nauja tema
sena tema
http://www.supermama.lt/forumas/lofiversio...hp/t242174.html
Vyckaj as itariu kad mes tik dviese be palikom
pavasaris, ka jau cia besildysi
QUOTE(arturios @ 2009 02 25, 10:56) Na radom šią temą , radom. Galvojau, kad "senieji" bičiuliai patingės sukūrti pratęsimą, bet klydau... Stropaičiai norėjo atvažiuoti šią savaitę, bet pirmadienį užkūriau ir jiems atvykus nieko gero nesužinosiu, o aš noriu, kad jie patys prie manęs užkūrtų ir pasakytų jiems atrodančias problemas. Dabar maišau kuzbaso anglis su selezijos, tai pusę bėdos, bet pirmadienį jau vien tik kuzbaso likę buvo. Dabar šiuo metu pas mane anglinis s20. Užkūriau pirmadienį apie pietus, kadangi ten pastoviai negyvenu (gyvena tėvai) tai atvykus kitą dieną antradienį žiūriu, kad nedega mano katilas iš viršaus, bet tik iš apačios. Viršų užgesino kondencatas, kuris bėga kaip iš kibiro. Stropaičių pirmas klausimas buvo, gal dingsta iš radiatorių sistemos vanduo, bet neeee, nė lašo nedingsta ir spaudimas pastoviai ant šalto 0,9 ant šilto (~70) 1,1. Dapildyti sistemos nereikia visai. Prieš kuriant pirmadienį išvaliau katilą, nes taip bėgant kondencatui užsineša kaip reikiant visi dūmų tarpeliai. Radau pirkti mažą šepetėlį mažoms skylutėms valyti (ieškojau ilgai, tai vienoj vietoj senukuose užtikau) išvaliau kaip su dantų šepetėliu viską, TRAUKA labai gera, indėklas 20 diametro, bet vistiek kondencatas užgesino viršutinius anglis. Be abejo kai užgesina ir dega tik iš apačios, tai dega ypač ilgai, nes kankindamasis dega. Tai kaip baigs degti ir bus nešalta, kad būtų galima nekūrti, tada skambinsiu, kad atvyktų stropaičiai. Beje tik pastačius katilą pora mėnesių taip stipriai kondencatas nebėgo. Keikiu aš tą stropuvą, bet kaip pagalvoji, kad 4-5 DIENAS nereikia eiti prie katilo, o kai kondencatas užgesina viršų tai ir 5-6 DIENAS, tai viską atperka, nes nereikia kūrti, kad ir kas 12 val.- vargti! BEJE NORIU PAPRAŠYTI, ŠIAIP GAL IŠ LIETUVIŠKUMO, RAŠYKIME IR LIETUVIŠKAS RAIDES, NES JAU AŠ BENT JAU BUVAU ATPRATĘS!!! QUOTE(Ramiz @ 2009 02 26, 18:15) Na radom šią temą , radom. Galvojau, kad "senieji" bičiuliai patingės sukūrti pratęsimą, bet klydau... Stropaičiai norėjo atvažiuoti šią savaitę, bet pirmadienį užkūriau ir jiems atvykus nieko gero nesužinosiu, o aš noriu, kad jie patys prie manęs užkūrtų ir pasakytų jiems atrodančias problemas. Dabar maišau kuzbaso anglis su selezijos, tai pusę bėdos, bet pirmadienį jau vien tik kuzbaso likę buvo. Dabar šiuo metu pas mane anglinis s20. Užkūriau pirmadienį apie pietus, kadangi ten pastoviai negyvenu (gyvena tėvai) tai atvykus kitą dieną antradienį žiūriu, kad nedega mano katilas iš viršaus, bet tik iš apačios. Viršų užgesino kondencatas, kuris bėga kaip iš kibiro. Stropaičių pirmas klausimas buvo, gal dingsta iš radiatorių sistemos vanduo, bet neeee, nė lašo nedingsta ir spaudimas pastoviai ant šalto 0,9 ant šilto (~70) 1,1. Dapildyti sistemos nereikia visai. Prieš kuriant pirmadienį išvaliau katilą, nes taip bėgant kondencatui užsineša kaip reikiant visi dūmų tarpeliai. Radau pirkti mažą šepetėlį mažoms skylutėms valyti (ieškojau ilgai, tai vienoj vietoj senukuose užtikau) išvaliau kaip su dantų šepetėliu viską, TRAUKA labai gera, indėklas 20 diametro, bet vistiek kondencatas užgesino viršutinius anglis. Be abejo kai užgesina ir dega tik iš apačios, tai dega ypač ilgai, nes kankindamasis dega. Tai kaip baigs degti ir bus nešalta, kad būtų galima nekūrti, tada skambinsiu, kad atvyktų stropaičiai. Beje tik pastačius katilą pora mėnesių taip stipriai kondencatas nebėgo. Keikiu aš tą stropuvą, bet kaip pagalvoji, kad 4-5 DIENAS nereikia eiti prie katilo, o kai kondencatas užgesina viršų tai ir 5-6 DIENAS, tai viską atperka, nes nereikia kūrti, kad ir kas 12 val.- vargti! BEJE NORIU PAPRAŠYTI, ŠIAIP GAL IŠ LIETUVIŠKUMO, RAŠYKIME IR LIETUVIŠKAS RAIDES, NES JAU AŠ BENT JAU BUVAU ATPRATĘS!!! Dėkui tau už atvirumą. QUOTE(arturios @ 2009 02 26, 20:53) Dėkui tau už atvirumą. Tai labai gerai dega- 2 paras. Tai tu pilnai priboktuoji katilą pjuvenomis pamaišęs su pagaliukais
Pagaliau pasibandžiau su pjuvenu briketais. I S20 malkini tvarkingai pakroviau 5 maišus briketų po 10kg ir šiek tiek smulkių atraižų įkūrimui. Maloniai nustebino- degė apie 1,5 paros ir šiluma pasijautė kur kas geriau net kraštiniuose kambariuose (dar nesusiderines gerai).
