Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Džiovinti pomidorai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
Ausyte1
Sveikutės,
Keliuose kabakuose valgiau patiekalų su džiovintais pomidorais (ir salotose, ir karštuose, ir padažuose), labai patiko. Bet kažkaip receptukų su jais ir nerandu. Gal jūs turit? Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėt. 4u.gif
Jazzi
O kaip tuos pomidorus susidžiovinti? Padėt ant palangės prieš saulę paprastai ar dar kaip nors? ax.gif
Manau džiovinti pomidorai skanu turėtų būti į sriubą essen.gif
Shiduh
tai džiov. pomidorai parduodami pardėse. sun dried tomatos vadinasi. galima daug kur dėti.
Ausyte1
QUOTE(hobo @ 2005 08 18, 15:59)
galima daug kur dėti.
*

Tai kur tas "daug kur"? Jei turi konkrečių receptėlių, parašyk čia, būsiu dėkinga 4u.gif
Jazzi
O kaip juos susidžiovint? Aš turiu nemažai pomidorų, būtų gerai žiemai susidžiovint. blush2.gif
Ausyte1
QUOTE(batelis @ 2005 08 22, 09:19)
O kaip juos susidžiovint? Aš turiu nemažai pomidorų, būtų gerai žiemai susidžiovint.  blush2.gif
*

Neįsivaizduoju... Aš pirkau konservuotus, t.y. stikliniame indelyje, aliejuje "mirkstančius" džiovintus pomidorus.
Kadangi jie yra "saulėje džiovinti" pomidorai, tai turbūt juos džiovina prieš saulę, ant kokių stogų biggrin.gif Bet ar Lietuvoj užtektų saulės g.gif gali ne sudžiūti, o supūti... doh.gif
Shiduh
konkrečių receptų neturiu, aš jų net ragavus nesu, bet žinau, kad deda į sriubas, picas, mėsos patiekalus ir t.t paieškok per paiešką ar prie kitų patiekalų. tikrai mačiau, kad senoje temoje "rekomendacijos maisto tema" (kur jau uždaryta) buvo apie juos kalbama.
zigzag
Norint saulėje džiovinti pomidorus, reikėtų, kad oro temperatūra būtų ~30 laipsnių , o drėgnumas apie 50%. Todėl geriau džiovinti orkaitėje. Pati nebandžiau, tik turiu tokį ilgoką straipsnį apie pomidorus, jame gan smulkiai aprašytas ir džiovinimas. Jeigu kam įdomu bus, galėsiu parašyti plačiau.
Jazzi
Labai idomu 4u.gif
murrrka
Aš žinau vieną labai skanų karštą patiekalą, į kurio sudėtį įeina saulėje džiovinti pomidorai... Tai "lašišos suktinukai"... Tikslių proporcijų negaliu pasakyt, kai darysit suprasit. Taigi jums reikės:
lašišos filė
žuvies prieskonių
sūrio "mozzarela"
saulėja džiovintų pomidorų
aliejaus

Lašišos filė supjaustyti plonais griežinėliais( ne siaurais, o plonais), kad būtų galima i juos sukti įdarą. Tada apibarstyti žuvies prieskoniais. Pomidorus ir sūrį supjaustyti šiaudeliais... Ant folijos lapo tepti aliejaus, dar pabarstyti prieskoniais ir dėti žuvytę. Ant žuvytės dėti šiek tiek pomidorų ir šiek tiek sūrio šiaudelių. Žuvytę suvynioti ir įvynioti i foliją. dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti. Patiekti su virtom bulvytėm, gausiai apibarstytom krapukais... Skanaus... thumbup.gif
alles
Man skaniausia tuos saulej dziovintus ir aliejuj konservuotus pomidorus deti ant kepamos picos ax.gif
neues
Man tai labai skanu trinta brokoliu sriuga pagardinta dziovintais pomidorais (dedami jau supylus i dubeneli) + saukstelis grietineles....mmm
Dar skanu sojos kepsnys su dziovintais pomidorais + parmezanu...
ir siaip, esu truputi priklausoma nuo pomidoru (ivairiais pavidalais) blush2.gif
mor
QUOTE(batelis @ 2005 08 22, 09:19)
O kaip juos susidžiovint? Aš turiu nemažai pomidorų, būtų gerai žiemai susidžiovint.  blush2.gif
*

