Violetikas
2007 08 17, 11:24
Mano sūnus sulaukė amžiaus, kai gali (o gal turi?) eit į priešmokyklinę klasę, taip vadinamą "paruošiamąją". Kas gali pasidalint patirtimi? Darželį jis lankė iki penkių metų, paskui gimus sesutei metus praleido namie. Dabar iškilo dilema, ar būtina eit į tą klasę ? Ar labai sunku būna mokykloje vaikams, kurie jos nelankė? Yra vienas dalykas, dėl kurio aš šitaip abejoju: gali būti, jog visai žiemai galėsim išvykti pagyvent pietuose, kadangi pati dar nedirbu, tai norėtusi šia galimybe pasinaudot, tik va kirba nerimas dėl tos paruošiamosios klasės. Bijau, kad vaikui nebūtu per sunku pirmoj klasėj. Nors jis jau pilnai moka abėcėlę (skaityt dar ne), skaičius iki 20, nors dar nesudeda ir neatima, pakankamai gerai išmano geografiją, nes vieni mėgstamiausių žaislų - žemėlapiai (kelionių pasėkmė). Bet ar užteks šito einant į pirmą klasę? Kas turi patirties ir patarimų, prašau pasidalinti  Ačiū
lelija3
2007 08 17, 16:27
Mano vaikas jau šiemet eis į pirmą klasę tai patirties pakankamai turiu Aš tavo vietoj važiuočiau ramiai Priešmokyklino ugdymo programoje ugdomi 5 vaikų gebėjimai arba kitaip kompetencijos:socialinė, komunikavimo, sveikatos saugojimo, meninė ir dar kažkur viena užkrito Skaityti ir rašyti- nemoko pagal programą negalima to daryti tai turi ateiti savaime nusipirk knygelę'Genelis" ir su skaitymu problemų nebus, dar būtina lavinti socialiniai gebėjimai(kaupti patirtį apie supantį pasaulį, lavinti mąstymą daug keliauti, matyti, girdėti, patirti kelti problemines situacijas ir ieškoti būdų jas spręstidar patarčiau nusipirkti pratybas Kiseliovo'Užduočių kraitelė"-lavina logiką ir tt, savarankiškumas(susidėti daiktus, apsirengti, pasirūpinti savimi), labai svarbu ir manau mokykloje gali užkliūti-gebėjimas bendrauti, rasti sau draugą ir tt. lavink dar kalbą,gebėjimą pasakoti ir klausytis, vatoti daug apibendrinančių sąvokų pvz. kokias transporto priemones tu žinai,kokius medžius pažįstitoliau indai rūbai ir tt.kontroliuok kad vaikas kalbėtų pilnais sakiniais, daug piešk, karpyk, lipdyk- rankos ruošimas rašymui(smulkiosios motorikos lavinimas) na atrodo viskas būtų ir laimingai sau važiuok gal dar vaikas ir svetimą kalbą išmokti suspės, o juk ant pečių jos nešioti nereiks manau ,kad pati puikiai su tuo susitvarkysi ir prisimink, kad darželis- tai dar nemokykla ,nebent turite sveikatos problmų arba logopedinių bėdų tokiu atveju siūlyčiau likti pabandžiau trumpai atpasakoti priešmokykl ugd progtramos turinį tikiuosi kad padės tau apsispręsti
Violetikas
2007 08 17, 21:41
Na is siu isvardintu savybiu, tai jam truksta tik sugebejimo savarankiskai susirinkt ir susidet savo daiktus. Nemegsta jis sito reikalo nors tu ka daryk. Kalbos problemu neturi, gal net atvirksciai, palyginus su kitais sesiameciais jo kalba labai vaizdinga ir ivairi. Sugebejimu bendrauti ir susirast drauga man paciai pavydu  Jis draugu randa visur kur nuvaziuojam. Net nesvarbu moka kalba, ar ne. Akiratis jo pleciasi norom nenorom, nes nuo mazens neauginam siltnamio salygom, visur veziojames, apie viska pasakojam, skatinam nora pazinti ir tyrineti. Tik va su rankos lavinimu  Piesti jis megsta, bet isskirtinai ziema ar rudeni, kai lauke blogas oras. Vasara prie stalo su piesimo sasiuviniu ar pratybom jo niekaip nepasodinsi. O jei isvziuosim kur oras ir ziema geras?  Niu siek tiek nuraminai del butinybes eit i paruosiamaja. Tik va kaip vaikui idiegt, jog lavint rankyte reikia? Juo labiau kad jis kairiarankis ir rasysena jo tikrai bus nelabai grazi. Aciu uz patarimus  Ir siulau kitoms mamos pasidalinti savo patirtimi, nes manau si tema aktuali ne man vienai
