Alchemie
2010 02 02, 18:08
QUOTE(Vilusa @ 2009 10 10, 11:23) Man taip pat patiko būtent toks požiūris - kad kiekvienas vaikas yra individuali asmenybė - vienas nori piešti, kitas namus statyti, trečias - su lėlėmis žaisti... Čia kiekvienam vaikui leidžiama užsiimti tuo, kas jam asmeniškai labiausiai patinka. Be to - kiekvienam vaikui leidžiama būti piktam, be nuotaikos ar irzliam -- tai yra natūralu, negalima slopinti emocijų -- vaikas išsilieja, nurimsta - ir vėl laimingas žaidžia... Dar vienas geras dalykas (kuo kai kurios kitos mamos labai piktinasi) - rėžimas Vaikai žino, kad tuo pačiu dienos metu bus toks pats darbas atliekamas -- po pusryčių - žaidimai- tada ugdomais užsiėmimas "pas nykštuką" - tada arbatos gėrimo ritualas prie stalo- tada ėjimas į lauką - tada pietūs- tada žaidimai- tada pasaka- ir t.t. ir pan. Pati nekartą stebėjau, kaip dėl kažkokių tai renginių pasikeičia dienotvarkė - vaikai lyg nesavi - lyg vietos nerandantys -- linksmiausiai, kai patys vaikai eina pas auklėtoją "mes norim pasakos  ", nors jau būna laikas namo ir mamos jau laukia rūbinėlėję... tai kad rezimas yra ir paprastuose valstybiniuose darzeliuose  kas ten minejo, kad mediniai zaislai darzelyje, o namie barbes kabo, tagi pagal ta pedagogika namie neturi buti TV, ir va tokio pobudzio zaislu, net Lego neturi buti. Be TV gyventi yra geris  isbandem ir ne del pedagogikos. Mnao vaikas perejo ir Valdorfini darzeli ir valstybini, bet kazkaip namai pilni pagaliu, konkoreziu, visokiu statiniu is visko, apie ka ir nepagalvotum, kad galima konstruoti  ir tai visai ne Valdorfo nuopelnas, kur beje vaiko su kalbos bedom nesugebejo "prijaukinti" kaip tai sugebejo padaryti paprastos valstybinio darzelio aukletojos. As nekaltinu sistemos/pedagogikos pakraipos, tik kad vaikas butent pasiima tai, ka duoda suauges zmogus, taigi ir valdorfineje grupeje ir paprastame darzelyje gali buti aukletoja, kuri uzdegs vaika, isugdys fantazija, o mums deja nepasiseke, nes tokios aukletojos Valdorfiniame darzelyje deja nebuvo musu grupeje. beje i ta dazreli vaika vedziau butent tikedamasi, akd vaikas su kalbos/bendravimo probelmom bus apsaugotas nuo patyciu ir jam bus lengviau..deja kazkodel patyciu jis sulauke is tu vaiku, o ne is vaiku valstybineje istaigoje
arvydasick
2010 02 14, 18:26
QUOTE(Rimaiste @ 2003 12 04, 15:11) Na, buvau as pries dvi savaites tame susitikime. Taip, labai grazus ir jaukus susitikimas buvo. tik kad informacija, kuri jame buvo pateikiama, oi kaip is toli prasilenkia su realybe. Kaukai, aitvarai, nukstuka, kuriems uzdegame zvakutes, kad musu vaikus augintu... Dantis auginancios eterines jegos... Ne veltui aukletoja sake, kad pas juos nera ne vienos seimos is praktikuojanciu kataliku.  Kaip pedagogikai, kuri daug demesio skiria vaikui, neturiu ka prikisti, bet pasauleziura, ant kurios visa tai statoma.... Neisivaizduoju kaip sveikai mastantis zmogus gali visam tam pritarti.
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2009 11 30, 13:06) Gaila, kad Vilniuje nera tokio viso darzelio... O valstybinius nenoriu, nes ten maistas - baisus. O gal yra privatus?  nekalbek ir negarantuok taip uztikrintai garsiai. Musu lankomo valstybinio darzelio maistas nuostabus  Net gera seimininke tokiu kosiu neisverda, kad mano vaikas valgytu
destroide
2010 05 19, 15:15
pratesiant pries tai rasyto posto atsakyma: as kaip tik zinau Valdorfini darzeli, kuriame maistas yra prastas. Nes ten nera vireju ar kt. pagalbinio personalo. Ka aukletoja isverda ant "plytkos" (kose dazniausiai), ta vaikai ir valgo. O valstybiniuose darzeliuose yra normalios virtuves su personalu...
