Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
marina86
Man irgi uzkliudavo kai mama ar anyta dukryte vadindavo "MUSU vaikas", "MANO mergaite"...Dabar nekreipiu demesio tiesiog. Dar labai nepatiko klausytis patarimu, ypac kai net neprasiau ju - "Reikia taip laikyti", "Reikia arbatytes duoti", "Rengti taip reikia" ir t.t. Mandagiai pasakiau kad dabar vaikus augina kitaip, ir kad patarimu nenoriu, jei reikes butinai paklausiu. Atrodo suprato.
Mano anyta gyvena kitam mieste (Aciu Dievui), tad netrukdo, matomes tik karta per menesi kai nuvaziuojam i svecius, gal siek tiek kisasi, bet iskenciu tyliai tas kelias valandas, ji juk mano vyro mama.
O mano mama padeti visada pasiruosusi, gal ji tikejosi jog man labiau jos pagalbos reikes, bet su dukryte puikiai susitvarkiau pati. Siek tiek erzino kai mama pirmom dienom vis rasdavo preteksta atvaziuot i svecius - tai kepuryte mazylei nupirko ir reikia atiduot, tai dovanele kokia, tai pasiskolint ka nors, tai siaip pro sali ejo. Ir dar skambino po kelis kartus per diena doh.gif Bet suprantu ja, pirmoji anuke smile.gif
*fujimi
anyta, manes jau siek tiek prisibijo, bet nebijo, laukiantis pirmosios oj kaip bande vadovaut ir kontroliuot, bet auginime jau keleta kartu nusodinta nebedriso kistis.
o mamos pagalbos irgi nereikia.
mano vaikai, pati ir auginu, seneliam turi but tik dziaugsmas.
aurejavi
Pasisekė jums, merginos, kieno ir mama, ir anyta superinės. Mano mama - pati šauniausia - kištis į auklėjimą nesikiša arba palaiko mūsų su vyru nuomonę. Jei reikia kokios pagalbos - visada prašom, ar palikti reikia, ar pas mus atvažiuoti pažiūrėti, žodžiu liuks, visom galėčiau tokios mamos palinkėti. Bet va anyta... velnio pramanyta devil.gif. Ačiū Dievui, kad gyvena kitam Lietuvos pakrašty, bet kai atvažiuoja - tai tik ji žino kaip vaikus auginti, kokia aš netikus, kokie mano vaikai neklaužados, kaip jos neklauso. "Tu ne taip vaiką migdai", ""tu jį ne taip paėmei", "kodėl jis tiek žagsi, tu jį sušaldei", "o jėzau, kokios išmatos - jis laktozės netoleruoja", "kodėl neniūniuoji kai supi - vaikams labai patinka", "Padavei nukritusią ant grindų soskę ją tik nuplovusi ir neišvirinusi? Kokia tu motina?" ir taip toliau ir panašiai... Ji ir savo sūnui laktozės netoleravimą prirašė ir ryžių klijukais maitino, nes vos kelių savaičių naujagimis tuštinosi skystokomis rūgštaus kvapo išmatomis doh.gif Nors MB lig šiol ir šiaip pieną geria, ir košes, su pienu virtas, valgo ir kavą balina, ir dievina pienišką makaronų sriubą... Bet ryžių po šiai dienai nekenčia. Gal sutapimas, o gal mamytės įtaka... Dar labai nervina, kai žmogus, matantis anūkus vos 3 - 4 kartus per metus įsivaizuoja, kad geriau už mane juos pažįsta. Atvažiuodama visuomet apiberia saldainiais, sausainiais, limonadais (nors puikiai žino, kad stengiamės valgyti sveikai ir limonadų neperkam visai, jokių čipsų ir dažytų saldainių bei neaiškios spalvos liepsna degančių sausainių). O jau dovanos vaikams - tai toks vaizdas, kad savų neaugino ir neturi supratimo kokio amžiaus vaikams kokie žaislai tinkami. Kai trejų metų vaikinui gimtadienio proga (tiesa, pavėlvus gal mėnesį) atveža žaislą, skirtą kūdikiams, man tiesiog nusvyra rankos, arba dar prieš metus nepaklausė ir nupirko dviratį (beje, per mažą), nors jis jau turėjo jo ūgiui pritaikytą dviratį. Paskui kurį laiką slambinėjo ir klausinėjo, kaip mažyliui dviratis? Ar važinėja? Ar patinka? "Kam jums du dviračiai - šitas bus geras, o tą didesnį parduokit"... Taip galėčiau rašyti iki begalybės... Visai nesistebiu, kad MB vos 18 sulaukęs išdūmė iš namų į kitą Lietuvos pusę... Štai tokia mano patirtis smile.gif
catus
Kai reikia kartais mažyliuką pažiūrėti, mama padeda, o anyta nesikiša smile.gif
gitana s
Kartais padeda, kai reikia pagalbos geriau kai ju namuose vaikai buna, jos to ir neatsisako. Bet savo namuose kuo reciau tuo geriau, pradeda erzinti. As pas jau ir i ju buiti nesikisu, o kai man pradeda aiskinti, kr koki balda perstumti ir panasiai, tai ziauriai erzina.
lilla83
Anyta ir padeda ir trukgo smile.gif Maniske labai geranoriska, bet labai plepi ir paniskai bijanti salcio, vargina kalbos, kad leliukas susals., jei verka - jam salta, jei zagsi - jam salta, keiciam sauskelnes - salta, miegamajame 21C silumos irgi baisiai salta, jau si savaitgali atvaziuos pas mus i svecius, pamatys, kad valandai i balkona nesu mieganti ( lauke +5-7C), tai pasibaises, kad noriu savo vaika numarint kogero smile.gif
O siaip tai paima rytais vaika, leidzia man issimiegot, atnesa tik pamaitint. Diena, vakare galiu valgyt ir gamint valgi, nes ji su sunum pabuna.
aistemo
QUOTE(aurejavi @ 2011 01 12, 17:44)
Pasisekė jums, merginos, kieno ir mama, ir anyta superinės. Mano mama - pati šauniausia - kištis į auklėjimą nesikiša arba palaiko mūsų su vyru nuomonę. Jei reikia kokios pagalbos - visada prašom, ar palikti reikia, ar pas mus atvažiuoti pažiūrėti, žodžiu liuks, visom galėčiau tokios mamos palinkėti. Bet va anyta... velnio pramanyta devil.gif. Ačiū Dievui, kad gyvena kitam Lietuvos pakrašty, bet kai atvažiuoja - tai tik ji žino kaip vaikus auginti, kokia aš netikus, kokie mano vaikai neklaužados, kaip jos neklauso. "Tu ne taip vaiką migdai", ""tu jį ne taip paėmei", "kodėl jis tiek žagsi, tu jį sušaldei", "o jėzau, kokios išmatos - jis laktozės netoleruoja", "kodėl neniūniuoji kai supi - vaikams labai patinka", "Padavei nukritusią ant grindų soskę ją tik nuplovusi ir neišvirinusi? Kokia tu motina?" ir taip toliau ir panašiai... Ji ir savo sūnui laktozės netoleravimą prirašė ir ryžių klijukais maitino, nes vos kelių savaičių naujagimis tuštinosi skystokomis rūgštaus kvapo išmatomis doh.gif Nors MB lig šiol ir šiaip pieną geria, ir košes, su pienu virtas, valgo ir kavą balina, ir dievina pienišką makaronų sriubą... Bet ryžių po šiai dienai nekenčia. Gal sutapimas, o gal mamytės įtaka... Dar labai nervina, kai žmogus, matantis anūkus vos 3 - 4 kartus per metus įsivaizuoja, kad geriau už mane juos pažįsta. Atvažiuodama visuomet apiberia saldainiais, sausainiais, limonadais (nors puikiai žino, kad stengiamės valgyti sveikai ir limonadų neperkam visai, jokių čipsų ir dažytų saldainių bei neaiškios spalvos liepsna degančių sausainių). O jau dovanos vaikams - tai toks vaizdas, kad savų neaugino ir neturi supratimo kokio amžiaus vaikams kokie žaislai tinkami. Kai trejų metų vaikinui gimtadienio proga (tiesa, pavėlvus gal mėnesį) atveža žaislą, skirtą kūdikiams, man tiesiog nusvyra rankos, arba dar prieš metus nepaklausė ir nupirko dviratį (beje, per mažą), nors jis jau turėjo jo ūgiui pritaikytą dviratį. Paskui kurį laiką slambinėjo ir klausinėjo, kaip mažyliui dviratis? Ar važinėja? Ar patinka? "Kam jums du dviračiai - šitas bus geras, o tą didesnį parduokit"... Taip galėčiau rašyti iki begalybės... Visai nesistebiu, kad MB vos 18 sulaukęs išdūmė iš namų į kitą Lietuvos pusę... Štai tokia mano patirtis smile.gif
*

