PIRMA TEMA
Registruojuos naujoj temoj
pagaliau, tik kad labai aprimo temele
Prisiskaiciau, prisiziurejau ... Pabandziau pasigaminti pati sushi... ale man nesigauna juos susukt
QUOTE(*rami* @ 2009 02 24, 22:28) Prisiskaiciau, prisiziurejau ... Pabandziau pasigaminti pati sushi... ale man nesigauna juos susukt http://vitossandeliukas.blogspot.com/2008/...-maki-roll.html as pagal si recepta ruosiau ryzius, gavos kibus, gal net per daug Papildyta: QUOTE(*rami* @ 2009 02 24, 22:28) Prisiskaiciau, prisiziurejau ... Pabandziau pasigaminti pati sushi... ale man nesigauna juos susukt http://vitossandeliukas.blogspot.com/2008/...-maki-roll.html as pagal si recepta ruosiau ryzius, gavos kibus, gal net per daug, nes gal siek tiek perviriau
Niu va siandien viska susipirkau, ryt darysiu, bus MB staigmena. Tik dar toks klausimelis, kuria puse reikia deti tuos nori lapus ant kilimelio, kazkur skaiciau bet dabar nerandu kur
QUOTE(kutikutule @ 2009 02 24, 22:43) As pagal toki pat recepta dariau (tik is youtobe, angliskai, su vaizdu)... Dar ten sake, kad reikia isvirtus ryzius perpilti saltu vandeniu... As taip ir padariau... Bet tai turbut ir buvo klaida, nes nusiplove visas tas glotnumas...Rankos nulinko dar karta paciai gamintis... Bet reikes pabandyt... Aciu... Papildyta: QUOTE(skgreta @ 2009 02 24, 23:10) ...nesuvynioti i lapus o buna tik ryziai ir jie kazkaip ikruose smulkiuose apvolioti, niekur nerandu kaip galima juos padaryti. http://www.youtube.com/watch?v=Nz9EAqTBrNw...feature=channel cia labai graziai viska parodo... tik cia lyg kiek pamenu su semenimis, bet gali pati rinktis kuo apvolioti juos...
Neteko girdeti, kad sushi ryzius saltu vandeniu reikia plauti... gal nepriofesionalu video ziurejai? Man kiek teko matyti tai juos isvirtus reikia deti butinai ant medinio pavirsiaus ir tik su medine mentele siek tiek "paskirstyti" pilant ta paruosta acta.. jokiu budu negalima ju minkyti ar dar kazka stipriai daryti...
Ne, niekad negalima jų perpilti!
Bet ir ant medinio paviršiaus visai nebūtina. Aš tai išsiverčiu į didelį stiklinį kepimo indą, apšlakstau actu ir išnešu balkonan uždengus kad atšaltų - o tada jau dumblį ant kilimuko ir važiuojam QUOTE(kauke26 @ 2009 02 25, 11:49) Neteko girdeti, kad sushi ryzius saltu vandeniu reikia plauti... gal nepriofesionalu video ziurejai? Man kiek teko matyti tai juos isvirtus reikia deti butinai ant medinio pavirsiaus ir tik su medine mentele siek tiek "paskirstyti" pilant ta paruosta acta.. jokiu budu negalima ju minkyti ar dar kazka stipriai daryti... QUOTE(kutikutule @ 2009 02 24, 21:43) http://vitossandeliukas.blogspot.com/2008/...-maki-roll.html as pagal si recepta ruosiau ryzius, gavos kibus, gal net per daug maciau tam recepte i ryzius pilasi ir druska, as jos niekad nededu, nes po to buna persuru, juk sojos padazas yra surus o nori lapa reikia deti blizge puse i apacia ryzius reikia pries tai nuplauti (pries verdant), o isvirus jau nebereikia ir netgi draudziama!
Mergytės, perskaičiau pusę pirmos temos (33 psl) bet jau akys skersuojasi...
Ar kuri yra radus žuvies skraiduolės ikrų LT? Ne jūros zuikio (jie visiškai kitokie), bet būtent žuvies skraiduolės?
