Labai uzsinorejau pasigaminti cenaku,mat gavau dovanu cenakines
Sveikos seimininkeles
Labai uzsinorejau pasigaminti cenaku,mat gavau dovanu cenakines
na shejp ziurint ka turi.. as tai megstu elementariai
primetu kubeliais pjaustytu bulviu, tada kubeliais mesytes pakepintos biski, svogunuika pakepinta, pupeliu apvirtu, grybuku jej turiu, morkyciu. tada imetu pipiru, lauro lapu, druskytes, vandenuko ir grietines pora shaukshtu. viskas. statau i ikaitinta orkaite (220) ir kepu kol mesa bus minkstute. galima cesnakelio det, paprikos, dar ko nors.. zodziu fantazija ce gali buti begaline, visas laaaabai skaniai gaunasi. beje kugelis cenakuose irgi NEREALUS.
Mes irgi daug tu cenakiniu turim, mociute vyro paliko
Tai reiks pasinaudot jusu patarimais ir pasigaminti kada O troskinate ant mazos ugnies? Ir kiek laiko troskinasi? Beje ar dedate druskos? ar vegetos kokios?
Kas megstat,galit vietoj kiaulienos , vistiena deti, as darau su saldytom darzovem,visokiais ziediniais kopustais zirneliais,brokoliais,aisku bulviu,morku, o pabaigoje grietineles ipilu.Druskos nededu,naudoju prieskonius,beveik visu prieskoniu sudetyje 80%druskos.
O kugelis su vistienos kulsele,ar sparneliu,nerealiai skanus gaunasi,gartais dar i kugeli idedu pamarinuotos prieskoniuose mesytes,arba be jokiu mesyciu
O kaip kugelį? Tipo į čenakinę kugelio masę ir kepi?
Taip,paruosi kugelio mase ir i cenakine.Tikras skanumelis,tokia virsuje plutele nuo visos mases atsiskiria uzsidedi padaziuko,ar grietinytes, ir gali valgyti tiesiai is cenakines(taip daug idomiau).
man skanu su tokiias ingrediantais: pjaustytos bulvės, vištienos file gabaliukai+stiklainiukuose konervuoti pievagrybiai iškart su paprika ir kukurūzais, tada užplilu sultinio, daug česnako, vegetos, galima įpjaustyt salierų stiebelių...baigiant kepti-dedu neriebios grietinės šaukštelį ir pomidorų pastos šaukštą.
Skanu ir; bulvės, jautienos gabaliukai, pupelės, daug česnako, kmynų, aštrokų prieskonių...
tik nepamirškit tokiu atveju ištepti čenakinių riebalais, kad nepriliptų per stipriai tas kugelis. O šiaip man kugelis turi būti be nieko, t.y. be jokių kulšelių ir kitokių mėsos reikalų....
o kaip jus darot kugelio tesla?? nu pastaraji karta tai man nieko gero nesigavo. kietyas kazkoksai... rodos ir grietines dejau, gal per mazai? ka dedat i kugeli? riebalus ar grietine kad minkstas butu?
o jusu tie cenakiniai indeliai su dangtukais, ar be? nes mes labai ju ieskojom, bet nelabai radom....
Čia apie kugelį: http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...3477&hl=kugelis indeliai su dangteliais.
Labai skanus cenakai buna, jeigu idedu kubeliais pjaustytu marinuotu agurku. Kartais vietoj mesytes as idedu sonkauliuku. Visai neblogai gaunasi. Siaip darau kaip ir visos bulves, morkos, svogunai, prieskoniai... Baigiant gaminti cenakus i kiekviena cenakine idedu po sauksta ketciupo ir ismaisau dar kelias minutes palaikau orkaitej. Truputeli tirstesne gaunasi.
O mums kartas nuo karto visai patinka čenachai su žuvyte. Vietoje mėsytės dedu žuvį, o visa kita - bulvės, prieskoniai, daržovės - tai jau fantazijos ir turėjimo po ranka reikalas. Tiesa, dar būtinas dalykas - šiek tiek majonezo ir krapų.