paskaiciau ir pagalvojau, kad cia apie mano anyta parasyta 100% doh.gif pasirodo ne as viena toki "dziaugsmä" turiu blush2.gif Pagal mano anytos supratima as visiskai nesugebu vaiku maitinti, rengti, priziureti ir t.t. Geriausias "komplimentas"is jos lupu man buvo, kai vaikai pradejo vaikscioti apie 1m., tai pasake:
- aciu dievui, kad vaikai su kojom, nes as jau maniau, kad invalidais liks doh.gif
laukianti29
QUOTE(kosiute @ 2010 10 26, 12:29)
Mano nuomone geriausia yra vaikus auginti patiems be anytų ir mamų pašonėje, rūpintis savo vaiku,taip kaip tau atrodo geriausia..Mano tėvai ir uošviai gyvena toli,todėl aš labai džiaugiuosi,kad savo vaiku galiu rūpintis taip kaip noriu ir niekas man nenurodinėja ir nesikiša,aišku patarimai yra gerai,bet kai jie ne perįkyriai yra kišami...Aišku kartais nori išvažiuoti kur nors dviese ir neturime kam palikti mažylės,dėl to apmaudu,bet iš kitos pusės pagalvoju,kad ir gerai,taip tik labiau tampama savarankiškais tėvais..keistai žiūriu į ligonines,į kurias mamos savo vaikučius nešasi su močiutėmis...tada pagalvoju,kaži kas ten auklėja ką. g.gif
tai va čia tokai mano nuomonė,reikia patiems auginti ir tik patarimų pasiklausti tėvų, o neleisti jiems kištis ir auginti jūsų mažylį mirksiukas.gif
*

