Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
*Jalta*
Diskutuojam toliau. 4u.gif

buvusi tema
DeilijoSa
i musu seima gimus pirmagimiui nesikiso nei viena,aisku prireikus pagalbos ar konsultacijos jos buvo pirmos i kurias kreipemes,bet siaip jokiu problemu su jomis nebuvo thumbup.gif
rutuliuks mamyte
kai mano mama atvaro ir aiskina daryk ta taip ta anaip tai mane nervina... bash.gif o siaip kai iskyla kokiu klausimu ir mb pasiskambina savo mamai patarimo tai jos patarimais pasinaudojam visada... ax.gif gal taip del to kad ji ne pati patarimus kisa o mes jos klausiames patys...
bela
Dar prieš metus būčiau pasakiusi, kad turiu ne tik fantastišką mamą, bet ir pakančią, nepamokslaujančią, malonią anytą, bet jau koks pusmetis anyta baigia iš kantrybės išvesti blink.gif Praktiškai moko kiekviename žingsnyje - "aš kai savo vaikus auginau dariau taip ir taip, o va tu, darai neteisingai". Jei paprieštarauju, tai ji atremia, "tai, ką tavo knygose rašo, tai toli gražu iki tiesos, ir t.t." Iš pradžių tik išklausydavau ir darydavau kaip man reikia, bet kuo tolyn tuo daugyn mane ji erzina su savo pamokymais ir pamokslavimais unsure.gif doh.gif. Pradėjau galvoti, gal aš tikrai viską blogai darau? Bet nemanau, daugiausia jai kliūva tai, kad aš darau viską kitaip nei ji - skaitau daug knygų, žurnalų - "ten tik visokie išmislai"- jos žodžiai, stengiuosi ištrūkti iš namų į kokius renginius, palikdama vaiką tėčiui - tai čia irgi jau nekas - "vyrai kitus darbus turi dirbti" ir pan. Negaliu nuo jos pabėgti, nes ji gyvena tame pačiame name, tai nori nenori tenka dažnai matytis. verysad.gif
Soterija
QUOTE(bela @ 2009 02 22, 23:45)
Dar prieš metus būčiau pasakiusi, kad turiu ne tik fantastišką mamą, bet ir pakančią, nepamokslaujančią, malonią anytą, bet jau koks pusmetis anyta baigia iš kantrybės išvesti blink.gif  Praktiškai moko kiekviename žingsnyje - "aš kai savo vaikus auginau dariau taip ir taip, o va tu, darai neteisingai". Jei paprieštarauju, tai ji atremia, "tai, ką tavo knygose rašo, tai toli gražu iki tiesos, ir t.t." Iš pradžių tik išklausydavau ir darydavau kaip man reikia, bet kuo tolyn tuo daugyn mane ji erzina su savo pamokymais ir pamokslavimais unsure.gif  doh.gif. Pradėjau galvoti, gal aš tikrai viską blogai darau? Bet nemanau, daugiausia jai kliūva tai, kad aš darau viską kitaip nei ji - skaitau daug knygų, žurnalų - "ten tik visokie išmislai"- jos žodžiai, stengiuosi ištrūkti iš namų į kokius renginius, palikdama vaiką tėčiui - tai čia irgi jau nekas - "vyrai kitus darbus turi dirbti" ir pan. Negaliu nuo jos pabėgti, nes ji gyvena tame pačiame name, tai nori nenori tenka dažnai matytis. verysad.gif
*