Mergaites, o kokia soja naudojat valgydamos sushi? Nes vienos buna suresnes, kitos maziau surios, kazin kuri labiausiai tiktu?
as isbandziau kokiu 3 rusiu soja, man labiausiai patiko Kikkoman
tiesa ji irgi 2-ju rusiu yra, su zaliu dangtuku maziau druskos, bet man abi patiko
Sveikos merginos,
Kazkokia tais rami temele pasidarius, bandau prisijungti prie jusu. Planuoju darytis namie sushi, kazkaip noreciau suzinot apie japoniska omleta kuri deda i vidu. Kiek suprantu ten kiausinis su miltais suplaktas ? Gal kuri dejot supjaustyta? Man Kaune skaniausius sushi padaro ne jakatoj o Gan bei, nors ir Jakatoj skanus. Gan bei yra vienas labai labai paprastas sushi su lasisa ir salia jos kazkoks astrus oranziskai rausvai geltonas padazas neturiu supratimo is ko jis padarytas, gal kuri issivaizduojat kas tai galetu buti? Dar neperskaiciau pries tai buviosios temos visos, bet dabar fantazuoju koks galetu buti sushi idaras(mazdaug tai ka esu macius ragavus): 1. Lasisa - tik nezinau kokia rukyta sudyta ar pan.? 2. Tunas - kazkur skaiciau kad aliejuje tas kur buna tinka tik graziai isimt ir kazkaip su majonezu sumaisyt nesupratau:(. 3. Ungurys 4. Agurkas 5. Avokadas 6. Philadelphia suris, su juo esu valgius Gan bei tai l.patiko 7. Krevetes - visu rusiu 8. Skraidancios zuvies ikrai tik nezinau ar buna pas mus ju pirkti? 9. Pupeliu daigai? 10. Bambukai? Papildykite sarasa...
kokia temele apsnudus... antradieni darem sushi vakareli su draugais, bet net nebuvo kada nufotkinti kaip visi puole valgyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 27, 14:40) kokia temele apsnudus... antradieni darem sushi vakareli su draugais, bet net nebuvo kada nufotkinti kaip visi puole valgyti Aga as cia ilindau neseniai galvoju jus aktyviai bendrausite... As vis svajoju pasidaryt namie bet niekaip nesusiperku produktu, viena kart nuvarem pirkti o ten nebuvo nori lapu.... Svarstau dar ar skanejos ryzius pirkti ar kaip sakot jus cia(perskaiciau pries tai buvusia tema ir grozybiu jusu priziurejau) japoniskus geriau? QUOTE(dendule @ 2009 03 27, 14:56) Aga as cia ilindau neseniai galvoju jus aktyviai bendrausite... As vis svajoju pasidaryt namie bet niekaip nesusiperku produktu, viena kart nuvarem pirkti o ten nebuvo nori lapu.... Svarstau dar ar skanejos ryzius pirkti ar kaip sakot jus cia(perskaiciau pries tai buvusia tema ir grozybiu jusu priziurejau) japoniskus geriau? jei darysi pirma karta tai rekomenduociau is japonisku... po to kai igus ranka galesi eksperimentuoti QUOTE(Saulutė @ 2009 02 28, 13:15) as isbandziau kokiu 3 rusiu soja, man labiausiai patiko Kikkoman tiesa ji irgi 2-ju rusiu yra, su zaliu dangtuku maziau druskos, bet man abi patiko Mums irgi sitas skaniausias QUOTE(dendule @ 2009 03 15, 11:27) Dar neperskaiciau pries tai buviosios temos visos, bet dabar fantazuoju koks galetu buti sushi idaras(mazdaug tai ka esu macius ragavus): 1. Lasisa - tik nezinau kokia rukyta sudyta ar pan.? 2. Tunas - kazkur skaiciau kad aliejuje tas kur buna tinka tik graziai isimt ir kazkaip su majonezu sumaisyt nesupratau:(. 3. Ungurys 4. Agurkas 5. Avokadas 6. Philadelphia suris, su juo esu valgius Gan bei tai l.patiko 7. Krevetes - visu rusiu 8. Skraidancios zuvies ikrai tik nezinau ar buna pas mus ju pirkti? 9. Pupeliu daigai? 