QUOTE(zinulė @ 2009 05 24, 16:26)
Ikimokyklinukais vadinami visi lopšelinukų ar darželinukų amžiaus vaikai. Priešmokyklinukai- tik vaikai, lankantys prešmokyklinę grupę ar klasę.
Turiu klausimuką
O mes darzelyje buvome papuole pas gera aukletoja, bet paskutiniai metai - buvo siaubingi! Nes aukletoja neturejo teises ruosti priesmokyklinuku ir buvo visi vaikai perkelti pas kita pedagoge, kuri man asmeniskai (o ir kitiems tevams) paliko siaubinga ispudi..
Gerai, kad atejome ne nuo pradziu i ta priesmokykline grupe.. Pradejome mokslus privaciai (taip buvo susiklosciusios aplinkybes) ir dabar galiu drasiai teigti kad esu labai laiminga, jog priesmokyklines zinias mano dukra igijo privaciai lankydama! Dabar irgi lankome privacia popamokine grupe. Padeda ir pamokelems pasiruosti ir papildomu uzsiemimu buna ir vaiku mazai, todel visiems demesio pakankamai. Antra uzsienio kalba yra papildomai. Mokykloje mokinsis nuo antros klases anglu, o cia bus vokieciu.. Kainuoja tas pats kas ir mokykloje prailginta grupe. Todel manau, kad jei vaikas is vis darzelio nelankes, geriau kaip ir lopselinukams, prie kolektyvo pratintis pamazu ir pirmiausia nuo nedidelio ir jaukaus pradeti.. O veliau jau drasiau ir i didesni kolektyva eiti! Bet aisku privati priesmokykline grupe nereikalinga tiems, kas su savo iprastu darzelio kolektyvu visi kartu lanko.. Su senais draugais smagiau.. QUOTE(virgante @ 2009 02 27, 10:06) Sunu vedziau ir i darzeli ir papildomai i paruosiamaja grupe Moksleiviu rumuose.Labai patiko,kadangi darzelyje vaikus mokyklai ruose prastai radau kita iseiti..ir kaina priimtina buvo ir i ta pacia kaina ieidavo ir paruosimas 1-klasei ir baseinas ir teatriukas.Puikiai viskas suderinta,kas neturi laiko vesti darbo dienomis,grupele budavo savaitgaliais Zodziu derindavo ir darzeli ir papildomai uzsiemimus Moksleiviu rumuose
O man iskilo dilema del dukros leidimo i priesmokykline grupe
QUOTE(Baklaske @ 2009 09 14, 13:49) O man iskilo dilema del dukros leidimo i priesmokykline grupe Tai kad ko gero.. reikia lankyti Reiktu pasiskambinti i pedagogikos ir psichologijos tarnyba (PPT), ten daro testus vaiku tinkamumo i mokykla, bei pasiklausti ar galima nelankyti ir paskui pries mokykla ateiti pasidaryti testa... O kokiame cia rajone? Ir kas per darzas kur taip vaikui sakoma, kad jei verksi, tai bus vienaip ar kitaip (paliksim ir t.t.)?! QUOTE(Elzbieta @ 2009 09 14, 20:15) Tai kad ko gero.. reikia lankyti Reiktu pasiskambinti i pedagogikos ir psichologijos tarnyba (PPT), ten daro testus vaiku tinkamumo i mokykla, bei pasiklausti ar galima nelankyti ir paskui pries mokykla ateiti pasidaryti testa... O kokiame cia rajone? Ir kas per darzas kur taip vaikui sakoma, kad jei verksi, tai bus vienaip ar kitaip (paliksim ir t.t.)?! Vilniaus miesto Zirmunu darzelis, nors kiek zinau ne vienintelis, kur aukletojos taip elgiasi QUOTE(Elzbieta @ 2009 08 17, 19:58) O mes darzelyje buvome papuole pas gera aukletoja, bet paskutiniai metai - buvo siaubingi! Nes aukletoja neturejo teises ruosti priesmokyklinuku ir buvo visi vaikai perkelti pas kita pedagoge, kuri man asmeniskai (o ir kitiems tevams) paliko siaubinga ispudi.. vat ir pas mus panasi situacija. Musu aukletoja neturi teises ruosti mokyklai ir vaikus perdave kitai aukletojai. Nezinau ar gerai ar ne
