Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ankstyvasis muzikinis ugdymas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
gelyte
Sveikos moterukes:) as cia nauja, bet noriu pasidalinti dar viena istaiga, i kuria vaiksciojau budama nescia. Tai MMM (mamos muzikos mokykla) Vilniuje, naujininku poliklinikoje (cia priesais Media). Ten uzsiemimai vyksta tris kartus per savaite po 3 val vakarais. Visas kursas iseinamas per menesi, bet man patiko, ir as lankiau iki pat gimdymo (kas ir yra rekomenduotina). Menesio kaina 200lt. bet, manau, apsimoka: mes ten dainuojam spec daineles, grojam, piesiam pagal muzika, taip pat spec pratimai, sveika mityba. ir per ta viena menesi gauni moduli, kuriuo gali uzsiimineti pati. mane, pvz, nustojo pykint, geriau miegam...
uzsiemimus veda tokia Lolita (beto, doc. dr.) ir Zina (psichologė).
tai va, mastykit, o mano nuomone tokia: as ir mano "du vyrai"nesigailim:)
SuperMama
Menesio kaina 200lt. bet, manau, apsimoka: mes ten dainuojam spec daineles, grojam, piesiam pagal muzika, taip pat spec pratimai, sveika mityba.

Tai ten tik nesciosios lankosi, ar mamytes su kudikeliais taip pat?
Noa
Menesio kaina 200lt. bet, manau, apsimoka: mes ten dainuojam spec daineles, grojam, piesiam pagal muzika, taip pat spec pratimai, sveika mityba.

Na, uz tokia kaina tai tikrai turetu maitint, ir ne sveikai, o su karbonadais  ;D
O kas yra spec. daineles? ;D ;D ;D
Zvirbliuke
Gėlyte, o Lolitos pavardę galėtum parašyti? kokios ji srities doc. dr.?
gelyte
Supermamai: ten lankosi tik nescios, ateina ir ju vyrai.

Noai: nu tai uz tuos 200lt 12 uzsiemimu po tris valandas per menesi... o vaisina tai idarytais omarais... ;D

Zvirbliukei: doc. dr., muzikos mokytoja eksperte Lolita Navickiene (muzikos pedagogikos sritis) - cia zinau apytiksliai. O ka zinau tiksliai - kad Asta Kerulyte - jos buvusi studente... wink.gif
Guste
O gal zinot dar kokia ankstyvojo ugdymo mokyklele Kaune?  ???Iki Suzuki mums labai nepatogu nuvaziuoti >:(. Kazka girdejau, kad yra mazyliams mokyklele ir senamiestyje. Gal kas zinot? ???
Noa
Guste, man regis, kad ta pati Suzuki kazkada buvo senamiesty, o dabar persikele i Taikos...