Mes chenakus gaminame truputeli kitokius! Dugna isklojame morku griezineliais (kad nepritrauktu, jei ka
cenakai mano megstamiausias patiekalas. darau labai ivairius. pats elementariausias :
supjaustyti versienos gabaliukus, bulves, morkas, svoguna, sudet i puodeli. idet lauro lapa, druskos, pipiru, gabaliuka sviesto,pora saukstu nesudyto pomidoru padazo (ne keciupo). statyti i orkaite ir kepti kol bulves apskrus. tada ispaudziu cesnako ir dar duodu pastovet puodeliams orkaiteje. valgau su grietine ir juoda duona. dar zinau labai skanu recepta su spinatais
Taure: Dar zinau bet nesakysiu ???
as cenakus darau taiP (dazniau taip darau troskini ant dujines, troskintuve):
Keptuveje pakepinu mesyte (skanu labai ir zveriena- ji labai suminksteja) su morkomis, svogunais ir biski cesnakelio. tada paskirstau i cenakines, uzdedu ant kiekvienos porcijos, po smulkiai supjaustyto rauginto agurko, tada bulvyciu ir uztepu majonezo. Skonis tada super
o as vietoj majonezo visada naudoju pomidoru padaza
As dar del to kugelio cenakinese. As viena karta kazkada bandziau, istepus cenakines su aliejum - bet man taip prikepe, kad paskui kol jas atgramdziau... Su kokiais riebalais jus tepat?
Aš tai darau kugelio masę įpilu porą šaukštų aliejaus,arba mėsytę pakepinu su svogūnais, ir dar- įpilu kefyro arba užvirinto pieno ,tada kugelis gaunasi minkštesnis.Kiek kartų kepiau- nė neprilipo prie čenakinės sienelių
pagalvojau, kad ne ta tema atsidariau
as darau cenakus puode.
Gal galit pasakyti, kiek mazdaug laiko reikia tuos cenachus kepti?????
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 01 19, 10:15) Gal galit pasakyti, kiek mazdaug laiko reikia tuos cenachus kepti????? ziurint is ko tu juos darysi. su kokia kiauliena tai valanda-pusantros. kugelis cenakuose tai per valanda pasidaro mazdaug.
Čia priklauso kokius tu juos darysi.Jei su keptom bulvėm ir mėsa,tai aš manau kad 20 min. užtektų,o jei su žalia, tai apie 1val tikrai.Dar priklauso kokia orkaitė pas tave.Ragauk, ir žinosi
Ot galvoju, busiu gera, padėsiu žmogui
Bea ir violetik, laaaaaaaaaaaaaaabai didelis aciu jums uz atsakymus.
Ale as galvojau, kad visas procesas truks trumpiau. Na, as mesa tai pakepinsu, bet va bulves tai zalias zadu deti.... Na, mano plytele sena, dvieju skyliu ir orkaite ta tokia nekokia, nors ka idedi, tas iskepa....
Pasiskaičius tokių skanių receptų, net seilė nutyso. Taip norėtųsi pasigamint, tik bėda, neturiu čenakinių
Aš tai manau kad tikrai brangu. vakar čenakines mačiau senukuose, bet kainos tai nepažiūrėjau, bet manau kad tikrai pigiau. Mačiau ir maksimoje, net man atrodo tokias pačias kaip ir senukuose.
As kaip tik sendien darau cenakus.Kazkaip visada viska dedu zalia:morkas, bulves, kiauliena, kopustus dedu zalius, nes kazkaip man skaniau nei su raugintais, ant virsaus uzdedu tomato, grietines pribarstau prieskoniu ir po kubeli sultinio tada uzpilu k.vandeniu.Ir kepu orkaitej kokia gera valanda. Gali daugiau prikept kitus idet i saldytuva, o paskui mikrobanginej arba indeli ant dujines uzdedi ir pasyla!!! Nu bet dalykas tai niam
Cenakiniu yra pirkti Pasidaryk pats, kur sodo reikmenys, pastatas atskirai lauke.Yra visokiu dydziu,rusiu. Kaina nuo 6 iki 12Lt.
Bandysiu ir as siandien daryt si patiekala!
Nusipirkau pasidaryk pats sodo reikmese:)Labai grazias tokias po 9 litus.Yra ir uz 7, jos mazesnes:)Dabar nuolaida ten:)
cenakines mes pirkom senukuose, tokias molines su rankenelem...
o syypsenai galiu duot patarima del bulviu, mes kas viskas vyktu greiciau bulves supjaustom kubeliais ir dedam i salta vandeni i puoda ir verdam kol uzverda vanduo. va. o tada i cenakine, ir ten jos labai greit iskepa kokia 5 min.
o as norejau suzinot kiek ant visko vandens reikia pilti? Iki virsaus ar iki puses?