geriausia iki 4 klases vaika leisti i privacias mokykleles, jie ne tai kad ismoko matematikos ar dar ko, bet paruosia vaika mokslams, vaikas pats ismoksta priimti reikalinga informacija, kuria pateikia mokytojai
QUOTE(penellope @ 2009 09 19, 16:31) geriausia iki 4 klases vaika leisti i privacias mokykleles, jie ne tai kad ismoko matematikos ar dar ko, bet paruosia vaika mokslams, vaikas pats ismoksta priimti reikalinga informacija, kuria pateikia mokytojai Vat ir as taip manau Nezinau ar iki ketvirtos lankysime, bet man tai labai tinka ir patinka musu Justiniskese esantis "Draugu Sodelis". Vaikui padeda pamokas paruosti.. papildomai padirbeja, penktadieniais - vaziuoja i ekskursijas ir i vaiku kluba, kur mokosi valgyti gaminti vaikiskai, per zaidimus, augina gyvas gelytes ir pan. Priesmokyklinukams taip pat naudinga visa tai..
Turiu kvailą klausimą. Jei vaikas nelanko darželio... ta prauošiamoji grupė yra privaloma prieš mokyklą?
manau kad neprivaloma, bet vaikas geriau adaptuosis pirmoje klaseja
QUOTE(jurgitux1978 @ 2009 02 24, 16:41) o kaip manote gal mokykloje geriau paruošia negu darželyje, man tai irgi labiau priimtinesnis darželis.mano tai nelabai nori mokytis, net visų raidžių nemoka Paruošiamoji grupė turi tik supažindinti su raidėmis ir skaičiais, o mokinsis vaikas 1 klasėje QUOTE(Osvile @ 2009 09 22, 09:08) Turiu kvailą klausimą. Jei vaikas nelanko darželio... ta prauošiamoji grupė yra privaloma prieš mokyklą? Nemanau, kad paruošiama grupė privaloma
Dėkui, mergaitės
Į priešmokyklinę grupę manau būtina leisti vaiką, nebent jūs esate tikra kad pati paruošite mokyklai. Neabejoju, kad galima ir patiems vaiką paruošti, bet reikia labai daug laiko turėti, ir nepamirškite vaikui gali trūkti bendravimo su kitais vaikais. Kadangi mano jau pirmokė, tai galiu pasakyti , kad jos darželyje mokyklai neparuošė. Kiekvieną dieną po darželio dar ir pati dirbau su ja namuose. Pasirodo darželyje kai vaikas pasako nenoriu, jis ir nedaro užduočių. Taip maniškė beveik niekada ir nenorėjo darželyje mokytis. Teko namie prispausti. Visgi manau kaltos auklėtojos, kad nereikalavo iš vaiko, o ir man nieko nesakė. Tik metų pabaigoj kai atidavė pratybas pamačiau kad atlikta vos pusė vienų pratybų, kai kiti vaikai padarė po dvi knygas pratybų. Kito vaiko į šitą priešmokyklinę tikrai neleisiu, ieškosiu tinkamesnės.
Na tikrai.. Aukletojos - labai svarbu. Nesamone jai nieko nepasako kas ir kaip vaikui sekasi.
Musu valstybiniame darzelyje buvo labai gera pagrindine aukletoja. O priesmokykline, jau minejau, labai jau ne kokia.. Beje sios dienos (10.06) "Lietuvos Ryte" yra straipsnis apie musu privacia grupe "Draugu sodelis". Tiesa, labiau apie maziukus raso, bet yra nuotraukos ir t.t. Kam idomu pasiziureti
Maniskiui kovo men. jau sueis 6 metai ir keliausime i priesmokykline klase.
