Vyras nupirko 3 (!) karkas. Kaip jas paruosti (marinuoti), ar reikia pries kepant apvirti. Nori, kad butu traski skurele - niekad tokio dalyko negaminau
Mano vyras mėgsta tas karkas, tai karts nuo karto tenka jas ruošt.
Aš tai darau labai paprastai. Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau. Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos...
Kadangi negavau greit atsakymo, tai dariau is intuicijos (o Ausrine tik patvirtino, kad teisingai dariau). Tik viriau nelabai ilgai, 40 min nuo uzvirimo, su pipirais, lauro lapais, galva svoguno (neturejau laiko pamarinuot).
Paskui i orkaite, pritrynus cesnako ir daug prieskoniu. Gavosi
na,megaites, sos ,gal dar ka nors apie karkas,parsiveziau is kaimo 2,sutryniau su prieskoniais uzvakar vakare. Reiktu siandien daryti alaus baliu vyrams,jauciu ,be apvirimo ,kepciau amzinybe?
Aš dariau panašei kaip jūs, tik dar verdant siūlyčiau įmesti morką. Marinuoti nemarinavau, nes nebuvo kada. Buvau sugalvojusi aptepti medumi, bet kai iškepiau tada ir prisiminiau.
Dar gal būtu visai skanu padaryti saldžiarūgštį padažą ir juo aptepti. daryčiau iš kinietiškų patiekalų skyrelio: česnakas, cukrus, actas ir dar kažkas. Tokį padažą pasidarai keptuvėje, šiuo atveju šiek tiek atvėsinčiau ir apliečiau ant karkos. Aš viriau apie 2h, o kepiau apie 1,5h, tai truputėlį apdžiuvo skūra, nors ir laisčiau viralu, kuriame kepė karka. Kiek jūs laiko kepate orkaitėje?
Na, man draugė irgi sakė, kad reikia apvirt, bet aš jos nepaklausiau - pritryniau prieskoniais, česnaku, garstyčiomis ir į orkaitę. Kepiau 2 val. Iškepė kuo puikiausiai, mėsytė nuo kaulų krito. Jaučiu ir greičiau būtų iškepę, tik aš pirmam kartui pabijojau rizikuot
aš irgi kepu be apvirimo tik įdedu į kepimo maišelį ir maždaug 1val-1,5val kepa na žiūrink kokio didžio
Labai noriu išmėginti
Aš noriu padaryti keptą karką su raugintais troškintais kopūstais ir virtom bulvėm. Tikslei nepasakysiu, bet man atrodo, kad apie 5Lt./kg, bet didžioji dalis svorio yra kaulas. O kaip jinai nesudžiūna, kai taip ilgai kepasi orkaitėje? Ar kuo nors pradžioj uždengiate?
AS TAI VYNIOJAU I FOLIJA JAU APVIRTA ,AISKU ,JEI KIAULE BUVO SENOKA ,TAI VIRDAMA IR KEPDAMA PRAZILSI.
Mano SUPERINIS variantas naudojamas kavinėse.
Nemarinuota karka dedi į puodą ir būtinai nugraibai putas tik po to dedi prieskuonius. Bet kokius, kokius tik norit. Svarbiausia vanduo turi būti posūris. Paverdat apie valandą (nors priklauso nuo dydžio, žodžiu mėsa turi būti minkštoka). Tada pasiruošiat aptepimą. Valgomas šaukštas medaus. šaukštas sojos ir česnako skiltelė. Viską sumaišyti ir aptepti karką, tada dėti i orkaitę ir kepti apie 30 min. (aš paleidžiu grilių). Nu ir viskas. Skanaus. QUOTE(Aušrinė @ 2004 03 20, 17:23) Mano vyras mėgsta tas karkas, tai karts nuo karto tenka jas ruošt. Aš tai darau labai paprastai. Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau. Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos... taip uzsimaniau paskaiciusi čia apie tas karkas
Net seilė nutįso. Vis tik namuose niekaip nepasiryžtu karkai........ geriau nusiperku parduotuvėje keptą kulniuką (atrodo taip vadinasi)
