pliusai ir minusai
ačiū
pliusai ir minusai ačiū QUOTE(jurgitux1978 @ 2009 02 22, 20:34) pliusai ir minusai ačiū Pliusai darželio: priimtinas vaikams dienos režimas, galima palikti visai dienai, vaikai pavalgę kelis kartus dienoje. Pliusai mokyklos:vaikas pratinasi prie mokyklos aplinkos, daugiau laiko skiriama įv. pratyboms...bet...būna tik iki pietų,o tai sudaro problemą dirbantiems tėveliams. Aš tai leisčiau į darželį, tegul dar pasidžiaugia vaikyste. QUOTE(sonsa @ 2009 02 22, 23:34) Pliusai darželio: priimtinas vaikams dienos režimas, galima palikti visai dienai, vaikai pavalgę kelis kartus dienoje. Pliusai mokyklos:vaikas pratinasi prie mokyklos aplinkos, daugiau laiko skiriama įv. pratyboms...bet...būna tik iki pietų,o tai sudaro problemą dirbantiems tėveliams. Aš tai leisčiau į darželį, tegul dar pasidžiaugia vaikyste. ačiū už išsakytą nuomone laukiu daugiau pasisakymų
Manau ir aš leisiu darželyje,nebent dauguma grupės išeis į mokyklą.Spės dar ištikro prisipratinti dar prie tos mokyklos,o ir visą dieną užimti.
o kaip manote gal mokykloje geriau paruošia negu darželyje, man tai irgi labiau priimtinesnis darželis.mano tai nelabai nori mokytis, net visų raidžių nemoka
QUOTE(jurgitux1978 @ 2009 02 24, 17:41) o kaip manote gal mokykloje geriau paruošia negu darželyje, man tai irgi labiau priimtinesnis darželis.mano tai nelabai nori mokytis, net visų raidžių nemoka Viskam savas laikas. Vaikui pusmetis daug ką reiškia. O mokykloje paruosiamos grupės tiems vaikams geriau, kurie nelankė darželio. Kad priprastų prie mokyklos ir t.t. Tiek darželyje, tiek mokykloje dirbama paruosiamose pagal tą pačią programą.Skaityti tikrai niekas nemokina. Tam mokykla pradinė.Su raidėm susipažįsta, bet jei nelenda vaikučiui į galvelę, tai niekas ir nebruka per prievartą, išmoks vėliau... QUOTE(jurgitux1978 @ 2009 02 24, 16:41) o kaip manote gal mokykloje geriau paruošia negu darželyje, man tai irgi labiau priimtinesnis darželis.mano tai nelabai nori mokytis, net visų raidžių nemoka Nemanau, kad skiriasi paruosimas del to, kur vaikas buvo ruosiamas mokyklai. Daug svarbiau, koks pedagogas ruosia ir dar labai nuo vaiko noru ir gebejimu viskas priklauso.
Ir aš manau, kad skiriasi paruošimas darželyje ir mokykloje.Na ir, aišku, nuo pedagogo daug kas priklauso. Sesers vaikas eina į paruošiamą gr. mokykloje, o mano - į paruošiamą gr. darželyje. Pasikalbam ir susidarau vaizdą(stengiuos matyt objektyviai), kad darželyje daugiau veiklos. Jie turi laiko pažaisti, daugiau pabendrauti, (pas maniškį dar vykdoma Zipio programėlė), maždaug kas mėnesį atvyksta spektakliukai, koncertukai, švenčia šventes, per atostogas gali eiti į darželį(mokyklėlėj-ne).Taigi, ne tik pasimoko. Beje, kaip čia kažkas rašė, kad nemoko skaityti.Pas mano sūnų darželyje ikimokyklinukus moko(pati matau, kaip auklėtoja su 1 vaiku raideles dėlioja ir skaito).Sakė auklėtoja, kad tik 2 vaikams dar nesigauna.
HELP!
