Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Senovinis vardas mergaitei:)
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Malynka
Man Milda labai grazus vardas smile.gif .
Sidabrėlė
Uršulė, Liongina, Malvina, Benedikta, Joana, Mykolina, Kotryna, Pranciška, Ulijona...
La pluie
QUOTE(Sidabrėlė @ 2009 02 21, 02:58)
Uršulė, Liongina, Malvina, Benedikta, Joana, Mykolina, Kotryna, Pranciška, Ulijona...
*

Ulijona. Labai grazus vardas smile.gif
darijete
dėl šventumo nežinau...bet galiu pasiūlyti Patricija, Lukrecija, Angelija ax.gif
Jolita Mc'r
QUOTE(Ramaschke @ 2009 02 21, 17:03)
dėl šventumo nežinau...bet galiu pasiūlyti Patricija, Lukrecija, Angelija ax.gif
*

Na, cia tai kazi ar senoviniai lietuviski g.gif
HappyAngel
QUOTE(gooda @ 2009 02 18, 12:51)
Mes dukrai davem varda - Vaiva. Tai senas lietuviskas vardas reiskiantis „vaivorykštė“; sen. lietuvių deivė Laimos pavidalas (Laimos juosta – vaivorykštė).
*

Nerealiai gražus vardas thumbup.gif

QUOTE(Fire @ 2009 02 18, 18:45)
Elena
Izabelė
*

Šitie du buvo mūsų renkamų vardų sąraše smile.gif

O aš siūlyčiau Barborą wub.gif Dar ir po šiai dienai gailiuosi, kad MB nesutiko taip mūsų dukrytės pavadint...
.mauskiuke.
man labai grazus vardai: Ausrine, Rugile, Austeja wub.gif

p.s. nezinau ar cia senoviniai ir sventi.. ax.gif
Nieko sau
QUOTE(HappyAngel @ 2009 02 21, 17:08)
Nerealiai gražus vardas  thumbup.gif
Šitie du buvo mūsų renkamų vardų sąraše smile.gif

O aš siūlyčiau Barborą  wub.gif Dar ir po šiai dienai gailiuosi, kad MB nesutiko taip mūsų dukrytės pavadint...
*

Barbora- gražu wub.gif
O kaip pavadinote dukrytę? bigsmile.gif

Iš senoviškų man labai gražus Veronika wub.gif
Raile

Seimos, giminiu ir draugu rate jau turim dvi Adeles, dvi Elzes, Agota, Barbora, Onyte, Morta ir Aniceta thumbup.gif good.gif Kazkaip visi musiskiai pamise del senoviniu vardu, sureagave i ta mados banga, palaiko tradicijas, vertina tai, kas amzina ir tikra thumbup.gif biggrin.gif
Is cia pasiulytu vardu, man labai patiko Liucija wub.gif wub.gif , Ulijona, Ursule wub.gif thumbup.gif , dar Severija wub.gif
Aciu, mielosios, visoms atsiliepusioms 4u.gif Rasykit.....
TheAngel
QUOTE(Jazza @ 2009 02 20, 10:49)
(O šiaip, sakyčiau, sunkoka kartais atsirinkti, koks moters iš tiesų vardas, nes dažniausiai jis yra trumpinamas - Kastė, Magdė, Genė, Katrė... ir t.t. )  doh.gif
*

Gene tai galetu but Eugenijos trumpinys,mano mociute turejo si varda,tai vadindavo butent taip. blush2.gif
parasysiu ir kitus savo bei vyro mociuciu ir promociuciu vardus... mirksiukas.gif Janina,Domicele,Aleksandra,Emilija,Prane.
tarp kitko,kai pagalvoji,kaip idomu,kaip sukasi laiko ratas...stai mano babyte(prosenele)Domicele buvo gimusi 1906 m....o dabar,prabegus simtui metu,vel prisimenam sita arba panasius vardus...
labai gera si tema.daug sauniu,graziu,lietuvisku vardu priminete. wub.gif

man asmeniskai is senesniu labai grazus vardai Angele ir Barbora.

tiesa,prie senoviniu jau galima tubut priskirt ir Audrone(mano vardas) blush2.gif -visiskai siuo metu nepopuliarus,ir,kiek zinau,nepopuliarus jau senokai. blush2.gif
katekatyte
Zose , Emilija , Kristina smile.gif
R&D
As duociau savo dukrai Ursules varda. wub.gif wub.gif
Panelė_Monika*
KonstanCija - mano prosenelės vardas, tikrai senoviškas rolleyes.gif
inrinke
Marcele. Tikrai senoviskas, as kriksto varda daviau savo princesei. wub.gif
Medute55
Man sitoje temoje atradimas yra vardas ANICETA wub.gif thumbup.gif thumbup.gif Buvau pamirsusi, kad toks vardas isvis egzistuoja g.gif
*AJR*
Mano mociutes buvo Birute ir Berta...man rodos neminejo niekas dar siu vardu ax.gif
Sidabrėlė
Šiek tiek susisteminau šią ir kitą (Bendros diskusijos apie vardus/Senoviniai vardai) temeles:

