Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ankstyvasis muzikinis ugdymas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
faustluk
maniskes cd rinkiniu daugiau nei mamos megstamos muzikos...Moketu teksta- uzdainuoti, nes nuo pirmu akordu siubuoja, linguoja. Per megstama daina- siubuoja, linguoja ypac!. Pradeda verkti- mama uzdainuoja- asaru ner. Linguojam. Sedim ant puodo, nusibosta, zirziam. Mama uzdainuoja- linguojam. Kai linguoti nesigauna, gulint ant pilvo, mosikuojam koja i takat. Musu fonotekoj ne tik TELE_BIM_BAM visi CD, bet ir G. Storpirscio vaikams skirtos dainos, Keistuoliu teatras, pasakos. Mama vis i menesi pora kompaktu nuperka.
2kart mamyte
SVEIKUTES MANO MAZIUS MEGSTA SOKTI thumbup.gif TAD JEM MUZIKA PATINKA LINKSMA PAGAL KURIA JIS GALI SUKTIS SOKTI biggrin.gif
cosma
Mano mažutei jau 7 mėn, bet dar neropoja, kažin ar jai bus įdomu yamahos mokyklėlėje g.gif
GALUZE
nors mums tik 1.3 m.bet labai megstam klausytis muzikos ir sokt,nors atrodo juokingai vos pati dar bestovi bet vyresnelis ismokino sokt ir maivytis,tai atrodo juokingai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
vaižgantė
Rekomenduoju vaikučiams lankyti Yamaha muzikos mokyklą. Gailiuosi, kad anksčiau nesusipratau ir savo penkiametę dar tik antrus metus ten leidžiu.
Pareis
Jau nebeziurejau ar rasiau kada seniai i cia ar ne. Bet siaip tai Vokietijoje yra labai populiaru tiesiog muzikos mokyklose, ar prie baznyciu ar darzeliu, padaro tokias ankstyvojo muzikavimo pamokas. Mano abu vaiaki lanke nuo 4 iki 6 metu. Du metus ejo i tuos kursus, kur grupeje iki 10 vaiku. Ir sokdavo ir piesdavo ir patys barskindavo. Vaikai labai mielai eidavo. Pagrinde jie gaudavo taisp vadinamasi Orfo instrumentais groti. Net nesvarbu ar berniuaki ar mergaites visi mielai ten dainuodavo. Prie muzikos mokyklu daznai padaro dar ir pasirodymus , spektakliukus pastato. Kartrasi net sujungiant su jau dideliais, muzikuojanciais vaikais. taip susipazista ir su kitasi intrumentais. As vedziau ir dziaugiausi, manau saunu jei ne tik visokios suzuki ar Yamahos kurtu tokias grupes, bet ir muzikos mokyklos rytais ar po pietu siulytu tokais pamokeles. Juk rytais isviso mazai kas ateina i pamokas, tai ir darbo pedagogams butu. Nors siaip tai tam net atskirai mokosi pedagogai.
aquilatel
Mes nuo 8 mėn. vaikštom į Yamaha muzikos pamokėles. Pradėjom vaikščioti, nes norėjau, kad dukrytė retkarčiais pabūtų tarp kitų vaikų. Ir dabar labai patinka mums šitos pamokėlės. Dabar išgirdusi pažįstamas daineles ir palinguoja kur reikia, ir rankytėm paploja. Rezultatai akivaizdūs smile.gif
Belluci
manau kad nera tokiu vaikuciu,kuriems nepatiktu muzika,uztenka tik ijungti muzikele,ar paciai pradeti dainuoti... thumbup.gif
Raganaa999
Neklausiau as jokiu klasiku ir pan nescia budama tik tam kad vaikas butu muzikalus.. Man as meniskai patinka TIK lietuviska muzika, muzikoje man svarbu zodziai, o ne pati melodija. Ir visai man jokio skirtumoo kokia muzika megs manoo vaikas, neteikiu as muzikai dideles reiksmes, ir visai neturiu labai didelio noro kad vaikas butu muzikalus.. man tie menai... nelabai jau svarbus atrodo gyvenime, aisku cia tik mano nuomone biggrin.gif
Nuo 5 menesio pradejom lankyti yamahos mokyklele, padainuojam, pasokam, bet lankom ne todel kad vaikas butu muzikalus, tiesiog smagu leisti laika su vaiku, ir sako kad padeda vystytis biggrin.gif
Kadujo
QUOTE(Raganaa999 @ 2009 02 05, 11:27)
Neklausiau as jokiu klasiku ir pan nescia budama tik tam kad vaikas butu muzikalus.. Man as meniskai patinka TIK lietuviska muzika, muzikoje man svarbu zodziai, o ne pati melodija. Ir visai man jokio skirtumoo kokia muzika megs manoo vaikas, neteikiu as muzikai dideles reiksmes, ir visai neturiu labai didelio noro kad vaikas butu muzikalus.. man tie menai... nelabai jau svarbus atrodo gyvenime, aisku cia tik mano nuomone  biggrin.gif
Nuo 5 menesio pradejom lankyti yamahos mokyklele, padainuojam, pasokam, bet lankom ne todel kad vaikas butu muzikalus, tiesiog smagu leisti laika su vaiku, ir sako kad padeda vystytis  biggrin.gif
*

