Mūsų mažylis vis dar neišauga iš miego apnėjų. Gal yra ir daugiau tėvelių, kurie susidūrė su šia problema? Pasidalinkime savo patirtimi, ką darėte, kada išaugo ar taip ir neišaugo?
Apnėja kvėpavimo sustojimas, nutrūkimas (10 ir daugiau sekundžių). Miego apnėja miego sutrikimas, kuriam būdinga tai, kad miego metu kartotinai nutrūksta ir vėl atsinaujina kvėpavimas. Apnėjos epizodų metu mažėja deguonies kiekis kraujyje, dažnai prabundama. Miego apnėja dažniau būdinga neišnešiotukams ir kūdikiams, kurių raida nėštumo metu buvo sutrikusi
labutis, kokio amžiaus jūsų mažylis? maniškis irgi turėjo šią bėdelę iki dviejų metukų. man didžioji baimė ir paranoja prasidėjo kai 1.9 metų tai kartodavosi vos ne kiekvieną naktį... mums įtarė padidėjusius sinusus arba epilepsiją, tačiau ačiū Dievui nė vienas, nei kitas nepasitvirtino. tiesa, liepė pasirodyti po pusės metų neurologiniam, nes kažkokie ten pakitimai yra, bet jie būna ir visiškai sveikiems vaikams, tikiuosi, taip ir yra. tyrėmės tyrėmės, o viskas pradėjo staigiai gerėti, kai tiesiog paguldžiau vaiką ant aukštesnės pagalvės...  beje, tuo pat metu ir visiškai susitvarkė naktinis miegas, nustojo dažnai keltis ir nerimauti. nežinau, ar tiesiog sutapo, o gal irgi susiję su tuo. dabar pastebiu labai retai vėl buvo trumpi kvėpavimo sustojimai, kuriuos galiu susieti su sloga ir kai miega nusiritęs nuo pagalvės.
musiskis 4men. Mes kadangi esame neisnesiotukai, tai mums sake, kad apneja susijusi su neisnesiotumu ir iki 3men turi praeiti, bet jau 4 ir ne trupucio ne geriau Gal po truputi po truputi ir isaugsime, bet kolkas man baisu kai taip vaikas miega ir staiga nustoja kvepuoti. tuo tarpu nezinai ar pats prades kvepuoti ar teks gaivinti.
QUOTE(Meduvė @ 2009 02 23, 11:35) musiskis 4men. Mes kadangi esame neisnesiotukai, tai mums sake, kad apneja susijusi su neisnesiotumu ir iki 3men turi praeiti, bet jau 4 ir ne trupucio ne geriau Gal po truputi po truputi ir isaugsime, bet kolkas man baisu kai taip vaikas miega ir staiga nustoja kvepuoti. tuo tarpu nezinai ar pats prades kvepuoti ar teks gaivinti. na, mums sakė, kad turėtų iki 1 metų praeiti.... mano pilnai išnešiotas. aš tai iš tos baimės iki šiol kitam kambary nemigdau vaiko, miegam vienam miegamajame. o ir anksčiau dažnai, jei tik pats norėdavo šalia miegodavo, man pačiai ramiau, kai jausdavau jo alsavimą. nes kitaip nevalingai keldavausi naktimis ir klausydavau, kaip kvėpuoja... ką mums sakė ir darėm, tai prevencija prieš SKMS - jokių minkštų pagalvių (beje, sulakstytą vystyklą ar kietą nedidelę pagalvytę galit ir jūs dabar pabandyt, o gal čia tik tiek betrūksta, kad jam būtų lengviau kvėpuoti?..), migdydavau dažniausiai vokelyje ar su spec pižamyte, kad neužsispardytų kaldrytės sau ant nosies, kol pats neapsiversdavo, migdydavom tik ant nugarytės, ar šiek tiek palinkusį į šoniuką kurį nors, bet ne ant šono ar pilvo.... na, jau net nebepamenu daugiau... įsivaizduoju tavo baimę, bet deja, kaip ir nieko negali padaryti tie daktarai  tyrimus kuriuos gali padaro ir tiek aš tai kai išgirsdavau, kad nekvėpuoja, skaičiuodavau kiek sekundžių, tai nė karto nebuvo ilgiau nei 15, nes lyg nuo 15-16 jau pavojinga skaitosi....