Namas naujas 1A apie 100m2 grindų šildymo ir 3 kambariai (50m2) su radiatoriais, 2 gyvatukai voniose ir apie 14m2 katilinė-sandėlys , kurioje šilciausia . Drasiai tilptu 7 maišai, tai turėtu degti 2 paras Su pilnu malkom vos ištraukia parą. Pastebejau ,kad giliai išdega viduriniai briketai. Tiesa, briketus pirkau jau po 6lt/kg QUOTE(Edemux @ 2009 02 26, 22:06) Pagaliau pasibandžiau su pjuvenu briketais. I S20 malkini tvarkingai pakroviau 5 maišus briketų po 10kg ir šiek tiek smulkių atraižų įkūrimui. Maloniai nustebino- degė apie 1,5 paros ir šiluma pasijautė kur kas geriau net kraštiniuose kambariuose (dar nesusiderines gerai). Namas naujas 1A apie 100m2 grindų šildymo ir 3 kambariai (50m2) su radiatoriais, 2 gyvatukai voniose ir apie 14m2 katilinė-sandėlys , kurioje šilciausia . Drasiai tilptu 7 maišai, tai turėtu degti 2 paras Su pilnu malkom vos ištraukia parą. Pastebejau ,kad giliai išdega viduriniai briketai. Tiesa, briketus pirkau jau po 6lt/kg Kokie briketai tamsūs (pušiniai), šviesūs (lapuočiai). Kai krauni ir šonuose lieka tarpai, ką darai? Nukris žarijos pro tuos tarpus ir užsidegs kitur- žemiau?? Šiaip Jonavoje yra tokia firmelė Baldai Jums tai jie prekiauja beržiniais briketais (kubo kaina 450 lt), nes atliekos nuo beržinių baldų gamybos. Tai jų tikrai labai kaitrūs, nes mediena kurią naudoja baldams labai gerai išdžiovinta, tai ir atliekos- paverčiamos briketais liuks dega. Savo židiniui bandžiau tai labai patiko. Beje bandžiau ir MOKI VEŽI parduotuvėje prekiaujamais briketaais irgi nebrangūs po 5,5 lt/pok. irgi geri (rašė, kad beržiniai). Gal kas žinote kas prekiauja "SAUSOMIS MALKOMIS", parašykit- pasidalinkit kontaktais. QUOTE(Edemux @ 2009 02 26, 21:06) Pagaliau pasibandžiau su pjuvenu briketais. I S20 malkini tvarkingai pakroviau 5 maišus briketų po 10kg ir šiek tiek smulkių atraižų įkūrimui. Maloniai nustebino- degė apie 1,5 paros ir šiluma pasijautė kur kas geriau net kraštiniuose kambariuose (dar nesusiderines gerai). Namas naujas 1A apie 100m2 grindų šildymo ir 3 kambariai (50m2) su radiatoriais, 2 gyvatukai voniose ir apie 14m2 katilinė-sandėlys , kurioje šilciausia . Drasiai tilptu 7 maišai, tai turėtu degti 2 paras Su pilnu malkom vos ištraukia parą. Pastebejau ,kad giliai išdega viduriniai briketai. Tiesa, briketus pirkau jau po 6lt/kg Jei tiek uz briketus tektu moketi tai geriau viesbuti kyvenciau QUOTE(Ramiz @ 2009 02 26, 22:12) Kokie briketai tamsūs (pušiniai), šviesūs (lapuočiai). Tokie smėlio spalvos. Pirkau Moki veži. Kaina stovi netoli 7lt QUOTE Kai krauni ir šonuose lieka tarpai, ką darai? Nukris žarijos pro tuos tarpus ir užsidegs kitur- žemiau?? Sukroviau ir vsio. Tarpeliai kažkokie lieka, bet tai nedideli ir niekuo nepildžiau (palaidu pjuvenų neturiu).QUOTE Šiaip Jonavoje yra tokia firmelė Baldai Jums tai jie prekiauja beržiniais briketais (kubo kaina 450 lt), nes atliekos nuo beržinių baldų gamybos. Tai jų tikrai labai kaitrūs, nes mediena kurią naudoja baldams labai gerai išdžiovinta, tai ir atliekos- paverčiamos briketais liuks dega. Savo židiniui bandžiau tai labai patiko. Beje bandžiau ir MOKI VEŽI parduotuvėje prekiaujamais briketaais irgi nebrangūs po 5,5 lt/pok. irgi geri (rašė, kad beržiniai). Gal kas žinote kas prekiauja "SAUSOMIS MALKOMIS", parašykit- pasidalinkit kontaktais. Mane taipogi domina pigiau briketai ir geros malkos. Briketus pamaišyčiau su malkom. QUOTE(serzas @ 2009 02 26, 22:44) 200m2 (su garažu) viežbutis būtu neblogai-ir pakurenta ir lova paklota. Tik geros kambarinės ir šampo Paskaičiavus , sukurenau 30lt, bet iškarto vėl nekuriu. Kuriu po pusės paros, tai gautusi apie 15 kūrimu per mėn. Jei nelabai šala. Tiesa , pas mane dar 200ltr boileris ir kol kas šildomas tik nuo katilo. QUOTE(Edemux @ 2009 02 26, 22:15) 200m2 (su garažu) viežbutis būtu neblogai-ir pakurenta ir lova paklota. Tik geros kambarinės