O mums su valgiu tai įdomiai, jam reikia kompanijos
Kai pasiskaičiau, ką kitos mamytės rašo, supratau, kad mūsų padėtis ne tokia jau bloga. Ilgą laiką jokių problemų su maitinimu nebuvo, labai mielai ragaudavo naujo maisto, o jau porcijas kokias suvalgydavo, tai ohoho
QUOTE(Skaile @ 2009 04 20, 09:43) Aciu uz koses recepta! Super! Siaip maniskis pienisku kosiu isvis nevalgo, o sitos sulapnojo puse savo dubenelio. Tik as ne su kukuruzais viriau, nes berniukui siaubingai uzklijuoja vidurius, o su ivairiais grudais. Papildyta: Gal bus nauja ideja musu mesiskas padaziukas. Mano berniukas labai megsta. Isverdu kalakutiena su moliugu, brokoliu, cukinija ir pan. Zodziu pagal fantazija ir saldytuvo turini Sveikutė, visai liuks idėja
Na ir as nusiraminau,kad mes ne vieninteliai turintys problemeliu su valgymu
ryte pusryciam valgom omletuka (su pienuku, truputis miltu, o labiausiai megsta jei dar kepdama ipjaustau desreles) su duonyte uztepta sviestu; virti varskeciai su Miau jogurtu ar trintom braskem,vysniom; lietiniai blynai su bananais arba su varske+ uogiene,jogurtas; paprasti miltiniai blynai, i juos itarkuoju obuolio ar jei turiu moliugo pries pietu miega jei speju isvirt tai dazniausiai sriubyte- burokeliu, pieniska makaronu, darzoviu su mesyte. Dazniausiai pertrinu su blenderiu, dar pagardinu grietine po miegelio musu pietus, siuo metu tai sunkiausias valgymas- dazniausiai duodu tusintus kotletukus su bulvel ir salotom. Bet dabar tai jau taip atsibodo,kad po poros kasniu uzsidengia su rankytem veiduka ir nei pro kur Vakarienei dazniausiai grudu kose,bet ir jos jau atsibodo,tai dabar kartais ir blynuku ar varskeciu duodu tarpuose dar aisku visokie uzkandziai, Miau varskyte, sureliai, geriama Smilgele ir t.t. Kazkuri klause del desertu- tai musiskis kaip saldumuku megejas gauna ir ju Na prirasiau visa pasakojima Butu labai naudinga jei mamytes pasidalintu receptukais kaip pvz pietums mesiskus patiekalus ruosia,nes matosi kad daugumai neprosali naujos idejos QUOTE(LauraSim @ 2009 05 06, 21:55) Butu labai naudinga jei mamytes pasidalintu receptukais kaip pvz pietums mesiskus patiekalus ruosia,nes matosi kad daugumai neprosali naujos idejos Musiske labai valgo vadinamus zrazus. I farsa imusti kiausini, pasudyti. Kotletukus idaryti tokiu misiniu: virti ryziai, virti pjaustyti kiausiniai, kepinti svogunai. Tokius idarytus kotletukus apkepu sudedu i stiklini inda su dangciu, uzpilu padaziuku (sultinys su grietine ir saukstu miltu) ir dar 15min patroskinu orkaiteje. Man paciai jie
o as savo 1,8m sunuciui dazniausiai megstu daryti virtus kotletukus, padarau farsiuka toki kaip balandeliams, su virtais ryziais, arba farsa maisau su tarkuotu moliugu ir irgi verdu vandenuke, tai seip visai valgo. o seip pagal protingu tetu patarima labai naudoju moliuga, dedu visur - i sriubyte itarkuoju, i blynukus, i kotletus, labai sveika ir skanu, taip kad kur tik turiu galimybe irpas uosviene ir pas mama prisisejau moliugu, tikiuosi uzaugs, nereikes pirkti. gal ir jumsbus naudingas sitas patarimas
QUOTE(Viktte @ 2009 05 07, 10:44) Musiske labai valgo vadinamus zrazus. I farsa imusti kiausini, pasudyti. Kotletukus idaryti tokiu misiniu: virti ryziai, virti pjaustyti kiausiniai, kepinti svogunai. Tokius idarytus kotletukus apkepu sudedu i stiklini inda su dangciu, uzpilu padaziuku (sultinys su grietine ir saukstu miltu) ir dar 15min patroskinu orkaiteje. Man paciai jie reikes ir man pabandyti. toki ir vyras manau valgys del moliugo tai sutinku - puiki darzove. as irgi pilna kamera prisisaldziau, bet jau ziuriu baiginejasi atsargos. kitais metais sakiau daugiau darzoviu prisaldysiu, maziau uogu. nes darzoves naudoju ir kosems, ir omletams, ir garnyrui. del mesisku patiekalu, tai man irgi fantazijos pritruksta QUOTE(Skaile @ 2009 05 08, 08:47) reikes ir man pabandyti. toki ir vyras manau valgys Taigi galima ne tik pirktini naudoti. Labai tinka ir paciu pasidarytas verdant sriuba arba galima ideti ivandeni druskos ir visokiu zoleliu, krapu, petrazoliu, baziliko, cesnako ir pan.
