Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kepta karka
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3
viva
Vyras nupirko 3 (!) karkas. Kaip jas paruosti (marinuoti), ar reikia pries kepant apvirti. Nori, kad butu traski skurele - niekad tokio dalyko negaminau sad.gif Padekit!
Aušrinė
Mano vyras mėgsta tas karkas, tai karts nuo karto tenka jas ruošt.
Aš tai darau labai paprastai.

Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau.

Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos...
viva
Kadangi negavau greit atsakymo, tai dariau is intuicijos (o Ausrine tik patvirtino, kad teisingai dariau). Tik viriau nelabai ilgai, 40 min nuo uzvirimo, su pipirais, lauro lapais, galva svoguno (neturejau laiko pamarinuot).
Paskui i orkaite, pritrynus cesnako ir daug prieskoniu. Gavosi thumbup.gif Labai traski skurele, tikrai labai gerai gavosi!
skraide
na,megaites, sos ,gal dar ka nors apie karkas,parsiveziau is kaimo 2,sutryniau su prieskoniais uzvakar vakare. Reiktu siandien daryti alaus baliu vyrams,jauciu ,be apvirimo ,kepciau amzinybe?
Kozete
Aš dariau panašei kaip jūs, tik dar verdant siūlyčiau įmesti morką. Marinuoti nemarinavau, nes nebuvo kada. Buvau sugalvojusi aptepti medumi, bet kai iškepiau tada ir prisiminiau. blush2.gif
Dar gal būtu visai skanu padaryti saldžiarūgštį padažą ir juo aptepti. daryčiau iš kinietiškų patiekalų skyrelio: česnakas, cukrus, actas ir dar kažkas. Tokį padažą pasidarai keptuvėje, šiuo atveju šiek tiek atvėsinčiau ir apliečiau ant karkos. mirksiukas.gif
Aš viriau apie 2h, o kepiau apie 1,5h, tai truputėlį apdžiuvo skūra, nors ir laisčiau viralu, kuriame kepė karka.
Kiek jūs laiko kepate orkaitėje?
Šiurpė
Na, man draugė irgi sakė, kad reikia apvirt, bet aš jos nepaklausiau - pritryniau prieskoniais, česnaku, garstyčiomis ir į orkaitę. Kepiau 2 val. Iškepė kuo puikiausiai, mėsytė nuo kaulų krito. Jaučiu ir greičiau būtų iškepę, tik aš pirmam kartui pabijojau rizikuot biggrin.gif
kisule
aš irgi kepu be apvirimo tik įdedu į kepimo maišelį ir maždaug 1val-1,5val kepa na žiūrink kokio didžio thumbup.gif
Mally
Labai noriu išmėginti thumbup.gif Tik klausimėlis, kiek maždaug kainuoja kilas karkos ir kiek ji sveria? blush2.gif
Aš noriu padaryti keptą karką su raugintais troškintais kopūstais ir virtom bulvėm.
Kozete

Tikslei nepasakysiu, bet man atrodo, kad apie 5Lt./kg, bet didžioji dalis svorio yra kaulas.

O kaip jinai nesudžiūna, kai taip ilgai kepasi orkaitėje? Ar kuo nors pradžioj uždengiate?
skraide
AS TAI VYNIOJAU I FOLIJA JAU APVIRTA ,AISKU ,JEI KIAULE BUVO SENOKA ,TAI VIRDAMA IR KEPDAMA PRAZILSI.
dopa
Mano SUPERINIS variantas naudojamas kavinėse.
Nemarinuota karka dedi į puodą ir būtinai nugraibai putas tik po to dedi prieskuonius. Bet kokius, kokius tik norit. Svarbiausia vanduo turi būti posūris. Paverdat apie valandą (nors priklauso nuo dydžio, žodžiu mėsa turi būti minkštoka). Tada pasiruošiat aptepimą. Valgomas šaukštas medaus. šaukštas sojos ir česnako skiltelė. Viską sumaišyti ir aptepti karką, tada dėti i orkaitę ir kepti apie 30 min. (aš paleidžiu grilių). Nu ir viskas. Skanaus.
lotute
QUOTE(Aušrinė @ 2004 03 20, 17:23)

Visų pirma įtrinu karką su druska ir pipirais, palaikau kelias valandas prieš virimą. Tada į šaltą vandenį ir verdu. (Nusiteik kelių valandų virimui ir tokio kiauliško kvapo namie - jis man nuo vaikystės nepatinka...) Kad ta karka būtų kvapnesnė, į puodą dar įmetu svogūno galvą, česnako kelias skilteles, lauro lapelių. Kai jau ji išverda, išspaudžiu kelias česnako skilteles ant jos su tokiu česnakų spaustuku ir kepu orkaitėj kol apskrunda. Kiti dar prieš kepant garstyčiom ištepa, bet aš nebandžiau. 