As tai pamarinuoju su visikiais prieskoniais,isverdu.Po to padarau tokius ipjovimus ir istepu garstyciom,pakepu orkaitej apie puse valandos.Viena karta,pries patiekiant,apipyliau spiritu ir padegiau.Atrode graziai...ir buvo be galo skanu
QUOTE(Aušrinė @ 2004 03 20, 17:23) Mano vyras mėgsta tas karkas, tai karts nuo karto tenka jas ruošt. Aš tai darau labai paprastai. Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau. Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos... ryt isbandysiu tavo receptuka, siandien pamarinuosiu, ryt kepsiu
na laaabai skanu
O aš nusipirkusi karka gerokai įtrinu įv. prieskoniais,ir kmynu ir cesnaku ir mesos prieskoniu. pagal fantazija,kelis lašelius aliejaus. Ir palieku kokioms 2-3 paroms įsimarinavimui. O po to i foliją arba kepimo maišelį ir kepu orkaitėj. Visi giria kas valgo
Nu man tai karka nenusiseka. Jau du kartus kepiau. Abu galvojau kad vyras is namu isvys
QUOTE(Diotima @ 2006 02 19, 18:43) Nu man tai karka nenusiseka. Jau du kartus kepiau. Abu galvojau kad vyras is namu isvys O kokia ji gaunasi? Kuo nevalgomumas pasireiškia? Kieta, šiaip neskani ar...? QUOTE(Diotima @ 2006 02 19, 18:43) Nu man tai karka nenusiseka. Jau du kartus kepiau. Abu galvojau kad vyras is namu isvys ale neisivaizduoju kaip ten turi nenusisekti, kad siuksliu dezej atsirastu
Nu visu pirma tai ji man smirda
QUOTE(Diotima @ 2006 02 21, 22:51) Nu visu pirma tai ji man smirda Tai gal tikrai čia ne receptas kaltas ar nenusisekimas, gal tiesiog tavo skonio receptoriams nepriimtinas reikalas tas;)
Gali ir taip buti
QUOTE(Diotima @ 2006 02 19, 18:43) Nu man tai karka nenusiseka. Jau du kartus kepiau. Abu galvojau kad vyras is namu isvys O gal tau pavyko nusipirkti kuilienos? Tada tai tikrai smirda
aš karkos marinavimui pasidarau tokią košelę iš česnakų, lauro lapų, druskos ir alyvų aliejaus. Karką truputį įpjaunu keliose vietose, ta košele aptepu ir palaikau kelias valandas iki kepimo. Koks aromatas mėsytės...
QUOTE(skraide @ 2005 11 29, 15:42) na,megaites, sos ,gal dar ka nors apie karkas,parsiveziau is kaimo 2,sutryniau su prieskoniais uzvakar vakare. Reiktu siandien daryti alaus baliu vyrams,jauciu ,be apvirimo ,kepciau amzinybe? labai liux kad ilgai laikei su prieskoniais dabar suvyniok į foliją ir kepk apie 2 val.tame laike pora kartų apversk.Po tų 2 val.praplėšk foliją ir pakepk dar apie 15 min.skanaus.
O jeigu apverdate apie valandą, tai kiek maždaug laiko tada kepate orkaitėje? Ir ar vyniojate į foliją?
Karką kepu troškintuve neuždengus dangčio-ir kepa ,ir troškinas vienu metu,tik kartais pavartyti reikia.O prieskonius naudoju panašius,kaip ir Saintlina-druska-česnakai,lauro lapai,į skystį dar kvepiantį piprą įmetu. Nei karto nenusivyliau rezultatu,o kvapai kokie...vaikai dar neiškepus apie viryklę sukinėdavos
Tai sudetate žalias karkas, kaip suprantu pilate į troškintuvą vandenį, išprieskoninate karką ir kepate?
Karką su prieskoniais prieš kepant gerai būtų bent porą val.šaldytuve palaikyti,o dar geriau-visą naktį.O tada žalią į troškintuvą.
