Man Milda labai grazus vardas
Uršulė, Liongina, Malvina, Benedikta, Joana, Mykolina, Kotryna, Pranciška, Ulijona...
dėl šventumo nežinau...bet galiu pasiūlyti Patricija, Lukrecija, Angelija
QUOTE(gooda @ 2009 02 18, 12:51) Mes dukrai davem varda - Vaiva. Tai senas lietuviskas vardas reiskiantis vaivorykštė; sen. lietuvių deivė Laimos pavidalas (Laimos juosta vaivorykštė). Nerealiai gražus vardas QUOTE(Fire @ 2009 02 18, 18:45) Šitie du buvo mūsų renkamų vardų sąraše O aš siūlyčiau Barborą
man labai grazus vardai: Ausrine, Rugile, Austeja
p.s. nezinau ar cia senoviniai ir sventi.. Seimos, giminiu ir draugu rate jau turim dvi Adeles, dvi Elzes, Agota, Barbora, Onyte, Morta ir Aniceta Is cia pasiulytu vardu, man labai patiko Liucija Aciu, mielosios, visoms atsiliepusioms QUOTE(Jazza @ 2009 02 20, 10:49) (O šiaip, sakyčiau, sunkoka kartais atsirinkti, koks moters iš tiesų vardas, nes dažniausiai jis yra trumpinamas - Kastė, Magdė, Genė, Katrė... ir t.t. ) Gene tai galetu but Eugenijos trumpinys,mano mociute turejo si varda,tai vadindavo butent taip. parasysiu ir kitus savo bei vyro mociuciu ir promociuciu vardus... tarp kitko,kai pagalvoji,kaip idomu,kaip sukasi laiko ratas...stai mano babyte(prosenele)Domicele buvo gimusi 1906 m....o dabar,prabegus simtui metu,vel prisimenam sita arba panasius vardus... labai gera si tema.daug sauniu,graziu,lietuvisku vardu priminete. man asmeniskai is senesniu labai grazus vardai Angele ir Barbora. tiesa,prie senoviniu jau galima tubut priskirt ir Audrone(mano vardas)
Zose , Emilija , Kristina
As duociau savo dukrai Ursules varda.
KonstanCija - mano prosenelės vardas, tikrai senoviškas
Marcele. Tikrai senoviskas, as kriksto varda daviau savo princesei.
Man sitoje temoje atradimas yra vardas ANICETA
Mano mociutes buvo Birute ir Berta...man rodos neminejo niekas dar siu vardu
Šiek tiek susisteminau šią ir kitą (Bendros diskusijos apie vardus/Senoviniai vardai) temeles:
Aniceta, Anzelma, Adolfina, Alfonsa, Alberta, Alfonija, Apolonija, Augustina, Angelė, Anelė, Aleksandra, Adelė, Adelija, Adelaida, Agota, Akvilina, Aldona, Albina, Agnietė, Amelija, Augenija, Agripina, Antanina, Anastazija, Alvina, Birutė, Barbora, Benedikta, Bernadeta, Bazilė, Bronislava, Bronė, Cecilija, Cezara, Česlova, Domicėlė, Dominyka, Darata, Danutė, Danguolė, Eulalija, Emilija, Ema, Elzė, Elena, Eugenija, Elžbieta, Eleonora, Eufrozina, Elvyra, Emerencija, Felicija, Florijona, Filomena, Grasilda, Gryta, Grėtė, Genovaitė, Genė, Genoefa, Ilz(ž)ė, Ignacija, Izabelė, Ieva, Hortenzija, Julija, Julijona, Juozapota, Janina, Joana, Jonė, Jadvyga, Juzefa, Juzė, Jugasė, Justina, Kotryna, Katrė, Kastanta, Konstancija, Kastė, Kazimiera, Klementina, Kristina, Klemensa, Kostė, Kunigunda, Karolina, Liudvika, Liuda, Liongina, Leona, Leonė, Liucija, Leokadija, Lidija, Lida, Magdalena, Magdė, Marijona, Marija, Marcelė, Morta, Malvina, Mykolina, Mykolė, Mich(k)alina, Matilda, Monika, Melanija, Milda, Melisa, Margarita, Medelina, Ona, Otilija, Pranė, Pranciška, Petronėlė, Paulina, Polina, Prakseda, Palmyra, Rozalija, Rožė, Regina, Salomėja, Stefanija, Suzana, Severija, Severina, Stasė, Stanislava, Seraf(p)ina, Sofija, Teklė, Teofilė, Teresė, Teodora, Uršulė, Ulijona, Valerija, Valentina, Veronika, Vincenta, Vincė, Vlada, Viktorina, Viktė, Vilhelmina, Zofija, Zosė, Zuzana, Zanė. Pildykime toliau
Nereikia pamiršti ir labai senovinių pagoniškų lietuviškų vardų, pavyzdžiui Austėja, Indraja, Gabija, Žvorūna, Žemyna, Praurimė.