Šiaip aš pati norėčiau kokio įmantresnio karkos recepto - padaryčiau vyrui staigmeną iš tos jo taip mėgstamos karkos...
*

taip uzsimaniau paskaiciusi čia apie tas karkas blush2.gif , o kiek ilgai jus kepate ir kokioj temperaturoj?
jovana
Net seilė nutįso. Vis tik namuose niekaip nepasiryžtu karkai........ geriau nusiperku parduotuvėje keptą kulniuką (atrodo taip vadinasi)
lotute
QUOTE(jovita02 @ 2006 01 16, 15:49)
Net seilė nutįso. Vis tik namuose niekaip nepasiryžtu karkai........ geriau nusiperku parduotuvėje keptą kulniuką (atrodo taip vadinasi)
*

ir as nesu bandziusi, bet galvoju kad vertetu pabandyti ax.gif
Sola
As tai pamarinuoju su visikiais prieskoniais,isverdu.Po to padarau tokius ipjovimus ir istepu garstyciom,pakepu orkaitej apie puse valandos.Viena karta,pries patiekiant,apipyliau spiritu ir padegiau.Atrode graziai...ir buvo be galo skanu thumbup.gif
lotute
QUOTE(Aušrinė @ 2004 03 20, 17:23)

*

ryt isbandysiu tavo receptuka, siandien pamarinuosiu, ryt kepsiu ax.gif o gal kas tikrai turite mandresnio receptuko?
lotute
na laaabai skanu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
matre
O aš nusipirkusi karka gerokai įtrinu įv. prieskoniais,ir kmynu ir cesnaku ir mesos prieskoniu. pagal fantazija,kelis lašelius aliejaus. Ir palieku kokioms 2-3 paroms įsimarinavimui. O po to i foliją arba kepimo maišelį ir kepu orkaitėj. Visi giria kas valgo thumbup.gif
Diotima
Nu man tai karka nenusiseka. Jau du kartus kepiau. Abu galvojau kad vyras is namu isvys verysad.gif Kazkokia nevalgoma man ji gaunas. Nors kepiau jusu nurodytais receptais, bet ko gero nemano maistas schmoll.gif Daugiau jauciu nebebandysiu, nes gaila darbo, o rezultatas - siuksliadezej blush2.gif
Asta
QUOTE(Diotima @ 2006 02 19, 18:43)
Nu man tai karka nenusiseka. Jau du kartus kepiau. Abu galvojau kad vyras is namu isvys  verysad.gif  Kazkokia nevalgoma man ji gaunas. Nors kepiau jusu nurodytais receptais, bet ko gero nemano maistas  schmoll.gif  Daugiau jauciu nebebandysiu, nes gaila darbo, o rezultatas - siuksliadezej  blush2.gif
*

O kokia ji gaunasi? Kuo nevalgomumas pasireiškia? Kieta, šiaip neskani ar...?
lanaa
Nu man tai karka nenusiseka. Jau du kartus kepiau. Abu galvojau kad vyras is namu isvys  verysad.gif  Kazkokia nevalgoma man ji gaunas. Nors kepiau jusu nurodytais receptais, bet ko gero nemano maistas  schmoll.gif  Daugiau jauciu nebebandysiu, nes gaila darbo, o rezultatas - siuksliadezej  blush2.gif
*

ale neisivaizduoju kaip ten turi nenusisekti, kad siuksliu dezej atsirastu blink.gif lotuliukas.gif
Diotima
Nu visu pirma tai ji man smirda smile.gif Aisku tik is arti pauoscius smile.gif O po to mesa, ta skura... nu ka as zinau.... Reikia kad kas nors uzvaisintu skania karka, tada tai patikeciau kad ji thumbup.gif
Asta
QUOTE(Diotima @ 2006 02 21, 22:51)
Nu visu pirma tai ji man smirda smile.gif Aisku tik is arti pauoscius smile.gif O po to mesa, ta skura... nu ka as zinau.... Reikia kad kas nors uzvaisintu skania karka, tada tai patikeciau kad ji  thumbup.gif
*

Tai gal tikrai čia ne receptas kaltas ar nenusisekimas, gal tiesiog tavo skonio receptoriams nepriimtinas reikalas tas;)
Diotima
Gali ir taip buti ax.gif
dopa
*