Mano dukra si rudeni turi eiti i "paruosiamukus". Patarkite, ka daryti: - ar palikti darzelio "nulinuku" grupeje metams ir po to leisti i vidurine; - ar i priesmokykline klase jau leisti i pradine mokykla ir tada nebekaitaliot jau iki kol keturias klases baigs? LABAI lauksiu komentaru!
kazkaip dazniausiai vaikuciai i paruosiama - priesmokykline eina tame paciame darzelyje
Kodėl tau kilo mintis leisti į paruošiamąją klasę mokykloje? Aš tikrai palikčiau darželyje. Įprasta vaikui aplinka, draugai. Be to ir tėvams patogiau- gali vaiką pasiimti po darbo. Iš mokyklos reikėtų pasiimti anksčiau.
As leisciau i darzelio grupe
Siaip tai jau apsisprendziau, i paruosiama leisiu darzelyje, o nuo kito rugesjo zygiuosim i "Silainiu" vidurine. Vakar buvau atviru duru dienoje busimiems pirmokams. Man patiko
Pernai ir mums buvo iskiles sis klausimas - apsisprendeme leisti i ta pacia darzelio grupe ir nesigailime.
Nuleme tie argumentai, jog darzelyje vaikas priziurimas visa darbo diena (mokykloje yra privalomos 4 darbo val.), laika praleidzia su tokiais pat bendraamziais, jis yra pamaitinamas, miega poguli (o jam tai reikalinga), zaidzia lauke, aukletoja pazistama ir reikli, o taip pat yra ugdomas pagal ta pacia priesmokyklinio ugdymo programa. Del ugdymosi kokybes ir kiekybes, manau atsakingai galiu teigti, kad tai priklauso nuo aukletojos ar mokytojos. Programa ta pati, taciau kiekvieno pedagogo pagal save individualizuota, skiriasi ugdytinu kompetenciju prioritetai, darbo metodai, kruviai, reikalavimai, pratybeles, o, galiausiai, ir pedagogu asmenines savybes. Vieni linke i akademinini mokyma, skuba vaikus ismokyti skaityti, rasyti, kitiems svarbu menine raiska, kurybiskumo, saviraiskos ugdymas, dar kitiems socialinis brandumas, vaiku savivoka, savikontrole, atsakomybe ir pan. O prie viso sito pridekim dar savo vaiku "individualuma" Tad jei jums tinka darzelio riezimas, aukletoja, siulyciau pasilikti. Linkiu jusu priesmokyklinukui kuo geresnio tevu sprendimo
Leiskite į darželio paruošiamą grupę,argumentai Už jau buvo paminėti. O mokykloje vis tiek truputį kita tvarka. Iš savo praktikos galiu pasakyti,kad kai kuriems septynių metų vaikučiams pirma klasė būna tikras išbandymas. O kiti pripranta greitai ir lengvai. Taigi,manau dar neskubėkit.
Sveikos.As susiduriau su panasia problema.Rudeni sunus turetu eiti paruosiamaja grupe.Siuo metu gyvenam mazame miestelyje,bet paciam rajone tokios grupes tik mokyklose,aisku,iki pietu.Is pazistamu mokytoju atsiliepimu suzinojau,kad vaikai ateje is paruosiamosios gabesni ir jiems geriau sekasi,negu tiems,kurie ateina po darzelio.Zinoma,yra isimciu.Buvau nusiteikusi leisti i paruosiamaja.Situacija susikloste taip,kad nusimato darbas sostinej ir greiciausiai teks vaziuoti ten gyventi(nuomuotis).PRASAU PATARIMU
QUOTE(Chameleone @ 2009 05 04, 15:27) Is pazistamu mokytoju atsiliepimu suzinojau,kad vaikai ateje is paruosiamosios gabesni ir jiems geriau sekasi,negu tiems,kurie ateina po darzelio. Pirmą kartą tai girdžiu. Dvi mano artimos giminaitės yra pradinukų mokytojos. Jos niekada nieko panašaus nėra sakiusios. Tik minėdavo, kad skiriasi pirmokėliai, kurie lankė darželį ir tie, kurie iki priešmokyklinės grupės (klasės) sėdėjo namie. Tokiems vaikams dažniausiai pirmoje klasėje būna kiek sunkiau.