Kepiau ir as vakar karka. Na, pirma apviriau, paskui dar orkaitej kepiau. Kol kepe - kvapas neispasakytai bjaurus
o aš šiandien kepsiu
QUOTE(Diotima @ 2006 02 19, 18:43) Nu man tai karka nenusiseka. Jau du kartus kepiau. Abu galvojau kad vyras is namu isvys nelabai suprantu kaip gali nenusisekti QUOTE(lanaa @ 2006 02 19, 19:06) QUOTE(dopa @ 2006 03 13, 15:52) o kokias dar karkas galima kepti? QUOTE(Kozete @ 2006 03 21, 09:32) O jeigu apverdate apie valandą, tai kiek maždaug laiko tada kepate orkaitėje? Ir ar vyniojate į foliją? aš tai verdu kol normaliai isverda, o i orkaite dedu, kad apskrustu skurytė, nes mums su vyru ji pati skaniausia QUOTE(*Violeta* @ 2006 03 28, 12:15) skanaus
Kepiau prieš kokią savaitę, gavosi fantastiškai
Kepiau tris karkas, dvi aptepiau garstyčių padažu (kažkur čia buvo), o kitą medaus padažu. Vieniems žmonėms patiko labiau su medumi, kitiems su garstyčiom. Man asmeniškai su garstyčiom. O prieš kepimą aš valandą apviriau jas su prieskoniais (prieš tai nemarinavau) ir aptepus padažiukais dar valandą ar pusantros kepiau. Gaila, kad vėlus vakaras buvo, bet toks maistas į gerą neišeina, nes baisiai skanu ir norisi dar ir dar. QUOTE(Kozete @ 2006 03 28, 15:06) Kepiau prieš kokią savaitę, gavosi fantastiškai Kepiau tris karkas, dvi aptepiau garstyčių padažu (kažkur čia buvo), o kitą medaus padažu. Vieniems žmonėms patiko labiau su medumi, kitiems su garstyčiom. Man asmeniškai su garstyčiom. O prieš kepimą aš valandą apviriau jas su prieskoniais (prieš tai nemarinavau) ir aptepus padažiukais dar valandą ar pusantros kepiau. Gaila, kad vėlus vakaras buvo, bet toks maistas į gerą neišeina, nes baisiai skanu ir norisi dar ir dar. paskaičiau ir aš uzsimaniau
panos, rytoj ir as kepsiu
laikykit kumscius uz mane
Sveikos,
na, as jau kepiau karką netgi keletą :lotuliukas:kartų, ir galiu pasakyti, kad nedariau nieko sudėtingo, o išėjo labai skaniai...manasis lapsėjo, net ausys linksėjo :)para šaldytuve su sauja kiaulienos prieskonių ant viršaus, verdu kol im lengvai mesa atsiskirt su šakute palaupius:), ištraukiu, dar šiek tiek prieskonių ir kepu 1.5 val:) Ir nieks nesmirda, nors jau laukiau kada gi tas kvapas pasklis
O kodėl turėtų pradėt smirdėt?
Jei pradeda smirdėti ,tuomet reikia prisiminti iš kur gavote tą karką ir kokio ji amžiaus
vakar gardziavomes kavinej siuo skanestu
karka niam niam kaip skanu, siandien vel ja uzmarinavau, tai sestadieni ja virsiu ir kepsiu, niam niam kaip laukiu
Na merginos ir aš šiandien kepsiu karką, pagal jūsų receptus eisiu pamarinuosiu pora valandų, po to pavirsiu ir tada į orkaitę vakare parašysiu kaip MB įvertino
Papildyta: O kaži jeigu dar šalia bulvyčių pakepčiau
O as karka kepu taip: Cia pas mus yra tokiu prieskoniu misinys "Style in Chainys" (Kinieciai beveik viska daro saldziai arba saldziaruksciai), tai va suberiu ji ant karkos, dar idedu truputi cukraus, druskos , soju padazo, alyvuogiu aliejaus. Viska gerai itrinu ir palieku parai. Tada dedu i skarda, kokius tris sluoksnius uzdedu folijos, bet neyvynioju karkos , o uzdedu ant skardos ir karkos, aplankstau ja ant skardos krasteliu. Kepu ziurint pagal kg. kilui dedu apie 40min ir dar dadedu + 30 min. na pvz. karka sveria 2 kg, tai kepu apie 1val 20min + 30min. viso gaunasi 1val.50min. orkaites temperatura apie 170, 160.
Gaunasi labai skani, minksta ir sultinga.
[Turėtų būti labai skanu
Paskaičiau ir man seilės varvėt pradėjo, tai ryt vakare sumarinuosiu, o šeštadienį kepsiu...tikiuos vyrui patiks, nes aš tai labai noriu...
Oi paskaičiau ir aš užsinorėjau. Kaip tik važiuoju apsipirkti maisto, tai nupirksiu ir porą karkučių
O ką patartumėt prie karkos garnyrui?
Kabas vakarėlis. Prisiskaičiau apie karkas prieš miegą, tai pilvas maršą pradėjo groti
Va,dariau neseniai karką, tai tikrai skanu buvo
|