Jeigu iki puses - tai susoki gausis. As tai pilu iki virsaus.
Aš kartais vietoj mėsos dedu inkstukų tik prieš tai juos išverdu, o galima dėt ir inkstukų ir mėsytės, bulvių, morkų, džiovintų slyvų, grybų, krapų. pagardinu grietine. niam net užsinorėjau dabar, turbūt rytoj darysiu.
Pabandykit į kiekvieną čenakinę dar įdėti po 2 slyvas, gaunasi
tikrai,turbut reikia pilti skyscio beveik iki virsaus.
kokia geriau deti mesyte,ar kiauliena,ar jautiena(as dejau jautiena)?ar geriau apkepti pries tai,ar ne? ir dar.ar svarbu,kaip susluoksniuojama viskas tame puodelyje,ar svarbu,kas apacioj,o kas virsuj(mesa,bulves)?
Sveiki, kadangi cenachai - vyru reikalas, tai siulau pameginti mano recepta.
Zodziu taip, reikia: bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako. Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams. morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui. Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ). Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis... Skanaus. P.S. pirmas bulviu sluoksnis neturetu buti per didelis - nebetilps virsutinis. Mano akimis, tai labai neblogas budas turint nedaug mesos pamaitinti nemazai burnu. Sunkiausia atmusti tuos valgytojus nuo orkaites, kad per anksti neistrauktu... QUOTE(gikas1 @ 2005 06 27, 14:35) Sveiki, kadangi cenachai - vyru reikalas, tai siulau pameginti mano recepta. Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis... Skanaus. kam taip ilgai kepti? QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 06 28, 20:57) Na, man cia praktikos isbandytas reikalas - tiesiog per tiek laiko nugaruoja butent tiek skyscio, kiek reikia, o mesa ir bulves tampa labai minkstos. Beje, atkreipkite demesi - as, pvz, orkaite ijungiu po to, kai turiu viska supjaustes ir belieka tik sudeti i indelius. Tai reiskia, kad orkaite buna kaitusi max. 5-10 minuciu. Kitaip sakant - salta, ir koki pusvalandi uztrunka, kol cenachai is tiesu ima kepti. Tiesiog kaip vyras neturiu jokio noro sekti, kad ji jau butu ikaitusi is anksto. Kas toki nora turi - ka gi, dedant i ikaitusia galbut pakaktu pusantros valandos kepimo. O taip pat, manau orkaite orkaitei nelygu. Gal pas kitus geriau kepa ar pan. Is esmes, galite pameginti anksciau pabandyti, nelaukiant dvieju valandu, pvz., po pusantros. Jeigu virsutinis bulviu sluoksnis minkstutelis - galite, pvz., ir valgyti jau.
Cia mano megstamas ir pastaruoju metu gana daznai gaminamas patiekalas.
As ji gaminu taip: Vistienos krutinele supjaustau gabaliukais, pakepinu keptuveje. Pasiruosiu darzoves: morkas, bulves supjaustau, pripilu saldytu darzoviu. Viska susluoksniuoju indeliuose, ipilu prieskoniu (ot juos jau megstu). Idedu grietines + kecupo ir uzpilu siek tiek sultinio. Viska kisu i orkaite ir kepu apie valanda laiko. Ir gaunasi tikrai QUOTE(gikas1 @ 2005 06 27, 14:35) Sveiki, kadangi cenachai - vyru reikalas, tai siulau pameginti mano recepta. Zodziu taip, reikia: bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako. Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams. morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui. Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ). Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis... Skanaus. P.S. pirmas bulviu sluoksnis neturetu buti per didelis - nebetilps virsutinis. Mano akimis, tai labai neblogas budas turint nedaug mesos pamaitinti nemazai burnu. Sunkiausia atmusti tuos valgytojus nuo orkaites, kad per anksti neistrauktu... Aš panašiai darau. Niam niam, jau seniai čenakus valgiau. Reiks per išeigines pasigamint.
Vaje vaje, pamirsau dar viena butina ingredienta: butinai reikia ziupsnelio kmynu iberti!!!!
O aš į čenakus mėgstu dėti pakepintas šoninės riekutes (vyrui patinka ir parūkytos) arba apkeptus kiaulienos šonkauliukus. O kad mėsa greičiau išsitroškintų, galima ją šiek tiek aptroškinti ant mažos ugnies ir tik tada dėti į čenakines.
