Nutariau ir aš pasidalint KARKOS gaminomo receptu
Daroma taip: pirmiausia šiek tiek apverdama, na kokį 10 min., vien tam, kad išsiskirtų iš mėsos tai, ką vadiname putomis.Tada viską pilam lauk, nuplaunam karką švariu vandeniu (beje, kaip ir kiekvieną verdamą mėsą, ypač kiaulieną), druskinam, pipirinam, prieskoniams įtrinam kaip kam norisi ir dedam į tą sunkų, ketinį puodą. Tada į jį metam susmulkinto česnako, pjaustom morkų, saldžiosios paprikos, vieną didelį pomidorą be odelės ir pora didelių saujų pupelių. Užpilam vandeniu, kad beveik apsemtų karką, uždengiam ir troškinam ant labai mažos ugnelės apie pora val. Vis reikia patikrint, kad vandens labai nenugaruotų, nes esmė tame, kad prie karkos kartu troškinasi ir nuostabus pupelių troškinys. Gaunasi kvapnus, skanus troškinys ir minkštutė karka Skanaus!
Beje, aš taip gaminu karką be kaulo. Bet turbūt nėra didelio skirtumo su ar be
Ir as kepu karka, labai patinka mano seimynai. Is vakaro primarinuoju, pipirai, druska, cesnakas, lauro lapelis, svogunas, morka. Viska smulkiai supjaustau ir itrinu karka, tada visa karka aptepu majonezu ir per nakti laikau saldytuve. Ryte dedu karka i kepimo rankove su visu majonezu ir prieskoninem darzovem. tada dedu i skarda, i skarda ipilu truputi vandens ir i orkaite. kepu 2 val vis apversdama. po to nuimu rankove ir dar kepu 20-30 min, kad paskrustu. kai nuimu rankove, aplink karka apdedu bulvemis, jos labai skaniai iskepa kartu su karka.
QUOTE(mamkaa @ 2008 08 30, 08:12)
Ir as kepu karka, labai patinka mano seimynai. Is vakaro primarinuoju, pipirai, druska, cesnakas, lauro lapelis, svogunas, morka. Viska smulkiai supjaustau ir itrinu karka, tada visa karka aptepu majonezu ir per nakti laikau saldytuve. Ryte dedu karka i kepimo rankove su visu majonezu ir prieskoninem darzovem. tada dedu i skarda, i skarda ipilu truputi vandens ir i orkaite. kepu 2 val vis apversdama. po to nuimu rankove ir dar kepu 20-30 min, kad paskrustu. kai nuimu rankove, aplink karka apdedu bulvemis, jos labai skaniai iskepa kartu su karka.
sakai dedi i kepimo rankove ar iskepa pilnai joje? gal reiketu pameginti ir man
tikrai taip, kuo geriausiai ir puikiausiai kepimo rankoveje iskepa.
QUOTE(mamkaa @ 2008 08 30, 11:12)
tikrai taip, kuo geriausiai ir puikiausiai kepimo rankoveje iskepa.
na reiks tada isbandyti
O kokioj temperatūroj reikia kepti?
QUOTE(Agniska @ 2008 09 17, 09:32)
O kokioj temperatūroj reikia kepti?
aš kepiau apie 180-200
Karką kepu taip, kaip iš mamos esu išmokusi Ištrinu mėgstamais prieskoniais (privalomai lauro lapas, pipirai, druska, o toliau žolelės savo nuožiūra, man patinka Viduržemio jūros prieskonių mišinys iš Santa Maria) ir - gausiai - krienais bei garstyčiomis; suvynioju į foliją ir dedu į šaldytuvą marinuotis, minimum per naktį, o dar geriau parai (yra tekę ir ilgiau ). Kepu 200 laipsnių temperatūroje, į skardą pilu vandens ir stebiu, kad neišgaruotų, vis papildau - taip garuose kepama karka būna sultingesnė Pabaigoj apie 15-20 minučių išvynioju iš folijos, kad paskrustų. Odelė nebūna traški, bet man taip labai skanu. Beje, kepimo trukmė - labai paprastai nustatoma - kilogramui karkos svorio daugmaž valanda kepimo
QUOTE(jungle @ 2008 08 25, 16:55)
Nutariau ir aš pasidalint KARKOS gaminomo receptu
Daroma taip: pirmiausia šiek tiek apverdama, na kokį 10 min., vien tam, kad išsiskirtų iš mėsos tai, ką vadiname putomis.Tada viską pilam lauk, nuplaunam karką švariu vandeniu (beje, kaip ir kiekvieną verdamą mėsą, ypač kiaulieną), druskinam, pipirinam, prieskoniams įtrinam kaip kam norisi ir dedam į tą sunkų, ketinį puodą. Tada į jį metam susmulkinto česnako, pjaustom morkų, saldžiosios paprikos, vieną didelį pomidorą be odelės ir pora didelių saujų pupelių. Užpilam vandeniu, kad beveik apsemtų karką, uždengiam ir troškinam ant labai mažos ugnelės apie pora val. Vis reikia patikrint, kad vandens labai nenugaruotų, nes esmė tame, kad prie karkos kartu troškinasi ir nuostabus pupelių troškinys. Gaunasi kvapnus, skanus troškinys ir minkštutė karka Skanaus!
