Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip graziai susitarti su nevalgiu vaiku?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
jolaanta
Va, aš turiu keturmeti berniuka, labai nevalgus... verysad.gif
Nezinau, net ka daryt. Krtais buna ir gerai pavalgo, daug, o vis tiek kudas kaip dviratis. essen.gif:verysad: Nezinau ka daryt... Kaip susitart, kad valgytu dazniau ir daugiau, pyktis irgi nenorim.. unsure.gif o jei ir valgo, tai vis tiek nei trupucio nestorejam mes.. Va sveriam 16kg. Gydytojai sako, kad dar normalu, nes labai judrus vaikutis. Bet drauges dvimetis sveria 14kg. Taip noriu, kad butu zandukai, nesmuktu kelnytes, bet nezinau ka daryti. Gal kas turi panasiu problemu? Gal galit patarti? Labai prasau. blush2.gif Ir is anksto dekoju. 4u.gif
jolaanta
Prasau, labai, patarkit. cray.gif
sena niekšė
jei gydytojai sako, kad tvarkoj, vadinasi tvarkoj -- nereikia prisigalvoti ir išsidirbinėti. priešingai. mamos džiaugiasi kai vaikai maži storuliukai, bet kai išauga dideli storuliai tada jau nebelinksma.
viltuse
Sveika, nepergyvenk taip jau del to svorio. As pavyzdziui, visai nenoriu , kad mano vaikas butu apvalus. Man grazu smulkus vaikai. Mano panelei tuoj penki, bet mes sveriam 14kg. Ir as tikrai del to nesuku sau galvos. Sveika, tyrimai geri, judri ir viskas ok. Valgyt irgi nemegstam, bet tariames, skaciuoju ir sakau jai, bent jau tiek kasniu, kiek tau metuku, ir pavyksta. Per prievarta nekisu. 4u.gif
jolaanta
Aciu, nuraminot. smile.gif Gal ir jūsų tiesa, turbūt perdaug jaudinuosi. smile.gif
Manola
QUOTE(jolaanta @ 2009 02 20, 18:07)
Aciu, nuraminot.  smile.gif Gal ir jūsų tiesa, turbūt perdaug jaudinuosi. smile.gif
*

Tikrai nėra ko pergyventi. Ypač jei daktarai sako kad viskas normoj. Yra dalykų, kurių vaiko daryti nepriversime: valgyti ir miegoti... tenka imti juos gudrumu ir islaukti momento.
Maniškė irgi labai buvo nevalgi, būdavo dienų kad beveik nieko doro nesuvalgydavo per visą dieną. Iki šiol yra mažiausia tarp bendraamžių. Įkalbinėjau,išsidirbinėjau, gaminau visokius linksmus gražiai atrodančius patiekalus kol vieną kartą nusispjoviau ir palikau viską likimo valiai "nenori nereikia". Kažkaip ji pajuto, kad man tai nebėra toks svarbus reikalas ir nebeskiriu tiek dėmesio, atsipalaidavo ir vis daugiau valgo, dažniau ką nors ragauja. Be to darželis labai padėjo. Ten tvarka, nesuvalgei - liksi alkanas, o namie šokinėjam "nenori to, tai imk ano, nenori šito, duosiu kito". Nustojau tarnauti, porąkart naktį atsikėlė alkana - nepasidaviau, valgyt nedaviau nors prašė, pasakiau kad buvo laikas reikėjo dieną valgyti kai siūliau. Pasimokė...
mylimuke
QUOTE(Linita @ 2009 02 20, 23:53)
Tikrai nėra ko pergyventi. Ypač jei daktarai sako kad viskas normoj. Yra dalykų, kurių vaiko daryti nepriversime: valgyti ir miegoti... tenka imti juos gudrumu ir islaukti momento.
Maniškė irgi labai buvo nevalgi, būdavo dienų kad beveik nieko doro nesuvalgydavo per visą dieną. Iki šiol yra mažiausia tarp bendraamžių. Įkalbinėjau,išsidirbinėjau, gaminau visokius linksmus gražiai atrodančius patiekalus kol vieną kartą nusispjoviau ir palikau viską likimo valiai "nenori nereikia". Kažkaip ji pajuto, kad man tai nebėra toks svarbus reikalas ir nebeskiriu tiek dėmesio, atsipalaidavo ir vis daugiau valgo, dažniau ką nors ragauja. Be to darželis labai padėjo. Ten tvarka, nesuvalgei - liksi alkanas, o namie šokinėjam "nenori to, tai imk ano, nenori šito, duosiu kito". Nustojau tarnauti, porąkart naktį atsikėlė alkana - nepasidaviau, valgyt nedaviau nors prašė, pasakiau kad buvo laikas reikėjo dieną valgyti kai siūliau. Pasimokė...
*