ir šampo Paskaičiavus , sukurenau 30lt, bet iškarto vėl nekuriu. Kuriu po pusės paros, tai gautusi apie 15 kūrimu per mėn. Jei nelabai šala. Tiesa , pas mane dar 200ltr boileris ir kol kas šildomas tik nuo katilo. Jei dar pats nepastebejei klaidos kuria paryskinau, tai atkreipk demesi 6lt/kg QUOTE(serzas @ 2009 02 26, 23:27) Jei dar pats nepastebejei klaidos kuria paryskinau, tai atkreipk demesi 6lt/kg Jei be 0 tada jo, gautusi viešbutis su viskuom QUOTE(Ramiz @ 2009 02 26, 22:06) Tai labai gerai dega- 2 paras. Tai tu pilnai priboktuoji katilą pjuvenomis pamaišęs su pagaliukais Tiek pjuvenos tiek atraizos uosines.gavau nemokamai.turiu draugeli uzsiema su mediena.katila kurenu pirma sezona.tiksliau bandau; Papildyta: QUOTE(Edemux @ 2009 02 26, 23:42) Vistik brangoka 600 lt uz tona. cia pigiau; http://www.vipre.lt/ QUOTE(Edemux @ 2009 02 26, 23:15) 200m2 (su garažu) viežbutis būtu neblogai-ir pakurenta ir lova paklota. Tik geros kambarinės ir šampo Paskaičiavus , sukurenau 30lt, bet iškarto vėl nekuriu. Kuriu po pusės paros, tai gautusi apie 15 kūrimu per mėn. Jei nelabai šala. Tiesa , pas mane dar 200ltr boileris ir kol kas šildomas tik nuo katilo. Mano katilas malkinis- anglinis per mėnesį sunaudoja iki 400 lt, o pakraunu apie 6-8 kartus per mėnesį (priklausomai nuo oro). Tai tavo 15 kūrimų x 30 lt išeitų apie 450 lt. Nemažai! Jau galvojau, kad mano katilas durniuoja tai daug sunaudoju kuro per mėnesį, bet pasirodo, kad normaliai, beje dabar jau palyginus su butų šildymais, tai pagal kvadratūrą moku žymiai pigiau. Papildyta: QUOTE(arturios @ 2009 02 27, 01:08) Tiek pjuvenos tiek atraizos uosines.gavau nemokamai.turiu draugeli uzsiema su mediena.katila kurenu pirma sezona.tiksliau bandau; Papildyta: Vistik brangoka 600 lt uz tona. cia pigiau; http://www.vipre.lt/ O tai kokio medžio briketai, jei pušies tai labai nekaitrūs, jei uosiniai, beržiniai ar pan. tai kaina tikrai nebloga, nors pavasarį atpinga daugiau- NESEZONAS QUOTE(Ramiz @ 2009 02 26, 20:15) Viršų užgesino kondencatas, kuris bėga kaip iš kibiro. ... TRAUKA labai gera, indėklas 20 diametro, bet vistiek kondencatas užgesino viršutinius anglis. Be abejo kai užgesina ir dega tik iš apačios, tai dega ypač ilgai, nes kankindamasis dega. Tai kaip baigs degti ir bus nešalta, kad būtų galima nekūrti, tada skambinsiu, kad atvyktų stropaičiai. Beje tik pastačius katilą pora mėnesių taip stipriai kondencatas nebėgo. Keikiu aš tą stropuvą, bet kaip pagalvoji, kad 4-5 DIENAS nereikia eiti prie katilo, o kai kondencatas užgesina viršų tai ir 5-6 DIENAS, tai viską atperka, nes nereikia kūrti, kad ir kas 12 val.- vargti! Sveiki, Nieko prieš ir už stropuvą neturiu... ,nes tokį daiktą tik matęs bet nečiupinėjęs.Kažkas negerai pas jus ten ,bent jau su indeklu ,jei kondensatas papuola i katilą ir net užgesina anglis??.Tikriausiai nėra vainikelio ant trišakio ,kuris neleidzia kondensatui patekti i katilą o nukreipia jį žemyn į išvalymo ir kondensato nubėgimo dežutę. P.S. bėje ,koks stropuvos išėjimo diametras,koks kaminas(plytinis,pristatomas,šildintas...) -aprašykit?Iš kur įsigijot indeklą (iš firmos ar ...)? QUOTE(korida @ 2009 02 28, 09:12) Sveiki, Nieko prieš ir už stropuvą neturiu... ,nes tokį daiktą tik matęs bet nečiupinėjęs.Kažkas negerai pas jus ten ,bent jau su indeklu ,jei kondensatas papuola i katilą ir net užgesina anglis??.Tikriausiai nėra vainikelio ant trišakio ,kuris neleidzia kondensatui patekti i katilą o nukreipia jį žemyn į išvalymo ir kondensato nubėgimo dežutę. P.S. bėje ,koks stropuvos išėjimo diametras,koks kaminas(plytinis,pristatomas,šildintas...) -aprašykit?Iš kur įsigijot indeklą (iš firmos ar ...)? Tamsta kondencatas bėga ne iš kamino, o nuo katilo šilumokaičio ir sienelėmis žemyn. Kaminas pristatomas 20 diametro kaip ir katilo išėjimo. Kamino apačioje kondencato nubėgimas ir išvalymas. Statė firma.