10. Bambukai? Papildykite sarasa... Mes darome su krabu lazdelemis, silke, marinuotu agurkeliu QUOTE(Nerytė @ 2009 03 27, 12:01) JAV gan populiarus sushi su marinuota skumbre (mackerel), tai skonis panašus į silkės, bet subtilesnis, tekstūra truputį skiriasi. Man skanu. Iš pradžių spjaudžiausi, kas čia per silkė ant ryžių, bet paskui pripratau ir super. Pratęsiu sąrašą, kokius produktus dar galima sushiui naudot: Lašišos ikrai Iš kraštų apkepintas šviežias tunas Jūrų šukutės Tešloje keptos krevetės (tempura) Aštuonkojis Kalmarai Omletas Jūrų ešerys Geltonuodegė Sezamo sėklos Teriyaki padažas Otas Svogūnų laiškai Majonezas ir ... QUOTE(himalaia @ 2009 03 27, 19:12) JAV gan populiarus sushi su marinuota skumbre (mackerel), tai skonis panašus į silkės, bet subtilesnis, tekstūra truputį skiriasi. Man skanu. Iš pradžių spjaudžiausi, kas čia per silkė ant ryžių, bet paskui pripratau ir super. Pratęsiu sąrašą, kokius produktus dar galima sushiui naudot: Lašišos ikrai Iš kraštų apkepintas šviežias tunas Jūrų šukutės Tešloje keptos krevetės (tempura) Aštuonkojis Kalmarai Omletas Jūrų ešerys Geltonuodegė Sezamo sėklos Teriyaki padažas Otas Svogūnų laiškai Majonezas ir ... Mergytes pasakykit kaip jie daro ta astru padaza viduje, kazkur skaiciau kazkoki specifini lyg prieskoni ar ka turi... Sakyciau su turimom priemonem tai hellmans majonezas ir cili pipiriukai ar tabasco...nes nereliai patinka patys paprasciausi sushiukai kur yra viduje lasisa su astriu padaziuku... Beje dar labai megstu su philadelphia suriu...dieviskai skanu...as cia is gan bei meniu QUOTE(dendule @ 2009 03 27, 13:33) Mergytes pasakykit kaip jie daro ta astru padaza viduje, kazkur skaiciau kazkoki specifini lyg prieskoni ar ka turi... Sakyciau su turimom priemonem tai hellmans majonezas ir cili pipiriukai ar tabasco...nes nereliai patinka patys paprasciausi sushiukai kur yra viduje lasisa su astriu padaziuku... Beje dar labai megstu su philadelphia suriu...dieviskai skanu...as cia is gan bei meniu Žiūrint koks tas padažas. Jei apie tokį, kur į "spicy tuna" deda, tai ten smulkiai sukapojami svogūnų laiškai, pilamas čili aliejus arba dedamas tailandietiškas sriracha padažas (kuris susideda praktiškai tik iš acto, čili pipirų, druskos, cukraus ir česnako), toks: Dar majonezo galima pridėti. Tas ašturs padažas, kurį turite omenyje gaminamas iš japoniško majonezo (kuris su ryžių actu gaminamas) ir čili aliejaus arba to sriracha padažo. Labai paprasta Dar varijacijos su tuo padažu gali būti tokios: majonezas+ čili aliejus+ susmulkinti aštrieji pipirai arba majonezas+ aliejus+ skraiduolės ikrai. QUOTE(mmartaa @ 2009 03 28, 12:03) kaip idomiai sushi su silke,man atrodo vien tas zodis silke su sushi nesiderina Mes visada perkama silpnai sudyta silkiu file. As bijau valgyti zalia zuvi , tai niekada nedarau su zalia QUOTE(gvazdikelis @ 2009 03 28, 13:04) Mes visada perkama silpnai sudyta silkiu file. As bijau valgyti zalia zuvi , tai niekada nedarau su zalia QUOTE(himalaia @ 2009 03 27, 20:09) Žiūrint koks tas padažas. Jei apie tokį, kur į "spicy tuna" deda, tai ten smulkiai sukapojami svogūnų laiškai, pilamas čili aliejus arba dedamas tailandietiškas sriracha padažas (kuris susideda praktiškai tik iš acto, čili pipirų, druskos, cukraus ir česnako), toks: Dar majonezo galima pridėti. Tas ašturs padažas, kurį turite omenyje gaminamas iš japoniško majonezo (kuris su ryžių actu gaminamas) ir čili aliejaus arba to sriracha padažo. Labai paprasta Dar varijacijos su tuo padažu gali būti tokios: majonezas+ čili aliejus+ susmulkinti aštrieji pipirai arba majonezas+ aliejus+ skraiduolės ikrai. oj kaip aciu beje vakar buvo jakatoj Kaune, kazkaip as ten nusivyliau sushi As sergu priklausomybe nuo sushi QUOTE(dendule @ 2009 03 28, 19:04) beje vakar buvo jakatoj Kaune, kazkaip as ten nusivyliau sushi mes irgi nusivylem... taip buna kai nueini i tikraji japoniska sushi restorana (su vandens salele) tai po to vis lygini ir atrandi minusu
