Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mamos ir anytos: padeda ar trukdo?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ddaivusia
QUOTE(Amade @ 2011 06 29, 13:32)
g.gif  bet cia yra ir jusu kaltes - leidziates, kad jums aiskintu, o po to verkiat. Jei nenorit vaziuot i svecius - paprasta pasakyt "norim si savaitgali pailset savo namuose". O del patarinejimu ir paauklejimu - ar jusu pacios mama visiskai nepatarineja, ar tiesiog tai neerzina, nes tai MANO MAMA?  g.gif  o nepageidaujamiems patarimams irgi galima sugalvoti mandagius atsakymus, kad tai jusu nedomina, arba dar geriau - kai kazka jums sako, turekit paaiskinima, kodel jus darot taip, o ne kitaip.
O ne sau tyliai klausom, linksim ir guodziames forume...  mirksiukas.gif  padarykit, kad mamos ir uosvienes jusu neerzintu, bet nenorekit, kad jos pacios susiprastu.
*

Mamyte turiu supratinga,ji pataria kartais,bet sako darykit kaip norit thumbup.gif O vat vyro mamyte per daznai,per daug,ikyriai....Is pradziu,kaip Jus sakot,tyledavau ir galva linksedavau,nes kaip gi cia taip atsikirst dabar? Bet veliau pradejau ir aiskint,taktiskai graziai sakyt kas kodel....kad dabar kiti laikai,viskas kitaip....Ir sitas nepadejo.....Nesumazejo kisimosi anei kiek...... be to,cia jei neklystu ir tema pavadinimu:"mamos ir anytos padeda ar trukdo?" Bet jei ne cia pataikiau tai sorry unsure.gif
Jurgel
Kaip kada, kartais trukdo, kartais padeda biggrin.gif Aišku, mano mama trukdo mažiau nei anyta lotuliukas.gif , bet šiaip ir ją gana gerą turiu, matau kad norėtų labiau kištis ir pamokyti, bet aš kadangi netyliu jei man nepatinka, tai per daug ir nepamokslauja smile.gif
indiqo
Mamos nebeturiu, o pagalbos kartais prireikia, tad tenka tenkintis anyta... Siaip sunkus jos charakteris, o dar itakojo, kad anksti vyro neteko ir pati uzaugino tris vaikus. Ne moteris, o kirvis. Bet as issidirbau savo elgesio taktika su ja, isklausau visas kalbas, o padarau taip kaip man reikia. Pro ausis praleidziu tai, kas man nepatinka. Ir nors kartais vis vien uzknisa, stangiuosi neimt i galva, nes siaip ar taip ji padeda ir zinau, kad anukui blogo nelinki.
Ruby Tuesday
Man anyta trukde. Laimei, leido maziuku rupintis, bet 10 dienu sedejo musu namuose, kad man padetu tvarkytis, nes as "negaluoju". O as po gimdymo taip gerai jauciausi, nei galva svaigo, nei koks nuovargis buvo, tik skaudejo, kur kirpta buvo. Nu ir kas, kad del to daug tvarkytis nebuciau galejusi irnesakyk.gif Galu gale, mano vyras paemes sluota i rankas dar nebuvo susirges biggrin.gif

Bet va anyta butinai turejo man padeti ir per tas 10 dienu emiau jaustis, kad mano namai jau nebera mano namai mad.gif Pirmas 5 dienas is tiesu ilsejausi, kaip ji ir reikalavo, veliau keldavausi ir stengdavausi ka nors nuveikti, kol sunelis miegodavo (o jis daug tada miegodavo...). Anyta budavo virtuveje viska pagal save sudeliojusi, tai as perdeliodavau pagal save, veliau ji eidavo klausti, kur viena ar kita daikta padejau, bet ji nekalba nei lietuviskai, nei angliskai, as jos gimtaja kalba tik vos vos moku, tai apsimesdavau, kad nesuprantu hihihi.gif

Gal kazkam kitam ir butu patikes tas jos rupestis, bet as labai nemegstu, kai mane ligone laiko. Jei jau savijauta tokia, kad atrodo, jog mirsiu, tai mielai lovoje guliu, bet jei neblogai jauciuosi, tai negaliu pakesti, kai kas nors man aiskina, kad prigulciau, nes negaluoju mad.gif

Dar labai nervindavo, kad ji nuolat aiskindavo, kaip mano sunelis issigas ka nors. Pvz, nepalik jo vieno kambaryje - issigas (nors jis miega, o as noriu i tualeta!). Nemigdyk lovyteje - issigas (nors mes nuleidziam lovytes sona ir ja pristumiam prie savo lovos, tai sunelis beveik musu lovoje miega). Nesinesk i lauka, nes... teisingai, issigas! Kai suneliui buvo savaite, norejau bent kiek iseiti prasiblaskyti, tai anyta pareiske, kad nesinesciau sunelio kartu, nes jis issigas, geriau pamaitinciau ir jai palikciau doh.gif