kurenu pjuvenu briketais jau antri metai is eiles. truputi brangoka lyginant su malkomis, taciau nei pjaustyti, nei skaldyti... zodziu is tos puses daugiau pliusu. o kurenant nereikia jokiu tarpu uzpildyti. tegul krenta tos zarijos i apacia kiek tik nori... oro negaunant nera ir degimo, nes visa deguoni sudegina virsuje deganti ugnis. lygiai tas pats yra, kai nebaigus degti katilui, is naujo prikrauni ir uzdegi. zodziu zarijos krentancios zemyn kazko blogo tikrai nepridarys.
QUOTE(xNeriusx @ 2009 02 28, 17:40) kurenu pjuvenu briketais jau antri metai is eiles. truputi brangoka lyginant su malkomis, taciau nei pjaustyti, nei skaldyti... zodziu is tos puses daugiau pliusu. o kurenant nereikia jokiu tarpu uzpildyti. tegul krenta tos zarijos i apacia kiek tik nori... oro negaunant nera ir degimo, nes visa deguoni sudegina virsuje deganti ugnis. lygiai tas pats yra, kai nebaigus degti katilui, is naujo prikrauni ir uzdegi. zodziu zarijos krentancios zemyn kazko blogo tikrai nepridarys. Radai mus??? QUOTE(Ramiz @ 2009 02 28, 18:58) kondencatas bėga ne iš kamino, o nuo katilo šilumokaičio ir sienelėmis žemyn. Kaminas pristatomas 20 diametro kaip ir katilo išėjimo. Kamino apačioje kondencato nubėgimas ir išvalymas. Statė firma. Jei taip verkia šilumokaičio sieneles ,kad net anglis užgesina tai kamino sieneles turi ,,bliauti baisiom asarom''
Matėte, pagaliau atsirado pajungimo schema tik kažkodėl nepasididina, būtų geriau tyrinėti: http://www.stropuva.lt/index.php?cid=303&lang=lt
QUOTE(Ramiz @ 2009 03 01, 14:46) Matėte, pagaliau atsirado pajungimo schema tik kažkodėl nepasididina, būtų geriau tyrinėti: http://www.stropuva.lt/index.php?cid=303&lang=lt QUOTE(Ramiz @ 2009 03 01, 14:21) Nubraižiau savo katilo scemą, prašau dabar pakomentuoti "bliovimą" per kaminą arba ne??? Kondencatas net prabėga pro priekines katilo dureles??? kaminas ne prie ko. jei diametras atitinka katilo charakteristikas (o s20 ir yra berods 20 cm skersmens), tokiu atveju belieka vienintelis turbut variantas - per didelis srautas per katila. katilas nepajegia pasildyti vandens, nes atbega per saltas ir per daug...ir eigoje kaupiasi "rasa" ant katilo sieneliu, kuri nori nenori nubega zemyn ir be abejo skverbiasi per atitinkamas landas ar plysius. paprastas eksperimentas - iskvepkite ant salto veidrodelio - veidrodelis apsitrauktas momentaliai... pasildykite veidrodeli ir atlikite ta pati veiksma - veidrodelis liks toks pat skaidrus. tas pats yra ir su jusu (ir mano) katilu. mazinkite srauta per katila ir viskas pasitaisys. kazkur senojoje temoje viena moteriske irgi skundesi tuo paciu, tik jai berods kaminas beda buvo. nustatyti srauta, toki koki reikia, ne vienos dienos darbas. daug, be galo daug zaidimo ten. Papildyta: tiesa. jei kaminas butu per dideles angos, tai begtu ne tik katile, bet ir paciame kamine. kondensato rinktuve turetu pastoviai buti kondensato..kibirais... yra taip ? QUOTE(xNeriusx @ 2009 03 01, 19:40) kaminas ne prie ko. jei diametras atitinka katilo charakteristikas (o s20 ir yra berods 20 cm skersmens), tokiu atveju belieka vienintelis turbut variantas - per didelis srautas per katila. katilas nepajegia pasildyti vandens, nes atbega per saltas ir per daug...ir eigoje kaupiasi "rasa" ant katilo sieneliu, kuri nori nenori nubega zemyn ir be abejo skverbiasi per atitinkamas landas ar plysius. paprastas eksperimentas - iskvepkite ant salto veidrodelio - veidrodelis apsitrauktas momentaliai... pasildykite veidrodeli ir atlikite ta pati veiksma - veidrodelis liks toks pat skaidrus. tas pats yra ir su jusu (ir mano) katilu. mazinkite srauta per katila ir viskas pasitaisys. kazkur senojoje temoje viena moteriske irgi skundesi tuo paciu, tik jai berods kaminas beda buvo. nustatyti srauta, toki koki reikia, ne vienos dienos darbas. daug, be galo daug zaidimo ten. Taip ir aš sutinku, bet jau srautas beveik užsuktas ir net iš pradžių čiut neužverda vanduo, bet po nakties būna užgesęs viršus , dega tik apačia. Balansinis prisuktas taip kaip buvo atvykęs pačioje pradžioje stropaitis, ir dabar jau jis pats trauko pečiais ir nesupranta iš kur kondencatas. Būdavo truputį kondencato kol neišilęs namas (pvz. seniai nekurtas katilas), bet dabar po kokių 6 - 10val. užgesina??? Jau pats pasimetęs visokius patarimus išbandžiau , bet nesiliauja.