Gal kas patartumete Kaune gera priesmokyklines grupes mokytoja/aukletoja. Butu puiku, jei tie priemokyklinukai paskui jau kartu eitu ir i pirma klase. Busiu labai dekinga QUOTE(asara1 @ 2009 12 28, 16:22) Maniskiui kovo men. jau sueis 6 metai ir keliausime i priesmokykline klase. Pirmiausia noriu atkreipti dėmesį, kad priešmokyklinė grupė ir priešmokyklinė klasė nėra vienas ir tas pats. Gal kas patartumete Kaune gera priesmokyklines grupes mokytoja/aukletoja. Butu puiku, jei tie priemokyklinukai paskui jau kartu eitu ir i pirma klase. Yra keletas priešmokyklinio ugdymo modelių: Priešmokyklinė grupė darželyje, kur parastai dirba 2 priešmokyklinio ugdymo pedagogės. Šį priešmokyklinio ugdymo modelį paprastai renkasi tėvai, kurių vaikai jau lanko darželį. Čia vaikai ir pasimoko, ir pavalgo, ir pailsi, ir prižiūrėti visą darbo dieną. Vaiko ugdymas labiau orientuotas į žaidybinę veiklą. Be abejo, į priešmokyklinio ugdymo grupes darželyje priimami ir aksčiau nelankę vaikai. Dažnai pasitaiko, kad didžioji dalis priešmokyklinės grupės vaikų eina į tą pačią klasę mokykloje. Priešmokyklinė klasė mokykloje, kur dirba priešmokyklinio ugdymo mokytoja. "Pagal nutylėjimą", pasirinkus šį modelį, vaikas eina į pirmą klasę toje pačioje mokykloje, su taip pačiais vaikais. (Žinoma, niekas nedraudžia rinktis ir kitą mokymo įstaigą.) Ugdymas labiau akademiškas (Nors iš esmės priklauso nuo mokytojos nuostatų ir gebėjimo atsižvelgti į vaiko poreikius). Mokykloje vaikas išbūna tik dalį dienos. Kitų modelių neaprašinėsiu, nes nemanau, kad bus aktualūs.
Turim karčios patirties iš priešmokyklinio ugdymo grupės,nors iki šio rudens darželiu buvom itin patenkinti.
Per dieną daug pamokėlių.Vaikai verkia,skundžiasi,kad nespėja,nesupranta,kad auklėtojos rėkia,žaisti nėr kada... Kadangi nauja grupė ir auklėtojos,kad dukra jaustųsi saugiau,įdėjom mėgstamą žaisliuką-uždraudė! Jei sergam-gaunam NAMŲ DARBŲ Bandysiu perkelt į kitą grupę,bet labai gaila palikt vaikus ir jų tėvelius... Naiviai įsivaizdavau,kad galėsiu šį rudenį neleist į mokyklą,nes neturės septynerių. Deja,deja-pasirodo,yra kažkoks mistiškas Mokinio krepšelis,kuris suteikiamas vieną kart...O jei vaikas dar nesubrendęs mokyklai,rekomenduojama palikti pirmoj klasėj kartoti kurso!!!!! QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 07, 14:34) Per dieną daug pamokėlių.Vaikai verkia,skundžiasi,kad nespėja,nesupranta,kad auklėtojos rėkia,žaisti nėr kada... Bet jau iš kur atsirado tokios kikimoros auklėtojos? *** Jei sergam-gaunam NAMŲ DARBŲ Bandysiu perkelt į kitą grupę,bet labai gaila palikt vaikus ir jų tėvelius... *** Deja,deja-pasirodo,yra kažkoks mistiškas Mokinio krepšelis,kuris suteikiamas vieną kart...O jei vaikas dar nesubrendęs mokyklai,rekomenduojama palikti pirmoj klasėj kartoti kurso!!!!! Priešmokyklinis ugdymas dar nėra formalus (t.y. neprivalomas), vaikas neprivalo "išeit" programą ir juo labiau neturi gauti jokių namų darbų Labai užjaučiu *** Mokinio krepšelis visai ne mistiškas, o labai "apčiuopiamas": buvo apie 4 500 Lt į mėnesį
[quote=Skiautelė,2010 01 07, 15:34]