Turiu recepta pomidoru dziovinimui. bet pati neisbandziau.... ax.gif
Isdarineti apie 2 kg pomidoru - perpjauti pusiau,isimti koteli, padalinti i skilteles ir pasalinti seklas( nebutinai visas).Skilteles sudeti ant kepimo popieriaus i skarda.
Kepti (dziovinti) ikaitintoje iki 80 laipsniu orkaiteje. Paprastoje orkaiteje isziusta per mazdaug 8 val. Orkaiteje su karstu oru per 4 val. Pabaigoje saugoti,kad neperdziutu. Isjungti orkaite ir palikti per nakti. Isziuve pomidorai buna mazdaug kaip dziovinti abrikosai. Laikyti uzdengtame stikliniame inde.
Tikiuosi ,kad isbandysit! smile.gif
zigzag
QUOTE(zigzag @ 2005 08 22, 17:15)
Norint saulėje džiovinti pomidorus, reikėtų, kad oro temperatūra būtų ~30 laipsnių , o drėgnumas apie 50%. Todėl geriau džiovinti orkaitėje. Pati nebandžiau, tik turiu tokį ilgoką straipsnį apie pomidorus, jame gan smulkiai aprašytas ir džiovinimas. Jeigu kam įdomu bus, galėsiu parašyti plačiau.
*

QUOTE(batelis @ 2005 08 22, 22:37)
Labai idomu  4u.gif
*

Taigi, tame straipsnyje rašo, kad labiausiai tinka slyvos formos pomidorai, ypač "Roma" arba vynuoginiai. Supjausčius vienodais gabaliukais (kad vienodžiau išdžiūtų) odele į apačią laisvai išdėstyti emaliuotoje ar kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Laikyti orkaitėje maždaug 50-60 laipsnių temperatūroje, kol taps lankstūs ir nelipnūs. Orkaitės dureles reikėtų palikti praviras. Galima vėliau gabaliukus apversti, apsukti skardą. Džiovinimas trunka ~ 8-10 val. Jei orkaitė konvekcinė, dar geriau. Tokioje temperatūroje (arba dar žemesnėje) džiovinti pomidorai išsilaiko ištisus metus polietileniniuose maišeliuose arba hermetiškuose induose, vėsioje ir tamsioje vietoje. Jei temperatūra aukštesnė, reiks džiovinti trumpiau, bet ir laikysis trumpiau (šaldytuve ~ 2 sav., šaldiklyje ~ 6 mėn.).
Džiovintus pomidorus galima sudėtį į indą, įmesti kelias rozmarino šakeles ir/ar česnakų ir užpilti alyvų aliejumi, kad apsemtų.
Jazzi
Aciu mergaites uz dziovinimo specifika mirksiukas.gif
Mil@na
Help. Vyras iš Italijos parvežė džiovintų ir aliejuje užpiltų pomidorų. Bėda ta, kad nežinau, kur juos būtų galima panaudoti. doh.gif ..Prašau patarimo. Ačiū 4u.gif
musmere
Aš darau tokias pomidorų-mozarelos salotas su džiovintais pomidorais.

Supjaustai šviežius pomidorus griežinėliais ir mozarelos sūrį irgi griežinėliais. Sudedu į lėkštę pomidorus, ant jų mozarelą. Tada apibarstau raudonu supjaustytu svogūnu ir supjaustytais džiovintais pomidorais (tiesa, džiovinti pomidorai turi būti mirkyti aliejuje; jeigu nusipirkote nemirkytus tai tiesiog pamerkite į aliejų ir taip gali ilgai stovėti pamerkti; kada prireikia, išsitrauki kiek reikia, o kiti toliau mirksta smile.gif ).
Tada sumaišau kelis šaukštus alyvų aliejaus, šaukštelį garstyčių, pusė šaukštelio raudono vyno acto, truputi druskos galima įberti. Ir tokį mišinį užpilu ant viso gėrio kas supjaustyta lėkštėje.
Dedu į mikrobangę ir pašildau kol sūris pradeda tirpti (turbūt galima ir orkaitėje tik lėkštė atspari karščiui turi būti).
Kai tik ištraukiu iš mikrobangės, užbarstau maltų juodųjų pipirų ir jei turiu užbarstau šviežių kapotų petražolių.