Sveikos
idomiai cia vaikuciai valgo
mes irgi pasipasakosim..
maniskes dabar 1.4m ir bijau garsiai girtis, bet apetitas ju visai neblogas..(tfu tfu tfu) megstam praktiskai viska..bet ir fantazijos nemazai sudedu i ju maista..pvz, kazkas klause, kaip isiulyti grikius..as grikius dedu i darzoviene..ar darzoviene su mesyte..ar darzoviene su zuvyte..imetu pora saujeliu grikiu ir jos man lapnoja kaip reikiant varskyte irgi mes skaninam ivairiai..labiausiai megsta sutrintas bananas, naturalus jogurtas plius varskyte..bet aisku kasdien neduoti, nes pabosta..tada duodu kruopiene..kruopienes irgi skaninu ivairiai..jei nesinori deti cukraus, as radau super iseiti..paverdu dziovintus vaisius pradzioje, tada tame ''kompote''verdu ar ten aviziniu dribsniu ar ten keliu grudu kose vaisius irgi uzkandziaujam tarp maitinimu..ar obuoliuka, ar vynuoge ar banana ir t.t. o kas cia keisto, kad sumustini vaikas valgo? pusryciams irgi sumustiniu uzkandam..pvz su virtu liezuviu, ar suriu..ar virtu kumpiu.. nu zodziu.. tikrai zinau, ka reiskia nevalgiukai, nes mano vyresnele tai iki dabar didziausias karas vyksta, kai reikia valgyti..ji tikriausiai is vis jei galetu, tai butu gyva tik desrelemis ir makaronais, bet as jai dar su aktorystes sugebejimais isiulau vis sesiu sriubyciu ar kosyciu po kelis saukstus kasdien..
[quote=Alisra,2009 03 02, 15:52]
Na idomu pasidare o kokie tie padaziukai prie mesytes? nes as tai paprastai idedu bulviu (dazniausiai prie mesos), darzoviu ir mesa. Kazkaip apie padazus net nepagalvojau Maniskiui svogunas labai patinka. Tai as truputi pakepinu, ipilu vandens, idedu prieskoniu ir tada troskinu mesyte. Kai mesyte issitroskina, isimu ir i ta likusi vandenuka su visais zalumynais, idedu truputi miltu ir vis maisau kol sutirsteja. Va ir padaziukas. Paprastas ir skanus. Del desertu, tai uzkandziams labai patinka obuolys, surio lazdeles Picnic, jogurtai, varskyte Miau. Kartais duodu ir dziuveseli, baronkyciu su kmynais, taleriu, bandele su varske. Siaip jis labiau megsta pikantiska skoni, o ne saldu. As irgi visada berniukui ant staliuko palieku vandens ir vaisiu, kaip cia viena mamyte jau minejo. Ryte maniskis irgi nebuna labai alkanas, todel nepuolu is karto siulyti valgyt. Paruosiu pieniska dribsniu kose arba omleta su cukinija.