O mano nuomonė, kad priklauso, ne nuo darželio, ar nuo mokyklos...priklauso nuo pačios mokytojos, ar auklėtojos...mūsų atveju daržely buvo lb gera auklėtoja, ir tikrai ruošė puikiai prišmokyklinius, mačiau pati nes mūsų grupė buvo sujungta ikimokyklinukai su priešmokyklinukais,,...bet mes lankom mokykloje priešmokyklinę grupę, kadangi turėjom bėdų su miegu darže...
QUOTE(INGRID24A @ 2009 05 06, 08:46) O mano nuomonė, kad priklauso, ne nuo darželio, ar nuo mokyklos...priklauso nuo pačios mokytojos, ar auklėtojos...mūsų atveju daržely buvo lb gera auklėtoja, ir tikrai ruošė puikiai prišmokyklinius, mačiau pati nes mūsų grupė buvo sujungta ikimokyklinukai su priešmokyklinukais,,...bet mes lankom mokykloje priešmokyklinę grupę, kadangi turėjom bėdų su miegu darže...
Na pas mus tai darzelyje yra paruosiamoji grupe,o paskui tik y mokykla,bet as esu girdejus kad ir tose pradinese mokyklose yra paruosiamukai.
Pas mus kadangi tik vienas darzelis, su viena paruosiamuku grupe. Tai dauguma vaiku eina i pradines mokyklos priesmokykline klase.
Darzelio priesmokykline grupe, tai tik isrinktiesiems, kas didesnes pakisas pasiulo
nors mano mažiui iki mokyklos dar tolokai bet jau dabar esu apsiprendusi kad į paruošiamąją klasę leisiu ten pat kur ir dabar
Aš leižiu į darželį. Vaikas ir pasimokęs, ir pamiegojęs, ir pavalgęs, ir pažaidęs. O kas mokykloje? Tik pasimokęs. Taigi .... darželis: mokykla .... 4 : 1
asada
QUOTE(oilgirl @ 2009 03 20, 16:45) HELP! Mano dukra si rudeni turi eiti i "paruosiamukus". Patarkite, ka daryti: - ar palikti darzelio "nulinuku" grupeje metams ir po to leisti i vidurine; - ar i priesmokykline klase jau leisti i pradine mokykla ir tada nebekaitaliot jau iki kol keturias klases baigs? LABAI lauksiu komentaru! Kadangi Jūsų dukrai rugsėjo pirmą dieną bus šešeri metai vienas mėnesis ir dvidešimt aštuonios dienos, ji gali drąsiai keliauti į priešmokyklinę grupę. O kur, tai siūlyčiau atsižvelgti į dukrytės sugebėjimą prisitaikyti SĖkmės Psichologė Ramunė www.blogas.lt/vaikopasaulis
Turiu klausimuką
Turiu kvailą klausimą. Jei vaikas nelanko darželio... ta prauošiamoji grupė yra privaloma prieš mokyklą?
manau kad neprivaloma, bet vaikas geriau adaptuosis pirmoje klaseja
QUOTE(jurgitux1978 @ 2009 02 24, 16:41) o kaip manote gal mokykloje geriau paruošia negu darželyje, man tai irgi labiau priimtinesnis darželis.mano tai nelabai nori mokytis, net visų raidžių nemoka Paruošiamoji grupė turi tik supažindinti su raidėmis ir skaičiais, o mokinsis vaikas 1 klasėje QUOTE(Osvile @ 2009 09 22, 09:08) Turiu kvailą klausimą. Jei vaikas nelanko darželio... ta prauošiamoji grupė yra privaloma prieš mokyklą? Nemanau, kad paruošiama grupė privaloma
Dėkui, mergaitės
Maniskiui kovo men. jau sueis 6 metai ir keliausime i priesmokykline klase.