tie stropaiciai, kazkokie tikri neprofesionalai.. turi katila, taciau patys jo neismano. man jie panasus i prekybos centro "senukai" konsultantus, kuriu paklausus-atsakymo teisingo nesulauksi. reikia dar karteli perskaityti vartotojo instrukcija ir isigilinti i pagrindines savokas, kalbancias apie kurenima anglimi. speju cirkuliacinis siurbliukas pajungtas per relyte, kuri isijungia prie kokiu 50-60 laipsniu. jei taip, tai sumazinkite iki max 30 laipsniuku. bet bet kokiu atveju, srautas per didelis. pas mane ne anglinis katilas, taciau irgi panasiai budavo. per kamina kibirais begdavo kondensatas. is pradziu idejau indekla atitinkanti katilo charakteristikas, po to i kiekviena radiatoriu imontavau po balansini (tuo paciu ir boileri). pareguliavau ir viskas susitvarke. su siurbliuku nezaidziu. palikau ant zemiausios pavaros. kazkiek dar yra kondensato, nes baigus degti ir pradarius apatines dureles, pjuvenu briketai dregnoki. bet per dureles kondensatas nebega. pagal instrukcijas, katilas iki 60 laipsniu turi pasilti per 30 min. pas mane syla ilgiau, bet tingiu reguliuot ta srauta. kol kas bus gerai. o tamstelei patarciau irgi pazaisti su srautu, nes tik jis cia pagrindine vinis.
QUOTE(xNeriusx @ 2009 03 01, 19:43) kaminas ne prie ko. jei diametras atitinka katilo charakteristikas (o s20 ir yra berods 20 cm skersmens), tokiu atveju belieka vienintelis turbut variantas - per didelis srautas per katila. katilas nepajegia pasildyti vandens, nes atbega per saltas ir per daug...ir eigoje kaupiasi "rasa" ant katilo sieneliu, kuri nori nenori nubega zemyn ir be abejo skverbiasi per atitinkamas landas ar plysius. paprastas eksperimentas - iskvepkite ant salto veidrodelio - veidrodelis apsitrauktas momentaliai... pasildykite veidrodeli ir atlikite ta pati veiksma - veidrodelis liks toks pat skaidrus. tas pats yra ir su jusu (ir mano) katilu. mazinkite srauta per katila ir viskas pasitaisys. kazkur senojoje temoje viena moteriske irgi skundesi tuo paciu, tik jai berods kaminas beda buvo. nustatyti srauta, toki koki reikia, ne vienos dienos darbas. daug, be galo daug zaidimo ten. Papildyta: tiesa. jei kaminas butu per dideles angos, tai begtu ne tik katile, bet ir paciame kamine. kondensato rinktuve turetu pastoviai buti kondensato..kibirais... yra taip ? Na sunku pasakyti dėl kamino, nes kondencato rinktuvas su skylute ir ten nieks nesikaupia, o bėga iškarto ant žemės. Na bet nesimato, kad būtų daug, ir bėga tada kai užgęsta viršus. Kamino diametrą ėmiau iš stropuvos apyrašo- 20. Papildyta: QUOTE(xNeriusx @ 2009 03 01, 20:31) tie stropaiciai, kazkokie tikri neprofesionalai.. turi katila, taciau patys jo neismano. man jie panasus i prekybos centro "senukai" konsultantus, kuriu paklausus-atsakymo teisingo nesulauksi. reikia dar karteli perskaityti vartotojo instrukcija ir isigilinti i pagrindines savokas, kalbancias apie kurenima anglimi. speju cirkuliacinis siurbliukas pajungtas per relyte, kuri isijungia prie kokiu 50-60 laipsniu. jei taip, tai sumazinkite iki max 30 laipsniuku. bet bet kokiu atveju, srautas per didelis. pas mane ne anglinis katilas, taciau irgi panasiai budavo. per kamina kibirais begdavo kondensatas. is pradziu idejau indekla atitinkanti katilo charakteristikas, po to i kiekviena radiatoriu imontavau po balansini (tuo paciu ir boileri). pareguliavau ir viskas susitvarke. su siurbliuku nezaidziu. palikau ant zemiausios pavaros. kazkiek dar yra