sandrynja
2009 02 23, 14:19
Labai puikiai suprantu mamytes nerima. Mano mazute irgi buvo neisnesiotuke. Ir taip pat budavo apnejos. Bet jai ne tik miego metu...Kliniku gydytojai sake, kad iki puses metuku turi praeit, bet va viena gydytoja pasakojo, kad buvo berniukas, kuriam iki trieju metuku kartojosi miego apnejos. Deja, mes savo mazutes jau neturim, jai buvo 4men, kai ji mus paliko  . Apneju buvo daug, tekdavo ir gaivinti, bet nepraziurejom ne vienos...Deja, mazutes sirdele pavargo kovot... Jei maziukui daznos apnejos, gal vertetu isigyt ta aparaciuka kur parodo vaikelio kvepavimo sustojimus? Tikrai ramiau jaustumetes.
QUOTE(sandrynja @ 2009 02 23, 15:19) Labai puikiai suprantu mamytes nerima. Mano mazute irgi buvo neisnesiotuke. Ir taip pat budavo apnejos. Bet jai ne tik miego metu...Kliniku gydytojai sake, kad iki puses metuku turi praeit, bet va viena gydytoja pasakojo, kad buvo berniukas, kuriam iki trieju metuku kartojosi miego apnejos. Deja, mes savo mazutes jau neturim, jai buvo 4men, kai ji mus paliko  . Apneju buvo daug, tekdavo ir gaivinti, bet nepraziurejom ne vienos...Deja, mazutes sirdele pavargo kovot... Jei maziukui daznos apnejos, gal vertetu isigyt ta aparaciuka kur parodo vaikelio kvepavimo sustojimus? Tikrai ramiau jaustumetes. labai jus užjaučiame  kaip supratau jos širdutė buvo nesveika? Mums irgi dėl apnėjų tyrė širdutę, nes tai gali būti viena iš priežasčių. pas mus yra nukrypimų, bet viskas dar nromos ribose, ach , priminei, reikia jau vėl reguliariam pasitikrinimui užsirašyt...
sandrynja
2009 02 23, 15:01
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 23, 16:26) labai jus užjaučiame  kaip supratau jos širdutė buvo nesveika? Mums irgi dėl apnėjų tyrė širdutę, nes tai gali būti viena iš priežasčių. pas mus yra nukrypimų, bet viskas dar nromos ribose, ach , priminei, reikia jau vėl reguliariam pasitikrinimui užsirašyt... Buvo bedu ir su sirdute  , bet sake kad operuot nereikia,tik zymiai veliau butu reikeje...Deja, praziurejo daktariukai... As cia gal ne i tema, bet kadangi jusu mazylis neisnesiotukas, tai keliu savaiteliu gime ir kiek svere? Kazkaip idomu, nes ir mano mazyles buvo neisnesiotos
QUOTE(sandrynja @ 2009 02 23, 16:01) Buvo bedu ir su sirdute  , bet sake kad operuot nereikia,tik zymiai veliau butu reikeje...Deja, praziurejo daktariukai... As cia gal ne i tema, bet kadangi jusu mazylis neisnesiotukas, tai keliu savaiteliu gime ir kiek svere? Kazkaip idomu, nes ir mano mazyles buvo neisnesiotos  Čia Meduvė's buvo neišnešiotukas, mūsų buvo dičkį jau beveik laiku iškrapštė... bet turim paveldėtą bėdelę dėl tos širdutės, bet kadangi visa giminė su ja gyvenam sėkmingai tfu tfu tfu, tai tikiuosi ir mūsų mažiukui nieko blogo.
As irgi pastebejau, kad mano maziukui miegant kvepavimas kelis kartus per nakti sustoja. Mes turim sirdies yda. Gerai, kad mamytes diskutuoja sia tema, negalvojau, kad cia taip rimta ir kad tai susije su sirdeles problemomis.  Kitaip tariant, itariau, kad tai gali buti susije, bet stengiausi sia minti atstumti ir galvoti apie tai, kad mano mazylis savo negalia isaugs (kaip sake gydytojai). Kovo menesi mums darys echoskopija Kauno klinikose. Butinai pasidomesiu siuo klausimu ir parasysiu, ka suzinosiu, jei tema dar bus aktuali.