Tokia ta muzikos ir reikšmė gyvenime: padeda vystytis bet kuriame amžiuje
Papildyta:
Įdomu tai, kad klausantys gyvą muziką (ne įgarsinimus) vaikai ar patys muzikuojantys (ne elektronika) girdi garso atspalvius. Mėgstantys transformuotą (bet kokia aparatūra garsą transformuoja) muziką, garso atspalvių nebegirdi. Eksdpermentas: užgavus varpą, antrieji girdėjo tik patį „bumt" (gabieji nusakė garso aukštį). Pirmieji, klausantys gyvą muziką girdėjo rezonuojamus garsus (kaip varpas aidi, kaip jį atliepia kiti, toj pačioj erdvėj garso įvirpinti daiktai).

Pagalvokit bumčikininkai ir yamahininkai...
ar įrašus leisti, ar pačioms savo vaikui dainuoti (nesvarbu ar lyrines lopšines ar žaismingas daineles)
kokius koncertus lankyti?
Ka noretumete, kad Jusų vaikas girdėtų...
Jurate77
QUOTE(Kadujo @ 2009 02 05, 16:50)
Tokia ta muzikos ir reikšmė gyvenime: padeda vystytis bet kuriame amžiuje
Papildyta:
Įdomu tai, kad klausantys gyvą muziką (ne įgarsinimus) vaikai ar patys muzikuojantys (ne elektronika) girdi garso atspalvius. Mėgstantys transformuotą (bet kokia aparatūra garsą transformuoja) muziką, garso atspalvių nebegirdi. Eksdpermentas: užgavus varpą, antrieji girdėjo tik patį „bumt" (gabieji nusakė garso aukštį). Pirmieji, klausantys gyvą muziką girdėjo rezonuojamus garsus (kaip varpas aidi, kaip jį atliepia kiti, toj pačioj erdvėj garso įvirpinti daiktai).

Pagalvokit bumčikininkai ir yamahininkai...
ar įrašus leisti, ar pačioms savo vaikui dainuoti (nesvarbu ar lyrines lopšines ar žaismingas daineles)
kokius koncertus lankyti?
Ka noretumete, kad Jusų vaikas girdėtų...
*

Pritariu, kad visada geriausia klausytis gyvos muzikos, bet dažniausiai to padaryti neįmanoma, jei pati negroji ir nedainuoji. unsure.gif
O kas liečia koncertų lankymą, tai nežinau, koks mažas vaikas galėtų ramiai išsėdėti koncertų salėje visą laiką. Nebent koncertas vyktų lauke, pvz. Pažaislyje
Kita vertus, buvimas gamtoje taip pat lavina klausą, tik reikia atkreipti vaiko dėmesį į gamtos garsus ir išmokyti jų klausytis, juk ten tiek daug įvairiausių tonų, atspalvių, garsų, tokių kaip paukščių čiulbėjimas, medžių ošimas, vandens čiurlenimas ir t.t.. listen.gif
Mano pačios vaikui labai patinka klausytis tokios muzikos įrašų, kur gamtos garsai apjungti kartu su muzika. Net ir mane pačią labai raminančiai ir atpalaiduojančiai veikia rolleyes.gif
kemppinele
QUOTE(lotosiukas @ 2007 09 25, 09:52)
bet kuriuo atveju - muzika daro gera itaka mazylio o veliau ir vaiko vystymuisi. Bent jau tokia mano nuomone ax.gif
*