Del maitinimo irgi buvo... Pati ji uzauginusi 8 vaikus ir visus pati ismaitinusi, bet va netikejo, kad as sugebesiu, nes... mano krutys per mazos! Pirma karta suneli galejau pamaitinti tik po pusantros paros, nes gimdziau privacioje klinikoje ir vos gimes sunelis buvo isveztas i ligonine del kvepavimo sutrikimu verysad.gif Kai pagaliau gavau ji pamaitinti, anyta atleke su misinuko buteliu ir pasake, kad kai jis pazis 5 min, duociau misinuka, nes pieno vis tiek ta diena nebus. Nesutikau. Sunelis zindo pusvalandi, po to uzmigo. Anyta mano vyrui visa laika aiskino, kaip vaika badu marinu doh.gif Po keliu tokiu maitinimu bande atitraukti sunelio galva nuo mano kruties ir ji pamaitinti tuo pries kelias valandas paruostu misinuku doh.gif Tada jau ja aprekiau. Pieno atsirado ta pacia nakti ir iki siol man jo upes teka, bet anyta iki siol netiki, mano kad vaika badu marinu. Nesvarbu, kad sunelis per 2 men 3kg priaugo doh.gif Vos tik pas mus i svecius ateina, pirmas klausimas buna, ar vis dar pati maitinu doh.gif

O geriausia tai buvo jos juokeliai, kai gime sunelis... Pvz., "Tu is manes sunu atemei, as dabar is taves tavo atimsiu". Ir juokiasi. Oi oi, kaip juokinga. Del to iki siol stengiuosi sunelio su ja nepalikti. Bet ji ateis ir paims ji is lovytes nesiklaususi. Leis jam miegoti rankose nuolat supuodama.

Palengvejo truputeli issipasakojus cool.gif
Lars
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 03, 23:31)

*

Siaubas!!! O kuo maziau matytis neiseina? Ka vyras sako?
Musyte_
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 03, 23:31)

*

Nu tikrai uzjauciu tave su tokia anyta doh.gif 4u.gif Laikykis 4u.gif
Ruby Tuesday
Dekui uz uzuojauta 4u.gif

Vyras tai nieko blogo nemato jos elgesyje. Sako, kad dziaugciausi, kad jo mamyte taip mane megsta ir nori padeti doh.gif Ir jos nesveikus juokelius apie mano sunaus atemima man pavertejauja (kaip jau minejau, viena kitos kalbu nemokam) doh.gif

Ir reciau matytis neiseina, nes gyvena gal 10 min nuo musu, tai vis atlekia, kai susipyksta su kita marcia (gyvena pas vyro broli) isivaizduodama, kad musu namuose labai pageidaujama. Na, gal mano vyras ir pageidauja...
liamute
Sveikos,

kažkaip labai jau jūs čia visos į vienus vartus varote lotuliukas.gif
Aš turiu tikrai labai gerą mamą ir anytą. Beabejo, buvo bandymų pamokyti, kaip anksčiau buvo auginami vaikai (mama vis papasakodavo ką kaip daryti smile.gif ), tačiau ištikrųjų abi labai padeda. Uošviai gyvena per kelis namus nuo mūsų, o matomės ne kiekvieną dieną tongue.gif Jei nori ateiti prieš tai pasiskabina ir pasako, jog pasiilgo anūkėlės. Mama gyvena už 10km, tačiau taip pat nesikiša.
Tiek anytai, tiek mamai dažnai palieku dukrytę ir žinau, kad ja bus tinkamai pasirūpinta, kad su jomis jinai yra saugi ir mylima wub.gif
maumė
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 05, 00:56)
Dekui uz uzuojauta 4u.gif

Vyras tai nieko blogo nemato jos elgesyje. Sako, kad dziaugciausi, kad jo mamyte taip mane megsta ir nori padeti doh.gif Ir jos nesveikus juokelius apie mano sunaus atemima man pavertejauja (kaip jau minejau, viena kitos kalbu nemokam) doh.gif

Ir reciau matytis neiseina, nes gyvena gal 10 min nuo musu, tai vis atlekia, kai susipyksta su kita marcia (gyvena pas vyro broli) isivaizduodama, kad musu namuose labai pageidaujama. Na, gal mano vyras ir pageidauja...
*

ujujui aš tai neiškentėčiau taip o dar po gimdymo...esat labai kantrus žmogus 4u.gif
Ugnies_liepsna
Mano tai nei padeda, nei trukdo, jai isvis didelis dzin, sedi savo kaime ir vsio biggrin.gif Mato ankua karta i3 menesius ir jai uztenka, niekada nesiteirauja apie sveikata ir pan., gims musu antras vaikutis tai bus tas pats biggrin.gif
Ruby Tuesday jooooo, uzjauciu, o juokeliai tai blink.gif 4u.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(maumė @ 2011 07 11, 17:46)
ujujui aš tai neiškentėčiau taip o dar po gimdymo...esat labai kantrus žmogus 4u.gif
*