light blue
2007 09 26, 09:28
QUOTE(Violetikas @ 2007 08 17, 12:24) Mano sūnus sulaukė amžiaus, kai gali (o gal turi?) eit į priešmokyklinę klasę, taip vadinamą "paruošiamąją". Kas gali pasidalint patirtimi? Darželį jis lankė iki penkių metų, paskui gimus sesutei metus praleido namie. Dabar iškilo dilema, ar būtina eit į tą klasę ? Ar labai sunku būna mokykloje vaikams, kurie jos nelankė? Yra vienas dalykas, dėl kurio aš šitaip abejoju: gali būti, jog visai žiemai galėsim išvykti pagyvent pietuose, kadangi pati dar nedirbu, tai norėtusi šia galimybe pasinaudot, tik va kirba nerimas dėl tos paruošiamosios klasės. Bijau, kad vaikui nebūtu per sunku pirmoj klasėj. Nors jis jau pilnai moka abėcėlę (skaityt dar ne), skaičius iki 20, nors dar nesudeda ir neatima, pakankamai gerai išmano geografiją, nes vieni mėgstamiausių žaislų - žemėlapiai (kelionių pasėkmė). Bet ar užteks šito einant į pirmą klasę? Kas turi patirties ir patarimų, prašau pasidalinti  Ačiū Na skaitant, ką mokat tai gal ir nėra būtina ta parengiamoji klasė. SKAITYTI būsimas primokas NEPRIVALO, lai tuo mokytoja užsiima (nors dabar jos šito baidosi, maždaug lai darželyje tą juodą darbą padaro). Šiaip parengiamoji klasė, tiksliau grupė man asmeniškai priimtina darželyje, nes kaip bebūtų, vaikui dar reikalingas režimas. Jei neramu, pasidarykit brandumo mokyklai testą ir viską juo išsiaiškinsit
Jei vaikas moka raides ir skaicius-priesmokykline klase nereikalinga. Nesirupink
light blue
2007 09 28, 16:23
QUOTE(party @ 2007 09 27, 17:11) Jei vaikas moka raides ir skaicius-priesmokykline klase nereikalinga. Nesirupink Iš esmės jos paskirtis ne skaičiai ir raidės, o bendravimas. Jei vaikas "ale laukinukas": bijo vaikų, nemoka su jais kartu žaisti, dalintis, draugauti....Į tokią klasę labai rekomenduotina eiti, bet sar geriau tokiu atveju nuo 5 metų daržą palankyti, kad visus socialinius įgūdžius išsiugdyti. Bet jei vaikas komunikabilus ir geba susidraugauti su vaikais, lengvai pritampa kolektyve priešmokyklinės klasės nereikia.
Sveiki, mes kaip tik nuo rugsėjo "paruošiamukai", šiaip darželyje sarašuose laikiau nuo lopšelio, nes lankėme labai nedaug, tik pavasariais - atšilus ir rudenį, kol neprasidėdavo ligos.Tikrai nesigailiu, kad ir trumpai, bet darželis davė savo rezultatų.Dabar sąžiningai nuo rugsėjo pirmos darželyje, nes labai nori pas vaikus, svarbu ir tai jog patinka auklėtojos ir eina ten be jokių kaprizų. Patinka ir darbeliai, kuriuos jie ten kasdiena dirba.Kasdiena kuris nors seka visai grupei pasaką ir stengiasi tai padaryti kuo geriau, maniškis iš vakaro "repetavo " kelis kartus ir rinkosi kurią sekti, nupirkom visai grupei knygeles- pratybų, kur jie lavina rankas, laisvu metu žaidžia, o kartu ir mokosi bendrauti.Man beto buvo pasakyta, kad priešmokyklinė šešiamečiui jau privalomas dalykas ir sudarėme sutartį su darželiu.Mano nuomonė už tai kad palankyti tokią grupę prieš pirmą klasę.