sutinku thumbup.gif
Nexta
lankom mes muzikos mokykla, neigimu pliusu neturiu, vaikui muzika patinka, jaucia ritma..atrodo juokinga ka metuku vaikas supranta...patikekit supranta...pareini namo, uzdedi po keliu dienu ta paty kompakta ar dainele ir atkartoja kiekviena judesiuka ka mokykloj darem...as esu 100% uz muzikiny vaiko lavinima 4u.gif
gnieska
mano mazius irgi labai megsta muzika ir pasoka ir padainuoja,jam patinka tokia tranki muzika thumbup.gif
Marisa
Musu vaikiukas labai megsta muzika. Vos isgirdusi melodija pradeda linguoti, suktis ratu. Be muzikos ir daineliu tiesiog negalime isivaizduoti savo dieneliu.
Mamukas Indriukas
norejau paklaust gal kas lankot yhamahos mokyklele klaipedoj? kokie atsiliepimai?
armanlila
Mno draugės vaikas lankė. Pradžioje labai patiko, bet paskui pats vaikas jau nelabai norėjo eiti, tai ir nebevedė.
VisadaNiekada
Drauge vede i yamaxa, sake nieko gero g.gif
varle123
4u.gif ar kas lankote Sveikucio muzikos mokyklele?
gal galite papasakoti kaip jums sekasi?
ana_dru
QUOTE(varle123 @ 2009 07 20, 21:59)
4u.gif ar kas lankote Sveikucio muzikos mokyklele?
gal galite papasakoti kaip jums sekasi?
*

Mes lankom jau beveik metus, pradejom kai sunus dar nebuvo gimes lotuliukas.gif
Siaip man viskas super, vaikui nerealiai patinka, jokiu zizimu ir nuobodulio, o apie Lolita (kuri veda pamokeles) galiu pasakyti: fantastiskas, pozityvus zmogus - is kurio reikia mokytis. Tai kad labai rekomenduoju 4u.gif
lietaus_alisa
pameginsim surasti internete ta sveikuti... gal ir mums jau butu laikas g.gif
wanile
mano vaikiukas nuo gimimo su muzika
vildži
o gal kas vaikšto į "Lyros" mokyklėlę?ar priima ten 4ių metukų vaikučius ir kiek tas džiaugsmas kainuoja?
g.gif
zyzakoria
QUOTE(Šmigija @ 2003 04 05, 22:08)
o mes ir patys namie padainuojam ir takta rankytem paplojam (aciu savo mamai kad vaikystej leido baigti muzikos mokykla). O spec mokykleles man perbrangu, vasara pas savo mama nuvesiu tai mazius ir pianina pabarskint gales smile.gif
*

Gal žinot tokią dainelę:
Per dieną snaigių pasaka vis beldžiasi langan
Maži nykštukai seka ją viviems visiems vaikams
Ir šokame ir sukamės daržely su nykštukais mes
Laukdami kol vakaras vėl namo parves (2 k.)

Tik neatsimenu daugiau. Ją dar man teko dainuoti prieš 30 m.
Dabar norėčiau savo vaikus pamokyt.
vikusedo
muzika mano 5 men mazylei irgi patinka. tik ne garsiai. kaip kitos mamos megsta sakyt: as paleidziu muzika ant viso garso, vaikui labai patinka,- absurdas kazkoks, paskui vaikai ir buna isterikai, nervininkai doh.gif
Mariposa
Mes gyvename Siaures miestelyje ir nelabai turiu galimybes vezioti savo vaiko kazkur toli, bet labai nori mokytis dainuoti, nes jau scena ir dainavimas tai maniskei be galo mieli uzsiemimai.