Aciu 4u.gif Is tiesu siuo metu esu ne labai kantrus, o labai piktas zmogus ir mastau, kaip man nustoti tiek pykus ant anytos, nes ji man blogo tikrai nenori. O ir su vyru santykiai negereja nuo tiek mano pykcio jos atzvilgiu. Jau nekalbant, kad pagavau save vadinant anyta "durna boba", kai su suneliu kalbu, o mano nuomone, labai nesazininga vaika nuteikineti pries mociute vien todel, kad man ji nepatinka. Mano mama labai pykdavosi su savo anyta, kai buvau vaikas (kartu gyvenom...), bet niekada nebande manes pries ja nuteikineti. Aciu jai.

Tai va, bandysiu kaip nors susiimti ir maziau pykti ant anytos, nes ne jai nuo to pykcio blogiau, o man ax.gif

Beje, ne visada ji buvo tokia ikyri. Prasidejo mazdaug tada, kai as su gresianciu gulejau lovoje. Ji imdavo ateidineti namu sutvarkyti, nes jos nuomone, vyrai to daryti nesugeba (net keista, kad maniskis, jos aukletas, sugeba ir puikiai tvarkesi ir man valgyti gamino) ir siaip su manim pabuti, nes as vargse, toli nuo mamos. Na taip, as toli nuo mamos, bet mokant naudotis siuolaikinem technologijom (o mano mama moka), ne taip tas nuotolis jauciasi. Nuo tada ji vis dazniau pas mus lankosi ir isivaizduoja, kad as labai dziaugiuosi, nes man mamos truksta. O kad mano mama visiska jos priesingybe ir man ji mamos niekada nepakeis doh.gif
Ugnies_liepsna
Ruby Tuesday na gal ji ir nenori nieko blogo, bet ji turetu suprasti, kad po gimdymo dar emocijos visos "paastrejusios", as pvz buvau visiskai neadekvati, man niekas nei zodzio negalejo pasakyt net blush2.gif blush2.gif Net ir dabar mb sesuo bijo man kazka pasakyt lotuliukas.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(♥Optimistė♥ @ 2011 07 12, 15:45)
Ruby Tuesday na gal ji ir nenori nieko blogo, bet ji turetu suprasti, kad po gimdymo dar emocijos visos "paastrejusios", as pvz buvau visiskai neadekvati, man niekas nei zodzio negalejo pasakyt net  blush2.gif  blush2.gif  Net ir dabar mb sesuo bijo man kazka pasakyt  lotuliukas.gif
*

Turetu, bet nesupranta mad.gif gerai, kad nebuvau labai emocinga po gimdymo, neisivaizduoju, kaip tada buciau istverusi doh.gif
KRŪTA
Aš nebūčiau tokia tolerantiška..paskyt kas nors tokiai raganai turi..užuojauta. Jūsų kantrybė auksinė.
Ruby Tuesday
QUOTE(KRŪTA @ 2011 07 12, 19:21)
Aš nebūčiau tokia tolerantiška..paskyt kas nors tokiai raganai turi..užuojauta. Jūsų kantrybė auksinė.
*

Esu kelis kartus aprekusi, kai pvz, pirmaja diena suneli maitinau krutimi, ji man istisai zyze apie misinuka, nes atseit dar pieno nebus (juk yra priespienio mad.gif). Galiausiai bande jo galva atitraukti nuo mano kruties ir jam sugirdyti misinuko. Tada jau aprekiau. Arba neseniai man pareiske, kad sunelis bus invalidas, nes as jo koju tiesiai nelaikau. Eme krypuoti kaip pingvinas, kad pavaizduotu, kaip jis atseit vaikscios doh.gif Jau tada irgi rekiau ant jos, tik gaila, kad tarp musu kalbos barjeras yra, negaliu jai issakyti visko, ko panorejusi mad.gif

O siaip mano vyras manes nepalaiko siuo klausimu, del to ir sunkiausia. Kaip dziaugiausi kazkada, kad vyras su motina gerai sutaria. Atrode, geras vyras ir turi gerai su motina sutarti. Bet va kad ta motina jam kaip sventa karve doh.gif Ne zodzio pries ja pasakyti negali doh.gif

