Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Agrastai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
dzudi
Parsiveziau is sodo agrastu... dry.gif Ka skanaus galima is ju padaryti? Gal kokia idomia uogiene zinote?
Buciau labai dekinga smile.gif
Vasarėlė
Galiu pasiūlyti agrastų pyrago receptą:
Tešla:
250g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
200g cukraus pudros,
100g margarino (aš dedu sviestą),
2-3 šaukštai grietinės.

Želė:
500g agrastų ar rabarbarų,
100-150g cukraus,
3 šaukšteliai želatinos
(arba pakelis vaisių želė)

Supjaustytus rabarbarus arba nuplautus ir nuvalytus agrastus pavirti stiklinėje vandens, suberti cukrų. Kai suvirs, sudėti želatiną arba želė. Maišyti kol ištirps. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cukraus pudra.sudėti minkštą margariną, grietinę ir gerai išminkyti.Iškočioti, padaryti skardos dydžio blyną, įkloti jį į riebalais pateptą skardą ir kepti kolpagels.Kai pyragas atvės, užpilti jį pasidaryta stingstančia želė.

Iš agrastų darydavau pudingą, bet dabar recepto neberandu, kažkur nukišau.
Asta
Radau "Karalishkos agrastu uogienes" recepta, kadangi pati jo dar neishbandziau, tai nuo komentaru susilaikysiu. Taigi...receptukas:

Shiai uogienei ishvirti reikia daugiau laiko. Bet agrastai ishlaiko savo grazia spalva, labai tinka tortams ir kitiems kepiniams puoshti.
1 kg uogu, 1,5 kg cukraus, sauja vyshniu ir serbentu lapu, 1 pakelis vaniles cukraus, 0,5 citrinos zieveles, 2 stiklines vandens.
Shiai uogienei geriausiai imti didesnes agrastu uogas, bet ne visai prinokusias Uogos nuplaunamos ir apdziovinamos. Tada kiekviena reikia perpjauti ishilgai ir atsargiai mazu peiliuku ishimti sekleles. Tokias agrastu puseles be sekleliu užpilti shaltu vandeniu.
Vandeniu uzpiltus vyshniu ir serbentu lapus pavirti, kol vanduo pasidarys zalios spalvos. Nuovira perkoshti ir vel uzvirinti. I ji supilti kiaurasamciu ishgriebtas agrastu puseles ir trumpai pakaitinti, kol agrastu zieveles suminkshtes. Dabar vel ishgriebti kiaurasamciu agrastu puseles ir uzpiltas shaltu vandeniu palikti per nakti. Taip uzgrudinti agrastai toliau verdant ishlaiko naturaliai spalva.
Taip paruoshtos uogos kita diena suberiamos i paruoshta atvesusi sirupa ir laikomos jame viena para. Kita diena uogos kiaurasamciu ishgriebiamos, sirupas uzvirinamas ir, jam shiek tiek pavirus, supilamos ishimtos uogos ir vel paliekamos parai. Kita diena vel kartojame ta pati: uogos ishgriebiamos kiaurasamciu, sirupas uzvirinamas ir ant uogu uzpilamas karshtas. Tada sirupas su uogomis neilgai ant mazos ugnies pavirinamas (keleta minuciu).
Pusiau ataushusi uogiene supilstoma i stiklainius ir uzdaroma dezinfekuotwais dangteliais.

Na, kaip matote, nemazai cia zaidimo su tokia uogiene, todel po recepto netgi ir knyguteje rekomenduojama "uogienes nevirti daug, geriausia ish 1 ar 2 kg uogu"...
Papildyta @ [mergetime]1092559276[/mergetime]
Shtai dar cia yra receptukai ish agrastu:

http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.n...ount=50&Start=1

Beja, o dar vienoje knyguteje perskaiciau jog agrastus galima ir dziovinti. Geriausia dziovinti mazuosius kalnu agrastus. Dziovintus agrastus galima deti ne tik i kompotus ir sriubas, bet ir i kepinius vietoj vynuogiu.
dygsnis
Mielosios, gal kuri zinote pyrago recepta su agrastais?? ax.gif
Asta
Galbut rasi kazka tinkamo tarp shiu patiekalu ish agrastu ax.gif
Dazhyta
Aš žinau vieną laaabai skanų pyragą smile.gif
Reikės:
Įdarui: 1kg agrastų, 100ml obuolių sulčių, 2 stiklinių cukraus (pagal receptą, bet aš dedu 1 stiklinę ir man saldumo užtenka!)
Tešlai: 6 kiaušinių, stiklinė cukraus, stiklinė miltų, 6 šaukštai krakmolo, šaukštelis kepimo miltelių

Nuvalytus agrastus subadyti ir sudėti į puodą. Supilti obuolių sultis ir ant mažos ugnies troškinti, kol agrastai ištiš. Suberti cukrų, visą laiką maišant dar kartą užvirinti, nukelti nuo ugnies ir palikti ataušti.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus standžiai išplakti, po truputį beriant cukrų. Baltymų putas sumaišyti su ištrintais tryniais, maišant suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Tešlą sukrėsti į kepimo popierium (jį patepti sviestu) išklotą torto formą 180laipsn. orkaitėje kepti 20-30min. Iškepusį biskvitą ataušinti, perpjauti pusiau. Vieną lakštą įdėti į tą pačią torto formą, sukrėsti agrastų košę, uždengti kitu lakštu ir truputį paslėgti. Pyrago virų aš pabarstau cukraus pudra.

Išbandytas ne vieną kartą ir labai gardus!
dianute
QUOTE(Dazhyta @ 2005 08 08, 21:06)
Aš žinau vieną laaabai skanų pyragą  smile.gif
Reikės:
Įdarui: 1kg agrastų, 100ml obuolių sulčių, 2 stiklinių cukraus (pagal receptą, bet aš dedu 1 stiklinę ir man saldumo užtenka!)
Tešlai: 6 kiaušinių, stiklinė cukraus, stiklinė miltų, 6 šaukštai krakmolo, šaukštelis kepimo miltelių

Nuvalytus agrastus subadyti ir sudėti į puodą. Supilti obuolių sultis ir ant mažos ugnies troškinti, kol agrastai ištiš. Suberti cukrų, visą laiką maišant dar kartą užvirinti, nukelti nuo ugnies ir palikti ataušti.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus standžiai išplakti, po truputį beriant cukrų. Baltymų putas sumaišyti su ištrintais tryniais, maišant suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Tešlą sukrėsti į kepimo popierium (jį patepti sviestu) išklotą torto formą 180laipsn. orkaitėje kepti 20-30min. Iškepusį biskvitą ataušinti, perpjauti pusiau. Vieną lakštą įdėti į tą pačią torto formą, sukrėsti agrastų košę, uždengti kitu lakštu ir truputį paslėgti. Pyrago virų aš pabarstau cukraus pudra.

Išbandytas ne vieną kartą ir labai gardus!
*

isbandziau smile.gif tikrai labai skanus! thumbup.gif irgi dejau 1 stikline cukraus i agrastus, o ne dvi, ir kiausiniu trynius maisiau su cukrumi, o ne baltymus. agrastu uogiene gavosi truputi per skysta, tai nuemiau su saukstu skyscio- bus kokiam kompotui smile.gif
labai aciu uz receptuka! 4u.gif
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.