užjaučiu dėl tokios anytos 4u.gif vat iš tikro tas gyvenimas šalia ar kartu- žudo doh.gif
na bet teks kažkaip išmokti jos negirdėti g.gif arba kažkaip gražiai pasakyti, kad tu auginsi vaiką taip kaip tu manai esant teisinga mirksiukas.gif
mano anyta kai toli gyvena, tai kažkaip ramu, o ir šiaip man anyta tikrai daugiau padeda nei trukdo, o ką jau kalbėti apie mamą wub.gif
visur mus išleidžia su MB kai tik paprašom thumbup.gif va buvo James Blunt koncerte, tai mama atvažiavo 70km tam, kad mes galėtumėm pasilinksminti mirksiukas.gif
kai važiavom į puskės vyro jubiliejų, tada atvažiavo anyta (100km) ir vaiką žiūrėjo thumbup.gif
o šiaip nei mama, nei anyta nesako, kad aš kažką BLOGAI darau, jos kartais pasako, tiksliau pasidalina prisiminimais, kaip jos mus užaugino ir tikrai neperša savo nuomonės, užtat aš jas ir gerbiu wub.gif
ir šiaip mano anytą mano vyrui vis sako, kad mane palepintų thumbup.gif
rašiau, rašiau ir supratau, kad man nuskilo ir su mama ir su anyta thumbup.gif tikiuosi ir apie mane mano marčios kada nors taip rašys wub.gif cool.gif
Eripa
Mama labai padeda, o anyta - patylėsiu doh.gif Nepasitikiu visiškai anyta schmoll.gif
monamor
As su mam gerai sutariu, jei ko reik paklausiu ir viska paaiskina, jei mato kad as kazka blogai darau tai man irgi pasako, bet ikyrei i aikis nelenda ir kas man labiausei patinka, kad kai atvaziuojam neskuba imt vaiko ant ranku, supranat,ked nenorim pripratint prie ranku...
o anyta tai jau kita kalba (nors nzn gal man cia taip atrodo kad anyta) kai tik atvaziuojam is kart vaika griebia ant ranku ir nesioja visa laika, lenda vaikui i akis nors matosi kad pavarges ir nori miego... ir kas baisiausia ji jau lenda su obuoliais ir bananais prie vaiko, nes isiciklinus kad nuo 2 men reik jau primaitint, tai net baisu vaika palikt kad ko nesugalvotu mad.gif
Amil'a
O mano nei mama, nei anyta nesikisa visiskai thumbup.gif thumbup.gif Del to as labai dziaugiuosi...Jei reikia patarimo, visada yra drauges smile.gif
dajna
QUOTE(monamor @ 2009 02 23, 16:14)
As su mam gerai sutariu, jei ko reik paklausiu ir viska paaiskina, jei mato kad as kazka blogai darau tai man irgi pasako, bet ikyrei i aikis nelenda ir kas man labiausei patinka, kad kai atvaziuojam neskuba imt vaiko ant ranku, supranat,ked nenorim pripratint prie ranku...
o anyta tai jau kita kalba (nors nzn gal man cia taip atrodo kad anyta) kai tik atvaziuojam is kart vaika griebia ant ranku ir nesioja visa laika, lenda vaikui i akis nors matosi kad pavarges ir nori miego... ir kas baisiausia ji jau lenda su obuoliais ir bananais prie vaiko, nes isiciklinus kad nuo 2 men reik jau primaitint, tai net baisu vaika palikt kad ko nesugalvotu mad.gif
*