Gal kas patartumete Kaune gera priesmokyklines grupes mokytoja/aukletoja. Butu puiku, jei tie priemokyklinukai paskui jau kartu eitu ir i pirma klase. Busiu labai dekinga QUOTE(asara1 @ 2009 12 28, 16:22) Maniskiui kovo men. jau sueis 6 metai ir keliausime i priesmokykline klase. Pirmiausia noriu atkreipti dėmesį, kad priešmokyklinė grupė ir priešmokyklinė klasė nėra vienas ir tas pats. Gal kas patartumete Kaune gera priesmokyklines grupes mokytoja/aukletoja. Butu puiku, jei tie priemokyklinukai paskui jau kartu eitu ir i pirma klase. Yra keletas priešmokyklinio ugdymo modelių: Priešmokyklinė grupė darželyje, kur parastai dirba 2 priešmokyklinio ugdymo pedagogės. Šį priešmokyklinio ugdymo modelį paprastai renkasi tėvai, kurių vaikai jau lanko darželį. Čia vaikai ir pasimoko, ir pavalgo, ir pailsi, ir prižiūrėti visą darbo dieną. Vaiko ugdymas labiau orientuotas į žaidybinę veiklą. Be abejo, į priešmokyklinio ugdymo grupes darželyje priimami ir aksčiau nelankę vaikai. Dažnai pasitaiko, kad didžioji dalis priešmokyklinės grupės vaikų eina į tą pačią klasę mokykloje. Priešmokyklinė klasė mokykloje, kur dirba priešmokyklinio ugdymo mokytoja. "Pagal nutylėjimą", pasirinkus šį modelį, vaikas eina į pirmą klasę toje pačioje mokykloje, su taip pačiais vaikais. (Žinoma, niekas nedraudžia rinktis ir kitą mokymo įstaigą.) Ugdymas labiau akademiškas (Nors iš esmės priklauso nuo mokytojos nuostatų ir gebėjimo atsižvelgti į vaiko poreikius). Mokykloje vaikas išbūna tik dalį dienos. Kitų modelių neaprašinėsiu, nes nemanau, kad bus aktualūs.
Turim karčios patirties iš priešmokyklinio ugdymo grupės,nors iki šio rudens darželiu buvom itin patenkinti.
Per dieną daug pamokėlių.Vaikai verkia,skundžiasi,kad nespėja,nesupranta,kad auklėtojos rėkia,žaisti nėr kada... Kadangi nauja grupė ir auklėtojos,kad dukra jaustųsi saugiau,įdėjom mėgstamą žaisliuką-uždraudė! Jei sergam-gaunam NAMŲ DARBŲ Bandysiu perkelt į kitą grupę,bet labai gaila palikt vaikus ir jų tėvelius... Naiviai įsivaizdavau,kad galėsiu šį rudenį neleist į mokyklą,nes neturės septynerių. Deja,deja-pasirodo,yra kažkoks mistiškas Mokinio krepšelis,kuris suteikiamas vieną kart...O jei vaikas dar nesubrendęs mokyklai,rekomenduojama palikti pirmoj klasėj kartoti kurso!!!!! QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 07, 14:34) Per dieną daug pamokėlių.Vaikai verkia,skundžiasi,kad nespėja,nesupranta,kad auklėtojos rėkia,žaisti nėr kada... Bet jau iš kur atsirado tokios kikimoros auklėtojos? *** Jei sergam-gaunam NAMŲ DARBŲ Bandysiu perkelt į kitą grupę,bet labai gaila palikt vaikus ir jų tėvelius... *** Deja,deja-pasirodo,yra kažkoks mistiškas Mokinio krepšelis,kuris suteikiamas vieną kart...O jei vaikas dar nesubrendęs mokyklai,rekomenduojama palikti pirmoj klasėj kartoti kurso!!!!! Priešmokyklinis ugdymas dar nėra formalus (t.y. neprivalomas), vaikas neprivalo "išeit" programą ir juo labiau neturi gauti jokių namų darbų Labai užjaučiu *** Mokinio krepšelis visai ne mistiškas, o labai "apčiuopiamas": buvo apie 4 500 Lt į mėnesį
[quote=Skiautelė,2010 01 07, 15:34]