kondensato, nes baigus degti ir pradarius apatines dureles, pjuvenu briketai dregnoki. bet per dureles kondensatas nebega. pagal instrukcijas, katilas iki 60 laipsniu turi pasilti per 30 min. pas mane syla ilgiau, bet tingiu reguliuot ta srauta. kol kas bus gerai. o tamstelei patarciau irgi pazaisti su srautu, nes tik jis cia pagrindine vinis. Jo dėl profesionalumo tai nėr ką ir kalbėti. Gi galėtų būti forumas pačioje stropuvos svetainėje, o atsakyti į klausimus galėtų kantrybės pritvinkę kompetetingi asmenys. Visur sureguliuoti radiatoriai ir boileriai. Užkaista tikrai greitai -na anglim tai normalu. Siaip siurbliukas stovi ant mažiausios padalos ir nėra jokių išjungimo rėlių tik konstrukcija, kai dingsta elektra - tada pradeda veikti nuo akumuliatoriaus pro lygintuvą.
net keista cia jus skaityt (apie kondensata). kurenu pirma ziema - taciau ji maciau gal viena karta, kokia stikline, nu nera jo daugiau. kamino rinktuveje - sausi atskile suodziai, sukrite is kamino
neramina, kad uzgesus katilui, srautas kazkiek atsaldo boileri, jeiria galvot atjungima...
Pas mane kondensadas bega jei katilas ilgiau padirba su 70C arba mazesne temperatura. Jei laikau 80-85C. kondensatas nebega.
QUOTE(xNeriusx @ 2009 03 01, 20:31) tie stropaiciai, kazkokie tikri neprofesionalai.. turi katila, taciau patys jo neismano. man jie panasus i prekybos centro "senukai" konsultantus, kuriu paklausus-atsakymo teisingo nesulauksi. reikia dar karteli perskaityti vartotojo instrukcija ir isigilinti i pagrindines savokas, kalbancias apie kurenima anglimi. speju cirkuliacinis siurbliukas pajungtas per relyte, kuri isijungia prie kokiu 50-60 laipsniu. jei taip, tai sumazinkite iki max 30 laipsniuku. bet bet kokiu atveju, srautas per didelis. pas mane ne anglinis katilas, taciau irgi panasiai budavo. per kamina kibirais begdavo kondensatas. is pradziu idejau indekla atitinkanti katilo charakteristikas, po to i kiekviena radiatoriu imontavau po balansini (tuo paciu ir boileri). pareguliavau ir viskas susitvarke. su siurbliuku nezaidziu. palikau ant zemiausios pavaros. kazkiek dar yra kondensato, nes baigus degti ir pradarius apatines dureles, pjuvenu briketai dregnoki. bet per dureles kondensatas nebega. pagal instrukcijas, katilas iki 60 laipsniu turi pasilti per 30 min. pas mane syla ilgiau, bet tingiu reguliuot ta srauta. kol kas bus gerai. o tamstelei patarciau irgi pazaisti su srautu, nes tik jis cia pagrindine vinis. Papildyta: QUOTE(arkava @ 2009 03 02, 07:12) net keista cia jus skaityt (apie kondensata). kurenu pirma ziema - taciau ji maciau gal viena karta, kokia stikline, nu nera jo daugiau. kamino rinktuveje - sausi atskile suodziai, sukrite is kamino neramina, kad uzgesus katilui, srautas kazkiek atsaldo boileri, jeiria galvot atjungima... QUOTE(arturios @ 2009 03 02, 12:31) Papildyta: Šiandien užkūriau vėl kitaip, apačioje pripyliau Kuzbaso anglis, viršuje Silezijos. Buvo kondensato, bet ne tiek. Ko gero darau išvadą, kad pas mane anksčiau buvo Silezija ir viskas atreguliuota pagal Silezija kaitrumą, o Kuzbaso tik smilksta ir kaitrumas ne toks. Pabandysiu naujai reguliuoti aplink stropuvą, gal kas pasikeis. Lyg ir pradėjau matyti problemos pabaigos prošvaistes. Bet dervų tai vistiek daug, atidarai dureles ir tysta "makaronai". QUOTE(Ramiz @ 2009 03 02, 19:11) Šiandien užkūriau vėl kitaip, apačioje pripyliau Kuzbaso anglis, viršuje Silezijos. Buvo kondensato, bet ne tiek. Ko gero darau išvadą, kad pas mane anksčiau buvo Silezija ir viskas atreguliuota pagal Silezija kaitrumą, o Kuzbaso tik smilksta ir kaitrumas ne toks. Pabandysiu naujai reguliuoti aplink stropuvą, gal kas pasikeis. Lyg ir pradėjau matyti problemos pabaigos prošvaistes. Bet dervų tai vistiek daug, atidarai dureles ir tysta "makaronai". Na nelabai sutinku.kai kurenau,pjuvenom,malkom,durpem katilas elgesi vienodai nereikejo perreguliuot.
