Idedu ir as receptuka pagal kuri gaunasi patyyyys skaniausi kibinai ir visada pavyksta padaryti
Receptuka kazkada internete radau.
KIBINAI
Tešlai reikia:
1 kg aukščiausios rūšies miltų
450 gr. Eve margarino
4 kiaušiniai (1 trynys aptepimui)
200 gr. 30 proc. riebumo grietinės
Žiupsnelis druskos.
Įdarui reikia:
1 kg kiaulienos sprandinės (aš dedu 0,5 kg faršo ir man būna viskas ok)
3 svogūnai (galima ir maziau)
50 gr. Eve margarino
Vagetos (aš dedu druską),
Maltų juodųjų pipirų,
Šlakelis šalto virinto vandens.
Miltus pilame į dubenį, smulkiai pjaustome Eve., dedame druska ir triname viską. Kiaušinius mušame į masę (1 trynį pasiliekame), dedame grietinę ir minkome kol nelips prie rankų. Minkome ilgai, kuo ilgiau tuo geriau.... tešlą dedame į šaldytuvą 30 min.
Mėsą pjaustome kubeliais, dedame margariną, pjaustome svogūnus, įpilame vandens, dedame vegetą, pipirus ir išmaišom.
Iš tešlos darome vienodo dydžio kamuoliukus ir iškočiojame, dedame mėsą ir formuojame kibinus.
Kibinus dedame į sausą skardą, išplakame trynį, įpilame šlakelį vandens, tada plakiniu patepame kibinus.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje 20 30min.
Man gaunasi 20 kibinų, aš kepu 30 min.
Rytoj kepsiu kibinus, jei nepamirsiu foto padarysiu.