Aciu visoms
Galvojam apie varda mergaitei..Yra vienas didelis reikalavimas, kad tai butu senovinis sventas vardas
Aciu visoms
Darata (mano )
Bernadeta is sventu man grazus
Pats paciausias man mergaites vardas Gertruda
Anelė
Marcelė
Morta
Liucija
Aciu uz Elze ir Morta
O Liucija as buvau pamirsusi, labai grazuz vardas Pasiulykit dar
o ta senovinis-taičia kaip? močiučių tinka?
Jei taip tai - Ema, Karolina (mano prosenelė buvo Ema Karolina), Ieva, Julijona, Kotryna, Elžbieta, Marija
Visi sventuju vardai grazus. Ursule, Elzbieta, Ona galu gale
mano kaimo senoviniai:
Antanina, Kotryna, Magdelena, Marija, Ieva, Ona, Agnė, Paulina, Emilė, Barbora (šiaip Barbe vadina, bet tikriausiai ji Barbora), Salomėja, Elzbieta ---------------- o šiaip man labai gražiai skamba ir aplinkui kol kas per daug nesigirdi Konstancija (pas mus vadina Kastuka), Magdelena (vadina Magduka) ir Marcelė (vadina Marcelike, Marceliuke) QUOTE(muminukas @ 2009 02 18, 10:21) mano kaimo senoviniai: Antanina, Kotryna, Magdelena, Marija, Ieva, Ona, Agnė, Paulina, Emilė, Barbora (šiaip Barbe vadina, bet tikriausiai ji Barbora), Salomėja, Elzbieta ---------------- o šiaip man labai gražiai skamba ir aplinkui kol kas per daug nesigirdi Konstancija (pas mus vadina Kastuka), Magdelena (vadina Magduka) ir Marcelė (vadina Marcelike, Marceliuke) Nerealiai grazu Siulykit, pagelbekit
Domicėlė, Benedikta, Vincė(-enta)- gražūs senoviniai vardai.
Agota (tik nežinau ar šventas)
QUOTE(muminukas @ 2009 02 18, 10:42) Neturiu! Nieko apie juos nezinau Papildyta: QUOTE(Toe @ 2009 02 18, 10:48) Tikrai labai grazus Agota, Agute
meli
![]() Kazimieras Kuzavinis Bronys Savukynas jei kuo ir pasitikiu, tai šiais žmonėmis --------------------- Agota tikrai šventas, ar ne vasario pradžioje šv. Agotos diena
Elena
Uršulė Agota QUOTE(Raile @ 2009 02 18, 10:29) kad neapsimelavai Šventoji Ona globoja Kanados valstybę, nėščias moteris, taip pat ir bevaikes šeimas bei močiutes.
MARCELE
Man Adelė labai gražus, močiutė buvo tokiu vardu.
Mes dukrai davem varda - Vaiva. Tai senas lietuviskas vardas reiskiantis vaivorykštė; sen. lietuvių deivė Laimos pavidalas (Laimos juosta vaivorykštė). Jis nera sventas, greiciau pagoniskas, taciau lietuviskas ir mums patiko, o kriksto varda gavo Ieva.
na,perkračiau savo senukių pažįstamų ar giminių ratą,kuriems virš 70 metų
Aldona, Angelė, Eleonora, Izabelė, Joana, Teklė, Teresė, Sofina (ar tai Zofija), Regina, Valerija, Bazilė (šiaip galvojau,kad Bazilė naujas vardas,bet pasirodo senas ir dar šventas), Melanija, Severija (dar galima Severina) ir Zuzana
Man Beatrice labai patinka
Konstancija (mano prosenelė)
Elena Izabelė Agnietė Alma Amelija
Šiandien kažkaip prisiminiau vardą Justicija . Kaip prisimenu čia Romėnų deivė. Vardas toks keistas, idomus. Dar visai gražiai skamba...
Papildyta: Dar galiu pasiulyt savo vardą Kornelija
Na tik jau ne Justicija (teisingumo deive)
Mano proseneles vardas Salomeja o mociutes Dominyka
Jadzė, Petronėlė, Zosė, Genė, Agripina, Borata - kvailių globėja..
Tai Boratas, pasirodo, ne siaip sau Boratas
Is senoviniu vardu man grazus ELENA ir MARIJA
mano proseneliu buvo Magdalena ir Marcele
oi kokia gera temute
Elena ir Morta man gražiausi
Dar Agota Ir dar Domicelė
Ursule, Domicele
Jone, Janina, Bernadeta, Elena
man dar labai gražus Serafina, Serapina
Perkračiau ir aš atmintyje visų man pažįstamų vyresniosios kartos moterų vardus. Va ką atradau: Katarina, Izabelė, Matilda, Kastantina, Severja, Monika, Genovaitė, Magdalena, Domicelė... Tokie iš retesnių, Onų, Julijų ir Aldonų nevardinsim
Ursule
Marcele Salomeja
ELŽBIETA, MARIJA
Kunigunda, Michalina, Mykolė, Paulina, Adelė, Severija, Leonė, Leona, Anzelma, Akvilina
Mano močiutė buvo Germa. Skamba kaip nesenovinis, ane?
Petronėlė, Birutė, Adelė, Regina, Veronika, Stefanija, Zofija, Genė
|