Paidalinkit receptukais, manoji tevalgo tas leliukiškas kropų košės, bandžiau virti ir 4 grudų ir , manų nu nevalgo šitų suaugusiųjų.
Mano dvimetis atsisake pienisku kosiu,tai nebezinau ka duot pusryciams.Blynai,kepti varskeciai,nes virtu nemegsta,omletas,virtas kiausinis,sumustinis su mesyte,varske su grietine ir cukrum-nu taip jau nusibodo
QUOTE(Karina123 @ 2009 06 03, 14:50) Paidalinkit receptukais, manoji tevalgo tas leliukiškas kropų košės, bandžiau virti ir 4 grudų ir , manų nu nevalgo šitų suaugusiųjų. sveikutes, mano mazylis irgi buvo atsisakes kosiu, bet gydytoja siule kazkaip jas maitinti, nes jos maistingos; tai sugalvojau kiekviena karta vis ka nors naujo i jas ideti: sutarkuota obuoli ar banana, kokios nors uogienes, tai dabar tikrai neturiu problemu del kosiu. pabandyk turetu padeti
Maniskiui pastaruoju metu labai nevalgiadieniai
QUOTE(Violetuke @ 2009 06 05, 15:58) Maniskiui pastaruoju metu labai nevalgiadieniai Gal dantukas kur nors bando prasikalti? Maniskei taip buvo, bet tik isdygus dantukui sevedeme, kodel cia taip nevalge. QUOTE(Naminė @ 2009 06 04, 11:42) Mano dvimetis atsisake pienisku kosiu,tai nebezinau ka duot pusryciams.Blynai,kepti varskeciai,nes virtu nemegsta,omletas,virtas kiausinis,sumustinis su mesyte,varske su grietine ir cukrum-nu taip jau nusibodo Na cia vyresniems daugiau... http://prikol.bigmir.net/view/24181 QUOTE(gusia23 @ 2009 06 05, 20:26) na čia tai grožis
Sveikutes,
na maniskiui ir nelabai suprantu ar jam nevalgiadieniai ar jis valgo tik tiek kiek nori... Seip pusryciams kosyte, sumustinis... Pietums sriubyte, mesyte Pavakariai bananas, obuoliai ar dribsniai su pienu o vakaraniene ka pasidarom ta valgo... Nors jei duodi ka nors saldaus tai rimtesnio maisto sunkiai isiulysi... Jam 1.10 menesiu.
Sveikos, mamytės.
Na, matau, visos mes turime labai panašių bėdų su vaikų mityba. Mano vyresnysis (kai mažius buvo) valgė be problemų. Tik duok greičiau ir daugiau. Sedėdavo be problemų savo kėdutėje ir laukdavo maistuko išsižiojęs kaip paukščiukas. Na o mažasis... Tikras panaberija. Jokio maisto režimo neturi. "Norėsiu valgysiu, norėsiu-ne". Ir ka tu jam padarysi? Tai kai nevalgadieniai būna - ko tik neišgalvojame, kad pavalgytų... Iš pradžių sėdėdavo savo kėdutėje ir maitindavome. Po to kėdutės nebepripažino - teko maitinant ir šokti, ir puodais daužyti - kad tik kasnelį paimtų... Na kai tai jam nusibodo - stovime dabar prie lango (laikau vaikiuką ant rankų) - valgant stebime aplinką - ačiū dievui gatvė mūsų judri. Tai valgo. O pati esu kažkada pasakiusi - nu kad aš begiočiau paskui vaiką su šaukštu - tai jau ne. Va, va... ir begioju, ir dar kaip. Iš pradžių labai pergyvenau, nes nevalgadieniai kartais būna ir po penkias ir daugiau dienų. Tenka duoti tai, ką labai mėgsta ir niekada neatsisako (o perdaug duoti negalima - varškytės, sūreliai, jogurtai). Bet dabar jau žinau - kai tik papilnėja leškutės ir žandukai - žinok, greit ateis nevalgadieniai - suprask, reikia svorį numesti. Na svarbiausia manau yra tai, kad skysčius gertų. Ir dar yra svarbu viską ramiai priimti ir nepanikuoti (nes tai persiduoda vaikui). Tiesiog sekti svorį.