pritariu visu šimtu proc.
Sirvita
uzuojauta kas turit anytas velnio nestas ir pamestas 4u.gif
manoji superine thumbup.gif negyvenam kartu, tai gal del to ir superine biggrin.gif
As abu vaikus kai gimdziau prasiau kad ji dalyvautu biggrin.gif taip kad kartu gimdem abu sykius, dekinga jai labai uz pagalba ir palaikyma smile.gif antra syki skiau kad gali vyro nebuti salia, bet labai norejau kad ji butu biggrin.gif
daugeliu atveju musu nuomones sutampa, tiek vaiku auklejime, tiek gyvenimo, tiek poziuriu i vyrus, pinigus, darba na zodziu liuks thumbup.gif
Be abejo yra dalyku kai nuomones issiskiria, bet visumoje super.
Mano vyresnelis taip pat labai graziai draugauja su mociute.
*fujimi
QUOTE(aurejavi @ 2011 01 12, 17:44)
Pasisekė jums, merginos, kieno ir mama, ir anyta superinės.
*

cia kaip apie manaja velniena butum kalbejus hihihi.gif
Luna69
Ir mama ir anyta noriai padeda kiek gali, jei butu tam salygos tai manau padetu ir daugiau ax.gif
AnDeRu*
Gerai ta anyta,man nei padejo,nei to man reikejo,nes su vaikeliu nuo pat pradziu buvome tik vieni mes teveliai smile.gif
maskanyte
Mums db 4men.bet anyta labai padeda. Jai kur reikia vasada isleidzia,nereikia su vyru derintis. Db tai labai gerai o kaip bus ateity tai bus matyti lotuliukas.gif
_Andzelika_
Sveikos,na gerai,pas ka anytos geros ir gali kazkur isliesti kaip reikia,pas nabe mama gyvena nuo manes 250 km,o anyta 10 km ir niekad nepadedavo nuo pat pirmu dienu,praktiskai viena su vyru auginu savo suneli biggrin.gif
gabi775
Laba, o man labai padeda ir mama ir anyta, už ką ir labai dėkinga esu;)
Latvė
trugdo su savo kisimusi ir bandymu sukirsint visus kas pasitsiko jos kelyja .......
Letta26
Netrukdo, kadangi anyta užsienį gyveną, o mano mama kitam mieste biggrin.gif Tai nesikiša, tik va kartais pagalvoji, jei vietoj būtų, galėčiau kartais palikti vaiką ir dumti į miestą galvos pravedinti blush2.gif
kupriukas
Manau gerai, kai yra aišku, padeda ar ne... O štai manoji anyta, tai labai daug kalba kaip padeda, o kai reikia - neprisišauksi, nes arba ji užsiėmus, arba su kažkuo susitarus, arba grindis reikia išsiplauti...
Skaudžiausia, kai suderini laiką, susitari, kad pabus, o kai jau ta sutarta diena ateina - pasirodo, ji nebegali pabūti, nes ir vėl kažkas jai nutiko... reikalai...
Baisu... Gerai, kad nors promočiutė (vaikučio) gelbėja. smile.gif
pasakore
Kitam Lt gale gyvena, todel retai mato musu stebukliuka, labai noreciau kad arciau butu unsure.gif o kai nuvaziuojam labai padeda, ir pinigine prasme ir ekologiskom darzovem bei mesytem, ir su maziuku noriai bendrauja bigsmile.gif
IngaKi
padeti tai padeda, bet uzknisa nuomoniu pirsimas. Labiausiai nepatinka, kad kisa vaikams bet koki maista, kaip kokiem suniukams nuo stalo vis po kasneli ko nors, o po to vaikai normalaus maisto nebevalgo doh.gif . Tipo, duok ka nors skanaus
Papildyta:
QUOTE(laukianti29 @ 2011 01 18, 20:02)
pritariu visu šimtu proc.
*