paskaiciau ir issigandau,lai biski mazina arklius su sawo primaitinejimais ,2 menesiu vaikiukui uztenka pienelio jo inkstukai tokie menki kad jis vos speja juos suvirskinti.....anksciausias primaitinimas gali buti tik nuo 4 menesiu,,,,,
as apie sawo anyta iswis patylesiu nes jau nerwai nebelaiko,paskutini karta taip susikibom kad vos akiu neiskabinau nebegaliu jos bepakesti ..... bloga pagalvojus ir veida prisiminus biggrin.gif
Would you?
iki triju menesiu gyvenau pas tevus, tai mama labai daug padejo...nors aisku, su tais "uzdek pirstinytes,nes vaikui salta", arba kepuryte butina ir namie, nervindavo ziauriai...
bet kadangi zinojau,kad tai laikina, tai tiesiog nekreipiau demesio blush2.gif
o dabar jau issikraustem, ir salia gyvena anyta, kuri tik papasakoja kaip augino
savo vaikus, ir visiskai nesikisa thumbup.gif
zodziu, abi mano moterytes labai dideles saunuoles wub.gif
ingridagr
na as pasakyciau kad mano anyta bando padet bet schmoll.gif daznai gaunasi atvirksei doh.gif
Team
negaliu nieko pasakyti del anytos, nes ji nesikisa i tai, bet mama tikrai pagelbejo, ypac pirmomis dienomis po gimdymo wub.gif
Juonasita
man po gimdymo labai padejo mama,uz ta as jai labai dekinga esu ax.gif ,o anytai ne anukelis galvoj doh.gif na ir gerai,nes jai savo mazulio as nepalikciau,o mama labai pasitikiu 4u.gif
Tahoe
Mano mama per daug nesikisa, bet "patarti" megsta - mano reikalas isklausyti patarimu ir daryti taip, kaip man atrodo geriau. O su anyta irgi jau problemu nebera. Pries vaikeliui gimstant gyvenome su anyta viename zemes sklype (skirtinguose namuose), tai daznai ateidavo ir megdavo pamokslauti. Nenorejau gyventi taip, todel po vieno nedidelio skandaliuko, ikalbejau vyra issikelti is namo i buta, ir kuo greiciau. kai vaikelis gime, butas jau buvai naujai atremontuotas ir paruostas gyvenimui atskirai - tik musu mazytei seimai thumbup.gif Daugiau su anyta problemu neturiu smile.gif
M.i.g.l.e
Savo mamuko jau nebeturiu verysad.gif Bet žinau kad jei būtų gyva labai padėtų ir tikrai nereguliuotų ax.gif
O anyta.... g.gif Nėra ji blogas žmogus, nesikiša, bet kad ir nelabai domisi anūku...Per 7 mėn matė anūką nu gal 6 kartus, nors gyvena už 5 stotelių nuo mūsų doh.gif Nemanau kad artimiausiu metu galėčiau jai palikt mažiuką prižiūrėt nors ir keliom val. g.gif
dajna
QUOTE(M.i.g.l.e @ 2009 02 28, 14:11)
Savo mamuko jau nebeturiu verysad.gif  Bet žinau kad jei būtų gyva labai padėtų ir tikrai nereguliuotų ax.gif
O anyta.... g.gif Nėra ji blogas žmogus, nesikiša, bet kad ir nelabai domisi anūku...Per 7 mėn matė anūką nu gal 6 kartus, nors gyvena už 5 stotelių nuo mūsų doh.gif  Nemanau kad artimiausiu metu galėčiau jai palikt mažiuką prižiūrėt nors ir keliom val.  g.gif
*