Gal kas zinot, kokiadieniais ten kudikiai???
Aidairi
na,tai kaip su tuo ankstyvuoju lavinimu?mano Aidanas jau apsilanke.ir smuiku grojo.gaila,as nemaciau.su juo eina mano mama,o as lieku namuose su Dairidu.
meya,kur prapuolei su Kotryna?ar nelankot tos suzuki mokyklos?
meskute
Aš parašysiu iš savo patirties, bet ne apie Suzuki mokyklėles.
Savo dukrytė muzikos mokinti pradėjau nuo 2metukų, manau tai irgi ankstyvas muzikinis ugdymas. Dar gerai ir nekabėjo, bet noras dainuoti buvo labai didelis. Pradėjau vesti i vaikų grupę "Aš ir Tu". Studijoje buvo ir mikrafonai, tenai vaikai improvizuodavo žvaigždes, išmoko nemažai dainelių. Vaikui tai tikrai geras laiko praleidimas.
[smiley=jumpnbaby.gif]
rence
Jums gerai (vilnietems,kaunietems) turit galymybe rinktis ka norit, pas mus "kaime" net kur gimdyti negali pasirinkt. P.S. cia as apie Alytu. :'(  
rence
O gal kas zinot gal kas vyksta "kada nors" Alytuje? Buciau labai dekinga wink.gif
erika
Gal mamytės iš Vilniaus galėtų parašyti kur ir kada dabar vyksta muzikos pamokėlės pas Astą, nes norėčiau su savo mažyte irgi nueiti. Gal ir telefoną kas nors turite?
Board
Astos Kerulytes-Morkunienes tel 8610 065 60 ankstyvojo muzikinio ugdymo studijos vadove, yra kaune ir vilniuj (delfinuko darzely, karoliniskese)
Pippa
As su savo mazaja taip pat vaikstau i uzsiemimus, jei tik tai butu galima taip pavadinti, nes su vaikais uzsiima patys tevai. Todel tai nera ispausta i grieztus remus, uzsiemimai vyksta rytais po pora valandu ir gali prie grupes prisijungti kada tik nori (tai labai aktualu su mazyliu, nes jo dienotvarke dar nenusistovejusi). Tose grupelese ne vien tik muzika, bet ir ivairus zaidimai, piesimas, lipdymas, zodziu kas ko nori. O jei nieko nenori, tai paprasciausiai zaidzia su vaikais zaidimu kambaryje. Pradejom ten vaikscioti nuo 8men., pradzioje pabudavom 40min, matydavau, kad jau pavargo ir keliaudavom namo. O dabar isbuna visa laika ir jai tikrai labai patinka. Pati galiu pasakyti, kad nauda akivaizdi, vaikas tikrai laveja. As pati viena tiek jos ismokinti tikrai nesugebeciau, o be to dar einam ten, kad jinai pabutu su vaikais, ismoktu bendrauti, dalintis zaislais, nes namuose dukra pats svarbiausias zmogiukas, todel nori ar ne, net nepajunti, kad gal ir per daug lepini.
Jurga
As su savo mazaja taip pat vaikstau i uzsiemimus, jei tik tai butu galima taip pavadinti, nes su vaikais uzsiima patys tevai. Todel tai nera ispausta i grieztus remus, uzsiemimai vyksta rytais po pora valandu ir gali prie grupes prisijungti kada tik nori (tai labai aktualu su mazyliu, nes jo dienotvarke dar nenusistovejusi). Tose grupelese ne vien tik muzika, bet ir ivairus zaidimai, piesimas, lipdymas, zodziu kas ko nori. O jei nieko nenori, tai paprasciausiai zaidzia su vaikais zaidimu kambaryje. Pradejom ten vaikscioti nuo 8men., pradzioje pabudavom 40min, matydavau, kad jau pavargo ir keliaudavom namo. O dabar isbuna visa laika ir jai tikrai labai patinka. Pati galiu pasakyti, kad nauda akivaizdi, vaikas tikrai laveja. As pati viena tiek jos ismokinti tikrai nesugebeciau, o be to dar einam ten, kad jinai pabutu su vaikais, ismoktu bendrauti, dalintis zaislais, nes namuose dukra pats svarbiausias zmogiukas, todel nori ar ne, net nepajunti, kad gal ir per daug lepini.

o kur jus vaikstot?
Pippa
Vokietijoj. Cia tokie uzsiemimai normalus (ta prasme, kad juos lanko beveik visi smile.gif) ir praktiskai nemokami (susimoki tik uz priemones - dazus, plastelina ir t.t, ir... kava mamytems ;D), uz pusmeti iseina 25 eurai, o kai kur ir is viso moketi nereikia. Visa kita kompensuoja baznycia (jei tie bureliai prie baznyciu, bet su religija jie nieko bendra neturi, baznycia tik finansuoja, bet nesikisa) arba rajono, kuriame gyveni, bendruomene. Be situ dalyku yra dar daugybe kitu uzsiemimu, suskirstyta mazdaug pagal amziu iki pat mokyklos. Tikrai ten labai faina: vaikams nauda, mamoms prasiblaskymas.
Pippa
Tokius uzsiemimus ir jus, mamos, galit susiorganizuoti. Svarbiausia noras ir patalpos wink.gif
Vandene
Gal kam nors aktualu - Marijampolej atsidare Yamaha muzikos mokyklele, priima vaikus nuo 1.5 metu. Konkreciau nieko nezinau, bet reklamuojasi, kad ir kituose miestuose yra, tai gal kas nors ka nors girdejote apie tokia  ???
meya
Tokius uzsiemimus ir jus, mamos, galit susiorganizuoti. Svarbiausia noras ir patalpos wink.gif