Nzn kam vargt su malkom, pjuvenom, anglim? google.com paieska "waste oil burner" ir kurenk kiek nori. Teoriskai nereik silto namo statyt, nes sildymas kanuoja tiek, kiek kainuoja kuras parsivezti kurui
Nežinau ar taip galiu čia rašyt, kaip ir reklama
Tik bėda, kad kartais tenka palaukt, tačiau vasaros metu ten tikrai galima gaut laisvai. QUOTE(Nikole Kidman @ 2009 03 03, 10:27) Nežinau ar taip galiu čia rašyt, kaip ir reklama Tik bėda, kad kartais tenka palaukt, tačiau vasaros metu ten tikrai galima gaut laisvai. QUOTE(Nikole Kidman @ 2009 03 03, 11:27) Nežinau ar taip galiu čia rašyt, kaip ir reklama Tik bėda, kad kartais tenka palaukt, tačiau vasaros metu ten tikrai galima gaut laisvai. Ar galetumet imesti kontaktus i mano zinutes. Busiu dekingas. Aciu.
Joooo. Šiandien katilas visai sudurnavojo. Ten kur kūrenu - tai mama ten pastoviai gyvena ir paskambinusi pasakė, kad vakar užkūrtame (pilnas anglių) katile pagrindinis termometras rodo 50 laipsnių, tai bus ir vėl viršus užgesęs ir dega tik apačia, kondensatas???? Ir dabar "kankynės" bedegant. Vakar įsidegus palikau su 74 laipsniais ir po truputį dar vis kilo. Užkniso jau.
QUOTE(Ramiz @ 2009 03 03, 18:09) Joooo. Šiandien katilas visai sudurnavojo. Ten kur kūrenu - tai mama ten pastoviai gyvena ir paskambinusi pasakė, kad vakar užkūrtame (pilnas anglių) katile pagrindinis termometras rodo 50 laipsnių, tai bus ir vėl viršus užgesęs ir dega tik apačia, kondensatas???? Ir dabar "kankynės" bedegant. Vakar įsidegus palikau su 74 laipsniais ir po truputį dar vis kilo. Užkniso jau. pažiu. savo info žinut.....
Pagailek teveliu ir savo laiko - pastatyk normalu katila, kad bet kas betkada ir betkaip galetu pasisildyt namus.
Ir dar pasidarykit kazką panašaus
QUOTE(arturios @ 2009 03 03, 19:37) Ačiū už norą padėti. Pažiūrėjau. Papildyta: QUOTE(Dario @ 2009 03 03, 19:54) Pagailek teveliu ir savo laiko - pastatyk normalu katila, kad bet kas betkada ir betkaip galetu pasisildyt namus. Tai aš ir gailiu tėvelių, nes jie negali net įmesti malkytės (neturi visiškai sveikatos). Tad turiu kažkaip pasirūpinti, kad būtų ilgai šilta ir nereiktų kasdien pas juos lėkti dadedinėti kuro. Tokia situacija, kai tik aš galiu gelbėti, nieks kitas į krosnį nieko neįdės, nebent tėvai tik pažiūrės kaip ten viskas kaista (turiu galvoje termometrus). QUOTE(Ramiz @ 2009 02 27, 17:56) Mano katilas malkinis- anglinis per mėnesį sunaudoja iki 400 lt, o pakraunu apie 6-8 kartus per mėnesį (priklausomai nuo oro). Tai tavo 15 kūrimų x 30 lt išeitų apie 450 lt. Nemažai! Jau galvojau, kad mano katilas durniuoja tai daug sunaudoju kuro per mėnesį, bet pasirodo, kad normaliai, beje dabar jau palyginus su butų šildymais, tai pagal kvadratūrą moku žymiai pigiau. Na, mano situacija ,kaip atskaitos tasko naudoti nesiulyciau, nes as pats dar zadu padirbeti prie katilo ekonomiskumo. Vien malkom dega tik para. Kazin ar cia galima vadinti geru rezultatu ar suderinta sistema, nes instrukcijoje raso kad dega apie 31val. Todel planuoju perdaryti savo ketursakine sistema i siuloma instrukcijoje schema NR2. Tada galesiu paderinti ir srauta ir griztancio temperatura. Kaip sakoma ,daugiau erdves fantazijai http://www.stropuva.lt/upload/files/lietuviu.k1.pdf Beje, virsutine kuro dalis (puse malku) gana greitai sudega, tai jau kelinta karta bandau malkas deti tik apatineje dalyje , o virsuje- pora pakuociu pjuvenu briketu su siek tiek angliu i tarpus ir vel malkytes pakurimui. Gana neblogai- ilgiau dega ir sistema greiciau isyla, anglys sudega visiskai. http://www.stropuva.lt/index.php?cid=306&lang=lt Apie kura, lygtai, anksciau nebuvo. Dar neisigilinau. Reiks pasiskaiciuoti pagal savo varianta ir panaudoti kaip atskaitos taska. Gal pavyks suzinoti ant kiek efektyviai deginu malkas.