as irgi jau mamytes nebeturiu todel supranru kaip kartais tau jos truksta ..... as tikiu kad i musu maziuka mamyte ziuri is dangaus smile.gif
M.i.g.l.e
QUOTE(dajna @ 2009 02 28, 13:15)
as irgi jau mamytes nebeturiu todel supranru kaip kartais tau jos truksta ..... as tikiu kad i musu maziuka mamyte ziuri is dangaus smile.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif wub.gif wub.gif
-Neužmirštuolė-
Mano atveju, tai nei padeda, nei trukdo.
jaki
Mano mama man padeda labai daug. O be to ir geru patarimu gaunu thumbup.gif Mazoji dienos metu visai nemiega del to prie jos reikia pastoviai buti ir su ja zaisti. Ji tiesiog reikalauja demesio 2.gif 2.gif Jei ne mama netureciau laiko nei pavalgyti, nei nusiprausti ar apsirengti. Uz sia pagalba visada liksiu mamai dekinga 4u.gif 4u.gif aciuks.gif
Apsimetele
kai dar buvau nestuke.gif maniau, kad jus pagimdziusios perdedat besiskusdamos savo anytomis ir mamomis... nu bet dabar doh.gif isivaizduokit antra diena po gimdymo atvaziuoja i ligonine mama manes aplankyt ir ka as girdziu: nu bet tu kokia stora, kai buvai nescia tokia neatrodei... doh.gif arba - uzsidek dirza po nestumo, kaip cia vaikstai... doh.gif dar geras buvo: kodel galvos neissiplauni? doh.gif nu dieve, sakau - as tik ant koju po gimdymo atsistojau, sutinus visa, prakaitas zliaugia, vaika bijau viena palikt kad ir i tualeta iseit, o ji man tokius priekaistus zeria doh.gif nu zmogus nepagalvojo matyt, kad per anksti tokie patarimai... doh.gif anyta vos ne skandala iskele, kodel as vaikui arbatu neduodu doh.gif mano argumentai, kad uztenka tik MP nepadejo... dar kodel as sauskelnes naudoju... atseit reikia be sauskelniu vaika augint doh.gif nu zodziu doh.gif dar sugebejo apie mano figura pastabu duot unsure.gif taip liudna pasidare, galvoju, po gimdymo nei menuo nepraejo, o as jau turiu kaip menekene vaiksciot unsure.gif nuvarys i depresija jos mane schmoll.gif svarbiausia, kad sneka nepagalvojusios, o as viska i sirdi imu unsure.gif
Koce
Mano atvejis jauciu isskirtinis ax.gif
Tiesa sakant labai gerbiu ir pasitikiu savo anyta. Jau astuoni metai praejo, o ji man dar nei karto neprisiko i sirdi schmoll.gif
Tikiuosi taip bus ir toliau thumbup.gif
O va mama, tai buvo labai megeja savo nuomone issakyti, bet atrodo pastaciau i vieta drinks_cheers.gif
Niu negaliu pakest kai man nurodineja lotuliukas.gif
dajna
[quote=Apsimetele,2009 03 01, 17:44]

o tai ka vaikui pasak anytos reikia deti vietoi pampersu? vystiklus? biggrin.gif jai MP maitini vaikui arbatu duoti nelabai reikia,reikia duoti kai misinuka duodi kad skrandukas nesukibtu....
vilmante5
kaip visoms pavydziu kurios gyvena atskirai nuo mamu ir anytu!!!!!!!! ir kaip uzjauciu tas ,kurios turi dalytis vienais namais. as viena is ju:( doh.gif jau 10metu gyvenam kartu su mama.pasistatem nama, beliko irengimas.jau sapnuoju kada ryte atsikelus negirdesiu jos balso!!!!!!! thumbup.gif nes viska ji reguliuoja,visur jos pilna,viska ji nori zinoti. baisu! doh.gif
Tahoe
[quote=vilmante5,2009 03 02, 12:35]kaip visoms pavydziu kurios gyvena atskirai nuo mamu ir anytu!!!!!!!! ir kaip uzjauciu tas ,kurios turi dalytis vienais namais. as viena is ju:(  doh.gif  jau 10metu gyvenam kartu su mama.pasistatem nama, beliko irengimas.jau sapnuoju kada ryte atsikelus negirdesiu jos balso!!!!!!!  thumbup.gif  nes viska ji reguliuoja,visur jos pilna,viska ji nori zinoti. baisu!  doh.gif
*

[/quote]

tai va, pas mus panasiai budavo. Miegam mes su MB ryte, pvz 6dienis ar 7dienis, norisi ilgiau padrybsoti, o ji ateina i musu miegamaji, kartais net nepasibeldusi! doh.gif O ka, jeigu mes smileysex.gif ? Visai jokio supratingumo g.gif
Papildyta:

[quote=dajna,2009 03 02, 12:17]
[quote=Apsimetele,2009 03 01, 17:44]
o tai ka vaikui pasak anytos reikia deti vietoi pampersu? vystiklus? biggrin.gif jai MP maitini vaikui arbatu duoti nelabai reikia,reikia duoti kai misinuka duodi kad skrandukas nesukibtu....
*

[/quote]

Mano anyta irgi atejusi gali sneketi valandu valandas apie tai, kad pampersai negerai, o reikia vystyklus naudoti. Nors mano vaiko uzpakaliukas net neissutes nuo pampersu. Oi negaliu! doh.gif Na ka, as paklausau, palinksiu galva ir viskas tuom pasibaigia.
mrude
mes turim labai gera mociute(anyta),myli mergyte ir kai reikia visada padeda,del to jokiu problemu neturim.Na o mano mama toli gyvena kitam Lietuvos kraste,dazniausiai jeigu reikia patarimo pasiklausiu telefonu arba kai aplankom.
Apsimetele
QUOTE(dajna @ 2009 03 02, 12:17)

*

pliku uzpakaliu turi gulet ax.gif as is dalies sutinku su ja, reikia ieskot progu vaikui be pampersu pabut, bet jau sakau nereikia persistengt - ji nori kad apskritai ju nenaudotumem blink.gif o del arbatu musis jau baiges lotuliukas.gif irodem savo tiesa biggrin.gif
dajna
QUOTE(Apsimetele @ 2009 03 02, 19:42)
pliku uzpakaliu turi gulet  ax.gif  as is dalies sutinku su ja, reikia ieskot progu vaikui be pampersu pabut, bet jau sakau nereikia persistengt - ji nori kad apskritai ju nenaudotumem  blink.gif o del arbatu musis jau baiges  lotuliukas.gif  irodem savo tiesa  biggrin.gif
*

as nelabai jos suprantu plikuti laikyti,o inai tau skalbs po kiekwieno pasisiojimo patalyne?zinai as jai pasakyciau: kaip norejo uzaugino su vystiklais ar be ju,o as auginu su pampersai nes visos dabar taip auginam biggrin.gif
o vaikui uztenka 2 kartus pabuti dienoi be pamperio smile.gif
neRut
MUSU ANYTA PER DAUG GERA. KAI GIME PIRMA MERGYTE TIESIOG GYVENO PAS MUS. TIEK PADEJO, TOS PAGALBOS BUVO PER DAUG IR JAU PER IKIRU. PADABOT NELABAI NOREDAVO, KAI LABIAUIA REIKEDAVO TOS PAGALBOS.O TIK KAD BUCAIU SALIA IR KLAUSYCAIU JOS PATARINEJIMU. ZODZIU IKI PUSES METUKU DUKRYTE AUGO ANT MOCIUTES RANKU. KOL VIENA DIENA PASAKIAU GANA IR PRADEJAU PAPRASCAIUSIA ISEIDINET IS NAMU NET GI NEBEISILEISTI ANYTOS. BAISU ISTIKRUJU, BET TAIP PADARIAU , NES NENOREJAU PYKTIS JUK JI TIK GERO NOREDAMA. BET PASAKYT NEDRYSAU KAD MAN JAU ATSIBODO, NORS VYRO PRASYDAVAU KAD JIS PASAKYTU, JUK SUNAUS ZODIS NETAIP KARCIAI SKAMBA . SAKE JIS JAI KIEKVIENA DIENA.. JOKIU REZULTATU TADA TEKO IMTIS TOKIO VAT "BAISAUS " BUDO. BET MAN ATRODO JI SUPRATO blush2.gif IR KITAS DVI DUKRYTES TEKO VIENAI AUGINTIS. NORS TAIP REIKEDAVO TOS PAGALBOS ,NET IR NOREDAVAU... TA KARTA' PER DAUG ' BUVO JOS NEBEATEJIMO. ZODZIU...
MERGYTES JAU DIDELES, PAGALBOS NEBEREIKIA VISI ESAME LAIMINGI IR TIK PASIDALINAM PRISIMINIMAIS, PASIJUOKIAM IS VISKO ,KAS TUO METU BUVO "PER DAUG"
mamenka
pas mus nesikisa nei mama, nei anyta
#tagra#
Pas mus nesikisa anyta, jei ir noretu kistis nelabai leisciau g.gif . O jei reikia patarimo mamos paklausiu thumbup.gif
Apsimetele
QUOTE(dajna @ 2009 03 02, 17:51)
as nelabai jos suprantu plikuti laikyti,o inai tau skalbs po kiekwieno pasisiojimo patalyne?zinai as jai pasakyciau: kaip norejo uzaugino su vystiklais ar be ju,o as auginu su pampersai nes visos dabar taip auginam  biggrin.gif
o vaikui uztenka 2 kartus pabuti dienoi be pamperio  smile.gif
*