ir as pritariu thumbup.gif
Morfija
QUOTE(gabi775 @ 2011 01 27, 15:40)
Laba, o man labai padeda ir mama ir anyta, už ką ir labai dėkinga esu;)
*

drinks_cheers.gif Na aš tiek mamą, tiek anytą ant rankų turėčiau nešioti wub.gif O ypač kai pasiskaitau kaip ne kaikurios anytos elgiasi .... unsure.gif baisu pasidaro ir iškart save nuteikinėju, kad pati būsiu anyta ir reiks stengtis būti gerai, nesikišti į vaikų gyvenimus 4u.gif

Man abi labai padeda, niekada nieko neaiškina ir nesako, kad kažką blogai darau ir pan. schmoll.gif Mano mama buvusi vaikų darželio auklėtoja, tai man dar iš jos mokytis ir mokytis bendravimo ir auklėjimo gudrybių wink.gif
O anyta irgi puiki, matomes kartą į mėnesį, nes gyvena kitam mieste, bet nevengiam ir po kelias savaitėles pasisvečiuoti kai būna proga thumbup.gif thumbup.gif

Žodžiu spjaunu tris kartus per petį (pfiu pfiu pfiu) ir toliau džiaugiuos savo šeima wub.gif

beje, man mano tėvas daugiau gyvenimo gadina, nei abi mamą ir anytą sudėjus, va tas tai mėgėjas pakritikuoti ir paaiškinti, kaip aš savo vaiką turiu auklėti doh.gif Arba pvz pats niekada gyvenime nekeitęs pamperio, man dar būnant gimdymo namuose, jau nurodymus davė, kaip teisingai keisti pamperį, kad per stipriai spaudžiu, per grubiai imu ir tt.. cool.gif cool.gif cool.gif doh.gif doh.gif doh.gif Tai va masn su tėvu sunkiau nei su moterytėm mūsų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Veja Feja
man su anyta tai laaabai nepasisekė doh.gif šiaip ji gera, bet visą gyvenimą dirbusi vaikų mokytoja, tai akivaizdžiai stogas nuvažiavęs rolleyes.gif tai gerai, kad ji nuo mūsų toki gyvena lotuliukas.gif bet ir tai, paskambinus bando reguliuoti, tai negalima leliuko dažnai maudytis, tai į kiemą negalima vesti ir t.t...
o mama tai pasaka thumbup.gif ji neaiškina kaip turėčiau daryt ar kaip negalima daryt ir t.t. visad padeda kai prašau pasako kaip elgtis įv. situacijose thumbup.gif biggrin.gif ne taip, kaip anyta, vis reguliuoja kaip elgtis su savo vaikučiu ir tas labai erzina, o dar dabar galvoja, kad vasarai mėnesiui atvažiuos pas mus pasibūti, neva padės prižiūrėti lelių fear.gif
BlackHyacitnhus
smile.gif sveikos,

Patarkit, ką daryti. Buvom su MB parduotuvėj, apsipirkom po algos biggrin.gif - drabužių. Jis savo mamai parodė pirkinius (na aš savo mamai taip pat pasigiriu, parodau, ji pasako nuomonę, parodo, parodo, ką pati pirko) - jis pirko batus ir paltą. Jo mama iškritikavo paltą, batus, atseit, reikėjo pirkti normalų paltą už 400 lt (mes pirkom pigiau, per išpardavimą) ir odinius batus už 300 lt (batai kainavo 150 lt.). Gal jus man paaiškinsite, kokia logika ji vadovaujasi taip teigdama - iš kur jauna šeima gali tokias sumas leisti drabužiams? Juo labiau, kad net fiziškai neįmanoma skirti tokių sumų.
Anot jos, brangesni drabužiai - geresni. Taip pat sakė, kad palto kokybė bloga, batai ilgai nelaikys (tai žinoma, kad jos batai laiko po 5 metus, nes ji 10 metų viešuoju transportu nevažinėja, o mes lakstome iš stotelės į stotelę po 3-4 persėdimas per dieną.). Ji to nesupranta.
Kita situacija - mes su MB buvome renginyje ir after party vėliau, pavėlavome į paskutinį autiką (taip, čia mūsų kaltė). Sakau Mb, paskambink mamai, tegul atvaro paima mus ir namo nuveža (buvo 23.30 h, maždaug). Jis sako - "Ne, ji jau miega". (Nuo tos vietos iki jos - 10-15 min. kelio (gal net ir greičiau, kamščių nebūtų). Tai turėjau skambinti pusbroliui, kad jis iš kito miesto važiuotų mus imti (ir jis atvažiavo).
Kaip man vertinti Mb ir jo mamos santykius? Ir kaip vertinti jos elgesį mūsų atžvilgiu?
blink.gif tiesiog keista, kaip suaugęs žmogus (Mb) yra toks padkablūčnikas unsure.gif .
Šiaip jo mama yra geras žmogus, padorus. Bet jos elgesys - mane veda iš kantrybės. O jis tyli blink.gif .
Hmmm...
QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2011 02 02, 16:57)
Anot jos, brangesni drabužiai - geresni. Taip pat sakė, kad palto kokybė bloga, batai ilgai nelaikys (tai žinoma, kad jos batai laiko po 5 metus, nes ji 10 metų viešuoju transportu nevažinėja, o mes lakstome iš stotelės į stotelę po 3-4 persėdimas per dieną.). Ji to nesupranta.