Kokio amžiaus jūsų dukrytė?
Maniškė irgi kartais ožiuojasi, aš stengiuosi nešokinėti, bet vistiek kažkaip norisi, kad nors ką paimtų į burną per dieną. O jau kai močiutė ateina doh.gif tai tik paskui vaiką su šaukštu laksto ir komentuoja, kokia jos anūkėlė kūda, nepavalgius, todėl serga vis ir t.t. g.gif Dabar apie 11,5-12kg sveria, tai normalus svoris, man irgi negražu storuliukai.
jolaanta
Man irgi tokie storuliukuai nepatinka, bet maniškis tai toks kudas, kad kai maudau, ar rengiu tai net žiūrėt ė tas rankytes viską baisu. O jei ir privalgo - tai už penkiolikos minučių į tualetą, ir nieko nelieka. Labai greita medžiagų apykaita - pasakė gydytojai.(vedžiau ir kraują šlapumą, pas neurologę visur kur tik priėjau vedžiau..) Tai stengiuosi taip jau ir nebesijaudinti, nes ir šiaip judrumas Jo tai neišpasakytas. rolleyes.gif
user posted image

undefined
QUOTE(sena niekšė @ 2009 02 20, 18:36)
jei gydytojai sako, kad tvarkoj, vadinasi tvarkoj -- nereikia prisigalvoti ir išsidirbinėti. priešingai.

drinks_cheers.gif
Apie vaiko sveikata tikrai nepasako kudumas ar storumas. Zinau kelis nevalgius vaikus, maniau rimtai yra problema, kol nepamaciau kaip drauge su saukstu is paskos laksto. Nesamone blush2.gif Nores valgyt - pats paprasys. Maniskes kartais buna nevalgios diena-dvi, nepanikuoju. Neverciu valgyt jei kada nenori, tik po atsisakymo negauna saldumynu jei papraso. Atvejai, kai vaikai turi valgymo problemu del ligu, yra tikrai retesni nei tevai issigalvoja...

Manola
QUOTE(mylimuke @ 2009 02 21, 13:47)
Kokio amžiaus jūsų dukrytė?
*

Maniškei po mėnesio bus trys. Dabar sveria 13, ūgis biški virš 90. Man rodos norma smile.gif

QUOTE(OILILY @ 2009 02 21, 21:44)
drinks_cheers.gif
Apie vaiko sveikata tikrai nepasako kudumas ar storumas. Zinau kelis nevalgius vaikus, maniau rimtai yra problema, kol nepamaciau kaip drauge su saukstu is paskos laksto. Nesamone blush2.gif Nores valgyt - pats paprasys. Maniskes kartais buna nevalgios diena-dvi, nepanikuoju. Neverciu valgyt jei kada nenori, tik po atsisakymo negauna saldumynu jei papraso. Atvejai, kai vaikai turi valgymo problemu del ligu, yra tikrai retesni nei tevai issigalvoja...
*

Pritariu. Mamytės dažnai linkusios perdėti nevalgymo problemas. O lakstymas apie tuos vaikus su šaukštu tik pridaro daugiau problemų, kaip ir vertimas valgyti. Reikia leisti pačiam vaikui spręsti ir suvokti, kad jis pats bus kaltas jei atsisakys maisto o po to pasijus alkanas. Tegu išmoksta atsakingai elgtis. Nors uošvienei aš to niekaip neįrodau. Jų giminėj visi apvalūs ir niekaip nesuvokia, kodėl aš nereaguoju jei dukrytė atsisako valgyti ir nepuolu piršti maisto. O ji tada ima šokinėti "jei nenori bulvytės, tai gal dešrytės, o gal nori blynų iškepsiu, o gal sūrio atpjauti"....nu vienžo niekaip nesusitariam. ax.gif
Ramunita
na,aš vaikų neturiu,bet galiu iš savo patirties šiek tiek papasakot smile.gif Maža buvau kūdena ir nevalgi biggrin.gif bet,žinokit,mamos,kaip aš atsimenu,kad mane versdavo valgyt doh.gif doh.gif doh.gif mama visaip stengdavosi-ir skanėstus žadėdavo kažką suvalgius,ir reikėdavo "gelbėti" ant dugno nupieštus visokius ten meškučius ax.gif o man būdavo neskanu blush2.gif
mėgau blynus smile.gif ir žiauriai nekenčiau visų košių lotuliukas.gif (košių po šiai dienai nekenčiu)
bet užaugau sveika smile.gif nors giminės mamai ausis išuždavo,kadaš labai kūda ir bla bla 4u.gif
mama_gulbe
nevalgiem vaikuciam nereikia duoti jokiu uzkandziu taip pagrindiniu maitinimusi
mano 6 m bernas ir to jau valgo kaip nevalgiuaks nors svori ugi atitinka