Va, as butent taip ir suprantu Supermamos kluba  ;) Andrea, jei nesunku, gal gali ir toje temoje papasakot apie mamu klubus ten pas jus. Gal tada ir mums kokiu geru ideju kils. Nes labai jau graziai viska aprasei, taip uzsinorejau kazka panasaus lankyti  :smile.gif
Irena
Andrea,
Svedijoje yra lygiai tokie patys uzsieminai. Prie baznycios ar kiekvienam rajone. Beja, galima lankyt net ne savo rajono "atvira darzeli" - taip jie vadinami. Ateina vaikuciai su teveliais ir leidzia laika. Mes pradejom lankyt nuo 4men. Is pradziu masazo kudikiams uzsiemimus, veliau muzikinio lavinimo. Tiesa tas muzikinis lavinimas - tai siaip vaikisku daineliu dainavimas su katutem ir t.t. Karta i savaite buna paskaitos ivairiom temom: "dekretines atostogos", "vaiko kalbos lavinimas", "kaip gaminti maista vaikuj"....
Liuks dalykas ! Visiskai nemokamai. Galima net knygas, zaislus ir zurnalus pasiskolinti. Labai tikiuos, kad ne uz ilgo tokie "darzeliai" bus ir Lietuvoje.
Pippa
Ka tik, Meya, aprasiau detaliau SuperMamos klube.

Taip Irena, tai tos pacios grupes. Tikrai labai fainos. Skaiciau, kad jos organizuojamos ir Austrijoj, Olandijoj, tikriausiai ir daug kur kitur. Nekainuoja nieko arba labai mazai, o nauda tikrai didziule ir vaikui, ir mamai. Ai, mamytes, organizuokites!  ;)
Aurėja
(Mes su dukra lankom ankstyvojo muzikinio ugdymo studija nuo 3 men. (dabar dukrai 10 men.) Vilniuj, "Delfinuko" vaiku darzely, Mokytoja Asta. Mano nuomone si studija gera tuo, kad Mok.Asta taiko ivairias metodikas, jas derina, o ne kokia viena pasirenka. Stebiu dukryte pamokeliu metu ir matyti ryski pazanga nuo to laiko kai pradejom lankyt studija. o svarbiausia - ne tik dukra pabuna tarp tokiu paciu kudikiu, bet ir as atsipalaiduoju, gaunu tiek teigiamu emociju! Praejusi sekmadieni padarem vien tik mamu vakareli, paplepejom, pasivaisinom - sauni kompanija ir sauni mokytoja, turi daug dideliu planu. ) biggrin.gif
1111
Aureja, mes taip pat laabai patenkinta Asta wink.gif Tik esam jau "suaugusiu" grupeje :smile.gif Ir as buvau sekmadieni-gera buvo pabegti nuo rutinos ir pasisnekuciuoti su mamytemis. Asta pati fainiausia vaikiuku mokytoja kuria iki sio sutikau smile.gif Ir nusprendziau daugiau nesiblaskyti ie nieskoti jokiu kitu mokykleliu-nes pas Asta radau viska apie ka svajojau :-* O svarbiausia, kad mano kleckui ji -autoritetas wink.gif
raige
Kazhkas cia klause apie Yamaha muzikos mokyklele. Tai va, tokia mes lankom shiauliuose. Labai labai smagu ir naudinga. Kaina menesiui 50 lt, buna karta per savaite, uzhsiemimu pobudis turbut panashus kaip visur: dainavimas, shokiai, lipdymas, pieshimas ir t.t. Shiauliechiams tikrai rekomenduoju ir del fantastishkos vadoves.
traliabum
mamos, kurios lankotes pas Asta su vaikuciais, kur kaune buna uzsiemimai?
SuperMama
QUOTE (mamusiuka @ Ketvirtadienis, 20 Lapkričio 2003, 19:53)
Aureja, mes taip pat laabai patenkinta Asta wink.gif Tik esam jau "suaugusiu" grupeje :smile.gif Ir as buvau sekmadieni-gera buvo pabegti nuo rutinos ir pasisnekuciuoti su mamytemis.