QUOTE(Mėta24 @ 2009 02 23, 16:55) As irgi pastebejau, kad mano maziukui miegant kvepavimas kelis kartus per nakti sustoja. Mes turim sirdies yda. Gerai, kad mamytes diskutuoja sia tema, negalvojau, kad cia taip rimta ir kad tai susije su sirdeles problemomis.  Kitaip tariant, itariau, kad tai gali buti susije, bet stengiausi sia minti atstumti ir galvoti apie tai, kad mano mazylis savo negalia isaugs (kaip sake gydytojai). Kovo menesi mums darys echoskopija Kauno klinikose. Butinai pasidomesiu siuo klausimu ir parasysiu, ka suzinosiu, jei tema dar bus aktuali. taip, tikrai, labai gera temelė užvesta, ačiū Meduvei. linkim jums sėkmės, būtinai sakykit gydytojams dėl kvėpavimo susitojimų ir duokit žinot, kaip seksis klinikose.
QUOTE(sandrynja @ 2009 02 23, 15:19) Labai puikiai suprantu mamytes nerima. Mano mazute irgi buvo neisnesiotuke. Ir taip pat budavo apnejos. Bet jai ne tik miego metu...Kliniku gydytojai sake, kad iki puses metuku turi praeit, bet va viena gydytoja pasakojo, kad buvo berniukas, kuriam iki trieju metuku kartojosi miego apnejos. Deja, mes savo mazutes jau neturim, jai buvo 4men, kai ji mus paliko  . Apneju buvo daug, tekdavo ir gaivinti, bet nepraziurejom ne vienos...Deja, mazutes sirdele pavargo kovot... Jei maziukui daznos apnejos, gal vertetu isigyt ta aparaciuka kur parodo vaikelio kvepavimo sustojimus? Tikrai ramiau jaustumetes. labai uzjauciu jus del mazyles. Anksciau, kai neturejau savo vaiko, tai kaskaip ir ne taip aktualu budavo, ne taip skaudu kai per tv rodydavo ar kur kitur isgirzdavau apie vaiku problemas, ligas, traumas ir mirti  O dabar, kai turiu savo puikiai visas mamas suprantu.... Maniskis gime 37sav. Praktiskai isnesiotas  bet daktarai sake, kad pagal visus pozymius: odos rauksles, kuno temperatura, nervini tika ir t.t. - yra neisnesiotukas Taip pat mums nustate, kad yra sirduteje atvira ovalioji anga, taciau siais laikas labai daug kam ta nustato Kita sav eisime pas neurologa, tai pasiteirausiu apie apneja
sandrynja
2009 02 24, 11:35
QUOTE(Meduvė @ 2009 02 24, 13:11) labai uzjauciu jus del mazyles. Anksciau, kai neturejau savo vaiko, tai kaskaip ir ne taip aktualu budavo, ne taip skaudu kai per tv rodydavo ar kur kitur isgirzdavau apie vaiku problemas, ligas, traumas ir mirti  O dabar, kai turiu savo puikiai visas mamas suprantu.... Maniskis gime 37sav. Praktiskai isnesiotas  bet daktarai sake, kad pagal visus pozymius: odos rauksles, kuno temperatura, nervini tika ir t.t. - yra neisnesiotukas Taip pat mums nustate, kad yra sirduteje atvira ovalioji anga, taciau siais laikas labai daug kam ta nustato Kita sav eisime pas neurologa, tai pasiteirausiu apie apneja Tai jo..., pagal maniske mazutes ju tikrai isnesiotas jusu mazylis  . Sekmes jums didziausios. Tikekimes viskas bus gerai
kosemalose
2009 02 24, 18:08