Kaip Kaune- nežinau, bet Vilniuje aš visad eidavau į Miyako Europoj, tačiau po kurio laiko baisiai suprastėjo, pradėjo apdžiūvusią žuvį nešt, patamsėjusį tuną ir taip kelis kartus iš eilės... Buvau darbo dienom, vakarais, tai galvojau, kad nėra daug žmonių, todėl apyvartos nėra, žuvis pastovi, bet vėliau porą kartų nuėjus savaitgalį- tas pats. Tad persimečiau į Osaką. Niekad nenusivyliau
QUOTE(himalaia @ 2009 03 30, 15:31) Kaip Kaune- nežinau, bet Vilniuje aš visad eidavau į Miyako Europoj, tačiau po kurio laiko baisiai suprastėjo, pradėjo apdžiūvusią žuvį nešt, patamsėjusį tuną ir taip kelis kartus iš eilės... Buvau darbo dienom, vakarais, tai galvojau, kad nėra daug žmonių, todėl apyvartos nėra, žuvis pastovi, bet vėliau porą kartų nuėjus savaitgalį- tas pats. Tad persimečiau į Osaką. Niekad nenusivyliau Gerai zinosiu kur skanu sushi suvalgyt Vilniuje kazkaip galvojau Miyako gerai turetu buti...na viskas aisku.... Osaka
gal kas galit pasakyti kur galima nusipirki juoduju sezamo seklu,nu niekur neuzmatau
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 25, 14:11) maciau tam recepte i ryzius pilasi ir druska, as jos niekad nededu, nes po to buna persuru, juk sojos padazas yra surus na as druskytes dedu labai nedaug tik mazyti ziupsneli. Man ne persuru, nes gal del to, kad naudoju sojos padaziuka su maziau druskos (kaip matosi cia). Kiek isbandziau su siuo skaniausia Reiktu dar deti dashi milteliu, bet ju pakoldas neradau pirkti. Gal kas kur uzmate? Beje, neperseniausiai teko sushi valgyti japonu restorane akropolyje....
Nerytes reikia klausti,nes ji sushiukus apiberusi yra,tai Neryte, kur perki juodasias sezamo seklas,isduok paslapti
man iskilo klausimas, ar vyniojimui ryziai turi buti silti ar jau visai atvese?
Mergytes as tik cia pradeda skaityt, man seiles susikaupia ir tik apie sushi galvoju
Gal as narkosushimane? QUOTE(Llaume @ 2009 04 01, 14:25) as tik du kartus dar bandziau gaminti, tai pirma karta vyniojau siltus ir man nori gavosi toks tampomas, nu lyg noretusi jo siek tiek standesnio QUOTE(dendule @ 2009 04 01, 08:48) Mergytes as tik cia pradeda skaityt, man seiles susikaupia ir tik apie sushi galvoju Gal as narkosushimane? Nieko, aš irgi negaliu atsivalgyt... Bent kartą per savaitę "dozės" reikia QUOTE(bizyte @ 2009 04 01, 09:10) as tik du kartus dar bandziau gaminti, tai pirma karta vyniojau siltus ir man nori gavosi toks tampomas, nu lyg noretusi jo siek tiek standesnio QUOTE(bizyte @ 2009 04 01, 07:05) Teoriškai sushio ryžiai turi būti visai atvėsę, kambario temperatūros. Kad nori būtų standesnis, jį reikia paskrudinti ant liepsnos trumpai arba kelioms sekundėms į karštą keptuvę įmest. QUOTE(Nerytė @ 2009 04 01, 15:20) kur perkat juodasias sezamo seklas?niekaip nerandu Papildyta: QUOTE(Nerytė @ 2009 04 01, 17:29) as vel su tom sezamo seklom Papildyta: kaip tik zadam su vyru palekti iki lenkijos,reiks butinai nusipirkti
Aš juodąsias sezamo sėklas perku "Skonio studijoj" J.Basanavičiaus g. 18 Vilniuj.
Visuomet būna, o ir kainuoja berods 2.5o už pakelį
Sakiau, kad prieskonių praduotuvėse ieškot reikia
|