Norejau paklausti gal zinote kokiu muzikos mokykleliu netoli Siaures miestelio (gali buti Kalvariju gatve, Zirmunai, Antakalnis), kur vyktu pamokeles keturmeciams.
Vaidagan
Mano mažiuke irgi labai reaguoja i muzika, ne visada ta reakcija vienoda. Manau dar anksti speti apie muzikaluma, bet vaika lavinti ta linkme visada teigiamas poziuris Aisku reikia lavinti visapusiskai Kai buvo maziukas sunus, dar neturedamas 2 m. visada atpazindavo Colinsa, kas zino kas jam taip patikdavo Dabar domisi muzika, taciau ne labiau nei dauguma

saunu
penellope
muzika ir mano vaikui patinka. 4u.gif
skyler
QUOTE(Mariposa @ 2009 08 17, 08:31)
Mes gyvename Siaures miestelyje ir nelabai turiu galimybes vezioti savo vaiko kazkur toli, bet labai nori mokytis dainuoti, nes jau scena ir dainavimas tai maniskei be galo mieli uzsiemimai.

Norejau paklausti gal zinote kokiu muzikos mokykleliu netoli Siaures miestelio (gali buti Kalvariju gatve, Zirmunai, Antakalnis), kur vyktu pamokeles keturmeciams.
*

greitu metu zada atsidaryti Kindermusik mokyklele Antakalnyje. kiek esu girdejusi is draugu uzsienyje, tai ju pamokeles buna tikrai superines, o dabar tai ir Lietuvoje jau bus! smile.gif
Treja
QUOTE(vildži @ 2009 08 08, 22:47)
o gal kas vaikšto į "Lyros" mokyklėlę?ar priima ten 4ių metukų vaikučius ir kiek tas džiaugsmas kainuoja?
g.gif
*

"Lyra" yra ne mokyklėlė, o muzikos mokykla smile.gif Nebent yra kita "Lyra" biggrin.gif Ten priima tik mokyklinio amžiaus vaikus 4u.gif
*Lyra*
Savo dukryte i Yamahos muzikos mokykla pradejau vesti nuo 1 m. 1 men. Norejau,kad pratintusi po truputi prie kolektyvo, nes 2 metuku ir 1 men pradejo lankyti lopseli. Jai nuo pat pradziu labai patiko thumbup.gif thumbup.gif Siemet tesiam muzikinius ,,mokslus", labai patinka sokti, jua bando ir dainuoti thumbup.gif
bulbacka
mes uz,nes savo dukryte i yamahos muzikos mokykla pradejau vesti nuo 7 men. 4u.gif
melsvaižalia

Pasakykit, mielosios, kodėl taip yra: mažučiai visi mėgsta muziką - ir šokti, ir klausytis, ir dainuoti, ir groti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif O paskui koks tai nelabasis galveles susuka ir baigiasi meilė muzikai verysad.gif verysad.gif Tiesa, grįžta suaugus - paprastai suaugusieji vėl nieko prieš nei padainuoti kokį karaoke, nei pagrot, nei pašokti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
gramei
Ateikit i Jonuko mokyklele Kaune! www.lelia.lt Mes su suneliu einam- labai patinka. Prisijunkit su maziukais iki 2.5 metu ! 4u.gif
skyler
mergaites, gal einam i Kindermusik demo klases pasiziuret kaip kas vyksta realiai?
Vaikuciams
eegle
Pas mus i darzeli du kartus per savaite ateina mokytoja is muzikos mokyklos, tai labai gerai, nereikia vaikuciu niekur vedzioti thumbup.gif , mano Jonukas lanko tas pamokeles, ir jam labai patinka, ismoko labai daug daineliu ir visokiu kitokiu geru muzikiniu dalykeliu thumbup.gif
ringute
o mes i muzikos mokyklele einam nu oketuriu menesiu. Dabar mums metukai ir tik isgirde linksmesne dainele imam sokineti pagal ritma thumbup.gif
zuizujus
Vaikstome i Kindermusik Vilniuje -net nezinau, ka pasakyti.... Patinka maniskei, atrodo, nors jai tik 8 men. Taciau kazko stebuklingo as ten nematau... Sakyciau, kad tai daugiau ziemos dienu prastumimas kol salta, nes kai atsils, manau nebelankysime... Bet cia mano nuomone...
muuuse
QUOTE(zuizujus @ 2010 01 27, 16:55)
Vaikstome i Kindermusik Vilniuje -net nezinau, ka pasakyti.... Patinka maniskei, atrodo, nors jai tik 8 men. Taciau kazko stebuklingo as ten nematau... Sakyciau, kad tai daugiau ziemos dienu prastumimas kol salta, nes kai atsils, manau nebelankysime...  Bet cia mano nuomone...
*