Aniceta, Anzelma, Adolfina, Alfonsa, Alberta, Alfonija, Apolonija, Augustina, Angelė, Anelė, Aleksandra, Adelė, Adelija, Adelaida, Agota, Akvilina, Aldona, Albina, Agnietė, Amelija, Augenija, Agripina, Antanina, Anastazija, Alvina,

Birutė, Barbora, Benedikta, Bernadeta, Bazilė, Bronislava, Bronė,

Cecilija, Cezara,

Česlova,

Domicėlė, Dominyka, Darata, Danutė, Danguolė,

Eulalija, Emilija, Ema, Elzė, Elena, Eugenija, Elžbieta, Eleonora, Eufrozina, Elvyra, Emerencija,

Felicija, Florijona, Filomena,

Grasilda, Gryta, Grėtė, Genovaitė, Genė, Genoefa,

Ilz(ž)ė, Ignacija, Izabelė, Ieva,

Hortenzija,

Julija, Julijona, Juozapota, Janina, Joana, Jonė, Jadvyga, Juzefa, Juzė, Jugasė, Justina,

Kotryna, Katrė, Kastanta, Konstancija, Kastė, Kazimiera, Klementina, Kristina, Klemensa, Kostė, Kunigunda, Karolina,

Liudvika, Liuda, Liongina, Leona, Leonė, Liucija, Leokadija, Lidija, Lida,

Magdalena, Magdė, Marijona, Marija, Marcelė, Morta, Malvina, Mykolina, Mykolė, Mich(k)alina, Matilda, Monika, Melanija, Milda, Melisa, Margarita, Medelina,

Ona, Otilija,

Pranė, Pranciška, Petronėlė, Paulina, Polina, Prakseda, Palmyra,

Rozalija, Rožė, Regina,

Salomėja, Stefanija, Suzana, Severija, Severina, Stasė, Stanislava, Seraf(p)ina, Sofija,

Teklė, Teofilė, Teresė, Teodora,

Uršulė, Ulijona,

Valerija, Valentina, Veronika, Vincenta, Vincė, Vlada, Viktorina, Viktė, Vilhelmina,

Zofija, Zosė, Zuzana, Zanė.

Pildykime toliau 4u.gif
avietukai
Nereikia pamiršti ir labai senovinių pagoniškų lietuviškų vardų, pavyzdžiui Austėja, Indraja, Gabija, Žvorūna, Žemyna, Praurimė.
Raile
QUOTE(avietukai @ 2009 02 23, 09:26)
Nereikia pamiršti ir labai senovinių pagoniškų lietuviškų vardų, pavyzdžiui Austėja, Indraja, Gabija, Žvorūna, Žemyna, Praurimė.
*

Na, matot, sioj temoj kalba eina apie senovinius sventus vardus 4u.gif , tad pagoniski netinka schmoll.gif
GiedrėM
Rozalija wub.gif šauktumėt Rožyte wub.gif
Rozeta
O man gražiausias vardas Paulina, taip ir pavadinom dukrytę. Ji dar nelabai ištaria savo vardą ir vadina save Panele. Reiškia Paulina -maža, juk tokia ir liks mums su vyru, net jei užaugs iki 2 metrų ūgio. Ir mano prosenelė buvo Paulina.
Raile
QUOTE(Rozeta @ 2009 02 23, 10:52)
O man gražiausias vardas Paulina, taip ir pavadinom dukrytę. Ji dar nelabai ištaria savo vardą ir vadina save Panele. Reiškia Paulina -maža, juk tokia ir liks mums su vyru, net jei užaugs iki 2 metrų ūgio. Ir mano prosenelė buvo Paulina.
*

4u.gif wub.gif
nerilyte
Iš tų senesnių vardukų man labai gražus EMILIJA smile.gif
Raile
Dar senoviski sventi ir grazus vardai yra MONIKA, AGNE, IEVA, LIUCIJA, EMILIJA thumbup.gif
Simpson
Barbora wub.gif
Medute55
QUOTE(Simpson @ 2009 03 03, 13:56)
Barbora wub.gif
*

O, taip drinks_cheers.gif BARBOROS vardas tai isvis be konkurencijos thumbup.gif Juk tai graziausias vardas visu laiku graziausios Lietuvos moters- Barboros Radvilaites wub.gif wub.gif thumbup.gif
Pavadinciau taip savo dukryte, bet kad ziuriu visa Lietuvos aukstuomene ir Vilniaus inteligentija taip dukras pradejo vadinti g.gif Ar nebus 4-5 Barboros klaseje g.gif
Labai grazi mazybine forma-Barboryte, Barboriukas, Barbute thumbup.gif wub.gif :wub
Na, super vardelis 4u.gif
dalyte30
man grazius urte
Arvena
QUOTE(Simpson @ 2009 03 03, 12:56)
Barbora wub.gif
*