zinai, kaip su tom anytom, nenori zmogaus izeist, tuo labiau, kad nera ji blogo linkinti, tik pamirsta, kad kiti laikai jau blush2.gif
dajna
QUOTE(Apsimetele @ 2009 03 03, 19:52)
zinai, kaip su tom anytom, nenori zmogaus izeist, tuo labiau, kad nera ji blogo linkinti, tik pamirsta, kad kiti laikai jau  blush2.gif
*

ne nu mano a nyta irgi su savo senoviniais antikvarineis patarimais uzknisus jau senai yra,bet nors ir negrazu bet jau pastaciau i vieta kad atsikabintu nuo musu galvu biggrin.gif
lauroone
padeda, kai zino tam tikras ribas ir per daug ikiriai nepersa savo nuomones ar pagalbos. biggrin.gif viskas turi buti sveiko proto ribose ax.gif
lauroone
padeda, kai zino tam tikras ribas ir per daug ikiriai nepersa savo nuomones ar pagalbos. biggrin.gif viskas turi buti sveiko proto ribose ax.gif
vlagita
pas mus tai anyta pamoko,bet mes vistiek darom savaip,o siap nelabai ir myli musu dukryte kadangi turi savo dukros anuke tai ja ir cackina,kadangi gyvenam visi kartu tai ta tokia diskriminacija veda i nevilti, as neturiu zodzio namuose tai ir kenciu bet jauciu kaip kantrybe senka,nors gyvenam musu name. sad.gif sad.gif
Belatrikse
Gyvenam su uosviais ir man anyta labai daug padeda. Kai kuriuos jos patarimus pro ausis praleidziu bigsmile.gif bet savo nuomones nepersa cool.gif O mamukas mano laabai toli gyvena, susiskambinam arba susirasom kai patarimo reikia wub.gif
aiste :-}
QUOTE(ditukas79 @ 2009 02 28, 01:26)
man po gimdymo labai padejo mama,uz ta as jai labai dekinga esu ax.gif ,o anytai ne anukelis galvoj  doh.gif na ir gerai,nes jai savo mazulio as nepalikciau,o mama labai pasitikiu 4u.gif
*