atleiskit, kad klausiu, bet o ka stebuklingo jus noretumet pamatyti?? ar jus tikites, kad jusu 8 menesiu kudikis prades sokt, dainuot ir kalbet angliskai???
as manau, kad tikras stebuklas, jog vaikuciui patinka, jog mama su vaikeliu tikrai turiningai praleidzia bent valanda per savaite (as nekalbu apie tai, kad vaikas visada buna salia mamos, kol ji pvz tvarko kambarius, daro valgyt ar pan, as turiu galvoje vaiko lavinima). paziurekit si videa, tuomet suprasit, koki geri savo vaikuciui darot! bendravimas su kudikiu
Alchemie
va kazkaip galiu pasakyti, kad man Kindermusik yra skirtumas, nuo to, ka teko lankyti su vyresniu sunum pries 10 metu. Na aisku tada is viso dar nelabai pasirinkimo buvo, nebent Yamaha, kur mums nepatiko, nes tuo metu ir toje vietoje buvo pirma: saltos grindys (linoleumas), antra: grojo elektroniniu pianinu..na taip dainavo, bet kai kampe buvo sudeti tikri instrumentai, maniskis nuejo tiesiai prie ju doh.gif ir ten nelankeme. lankeme pas viena mamyte, kuri lietuvisku dainu, melodiju pagridnu paaiskino muzikos itaka kudikio gyvenime, ir kaip su ja galima daug ko ismokyti ir padeti vaikui saugiai augti.
I Kindermusik biski su atsarga ejau, nes angliskai, bet patiko primiausia salygos- yra kur rankas plauti, vaikui sauskelnes pakeisti, batai sudedami i dezes, tai nuo sniego nei balu, nei purvo, ka jau kalbeti apie tuos vaikus, kurie ropoja ir pamokeles metu nori eiti link tu batu biggrin.gif
Muzika pradzioje man atrode, nu muzika..bet va ir masaziukai, ir drausminimo ismokimas per muzika, ir sinkopes pajautimas. Beje instrumentai pritaikyti vaikams, bet kokybisko garso, kas man turint muzikini isilavinima yra ypac svarbu. Dabar, kai namie pamokele pasidarome is kompakto, tai maze ima verkti, kai baigiasi kompaktas doh.gif
Kadangi turiu vyresneli su kalbos bedomis ir pries metus vasara specialiai vazinejome i muzikos terapija i Trakus, kuri is tikro jam labai padejo kalbos supratimui vystyti, tai manau, kad sitos pamokeles mazajai tikrai duoda daug naudos 4u.gif
O jau kur lankyti, kiekvienas laisvas pasirinkti. Man salia namu, labai patogu ir kokybe as patenkinta..dabar laukiam antro trimestro, ziuresim, kas ten bus.
Dilke
as pati nescia lankiau Sveikucio programa nestukem ir dabar su mazaja einu i muzikinio lavinimo pamokeles. Zinote cia pasiskaiciau apie ivairias panasaus tipo mokykleles visokiu atsiliepimu, nustebau , kad buna dar neigiamu schmoll.gif , mat man dar nei karto nekilo blogu minciu apie Sveikucio uzsiemimus. Zodziu mums labai patina, na ir kas kad reikai per visa miesta vaziuoti thumbup.gif
zuizujus
Jus nesupraskite manes, kad mums nepatinka Kindermusik pamokeles - nepatiktu, nelankytume antro semestro:) Taciau tik norejau pasakyti, kad tokios pamokeles labiau gal aktualios saltuoju metu laiku, kai yra siek tiek ribotas buvimas gamtoje. As esu visu pirma uz vaiko buvima gryname ore ir gamtoje.
Siaip kiek placiau kalbant apie pacias pamokeles, galiu pasakyti daug privalumu:
1. tikrai jaukios ir patogios patalpos, yra vystymo stalas ir pan.
2. mums patinka nuosirdi mokytoja
3. gera kompanija mamu ir vaikuciu
4. Lengvai isiminamos muzikeles, kurias vaikas atpazista ir namuose ir t.t.
Vis tik lieku prie anksciau mano isakytos nuomones, kad nieko stebuklingo nematau siose pamokose. Jos geros, smagios ir naudingos - todel ir toliau lankome pamokeles.
Muuuse, as tikrai nesitikejau ir nesitikiu stebuklo is jokiu pamokeliu, matau rezultatus sios veiklos ant savo vaiko - jis soka, linguoja i takta, netgi bando kazka dainuoti. Kiekviena veikla yra naudinga vaikui. Antraji trimestra baige mes mastysime apie truputi kitokia veikla, ypatingai atsizvelgiant i siu pamokeliu gana nemaza kaina. Atleiskite, issakau tik savo nuomone, kuri nebutinai turi sutapti su kitomis smile.gif
kuku1470
AŠ UŽ VISOM KETURIOM
skyler
zuizujus 4u.gif
as irgi uz visokeriopa vaikuciu lavinima nuo pat ju atsiradimo pilvelyje. manau naudinga ir muzikinis lavinimas, ir manksteles, ir baseinas ir buvimas gamtoje bei su draugais ir dar daugelis dalyku. svarbu, kad veiklos butu ivairios ir teiktu dziaugsma wink.gif
VeroniQ
Mes lankem Yamaha nuo puses metuku gal iki 2. Po to vaikui norejosi zaist, o ne dainuot ratais. Bet dbaar va lanko sokius, ir mokytojas giria, kaip cia vaikas gerai jaucia ritma. Tai tikrai tikiu, kad tu pamokeliu deka, jam dabar lengviau thumbup.gif
vasareja123
už visom keturiom
skyler
QUOTE(vasareja123 @ 2010 03 20, 16:11)
už visom keturiom
*