Kita situacija - mes su MB buvome renginyje ir after party vėliau, pavėlavome į paskutinį autiką (taip, čia mūsų kaltė). Sakau Mb, paskambink mamai, tegul atvaro paima mus ir namo nuveža (buvo 23.30 h, maždaug). Jis sako - "Ne, ji jau miega". (Nuo tos vietos iki jos -  10-15 min. kelio (gal net ir greičiau, kamščių nebūtų). Tai turėjau skambinti pusbroliui, kad jis iš kito miesto važiuotų mus imti (ir jis atvažiavo).
Kaip man vertinti Mb ir jo mamos santykius? Ir kaip vertinti jos elgesį mūsų atžvilgiu?

blink.gif  tiesiog keista, kaip suaugęs žmogus (Mb) yra toks padkablūčnikas  unsure.gif  .
Šiaip jo mama yra geras žmogus, padorus. Bet jos elgesys - mane veda iš kantrybės. O jis tyli  blink.gif  .
*

Nu tai anyta teisi, kame Jūs matot problemą? Ir kodėl gi ji negali turėti savo nuomonės vien todėl, kad jūs neišgalit nusipirkt kokybiškų batų? unsure.gif

O dėl "after party"... Jūs esat įžūlus ir išlepintas vaikas. Taxi reikėjo kviestis, o ne žadinti anytą ar pusbrolį per pusę miesto varinėt. Jei jau turėjot pinigų renginiams ir after parčiams, tai reikėjo pasilikti ir kelis papildomus litus grįžimui. Kad kitų naktį nereiktų kelt, idant jums patarnautų.

Sorry, bet Jūsų pretenzijos - tai mažo vaiko trepsėjimai kojyte. Ir anyta čia niekuom dėta.
BlackHyacitnhus
QUOTE(Hmmm... @ 2011 02 02, 17:04)
Nu tai anyta teisi, kame Jūs matot problemą? Ir kodėl gi ji negali turėti savo nuomonės vien todėl, kad jūs neišgalit nusipirkt kokybiškų batų? unsure.gif

O dėl "after party"... Jūs esat įžūlus ir išlepintas vaikas. Taxi reikėjo kviestis, o ne žadinti anytą ar pusbrolį per pusę miesto varinėt. Jei jau turėjot pinigų renginiams ir after parčiams, tai reikėjo pasilikti ir kelis papildomus litus grįžimui. Kad kitų naktį nereiktų kelt, idant jums patarnautų.

Sorry, bet Jūsų pretenzijos - tai mažo vaiko trepsėjimai kojyte. Ir anyta čia niekuom dėta.
*

smile.gif žinot, aš sutinku, kad ji gali turėti savo nuomonę. Bet iš to, ką parašiau negalima sudaryti bendro situacijos vaizdo. Man nepatinka matyti, kad Mb jai nuolat teisinasi kaip mažas vaikas, kad jinai jį "puola": "Tu to nepadarai kaip reikia " ir t.t. Jis visą laiką buvo jos užguitas. Kaip Jums tokia situacija - mes negalime kol kas sau nusipirkti automobilio, aš sergu, reikia pas gydytoja - jis jos prašo automobilio, kad nuvežtų pas gydytoją. Ji neduoda, nes "tu subraižysi mano automobilį".
Kita situacija - aš nevalgau mėsos (jau nuo lb seniai). Pas ją svečiuose esame. Kepdama bulves nori įmaišyti dešros (nors prieš gaminima Mb sakė, kad nereikia) - didžiausias skandalas kyla, kodėl be mėsos.
given444
QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2011 02 02, 21:46)
smile.gif žinot, aš sutinku,