man mama po gimdymo daug padejo ir dabar dar padede,o anyta anukeli mate 3 kartus per pusantru metu,as jos ir neprisileidziu,ji mane labai iskaudino.kol bus mano jegose ol savo vaika laikysiu kuo toliau nuo jos schmoll.gif kaip mes tarp draugiu sakom tebunie palaimintos mociutes,tai musu mamos thumbup.gif
Jurka-purka
Mama labai daug padeda,pati ateina ir sako, nu eik pasivaiksciok kur thumbup.gif
Brigitte
Mano uosviene tai jau a.a., o kadangi apie mirusius arba gerai arba nieko, tai nieko ir nerasysiu....
O mama verztusi padet, bet as jos neprisileidziu schmoll.gif Jau man gana kad brolio vaika rukyta zuvim prisere zinodama, kad vaikas zuviai alergiskas (ir ne siaip sau alergiskas - ant viso kuno tik delnai ir padai nenuberti budavo verysad.gif ). Apie mano dukra jau irgi skiedzia kaip "Aiste greit ir silke, ir lasinius valgys" fool.gif Vakar sveciuose buvom tai atsiveziau koses savo kad pamaitint. Tai mama paklausus is ko ta kose po to pareiske "vat tu Aistei specialiai koses verdi (intonacija mazdaug pffffffff), o as tai tau specialiai neviriau - sriuba virdama is bendro puodo morka su bulve isimdavau ir sutrindavau". Nu suprantu kad anais laikais ankstyvas primaitinimas buvo iprastas, bet taip ir pagalvojau "oi aciu tau mamule kad buvai tokia man rupestinga" mega_shok.gif Ir isvis pastoviai man dukra isrikdo. Pvz. vakar tipo dukdama pradejo ta vaika visaip kratyt, purtyt. O po to aiskina kad Aiste ant jos ranku rekia, nes mamyciuke aggressive.gif Nesuprantu as kaip ji mus tris isaugino?...... doh.gif
Valentukė
Manau šiais laikais mūsų mamoms ir ypatingai anytoms sunku susitaikyti su tuo, kad dabar vaikų auginimas yra labai pasikeitęs, juk beveik visos vaiko auginimo normos yra apverstos aukštyn kojom, palyginti su tarybinių laikų normomis, juk jos užauginę ne po vieną vaiką ir užauginę juos sveikus ir stiprius yra įsitikinusios, kad viską darė gerai, o čia jauna marti ar dukra ima ir pareiškia, kad vaikui iki 5-6 mėn neduos nieko kito, tik savo pieną ir jokių arbatėlių, vandenėlių ar košytčių, negano to, ta jauna marti maudydama kūdikėlį į vonia nebeberia kalio permanganato, kaip buvo daroma anksčiau ir t. t. būtų galima vardinti ir vardinti pasikeitusias vaiko priežiūros taisykles.

Nors mano anyta, ačiū Dievui, nėra velnio pramanyta, bet vistiek negalėčiau visiškai patikėti savo stebuklo jai, na nebent labai trumpam, valandai ar dviem,

kai ji nori man duoti kokį nors patarimą, niekada į akis nepasakau, kad tikrai taip nedarysim, tiesiog išklausau ir padarau taip kaip man reikia ax.gif

O su mama visai kitas reikalas, mama savo aš pasitikiu ir tikrai žinau, kad galiu į ją vidada kreiptis ir ji su mielu noru padės ax.gif
jurginux
Kaip gime maziukas tai mes gyvenom pas mano tevus, tuo metu remontavomes savo namuka ir galiu tik tiek pasakyti, kad man tai labai padejo manoji rolleyes.gif juk viskas dar taip nauja buvo, daug patare kaip, ka daryti.Pabudavo su anuku rolleyes.gif
SNAIGUTĖ999
Man tai tik trukdo aš pasitikiu tik savimi tai dėlto niekam ir nepalieku savo vaikų o nuo pat gimimo visur kartu su manimi.
Keja
Man auginti anyta labai padeda 4u.gif Uz tai as jai dekinga, bet jau su savo patarimais doh.gif isvaryti is proto gali blink.gif
Grigė
Man labai padeda mama, apskritai mano tėvai padeda, kiek gali thumbup.gif, o anyta netrukdo, nes gyvena kitam Lietuvos gale ir visai neatvažiuoja mūsų aplankyti. Ir gerai mirksiukas.gif
žibutė69
Man irgi mama labai padėjo. Ir tikrai nesvarbu, kad mūsų mamos ar anytos yra ne tos kartos. Juk ne viskas kas nauja yra gerai ir tai kas sena- blogai. mirksiukas.gif Aš manau, jog mama ir anyta padeda iš visos širdies, o tai ir yra svarbiausia. smile.gif
Giorgita
padeda,bet kartais būna nervina kai pasako,o mano laikais tai... doh.gif
Simoniuke
Mano tėvai ir uošvienė gyvena toli nuo nuo mūsų. Kaip sakoma, kuo toliau uošviai gyvena, tuo geriau sutari... smile.gif
Su uošviene santykiai tikrai nėra geri, gerai, kad retai tenka susitikti, o ir susitikus bando savo nuomonę kišti. doh.gif
O mano mama atsargiai savo nuomonę sako, neprimeta jos. thumbup.gif
krislelis
Mama labai padeda ir padejo, po gimdymo net atostogas pasieme smile.gif