mano abu vaikai lankė paruošiamukus, tai aš manau, kad jie tikrai vaikui yra naudingi  , o iš mokytojų nuolat girdisi, kad jei klasėje yra vaikų, atėjusių tiesiai iš namų, su jais paprastai būna sunkiau dirbti  .
QUOTE(violal @ 2007 10 04, 15:28) mano abu vaikai lankė paruošiamukus, tai aš manau, kad jie tikrai vaikui yra naudingi  , o iš mokytojų nuolat girdisi, kad jei klasėje yra vaikų, atėjusių tiesiai iš namų, su jais paprastai būna sunkiau dirbti  . o nuo kelių metų leidot į paruošiamukus, aš noriu, kad nuo 5 pradėtų.
light blue
2007 10 08, 20:33
QUOTE(Aloha @ 2007 10 05, 12:27) o nuo kelių metų leidot į paruošiamukus, aš noriu, kad nuo 5 pradėtų. paruošiamoji mokyklkai grupė yra lankoma (dažniausiai) paskutinias metais, kai vaikui sueina 6-eri. Būna išimčių, kada į ją paima penkiamečius, bet...Priešmokyklinukas gauna mokinio krepšelį, tai nemaži pinigai darželiui, tiksliau tai grupei. O penkiametis, sėdėdamas toje grupėje dvejus metus vienus metus užima kito vietą. Čia ta prasme užima, kad jis vienus metus atneša tą mokinio krepšelį, o jau kitais ne, nes tik vieną krepšį kiekvienas priešmokyklinukas neša. Reiškia kiekvienas penkiametis nuima pinigų nuo grupės, išbūdamas joje dvejus metus. Bet čia tėveliams gal nelabai žinoma, finansinė reikalo pusė. O jei iš vaiko pusės žiūrint...leiskit vaikyste pasidžiaugti, prisimokys jis dar užtektinai daug metų. Lai lavinasi sava eiga ir pagal amžių
vaivos juosta
2007 10 29, 11:54
Kur geriau priešmokyklinukui- darželyje ar mokykloje, dar priklauso ir nuo šeimos. Mano mokykloje kur dirbu, šiemet neliko priešmokyklinės klasės, ją perkėlė į darželį, nes visi tėvai yra dirbantys ir jiems ramiau, kai vaikas visą dieną yra prižiūrimas ( daržely išbūna iki darbo pabaigos, o mokykloje būna tik 4 pamokos ir pusę 12 jau kulniuok namo. O namie nieko nėra).
jolkute
2007 11 29, 18:26
Mano mergina lanke darzeli nuo 3 metu, o dbr tame paciame darzelyje ir priesmokykline grupe. Vaikams labai gerai, pramoksta skaityti, suvokia kas per daiktas, pamokeles, bus. Tevams taip pat patogu - vaikai pavalge, saugus
Ivonadaniel
2008 02 11, 10:56
leiskit vaikyste pasidžiaugti, prisimokys jis dar užtektinai daug metų. Lai lavinasi sava eiga ir pagal amžių  [/quote]  Aš irgi už tai  Mes į priešmokyklinę ruošiames nuo 6, dar suspės!
jurasili
2008 02 28, 18:07
QUOTE(light blue @ 2007 09 26, 09:28) Jei neramu, pasidarykit brandumo mokyklai testą ir viską juo išsiaiškinsit  Kur galima rasti brandumo mokyklai testą?