Tikiuosi, niekada nebusiu tokia anyta savo busimai marciai unsure.gif
snekute
Baisu...uzuojauta...
Beža
Na jei mano mažiukus pavadintu invalidais,mėgintų atitraukt galvytę maitinant..Nežinau nežinau kuo tai pasibaigtų tam žmogui,nors aš iš prigimties ramus žmogus,bet kai taip sako apie mano vaikus,galėčiau žmogų ir... unsure.gif Ruby Tuesday pas jus auksinė kantrybė 4u.gif
*Mamis*
Ruby Tuesday uzjauciu labai tave. tikrai ne anyta, o kosmaras doh.gif
sigullka
doh.gif Ne anyta o košmaras, net nežinočiau ką tokiu atveju daryt, kad nei aprėkimų nieko neklauso, su petelene juk neužvažiuosi... g.gif
MissMartini
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 13, 22:53)
Esu kelis kartus aprekusi......
Tikiuosi, niekada nebusiu tokia anyta savo busimai marciai unsure.gif
*

Siaubas, man anyta irgi nedraugas:) Tai dziaugiausi, kad tiek mano mama, tiek vyro mamos buvo uz tukstanciu km kai mum dukryte gime. Labai buvo jauku ramu ir intymu, kai niekas savo nuomoniu nekisho ir patarimu nedalino.
Ruby Tuesday
QUOTE(MissMartini @ 2011 07 27, 09:49)
Siaubas, man anyta irgi nedraugas:) Tai dziaugiausi, kad tiek mano mama, tiek vyro mamos buvo uz tukstanciu km kai mum dukryte gime. Labai buvo jauku ramu ir intymu, kai niekas savo nuomoniu nekisho ir patarimu nedalino.
*

Kaip jums pavydziu... Nors as noreciau, kad mano mama arciau butu, mes su ja labai geros drauges ir ji niekada nesikisa, neprasyta patarimu nedalina, galiu jai drasiai sakyti, kad mano nuomone ji neteisi, ir ji neisizeis. O tas padaras vadinamas anyta siandien turi ateiti pas mus pasisveciuoti. Ir uz ka man taip??? doh.gif
temporary
Na, mano anyta tai nebloga sakyčiau smile.gif Aišku, kartais užknisa kai kuriais patarimais ar panašiai... Bet kadangi vyras mane nuolat palaiko, tai kaip ir didelių problemų nekyla - susipykusios neesam, apsižodžiavusios irgi smile.gif Tikiu, kad ir aš ją gal net ne kartais užknisu, bet bandom rasti bendrą kalbą, kompromisų arba tiesiog nutylim smile.gif

Vyras man karts nuo karto sako, kad jei nori, kad žmona ir mama sutartų, laikyk jas per atstumą lotuliukas.gif Na tai va, mus su anyta ir skiria 100 km kažkur lotuliukas.gif
MissMartini
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 27, 17:23)
Kaip jums pavydziu... Nors as noreciau, kad mano mama arciau butu, mes su ja labai geros drauges ir ji niekada nesikisa, neprasyta patarimu nedalina, galiu jai drasiai sakyti, kad mano nuomone ji neteisi, ir ji neisizeis. O tas padaras vadinamas anyta siandien turi ateiti pas mus pasisveciuoti.  Ir uz ka man taip??? doh.gif
*

Zinokit kai buvau LT pas savo mama, dukrytei buvo metukai, brolio dukrytei pusantru. Galejau pastebeti, kaip ji su savo marcia bendrauja ir kaip su manim. Skirtumas akivaizdus mirksiukas.gif Gal, kad ji mano mama, tai as jai bandziau aiskinti kad vaikus dabar kitaip augina, nekreipiau demesio i "jus dabar visi mokyti" ir panasiai.. Taciau brolio zmona yra jaunesne, silpno charakterio, neturi aishkaus poziurio kaip aukles vaika, tada nebuvo jokios grieztos dienotvarkes, vaika bande auginti steriliom salygom ir taip kaip jai patogu,ko pasekoje dukryte taip isbalansuodavo, kad ji daug spiegdavo, rekdavo, verkdavo ir t.t. ir panasiai. Tai va su ja mano miela ir mylima mamyte tapdavo anyta doh.gif Pradzioj bandziau pasakoti, kad gal nesikishk, nekalbek su ja, tegu daro kaip jai patinka, bet kai pati maciau, kai ramiai zaidziancia dukryte, be ceremoniju, paeme ant ranku, pagulde i lova ir liepe miegot, ne tik jos vaikas buvo soke, bet ir mano ir as pati blink.gif Vat ir suprask kaip nori, cia anyta bloga, ar marti nepilno proto g.gif g.gif