O gal tau pavyko nusipirkti kuilienos? Tada tai tikrai smirda wacko.gif
saintlina
aš karkos marinavimui pasidarau tokią košelę iš česnakų, lauro lapų, druskos ir alyvų aliejaus. Karką truputį įpjaunu keliose vietose, ta košele aptepu ir palaikau kelias valandas iki kepimo. Koks aromatas mėsytės... wub.gif
*ramunė*
QUOTE(skraide @ 2005 11 29, 15:42)
na,megaites, sos ,gal dar ka nors apie karkas,parsiveziau is kaimo 2,sutryniau su prieskoniais uzvakar vakare. Reiktu siandien daryti alaus baliu vyrams,jauciu ,be apvirimo ,kepciau amzinybe?
*

labai liux kad ilgai laikei su prieskoniais dabar suvyniok į foliją ir kepk apie 2 val.tame laike pora kartų apversk.Po tų 2 val.praplėšk foliją ir pakepk dar apie 15 min.skanaus. thumbup.gif
Kozete
O jeigu apverdate apie valandą, tai kiek maždaug laiko tada kepate orkaitėje? Ir ar vyniojate į foliją?
Dileta
Karką kepu troškintuve neuždengus dangčio-ir kepa ,ir troškinas vienu metu,tik kartais pavartyti reikia.O prieskonius naudoju panašius,kaip ir Saintlina-druska-česnakai,lauro lapai,į skystį dar kvepiantį piprą įmetu. Nei karto nenusivyliau rezultatu,o kvapai kokie...vaikai dar neiškepus apie viryklę sukinėdavos biggrin.gif
Kozete
Tai sudetate žalias karkas, kaip suprantu pilate į troškintuvą vandenį, išprieskoninate karką ir kepate?
Dileta
Karką su prieskoniais prieš kepant gerai būtų bent porą val.šaldytuve palaikyti,o dar geriau-visą naktį.O tada žalią į troškintuvą.
Alexandra.R.
Kepiau ir as vakar karka. Na, pirma apviriau, paskui dar orkaitej kepiau. Kol kepe - kvapas neispasakytai bjaurus doh.gif bet skonis tai normaliai gavosi. Bet vistiek manau, kad daugiau nekepsiu. Brangus patiekalas gaunasi, o ir niekuo neipatingas. Puse mases (o gal ir daugiau) kaulas sudaro, tai net ner ka valgyt, o dar tas virimas, kepimas, taigi tiek duju susinaudoja doh.gif Tikrai brangu.
*Violeta*
o aš šiandien kepsiu essen.gif
lotute
*

nelabai suprantu kaip gali nenusisekti g.gif

QUOTE(lanaa @ 2006 02 19, 19:06)
ale neisivaizduoju kaip ten turi nenusisekti, kad siuksliu dezej atsirastu  blink.gif  lotuliukas.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(dopa @ 2006 03 13, 15:52)
O gal tau pavyko nusipirkti kuilienos? Tada tai tikrai smirda wacko.gif
*

o kokias dar karkas galima kepti? g.gif na as pamarinuoju, palaikau per nakti ri verdu, o kvapelis wub.gif nesuprantu kuom ten taip turi smirdeti g.gif
QUOTE(Kozete @ 2006 03 21, 09:32)
O jeigu apverdate apie valandą, tai kiek maždaug laiko tada kepate orkaitėje? Ir ar vyniojate į foliją?
*

aš tai verdu kol normaliai isverda, o i orkaite dedu, kad apskrustu skurytė, nes mums su vyru ji pati skaniausia wub.gif
QUOTE(*Violeta* @ 2006 03 28, 12:15)
o aš šiandien kepsiu  essen.gif
*

skanaus thumbup.gif thumbup.gif
Kozete
Kepiau prieš kokią savaitę, gavosi fantastiškai smile.gif
Kepiau tris karkas, dvi aptepiau garstyčių padažu (kažkur čia buvo), o kitą medaus padažu. Vieniems žmonėms patiko labiau su medumi, kitiems su garstyčiom. Man asmeniškai su garstyčiom.
O prieš kepimą aš valandą apviriau jas su prieskoniais (prieš tai nemarinavau) ir aptepus padažiukais dar valandą ar pusantros kepiau. Gaila, kad vėlus vakaras buvo, bet toks maistas į gerą neišeina, nes baisiai skanu ir norisi dar ir dar. essen.gif essen.gif essen.gif
lotute
QUOTE(Kozete @ 2006 03 28, 15:06)
Kepiau prieš kokią savaitę, gavosi fantastiškai  smile.gif
Kepiau tris karkas, dvi aptepiau garstyčių padažu (kažkur čia buvo), o kitą medaus padažu. Vieniems žmonėms patiko labiau su medumi, kitiems su garstyčiom. Man asmeniškai su garstyčiom.
O prieš kepimą aš valandą apviriau jas su prieskoniais (prieš tai nemarinavau) ir aptepus padažiukais dar valandą ar pusantros kepiau. Gaila, kad vėlus vakaras buvo, bet toks maistas į gerą neišeina, nes baisiai skanu ir norisi dar ir dar.  essen.gif  essen.gif  essen.gif
*