QUOTE(Meduvė @ 2009 02 24, 12:11) labai uzjauciu jus del mazyles. Anksciau, kai neturejau savo vaiko, tai kaskaip ir ne taip aktualu budavo, ne taip skaudu kai per tv rodydavo ar kur kitur isgirzdavau apie vaiku problemas, ligas, traumas ir mirti  O dabar, kai turiu savo puikiai visas mamas suprantu.... Maniskis gime 37sav. Praktiskai isnesiotas  bet daktarai sake, kad pagal visus pozymius: odos rauksles, kuno temperatura, nervini tika ir t.t. - yra neisnesiotukas Taip pat mums nustate, kad yra sirduteje atvira ovalioji anga, taciau siais laikas labai daug kam ta nustato Kita sav eisime pas neurologa, tai pasiteirausiu apie apneja meduve, mano sunelis irgi gime beveik isnesiotas su visais neisnesiotuko pozymiais .... gimdymas sunkus, praleidom menesi santar. neonatol kl. Apie apneja as tuomet nieko nezinojau, o vaikas valgydamas melynuodavo, irgi neatsitraukdavau nuo miegancio, bet tai susitvarke per pirma men. Mums galiausiai nustate igimta liga, kuriai yra budingas del raumenu silpnumo kvepavimo nepakankamumas. dabar nera tokio dalyko kaip apnejos, taciau kvepavimas pavirsutiniskas, esam stebimi pulmanologo, bijom persalimo ligu del silpno atsikosejimo. Prasau, netaikyk nieko sau, musu atvejis labai retas. Uzsienyje apneja galima sakyt gydo, naudodami kvepavimo aparatus net ir kudikiams. pas mus, deja... bet nuo siu metu bent jau issamius tyrimus galima bus atlikt, deka nuostabiu zmoniu: http://www.vuvl.lt/rvuvl/nauja/naujienos_pilnos.php?nid=87
sandrynja
2009 02 24, 18:20
KAi gulejau Kaune klinikose, musu gydytoja buvo suradus mano mazutei aparata, kuris rodo vaikelio kvepavima. kad galetume namie stebet mazute. Deja mums jo neprireike  TAip mes jo ir nepasiemem, bet paklausinejus gydytoju tikrai zinotu kur ju ieskot. Gal ir jums, Meduve, reiktu pasiziuret tokio daikciuko, tikrai ramiau su juo
QUOTE(kosemalose @ 2009 02 24, 19:08) meduve, mano sunelis irgi gime beveik isnesiotas su visais neisnesiotuko pozymiais .... gimdymas sunkus, praleidom menesi santar. neonatol kl. Apie apneja as tuomet nieko nezinojau, o vaikas valgydamas melynuodavo, irgi neatsitraukdavau nuo miegancio, bet tai susitvarke per pirma men. Mums galiausiai nustate igimta liga, kuriai yra budingas del raumenu silpnumo kvepavimo nepakankamumas. dabar nera tokio dalyko kaip apnejos, taciau kvepavimas pavirsutiniskas, esam stebimi pulmanologo, bijom persalimo ligu del silpno atsikosejimo. Prasau, netaikyk nieko sau, musu atvejis labai retas. Uzsienyje apneja galima sakyt gydo, naudodami kvepavimo aparatus net ir kudikiams. pas mus, deja... bet nuo siu metu bent jau issamius tyrimus galima bus atlikt, deka nuostabiu zmoniu: http://www.vuvl.lt/rvuvl/nauja/naujienos_pilnos.php?nid=87taip, mums irgi, kai neurologiniam gulėjome, minėjo kad nuo šių metų pavasario galima bus tirti ir miego sutrikimus vaikams, nes dabar tik dėl epilepsijos ištyrė. išrašė rekomendaciją gultis vėl pavasarį tyrimams, bet pas mus jau viskas kaip ir susitvarkė, todėl tikiuosi nebeprireiks, bet bent jau kitiems vaikučiams ir kūdikėliams tikiuosi padės tai išgyventi ir pasveikti
Aciu, FedeSperanza, uz gera patarima miegoti ant aukštesnės pagalvės!!!! Nezinau, ar cia sutapimas, bet mano mazylis jau dvi naktis ramiau miegojo. Sianakt tris valandas klausiausi jo kvepavimo, bet nieko negirdejau. Vakar buvom pas pediatre, sake blogai, jei apneja kartojasi kiekviena nakti ir liepe pasikonsultuot su kardiologe, kuomet mano maziukui bus daroma sirdeles echoskopija.