Daroma taip: pirmiausia šiek tiek apverdama, na kokį 10 min., vien tam, kad išsiskirtų iš mėsos tai, ką vadiname putomis.Tada viską pilam lauk, nuplaunam karką švariu vandeniu (beje, kaip ir kiekvieną verdamą mėsą, ypač kiaulieną), druskinam, pipirinam, prieskoniams įtrinam kaip kam norisi ir dedam į tą sunkų, ketinį puodą. Tada į jį metam susmulkinto česnako, pjaustom morkų, saldžiosios paprikos, vieną didelį pomidorą be odelės ir pora didelių saujų pupelių. Užpilam vandeniu, kad beveik apsemtų karką, uždengiam ir troškinam ant labai mažos ugnelės apie pora val. Vis reikia patikrint, kad vandens labai nenugaruotų, nes esmė tame, kad prie karkos kartu troškinasi ir nuostabus pupelių troškinys. Gaunasi kvapnus, skanus troškinys ir minkštutė karka Skanaus!
Laba geras receptas. as panasiai dariau. super gavosi. tik as vietoje pupeliu zirnius kartu troskinau, o isemus karka aptepiau soju,cesnaku ir medaus padazu ir apskrudinau orkaitej
merginos padekite, pirkau parduotuveje rukyta karka su kaulu, atrode kad galima valgyti o atpjovus gabaliuka ohi ziur kad nera visai gerai isrukinta, ka patartumete man daryti, savaitgalis o niekaip nesugalvoju ka su tuo "smotu" daryti nei tai kepti nei tai virti... labai lauksiu zinuciu
QUOTE(georgiana @ 2008 10 17, 17:27)
merginos padekite, pirkau parduotuveje rukyta karka su kaulu, atrode kad galima valgyti o atpjovus gabaliuka ohi ziur kad nera visai gerai isrukinta, ka patartumete man daryti, savaitgalis o niekaip nesugalvoju ka su tuo "smotu" daryti nei tai kepti nei tai virti... labai lauksiu zinuciu
Man atrodo,kad su tavo pirkta karkute galima pasielgti dvejopai-įmesti puodan i išvirti rūgštynių sriubą,nes nuo rūkytos labai geras aromatas,arba pasigaminti čili.Paprastai tai čili darau su žalia mėsa,bet teko ir su užsilikusiais šašlykais,tai manau,kad ir su karkute bus neblogai,tik nekepink.
Pasimerk pupelių,susipjaustyk karkutę gabaliukais,pakepink svogūną ir viską bendrai puodan.Vandens,kad apsemtų,prieskonių-lauro lapų,pipirų,raudonėlio,aštrios paprikos galiuką.Baigiant įdėk pomidorų padažo.Skanaus
QUOTE(georgiana @ 2008 10 17, 17:27)
merginos padekite, pirkau parduotuveje rukyta karka su kaulu, atrode kad galima valgyti o atpjovus gabaliuka ohi ziur kad nera visai gerai isrukinta, ka patartumete man daryti, savaitgalis o niekaip nesugalvoju ka su tuo "smotu" daryti nei tai kepti nei tai virti... labai lauksiu zinuciu
sveiki
as esu bandžius karta ,,gelbėt" tokią karką
Pirmiausia paviriau, po to( per maktį) marinavau ir kepiau su bulvytėmis(tik trumpiau). Vyrui visai patiko...