o mes jau seniai nebuvome, nes Kleo vis serga ir serga.
Kitas dalykas, mus vis dar nori priskirti leliuku grupei.
Nors Kleo jau begioja ir sedeti vietoje jai neidomu, o as ja nebegaliu "skraidinti" ir kilnoti visa laika.

Man patinka po kokiu 5-6 apsilankymu padaryti pertrauka ir pailseti dvi savaites, nezinau kaip Kleo, bet man ta rutina siek tiek pabosta.
Nors Asta is tikruju super veda tuos uzsiemimus. Kazkada jos vaikas sirgo, tai buvo kita mokytoja, ner ka ir lyginti.

Laukiu kol organizuosis vilniuje yamahos grupe 1,5 metu vaikuciams.
Semetos stovykloje maciau, mazajai labai patiko. Galejo issedeti ant zoles 3 valandas ziuredama ir klausydama tu uzsiemimu.
Smurka
Kur tas "Delfinukas", kada vyksta uzsiemimai ir kokia ju kaina?
1111
Kur tas "Delfinukas", kada vyksta uzsiemimai ir kokia ju kaina?

Darzelis Delfinukas randasi Karoliniskese (manirsau adresa blink.gif ) Uzsiemimo laikas priklauso kokiai vaikutis amziaus grupei priskiriamas. Mano kleckas eika 10,30-i viresneliu grupe (1,5-2m). Po musu ateina vaikuciai iki metu. Kaina 15 lt
Smurka
Cia vieno uzsiemimo ar menesio kaina?
giedrulka
Ir dar labai idomu, kiek vienas uzsiemimas trunka? Ir kiek tu uzsiemimu per savaite buna?
Jurga
QUOTE (giedrulka @ Šeštadienis, 29 Lapkričio 2003, 11:50)
Ir dar labai idomu, kiek vienas uzsiemimas trunka? Ir kiek tu uzsiemimu per savaite buna?