Rozalija
O man gražiausias vardas Paulina, taip ir pavadinom dukrytę. Ji dar nelabai ištaria savo vardą ir vadina save Panele. Reiškia Paulina -maža, juk tokia ir liks mums su vyru, net jei užaugs iki 2 metrų ūgio. Ir mano prosenelė buvo Paulina.
Iš tų senesnių vardukų man labai gražus EMILIJA
Dar senoviski sventi ir grazus vardai yra MONIKA, AGNE, IEVA, LIUCIJA, EMILIJA
Barbora
QUOTE(Simpson @ 2009 03 03, 13:56) O, taip Pavadinciau taip savo dukryte, bet kad ziuriu visa Lietuvos aukstuomene ir Vilniaus inteligentija taip dukras pradejo vadinti Labai grazi mazybine forma-Barboryte, Barboriukas, Barbute Na, super vardelis
man grazius urte
Siūlau Gertrūdą, Severiją, Izabelę, Mortą
Man gražiausias ELENA, be konkurencijos čia
Teresė?
Ursule, Eleonora, Leokadija, Antanina, Salomeja, Konstancija
As uz Salomeja.
Labai gražūs senoviniai vardai Teklė, Agota, Elzė, Uršulė, Vincė
Kadangi laukiau dukrytes, ir pagrindinis kriterijus buvo senoviskas lietuviskas vardas.. Tai kur tik neieskojau.. Mano isrinktieji:
Margieta, Grytė, Grėtė
Sofija
Muminuk, jei dabar turesiu mergaite (bet kazkodel turiu itarima, kad rinksim vyriska varda QUOTE(Arvena @ 2009 03 03, 16:05) Man pačiai Barbora - vienas gražesnių vardų, užtat vaikams jis dažniausiai nepatinka QUOTE(jjuostė @ 2009 03 23, 21:49) Man pačiai Barbora - vienas gražesnių vardų, užtat vaikams jis dažniausiai nepatinka vajej.... aš net nebūčiau susiejus su "Daktaru Aiskauda" Man tai šiaip reikšmė: "svetimšalė".... o dar ir neigiamos prasmės bendrinis žodis - barbaras, barbarė - irgi siejamas su šitu vardu....
Morta
Man gražūs senoviniai vardai
Paulina
Čia paskaičiau ir prisiminiau tikrai gražų vardą Ilzė
O šiaip man labai gražūs yra Salomėja, Kamilija (Kamilė), Emilija, Aniceta. O mano močiučių vardai: Zofija ir Eufrozina. Dar vienas lietuviškas gražus vardas yra Gelmina, Gedvilė, nors spėju, kad jie nėra šventi
Man labai grazus - Elena....
Manau, kad senovinis
Teklė, Severija, Domicelė.............. ?
Man gražu Uršulė, Teresė, Paulina, Izabelė
Galbūt liksiu nesuprasta, bet savo vaiko tokiu vardu kaip Domicelė, Marcelė, Eufrozina, Zofija, Serafima ir panašiai tai tikrai nevadinčiau
Grasile. Vienas is musu variantu buvo.Man labai grazus
nezinau, gal jau kas ir sake, nes ne visus psl perverciau, bet pirma mintis sovusi, ir is kart lekiau pasirasyt tai Beatrice, man labai grazus vardas
Man Domicele fainiausias
Emilija yra senoviškas, Skoliastika senoviškas (bet man jis negrazus), Joana taip pat senoviškas
|