Turim karčios patirties iš priešmokyklinio ugdymo grupės,nors iki šio rudens darželiu buvom itin patenkinti. Per dieną daug pamokėlių.Vaikai verkia,skundžiasi,kad nespėja,nesupranta,kad auklėtojos rėkia,žaisti nėr kada... Jei sergam-gaunam NAMŲ DARBŲ QUOTE(klopedija @ 2010 01 07, 15:28) Bet jau iš kur atsirado tokios kikimoros auklėtojos? Priešmokyklinis ugdymas dar nėra formalus (t.y. neprivalomas), vaikas neprivalo "išeit" programą ir juo labiau neturi gauti jokių namų darbų Labai užjaučiu *** Mokinio krepšelis visai ne mistiškas, o labai "apčiuopiamas": buvo apie 4 500 Lt į mėnesį Mieloji,dar apšviesk mane,kur tie pinigėliai panaudojami.Nes mes patys perkam ir priemones,ir pratybas,ir dar į fondą metamės+muilas,tualetinis,servetėlės,nosinėlės... Užjaučiu jaunas šeimas,kurioms reikia išruošt į darželį du vaikus QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 10:12) Taip pat, kaip ir mokyklose: šildymui, apšvietimui, vendeniui; grupės ugdymo priemonėms: enciklopedijoms, žemėlapiams, kalendoriams, galų gale apmokamos edukacinės išvykos. Atkreipkit dėmesį, kokios priešmokyklinio ugdymo grupėje priemonės. Iš jūsų rinkliavų tikrai neįmanoma tiek visko pripirkti.Priešmokyklinėj grupėj Jūs mokate tik už maistą. Higienos priemonės, asmeninės kanceliarinės prekės už krepšelio lėšas neperkamos, nes tai nėra ugdymo priemonės. QUOTE(klopedija @ 2010 01 08, 13:11) Taip pat, kaip ir mokyklose: šildymui, apšvietimui, vendeniui; grupės ugdymo priemonėms: enciklopedijoms, žemėlapiams, kalendoriams, galų gale apmokamos edukacinės išvykos. Atkreipkit dėmesį, kokios priešmokyklinio ugdymo grupėje priemonės. Iš jūsų rinkliavų tikrai neįmanoma tiek visko pripirkti. Priešmokyklinėj grupėj Jūs mokate tik už maistą. Higienos priemonės, asmeninės kanceliarinės prekės už krepšelio lėšas neperkamos, nes tai nėra ugdymo priemonės. kad visas ekskursijas apmokam patys ir apie jokias ugdymo priemones negirdėjau tą "kašutę"gauna tik paruošiamukai,tai kodėl iš tų lėšų apmokamas šildymas,vanduo,elektra? nesikabinėju,tiesiog bandau suprast. Nes per tą nelemtą terbelę privalau leist vaiką į mokyklą QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 15:09) kad visas ekskursijas apmokam patys Žinote, pas mus buvo bendruomenės susirinkimas, direktorė, buhalterė, ūkvedė tėvams 2 valandas visa tai aiškino. Tėvai išėjo sukaitę, bet mažai ką supratę. ir apie jokias ugdymo priemones negirdėjau tą "kašutę"gauna tik paruošiamukai,tai kodėl iš tų lėšų apmokamas šildymas,vanduo,elektra? nesikabinėju,tiesiog bandau suprast. Nes per tą nelemtą terbelę privalau leist vaiką į mokyklą O aš taip pat negaliu suprantamai paaiškint, nes man iki finansų "šviesmečiai" Tai ne Jūs apmokate už visą darželį, tai valstybė tiek moka už vaiko ugdymą ir išlaikymą darželyje. Skirtumas tarp ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo finansavimo skiriasi tuo, kad ikimokyklinių grupių vaikų išlaikymą finansuoja savivaldybė, o priešmokyklinių grupių vaikai "krepšelius" gauna iš švietimo ministerijos. Aišku, nėra tiksliai taip, kaip pasakiau, bet esmė, kad tos lėšos imamos iš skirtingų "tumbačkų" Jeigu Jus domina visi tie finansai, kreipkitės į įstaigos direktorę. Čia nėra nieko smerktino, kad tėvai nori žinoti. QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 15:09) kad visas ekskursijas apmokam patys Klopedija kalbėjo ne apie vaikų ekskursijas, o apie pedagogų edukacines išvykas.