mes irgi pas Asta Delfinuke karts nuo karto nueinam wink.gif O nenueinam dazniausiai del to, kad labai anksti - sestadieni 8:45 h... ne visada pavyksta suspeti biggrin.gif Miegaliai mes biggrin.gif
uzsiemimai vyksta karta per savaite. Dukrytei 1,3 metuku, tai zinau, kad sestadieniais 8:45 arba antradieniais pavakary kazkada vyksta. mes lankom sestadieniais.
15 Lt - vieno uzsiemimo kaina. Trunka apie 1 valanda.
giedrulka
Na vat as vis svarstau kur eiti, ar pas taip isgirta Asta i Delfinuka, ar I Suzzuki Duzginelyje, ar i Yamaha muzikos mokyklele. Parodoj gavau bukleta, tai Yamaha irgi turi grupes nuo 1.5 metu. Gal yra lankanciu, gal galit papasakot kas ir kaip tenai?
1111
Giedrulka, o tu nenoretum i visas mokykleles po karta nukeliauti ir pasiziureti (o ir mums papasakotum wink.gif ) kur labiausiai patiko. Juk pirmas yvaizdis svarbus biggrin.gif
giedrulka
Juokis biggrin.gif , Mamusiuka, kiek nori, bet panasiai ir zadu padaryti wink.gif . Skambinau i Yamaha mokyklele, tai nauja grupe renkama iskart po Naujuju. Bus ir pazintine nemokama pamokele. Siaip tai kai jiems skambini, tai be abejo save labai giria, o konkurentus bando sumenkinti. Bet Yamahoje duoda kaip ir pratybu knygeles vaikams, du CD ir kazkoki sasiuvini tevams. Skiriamos namu uzduotys atlikti namuose. pamokeles vyksta karta per savaite po 45 min. Jeigu vaikas praleido dvi pamokeles ir turi pazyma is gydytojo, tai kaip ir grazinami pinigai (tiksliau, uz kita menesi moki tik uz dvi pamokas). Praleidus viena pamoka pinigai prapuola.
Si treciadieni nueisiu i Duzginelio Suzzuki. Papasakosiu ka maciau. tongue.gif
giedrulka
Pamirsau parasyti rolleyes.gif . Kaina 55 Lt menesiui.
1111
Giedrulka wink.gif patikek as nejsijuokiau, o rimtai tau siuliau smile.gif Ir pati ta padaryciau, bet jau pasirinkau Asta rolleyes.gif O kada Jamahos mokyklelej bus ta nemokama pamoka-man paciai labai knieti nukeliauti (palyginimui) Matai, kartais juk su tais vaikais visko buna, nu negali nukeliauti ir tiek-tai pinigeliai mano kiseneje lieka-atejau susimokejau, jei ne-ne.
Parasyk, jei konkreciau ka suzinosi, galesim kartu nukeliauti wink.gif
O apie Duzginelio mokyklele tai Tavo vaike raso wink.gif
Board
Yamahos mokyklele tik siemet atidaro grupe maziausiems. Vasara, Semetos stovykloj, taremes su viena mokytoja is tos mokyklos kad atidarytu ta grupe. Ji pazadejo pagalvot, va matyt jau sugalvojo smile.gif Puiku.
Mazajai labai patiko, kai vasara buvo a'la pamokeles. Dainavom, sokom ir visa kita darem, nezinau kaip atrodo pamokeles vyresniu vaiku pas Asta, bet Yamahoj labai patiko, ten viskas vyksta "aktyviai" biggrin.gif nemoku paaiskint.
1111
Viskas priklauso nuo mokytoju wink.gif Kaip jos uzima vaikucius, kaip vaikuciai jas "priima" ir t.t. Nezinau, bet kai uzsiemimus veda Asta-liudeti ir ziovauti nebuna kada. Pas ja kaskokia paslaptinga trauka labai jauciama rolleyes.gif Kai ji susirgo ir ja pakeite kita vadove-tai norejosi po puses pamokeles iseiti unsure.gif O juk atrodo tuos pacius zaidimus zaide ir tas pacias daineles dainavo. Nu nebuvo taip fantastiskai smagu kaip su Asta (neveltui kleckas visa laika tik Asta ir tesako biggrin.gif )
Manau, kitose mokyklelese lygiai taip pat-jei mokytoja vaikuciui prie sirdeles, tai ir uzsiemimai fantastiski wink.gif
Board
Teisingai, Asta turi savos ugneles, as nesigincyju, as irgi buciau siemet pas ja lankius, jei ne keli smulkus bet. tiek tos, paziuresim jei nepatiks mums Yamahoj, grysim pas Asta. Nors abejoju kad maniskei gali kur nors nepatikti, kur yra kompanija zmoniu, muzika, ir uzsiemimas.
Vore
Sveikos mamytės,
Čia prisiskaičiau susidomėjau, bet visos kalbate tik apie Vilnių ir Kauną. Gal žinote ar Klaipėdoje yra kokia nors ankstyvojo muzikinio ugdymo mokyklėlė? Būčiau dėkinga jei parašytumėt. smile.gif
giedrulka
QUOTE (auges @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 12:06)
Yamahos mokyklele tik siemet atidaro grupe maziausiems. Vasara, Semetos stovykloj, taremes su viena mokytoja is tos mokyklos kad atidarytu ta grupe. Ji pazadejo pagalvot, va matyt jau sugalvojo smile.gif Puiku.