teletabė
2008 03 02, 19:17
Vasarą mano dukrytei sueis šešeri. Taigi, jau dabar turiu apsispręsti, ką daryti dėl paruošiamos (priešmokyklinės) grupės. Nuo trejų metų lankome darželį, o vakarais - Pipirinos mokyklėlės "Giliukų" grupę (ten mokosi 4-5 m. vaikučiai). Kadangi pati dalyvauju pamokėlėse, tai žinau, kaip vyksta ugdymas - ką vaikas išmoko, kas sekėsi sunkiau... Toks vaizdas, kad kol kas visos mano dukros žinios tik iš mokyklėlės. O kur darželio auklėtojų indėlis? Aišku, mišrioje grupėje, kur daug trimečių, gal ir sunkoka organizuoti mokymą penkiamečiams... Turi jie ten kažkokius sąsiuvinius, raideles rašinėja, bet ir viskas. Bandau save pratinti prie minties, kad mano vaikas priešmokyklinę grupę lankys privačioje studijoje (gal vakarais, gal rytais), o darželįio nemesime dėl režimo - na, pietų miegas, dienos užimtumas ir pan. Ką manote, mamos?
Gal yra mamyčių, kurių vaikai priešmokyklinę klasę lankė kokioje privačioje estetinio lavinimo studijoje? Ar likote patenkintos?
 Manau, kad man patinka mano skaitoma knyga: Einstein never used flashcards, or why our children have to play more and memorise less. Visi "pranašumai", įgyti rašinėjant į sąsiuvinius nuo 3 ar 5 metų ilgainiui išnyksta, o niekad niekaip nelavinti, bet tikrą vaikišką vaikystę turėję vaikai greit pirmuosius dar ir pralenkia. Pagaliau gyvenam laikais, kai ne tik apie IQ, bet ir apie MQ, ir E - IQ svarbą prabilta ir ne tai, kas išmokstama (atkartoti), o tos galios, kurios vaike išlavinamos - fantazija, jautrumas, emocinė pusiausvyra ir socialinis brandumas, akivaizdu, tampa vertingesnės už gebėjimą skaityt nuo 3....
Sūnus lanko priešmokyklinę grupę nuo beveik 6 metų. TAme pačiame darželyje, kur visą laiką buvo. Pretenzijų nereiškia, ta pati aplinka, mato ir buvusią auklėtoją, pasikalba. Bet, svarbu turbūt ne tas, kur lanko, o pas ką lanko, pas kokią auklėtoją - skatinančią vaiko pažinimą ar ne. Skaityti išmokome (dar ne labai gerai, paskiemenuoja) namie, kai buvo laiko tuo užsiimt. Dabar pats skaitinėja užrašus, kur tik randa. O gerai išmoks mokykloje - juk tam ten ir eis  .
marcikute
2008 03 25, 10:50
 o kokiu stebuklu jus norite is penkiamecio? rasytojo, dalininko, muzikanto? penkiametis pagal siuolaikines ugdymo programas turi pazinti savo vardo garfini vaizda, garsa, kuriuo prasideda jo vardas. ir priesmokyklinukas neprivalo skaityti. saunu jei jis tai geba, nuo to tik jam geriau  taciau pikta klausytis, jog mama nemato jokio darzelio indelio. o ar negali buti, kad tik darzelio deka vaikui geriau sekasi ir mokykleleje. nejau darzelyje vaikas nebendrauja su kitais, nevarto knygeliu, nepazista ji supanciu daiktu? manau bet kokia patirtis vaikui yra svarbi. zinoma jus turite teise pasirinkti ugdymo istaiga, taciau vaikutis privalo lankyti priesmokykline grupe. nes vis labiau pastebim, kad tevai kuo toliau tuo maziau bendrauja su vaikais, todel prasteja ju kalba, skurdeja zodynas, suvokimas, atmintis. tai bent priesmokyklineje grupeje dirbdamos savo darba aukletojos lavins vaiko gebejimus
Kolekcionierė
2008 03 25, 20:03
net nekilo klausimo ar vest vaiką į priešmokykline grupe ar ne,man kyla klausimas kada vaikas yra tam pasiruošęs,rudenį ji turėtų jau eit į priešmokyklinę grupę,gruodžio pirmąja jai sueis 6 metukai,tada nepaisprendžiu ar leist šiemet ar ne,nes mūsų darželyje du metus priešmokyklinuke būt negali
mano vaikas lankė priešmokyklinę klasę nuo 6 metų, manau, kad tai pagalba vaikui, nes tie kurie atėjo į pirmą klasę be pasiruošimo turėjo vargelio su raidelėm ir skaičiukais
Aš už priešmokyklines pamokėles.Vaikas lanko Zuikio Puikio mokyklėlę, tai kiek daug vaikučių per pamokėles sėdi su mamytėmis , nes jie nedrąsūs , tiesiog bijo likti vieni , o į mokyklėlę eina su dideliu noru.Vaikas turi pratintis prie aplinkos , prie grupinio darbo , bendravimo su kitais vaikučiais.Pastebėjau , kad dabar vaikučiai daug lepesni , jautresni , tad tik priešmokyklinėse mokyklėlėse vaikai įgys reikalingos patirties. Ir kuo anksčiau tuo geriau.