Ishsipleciau, bet tikiuosi supratot, kokia situacija as cia papasakot bandziau mirksiukas.gif
Bekasė
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 27, 09:23)
Kaip jums pavydziu... Nors as noreciau, kad mano mama arciau butu, mes su ja labai geros drauges ir ji niekada nesikisa, neprasyta patarimu nedalina, galiu jai drasiai sakyti, kad mano nuomone ji neteisi, ir ji neisizeis. O tas padaras vadinamas anyta siandien turi ateiti pas mus pasisveciuoti.  Ir uz ka man taip??? doh.gif
*

kol nepradesi rupintis savimi, tol niekas ir nepasikeis, nes vyrui ant tavo savijautos akivaizdu nusispjauti.
Reiketu atsisesti ir sutarti - taip tai tavo mama, jinai nori matyti anuka ir sveciotis pas sunu, bet daryti jinai tai dari tik tada, kai yra sunus namuose ir perspejus bei atsiklaususi ar sveciai netrukdys. Ir aisku jokios savos ivedimo svetimose namuose. Gali prasinesti pvz per vyro irankius ar kokia kita jo asmenine teritoja, kad ant savo kailio suprasti, ka tai reiskia, jeigu burbes nepatenkintas.
Ruby Tuesday
QUOTE(MissMartini @ 2011 07 28, 06:42)
Zinokit kai buvau LT pas savo mama, dukrytei buvo metukai, brolio dukrytei pusantru. Galejau pastebeti, kaip ji su savo marcia bendrauja ir kaip su manim. Skirtumas akivaizdus mirksiukas.gif  Gal, kad ji mano mama, tai as jai bandziau aiskinti kad vaikus dabar kitaip augina, nekreipiau demesio i "jus dabar visi mokyti" ir panasiai.. Taciau brolio zmona yra jaunesne, silpno charakterio, neturi aishkaus poziurio kaip aukles vaika, tada nebuvo jokios grieztos dienotvarkes, vaika bande auginti steriliom salygom ir taip kaip jai patogu,ko pasekoje dukryte taip isbalansuodavo, kad ji daug spiegdavo, rekdavo, verkdavo ir t.t. ir panasiai. Tai va su ja mano miela ir mylima mamyte tapdavo anyta doh.gif  Pradzioj bandziau pasakoti, kad gal nesikishk, nekalbek su ja, tegu daro kaip jai patinka, bet kai pati maciau, kai ramiai zaidziancia dukryte, be ceremoniju, paeme ant ranku, pagulde i lova ir liepe miegot, ne tik jos vaikas buvo soke, bet ir mano ir as pati blink.gif  Vat ir suprask kaip nori, cia anyta bloga, ar marti nepilno proto g.gif  g.gif

Ishsipleciau, bet tikiuosi supratot, kokia situacija as cia papasakot bandziau mirksiukas.gif
*

Supratau supratau, bet mano situacija tikrai nera is tokiu, kad reikia labiau patyrusio zmogaus isikisimo. Is tiesu, is anytos net nesu gavusi jokio gero patarimo, tik gasdinimus, kad jeigu vaiko nevystysiu, jo kojos bus kreivos, jeigu paliksiu ji viena kambaryje (mieganti!), jis issigas ir t.t. Kadangi nesu patyrusi vaiku auginime, kai kas neaisku, klausiu mamos arba ieskau pagalbos SM, nes is anytos jokios naudos.

Vakar ji sumaste suneliui duoti sulciu paragauti. Ikiso pirsta i sultis ir dave jam nulaizyti. Net nezinau, kada ji paskutini karta buvo rankas plovusi doh.gif Liepiau jai taip nedaryti, tai ilgai is manes zvenge, kad as nesamoniu prisigalvoju doh.gif

O tas jusu papasakotas vaiko "migdymas" ir mane sokiravo blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Bekasė @ 2011 07 28, 15:20)
kol nepradesi rupintis savimi, tol niekas ir nepasikeis, nes vyrui ant tavo savijautos akivaizdu nusispjauti.
Reiketu atsisesti ir sutarti - taip tai tavo mama, jinai nori matyti anuka ir sveciotis pas sunu, bet daryti jinai tai dari tik tada, kai yra sunus namuose ir perspejus bei atsiklaususi ar sveciai netrukdys. Ir aisku jokios savos ivedimo svetimose namuose. Gali prasinesti pvz per vyro irankius ar kokia kita jo asmenine teritoja, kad ant savo kailio suprasti, ka tai reiskia, jeigu burbes nepatenkintas.
*

Dekui. Tik jau kiek su vyru kalbeta apie tai, bijo jis tos savo mamytes, bijo jai ka nors pasakyti, nes ta izeidi boba yra. Tiesiog belieka man laukti, kol ji del kokio menkniekio isizeis ir pas mus nebevaikscios. Be to, zadam i kita miesta keltis gyventi, tai nebegales pas mus ateiti kada panorejusi smile.gif
MissMartini
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 28, 21:44)