Turim karčios patirties iš priešmokyklinio ugdymo grupės,nors iki šio rudens darželiu buvom itin patenkinti. Per dieną daug pamokėlių.Vaikai verkia,skundžiasi,kad nespėja,nesupranta,kad auklėtojos rėkia,žaisti nėr kada... Jei sergam-gaunam NAMŲ DARBŲ QUOTE(klopedija @ 2010 01 07, 15:28) Bet jau iš kur atsirado tokios kikimoros auklėtojos? Priešmokyklinis ugdymas dar nėra formalus (t.y. neprivalomas), vaikas neprivalo "išeit" programą ir juo labiau neturi gauti jokių namų darbų Labai užjaučiu *** Mokinio krepšelis visai ne mistiškas, o labai "apčiuopiamas": buvo apie 4 500 Lt į mėnesį Mieloji,dar apšviesk mane,kur tie pinigėliai panaudojami.Nes mes patys perkam ir priemones,ir pratybas,ir dar į fondą metamės+muilas,tualetinis,servetėlės,nosinėlės... Užjaučiu jaunas šeimas,kurioms reikia išruošt į darželį du vaikus QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 10:12) Taip pat, kaip ir mokyklose: šildymui, apšvietimui, vendeniui; grupės ugdymo priemonėms: enciklopedijoms, žemėlapiams, kalendoriams, galų gale apmokamos edukacinės išvykos. Atkreipkit dėmesį, kokios priešmokyklinio ugdymo grupėje priemonės. Iš jūsų rinkliavų tikrai neįmanoma tiek visko pripirkti.Priešmokyklinėj grupėj Jūs mokate tik už maistą. Higienos priemonės, asmeninės kanceliarinės prekės už krepšelio lėšas neperkamos, nes tai nėra ugdymo priemonės. QUOTE(klopedija @ 2010 01 08, 13:11) Taip pat, kaip ir mokyklose: šildymui, apšvietimui, vendeniui; grupės ugdymo priemonėms: enciklopedijoms, žemėlapiams, kalendoriams, galų gale apmokamos edukacinės išvykos. Atkreipkit dėmesį, kokios priešmokyklinio ugdymo grupėje priemonės. Iš jūsų rinkliavų tikrai neįmanoma tiek visko pripirkti. Priešmokyklinėj grupėj Jūs mokate tik už maistą. Higienos priemonės, asmeninės kanceliarinės prekės už krepšelio lėšas neperkamos, nes tai nėra ugdymo priemonės. kad visas ekskursijas apmokam patys ir apie jokias ugdymo priemones negirdėjau tą "kašutę"gauna tik paruošiamukai,tai kodėl iš tų lėšų apmokamas šildymas,vanduo,elektra? nesikabinėju,tiesiog bandau suprast. Nes per tą nelemtą terbelę privalau leist vaiką į mokyklą QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 15:09) kad visas ekskursijas apmokam patys Žinote, pas mus buvo bendruomenės susirinkimas, direktorė, buhalterė, ūkvedė tėvams 2 valandas visa tai aiškino. Tėvai išėjo sukaitę, bet mažai ką supratę. ir apie jokias ugdymo priemones negirdėjau tą "kašutę"gauna tik paruošiamukai,tai kodėl iš tų lėšų apmokamas šildymas,vanduo,elektra? nesikabinėju,tiesiog bandau suprast. Nes per tą nelemtą terbelę privalau leist vaiką į mokyklą O aš taip pat negaliu suprantamai paaiškint, nes man iki finansų "šviesmečiai" Tai ne Jūs apmokate už visą darželį, tai valstybė tiek moka už vaiko ugdymą ir išlaikymą darželyje. Skirtumas tarp ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo finansavimo skiriasi tuo, kad ikimokyklinių grupių vaikų išlaikymą finansuoja savivaldybė, o priešmokyklinių grupių vaikai "krepšelius" gauna iš švietimo ministerijos. Aišku, nėra tiksliai taip, kaip pasakiau, bet esmė, kad tos lėšos imamos iš skirtingų "tumbačkų" Jeigu Jus domina visi tie finansai, kreipkitės į įstaigos direktorę. Čia nėra nieko smerktino, kad tėvai nori žinoti. QUOTE(Skiautelė @ 2010 01 08, 15:09) kad visas ekskursijas apmokam patys Klopedija kalbėjo ne apie vaikų ekskursijas, o apie pedagogų edukacines išvykas.