biggrin.gif jūs neatsakėt į Hmm pakomentavimą, kodėl naktį nekvietėt taksi, o šokdinot vargšą pusbrolį. toliau vardinat anytos blogumus, bet kažkaipo apeinate ir užsimerkiate ten, kur ir jūsų ego akivaizdus. ar ne taip? vat kodėl nepripažint kad ir mes, marčios ne be trūkumų?
BlackHyacitnhus
QUOTE(zuzu @ 2011 02 03, 02:02)
biggrin.gif jūs neatsakėt į Hmm pakomentavimą, kodėl naktį nekvietėt taksi, o šokdinot vargšą pusbrolį. toliau vardinat anytos blogumus, bet kažkaipo apeinate ir užsimerkiate ten, kur ir jūsų ego akivaizdus. ar ne taip? vat kodėl nepripažint kad ir mes, marčios ne be trūkumų?
*

smile.gif nes neturejome pinigu, o tas after party - nemokamai vyko smile.gif.
Siaip nenoriu gilintis, noriu tiesiog patarimo - kaip priimti toki elgesi, kaip ji vertinti? Siuo metu priimu, kaip yra smile.gif. Mane zeidzia, kad ji nuvertina Mb. Siaip ji lb uzdaras zmogus.
Jurgel
QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2011 02 03, 00:46)
smile.gif žinot, aš sutinku, kad ji gali turėti savo nuomonę. Bet iš to, ką parašiau negalima sudaryti bendro situacijos vaizdo. Man nepatinka matyti, kad Mb jai nuolat teisinasi kaip mažas vaikas, kad jinai jį "puola": "Tu to nepadarai kaip reikia " ir t.t. Jis visą laiką buvo jos užguitas. Kaip Jums tokia situacija - mes negalime kol kas sau nusipirkti automobilio, aš sergu, reikia pas gydytoja - jis jos prašo automobilio, kad nuvežtų pas gydytoją. Ji neduoda, nes "tu subraižysi mano automobilį".
Kita situacija - aš nevalgau mėsos (jau nuo lb seniai). Pas ją svečiuose esame. Kepdama bulves nori įmaišyti dešros (nors prieš gaminima Mb sakė, kad nereikia) - didžiausias skandalas kyla, kodėl be mėsos.
*

zinot pritariu, kad esat islepintas, kaprizingas vaikas. Anyta neprivalo duoti jums savo automobilio, jei nenori, neprivalo vaziuoti nakti jusu pasiimti is vakareliu. o del to kad tamsta esat vegetare, tikrai neprivalo ir ji pamirsti mesa doh.gif
Arenga
O aš va neturiu deja anytos verysad.gif o mama gyvena už 400km.. tai irgi nekas... esu šviežiai iškepta mamytė, tai gal ir gerai būtų, jei šalia kažkas būtų, MB visą dieną darbe, bet kaip sakoma net ir šuo kariamas pripranta biggrin.gif tai ir mes su mažyliu jau įpratę nuo pirmų dienų dviese dienas leisti ax.gif ir gana puikiai sekasi. O mama, kai buvo atvažiavus, tai bent jau iš to kaip elgėsi įtariu, kad padarytų mano vaiką rankinuku lotuliukas.gif nes tik vaikas suurzgė o ji jau ir bėga paimt doh.gif dar klausiu ar bent atsimerkęs buvo, sako nežinau blink.gif na bet suprantu ją, pirmą kart močiutė wub.gif
Hmmm...
QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2011 02 03, 00:46)
*

Nu tai anyta čia prie ko, jei Jūsiškis dar suaugt nesugebėjo smile.gif Galima žinoma kaltinti auklėjimą ir t.t., tačiau žmogus auga ir ilgainiui jam tenka prisiimti atsakomybę už savo poelgius ir veiksmus, kad ir koks tas auklėjimas buvo. Be to, tol, kol jūs prašysite pagalbos tokiais vaikiškais atvejais, tol į jus ir nežiūrės kaip į suaugusius ir savarankiškus žmones. Ir Jūsų vegetarizmas anytai turbūt atrodo truputį kaip jaunatviškas išsidirbinėjimas biggrin.gif Nu pasistenkit į tia atlaidžiau pažiūrėt, nieko čia tragiško nėra biggrin.gif (Mano vyras pvz. česnako nevalgo (alergiškas), ale jo močiutė dar iki dabar vis bando jam ką nors su tuo česnaku įkišt, nes "nugi sveika labai" biggrin.gif Bet argi galima dėl to pykt biggrin.gif Pasijuokiam ir tiek smile.gif)

Aš suprantu, kad Jums tai nepatinka, tačiau tiesiog taip jau būna su kai kuriais "vyresniais" žmonėmis smile.gif Ir tai nėra nei blogai, nei gerai. Ir niekas dėl to nekaltas. ir neverta dėl to ant vyro užsisėst ar kokiu tai nepilnaverčiu laikyt.