Man labai skanu rolleyes.gif
asah
Mes džiovinamės patys ir s4kmingai naudojam (prie naudojimą užplikyti karštu vandeniu, arba šiltų aliejumi ir t.t.)Tinka dėti į mišraines, salotas, užkandėles, sumuštinukus..Sa thumbup.gif usu galima mesti į sriubas, troškinius..labai puikus daiktas thumbup.gif
diordiorisimo
Norėčiau pasiūlyti salotas su džiovintais pomidorais, pavaišino draugė labai patiko.
Aisberg salotos gūželė
Indelis pomidorų
indelis kaparėlių
indelis alyvuogių
žolelių
pakepintų saulėgrąžų ir kedro riešutų

Bandžiau kartą agurko, kitą kartą avokado pridėti viskas tinka
Skanaus
daivaja
Aš kepu tokius gurmaninius sausainukus prie vyno:

Šaldyta sluoksniuota bemiele tešla
Džiovinti pomidorai
Sūris su mėlynuoju pelėsiu

Atšildžius tešla supjaustau, pomidorus nusausinu nuo aliejaus, supjaustau juostelem, uždedu pelėsinio sūrio, sulankstau ir kepu orkaitėje..Tikrai gardus derinys, nors siaip pelėsinių sūrių į burną neimu....

O šiaip turiu visada šaldytuve džiovintų pomidorų--juos naudoju kaip prieskonius daug kur-- į ryžius, blynelius su daržovem ir ttt... Kai trūkta kažko "tokio" patiekalui
wink.gif
Egle 22
Makaronai su dziovintais pomodorais: geriausiai tam tinka spageciai. Padazas daromas taip: alyvuogiu aliejuje pakepinami cesnakai, smulkiai supjaustyti dziovinti pomidorai ir astrioji paprika. I padaza keptuveje, supilami spageciai ir dar truputi pakepinami (kad skonis i juos isigertu). Viskas!
Elmiko
QUOTE(mor @ 2005 08 23, 19:10)
Turiu recepta pomidoru dziovinimui. bet pati neisbandziau.... ax.gif
Isdarineti apie 2 kg pomidoru - perpjauti pusiau,isimti koteli, padalinti i skilteles ir pasalinti seklas( nebutinai visas).Skilteles sudeti ant kepimo popieriaus i skarda.
Kepti (dziovinti) ikaitintoje iki 80 laipsniu orkaiteje. Paprastoje orkaiteje isziusta per mazdaug 8 val. Orkaiteje su karstu oru per 4 val. Pabaigoje saugoti,kad neperdziutu. Isjungti orkaite ir palikti per nakti. Isziuve pomidorai buna mazdaug kaip dziovinti abrikosai. Laikyti uzdengtame stikliniame inde.
Tikiuosi ,kad isbandysit! smile.gif
*

Reiks pabandyti ištikruju labai mėgstu eksperimentuoti g.gif
Hornisse
Salotos-pagardas:

džiovinti pomidorai(tie,kur būna stiklainėliuose aliejuj)
feta
juodos alyvuogės
žalios alyvuogės

dar dedu į picas, boloneese padažą
MuzikALI
mano pazistama kepa skanius karstu sumustinukus su dziovintais pomidorais.
labai paprasta:
nusiperki keturkapes formos sumustiniu batono (bet tie keturkampiukai ne tos firmines duonos, o tokie maizukai, tiems maziems sumusinukams specialiai),
tai va ant ju reikia deti po viena dziovinta pomidora (ar po puse, jei labai didelis),
ant virsus uztepti tokio balto valrskes pavidalo surio (jis parduodamas tokiose staciakampio formos dezutese nemazose, nzn tik kaip vadinasi g.gif buna tame skyriuje prie tapamu suriu visokiu. tai va pakabini puse sauksto valgomo ir uztepi ant pomidoro)
ir visus sumustinukus i orkaite. kepti kol lengvai apskrus.
tikrai skanu. pabandykit mirksiukas.gif
beja, pomidorus dejau pirktinisu stiklainiukuose kur buna. savos gamybos nebandziau, nzn gal ten reikia juos pamirkyti pries tai ar ka.
niu zodziu pirktiniams tikrai nieko daryti nereikia.
skanaus mirksiukas.gif
meskius
o as megstu dziovintus pomidorus deti ant iskeptos zuvies, dar fermentinio suriuko ir trumpam uzdendgti keptuves dangti.
shrekiuke
LABAS smile.gif vakar visur ieškojau džiovintų pomidorų, bet niekur neradau sad.gif gal galit pasakyti, kur jų yra pirkti...?
yoyo
Pirkti yra visuose marketuose (Maxima, Iki, Rimi). Ieskok konservuotu darzoviu lentynose. Siandien Hyper Maximoj maciau ju tiesiog sveriamu, salotu skyriuje.