QUOTE(destroide @ 2010 05 19, 15:15) pratesiant pries tai rasyto posto atsakyma: as kaip tik zinau Valdorfini darzeli, kuriame maistas yra prastas. Nes ten nera vireju ar kt. pagalbinio personalo. Ka aukletoja isverda ant "plytkos" (kose dazniausiai), ta vaikai ir valgo. O valstybiniuose darzeliuose yra normalios virtuves su personalu...  Keista - kur čia toks darželis? Nes toks maisto gaminimas - visų įmanomų higienos normų pažeidimas... Nebent - tai - Valdorfo pakraipos vaikų užimtumo būrelis, kur maitinimas nepriklauso pagal programą, bet jį nelegaliai vistiek suteikia.
dzin budizmas
2010 07 05, 19:13
Atvirai pasakius neskaičiau visos temos, nes supratau, kad forume normalios info minimaliai bet kokia tema.
Trumpai pasakysiu savo nuomonę. Kiek teko bendrauti su kitom mamom, ne visom jų vaikams netiko Valdorfas, ne visiems vaikam paga charakterį tinka, bet jų vaikai ėjo kitur, nei mano, tai sunku pasakyti priežastis kokia. Mano išpradžių nepritapo, bet vėliau taip puikiai atsiskleidė, kad negaliu atsidžiaugti. Žinoma, ta grupė, kurią lanko tik taiko Valdorfo metodikas, bet man labai patinka. Dūksta jie ten, pasakas gražias seka, dainuoja, maistą gamina, iš molio mynko, arbatą geria. Nežinau, gal tiesiog auklėtojos geros. ir buvo atėję mokytojos iš Valdorfo mokyklos, dėja Kaune yra tik 8 klasės, bet vaikai puikiai prisitaiko įprastoj mokykloj išėję iš Vadorfo mokyklos.
 +2009 11 10, 15:12--> QUOTE(hi  @ 2009 11 10, 15:12) Nėra valdorfizmo be antroposofinio pagrindo, tiesiog nėra. Kiek kur ir kaip tai įgyvendinama kitas klausimas. Ne paskaitėlės man nepatinka, man pati antroposofija nepriimtina.  +2009 11 10, 17:17--> QUOTE(hi  @ 2009 11 10, 17:17) Aš nieko nebandau įrodinėti  ir nesakau, kad tai būtinai aktyviai reiškiama visose tokio pobūdžio įstaigose. Aš sakau, kad pati valdorfo pedagogika paremta antoposofija ir nuo pavienių darželių požiūrio ar jos taikymo/netaikymo tai niekaip nepasikeičia..... Nėra valdorfo pedagogikos be antroposofijos. Bet tai ne paskaitos, tai požiūris į vaiką, ugdymą ir t.t. Ar tai jums rūpi ar ne kitas klausimas. Štai.neiškenčiau neatkėlusi senesnių žinučių, su kažkokiomis skambiomis frazėmis, kurias bandžiau po kelis kartus skaityt, bet neįkirtau ką tas reiškia  o kai pasiskaičiau jūsų pačios duotoj nuorodoj kokia žodžio "antroposofija" reikšmė, tai nesupratau kame tas jūsu nusistatymąs, prieš tai, kad vaikai mokomi pažinti gyvenimą... nes kažkaip susidarė nuomonė, kad jums geriau augantys ir vienodai mastantys (ar tiksliau - nemastantys) vaikai, nei kūrybingos mažos asmenybės... QUOTE(destroide @ 2010 05 19, 15:15) pratesiant pries tai rasyto posto atsakyma: as kaip tik zinau Valdorfini darzeli, kuriame maistas yra prastas. Nes ten nera vireju ar kt. pagalbinio personalo. Ka aukletoja isverda ant "plytkos" (kose dazniausiai), ta vaikai ir valgo. "Valdorfiukų" valgiaraštis labai paprastas - pusryčiams vaikai valgo iš namų atsineštus sumuštinius, ar kažką panašaus, o pietums VISI bendrai verdasi košę  taip yra todėl, kad tai nėra tradicinė mokykla, ir jų finansavimas yra visai kitas.. galbūt jei leistų fionansinės galimybės jusų vaikai ir kepsnius PATYS išsikeptų mano pusseserė pati dirba Kaune, darželyje, valdorfiukų grupėje, ji viena iš auklėtojų .. ten ir jos abu vaikai mokosi.. tai kiek yra tekę bendrauti - labai savarankiški, ir tikrai turintys šiek tiek kitokį mastymą, laiko planavimą, ir užsiėmimus vaikai  nes nesu mačiusi kad zystų, kad nėra kas veikti, ar "Mama ką man daryt?" - apsidairė, ir pagal galimybes (kitą kartą praktiškai iš nieko) iškart surado užsiėmimą, žaidimą... beje, kas liečia pačių ten dirbančių auklėtojų mokymus - tikrai labai įdomūs mokymai vykstantys užsienyje, sakyčiau labai netradiciniai.. tačiau, iš to ką esu girdėjusi pasakojant - veiksmingi... va grįžo pusseserė iš Vengrijos dabar, tikiuosi progą ištaikiusi nuvažiuot į svečius, ir pasilausyti, ką naujo ir įdomaus ji šį kartą išgirdo ...