Vakar ji sumaste suneliui duoti sulciu paragauti. Ikiso pirsta i sultis ir dave jam nulaizyti. Net nezinau, kada ji paskutini karta buvo rankas plovusi doh.gif Liepiau jai taip nedaryti, tai ilgai is manes zvenge, kad as nesamoniu prisigalvoju doh.gif

*

As jos neisilesciau i namus, arba stengciausi kuo dazniau nebuti namie. As savo vaikui NIEKO nedaviau pirmus 6 menesius! Mano mama ja pamate 7 menesiu ir vis bandydavo ka nors duoti paragaut, tai nelabai patenkinta buvo kai paprasiau taip nedaryt mirksiukas.gif Bet jei buciau neleidusi sito daryt anytai, jauciu tureciau priesa visam laikui lotuliukas.gif
solnyszko
Ko jus bijot tu anytu? Manoji manes bijo lotuliukas.gif
Apu
Kiek padeda tiek ir trukdo smile.gif
eglute91
Na man labai trūksta šalia mamos, bet jos deja nėra, tėvai išsiskyrę ir su mama nepalaikom jokio ryšio verysad.gif
Šiuo metu gyvenu pas anytą...bet zirziu kad kuo greičiau dingtume iš čia, nes siaubas doh.gif , aiškinimas kažkoks (daryk taip o ne kitaip), pamokymai nelaiku ir nevietoj ir noras parodyt kaip aš viską suprantu nes viską jau patyriau, o jūs vaikai džiaukitės kad kažkas padeda nes man niekas nepadėjo... blink.gif doh.gif Ir paaiškink kaip nori kad ir aš patirsiu, ir aš susitvarkysiu, o jei reiks patarimo pati paklausiu doh.gif

Manau viskas priklauso nuo žmonių ir tarpusavio santykių, jei anyta ar mama geras, artimas ir supratingas žmogus tai ji visada bus tik į naudą thumbup.gif
ritat29
Kaip bebutu gaila, bet mamos as jau neturiu (mire), nors siuo metu labai noreciau, kad butu salia. Zinau, kad ji negaletu atsidziaugti anukeliu, kuriam jau beveik menuo. Anyta atvaziuoja kas antra diena prausti anukeli, galiu ir pati puikiai susitvarkyti su sunaus maudynemis, bet jei tik nori ir gali tegu atvaziuoja, man ne kiek negaila thumbup.gif
Vygta
Mama labai padeda ir tuo džiaugiuosi,nes kol kas su dviem nėra lengva,o anyta nesikiša,jei reikia-padeda,bet per daug nelenda ir nenurodinėja tongue.gif
pheasant
Daznaiusiai vyresnio amziaus zmoniu zinios vaiku auginimo klausimais yra smarkiai pasenusios, klaidingos, todel tik savo mamos tiek anytos nuomones isklausau, bet darau savaip ax.gif
tairata
Pas mane tai mano tevai nesikisa leidzia patiems augintis o stai anyta jau ne.Jei tik leisciau anytai tai as savo vaiko neatpazinsciau, nes jam ji viska leidzia.
martyynoks
Džiaugiuosiu, kad mano anyta nei kiek nesikiša į sūnelio auginimą. Nors ir gyvenam vienam name, bet anyta anūkėlį aplankyt užeina tik kas kokia antrą trečią dieną ir tai tik maximum 15 min. O mama tai patarimus duoda tik tada kai pati paklausiu, bet ir tai pasako kad dabar jau daug kas pasikeitę ir daryt kaip man atrodo geriausia.
*k.a.c.i.u.s*
nei mama nei anyta-nepadeda.Aplamai kaip neegzistuotu,anuke nelabai ir zino,kas ta mociute,nes pasirodo tik kaip jaunas menulis biggrin.gif
bet teveliai kompensuojam mociuciu meile ir puikiai tvarkomes ir be pagalbu 4u.gif
Beža
QUOTE(solnyszko @ 2011 08 01, 14:36)
Ko jus bijot tu anytu? Manoji manes bijo  lotuliukas.gif
*