O kugelis skanus ir su pora kupinų šaukštų varškės (kas mėgsta, galima ir daugiau), pagardintos kmynais ir grietine viduje: dedu apie 2/3 bulvių tarkių (kad būtų kugelis minkštesnis, į juos gerokai įpilu pieno), po to varškę ir tada likusį 1/3 tarkių. Čenakinėms ištepti naudoju alieju - įpilu jo ir sukioju čenakinę taip, kad aliejus padengtų visas sieneles. Po tokios procedūros nė karto neprisvilo. QUOTE(gikas1 @ 2005 06 27, 14:35) Sveiki, kadangi cenachai - vyru reikalas, tai siulau pameginti mano recepta. Zodziu taip, reikia: bulviu, morku, mesos (geriau ne grynai raumens, bet siek tiek su riebaliukais, na, sprandines turbut..) svoguno, cesnako. Bulves supjaustyti kubeliais, mesa taip pat. Cesnakus - nesmulkiais gabaleliais, svoguna smulkiau, o morkas - girezineliais. As dedu mazdaug 2-3 dideles cesnako skilteles vienam indeliui ir viena normalaus dydzio svoguna padalinu keturiems - penkiems indeliams. morkos reikia kokiu 5 cm. galiuko kiekvienam indeliui. Procesas toks - ant dugno sluoksni bulviu, paskui deti sluoksni pjaustytos mesos, ant mesos - pjaustytas morkas, svoguna ir cesnakus, 1-2 lauro lapus, kelis sveikus kvepiancius ir karciuosius pipirus (Jokiu prieskoniu misiniu! Tik gryni prieskoniai. Kas gi nori valdyti natrio gliutamata be reikalo.). Po to uzpilti pomidoru padazo (siaip as pilu is akies, nepersistengiant, turbut kokie 2-3 valg.saukstai kupini bus. Pats naudoju Suslaviciaus klasikini). Toliau iberti druskos ir cukraus (2/3 druskos, 1/3 cukraus). Visa sita uztaisa uzdengti pjaustytomis bulvemis. As pats dar kartais uzpilu siek tiek pomidoru padazo ant pacio virsaus. Toliau indeli reikia palengva pripilti vandens, kol jis ims begti per virsu. Tada svelniai neperspaudziant uzdengti dangteliu ir ideti i pradejusia kaisti orkaite ant mazos lekstutes (kepant indeliai siek tiek gali begti, tai paskui zmona labai barasi, jeigu pribega i pacia orkaite:)) ). Kepti reikia grieztai 2 valandas, ant 230 C, idejus i dar nepilnai ikaitusia orkaite. Kelis kartus istraukiau 10 minuciu anksciau, tai dingo puse skanumo, nors jau buvo iskepe. Esme ta, kad reikia pasiekti tinkama konsistencija - tai neturi buti sausas kepsnys, bet ir ne sriuba. Man gaunasi toks per viduri - troskinys, labai kvepiantis... Skanaus. P.S. pirmas bulviu sluoksnis neturetu buti per didelis - nebetilps virsutinis. Mano akimis, tai labai neblogas budas turint nedaug mesos pamaitinti nemazai burnu. Sunkiausia atmusti tuos valgytojus nuo orkaites, kad per anksti neistrauktu... Savaitgalį dariau čenakus pagal šitą receptą. Žinokit gavosi tikrai nerealiai Mėsa minkštutėlė, viskas burnoje tirpsta Tik kepiau ne 2 val, o 1,5, nes dėjau į įkaitintą orkaitę. Ir nepagailėkit vandens, nes aš nedapyliau iki viršaus kažkur per 2 pirštus, tai kai ištraukiau nebuvo nė lašo. Na bet kai kam taip dar skaniau
Aš darau viską labai panašiai kaip gikas1, tik vandens tiek nepripilu ir morkas tarkuoju per burokinę tarką. Gaunasi fantastiškai. Česnakiukų nepagailiu. Kepu apie valandą karštoje orkaitėje. O kad mėsa būtu minkšta, tai labai daug kas ir nuo mėsos priklauso, jei jaunesnio gyvulio, tai per valandą visada išsitroškina.
rytoj gaminsiu čenakus, dar niekad nesu jų darius. o vandenuką į juos reikia pilti šaltą ar verdantį?
|