jurgitux1978
2009 02 22, 19:34
QUOTE(jurgitux1978 @ 2009 02 22, 20:34) Pliusai darželio: priimtinas vaikams dienos režimas, galima palikti visai dienai, vaikai pavalgę kelis kartus dienoje. Pliusai mokyklos:vaikas pratinasi prie mokyklos aplinkos, daugiau laiko skiriama įv. pratyboms...bet...būna tik iki pietų,o tai sudaro problemą dirbantiems tėveliams. Aš tai leisčiau į darželį, tegul dar pasidžiaugia vaikyste.
jurgitux1978
2009 02 23, 17:36
QUOTE(sonsa @ 2009 02 22, 23:34) Pliusai darželio: priimtinas vaikams dienos režimas, galima palikti visai dienai, vaikai pavalgę kelis kartus dienoje. Pliusai mokyklos:vaikas pratinasi prie mokyklos aplinkos, daugiau laiko skiriama įv. pratyboms...bet...būna tik iki pietų,o tai sudaro problemą dirbantiems tėveliams. Aš tai leisčiau į darželį, tegul dar pasidžiaugia vaikyste.  ačiū už išsakytą nuomone laukiu daugiau pasisakymų
Baniukas
2009 02 24, 14:19
Manau ir aš leisiu darželyje,nebent dauguma grupės išeis į mokyklą.Spės dar ištikro prisipratinti dar prie tos mokyklos,o ir visą dieną užimti.
jurgitux1978
2009 02 24, 15:41
o kaip manote gal mokykloje geriau paruošia negu darželyje, man tai irgi labiau priimtinesnis darželis.mano tai nelabai nori mokytis, net visų raidžių nemoka  o apie rašymą tai jau ir nekalbu
doremifasolasi
2009 02 24, 22:09
QUOTE(jurgitux1978 @ 2009 02 24, 17:41) o kaip manote gal mokykloje geriau paruošia negu darželyje, man tai irgi labiau priimtinesnis darželis.mano tai nelabai nori mokytis, net visų raidžių nemoka  o apie rašymą tai jau ir nekalbu  Viskam savas laikas. Vaikui pusmetis daug ką reiškia. O mokykloje paruosiamos grupės tiems vaikams geriau, kurie nelankė darželio. Kad priprastų prie mokyklos ir t.t. Tiek darželyje, tiek mokykloje dirbama paruosiamose pagal tą pačią programą.Skaityti tikrai niekas nemokina. Tam mokykla pradinė.Su raidėm susipažįsta, bet jei nelenda vaikučiui į galvelę, tai niekas ir nebruka per prievartą, išmoks vėliau...
QUOTE(jurgitux1978 @ 2009 02 24, 16:41) o kaip manote gal mokykloje geriau paruošia negu darželyje, man tai irgi labiau priimtinesnis darželis.mano tai nelabai nori mokytis, net visų raidžių nemoka  o apie rašymą tai jau ir nekalbu  Nemanau, kad skiriasi paruosimas del to, kur vaikas buvo ruosiamas mokyklai. Daug svarbiau, koks pedagogas ruosia ir dar labai nuo vaiko noru ir gebejimu viskas priklauso.