darius333
2010 08 04, 11:47
QUOTE(oregano @ 2009 11 05, 15:52) Zita Juchnelienė ir Aušra Kilkuvienė  na kiek zinau tai nei Zita, nei Ausra mokytojomis jau nebedirba Papildyta: +2009 11 09, 23:48--> QUOTE(hi  @ 2009 11 09, 23:48) Na antroposofinis tos pedagogikos pagrindas nepriklauso nuo nieko (gal tik "pridėtinis" antroposofinis švietimas priklauso), jis tiesiog laikomas jos pamatu. Visose Valdorfo švietimo įstaigose. Nežinau kaip aiškiau pasakyt - tai kas man toje sistemoje nepatinka, jos antroposofinis pagrindimas. Nelabai man su ezoterika. O pedagogika atsietai nuo to mano akyse atrodo geriau. Tik kad taip tik aš pati galiu atsiet savo matyme vertinant, ten niekas neatskirinėja gi. na suprantu, kad yra zmoniu kuriem nepatinka fizika, chemija ar kiti mokslai, bet nepasiant to jie mielai naudojasi visais tu mokslu pasiekimais  ir cia nera nieko smerktino - juk neimanoma buti visu sriciu ekspertu  o matyt svarbiausia tinkamas ir tenkinantis rezultatas - jei vaikui gerai, jis laimingas ir nori eiti i darzeli ar mokykla, matyt nebera taip svarbu ka apie darzeli, mokykla ar vaiko aukletoja ar mokytoja "kazkas kazkur sneka" ir tai ar mokytoja turi vienoki ar kitoki diploma, ar ji mokesi Lietuvojs ar Vokietijoj, ar ... svarbiausia matyt vaikas, nors matyt dauguma tevu ir mamu nestudijavo nei psichologijos, nei amziu tarpsniu, nei zmogaus vystymosi teoriju, nei ...
bambukas*
2010 08 28, 21:37
QUOTE(5imute @ 2010 03 23, 11:40)  nekalbek ir negarantuok taip uztikrintai garsiai. Musu lankomo valstybinio darzelio maistas nuostabus  Net gera seimininke tokiu kosiu neisverda, kad mano vaikas valgytu  Na jau maistas bent musu darzelyje valstybiniam tai baisus ir slykstus! jei mamos nemoka isvirti tokio maisto tai man idomu tada ka isvys jos moka...
rasikeke
2010 08 29, 08:57
Čia tiems, kam priimtina Valdorfo pedagogika Kaune startuoja privati Kauno valdorfo mokykla (šiais metais 5 klasės), su dviem darželio amžiaus vaikų grupėmis, vienuoje iš jų dar yra kelios vietos. http://www.valdorfas.org/
voveraite1302
2010 09 26, 21:25
QUOTE(dzin budizmas @ 2010 07 05, 20:13) Trumpai pasakysiu savo nuomonę. Kiek teko bendrauti su kitom mamom, ne visom jų vaikams netiko Valdorfas, ne visiems vaikam paga charakterį tinka, bet jų vaikai ėjo kitur, nei mano, tai sunku pasakyti priežastis kokia. Mano išpradžių nepritapo, bet vėliau taip puikiai atsiskleidė, kad negaliu atsidžiaugti. Žinoma, ta grupė, kurią lanko tik taiko Valdorfo metodikas, bet man labai patinka. Dūksta jie ten, pasakas gražias seka, dainuoja, maistą gamina, iš molio mynko, arbatą geria. Nežinau, gal tiesiog auklėtojos geros. ir buvo atėję mokytojos iš Valdorfo mokyklos, dėja Kaune yra tik 8 klasės, bet vaikai puikiai prisitaiko įprastoj mokykloj išėję iš Vadorfo mokyklos. Aš drįsčiau prieštarauti. Vis dėlto, valdorfiukai sunkiai pritampa tradicinėje mokykloje. Šiek tiek vyresni - dar dar, bet baigę pradinę ar kelias jos klases... Tikras vargas ir mokytojams, ir valdorfiuko bendraklasiams. Dažniausiai tie vaikai protingi, bet jie neturi tos vadinamosios kantrybės, drausmingumo, jiems nėra žodžių "reikia, būtina", jie sako "noriu-nenoriu-nusibodo"... Toks vaikas - dažniausiai labai kūrybinga asmenybė, tačiau gaila, kad valdorfo pedagogika neturi tąsos, tad vaikams dažniausiai vis tiek tenka grįžti prie tradicinės mokyklos, o tada ir sutinki visas tas problemas. Labai nesmagu, kai valdorfiukų mokymosi tempai nesutampa su "normalių" vaikų tempais, lyginant programas matyti spragų... Sakyčiau, tas adaptacijos laikotarpis valdorfiukams labai netgi nelengvas. Bet įveikiamas. P.S. Čia iš praktikos.