mūsų valgymo šou susitvarkė, kai vaiką perkėliau prie bendro stalo. uždėjau pakylą ant kėdės ir jis dabar labai patenkintas sau gražiai valgo - nebereikia jokių žaislų, jokių veiklų. matyt, kad suveikė tas beždžioniuko sindromas - noras mėgdžioti
Sveikutes, jungiuosi ir as su ta pacia beda
Sunus valgo pats nuo 1m. 4,5 men., kiek i burnyte kiek ant zemes, maitinas visai nesiduoda. Tai va taip ir vargstam
Apie nevalgiadienius... kai mano mazius nevalgo, as jam pakisu koki zurnala, pavartau ir taip uzsiziuri, kad ne pats nepajunta kaip suvalgo viska. O tada plojam, kad VALIO viska suvalgem, lekste tuscia. Tada labai linksma jam
Ir mes nevalgom
Siūlau grįžti prie temos ir pasidalinti maisto ruošimo idėjomis, ypač ką galima būtų paruošti bendrai visai šeimai. Tas šimto patiekalų gaminimas kasdien kiekvienam atskirai, tai jau gerokai įkyrėjo. Ypač dabar, kai orai šilti, mažiausiai laiko norisi stovėti prie viryklės
Taigi mūsų bendri patiekalai yra tokie: Omletai su daržovėmis (svogūnu, paprika, cukinija ir pan.) Blynai (paprasti, su obuoliais, cukinija, fermentiniu sūriu) Kiaušinienė Batonas išmirkytas piene ir apkeptas su kiaušiniu Kepti sumuštiniai Burokėlių sriuba Žuvienė Vištienos sriuba Makaronai Kotletai Netikras zuikis Kepenėlės troškintos su grietine Piemenėlio apkepas Vištienos krūtinėlė su obuoliais Manau prie bendrų galima priskirti ir varškėčius bei varškės apkepą. Tik maniškiai nemėgsta Ką dar gaminat? Gal kokių idėjų turit kaip vištą skaniai pagaminti?
Vištieną dažniausiai gaminu su morkomis ir grietinėle. Krūtinėlę supjaustau kubeliais, pakepinu su trupučiu natūralių prieskonių, pridedu smulkiai tarkuotų morkų, ir galiausiai grietinėlės arba grietinės su vandeniu (troškinam). Patiekiu su ryžiais arba bulvėmis. Mažyliui sublenderiuoju, nes dantukų dar nepakankam mėsytei sukramtyt.
Dar panašiai galima troškinti su baklažanais, cukinijom. Arba vištienos (ar kt. mėsos) kubelius ir įvairias daržoves (kopūstus, cukinijas, brokolius, baklažanus, morkas, bulves...) troškinti moliniame puode orkaitėje. O šiaip mano vyrai labiausiai mėgsta burokėlių sriubą
Manoji mažylę taip pat kelis šaukštus mėsos suvalgo ir viskas neina įkišti, o paskui vis zyzia amam amam, o normalaus maisto nevalgo, šiandien išviriau tokią košę iš šviežių bulvyčių, žalių žrinelių, daug krapų ir svogūnų laiškų, viską suplakiau, nes išeities nematau, nevalgo jeigu patiekiu normalaus dydžio gabaliukais, spjauna lauk, tai į tą košę, kad turėtų ką kramtyti įdėjau maltos mėsos kukuliukų, tai šveitė net ausys linko. O kai patiekiu atskirai daržoves gabaliukais, tai nevalgo