Nemanau,kad yra labai gerai ir faina,kai tavęs bijo kažkas,juk visgi ji vyresnė 4u.gif nei tu turi kažkokio žmogaus bijoti pakalbint ar ką pasakyt jam,bet ir tavęs neturėtų bijoti užkalbint,pasakyt kokią pastabą rolleyes.gif
Elee
Šiaip nenurodinėja kaip ko daryt, bet lepteli ką nors gan dažnai. Tokioj formoj- Aš tai nedariau. Arba- Aš darydavau......... .
Bet tik išklausau, linkteliu ir viskas. Čia taip iš anytos pusės.
Va močiutė mano mėgėja paaiškinti savo senovinius auklėjimo būdus. Tokius kaip maitinimas pagal grafiką, vaiko nenešiojimas ant rankų, jokio migdymo ir t.t.
KistinaR
QUOTE(solnyszko @ 2011 08 01, 14:36)
Ko jus bijot tu anytu? Manoji manes bijo  lotuliukas.gif
*

thumbup.gif drinks_cheers.gif manoji irgi manes prisibijo, kartais, kai lepteli koki komentara, o as jai atgal, tai paskui labai atsargiai ka sako... nu bet vis tiek, atsibosta su savo komentarais... doh.gif
arba, kai verke labai vaikas, tai stovi salia vos pati neverkdama ir sako: "kuom as galiu padeti?" doh.gif taip ir norejosi pasakyti, kad "dink", nes erzina tas stovejimas ir ziurejimas... blink.gif
issiliejau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
LuckyOne
Mama padeda nerealiai - turedama laisvo laiko vis praso atvezti mazyli pasidziaugti, mane bet kur isleidzia 4u.gif

Anyta turiu auksine ta prasme, kad uzaugino man vyra ne mamos suneli, ir nesikisa i musu santykius. Anuka lanko reguliariai, visad su dovanelemis tiek man, marciai, tiek anukeliui, taciau priziureti, pavaduoti ar pagalbos nesiulo. As ir neprasau biggrin.gif Mama vis tik yra mama.
P.Sh.
Maniškės tai pradžioj nervuodavo su savo patarimais, bet dabar jų vis rečiau išgirstu, nes turbūt pamatė, kad susitvarkom su vaiku smile.gif O jei ką nors manoji pasako kas man nepatinka, taip ir pasakau, nu negi tu galvoji, kad aš nieko nesuprantu? Žinau kaip tai daryti ir t.t.
O Mb mamai esam labai dėkingi, nes ji mokytoja, ir visą vasarą kasdien prižiūrėdavo mūsų mažytę nes abu dirbam. Tai labai džiaugiamės ir jau planuojam seneliams ir MB broliui (jie visi prie to prisidėjo) paruošt vakarienę smile.gif Tai va, yra kas nepatinka, bet suprantu, kad tai tik iš noro padėti, matosi, kad mažytė mūsų labai myli visi ir negaliu juk tuo skūstis smile.gif
Sėkmės visoms smile.gif
someday...
QUOTE(Amade @ 2011 06 14, 16:04)
as manau, kad mamos ar anytos kisasi tiek, kiek jus pacios leidziat.  g.gif Nebutina pyktis, tikrai galima rast "mandagiu" budu, kad isvengtumet nereikalingo auklejimo ir panasiai.
Is kitos puses ta bendravima su vienais ar kitais tevais reikia "auginti" nuo pat vedybu ar siaip savarankisko gyvenimo. Kiek esu pastebejus is savo aplinkos, kencia tos seimos, kurios ilga laika nutyli, bando itikt, susidraugaut, "mielai" bendrauja telefonu ir t.t., kol viena diena visa tai pradeda uzknist ir tada jau prasideda, kokia mama/anyta nesusipratele ir ikyri...
*