paskaičiau ir aš uzsimaniau blush2.gif
Mintee
panos, rytoj ir as kepsiu rolleyes.gif

laikykit kumscius uz mane biggrin.gif

JN
Sveikos,
na, as jau kepiau karką netgi keletą :lotuliukas:kartų, ir galiu pasakyti, kad nedariau nieko sudėtingo, o išėjo labai skaniai...manasis lapsėjo, net ausys linksėjo :)para šaldytuve su sauja kiaulienos prieskonių ant viršaus, verdu kol im lengvai mesa atsiskirt su šakute palaupius:), ištraukiu, dar šiek tiek prieskonių ir kepu 1.5 val:) Ir nieks nesmirda, nors jau laukiau kada gi tas kvapas pasklis lotuliukas.gif
*ramunė*
O kodėl turėtų pradėt smirdėt? lotuliukas.gif
Jei pradeda smirdėti ,tuomet reikia prisiminti iš kur gavote tą karką ir kokio ji amžiaus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Goniuke
vakar gardziavomes kavinej siuo skanestu smile.gif , tai galvoju - reikia ir man galu gale prisiruosti namie pasigaminti. bet vat pas mane orkaites nera - kolkas tik kaitlente, tai gal dar kas turi patarimu is patirties kaip apsiet be orkaites ax.gif
lotute
karka niam niam kaip skanu, siandien vel ja uzmarinavau, tai sestadieni ja virsiu ir kepsiu, niam niam kaip laukiu bigsmile.gif
P@nter@
Na merginos ir aš šiandien kepsiu karką, pagal jūsų receptus eisiu pamarinuosiu pora valandų, po to pavirsiu ir tada į orkaitę vakare parašysiu kaip MB įvertino ax.gif
Papildyta:
O kaži jeigu dar šalia bulvyčių pakepčiau mastau.gif
lotute
QUOTE(P@nter@ @ 2006 09 24, 10:44)
Na merginos ir aš šiandien kepsiu karką, pagal jūsų receptus eisiu pamarinuosiu pora valandų, po to pavirsiu ir tada į orkaitę vakare parašysiu kaip MB įvertino  ax.gif
Papildyta:
O kaži jeigu dar šalia bulvyčių pakepčiau mastau.gif
*

bus dar skaniau mirksiukas.gif
betite
O as karka kepu taip: Cia pas mus yra tokiu prieskoniu misinys "Style in Chainys" (Kinieciai beveik viska daro saldziai arba saldziaruksciai), tai va suberiu ji ant karkos, dar idedu truputi cukraus, druskos , soju padazo, alyvuogiu aliejaus. Viska gerai itrinu ir palieku parai. Tada dedu i skarda, kokius tris sluoksnius uzdedu folijos, bet neyvynioju karkos , o uzdedu ant skardos ir karkos, aplankstau ja ant skardos krasteliu. Kepu ziurint pagal kg. kilui dedu apie 40min ir dar dadedu + 30 min. na pvz. karka sveria 2 kg, tai kepu apie 1val 20min + 30min. viso gaunasi 1val.50min. orkaites temperatura apie 170, 160.

Gaunasi labai skani, minksta ir sultinga.
dracena
[Turėtų būti labai skanu
Deli@
Paskaičiau ir man seilės varvėt pradėjo, tai ryt vakare sumarinuosiu, o šeštadienį kepsiu...tikiuos vyrui patiks, nes aš tai labai noriu...
convict
Oi paskaičiau ir aš užsinorėjau. Kaip tik važiuoju apsipirkti maisto, tai nupirksiu ir porą karkučių thumbup.gif
convict
O ką patartumėt prie karkos garnyrui?
Delta-2
Kabas vakarėlis. Prisiskaičiau apie karkas prieš miegą, tai pilvas maršą pradėjo groti biggrin.gif Bėgsiu rytoj nusipirkti, tik nežinau kaip daryt: ar pirma išvirti ir po to kept, ar iškart šauti į orkaitę g.gif Patarkit kaip skaniau.
Deli@
Va,dariau neseniai karką, tai tikrai skanu buvo thumbup.gif aš pirmiausiai išviriau paskui garstyčiom ištryniau, o tada pusvalandžiui į orkaitę. Tokia apskrudusi gavosi, tai ir man ir vyrui labai jau patiko...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.