QUOTE(jola24 @ 2009 07 08, 20:59) Manoji mažylę taip pat kelis šaukštus mėsos suvalgo ir viskas neina įkišti, o paskui vis zyzia amam amam, o normalaus maisto nevalgo, šiandien išviriau tokią košę iš šviežių bulvyčių, žalių žrinelių, daug krapų ir svogūnų laiškų, viską suplakiau, nes išeities nematau, nevalgo jeigu patiekiu normalaus dydžio gabaliukais, spjauna lauk, tai į tą košę, kad turėtų ką kramtyti įdėjau maltos mėsos kukuliukų, tai šveitė net ausys linko. O kai patiekiu atskirai daržoves gabaliukais, tai nevalgo Pabandykit i mėsinę košę , dėti pomidoro(virti trumpai su košę) .Mums tai padėjo o maniskis mesa valgo labiau vistiena, bet dabar kuo toliau pripazista zuvi labiau , lasisa gali buti jam ir rukyta ir kepta, bet kokia, arba karpi darom irgi megsta, siaip labai zuvi pamilo, buna net su teciu kompanijoje zuvies dziovintos valgo ..fuj sakau negaliu iskesti to kvapo
Mano suneliui abaiausiai patinka valgyti is suaugusio lekstes
Papildyta: QUOTE(jola24 @ 2009 07 08, 21:59) Manoji mažylę taip pat kelis šaukštus mėsos suvalgo ir viskas neina įkišti, o paskui vis zyzia amam amam, o normalaus maisto nevalgo, šiandien išviriau tokią košę iš šviežių bulvyčių, žalių žrinelių, daug krapų ir svogūnų laiškų, viską suplakiau, nes išeities nematau, nevalgo jeigu patiekiu normalaus dydžio gabaliukais, spjauna lauk, tai į tą košę, kad turėtų ką kramtyti įdėjau maltos mėsos kukuliukų, tai šveitė net ausys linko. O kai patiekiu atskirai daržoves gabaliukais, tai nevalgo As dar galvoju, kad vaikai pritingi kramtyti, todel ir maziau pavalgo. O kai kose, tai kas ten nuryja nuryja ir pavalges
Sveikutes
Mums metai ir trys menesiai.Musu rezimas maitinimosi toks: apie 5val ryto pienukas pusryciai apie 9val kose,sausi pusryciai,kartais omletas,varske iki pietu miego vaisius koks ar sausainis,skrebutis,megsta labai lydyta suri pries pietu miega pienukas pietums apie 16 val dazniausiai stengiuosi gaminti visai seimai toki patiekala,kad ir mazajam tiktu,pvz.balandeliai,troskiniai su vistiena ar kita mesa,zuvis ,makaronai,kotletai ir pan.Jei pietus maziui netinkami,atskirai kazka lengvesnio jam pagaminu,arba dar kartais suvalgo leliukiska pirktine Hipp'o kose su mesyte pavakariams-vakarienei kose,sriuba,varske,jogurtas ir pries miega apie 9val pienukas Neseniai pagal vienos mamytes recepta pagaminau blyneliu is vistienos krutineliu,visai seimai patiko 3 vistienos krutineles 3 kiausiniai 3 saukstai majonezo 3 saukstai krakmolo cesnakiuko(as nedejau,nes pati negaliu valgyt prieskoniu truputi pasimarinuoja ir kepti kaip blynelius.Skanaus Siaip jei verdu maziukui darzoviene su mesa,visada dedu saldziosios bulves vietoj paprastos.Pomidorai taip pat pataiso skoni,kaip jau rase Karina123 Pas mus irgi buna nevalgadieniai,o kartais tik duok,saldytuvas neuzsidaro