duokit daugiau obuoliu, darzoviu vietoj uzkandziu
jei obolio nevalgo
tai sutarkuokit- taip suvalgo daug daugiau
obuoliai skatina apetita ir gerina pilvo veikla
Putlutė
sveiki,
pasakysiu is savo patirties kaip darau...jei as paruosiu valgyti(ne siaip sumustini ar sausaini paduodu,bet is tikruju paruosiu sociai ir skaniai pavalgyto) ir vaikas nevalgo,zaidzia su maistu,malasi,issidirbineja ir t.t. As kelis kartus graziai pasiulau,subaru,kad su maistu zaisti negalima ir jei manes jis neklauso, paklausiu ar valgys,jei toliau tesiasi oziukai patraukiu lekste ir neduodu valgyt.bet neduodu valgyt nieko,nei obuoliuko,nei sausainio.NIEKO.praeina kiek laiko(dazniausiai ne daugiau nei 2-3h biggrin.gif ) ir sunus isalksta.tada pasildau savo gaminta maista,jis pavalgo.ir jokiu pykciu,labai ramiai i tai reaguoju mirksiukas.gif
o jei serga,tai stengiuos aisku per daug kotletu nekisti,tik verdu sultiniu,arbatas ivairias pllikau,dziuveseliu duodu.
gindrite
zinot mum ir panasiai buvo.dabar sunui 4 metai.o mes vos ne kas menesi gerdavom atibijotika.ir nieko istisai nevalgydavom.ir dabar dar taip kartais buna.manau praeina sitaS reikaliukas savaime.paaugo sustiprejo imunites daznai bunam lauke o ir ziuriu kad savaime dabar valgyt praso.o budavo ir taip liudna iki asaru kartais nevalgydavo savaitem nieks nei vitaminai nepadedavo.
Jiesia
Jolaanta nepergyvenk, kad vaikas kudas- svarbu sveikas. O kudas matyt del keliu priezasciu- nedaug valgo; greita medziagu apykaita ir dar judrus matyt. manau 14 kg keturmeciui yra normalu. Tuo labiau, kad sako, jog Lietuvoj daugeja nutukusiu vaiku. Svarbu, kad tai ka valgo- butu kokybiskas maistas- ne cipsai ar saldainiai. Kad per diena gautu pakankamai baltymu, skaidulinio maisto.
TOCAMI
geriausias būdas priversti vaiką valgyti yra grynas oras, nedavimas užkandžių, neprievartavimas valgyti tai, ko jis iš tiesų nemėgsta
paukstute
Dukrytei 5 m ir visus tuos 5 m mes "nevalgome" smile.gif Jeigu vaikas eina i toleta didelio kasdiena tai viskas ok. mes buna kas antra diena tik, kartais i diena po 2 k:) bet kaip mano mama sako : "Tu uzaugai nevalgius tai ir anuke uzaugs". Svoris is lengvesniu, bet dar normose. Sutinku grynas oras padeda. Po gero fizinio kruvio lauke kita diena pavaldo:)
cikada7
QUOTE(sena niekšė @ 2009 02 20, 18:36)
jei gydytojai sako, kad tvarkoj, vadinasi tvarkoj -- nereikia prisigalvoti ir išsidirbinėti. priešingai. mamos džiaugiasi kai vaikai maži storuliukai, bet kai išauga dideli storuliai tada jau nebelinksma.
*

Teisingai, jei gydytojai sako, kad viskas gerai, tai ir reiskia gerai. Is tikro, kai isauga storuliukai, tai jau ne kas drinks_cheers.gif Ir kai paziuri, jie vistiek valgo cipsus, geria fantas ir t.t.Siaubas... doh.gif
jolaanta
Nuraminot. smile.gif Nebeibaram, nesioykstam mes, neverčiu ir jau daug geriau! thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.