QUOTE(Mėta24 @ 2009 02 25, 16:37) Aciu, FedeSperanza, uz gera patarima miegoti ant aukštesnės pagalvės!!!! Nezinau, ar cia sutapimas, bet mano mazylis jau dvi naktis ramiau miegojo. Sianakt tris valandas klausiausi jo kvepavimo, bet nieko negirdejau. Vakar buvom pas pediatre, sake blogai, jei apneja kartojasi kiekviena nakti ir liepe pasikonsultuot su kardiologe, kuomet mano maziukui bus daroma sirdeles echoskopija. labai džiaugiuosi už jus  aš šitą dalyka suradau internete, kad būna vaikučiams ten kažkas nosytėje, kas užkrenta kai miega ir dėl to neleidžia kurį laiką kvėpuot ir aukščiau pakėlus galvytę tai išsprendžiama. Bet nė vienas gydytojas mums to neparekomendavo kažkodėl... bet būtinai vis tiek išsitirkit kiek įmanoma, kad žinot, ar tikrai nėra jokių kitų priežasčių tam. tikiuosi, kad jums viskas bus gerai ir galėsit ramiau miegoti visi.
mes irgi padejome vystytkliuka po galvyte. Ne pagalve, bet vis auksciau galva. Bandziau skaiciuoti kiek sekundziu isbuna mano kleckas nekvepaves. Tai atrodo kad 6s.
Visgi su tuo vystyklu po galva kaip be vystyklo - tas pats, taciau ranku nenuleidau ir po galvyte pakisau dar viena. Gavosi kaskur nykscio storumo "pagalvyte" Ir ka jus manote - miega vaikis be jokio kvepavimo sustojimo Ziuriu ir negaliu atsiziuret, ar tikrai, ar tuoj tuoj nenustuos kvepuoti, bet ne. Miega kuo ramiausiai Aciu mamytei uz sia ideja
QUOTE(Meduvė @ 2009 02 25, 18:17) mes irgi padejome vystytkliuka po galvyte. Ne pagalve, bet vis auksciau galva. Bandziau skaiciuoti kiek sekundziu isbuna mano kleckas nekvepaves. Tai atrodo kad 6s.  O po to pabunda pats,verkdamas? As net nelaukdavau, kiek laiko jis isbuna nekvepaves, pajudindavau, kad atsipeiketu. Bet su tuo "vaistu"-aukstesne pagalve-dabar ir as,ir mano 10 menesiu ir 12kg sveriantis "sugulovas" geriau issimiegame.  Prabunda gal tik kokius 5 kartus (dazniausiai nori pieno),kai anksciau kas pusvalandi zirzdavo. Cia tai superinis FedeSperanzos patarimas P.S. mano pediatre nieko nesake apie apneju trukme. Tik sake, kad jos pavojingos, jei buna kiekviena nakti. Ir kad kai kuriems storuliukams vaikams trumpas kvepavimo sustojimas kaip ir normalus dalykas. Sako,kad ir suaugusiems, ir maziems storuliams budingas siek tiek sunkesnis, su gargimu kvepavimas. Maniskis tai tikrai kazkokius garsiukus leidzia kaip koks buldogiukas
QUOTE(Mėta24 @ 2009 02 26, 14:48) Ir kad kai kuriems storuliukams vaikams trumpas kvepavimo sustojimas kaip ir normalus dalykas. Sako,kad ir suaugusiems, ir maziems storuliams budingas siek tiek sunkesnis, su gargimu kvepavimas. Maniskis tai tikrai kazkokius garsiukus leidzia kaip koks buldogiukas  Maniskis ir yra storuliukas