Sveikutes. O maniskiui 2 metukai, jis visai nevalgo. Net praradau nora gamint, nes kas is to, kad po to stovi, stovi ir belieka ismest. Gal jam viskas nusibodo, ka as gaminu? Gal galit patart ka galeciau pagamint, ka vaikai megtu
Beje, va ka musiskis mėgsta, tai virtos kaimiskos namines tos plonytes desreles. Pasiima sau i rankyte ir su agurku suvalgo. Verdant desreles idedu druskos, morka ir svoguna. Gal ir jusiskiams tai patiktu
Galit pabandyti isvirti vistienos sriubyte, maniskiui ji vienintele labai patinka ir labai skaniai valgo
QUOTE(vilma_vilhelmina @ 2009 07 21, 15:51) Mano suneliui abaiausiai patinka valgyti is suaugusio lekstes Maniškis irgi taip
O man tai gaila, kad mano mazoji sriubu nelabai megsta, nors mes su vyru tai be ju net negalim, o si kazkaip daugiau salto maisto stveriasi
mes tai sriubytes labai mėgstam ir visokias, pietum įdedu į sriubytę mėsytės ir tokie pietūs mūsų būna. vakar pirmą kartą valgė krevečių ir labai patiko, kaip manote ar galima jau? dabar tai dažniausiai vakarienei valgom arbūzą
ryte (11val)- kokia nors košė; pietums (apie 14val)- sriubytė su mėsyte arba koks troškinukas; po miego (apie 17val)- vėl koks nors troškinukas, kurį padarau kitai dienai kol ji miega; vakarienei (apie 21val)- košė, o dabar dažniausiai arbūzas; Tarp maitinimų vaisius valgom, MP, šiaip pagraužia kokią sūrio lazdelę
Mes valgom viską, bet labiausiai visitena su bulvėm arba ryžiais
Mano vaikis is viso mete valgyti. paskaicius temele supratau, kad kiek vaiku, tiek apetitu ir skoniu
Kosiu nevalgo nuo tada, kai isdygo pirmasis dantis, trintu sriubu irgi. Dar dziaugiuosi, kad geria karves pienuka, virs litro per diena. Konsultavausi su gydytoja - ta sako dziaukis, kiti vaikai aplamai tokio amziaus jau pieno i burna neima. Taigi musu racionas: Ryte pabudus pienukas Pusryciai - per didelius riksmus ir pykcius suvalgo arba omleto arba blyna. Veliau obuolio, banano ar pan. Prie pietu miega pienukas. Pabudus vel karas del maisto. Jei truksta kantrybe nusispjaunu, padedu maisto ant jo staliuko ir pats pasiima jei nori (o dazniausiai nenori) Jei as laimiu kova, tada sriubytes arba trokintos mesytes su bulve. Vakarienei verdu kose, kuria dazniausiai suvalgo suo, arba varskyte su bananu istrinu. Ir pies miega pienukas. Aplamai megsta viska, ka galima su sakute pasmeigti ir detis i burna, bet sakute turi buti jokiu budu ne vaikiska, o metaline - tokia, su kuria mes valgom
ziuriu ne mano vienos nevalgus vaikas
kariauju ir as-kartais uzeina noras valgyti, bet jis laaaabai greitai pasisotina, tai tuom ir baigiasi valgymas o musu meniu: pusryciai-kiekviena diena vis kita kose pagriauzia dziuvesi, baronkyte ar vaisiu jei nori pries miega dazniausiai sriubyte arba normaliai duodu pavalgyti jei nieko pusryciams nevalge pavakariai-surelis, jogurtas, kefyro duodu kartais vakariene-kazkas blyneliai, makaronai ar pan.