N-e-r-i-n-g-a
2009 02 27, 10:43
Ir aš manau, kad skiriasi paruošimas darželyje ir mokykloje.Na ir, aišku, nuo pedagogo daug kas priklauso. Sesers vaikas eina į paruošiamą gr. mokykloje, o mano - į paruošiamą gr. darželyje. Pasikalbam ir susidarau vaizdą(stengiuos matyt objektyviai), kad darželyje daugiau veiklos. Jie turi laiko pažaisti, daugiau pabendrauti, (pas maniškį dar vykdoma Zipio programėlė), maždaug kas mėnesį atvyksta spektakliukai, koncertukai, švenčia šventes, per atostogas gali eiti į darželį(mokyklėlėj-ne).Taigi, ne tik pasimoko. Beje, kaip čia kažkas rašė, kad nemoko skaityti.Pas mano sūnų darželyje ikimokyklinukus moko(pati matau, kaip auklėtoja su 1 vaiku raideles dėlioja ir skaito).Sakė auklėtoja, kad tik 2 vaikams dar nesigauna.  Sako, bet mes ir neskubinam, nes turi ateiti noras ir suvokimas, kaip tai daryti.  O pvz. sesers ikimokyklinukas dar tik su keliom raidėm susipažinę mokyklinėje grupėje. Taigi, tokie pastebėjimai. Aišku, gal kitose mokyklėlėse kitaip
virgante
2009 02 27, 11:06
 sveikutes noriub jusu patarimo.kur geriau vesti savo dukryte i paruosema .i mokyklele ar dar darzelje palikt. paparuosemoj.
QUOTE(Sazha @ 2008 03 17, 19:45)  Manau, kad man patinka mano skaitoma knyga: Einstein never used flashcards, or why our children have to play more and memorise less. Visi "pranašumai", įgyti rašinėjant į sąsiuvinius nuo 3 ar 5 metų ilgainiui išnyksta, o niekad niekaip nelavinti, bet tikrą vaikišką vaikystę turėję vaikai greit pirmuosius dar ir pralenkia. Pagaliau gyvenam laikais, kai ne tik apie IQ, bet ir apie MQ, ir E - IQ svarbą prabilta ir ne tai, kas išmokstama (atkartoti), o tos galios, kurios vaike išlavinamos - fantazija, jautrumas, emocinė pusiausvyra ir socialinis brandumas, akivaizdu, tampa vertingesnės už gebėjimą skaityt nuo 3....  100 % ( esu pedagogė). Su savo vaikais elgiausi panašiai. Bet tai nereiškia, kad nereikia ruoštis mokyklai, lavinti vaiko. Reikia lavinti, ruoštis, bet visapusiškai, kaip ir priklauso vaikams. Ir tikrai nesiorientuoti į skaitymą ir skaičiavimą. taip, dabar jau kalbama apie7-8 intelekto rūšis. kiekvienas iš mūsų su genais gauname kažkurį labiau dominuojantį, kitą - mažiau. dabar daug svarbos teikiama vadinamajam socialiniam aspektui - gebėjimui bendrauti, bendradarbiauti. Ir tikrai, tenka pripažinti, kad nors ir gabiam, bet socialiai ne itin aktyviam ir mokančiam elgtis vaikui, mokykloje nėra lengva.
oilgirl
2009 03 20, 15:45
HELP!
Mano dukra si rudeni turi eiti i "paruosiamukus". Patarkite, ka daryti: - ar palikti darzelio "nulinuku" grupeje metams ir po to leisti i vidurine; - ar i priesmokykline klase jau leisti i pradine mokykla ir tada nebekaitaliot jau iki kol keturias klases baigs?
LABAI lauksiu komentaru!
Sirvita
2009 03 20, 16:34
kazkaip dazniausiai vaikuciai i paruosiama - priesmokykline eina tame paciame darzelyje  net nepagalvojau kad ji gali buti ir mokykloje
Nireglina
2009 03 20, 17:59
Kodėl tau kilo mintis leisti į paruošiamąją klasę mokykloje? Aš tikrai palikčiau darželyje. Įprasta vaikui aplinka, draugai. Be to ir tėvams patogiau- gali vaiką pasiimti po darbo. Iš mokyklos reikėtų pasiimti anksčiau.