Saulyte`
2011 01 25, 14:13
QUOTE(voveraite1302 @ 2010 09 26, 22:25) Aš drįsčiau prieštarauti. Vis dėlto, valdorfiukai sunkiai pritampa tradicinėje mokykloje. Šiek tiek vyresni - dar dar, bet baigę pradinę ar kelias jos klases... Tikras vargas ir mokytojams, ir valdorfiuko bendraklasiams. Dažniausiai tie vaikai protingi, bet jie neturi tos vadinamosios kantrybės, drausmingumo, jiems nėra žodžių "reikia, būtina", jie sako "noriu-nenoriu-nusibodo"... Toks vaikas - dažniausiai labai kūrybinga asmenybė, tačiau gaila, kad valdorfo pedagogika neturi tąsos, tad vaikams dažniausiai vis tiek tenka grįžti prie tradicinės mokyklos, o tada ir sutinki visas tas problemas. Labai nesmagu, kai valdorfiukų mokymosi tempai nesutampa su "normalių" vaikų tempais, lyginant programas matyti spragų... Sakyčiau, tas adaptacijos laikotarpis valdorfiukams labai netgi nelengvas. Bet įveikiamas. P.S. Čia iš praktikos. Mano giminaiciu vaikai lanke valdorfo mokykla Vilniuje. Mergaite perejo i tradicine mokykla, sekmingai baige ir viskas buvo gerai. Berniukas berods po 7 klasiu perejo i tradicine mokykla ir tada prasidejo bedos  tradicineje mokykloje atsirado pazymiai, jie buvo labai prasti, tai atmuse vaikui nora eiti i mokykla, pradejo begti ish pamoku. tevai bande visokias taktikas, bet rezultatas ne koks, vaikinukui apie 15-16 metu ir iki shiol negali pritapti jokioje mokykloje ir baigti nors 10 klasiu cia aishku individualu, bet manau tevai turi zhiureti ar ju vaikui ta sistema tinka, o be to ivertinti fakta, kad vis tiek teks adaptuotis tradicineje svietimo sistemoje, bent jau aukshtojoj mokykloj, kur nebus nenoriu ir atsibodo.