mano berniukas sakyciau gerai valgo
Mes vis sukame galvą, ką pagaminti bendrai vakarienei - kad susėdę vakare prie stalo visa šeima pavalgytume, pabendrautume po darbų. Na mums graži ir svarbi atrodo šita tradicija - bendras stalo padengimas. Aišku, kurgi gausi daugiau patarimų jei ne supermamoj. Na, užsuku aš į skyreli "mažylio meniu - rekomenduojamas nuo 1.5 metų" - jau čia tai tikrai rasiu idėjų ir receptukų. Ir randu... Visišką seilėjimąsi iš serijos "mano vaikas nevalgo to, paskui maniškį bėgioju ir visokius numerius atlikinėju, padėkit! mano vaikui nevalgiadieniai"
O geriausias tai man išvis pasirodė variantas maitinti vaiką arbūzu ir motinos pienu. Superinis derinys Tai gal nesiseiliokim, gerai? Suprantu, kad vaiką auginti yra labai gera, ir tai sukelia daugybę šiltų emocijų... Bet tam yra kitos temos forume. Kaip jau viena mama siūlė - grįžkim prie temos! Ir dalinkimės savo receptais ir kulinarinėmis idėjomis. Ačiū Rūpestingas tėtis QUOTE(birzelis78 @ 2009 09 10, 16:23) Mes vis sukame galvą, ką pagaminti bendrai vakarienei - kad susėdę vakare prie stalo visa šeima pavalgytume, pabendrautume po darbų. Na mums graži ir svarbi atrodo šita tradicija - bendras stalo padengimas. Aišku, kurgi gausi daugiau patarimų jei ne supermamoj. Na, užsuku aš į skyreli "mažylio meniu - rekomenduojamas nuo 1.5 metų" - jau čia tai tikrai rasiu idėjų ir receptukų. Ir randu... Visišką seilėjimąsi iš serijos "mano vaikas nevalgo to, paskui maniškį bėgioju ir visokius numerius atlikinėju, padėkit! mano vaikui nevalgiadieniai" O geriausias tai man išvis pasirodė variantas maitinti vaiką arbūzu ir motinos pienu. Superinis derinys Tai gal nesiseiliokim, gerai? Suprantu, kad vaiką auginti yra labai gera, ir tai sukelia daugybę šiltų emocijų... Bet tam yra kitos temos forume. Kaip jau viena mama siūlė - grįžkim prie temos! Ir dalinkimės savo receptais ir kulinarinėmis idėjomis. Ačiū Rūpestingas tėtis As tau pritariu teveliu, man akys issoko beskaitan, kaip maitinamai vaikiukai, mano mazyte metuku su keliom savaitem, toli grazu nei arbuzo nei dar kokio perkuno akyse nemacius dar, galvojau rasiu receptuku kokiu kaip atskirai mamos ruosia visokias kosytes ir pan., o cia terkst vos ne saslus vaikams kisa QUOTE(laugene @ 2009 09 11, 10:39) As tau pritariu teveliu, man akys issoko beskaitan, kaip maitinamai vaikiukai, mano mazyte metuku su keliom savaitem, toli grazu nei arbuzo nei dar kokio perkuno akyse nemacius dar, galvojau rasiu receptuku kokiu kaip atskirai mamos ruosia visokias kosytes ir pan., o cia terkst vos ne saslus vaikams kisa Nu jeigu Jusu vaikas iki siol arbuzo nemates, tai tikrai ne kitu mamyciu beda. Tik nepradekime dabar kaltinti vieni kitu ir nurodineti, ka galima ir ko negalima. Mano abi mergaites labai anksti pradejo ir arbuzus ir melionus ir persikus valgyti. Ir as manau, kad tai daug geriau nei barankos ir dziuveseliai. O "rupesatingam teveliui" noriu pastebeti, kad tos "besiseilejancios" mamos nors ir pasiguodzia del nevalgiuku, vis tiek imeta trumpa aprasyma, ka duoda vaikui. O tamsta issiliejote, o naudos is to tai turbut tik jums ir buvo. Gal keiciam ta vartotojiska poziuri: ieskojau to, bet man niekas nedave!
Beje, dar norejau pasakyti, kad siandien vakarienei viriau kremine moliugu sriuba, kuria mano mergina labai megsta. Viskas labai paprasta: isverdi supjaustytus moliugus su bulvemis (mazdaug po lygiai) pasudytame vandenyje (vandens reikia, kad vos semtu), idedi zoleliniu prieskoniu (tinka bazilikas, krapai), tada su blenderiu suplaki iki vientisos mases ir ipili grietineles (as is akies pilu, kad sriuba taptu baltesne). Tada dar uzverdu, apibarstau petrazolem ir valgom su bulkyte. Man paciai labai skanu su skrudinta tostine duona.
Mano mergina taip pat labai megsta pertrinta vistienos sriuba.