Mano lanko paruošiamukus darželyje,parašo kelias raideles,paskaičiuoja,po biškutį skaityti mėgina ir tiek,o daugiau darbeliai visokie,žaidimai,dainavimai.
QUOTE(klopedija @ 2010 01 08, 15:50) Ne!!! O tai ką? Juk vaikų ekskursijos ar išvykos iš krepšelio neapmokamos. Kaip supratau Skiautelė apie tai ir kalbėjo. Be to pedagogų edukacinės išvykos, seminarai ir pan. tikrai apmokami iš krepšelio. Na, bet ir šypsenėlė tavo poste QUOTE(Nireglina @ 2010 01 08, 17:42) Be to pedagogų edukacinės išvykos, seminarai ir pan. tikrai apmokami iš krepšelio. Nagi, nagi? Prašau prasiplėsti *** Na, bet ir šypsenėlė tavo poste *** Nepatinka šypsenėlė, gali būti ir tokia: , ir tokia: , ir tokia: . Rinkis, kokia patinka.
QUOTE(klopedija @ 2010 01 08, 18:20) Nagi, nagi? Prašau prasiplėsti Kažkurios iš mūsų sutrikęs regėjimas. Aš šios temos pavadinimą perskaičiau taip- "Priešmokyklinis ugdymas- KUR?" Kaip perskaitei tu?
Tai jau, gerbiamoji, nesugebate atsakyti?
O mano regėjimas tikrai sutrikęs, bet tai netrukdo man atsakyti į mamoms rūpimus klausimus
Mergicos,nesibarkit
klopedija, gel ne mėnesiui tiek skiriama, o metams? Pati dirbu mokykloj ir tiek vaikui net mokykloj neskiriama
Papildyta: QUOTE(klopedija @ 2010 01 07, 15:28) *** Mokinio krepšelis visai ne mistiškas, o labai "apčiuopiamas": buvo apie 4 500 Lt į mėnesį Nes įsivaizduojam, jei mėnesiui, t.y. 90 000 lt 20 vaikų grupei priešmokyklinei. Oho O jei metam tai galiu pasakyt, akd tada ne kitaip, kaip mokykloj: išvykom klasei išeina maždaug 115 lt, mokytojams kvalifikacijai apie 100 lt, kita vadovėliams, mokytojų, vadinasi ir priešmokyklinių grupių auklėtojų, algoms ir kas lieka ūkinėms reikmėms, nuo vaiko pan 200 lt visiems valikliams, plovikliams, šluostėms, kanceliarinėms prekėms, spausintuvų dažam, popieriui ir t.t. Papildyta: Va radau, kad mokinio krepšelio lėšų dydis vienam mokiniui 3,059 tūkst. Lt. per metus. Čia konkrečiai priešmokyklinei grupei. |