gal kazka lankot? pasidalinkit ispudziais smile.gif
atine
Pradėjom lankyti Yamahos pamokėles, kol kas lyg visai patinka.
muuuse
mes tai buvom Yamahoj demo, bet neužsikabinom, o dabar lankom Kindermusik. Beje, labai džiaugiamės, kad čia ir vasarą yra pamokėlės, yra kur vaikui su kitais pabendrauti wink.gif
xde

LVSO EDUKACIJA

2010 m. spalio 14 d., 12:30 – 14 val.
Muzikos pamoka „Susipažinkime su simfoniniu orkestru“

Pamokos programa:
12:30 val. – atvykstame į Kongresų rūmus
12:45 val. – keliaujame į LVSO repeticiją, klausomės muzikos, susipažįstame su Maestro Gintaru Rinkevičiumi.
13:00 val. – LVSO baigia repeticiją, prasideda muzikos pamoka.

Jos metu vaikams pasakojama apie simfoninio orkestro instrumentus. LVSO koncertmeisteriai (instrumentų grupių vadovai) pristato simfoninio orkestro instrumentus atlikdami nuotaikingus kūrinius. Muzikos pamokos metu, skambant minėtiems kūriniams, scenoje, ekrane demonstruojama dailininkės Sigutės Ach meninių akvarelės darbų video projekcija „Muzika“. Po pamokos jos dalyviams įteikiami LVSO jaunojo bičiulio pažymėjimai, kvietimai į LVSO vaikų kambarį, leidyklos „Nieko rimto“ dovanos.

Renginys NEMOKAMAS.

Būtina išankstinė registracija telefonu 8 610 34 558 arba el. paštu Agne@lvso.lt. Vietų kiekis ribotas. Orientuota 5–10 metų vaikams.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.