As leisciau i darzelio grupe
oilgirl
2009 03 27, 11:07
Siaip tai jau apsisprendziau, i paruosiama leisiu darzelyje, o nuo kito rugesjo zygiuosim i "Silainiu" vidurine. Vakar buvau atviru duru dienoje busimiems pirmokams. Man patiko
juratele2006
2009 04 19, 20:51
Mes lankome Vaivorykstes darzeli, ta nuo rudens eisim i paruosiamaja grupe tam paciam darzelyje.
incikas
2009 04 22, 10:22
Pernai ir mums buvo iskiles sis klausimas - apsisprendeme leisti i ta pacia darzelio grupe ir nesigailime. Nuleme tie argumentai, jog darzelyje vaikas priziurimas visa darbo diena (mokykloje yra privalomos 4 darbo val.), laika praleidzia su tokiais pat bendraamziais, jis yra pamaitinamas, miega poguli (o jam tai reikalinga), zaidzia lauke, aukletoja pazistama ir reikli, o taip pat yra ugdomas pagal ta pacia priesmokyklinio ugdymo programa. Del ugdymosi kokybes ir kiekybes, manau atsakingai galiu teigti, kad tai priklauso nuo aukletojos ar mokytojos. Programa ta pati, taciau kiekvieno pedagogo pagal save individualizuota, skiriasi ugdytinu kompetenciju prioritetai, darbo metodai, kruviai, reikalavimai, pratybeles, o, galiausiai, ir pedagogu asmenines savybes. Vieni linke i akademinini mokyma, skuba vaikus ismokyti skaityti, rasyti, kitiems svarbu menine raiska, kurybiskumo, saviraiskos ugdymas, dar kitiems socialinis brandumas, vaiku savivoka, savikontrole, atsakomybe ir pan. O prie viso sito pridekim dar savo vaiku "individualuma" Tad jei jums tinka darzelio riezimas, aukletoja, siulyciau pasilikti. Linkiu jusu priesmokyklinukui kuo geresnio tevu sprendimo
Danielle
2009 04 23, 13:29
Leiskite į darželio paruošiamą grupę,argumentai Už jau buvo paminėti. O mokykloje vis tiek truputį kita tvarka. Iš savo praktikos galiu pasakyti,kad kai kuriems septynių metų vaikučiams pirma klasė būna tikras išbandymas. O kiti pripranta greitai ir lengvai. Taigi,manau dar neskubėkit.
Chameleone
2009 05 04, 14:27
Sveikos.As susiduriau su panasia problema.Rudeni sunus turetu eiti paruosiamaja grupe.Siuo metu gyvenam mazame miestelyje,bet paciam rajone tokios grupes tik mokyklose,aisku,iki pietu.Is pazistamu mokytoju atsiliepimu suzinojau,kad vaikai ateje is paruosiamosios gabesni ir jiems geriau sekasi,negu tiems,kurie ateina po darzelio.Zinoma,yra isimciu.Buvau nusiteikusi leisti i paruosiamaja.Situacija susikloste taip,kad nusimato darbas sostinej ir greiciausiai teks vaziuoti ten gyventi(nuomuotis).PRASAU PATARIMU  Turiu dar viena vaika,kuriam vasara bus dveji.Ji reiktu vesti darzeli.Turbut patogiausia butu rasti darzeli,i kuri galeciau vesti abu,bet paruosiamoji grupe turetu buti stipri.Ar zinot tokiu darzeliu?Pasidalinkit patirtimi
Nireglina
2009 05 04, 19:49
QUOTE(Chameleone @ 2009 05 04, 15:27) Is pazistamu mokytoju atsiliepimu suzinojau,kad vaikai ateje is paruosiamosios gabesni ir jiems geriau sekasi,negu tiems,kurie ateina po darzelio.