Jūs abu dar nesubrendę ir vaikiški (nepykit, aš tikrai įžeist nenoriu, o jaunystės maksimalizmas iš viso yra jėga biggrin.gif), taip kad nurimkit, pažvelkit į viską paprasčiau ir nedarykit problemų ten, kur jų nėra. Nes pridarysti bėdų ne anytai, o tarpusavio santykiams. O tai ištaisyt gali būti labai sunku...

Suaugsit, patapsit pilnai savarankiški ir bėdų nebeliks. Jei tik požiūrį pakeisit smile.gif Ir savo tarpusavio santykių nesusigadinsit 4u.gif
given444
hyacinthus, išvis, ne jūs, o jūsų vyras ir mama turi spręst savo santykius. jei į jį žiūri kaip į vaiką, tai problema nuo seno. o jis ką? jūs nervinatės, o jis "miega"? jūs tampat tarsi antra mama, ir rūpinatės daugiau už jį mamos santykiais su juo, požiūriu ir taip toliau? ir auga taip vyreliai amžini vaikai tarp mūsų, mamų mamyčių... o šiaip tikrai netragedizuokit, ar pati nuoširdžiai vežtumėt naktį prižadinta iš sapno savo suaugusius vaikus, tai galit tik spėlioti dabar. o išties nežinia kaip ten būtų.
Veja Feja
QUOTE(Arenga @ 2011 02 03, 10:36)
įtariu, kad padarytų mano vaiką rankinuku  lotuliukas.gif nes tik vaikas suurzgė o ji jau ir bėga paimt  doh.gif dar klausiu ar bent atsimerkęs buvo, sako nežinau  blink.gif na bet suprantu ją, pirmą kart močiutė  wub.gif
*

mano mama irgi taip daro lotuliukas.gif vos tik lelius sukrebžda tuoj bėga imt ant rankų biggrin.gif
laukianti29
QUOTE(Hmmm... @ 2011 02 03, 11:21)
Nu tai anyta čia prie ko, jei Jūsiškis dar suaugt nesugebėjo smile.gif Galima žinoma kaltinti auklėjimą ir t.t., tačiau žmogus auga ir ilgainiui jam tenka prisiimti atsakomybę už savo poelgius ir veiksmus, kad ir koks tas auklėjimas buvo. Be to, tol, kol jūs prašysite pagalbos tokiais vaikiškais atvejais, tol į jus ir nežiūrės kaip į suaugusius ir savarankiškus žmones. Ir Jūsų vegetarizmas anytai turbūt atrodo truputį kaip jaunatviškas išsidirbinėjimas biggrin.gif Nu pasistenkit į tia atlaidžiau pažiūrėt, nieko čia tragiško nėra biggrin.gif (Mano vyras pvz. česnako nevalgo (alergiškas), ale jo močiutė dar iki dabar vis bando jam ką nors su tuo česnaku įkišt, nes "nugi sveika labai" biggrin.gif Bet argi galima dėl to pykt biggrin.gif Pasijuokiam ir tiek smile.gif)

Aš suprantu, kad Jums tai nepatinka, tačiau tiesiog taip jau būna su kai kuriais "vyresniais" žmonėmis smile.gif Ir tai nėra nei blogai, nei gerai. Ir niekas dėl to nekaltas. ir neverta dėl to ant vyro užsisėst ar kokiu tai nepilnaverčiu laikyt.

Jūs abu dar nesubrendę ir vaikiški (nepykit, aš tikrai įžeist nenoriu, o jaunystės maksimalizmas iš viso yra jėga biggrin.gif), taip kad nurimkit, pažvelkit į viską paprasčiau ir nedarykit problemų ten, kur jų nėra. Nes pridarysti bėdų ne anytai, o tarpusavio santykiams. O tai ištaisyt gali būti labai sunku...

Suaugsit, patapsit pilnai savarankiški ir bėdų nebeliks. Jei tik požiūrį pakeisit smile.gif Ir savo tarpusavio santykių nesusigadinsit 4u.gif
*

pasirašau po kiekvienu žodžiu drinks_cheers.gif
BlackHyacitnhus
smile.gif gerai, ačiū už visus patarimus. Tikrai reikia suaugti, juk žmogus mokosi visą gyvenimą. Padarysiu išvadas, tikrai pyktis nesinori...
Šiaip labiausiai juntamas Mb vaikiškumas, labai taikliai pastebėjote. ax.gif
laukianti29
jū sir į save kritiškiau pažiūrėkite, sėkmės smile.gif
Hmmm...
QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2011 02 03, 21:22)

Šiaip labiausiai juntamas Mb vaikiškumas, labai taikliai pastebėjote.  ax.gif
*

Nu nežinau nežinau, kuris ten iš jūsų vaikiškesnis biggrin.gif Abu labu tokie mirksiukas.gif O jei toj situacijoj su taxi, tai sakyčiau, kad Jūsų elgesys ir vertinimai buvo geroookai vaikiškesni nei Jūsų antros pusės smile.gif

Bet kokiu atveju, viskas bus tvarkoj, jei nustosit šiknoj sliekų ieškot 4u.gif
BlackHyacitnhus
biggrin.gif lotuliukas.gif vaje, kokie originalūs posakiai biggrin.gif . Pati nesugalvočiau.