Mano lanko paruošiamukus darželyje,parašo kelias raideles,paskaičiuoja,po biškutį skaityti mėgina ir tiek,o daugiau darbeliai visokie,žaidimai,dainavimai.
QUOTE(klopedija @ 2010 01 08, 15:50) Ne!!! O tai ką? Juk vaikų ekskursijos ar išvykos iš krepšelio neapmokamos. Kaip supratau Skiautelė apie tai ir kalbėjo. Be to pedagogų edukacinės išvykos, seminarai ir pan. tikrai apmokami iš krepšelio. Na, bet ir šypsenėlė tavo poste QUOTE(Nireglina @ 2010 01 08, 17:42) Be to pedagogų edukacinės išvykos, seminarai ir pan. tikrai apmokami iš krepšelio. Nagi, nagi? Prašau prasiplėsti *** Na, bet ir šypsenėlė tavo poste *** Nepatinka šypsenėlė, gali būti ir tokia: , ir tokia: , ir tokia: . Rinkis, kokia patinka.
QUOTE(klopedija @ 2010 01 08, 18:20) Nagi, nagi? Prašau prasiplėsti Kažkurios iš mūsų sutrikęs regėjimas. Aš šios temos pavadinimą perskaičiau taip- "Priešmokyklinis ugdymas- KUR?" Kaip perskaitei tu?
Tai jau, gerbiamoji, nesugebate atsakyti?
O mano regėjimas tikrai sutrikęs, bet tai netrukdo man atsakyti į mamoms rūpimus klausimus
Mergicos,nesibarkit
klopedija, gel ne mėnesiui tiek skiriama, o metams? Pati dirbu mokykloj ir tiek vaikui net mokykloj neskiriama
Papildyta: QUOTE(klopedija @ 2010 01 07, 15:28) *** Mokinio krepšelis visai ne mistiškas, o labai "apčiuopiamas": buvo apie 4 500 Lt į mėnesį Nes įsivaizduojam, jei mėnesiui, t.y. 90 000 lt 20 vaikų grupei priešmokyklinei. Oho O jei metam tai galiu pasakyt, akd tada ne kitaip, kaip mokykloj: išvykom klasei išeina maždaug 115 lt, mokytojams kvalifikacijai apie 100 lt, kita vadovėliams, mokytojų, vadinasi ir priešmokyklinių grupių auklėtojų, algoms ir kas lieka ūkinėms reikmėms, nuo vaiko pan 200 lt visiems valikliams, plovikliams, šluostėms, kanceliarinėms prekėms, spausintuvų dažam, popieriui ir t.t. Papildyta: Va radau, kad mokinio krepšelio lėšų dydis vienam mokiniui 3,059 tūkst. Lt. per metus. Čia konkrečiai priešmokyklinei grupei. QUOTE(oilgirl @ 2009 03 20, 16:45) HELP! Mano dukra si rudeni turi eiti i "paruosiamukus". Patarkite, ka daryti: - ar palikti darzelio "nulinuku" grupeje metams ir po to leisti i vidurine; - ar i priesmokykline klase jau leisti i pradine mokykla ir tada nebekaitaliot jau iki kol keturias klases baigs? LABAI lauksiu komentaru!
