FlorencijA_ @ 2011 11 04, 12:23)
Su guasu dar nebuvau susidurusi, uzhtad maisto demes neatsiplauna, niekaip, ne visos bet dauguma... Namie tai su seilinuku valgo, ir pats, o ten kodel jie nededa, sako neturi laiko, bet daug daugiau laiko uzima ,perrengt vaika, po valgio, i shvaru drabuzi sad.gif galvoju gal kaip nors graziai paprashyt ju, kad detu vis del to seilinukus... ax.gif
*

kaip man aukletoja sake pirma diena, tai kad nededa seilinuku nes tipo mokosi graziau valgyt ir kad seilinukas negrazu.o maisto demem isimti atradau labai gera balintoja - demiu isemeja maximoje 1,29 kainuoja varvaviksne vadinasi, jei ne jis tai turbut buciau kalna rubu ismetus, bet su juo irgi reikia labai atsargiai, kad spalvos nenugrauztu.
regi27
QUOTE(aurole1 @ 2011 11 04, 17:00)
kaip man aukletoja sake pirma diena, tai kad nededa seilinuku nes tipo mokosi graziau valgyt ir kad seilinukas negrazu.o maisto demem isimti atradau labai gera balintoja - demiu isemeja maximoje 1,29 kainuoja varvaviksne vadinasi, jei ne jis tai turbut buciau kalna rubu ismetus, bet su juo irgi reikia labai atsargiai, kad spalvos nenugrauztu.
*

Nu jau kaip tos aukletojos pasakys, su seilinuku ar be seilinuko jis valgys taip pat nei graziau nei negraziau
"Tušo ir guašo dažų dėmės išnyks, jei audinį skalbsite šaltame vandenyje, į kurį įpilta skalbiklių. Išskalbtą daiktą išdžiovinkite, po to valykite šepečiu"
Nebandziau, bet radau toki patarima:)
Kiskute1
QUOTE(_FlorencijA_ @ 2011 11 04, 11:23)
*

mes buvome nunese seilinuka,kad uzdetu, nes musu panele pati valgydama pastoviai prisideda klecku doh.gif viena diena uzdejo (matyt buvo kita aukletoja), o kita diena idejo seilinuka namo ir pasake, kad nebedes. O priezastis - vaikai turi mokytis valgyti be seilinuko, tvarkingai. Nes kai valgo su seilinukais, nera motyvacijos laikytis tvarkos...
As irgi manau, kad perrengineti joms zymiai sunkiau. Bet jau kiek pastebejau, tai ir grizta visalaik su bliuskutem, pilnom "ordinu" biggrin.gif
_FlorencijA_
lotuliukas.gif taip taip, tik kad tuos ordinus sunkoka nuimti biggrin.gif
laukine
QUOTE(aurole1 @ 2011 10 10, 23:02)
musu dukryte, lankom gal pora savaiciu, o ryt jau bandysiu su miegu palikt, siaip gan greitai priprato.as irgi visa laik klausiu del valgymo, nes maniske tikras nevalgiukas, tai pasak ju darzelyje valgo, gal ne tiek daug, bet valgo.kadangi as labai retai nuvezu pusryciams , nes dazniausiai vaziuojam jau po.o jei pakliunam tai sako kose valgo, nors namie be sansu ikist.
*

maniskei irgi taip buvo - kad nuo kudikystes tiek tu kosiu buvo atsivalgius, kad jau nebevalgydavo, bet.... darzeli su chebra viskas skanu. ir dabar jau ir namie vel verdam koses ir valgom thumbup.gif

taip kad nebutinai aukletojos meluoja wink.gif

ne tik su valgymu bet ir su paciu elgesiu namie ir darzelyje vaikas gali buti kaip 2 skirtingi vaikai (namie auksinis o darze padukes, arba atvirksciai) wink.gif
mama
Laba diena,
galvojame eiti į šį darželį, mums priklausytų pelėdžiukų grupė. Gal kas lanko šią grupę? Kokie atsiliepimai - auklėtojos natalija ir Rita?
Ar užsiima su vaikais? nes grupės tai jau baisiai didelės virš 20 vaiku ir sako kad praktiskai visi lanko?
Kokios grupes yra gimusiu 2006m?
Aciu
laukine
QUOTE(mama @ 2011 11 10, 12:39)
Laba diena,
galvojame eiti į šį darželį, mums priklausytų pelėdžiukų grupė. Gal kas lanko šią grupę? Kokie atsiliepimai - auklėtojos natalija ir Rita?
Ar užsiima su vaikais? nes grupės tai jau baisiai didelės virš 20 vaiku ir sako kad praktiskai visi lanko?
Aciu
*

kiek teko susidurt, ir kiek dukryte papasakoja - super aukletojos thumbup.gif (rytais maniske jos pasitinka paankstintoj grupej).

ale jei norite susidaryti kazkoki ispudi - nueikit ir pakalbekit ax.gif vienam gali vienaip atrodyti, kitam kitaip wink.gif
*marija-jana*
QUOTE(mama @ 2011 11 10, 12:39)
Laba diena,
Aciu
*

Aukletojos - puikios! Mano atzala be galo jas myli wub.gif ,visada labai nori eit i darziuka.Uzsiemimai vyksta- maziukai piesia,mokosi is lavinimo uzduoteliu knygeles,gamina visokius darbelius is popieriaus ,kai arteja sventes - tai jie ir programele paruosia,ir daineliu ismoksta...Isties uzsiima su vaikiukais,ir tai matosi - ir suskaiciuoti iki 10 daiktu jau moka , ir pirstu pavadinimus zino tongue.gif (kur smilius,o kur bevardis,) skiria ,kur kaire ,kur desine ,ir prie stalo graziai elgiaisi,...O ir namie vis pademonstruoja ,ka ismoko :"O Natalija taip sake,o Rita taip parode .."

Jei Jums svarbu,tai tikrai rekomenduociau jas 4u.gif
Erivera
Sveika,

bukit rami, aukletojos geros.Man tai Rita super is vis...kaip zmogus!ypac...Natalija daugiau saltesne, tokia rimtesne, vaikai ne visi ja megsta, bet ji disciplinuota, reikli, atsakinga.Zodziu, su aukstuoju ale, nes tikrai ismokins vaika to, ko tikrai reikia gyvenime. Nors man asmeniskai mielesne Rita...bet manau, kaip kam ko reikia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.