as irgi jau antra diena valgau savo kibinus pagal youtiuibini recepta.nu labai jau skanus,tikrai,ypac tesla,tokia tikra,senovine kibinu tesla.
Pagal yotubes recepta - tikrai kad superiniai kibinai, visada tik pagal ji jau gaminu
O gal galite atsakyti, su kokia mėsyte skaniausia juos darytis. Ar su kiaulienos faršu, ar su pjaustyta mėsyte kaip iš yutubės paveiklsiuko?
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 06 02, 12:02)
O gal galite atsakyti, su kokia mėsyte skaniausia juos darytis. Ar su kiaulienos faršu, ar su pjaustyta mėsyte kaip iš yutubės paveiklsiuko?
pagal tikra recepta mesa reik pjaustyt,bet mes dedam farsa,mum skaniau .cia jau skonio reikalas
QUOTE(lapute32 @ 2010 06 02, 10:34)
pagal tikra recepta mesa reik pjaustyt,bet mes dedam farsa,mum skaniau .cia jau skonio reikalas
Aš irgi faršą dedu Dėl skanumo, manau tas pats. Bet laiko ženkliai susitaupo
Siandien dar karta dariau kibinus pagal recepta is DELFI - gavosi tobulai skanus Tik sikart dejau daugiau miltu, nei ten rasoma, ne 0,5 o 0,8 taigi reikia:
0,8 kg miltų,
2 kiaušinių,
300 g sviesto,
350 g grietinės
Tesla gavosi labai plastiska, nelimpanti prie ranku, kociojant tik truputi stala pabarsciau miltais. Miltus dejau Ekstra (405D).
Ypac skaniai gavosi mesa - dejau 0,5 kg lieso kiaulienos kumpio, diiiideli svoguna ir apie 300gr sultinio. Smulkintus svogunus uzplikiau verdanciu sultiniu ir palaikiau siek tiek uzdengtame puode karstai. Tada sudejau (i karstus svogunus) kapota mesa ir prieskonius, ismaisiau. Mesyte gavosi minksta, sultinga, kibinas toks kaip ir priklauso - prakandus slapias, su sultiniu viduje
As mesa visada ruosiu su virtuvinio kombaino kapokle - laiko uzima minimaliai. Skirtumas tarp maltos ir kapotos mesos tikrai yra, ir nemazas - malant mesa yra pertrinama, spaudziama didziule jega, o tai pakeicia raumens struktura, jis tampa minkstutis, greiciau iskepa/isverda ir t.t., del sios priezasties yra ismusami kepsniai ir stipriai masazuojama mesa saslykui. Kapojant raumuo nepraranda savo strukturos ir mesa buna kietesne, tvirtesne, nevientisa. Kapojant su kombainu smulkinu beveik iki farso smulkumo (nes man nepatinka stambiai, o ir vaikai geriau sukramto), bet vistiek mesa kitokia, nei gaminant su farsu.
0,8 kg miltų,
2 kiaušinių,
300 g sviesto,
350 g grietinės
Tesla gavosi labai plastiska, nelimpanti prie ranku, kociojant tik truputi stala pabarsciau miltais. Miltus dejau Ekstra (405D).
Ypac skaniai gavosi mesa - dejau 0,5 kg lieso kiaulienos kumpio, diiiideli svoguna ir apie 300gr sultinio. Smulkintus svogunus uzplikiau verdanciu sultiniu ir palaikiau siek tiek uzdengtame puode karstai. Tada sudejau (i karstus svogunus) kapota mesa ir prieskonius, ismaisiau. Mesyte gavosi minksta, sultinga, kibinas toks kaip ir priklauso - prakandus slapias, su sultiniu viduje
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 06 02, 10:02)
O gal galite atsakyti, su kokia mėsyte skaniausia juos darytis. Ar su kiaulienos faršu, ar su pjaustyta mėsyte kaip iš yutubės paveiklsiuko?
As mesa visada ruosiu su virtuvinio kombaino kapokle - laiko uzima minimaliai. Skirtumas tarp maltos ir kapotos mesos tikrai yra, ir nemazas - malant mesa yra pertrinama, spaudziama didziule jega, o tai pakeicia raumens struktura, jis tampa minkstutis, greiciau iskepa/isverda ir t.t., del sios priezasties yra ismusami kepsniai ir stipriai masazuojama mesa saslykui. Kapojant raumuo nepraranda savo strukturos ir mesa buna kietesne, tvirtesne, nevientisa. Kapojant su kombainu smulkinu beveik iki farso smulkumo (nes man nepatinka stambiai, o ir vaikai geriau sukramto), bet vistiek mesa kitokia, nei gaminant su farsu.
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 06 02, 03:02)
O gal galite atsakyti, su kokia mėsyte skaniausia juos darytis. Ar su kiaulienos faršu, ar su pjaustyta mėsyte kaip iš yutubės paveiklsiuko?
Mes irgi darom pagal yotube, bet mėsytę nepjaustom, o stambiai sumalam. Darėm ir pjaustytą, bet žaidimo perdaug. Stambiai malta pats tas
o as pirma karta bandziau su stambiai maltu farsu,kt karta su smulkiai kapota sprandine.skirtumas akivaizdus.dvigubai sultingesnis buvo antra karta. dabar darysiu tik su kapota mesyte.
Tai visgi pasidarėme mes su malta mėsyte, buvo labai skanu
Dariau pagal šį yotube receptą, bet tik viską per pusę, žodžiu pasigaminome iš pusės masės ir gavosi 13 kibinų didelių.
Štai foto, tik nelabai mokėjau juos sulipdyti
Dariau pagal šį yotube receptą, bet tik viską per pusę, žodžiu pasigaminome iš pusės masės ir gavosi 13 kibinų didelių.
Štai foto, tik nelabai mokėjau juos sulipdyti
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 06 02, 11:02)
O gal galite atsakyti, su kokia mėsyte skaniausia juos darytis. Ar su kiaulienos faršu, ar su pjaustyta mėsyte kaip iš yutubės paveiklsiuko?
Man su farsu ne o stai su kapota mesyte-pasaka na as ja pjaustau. nera gausi seimyna, bet megstanti pavalgyt kadangi kasdien negaminu, tai neatrodo labai daug terliones o ir skonis nepalyginamai geresnis, taigi sioj vietoj laiko netaupau na tu pamegink su pjaustyta mesyte ir manau tikrai pajusi skirtuma nuo farso
pamaciau kibinus ant kepimo popieriaus ir prisiminiau,kad man prilimpa ant to popiero tai ar cia mano popierius kokis prastas,ar ir jum prilimpa?turiu toki stebuklinga pada,tai su juo liux,bet beda ta,kad ji viena tik ir beturiu,o kai pridarau kibinu,tai reikia i dvi bletas deti,nes netelpa