Domina įvairios numonės, nes iki šiol negaliu nurimt, ar teisingai pasirinkau
Jei būtų galimybė rinktis, "priešmokyklinuką" paliktumėt "mišrioj" amžiumi grupėj, ar geriau leistumėt į bendraamžių kolektyvą? Kodėl? Įdomūs visi argumentai, ypač, jau praėjusių šitą etapą
Užvedžiau temą darželių temoj, bet nelabai kas pasisakė, tai paklausiu čia
Kad vesiu į paruošiamąją klasę - grupę darželyje, tai čia be kalbų, bet turiu kitą dilemą Labai tikiuos, kad protingai pasirinkau vaiką perkeldama pas bendraamžius, bet vistiek naktim nesimiega Mano galva, tai kažkoks nesusipratimas ir beveik neįmanoma paruošt vaiką mokyklai, kai šalia ir trimetis su mašinyte birbia. PAsidalinkit patirtim kas jau susidūrė su tokia situacija. Jau nekalbu, akd mažiukų gaila (mano mažasis lieka tam tarpe), nes pagal paaiškinimus, kol didieji "mokinsis", mažiukai miegamajam pasėdėt gali QUOTE(a79 @ 2010 04 22, 19:37) Užvedžiau temą darželių temoj, bet nelabai kas pasisakė, tai paklausiu čia Kad vesiu į paruošiamąją klasę - grupę darželyje, tai čia be kalbų, bet turiu kitą dilemą Labai tikiuos, kad protingai pasirinkau vaiką perkeldama pas bendraamžius, bet vistiek naktim nesimiega Mano galva, tai kažkoks nesusipratimas ir beveik neįmanoma paruošt vaiką mokyklai, kai šalia ir trimetis su mašinyte birbia. PAsidalinkit patirtim kas jau susidūrė su tokia situacija. Jau nekalbu, akd mažiukų gaila (mano mažasis lieka tam tarpe), nes pagal paaiškinimus, kol didieji "mokinsis", mažiukai miegamajam pasėdėt gali Mano manymu pasiruošimas mokyklai yra labai labai svarbu. Jau esu rašius kitose temose, kad pirmokų programos išties yra labai sunkios. Mano jaunylė dabar antrokė, bet puikiai pamenu, kaip pirmoje klasėje pirmą diktantą ji rašė spalio mėnesį. Kaip, vaikas, kuris į pirmą klasę ateina silpnai pasiruošęs galętų tai padaryti - man mįslė iki šiol. O juk pirmoji klasė tai taip svarbu, nes etiketės oi kaip greit limpa. "Lėtas", "nesusikaupia", "tingi"... O kur čia susikaupsi, jei iš tavęs prašo dalykų, kurie kaip kosmosas atrodo. Patarčiau leisti į pauošiamą klasę ne į darželį o į mokyklą. Juolab, kad yra mokyklų su prailgintom grupėm ir su maitinimu jose.
Mes lankem darzeli iki 7 metu, o savaitgaliais "Sestadienines" pamokeles musu busimoj mokykloj
Sveikos,
gal žinot, kaip reikia mokėt, jei vaikas neina kelias dienas į paruošiamą, kurią lanko daržely? Ar irgi reikia mokėt kaip ir darželinukų grupėj? QUOTE(jurda @ 2010 08 30, 12:46) Reikia mokėti, nes mokate už maitinimą, išskyrus atvejus, kai tėvai dirba slenkančiu grafiku arba vaikas serga. Tuomet tos dienos yra pateisinamos, mokėti už maistą nereikia.
o gal yra kazkokie reikalavimai, ka vaikas turi moket atejes i pirma klase? Jeigu ypatingu nera, tai koks skirtumas kur leist.