Betmenas
2011 01 28, 19:03
Sita Valdorfo pedagogika mums padejo truputi
Arturas
2011 01 29, 02:44
QUOTE(Betmenas @ 2011 01 28, 17:03) Sita Valdorfo pedagogika mums padejo truputi  Noriu pasiūlyt pasižiūrėti apie taip pat neįprastą mokyklą filmą. Tokių yra kelios Europoje , Lietuvoje dar neaptinkamos. Mokykla Olandijoje
darius333
2011 02 01, 11:24
QUOTE(Dagilis @ 2009 11 10, 18:17) džiaugiuosi jūsų požiūriu Aš nieko nebandau įrodinėti  ir nesakau, kad tai būtinai aktyviai reiškiama visose tokio pobūdžio įstaigose. Aš sakau, kad pati valdorfo pedagogika paremta antoposofija ir nuo pavienių darželių požiūrio ar jos taikymo/netaikymo tai niekaip nepasikeičia. Atsipūskit ir ramiai perskaitykit, niekas jūsų nepuola. Tuo paremta sistema, o ne pavieniai darželiai. Čia ne apie ritualus, paskaitas, seminarus, kokio tai mąstymo aktyvų propagavimą ar dar kažką su kuo susiduriate ar ne, o apie tos [B]pedagogikos pagrindą. [/b]Darželyje beje apie tai privalėjote sužinoti prieš pradėdama leisti vaiką. Ir sužinojot, juk rašėt - "o apie Valdorfą ir Šteinerį iš karto sužinai, vos pravėręs darželio duris". Tai aš va apie tai. Nėra valdorfo pedagogikos be antroposofijos. Bet tai ne paskaitos, tai požiūris į vaiką, ugdymą ir t.t. Ar tai jums rūpi ar ne kitas klausimas. Štai.Konstruktyvi diskusija beje nėra vien pliusų ir pritarimų rankiojimas, kaip ir jūs turiu teisę pasidalinti kaip aš tai vertinu. Pilnai sutinku, kad Valdorfo pedagogines sistemos pagrindas yra antroposofija, niekas su tuo ir nesigincija. Bet matyt keistas yra teigimas, kad pati sistema butu priimtina, nes ir poziuris i vaika tinka, ir sventes ir ... visa kita, tik vat pedagogines sitemos pagrindas - tai jau NEEEE. Bet juk be sio pagrindo matyt nebutu ir pacios sios pedagogikos - nei darzelyje, nei mokykloje. Cia matyt panasu kaip sakyti, kad man netinka fizika, chemija ar kiti tikslieji mokslai, kad tai trumpai sakant nesamone, bet man kaifas yra gyventi pasaulyje kurio visi pasiekimai paremti siais tiksliuju mokslu desniais...
Perskaičius diskusijas, susidariau nuomonę, kad dauguma žmonių susidaro neigiamą nuomonę apie Valdorfo pedagokiką tik iš nuogirdų ir galbūt patys kažką pasiskaitę ir savaip interpretavę, tačiau nėra realiai susidūrę su ja. Galbūt mano postas padės kažkam apsispręsti  Mano du vaikai lanko Kauno Valdorfo darželį "Šaltinėlis", esame be galo patenkinti viskuo, pradedant nuostabiais pedagogais ir baigiant silta ir jaukia aplinka. Iš auklėtojų manau mūms tėvams taip pat yra daug ko pasimokyti, nes prisipažinkim, ne visada, užtenka kantrybės ramiai spręsti iškylančius konfliktus su vaikais. O auklėtojos ten puikiai susitvarko, net balso tono nepakeldamos, moka parinkti žodžius, paaiškinti ar sudominti vaiką. Ir nėra ten jokios perdėtos laisvės, kaip, kad kiekvienas daro ką nori. Yra rėžimas (ritmas), kada vaikai žaidžia, valgo, miega, klauso pasakos ir .t.t ir nėra taip, kad visi valgo prie stalo, o kažkas nenori, tai voliojasi ant grindų. Žodžiu, tvarka tikrai yra  Ir vaikai ten tikrai ne pristabdomi, nei atsilike, nei kazkokie silpniau besivystantys, tiesiog paparasti vaikiški vaikai, apgaubti šiluma, meile, grožiu, tikrai talentingi ir kūrybingi. Mano dukra pradėjus lankyti darželį labai pasikeitė į teigiamą pusę, dingo zyzimai, pradėjo daug piešti, lipdyti, laknkstyti, dainuoti ir atrodo visuomet ras kuom užsiimti, pažaisti, ko ankščiau ne visasda būdavo. Bėja žaislų namuose turime įvarių ir plastmasinių, ir metalinių, ir medinių, ir skudurinių, ir lego. Tik džiaugiuosi, kad pavyko išvengti visokių barbių, bratcių, pokemonų ir kitų "baisuoklių", nes mano nuomone jie į jokią pedagogika neįsipaišo  . Dėl lauko, kad eina bet kokiu oru, tai vėlgi viskas proto ribose, bet sutinku, kad lauke