Na o as manau, kad anytos dazniausiai kisasi tiek, kiek leidzia ju sunus, deja doh.gif doh.gif Mum buvo taip, as jo mama maciau tris kartus iki gimdymo, o va kai pagimdziau.. Prasidejo... Pirmiausiai ivare i palata ir ismete visas man dovanotas geles, nes maziukui alergija ivarysiu doh.gif Tada aiskino kad neturiu pieno, o jei turiu tai tkrai liesas. Jau antra diena, sakau vyrui nesivezk jos, lai pabuna namie, o ji vel atvarre doh.gif Nu zodziu, kosmarai tesesi, ji izengdavo tik viena koja i namus ir rekdavao: laikyyk galva vaiko, neriesk jo, sitas dzemperis jam negeras, reikia vystyti, prirengdavo iki negelejimo ir t.t.. Ir kai neapsikentus viena diena MB pasakiau, kad ja siek tiek apramintu, nes as nenoriu nesavo mamai ka aiskinyt, jis labai isizeide. Sako ji geriau zino ir t.t. Va tada belekaip susinervinau. As zinau, kad jai uztektu jo puses zodzio ir ji nutiltu, bet kai mato, kad jai galima kalbet, o pats vyras dar sarkastiskai pasako jai kai ji nori duot "patarima", tipo nesakyk jai (man) - ji profesore, viska zino, tai ana ir reguliuoja issijuosus. Bet mano kantrybe aisku ne gelezine, todel as jau ne karta jai grazioj formoj pasakiau, kad aciu uzsiauginsiu kaip moku, tai ji vis reciau ir reciau atvaziuoja... Na tiksliau atvaziuoja, kai paprasom pasaugot, savo noru jau nebelekia.. Man jau terminas antram, buna sunku, bet ji sako, na man ir nieks nepadejo biggrin.gif Bet turbut jos pagalba man is tiesu kainuotu daugiau nervu, nei buvimas vienai..
Chuu... Issiliejau! doh.gif
Aphanizomenone
na jo, kazkaip pastebejau, kad dauguma anytu nepasitiki marciomis, vis galvoja, kad nemokes uzauginti deramai anuko/es (manoji irgi tokia). bet as esu slyksti boba, tai is karto nukirsdavau. aisku ji pyksta, nes as bloga marcia (kito sunaus irgi bloga). tai zodziu, pasibedavosiu. is pradziu man aiskindavo, kad vaiko nemyliu ir nuzudyt noriu, nes neduodu arbatu ir vandens su cukrum. netiki nors tu ka, kad nereik tu visi skysciu. poto pyko, kad meningita ivarysiu, nes be kepures. tai susinervinau ir pasakiau - pati dekites kepure kai pavesi 29. dabar zyzia, kad nemyliu vel vaiko, nes nenesioju (na man nepatinka nesioti del nesiojimo, man smagu zaisti, daineles dainuoti). niekaip jai neisaiskinuy, kad turi vaikiukas ir pagulet, nugaryte pailsint, ir pasispardyt ir pazaisti, jai reik tik tampyt ta nabagele. poto p...proto, kad jai nepalieku anukes pasidziaugti, tai blem cia jau ankedotas ir jos drauges net juokias, kad kaip imanoma palikti zindoma kudiki visai dienai, kad ji pasidziaugtu.
tai va, zinau, kad vaika bijosiu palikti anytai, kol nepaaugs gerokai.
maukis2
man pasiseke tuo, kad nesikisa nei mamyte nei anyta smile.gif jos abi lt, o mes su vyru ir sunum uk..pati viska dariaus, savo vaika pati auginau (su vyru aisku biggrin.gif ) ir maudziau ir maitinau ir kai karsciavo naktim nemiegojau, bet gerai tas, kad niekas neaiskina, kad jo nemyliu ar ne taip darau ar pns..nors kartais buna tokiu akimirku kai salia praverstu anyta arba mama blush2.gif
Austejos*Mamyte
QUOTE(maukis2 @ 2011 09 11, 18:00)
man pasiseke tuo, kad nesikisa nei mamyte nei anyta  smile.gif  jos abi lt, o mes su vyru ir sunum uk..pati viska dariaus, savo vaika pati auginau (su vyru aisku  biggrin.gif ) ir maudziau ir maitinau ir kai karsciavo naktim nemiegojau, bet gerai tas, kad niekas neaiskina, kad jo nemyliu ar ne taip darau ar pns..nors kartais buna tokiu akimirku kai salia praverstu anyta arba mama  blush2.gif
*

Savo leliuka auginu pati,manau ir vienai susitvarkyti galima.. Mama palyginus dar ne tiek kisasi, neskaitant tu patarimu ir moralizavimu, o vat anyta tai tikrai trukdo... doh.gif Gerai kai esi uzsieny, tiek mano mamai , tiek anytai iki manes 10-15min kelio biggrin.gif
bride
QUOTE(Aphanizomenone @ 2011 09 10, 15:23)
na jo, kazkaip pastebejau, kad dauguma anytu nepasitiki marciomis, vis galvoja, kad nemokes uzauginti deramai anuko/es (manoji irgi tokia).

*

Anyta pagerinta pasitaikė doh.gif
Irikira
anytos neturiu - pasiseke biggrin.gif mama pirmom dienom dalino jau per daug ivairiu u patarimu, puses ju nekreipiau demesio, tai mazdaug po savaites pasake, tau sakyk ar nesakyk, vistiek savaip darysi... dabar jau viskas susideliojo, reikalui esant ir pati nueinu ir atsiklausiu patarimo..
o siaip labai padeda priziureti, gyvenam kartu, tai vakarais paima paniurkyt dukryte, leidzia pabut kartu su vyru, iseiti kur, nors nelabai noriu palikti ilgesniam laikui, o ir pamiegu vakare ar tai dienaa ramiai, nes zinau, kad tikrai pairupins
smiltesmamyte
Mano mama ir anyta labai aktyvios moterys biggrin.gif , todėl pagalbos dažniausiai neprašau. Padeda ir pasisiūlo visuomet kai tik gali. Aišku man ne visuomet jos labai reikia, bet vien žinodama, kiek joms tai teikia malonumo neatsisakau. 4u.gif

*NEA*
nepadėjo nei viena, išskyrus jei vadinti padėjimą kišimųsi paaiškint kaip auginti...
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.