Taigi taigi. Kaip tik iskarto po Naujuju ir bus renkama nauja maziauiuju (nuo 1.5 metu) grupe. Ir pamokele parodomoji bus po svenciu, greiciausiai sestadieni. Tikslia data ir laika man zadejo pranesti, pati vadove sake paskambins. Taigi laukiu.Vos tik paskambins tuoj pat pranesiu ir jums, mielosios.
Mamusiuka, su malonumu susikooperuosim. Beje, ar naujame Tavo vaike raso apie Suzzuki?
1111
Vat dabar jau ir nepamenu, tik zinau, kad naujame ar tai Mamos ar tai Tavo vaikas zurnale wink.gif
Parasysiu tau i privatu savo telefoniuka (jei kartais prie kompo po svenciu nedaropociau biggrin.gif )
Jurga
o mes is mokytojos Astos nusipirkom dudele, kad dukryte (1,3 metu) pustu... bet jos visai nedomina ta duda, visokiais budais bandziau privilioti pusti, tai ji tik paragavo jos, apseiliojo, o paskui man i burna ikiso, tipo pati ir pusk, kad nori sad.gif
bet kad jai bent idomu butu klausyt, kaip teveliai pucia, tai ne... mad.gif

ar jusu vaikai moka pusti dudele (nebutinai kas pas Asta lankotes)? huh.gif
giedrulka
Maniskis pries sueinant metukams ismoko duda pusti, kai mokiau pries gimtadieni zvakutes uzpusti. Zvakuciu po siol nemoka uzpusti, bet su duda duduoja... kartais rolleyes.gif
SmallViolet
Sveikos, mamos,

gal galit patart, kur Vilniuje isigyti tvirta metalofona. Toki, kaip tarybiniais laikais budavo. Man siuolaikiniai plastmasiniai atrodo tokie nepatvarus ir vienkartiniai. Aciu.
Aurėja
QUOTE (SmallViolet @ 2003 12 10, 14:17)
Man siuolaikiniai plastmasiniai atrodo tokie nepatvarus ir vienkartiniai. Aciu.

mes turim ne tarybinį, bet labai jau panašus į jį: pirkom Mindaugo Maximoj (Vilnius) - 12-os garsu (Ant ipakavimo buvo parasyta Kristolinis skambesys, gerai suderintas ir dar kažkas...) Sumokėjau apie 15 lt. ir labai esu patenkinta, mažė jį yra daug kartų mėčius ir užlipus ir t.t. - nieko jam nenutinka, ir groja lygiai taip pat gerai. Po to tik atkreipiau dėmesį, kad mūsų ankstyvojo muzikinio ugdymo studijoj mokyt. Asta groja su lygiai tokiu pačiu smile.gif
Zvirbliuke
QUOTE (Jurga @ 2003 12 03, 13:48)
ar jusu vaikai moka pusti dudele (nebutinai kas pas Asta lankotes)? huh.gif

Mes turim fleitą ( išilginę), bet mano metukų ir beveik 2 mėn sūnus labiau mėgsta klausytis manęs, nei pūsti. Atneša man ir liepia groti biggrin.gif
1111
Maniskis tai labai megsta "pritarti" su dudele kai mano dukterecia smuiku groja rolleyes.gif
SuperMama
maniske jau nuo 8 menesio pucia duda, bet anksciau jai labiu patiko. Dabar jei ir paima pati i rankas, tai labai trumpam. Labiau megsta prie savo sintezatoriaus DJ'iauti. Tupi, spaudzia klavisas ir linguoja.
Aurėja
Maniškei dabar 10 mėn., neseniai įsgijom dūdelę, bet ji dar nemoka pūsti, atvirkščiai - traukia į save -lyg pieną gertų wink.gif Ir dar labiau mėgsta net nepabandžius iškart duoti mamai pūsti...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.