būna daugiau nei paprstame darželyje ir tuo tik galime pasidžiaugti. Ne veltui per gripo epidemiją buvo beveik pilna grupė vaikų, nes laukas grūdina ir vaikai mažiau serga. Kažkuriai mamai čia nepatiko, kad nėra paruošimo mokyklai, tačiau galiu paprieštarauti, taip ten nesėda į suolus ir nieks nesako, kad dabar mokinsimės raides, mokinsimės skaityti ar pan. Mes dabar esame priešmokyklinukai, ir mano dukra visas raides pažįsta ir skaityt pradeda ir žodžius rašyt moka ir nesudėtingus sudėties/atimties veiksmus moka, bet niekas jos kryptingai to nemokino, tai ateina per žaidimus, pasakas, įvairius darbelius ir pan. Manau, faktas, kad nebuvo nei vienos dienos, kad nenorėtų eiti į darželį ir adaptacinis laikotarpis, pradėjus lankyti darželį buvo labai trumpas, (nes jau nuo pirmos dienos vaikas norėjo pasilikti miegoti pietų miegą), kalba už save. Nuo rudens keliausime į Kauno Valdorfo mokyklą, kartu su vaikais apžiūrėjome klases, pabendravome su pedagogais ir susipažinome su būsima mokytoja. Viskas paliko kuo šilčiausius įspūdžius, o dukros buvo vienintelis žodis NORIU, jau nuo rydienos  Taigi, ir tėvai, mes esame paprasti, (nei ufonautai, nei pristabdyti, ir sveiko proto  , kaip kažkas diskusijos pradžioje rašė apie Valdorfo pedagogiką), mylintys savo vaikus ir norintys jiems duoti, tai kas geriausia ... ir gal kažkiek plačiau mąstantys, kai sakoma stengiamės būti "be kibiro ant galvos"
QUOTE(lijan @ 2011 03 01, 09:13) Na ir tą patį gaunu paprastam darželyje, ir jokie pokemonai irgi vaiko nedomina, nes jų nežiūri namuose, o darželiuose dar berods televizorių nėra. Ir pasilikti darželyje nuo pat pradžių norėjo, ir adaptavosi lengvai. O va paskaičius kai kuriuos straipsnius apie Valdorfo mokyklą, kyla klausimas, kuo ji geresnė už tradicines. http://www.diena.lt/naujienos/lietuva/neig...mokyklai-311569
QUOTE(voveraite1302 @ 2010 09 26, 21:25) Aš drįsčiau prieštarauti. Vis dėlto, valdorfiukai sunkiai pritampa tradicinėje mokykloje. Pritariu. Mano jaunesnysis brolis lankė Valdorfo mokyklą. Kai tėvai pervedė į tradicinę, pervedė į tą pačią klasę, žodžiu, jis kartojo tos pačios klasės kursą metus. Manau, ne be reikalo taip tėvai darė. Ne dėl to, kad jis būtų nesugebėjęs eiti į aukštesnę klasę, bet vis dėl to jis buvo pripratęs prie didesnės laisvės, žaidimų toj Valdorfo mokykloj ir kad lengviau adaptuotųsi tėvai manė geriau būsią eiti į žemesnę klasę nei priklauso. Vis dėl to Valdorfo ir tradicinė gerokai skiriasi. Kaip jau kažkas sakė, geriausia iki galo vaikus mokyti tuo pačiu būdu. Man asmeniškai Valdorfo mokyklos tas būdas, didesnė laisvė labiau patinka, bet nepritariu jogai, maldoms saulei ir panašiems pagoniškiems arba krikščionybei prieštaraujantiems dalykams.
QUOTE(dewdew @ 2011 03 04, 14:30) Pritariu. Mano jaunesnysis brolis lankė Valdorfo mokyklą. Kai tėvai pervedė į tradicinę, pervedė į tą pačią klasę, žodžiu, jis kartojo tos pačios klasės kursą metus. Manau, ne be reikalo taip tėvai darė. Ne dėl to, kad jis būtų nesugebėjęs eiti į aukštesnę klasę, bet vis dėl to jis buvo pripratęs prie didesnės laisvės, žaidimų toj Valdorfo mokykloj ir kad lengviau adaptuotųsi tėvai manė geriau būsią eiti į žemesnę klasę nei priklauso. Vis dėl to Valdorfo ir tradicinė gerokai skiriasi. Kaip jau kažkas sakė, geriausia iki galo vaikus mokyti tuo pačiu būdu. Man asmeniškai Valdorfo mokyklos tas būdas, didesnė laisvė labiau patinka, bet nepritariu jogai, maldoms saulei ir panašiems pagoniškiems arba krikščionybei prieštaraujantiems dalykams. o kuo bloga joga? kokios maldos saule!!! tos "maldos saulei tai tik rytine prakalba: zeme zemiau mano koju, Saule sviecia aukstai danguje, ir as cia stoviu tvirtas ir ramus, viska pazinti ir myleti ar cia panasu i malda saulei????!!!