Sveiki
Man toks klausimukas iskilo: pas mane bus namas su mansarda, mansardoje bus 4 kambariai, bet pastoviai gyvenami bus tik 1-2, taigi kol nebus sveciu negyvenamuose kambariuose bus siluma minimali, kad givybe palaikyt kambariui, tai ar prisukus kokius 2 ar 3 radiatorius nereikes isnaujo perreguliuoti srautus ar dar kazka keisti sistemoje? QUOTE(serzas @ 2009 03 04, 23:47) Sveiki Man toks klausimukas iskilo: pas mane bus namas su mansarda, mansardoje bus 4 kambariai, bet pastoviai gyvenami bus tik 1-2, taigi kol nebus sveciu negyvenamuose kambariuose bus siluma minimali, kad givybe palaikyt kambariui, tai ar prisukus kokius 2 ar 3 radiatorius nereikes isnaujo perreguliuoti srautus ar dar kazka keisti sistemoje? nereikes, maziau radiatoriu, peciui lengviau, degs gal kiek ilgiau.
Toki finta kurenimui pabandziau
galiu gauti ivairiausiu zoliu atvalu, t.y. valant sekla lieka blogosios seklos, ivairus sapeliai, na toks labai smulkintas sienas. taigi kurdamas kroviau malkas ir vis to brudo uzpyliau, na visi tarpai uzsipilde. antra diena turiu smilkstanti ir apibegusi katila ko nemaciau nuo pirmu kurimu pries 3 metus. is pradizu dege liux, bet veliau laikantis pastoviai temperaturai, zoliu seklos smilksta, o nedega ir tas srotas uzdusino malkas, paskendo apdegusiuose pelenuose. pakelus temperatura dega geriau. faktas, kad skirtingai nuo malku srotas turi degti su liepsna nes vien smilkdamas skirtingai nuo malku neisskiria karscio. Siandien ismesiu katila ir pabandysiu jo deti siekt iek maziau nes pirma karta ivariau i tarpus visa polipropilenini maisa, svere apie 13kg. Papasakosiu kaip seksis toliau nes tos zoliu siuksles energijos is 1 kg isskiria ne maziau nei geros malkos, tai ir siek tiek imaisius galima pasiekti +2-3 valandas degimo minimum. daug atidarius oro padavima degimas gerejo, todel manau cia pagelbetu ventiliatorius ipusti ugni. o kai dega liepsna tai karstis jopapa issikiria. dar neaisku kiek butu pelenu joms sudegus normaliai nes dabar tai bus sociai. QUOTE(Vyckaju @ 2009 03 05, 11:06) Toki finta kurenimui pabandziau galiu gauti ivairiausiu zoliu atvalu, t.y. valant sekla lieka blogosios seklos, ivairus sapeliai, na toks labai smulkintas sienas. taigi kurdamas kroviau malkas ir vis to brudo uzpyliau, na visi tarpai uzsipilde. antra diena turiu smilkstanti ir apibegusi katila ko nemaciau nuo pirmu kurimu pries 3 metus. is pradizu dege liux, bet veliau laikantis pastoviai temperaturai, zoliu seklos smilksta, o nedega ir tas srotas uzdusino malkas, paskendo apdegusiuose pelenuose. pakelus temperatura dega geriau. faktas, kad skirtingai nuo malku srotas turi degti su liepsna nes vien smilkdamas skirtingai nuo malku neisskiria karscio. Siandien ismesiu katila ir pabandysiu jo deti siekt iek maziau nes pirma karta ivariau i tarpus visa polipropilenini maisa, svere apie 13kg. Papasakosiu kaip seksis toliau nes tos zoliu siuksles energijos is 1 kg isskiria ne maziau nei geros malkos, tai ir siek tiek imaisius galima pasiekti +2-3 valandas degimo minimum. daug atidarius oro padavima degimas gerejo, todel manau cia pagelbetu ventiliatorius ipusti ugni. o kai dega liepsna tai karstis jopapa issikiria. dar neaisku kiek butu pelenu joms sudegus normaliai nes dabar tai bus sociai. kad jaugauni daug megink pasidometi kaip jas suspausti ikokius briketus QUOTE(arturios @ 2009 03 05, 12:48) kad jaugauni daug megink pasidometi kaip jas suspausti ikokius briketus su kolega kalbejom, tai sake 100lt/t granuliavimo sutare tik reikia apsisprest ar reikia to |