O anyta - gal ir padetu, bet neleidziu. Tik mamai galiu patiket savo brangenybe smile.gif
Pieva*
QUOTE(Apsimetele @ 2009 03 01, 15:44)
kai dar buvau  nestuke.gif  maniau, kad jus pagimdziusios perdedat besiskusdamos savo anytomis ir mamomis... nu bet dabar  doh.gif  isivaizduokit antra diena po gimdymo atvaziuoja i ligonine mama manes aplankyt ir ka as girdziu: nu bet tu kokia stora, kai buvai nescia tokia neatrodei...  doh.gif  arba - uzsidek dirza po nestumo, kaip cia vaikstai...  doh.gif  dar geras buvo: kodel galvos neissiplauni?  doh.gif  nu dieve, sakau - as tik ant koju po gimdymo  atsistojau, sutinus visa, prakaitas zliaugia, vaika bijau viena palikt kad ir i tualeta iseit, o ji man tokius priekaistus zeria  doh.gif  nu zmogus nepagalvojo matyt, kad per anksti tokie patarimai...  doh.gif  anyta vos ne skandala iskele, kodel as vaikui arbatu neduodu  doh.gif  mano argumentai, kad uztenka tik MP nepadejo... dar kodel as sauskelnes naudoju... atseit reikia be sauskelniu vaika augint  doh.gif  nu zodziu  doh.gif  dar sugebejo apie mano figura pastabu duot  unsure.gif  taip liudna pasidare, galvoju, po gimdymo nei menuo nepraejo, o as jau turiu kaip menekene vaiksciot  unsure.gif  nuvarys i depresija jos mane  schmoll.gif  svarbiausia, kad sneka nepagalvojusios, o as viska i sirdi imu  unsure.gif
*

Kaip man tavęs gaila 4u.gif Reikėjo joms tiesiai šviesiai po tokių komentarų rėžti, kad nuo rytojaus pradedi laikytis dietos (ir nesvarbu, kad gali dingti MP), nes nuo jų kalbų tau prasideda depresija. Ir apskritai, tik pagimdžiusios moters pareiga atrodyti kaip modeliui, o tu tundra, nieko nesupratai. Ačiū, šauniosioms patarėjoms, kad nušvietė protą blink.gif

Kas liečia mamas ir anytas, aš jau dabar žinau, kad mama įkyriai savo patarinėjimų nekiš thumbup.gif ir vien dėl to aš juos priimsiu, o anyta patarinės visažinės tonu, pasakos, kaip čia taip vaikus auginam, juk anksčiau taip tikrai nereikėjo daryti ir t.t. doh.gif O blogiausia, kad visos jos istorijos, susijusios su gimdymu ir vaikų priežiūra kaip iš kokio košmaro. Jai atrodo, kad tai padės tinkamai nusiteikti, žinosiu, ko tikėtis ir t.t., bet man jos ne padeda o tik siaubą varo. Norėčiau tokių dalykų negirdėti blink.gif
fasion149
MAn tikrai padeda. Pati as esu prisiskaiciusi siuolaikinio auginimo technologiju, bet realiai daznai veiksmingesnes tos senovines, uz kurias esu butent mamai ir anytai dekinga.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.