QUOTE(bambukas* @ 2010 08 28, 22:37) Na jau maistas bent musu darzelyje valstybiniam tai baisus ir slykstus! jei mamos nemoka isvirti tokio maisto tai man idomu tada ka isvys jos moka...   ar ragavote? Pas jus ne tik vaikai, bet ir tėvai valgo?  Jei jis tikrai toks, kreipkitės į Maisto ir veterinarijos tarnybą. Beje pasisakymas ,,į temą" apie Štainerio ir valstybinių darželių maistą. Mano dukrytė lanko valstybinį darželį maistas Papildyta:QUOTE(ernoja @ 2011 03 02, 19:10) Na ir tą patį gaunu paprastam darželyje, ir jokie pokemonai irgi vaiko nedomina, nes jų nežiūri namuose, o darželiuose dar berods televizorių nėra. Ir pasilikti darželyje nuo pat pradžių norėjo, ir adaptavosi lengvai. O va paskaičius kai kuriuos straipsnius apie Valdorfo mokyklą, kyla klausimas, kuo ji geresnė už tradicines. http://www.diena.lt/naujienos/lietuva/neig...mokyklai-311569   man irgi iškilo toks pat klausimas? Papildyta:QUOTE(dewdew @ 2011 03 04, 15:30) Pritariu. Mano jaunesnysis brolis lankė Valdorfo mokyklą. Kai tėvai pervedė į tradicinę, pervedė į tą pačią klasę, žodžiu, jis kartojo tos pačios klasės kursą metus. Manau, ne be reikalo taip tėvai darė. Ne dėl to, kad jis būtų nesugebėjęs eiti į aukštesnę klasę, bet vis dėl to jis buvo pripratęs prie didesnės laisvės, žaidimų toj Valdorfo mokykloj ir kad lengviau adaptuotųsi tėvai manė geriau būsią eiti į žemesnę klasę nei priklauso. Vis dėl to Valdorfo ir tradicinė gerokai skiriasi.  lankantys netradicinę ugdymo įstaigą vaikai tradicinėje daug sunkiau adaptuojasi.
QUOTE(*Lyra* @ 2011 07 07, 14:59) bet manau informacija geriau isimena per isvykas ,piesima ,ir t.t. negu tradicineje...
QUOTE(1997 @ 2011 07 07, 13:22) o kuo bloga joga? kokios maldos saule!!! tos "maldos saulei tai tik rytine prakalba: zeme zemiau mano koju, Saule sviecia aukstai danguje, ir as cia stoviu tvirtas ir ramus, viska pazinti ir myleti ar cia panasu i malda saulei????!!! Joga yra susijusi smarkiai su rytų religijomis, jogos dalis yra bendravimas su dvasiomis. Pasidomėkite daugiau joga ir pataps aišku. Hmmm, ta kurią čia parašėte, tai ne malda saulei, tačiau kiek atsimenu, ta, kurią sakydavo mano broliukas su klase, buvo jau tikras kreipimasis į saulę.
Paneveziete
2011 08 08, 15:55
Užrašiau šiandien savo vaikus į Valdorfo darželį Panevėžyje. Perkėliau iš tradicinio. Nerimauju ne dėl maldelių, dainavimo einant į valgyklą ar kitų dalykų, o dėl to,kad abu vaikai bus vienoje grupėje, nors abu labai skirtingi. Vienas imlus, puikiai kalba, reiškiasi, jau net eilėraštukus kurti pradėjo (žinoma, daugiau "baltoji" poezija), kitas-nekalba, nors jau turėtų. Tai vat ir galvoju-kaip čia nepakenkus nė vienam, nė kitam? Gal kas turėjote panašių pergyvenimų? Kaip jiems pavyksta augti, būnant skirtingo amžiaus?
QUOTE(Paneveziete @ 2011 08 08, 16:55) Užrašiau šiandien savo vaikus į Valdorfo darželį Panevėžyje. Perkėliau iš tradicinio. Nerimauju ne dėl maldelių, dainavimo einant į valgyklą ar kitų dalykų, o dėl to,kad abu vaikai bus vienoje grupėje, nors abu labai skirtingi. Vienas imlus, puikiai kalba, reiškiasi, jau net eilėraštukus kurti pradėjo (žinoma, daugiau "baltoji" poezija), kitas-nekalba, nors jau turėtų. Tai vat ir galvoju-kaip čia nepakenkus nė vienam, nė kitam? Gal kas turėjote panašių pergyvenimų? Kaip jiems pavyksta augti, būnant skirtingo amžiaus? nesijaudinkite,  vaikams tikrai labai gera yra augti skirtingo amziaus grupeje - taip jie puikiai ismoksta socialumo. Beja, svarbu ir tai, kad valdorfo grupese ugdomas kiekvieno vaikucio iniacytivumas ir individualumas, todel jie nelyginami vienas su kitu, o yra skatinami.
