Įkraunama...
Įkraunama...

Konfliktas su NUOMOTOJŲ

Pasirašyta sutartis tarp nuomotojo ir nuomininkų.
Sutartis standartinė. Metams už xxx kainą ir t.t.
Jeigu nuomininkai išsikrausto anksčiau ir nutraukia sutartį, tai sumoka bauda - 2000 Lt.

PROBLEMA

Nuomotojas (kaip ir turi būti) turi raktus nuo savo buto. Ir naudojasi jais kada nori.
Jeigu jam kažko reikia, tai jis ateina, paskambina į duris...Jeigu niekas neatidaro, tai jis atrakina būtą savais raktais.

O jam reikia tai sofa pataisyti, tai į radiatorius pažiūrėti, tai dar ko nors.

SITUACIJA

Darbo diena. Nuomininkė miega, serga. Skambina į durys...
Ji neatidaro durų...
Girdi kažkokį triukšmą, atsimerkia - stovi NUOMOTOJAS (buto šeimininkas).

Ji pradeda varyti NUOMOTOJĄ (vyr.lytis) iš būto, atsistoti negali nes gulį be rūbų, o jis sako kad turi visas teisės ateiti ir užeiti - tai jo butas.
Jis susitaria su meistrais kažką ten padaryti,pataisyti.Vakare neprisiskambino, o iš ryto buvo išjungtas telefonas (pas NUOMININKĘ). Jis nusprendė suplanuoti pats savo apsilankymą. Uždaro miegamojo durys užleidžia 3 vyrukus ir tvarkosi sau svetainėje.

Kaip nutraukti sutartį ir nemokėti baudos? Ar tai normalus elgesys NUOMOTOJO? blink.gif





Atsakyti
savininkas neteisus:

civilinis kodeksas:
6.489 straipsnis. Naudojimasis išsinuomotu daiktu
5. Nuomotojas, nepažeisdamas nuomininko teisių, turi teisę tikrinti, ar nuomininkas tinkamai naudojasi išsinuomotu daiktu. Be to, nuomotojas turi teisę aprodyti išnuomotą daiktą būsimam nuomininkui ar įgijėjui.

2000 litu baudos nemokeciau:
6.587 straipsnis. Gyvenamosios patalpos nuomotojo pareigos
3. Gyvenamosios patalpos nuomos sutarties sąlygos, panaikinančios arba apribojančios nuomotojo atsakomybę nuomininkui arba nustatančios nuomininko atsakomybę be kaltės, negalioja.
5. Gyvenamosios patalpos nuomos sutarties sąlygos, nustatančios nuomininkui netesybas, viršijančias nuomotojui padarytų realių nuostolių dydį, arba suteikiančios teisę nuomotojui reikalauti sumokėti nuomos mokestį už visą nuomos terminą, jei nuomininkas laiku nesumoka nuomos mokesčio, negalioja.

6.609 straipsnis. Nuomininko teisė nutraukti sutartį
1. Gyvenamosios patalpos nuomininkas turi teisę nutraukti nuomos sutartį, prieš mėnesį raštu įspėjęs nuomotoją. Jeigu nuomininkas neįvykdo šio reikalavimo, nuomotojas turi teisę į susidariusių nuostolių atlyginimą.
2. Iki įspėjimo termino pabaigos nuomininkas gali atšaukti įspėjimą, jei nuomotojas su kitu nuomininku nėra sudaręs tos gyvenamosios patalpos nuomos sutarties.
4. Nuomotojas, gavęs nuomininko pranešimą apie sutarties nutraukimą, turi teisę patikrinti gyvenamosios patalpos būklę, iš anksto pranešęs nuomininkui apie tikrinimo datą ir laiką. Tokiu atveju nuomotojas taip pat turi teisę parodyti gyvenamąją patalpą būsimam nuomininkui, apie aprodymo datą ir laiką iš anksto pranešdamas nuomininkui. Išskyrus neatidėliotinus atvejus, nuomotojas neturi teisės tikrinti gyvenamosios patalpos ar jos rodyti būsimam nuomininkui nuo dvidešimt pirmos valandos iki devintos valandos.

Atsakyti
o tai kai nuomininke sedi namuose, negali rankto spynoj palikt, kad buto savininkas neatsirakintu?
Ar sutartis draudzia pakeisti duru spyna?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2009 02 24, 10:58)
o tai kai nuomininke sedi namuose, negali rankto spynoj palikt, kad buto savininkas neatsirakintu?
Ar sutartis draudzia pakeisti duru spyna?

ne visoms spynoms tas rakto palikimas suveikia...
o jei mano nuomininke pakeistu buto spyna ir man rakto neduotu, tai supykciau cool.gif taigi spynos keitimas - ne iseitis...
Atsakyti
ooo

Ačiū. Jus žinovė thumbup.gif
Atsakyti
Na situacija ne iš maloniųjų, bet...
Jei savininkas susitarė su meistrais kažkokiam remontui, o nuomininkei neįmanoma priskambint tai ir ne biznis, galų galia jis juk pradžiai skambino į duris jų niekas neatidarė tada atsirakino savo raktu kaip ir buvo tartasi, turbūt pajuto, kad namuose kažkas yra ir užėjo į miegamajį,man tik klausimas jis beldėsi prieš užeidamas į kambarį ar ne?

Iš kitos pusės aišku turbūt nemalonu kai šeininkai tikrina nuomininkus ir vis užeina kažko ar ano, bet juos suprast ir galima jie saugo savo turtą bigsmile.gif o jei nepatinka ieškokit kito buto po metų arba pirkite nuosavą ir turėsite ramybę.

Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2009 03 22, 23:06)
Na situacija ne iš maloniųjų, bet...
Jei savininkas susitarė su meistrais kažkokiam remontui, o nuomininkei neįmanoma priskambint tai ir ne biznis.

jus neteisi schmoll.gif tartis su meistrais galima pries tai suderinus laika su nuomininke cool.gif
Atsakyti
skaitant situacija kilo keli klausimai:
a) ar apie kalbamaji remonta buvo kalbeta anksciau, ar nuomininkas zhinojo, kad jis iz viso vyks?

cool.gif ar buvo daugmaz aptartas laikas - pvz kuri menesi... ar kuria savaite...

c) kaip buvo susitarta del tikslaus laiko aptarimo.

nuo atsakymo priklauso ir veiksmu vertinimas:
-a jei apsitare, kad vyks savininkui tik n-taja savaite reik suderinti laika ir jei ka - (pvz nuomininkas privales duotas valandas buti darbe, o meistrai kitu laiku negali) savininkas atsirakins...
-b jei nuomininkas nezinojo, jog isvis vyks nuoma ir apie JOKIUS ketinimus negirdejo.


girdejus esu panasia istorija tik is nuomotojo puses...(atsiprasau gerb emocijos - gali buti jog jos situcija 180 laipsniu skiriasi nuo dabar mano pasakosiamosios visai kitu asmenu istorijos...)

jog reikejo taisyti garantinius langu remus - leido ora etc... (patys nuomininkai skundesi) tad kol galiojo garantinis - informavo langus gaminancia firma. tai buvo prieskriziniu laikotarpiu - kai norint sulaukti garantinio meistro uz kuri papildomai nemokesi - reikejo vos ne ant keliu maldauty ir laukt "audiencijos" menesi - kada malonesis meistrai teiktis JIEMS patogiu metu...
na va - nuomininkai skundesi , su meistrais kontaktavo.. galu gale MEISTRAI MALONEJO.
tai va - suzinojus, kad JAU - nuomininku neimanoma rasti - nekelia nei vieno is triju zhinomu mobiliu (gyveno ten pora, bachuriukas turejo 2 mob nr) galu gale nuomininke atsiprase is darbo is pasiryzo pati atrakinti...

tai ka ji pamate.....

ja shokiravo tiek, jog jio mane niekad gyvenime negalesianti nuomoti buto. panashu i dvieju dienu baliu svelniai tariant. ne esme. ji teige nerusis (nertis is kailio) is kailio jog tik tiems "svolaciams" (cia citata) geriau butu...(langai nepustu ir kuo greiciau) o buvo.... vis dar apygircio pusnuogio nuomininko isdeta i suns dienas ir dar vos ne i "snuki pasiulyta.
mano nupasakojamau atveju sutarti norejo nutraukti pats nuomotojas ir kuo greiciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karra: 23 kovo 2009 - 11:58
QUOTE(ooo @ 2009 03 23, 10:31)
jus neteisi  schmoll.gif  tartis su meistrais galima pries tai suderinus laika su nuomininke  cool.gif

Kaip žinia su tais meistrais ir gerais meistrais ne taip lengva dėl laiko susitart, be to gali būti, kad tie meistrai kaip iš dangaus nukrito iš serijos ryt iki pietų galim sutvarkyt kitu atveju po poros mėnesių, o nuomininkei priskambyt neina, ką daryt? Laukt du mėnesius?

Nepalaikau aš nei nuomininkės nei nuomuotojo pusės, bet nuomininkė visą gyvenimą tame bute negyvens, todėl savininkas stengiasi savo turtą saugot cool.gif
Atsakyti
karra, ta aprašytoji moteriškė yra kažkoks nesusipratimas ir tiek. Nuomininkai nuomos periodu yra buto šeimininkai ir ten gali daryti ką nori, t.y. gyventi kaip tinkami. Puotauti kada nori, miegoti vidury baltos dienos, vaikščioti pusnuogiai ir t.t.. Ko ji norėjo, jei apgyvendino tris vyrus lotuliukas.gif Nieko sau šeimininkė su nesąmoningomis isterijomis doh.gif

Tokie žmonės negali nuomoti, jei mano, kad kiti privalo gyventi pagal jų taisykles.
Atsakyti
Manau, kad nuomotojas turi teise ieiti i buta be nuomininko zinios ir leidimo tik vieninteliu atveju: jei yra avarine situacija, pvz. truko vamzdis, o su nuomininku susisiekti neimanoma. Visais kitais atvejais - tai privatumo pazeidimas.
Juk kartais ir su nuomotoju nepavyksta susisiekti, bet tai nesuteikia teises atsirasti jo bute, priesais ji, mieganti lovoje. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krize @ 2009 03 24, 11:30)
Manau, kad nuomotojas turi teise ieiti i buta be nuomininko zinios ir leidimo tik vieninteliu atveju: jei yra avarine situacija, pvz. truko vamzdis, o su nuomininku susisiekti neimanoma. Visais kitais atvejais - tai privatumo pazeidimas.
Juk kartais ir su nuomotoju nepavyksta susisiekti, bet tai nesuteikia teises atsirasti jo bute, priesais ji, mieganti lovoje.  ax.gif



tie nuomuotojo ir nuomininko santykiai gana slidus reikalas, pažystu žmonių iš abiejų barikadų pusių.

Bet šiuo konkrečiu atveju, aš matau iš buto šeimininko tik vieną minusą, kokio velnio jis nuomininkės miegamajame ieškojo? Nors gal pajuto, kad kažkas yra tame kambaryje į duris skambino niekas neatidarė todėl ir sugalvojo patikrint rolleyes.gif

Gana nemaloni situacija, bet manau, kad gal tik burbulas išpūstas rolleyes.gif
Atsakyti