Aš bent jau sprendžiau situaciją, kad ir ne itin geras sprendimas, bet bent namie atsiradom. O jis tylėjo ir nieko nesiūlė. unsure.gif

Et, prajexali. ax.gif smile.gif
k@mylye
kai abi toli nuo musu, tai visai jokios itakos neturi. thumbup.gif
KRŪTA
Man tik trukdė..su pirmu mama dar kelis kart pasaugojo, o antro nei sykio...iš anytos tik negero sulaukiu..
inaaa*
Man geriau kai niekas netrugdo
žemaitikė
QUOTE(Veja Feja @ 2011 02 03, 14:51)
mano mama irgi taip daro lotuliukas.gif  vos tik lelius sukrebžda tuoj bėga imt ant rankų  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif doh.gif ir mama ir anyta. tik anyta labiau trukdo nei padeda, o tiksliau erzina savo pamokymais, patarimais, kurie visiškai nereikalingi doh.gif
neiruke
yra kam padeda mama, o yra kam trukdo
man tai abidvi su savo vadovavimais o ne patarimais tik trukdo. geriau mociutes patarimai nei anytos ar mamos vadovavimai
Nifertiti
QUOTE(neiruke @ 2011 02 14, 13:29)
yra kam padeda mama, o yra kam trukdo
man tai abidvi su savo vadovavimais o ne patarimais tik trukdo. geriau mociutes patarimai nei anytos ar mamos vadovavimai
*

Na cia kaip kam ax.gif mano mociute labai toly .... verysad.gif
Zivukas.d
man mama labai padejo kai as tik gryzau is ligoninej ir gulejau visa paslika be jegu biggrin.gif tada kelias dienas pas mus gyveno
siaip dabar kai maziukas jau didesnis padeda jai pati paprasau, o anyta - jei galetu tai turbut is manes maziuka sau pasiimtu, nes labai ji wub.gif ir niekada neatsisako padeti paziureti jei kur norim su vyru iseiti
Sara123
Mama padeda anyta trukdo doh.gif
Valaura
QUOTE(Sara123 @ 2011 02 27, 15:03)
Mama padeda anyta trukdo  doh.gif
*

pritariu.. mama padeda, o anyta tikrai trukdo, atvaro nepranešus, niurko tą vaiką taip, kad paskui jis visą vakarą rėkia, o naktį prastai miega bash.gif norėčiau gyvent kur nors atokiau nuo anytos.. mirksiukas.gif
Justgirllt
Mama mazai kisasi...savo nuomones niekad nepersa, ir sveciuojas gal 1 kart i menesi ar kas du. O anyta per vyra bando kontroliuot. Ir siaip pamego daznai i svecius uzsukt. Graziuoju prasiau(per vyra), kad nelistu taip, kad mane tas vargina. Tai supyko ir dbr nesirodo...bet man kokia ramybe! Ateis laikas ir atslugs wink.gif as ir siaip nemegeja daznu sveciu namie, o cia budavo, kad vyro tevas vos ne kasdien uzeina ir anyta uz kompanija vis prisijungdavo kartais. Ir i poliklinika visa vyro seimyna lekdavo. As taip negaliu...man daugiau erdves reikia.
astule5
QUOTE(Nifertiti @ 2011 02 14, 22:28)
Na cia kaip kam  ax.gif  mano mociute labai toly .... verysad.gif
*

as ir manau, kad kiekvienai mamytei atrodo skirtingai. mano mama ir anyta gyvena toli nuo manes, tai nera su kuo pasikonsultuoti, aisku, telefonu galima visada, bet tarkim palikti vaikucius trumpam retkarciais..tai verciames vieni su vyru, bet del to nesiskundziu, viskas ok
Musyte_
Man nei mama, nei anyta nesikisa smile.gif
*smilgele*
kadangi ir mama, ir anyta toli, tai patrukdyti jos gali man tik per skype biggrin.gif o jei rimtai, tai as toks zmogus, kad viska turiu nuspresti ir padaryti pati. man nereikia net patarimu. jei reikes, paklausiu ax.gif anyta norejo pas mus atvaziuoti kelioms savaitems, tai as uzprotestavau biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.