Savo gimdyma prisimenu su jauduliu sirdyje- ne kaip kazka tokio baisaus. Galbut todel, kad zinia, kad laukiuosi iki tol buvo pati dziugiausia naujiena, kuria pakeite- Amilytes gimimas.
Nestumas buvo komplikuotas-kelis kartus grese persileidimas paskui prieslaikinis. Vis ta nestumine mazakraujyste. Dar tie vasariniai karsciai savo padare- vis delto teko atsigult i ligonine 33 savaiciu. Ten pragulejom 3 savaites. Kasdien- lasalines, vitaminai. Jau buvau pripratus-tik venu nebeliko nuo tu kasdieniu lasaliniu- visos jau buvo subadytos. Ligonineje jau jauciaus kaip namie- na vis delto ne trumpai ten prabuvau. Prisiklausiau visokiu kraupiu ir geru istoriju apie gimdymus. As vis skaiciavau dienas, kada mums sueis 36 savaites, kai jau pavojus bus praejes. Juk 37-iu savaiciu kudikis jau skaitosi isnesiotas. Taigi, kai suejo 36 savaites, mane isleido namo. Dar savaite vaiksciojau ant pirstu galu
Taciau po to sulaukem ir 37 , ir 38, ..galiausiai atejo 41-a (matyt tiek to magnesiumo gavau, kad turbut taip buciau pravaiksciojus ir iki 50-os

)
Gimdyt ne bijojau-tik laukiau, kada pagaliau ateis ta akimirka.

Mano mama(ginekologe) galiausiai idejo man kazkokia kakleli minkstinancia tablete- ir ta pati vakara pajutau skausmingus gimdos susitraukimus. Buvau prisiskaiciusi, kad saremiu metu turi skaudet nugara-tad is pradziu nesupratau, kad tai jau pradzia. Skaiciavau susitraukimus-jie buvo kas 10 minuciu. Savo vyrui idaviau skaityt knyga apie tai, kaip elgtis saremiu metu su zmona, kaip ja paguost ir t.t.O per saremius jis man masazavo nugara-tai ziauriai padejo. Taip palaukem 2 valandas-mama paziurejo-4 cm atsidarymo. Issiruosem i ligonine. Ten mus iskart po proceduru apgyvendino su vyru gimdykloje

Uzdejo aparata, matuojanti saremius, o jis terode tik 30-40 susitraukimu stipruma. Tai mums liepe pamiegot, kas valanda budinti gydytoja tikrino atsidaryma-kaip buvo 4cm, taip ir buvo 4cm. O skausmas -na per didziausias, bet miegot neimanoma. Taip prisikankinom iki 6 val. ryto.

Tada sesele man dave skausma mazinancia zvakute ir skausmas beveik visai nurimo -

Iki 7.30 pamiegojom.
Po pusvalandzio atejo gydytojas, pradure vandenmaisi-na tada prasidejo gerumai

Va tada jau supratau, ka reiskia tikrieji saremiai

Musu tetis buvo visalaik salia- per saremius man masazavo nugara, kuzdejo padrasinancius zodzius-man net atrodo, kad be jo nebuciau istverusi

Kaklelis atsidarinet ne skubejo- po keliu valandu susilpnejo gimdymo veikla, ir teko statyt lasaline su skatinamaisiais. Oi-taisyklingai kvepuot, kai toks skausmas, atrode nebeimanoma- bet vyras ir mama primindavo, kad kvepuociau. Bet kai naujagimiu gydytoja pasake-zinok-sulig kiekvienu saremiu vaikas dusta, tada suemaiu paskutines jegas, susikaupaiu-ir.. prasidejo stangos. O tada viskas ivyko, bent jau kaip man tada atrode, labai greitai -ant gimdymo stalo-keli stumimai-ir pokst-musu Amilyte jau ant mano krutines. Tai su niekuo nesulyginama akimirka, kai pamaciau ir palieciau savo kudiki. O ir tecio akyse maciau asaras-jis isdidziai nukirpo virkstele ir paeme ja ant ranku

O as tada gulejau ir grozejausi jais abiem:) Visi skausmai akimirksniu nurimo ir man nebebuvo daugiau nieko svarbesnio-tik mano dukryte ir jos tevelis

Dukryte tik gimusi susauke, o paskui, kai ja renge, matavo, gulejo placiai atmerktom akutem ir tik rankytem mojavo. Ja ivertino 9-10 balu.

Paskui, po visu proceduru ja pridejo prie mano krutines, ir ji godziai pradejo traukt priespieni. O as tada tik gulejau, grozejausi musu angeliuku ir dekojau Dievui, kad palaimino musu seima.