Victrix
2011 08 23, 11:56
oho, na ir atsiliepimai  viskas nuo vaikų priklauso, pati valdorfo mokyklą lankiau (tuo metu tik 4 klasės buvo) ir savo vaiką žadu ten leisti, o mokyklos įvertinimas yra nevienareikšmis, nes vaikai ne vienodi, iš 12 mūsų baigusių tik pora susidūrė su pritapimo problemom, nes jie truputėlį sunkiau mokėsi, buvo lėtesni, tad ir bendraut sekės sunkiau, tačiau vienas mano buvęs klasiokas, kuris iki 4 klasės vis dar skaityt beveik nemokėjo, vistiek sugebėjo baigti mokyklą, nors ir tris metus kursą kartojo, mano nuomone, tai pagirtina, nes užsispyrimo reik daug.. kalbant toliau.. 3 iš 12 šiuo metu studijuoja ar yra baigę universitetus anglijoje, 4 iš 12 studijuoja Lietuvoje, valstybės finansuojamose vietose ir yra vieni geriausių kurso studentų arba dalyvauja studentų savivaldoje, 1 mergina pasirinko ne studijuoti, o dirbti, apie kitus, deja, nieko nežinau, ryšiai nutrūko, bet bet kokiu atveju statistika labai nebloga  o iškalbingiausias faktas, kad net po 10 metų, mes vis dar išsaugojome ryšius su auklėtoja ir su ja susirašinėjam, taip kad vertindami nepamirškit, kad vaikai skirtingi, o žmonės dažniausiai bijo naujovių ir dėl to bando sumenkinti tai, ko nesupranta
QUOTE(Paneveziete @ 2011 08 08, 16:55) Užrašiau šiandien savo vaikus į Valdorfo darželį Panevėžyje. Perkėliau iš tradicinio. Nerimauju ne dėl maldelių, dainavimo einant į valgyklą ar kitų dalykų, o dėl to,kad abu vaikai bus vienoje grupėje, nors abu labai skirtingi. Vienas imlus, puikiai kalba, reiškiasi, jau net eilėraštukus kurti pradėjo (žinoma, daugiau "baltoji" poezija), kitas-nekalba, nors jau turėtų. Tai vat ir galvoju-kaip čia nepakenkus nė vienam, nė kitam? Gal kas turėjote panašių pergyvenimų? Kaip jiems pavyksta augti, būnant skirtingo amžiaus? Bent jau Vilniuje Valdorfo darželyje vaikai jaučiasi kaip didelėje šeimoje, kurioje kiekvienam vaikui užtenka dėmesio. O tai, kad vaikai įvairaus amžiaus, tai tik geriau, nes niekas jų nelygina su bendraamžiais: tas jau gerai kalba (piešia, valgo), o tu - ne. Kiekvienas vystosi savo tempu. Jei šeimoje skirtingo amžiaus vaikų buvimas drauge - normalus dalykas, tai kodėl darželyje turėtų būti kitaip? Tokiose grupėse daugeliui ir draugus surasti lengviau, nes ne visi vaikai linkę bendrauti su bendraamžiais. Vieni "klijuojasi" prie vyresnių, o kiti (ypač mergaitės) mėgsta suburti aplinkui net kelis mažiukus Auklėtojoms dirbti su tokia grupe, žinoma, sunkiau. Bet jų paprastai būna daugiau nei valstybiniuose darželiuose, be to jos nuolat tobulinasi, bendrauja su kolegomis iš kitų Valdorfo darželių bei mokyklų - ir Lietuvos, ir užsienio.
QUOTE(Paneveziete @ 2011 08 08, 15:55) Užrašiau šiandien savo vaikus į Valdorfo darželį Panevėžyje. Perkėliau iš tradicinio. Nerimauju ne dėl maldelių, dainavimo einant į valgyklą ar kitų dalykų, o dėl to,kad abu vaikai bus vienoje grupėje, nors abu labai skirtingi. Vienas imlus, puikiai kalba, reiškiasi, jau net eilėraštukus kurti pradėjo (žinoma, daugiau "baltoji" poezija), kitas-nekalba, nors jau turėtų. Tai vat ir galvoju-kaip čia nepakenkus nė vienam, nė kitam? Gal kas turėjote panašių pergyvenimų? Kaip jiems pavyksta augti, būnant skirtingo amžiaus? Sveiki, o į kurią grupę eisite?
Vilniuje atsidarė dvi naujos Valdorfo darželio grupės Čiurlionio gatvėje. Priima vaikus nuo 2,5 metų. Kam įdomu, galite kreiptis valdorfodarzelisc@yahoo.com
|
|