QUOTE(Mėta24 @ 2009 02 26, 14:48) O po to pabunda pats,verkdamas? As net nelaukdavau, kiek laiko jis isbuna nekvepaves, pajudindavau, kad atsipeiketu. Bet su tuo "vaistu"-aukstesne pagalve-dabar ir as,ir mano 10 menesiu ir 12kg sveriantis "sugulovas" geriau issimiegame.  Prabunda gal tik kokius 5 kartus (dazniausiai nori pieno),kai anksciau kas pusvalandi zirzdavo. Cia tai superinis FedeSperanzos patarimas P.S. mano pediatre nieko nesake apie apneju trukme. Tik sake, kad jos pavojingos, jei buna kiekviena nakti. Ir kad kai kuriems storuliukams vaikams trumpas kvepavimo sustojimas kaip ir normalus dalykas. Sako,kad ir suaugusiems, ir maziems storuliams budingas siek tiek sunkesnis, su gargimu kvepavimas. Maniskis tai tikrai kazkokius garsiukus leidzia kaip koks buldogiukas  nebūtinai storuliukams, matyt jiems tik dažniau pasireiškia, mano pilietis ant žemutinės normalaus svorio ribos visą laiką, bet vat irgi pasirodo tokiems būna
sandrynja
2009 02 26, 18:37
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 26, 17:13) nebūtinai storuliukams, matyt jiems tik dažniau pasireiškia, mano pilietis ant žemutinės normalaus svorio ribos visą laiką, bet vat irgi pasirodo tokiems būna  Tikrai taip...Mano mazute budama 4menesiu svere tik 2,5kg. Nedaznos buvo musu apnejos, kas dvi savaites panasiai, bet jos buvo labai sunkios. Pajudinus ji ne visada atsigaudavo... Dziaugiuosi, mamyciukai, kad jusu maziukai jauciasi geriau ant pagalveliu. Sveikateles Jums
buvome mes jau pas neurologa, tai pasake, jog iki metuku turetu apnejos praeiti, o jeigu nepraeis tik tuomet bus ziurima kas, kur, kodel. Pasakiau, kad apnejos sumazejo, kai pakeleme galvyte, tai visgi patare geriau pagalveles nedeti, o pakelti visa lovytes galvugali, nes iki metuku dar formuojasi stuburo slanksteliai, kraujotaka. Sako, paskui patys turesite bedos, tad vakar vakare kroviau knygas po lovytes kojom Efektas toks pat kaip kad vaikutis miegotu su pagalve -isimiegojome gerai, net nakti nei sykio nesikele  dar sake atkreipti demesi i tai, kaip vaikas kvepuoja po kvepavimo sustojimo: jeigu ramiai, tai gali buti paprastas kvepavimo sutrikimas - aritmija, o jeigu po kvepavimo sustojimo pabunda ir stipriai gaudo ora, tai sioje situacijoje reiktu sunerimti, nes cia jau rimtos apnejos
QUOTE(Meduvė @ 2009 03 03, 11:15) buvome mes jau pas neurologa, tai pasake, jog iki metuku turetu apnejos praeiti, o jeigu nepraeis tik tuomet bus ziurima kas, kur, kodel. Pasakiau, kad apnejos sumazejo, kai pakeleme galvyte, tai visgi patare geriau pagalveles nedeti, o pakelti visa lovytes galvugali, nes iki metuku dar formuojasi stuburo slanksteliai, kraujotaka. Sako, paskui patys turesite bedos, tad vakar vakare kroviau knygas po lovytes kojom Efektas toks pat kaip kad vaikutis miegotu su pagalve -isimiegojome gerai, net nakti nei sykio nesikele  dar sake atkreipti demesi i tai, kaip vaikas kvepuoja po kvepavimo sustojimo: jeigu ramiai, tai gali buti paprastas kvepavimo sutrikimas - aritmija, o jeigu po kvepavimo sustojimo pabunda ir stipriai gaudo ora, tai sioje situacijoje reiktu sunerimti, nes cia jau rimtos apnejos ačiū labai už informaciją ir mano pastebėjimų papildymą. o kaip jums po kvėpavimo sustojimo būna? matai, mums jau beveik du metai buvo, kai galų gale atradau pagalves, tai todėl matyt ir niekas nieko nesakė, o su mažiukais dar daugiau niuansų reikia žinoti  aš tai jaučiu po čiužinuku ar lovytės dugnu dėčiau ką nors, kad jis būtų ne horizontalus, o kylantis į galvūgalį, bet tai jau čia kaip patogiau. aš savo mažiaus nežadindavau, skaičiuodavau sekundes, būčiau žadinus, jei ilgiau užtruktų, kai jau pavojinga darosi, tfu tfu tfu, tik kartą teko. tai jis tik giliau įkvėpdavo po to ir ramiai kvėpuodavo ir miegodavo. tai tikiuosi, nieko rimto ir nebuvo  dabar žiūriu net dieną, tiesiog sėdėdamas ar ką veikdamas ima ir užlaiko orą, jaučiu, gal čia žaidimą tokį susirado sau; jei nebūtų buvę prieš tai apnėjų, turbūt net nekreipčiau dėmesio, o dabar tai vėl mamai nervus patampo