QUOTE(skruzdeda @ 2010 08 30, 19:37) o gal yra kazkokie reikalavimai, ka vaikas turi moket atejes i pirma klase? Jeigu ypatingu nera, tai koks skirtumas kur leist. Yra Priešmokyklinio ugdymo (-si) programa, jos privalo laikytis tiek mokyklų, tiek darželių pedagogai, todėl skirtumas tik toks, kad darželyje vaikas gali išbūti visą dieną ir gauti maitinimą, o mokykloje - atėjo, pabuvo pamokėlėse, išėjo...
kas tos privacios mokyklos?
dabar tiak skambinau i darzeli del paruosiamuku grupes. sake reik issirinkti 2 darzelius ir kai ateis laikas tada kompiuteris pats vaikus ismetys pagal vietu skaiciu
Pas mus darželyje yra priešmokyklinė grupė, daba ją lankom
Mane irgi kankina klausimas. Ar gali vaikas pradėt lankyti iš karto 1 klasę? Mes nenorime eiti į priešmokyklinę grupę, nes keisis auklėtojos ir t.t Skaityti jau mokame.
QUOTE(Fijora @ 2011 01 17, 23:21) Mane irgi kankina klausimas. Ar gali vaikas pradėt lankyti iš karto 1 klasę? Mes nenorime eiti į priešmokyklinę grupę, nes keisis auklėtojos ir t.t Skaityti jau mokame. Keistai cia pamastet.. Neuztenka moketi skaityti... Nieko ner blogiau, nei vaikas netaisyklingai ismokytas rasyti ir skaityti namuose. Paskui mokytojos vargsta.. O ir kaip isivaizduojate vienus metus persokti? Tam reikia islaikyti pedagogineje - psichologineje tarnyboje gebejimu testa, kad be specialaus pasirengimo norite i mokykla.. Kaip ir jei sugalvotumete tiesiai i antra ar trecia klase ateiti, net jei vaikas laaabai protingas - reiktu ta irodyti valstybineje istaigoje ir parasu bei antspaudu patvirtinti. O aukletojos del to ir pasikeicia (tam as irgi nepritariu ir manau, kad visos turetu issilaikyti specialu kursa, kaip parengti vaikus mokyklai, kad nereiktu keistis), bet kol kas keiciasi - nes reiskia jusu aukletoja nemoka paruosti vaiko mokyklai (arba neturi tam reikalungo issilavinimo, nors gal ir visai puiki yra), tad vaikai eina pas ta - kuri tai mokinosi daryti specialiai. Juk Jus nesimokinote specialiai - ruosti vaiko mokyklai? Tad kodel manote, jog jei Jusu puikiai dabartinei aukletojai neleidziama vaiko ruosti, Jus ta padarysit lengvai ir, kad tai juoku darbas ir "uztenka moketi skaityti"?! Atsiprasau uz per ilga litanija, bet tai tiesiog impulsyvi reakcija
Pas mus gavosi taip, kad vaika pervedeme i privacia mokykla, nulinuku klase vos 5 metuku. Musu darzelyje grupeje buvo 28 vaikai nuo 3 iki 7 metuku. Sakykite prasau, koks parengimas vaiko mokyklai, kai salia yra ir vaikiukai, kurie dar su pampersais, patys nemoka pavalgyti ir jiems tikrai reikia daug prieziuros, laiko. Aukletoja ir auklyte manot spedavo?
Mergyte musu buvo is greiciau viska gaudanciu...ji norejo mokytis ir tiesiog iszyze ausis, kad nori mokytis. Pacios zinote kaip lengva pereiti i kita darzeli Vilniuje....Lengviau buvo privacia mokykla lankyti (finansai leido) Nors vaikas protingas, bet i 1 klase anksti vos 5-keriu. Labai ramiai, perejome i gimnazijos nuline klase. Mokytojai pasikeite, klases draugai pasikeite, o ir pats mokymas, taip pat pasikeite, tad vaikui jokios traumos nebuvo, viskas jai patiko, laiminga. Po ko, padareme ta psichologini testa (kuris tap kitko tera tik rekomenduojamasis o ne galutinai nusprendizntis) ir 6m. amziaus lankome pirmaja klase. Manau, kad labai daug priklauso nuo paties vaiko. Ir jau gyvenime taip bus, kad aplink vaika viskas pastoviai keisis, ne tik mokytojos , aukletojios, bet ir draugai, aplinka, daug kas. Mums gavosi taip, ir tiesa sakant, visai esame patenkinti. |