tik reikšmė nekokia šito vardo doh.gif
***Žaltvykslė
Siūlau Gertrūdą, Severiją, Izabelę, Mortą wub.gif
idea fix
Man gražiausias ELENA, be konkurencijos čia 4u.gif
idea fix
Teresė? ax.gif
polonia
Ursule, Eleonora, Leokadija, Antanina, Salomeja, Konstancija
As uz Salomeja.
juraza
Labai gražūs senoviniai vardai Teklė, Agota, Elzė, Uršulė, Vincė thumbup.gif
Aushrine78
Kadangi laukiau dukrytes, ir pagrindinis kriterijus buvo senoviskas lietuviskas vardas.. Tai kur tik neieskojau.. Mano isrinktieji:
Margieta, Grytė, Grėtė
RitaRazi
Sofija wub.gif

Muminuk, jei dabar turesiu mergaite (bet kazkodel turiu itarima, kad rinksim vyriska varda rolleyes.gif ), tai dabar tikriausiai bus Serafima, bent jau kol kas su vyru del sio vardo sutariam. Ir reiksme gera wub.gif
Lars
QUOTE(RitaRazi @ 2009 03 06, 12:35)
Sofija  wub.gif

Muminuk, jei dabar turesiu mergaite (bet kazkodel turiu itarima, kad rinksim vyriska varda rolleyes.gif ), tai dabar tikriausiai bus Serafima, bent jau kol kas su vyru del sio vardo sutariam. Ir reiksme gera  wub.gif
*

Čia rimtai jo?
jjuostė
QUOTE(Arvena @ 2009 03 03, 16:05)
tik reikšmė nekokia šito vardo  doh.gif
*

Man pačiai Barbora - vienas gražesnių vardų, užtat vaikams jis dažniausiai nepatinka doh.gif Ypač tiems, kurie yra žiūrėję "Daktarą Aiskaudą". Mano vaikas, tik išgirdęs šį vardą, ima šaukti "nepatinka man Barboros, ji yra labai pikta ir bjauri teta" lotuliukas.gif
Arvena
QUOTE(jjuostė @ 2009 03 23, 21:49)
Man pačiai Barbora - vienas gražesnių vardų, užtat vaikams jis dažniausiai nepatinka doh.gif Ypač tiems, kurie yra žiūrėję "Daktarą Aiskaudą".  Mano vaikas, tik išgirdęs šį vardą, ima šaukti "nepatinka man Barboros, ji yra labai pikta ir bjauri teta" lotuliukas.gif
*

vajej.... aš net nebūčiau susiejus su "Daktaru Aiskauda" doh.gif , matai kokie tie vaikai lotuliukas.gif
Man tai šiaip reikšmė: "svetimšalė".... o dar ir neigiamos prasmės bendrinis žodis - barbaras, barbarė - irgi siejamas su šitu vardu....
muminukas
QUOTE(RitaRazi @ 2009 03 06, 11:35)
Muminuk, jei dabar turesiu mergaite (bet kazkodel turiu itarima, kad rinksim vyriska varda rolleyes.gif ), tai dabar tikriausiai bus Serafima, bent jau kol kas su vyru del sio vardo sutariam. Ir reiksme gera  wub.gif
*

gražu drinks_cheers.gif bet Serafima ar Serafina?
vilke_ziema
Morta wub.gif
Gretuteka
Man gražūs senoviniai vardai 4u.gif mano krikštadukrės vardas Medeinė, man labai gražu. Labai gražu Kotryna smile.gif
Shania
Paulina ax.gif
redgill
Čia paskaičiau ir prisiminiau tikrai gražų vardą Ilzė smile.gif
O šiaip man labai gražūs yra Salomėja, Kamilija (Kamilė), Emilija, Aniceta. O mano močiučių vardai: Zofija ir Eufrozina.
Dar vienas lietuviškas gražus vardas yra Gelmina, Gedvilė, nors spėju, kad jie nėra šventi
Izabelee
Man labai grazus - Elena....
Manau, kad senovinis g.gif mano mociutes vardas, kai buvau maza, tai labai nepatiko, bet dabar labai grazus mirksiukas.gif
Arvena
Teklė, Severija, Domicelė.............. ?
Vaiiva
Man gražu Uršulė, Teresė, Paulina, Izabelė 4u.gif
Galbūt liksiu nesuprasta, bet savo vaiko tokiu vardu kaip Domicelė, Marcelė, Eufrozina, Zofija, Serafima ir panašiai tai tikrai nevadinčiau doh.gif
tinux
Grasile. Vienas is musu variantu buvo.Man labai grazus
Simple not the best
nezinau, gal jau kas ir sake, nes ne visus psl perverciau, bet pirma mintis sovusi, ir is kart lekiau pasirasyt tai Beatrice, man labai grazus vardas ax.gif 4u.gif
Tasira
Man Domicele fainiausias wub.gif
Mo(ni)ka
Emilija yra senoviškas, Skoliastika senoviškas (bet man jis negrazus), Joana taip pat senoviškas 4u.gif man Joana gražus wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.