Pirmą kartą tai girdžiu. Dvi mano artimos giminaitės yra pradinukų mokytojos. Jos niekada nieko panašaus nėra sakiusios. Tik minėdavo, kad skiriasi pirmokėliai, kurie lankė darželį ir tie, kurie iki priešmokyklinės grupės (klasės) sėdėjo namie. Tokiems vaikams dažniausiai pirmoje klasėje būna kiek sunkiau.
INGRID24A
2009 05 06, 08:46
O mano nuomonė, kad priklauso, ne nuo darželio, ar nuo mokyklos...priklauso nuo pačios mokytojos, ar auklėtojos...mūsų atveju daržely buvo lb gera auklėtoja, ir tikrai ruošė puikiai prišmokyklinius, mačiau pati nes mūsų grupė buvo sujungta ikimokyklinukai su priešmokyklinukais,,...bet mes lankom mokykloje priešmokyklinę grupę, kadangi turėjom bėdų su miegu darže...
N-e-r-i-n-g-a
2009 05 06, 14:23
QUOTE(INGRID24A @ 2009 05 06, 08:46) O mano nuomonė, kad priklauso, ne nuo darželio, ar nuo mokyklos...priklauso nuo pačios mokytojos, ar auklėtojos...mūsų atveju daržely buvo lb gera auklėtoja, ir tikrai ruošė puikiai prišmokyklinius, mačiau pati nes mūsų grupė buvo sujungta ikimokyklinukai su priešmokyklinukais,,...bet mes lankom mokykloje priešmokyklinę grupę, kadangi turėjom bėdų su miegu darže...   O kuo skiriasi ikimokyklinukas ir priešmokyklinukas???
Veidrodine*
2009 05 06, 14:41
Na pas mus tai darzelyje yra paruosiamoji grupe,o paskui tik y mokykla,bet as esu girdejus kad ir tose pradinese mokyklose yra paruosiamukai.
Pas mus kadangi tik vienas darzelis, su viena paruosiamuku grupe. Tai dauguma vaiku eina i pradines mokyklos priesmokykline klase. Darzelio priesmokykline grupe, tai tik isrinktiesiems, kas didesnes pakisas pasiulo
nors mano mažiui iki mokyklos dar tolokai bet jau dabar esu apsiprendusi kad į paruošiamąją klasę leisiu ten pat kur ir dabar  tai yra darželį...  labai patinka auklėtoja man ir vaikuj kabai gerai su ją sutariam
Aš leižiu į darželį. Vaikas ir pasimokęs, ir pamiegojęs, ir pavalgęs, ir pažaidęs. O kas mokykloje? Tik pasimokęs. Taigi .... darželis: mokykla .... 4 : 1
Plunksnė
2009 05 24, 15:21
asada  nl,
QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2009 05 06, 15:23)  O kuo skiriasi ikimokyklinukas ir priešmokyklinukas???  Ikimokyklinukais vadinami visi lopšelinukų ar darželinukų amžiaus vaikai. Priešmokyklinukai- tik vaikai, lankantys prešmokyklinę grupę ar klasę.
superlaiminga
2009 05 24, 19:39
QUOTE(oilgirl @ 2009 03 20, 16:45) HELP! Mano dukra si rudeni turi eiti i "paruosiamukus". Patarkite, ka daryti: - ar palikti darzelio "nulinuku" grupeje metams ir po to leisti i vidurine; - ar i priesmokykline klase jau leisti i pradine mokykla ir tada nebekaitaliot jau iki kol keturias klases baigs? LABAI lauksiu komentaru! Kadangi Jūsų dukrai rugsėjo pirmą dieną bus šešeri metai vienas mėnesis ir dvidešimt aštuonios dienos, ji gali drąsiai keliauti į priešmokyklinę grupę. O kur, tai siūlyčiau atsižvelgti į dukrytės sugebėjimą prisitaikyti  Jei vaikulis puikiai prisitaiko, galima bandyti jau ir į mokyklos prišmokykliniougdymo grupę. Bus ruošiama dirva pradinei mokyklai. Na o jei dukrytė dar mažiulytė, tai darželis bus - tinkamiausias variantas  SĖkmės Psichologė Ramunė www.blogas.lt/vaikopasaulis
|
|