O mano mazge jau 1m ir beveik 5men, maitinau MP iki 11men,po to i misinuka tiek ikibo,kad dar dabar labiausiai ji ir megsta,galeciau nieko neduot vien tik misini
QUOTE(Viktte @ 2009 09 11, 22:23) Beje, dar norejau pasakyti, kad siandien vakarienei viriau kremine moliugu sriuba, kuria mano mergina labai megsta. Viskas labai paprasta: isverdi supjaustytus moliugus su bulvemis (mazdaug po lygiai) pasudytame vandenyje (vandens reikia, kad vos semtu), idedi zoleliniu prieskoniu (tinka bazilikas, krapai), tada su blenderiu suplaki iki vientisos mases ir ipili grietineles (as is akies pilu, kad sriuba taptu baltesne). Tada dar uzverdu, apibarstau petrazolem ir valgom su bulkyte. Man paciai labai skanu su skrudinta tostine duona. Mano mergina taip pat labai megsta pertrinta vistienos sriuba. Aciu uz recepta Beto visus mesinius patiekalus valgo su grietine, padarau salotas: pomidoras + grietine, tai grietine su pomidoru sultymis ir suvalgo Ir aisku be misinuko niekur
Sveikutes
QUOTE(ciuke @ 2009 03 10, 21:11) As irgi padaziukus darau paprastus, bet pasirodo, jie labai daug ka keicia. Sviestas, siek tiek grietines, itarkuoju surio, pabarstau dziovintu (kol kas) krapu, petrazoliu. Su tokiu padaziuku sumaisau pvz virtus makaronus su mesyte, ar ryzius. Labai labai skaniai suvalgo. Super reikes pasigaminti sitokio padaziuko QUOTE(m.angeliukas @ 2009 03 18, 17:40) Saldainai jau tokio amziaus Pakankamai gauna saldaus is bananu ,obuoliuku,uogyciu,sauainuku,surelio manau kad uztenka vaikui ir to QUOTE(Viktte @ 2009 09 11, 20:08) Nu jeigu Jusu vaikas iki siol arbuzo nemates, tai tikrai ne kitu mamyciu beda. Tik nepradekime dabar kaltinti vieni kitu ir nurodineti, ka galima ir ko negalima. Mano abi mergaites labai anksti pradejo ir arbuzus ir melionus ir persikus valgyti. Ir as manau, kad tai daug geriau nei barankos ir dziuveseliai. O zinote kiek arbuzuose yra nitratu ?pats didziauses vaisus kuris turi tiek daug nitratu kad net as pati su vyru atsisakiau valgyti ju.Parduodami gatvese ir parduotuvese nitratu visikai taspats lygis ,baisiu kad nuo ju labai daug zmoniu apsinuodija,o ka sneketi apie vaiko oragniszma.Meliuonai tai isvis sunkus vaisius ,ji nereiketu valgyti vakre Juk yra tiek daug vaisu ir uogu visokiausiu QUOTE(Viktte @ 2009 09 11, 20:23) Beje, dar norejau pasakyti, kad siandien vakarienei viriau kremine moliugu sriuba, kuria mano mergina labai megsta. Viskas labai paprasta: isverdi supjaustytus moliugus su bulvemis (mazdaug po lygiai) pasudytame vandenyje (vandens reikia, kad vos semtu), idedi zoleliniu prieskoniu (tinka bazilikas, krapai), tada su blenderiu suplaki iki vientisos mases ir ipili grietineles (as is akies pilu, kad sriuba taptu baltesne). Tada dar uzverdu, apibarstau petrazolem ir valgom su bulkyte. Man paciai labai skanu su skrudinta tostine duona. Mano mergina taip pat labai megsta pertrinta vistienos sriuba. As panasiai darau Moliugas ,bulvyte,morkyte ,brokolis viska po lygiai .Vandenukas turi pasemti darzoves,kai isverda isemu brokuolius ,juos su sakute sutrinu.Visas likuses darzoves sublenderiu sumalu ir idedu svietuko.Supiliu i lekstute srubyte ir ant virsaus uzdedu brokoius.Valgo net ausytes traska |