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 03, 11:48) o kaip jums po kvėpavimo sustojimo būna? Atrodo po kvepavimo sustojimo mazis toliau ramiai kvepuoja negaudo oro kaip zuvis be vandens  tai tikiuosi isauksim is sios problemos Svarbiausia, mums mamytems nusiraminti ir optimistiskai galvoti, o tai, kaip sake daktare, buna mamu, kurios "pameta galva" tai tada jau uzburtas ratas gaunasi - ne tiek vaikui blogai, kiek mama jaudinasi. Istiesu tai kantrybes visoms
Sveikutes, mamytes. Kaip ir zadejau, kad kai tik lankysimes pas savo kardiologe, paklausiu del apneju. Tiesa, gerokai veluoju su savo atsakymu. Taigi kardiologe mums pasake, kad apneju priezastis tikrai nera sirdies yda. Na, bent jau musu atveju, ir nusiunte pas LOR pasitikrinti, ar vaikas neturi adenoidu.Daznai apneju priezastis yra butent adenoidai. Bet LOR gydytoja adenoidu nerado. Tik pasake, kad hipertrofiskos tonziles. Kitaip sakant, jos labai purios ir didokos. Tokios budingos, kaip gydytoja issireiske, drutiems vaikams, ir tai - galimas daiktas, ir yra apnejos priezastis. Liepe guldyt ant aukstesnes pagalves, kad galvyte butu pakelta mazdaug 30 laipsniu. Tai tiek. Sveikatos visiems mazuciukams!:4u:
QUOTE(Mėta24 @ 2009 04 23, 12:12) Sveikutes, mamytes. Kaip ir zadejau, kad kai tik lankysimes pas savo kardiologe, paklausiu del apneju. Tiesa, gerokai veluoju su savo atsakymu. Taigi kardiologe mums pasake, kad apneju priezastis tikrai nera sirdies yda. Na, bent jau musu atveju, ir nusiunte pas LOR pasitikrinti, ar vaikas neturi adenoidu.Daznai apneju priezastis yra butent adenoidai. Bet LOR gydytoja adenoidu nerado. Tik pasake, kad hipertrofiskos tonziles. Kitaip sakant, jos labai purios ir didokos. Tokios budingos, kaip gydytoja issireiske, drutiems vaikams, ir tai - galimas daiktas, ir yra apnejos priezastis. Liepe guldyt ant aukstesnes pagalves, kad galvyte butu pakelta mazdaug 30 laipsniu. Tai tiek. Sveikatos visiems mazuciukams!:4u: tai iseina, kad visada taip ir bus  ?
QUOTE(Meduvė @ 2009 04 24, 08:52) tai iseina, kad visada taip ir bus  ? tai kad manau ne, nes mažų vaikų adenoidai, lyg ir tonzilės yra savotiškai "per dideli", todėl ir sukelia daugiau problemų, nors ir būtų viskas normos ribose. augant jų dydis proporcionaliai mažėja, plius manau vyskta visokie kitokie procesai, ką mums gyd galėtų paaiškinti ir suma-ėja keliamų problemyčių. bent jau mums atrodo jau nebereikia tos aukštos pagalvės, va, dabar vaikui 2,5 metų, vis dar guldau ant šiek tiek aukštesnės, bet ir nusivarčisu kur kitur jau viskas būna tvarkoj. tik vat sergant vis dar pasitaiko tų apnėjų, tai pasidariau išvadą kad vis dėlto irgi buvo adenoidai ar kas panašaus (na, mūsų aptukimu nepakaltinsi...  ) .
|
|