O cia dar vienas pomidoru gaminimo receptas:
Reikės:
1,5 kg slyvinių pomidorų,
rafinuoto alyvų aliejaus,
20 juodųjų pipirų grūdelių,
3-4 česnako skiltelės,
žiupsnis baziliko,
žiupsnelis druskos,
nedidelis kuokštelis šviežių raudonėlių.
[/I]
Pomidorus perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Pasiimkite ugniai atsparų didelį indą, vienu sluoksniu jame išdėliokite pomidorus nupjauta pusele į viršų. Grūstuvėlėje sugrūskite pipirus, druską, česnaką, baziliką ir raudonėlius. Šiuo mišiniu apibarstykite pomidorus ir užpilkite alyvų aliejumi taip, kad 2/3 pomidorų būtų aliejuje. Įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje pomidorus kepkite mažiausiai tris valandas. Po to sudėkite juos į stiklainį ir užpilkite tuo aliejumi, kuriame jie buvo troškinami. Laikykite šaldytuve.
shrekiuke
ačiū smile.gif tik kad va pnv. nėra Hyper maximos, o kiek iškojau pas mus koncervuotuose skyriuose neradau, na Rimi nežėjau, na ryt varysiu apsipirkti, reix užlekti.
mantra
Dievinu dziovintus pomidorus wub.gif juos randu Hyper Maximoj.Ikeliu jums savo receptuka "Spageti su dziovintais pamidorais":
400 g spagečių,
druskos,
200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
4 česnako skiltelių,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
80 g rūkytos šoninės (dazniausiai dedu kumpi).
Spagečius išvirkite dideliame kiekyje verdančio pasūdyto vandens.
Džiovintus pomidorus nuvarvinkite sietelyje, o aliejų pasilikite. Pomidorus supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnako skilteles nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame ant silpnos ugnies septynias minutes pakepinkite pomidorų juosteles bei česnakų griežinėlius. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis.
Išvirusius makaronus perpilkite į sietelį ir, nutekėjus vandeniui, supilkite į puodą su česnakais ir pomidorais. Įpilkite vieną-du valg.šaukštus nuo pomidorų nuvarvėjusio aliejaus ir viską kruopščiai išmaišykite. Įmaišykite rūkytos šoninės juosteles ir išdėkite makaronus į lėkštes. Papuoškite žalumynais
Skanaus, tikiuosi jums patiks 4u.gif
Lauksiu kitu mamu recepteliu mirksiukas.gif

Makarska
Baigiant kepti juostelėmis supjaustytą mėsą arba vištos file, sudedu į keptuvę juostelėmis pjaustytų daržovių kokių po ranka turiu (gali būti morkos, paprikos ar cukinijos) ir juostelėmis pjaustytų džiovintų pomidorų. Labai slanu ir papildomai sūdyti nereikia.
vija
Aš juos vienus be saiko galiu valgyti...
Lillly
Superinis dalykas. As dedu beveik visur - visada i salotas, i makaronus, troskinius, kaip uzkandi prie suriu ir t.t.
P.S. niekada neismetu likusio skystalo - naudoju kaip uzpila salotoms, imaisau i makaronus, kad nebutu sausi ir visur kitur, kur galima deti alieju
yoyo
As dariau verinukus: paskrudinau formini batona, itryniau su cesnaku ir supjausciau mazais kvadrateliais, ant jo veriau gabaleli dziovinto pomidoro ir mozarelos gabaliuka. Na, man tai labai patiko didis.gif O jei dar prie kokio vynelio, tai essen.gif
Nerytė
QUOTE(yoyo @ 2008 08 18, 13:01)
As dariau verinukus: paskrudinau formini batona, itryniau su cesnaku ir supjausciau mazais kvadrateliais, ant jo veriau gabaleli dziovinto pomidoro ir mozarelos gabaliuka. Na, man tai labai patiko didis.gif O jei dar prie kokio vynelio, tai  essen.gif
*

thumbup.gif super receptukas

meskavinej formine duoda apskudinta ir sutepta su cesnakiniu aliejum prie alaus valgem, nu sakes kaip skanu buvo rolleyes.gif
snickers
QUOTE(Nerytė @ 2008 08 19, 15:29)
thumbup.gif super receptukas

meskavinej formine duoda apskudinta ir sutepta su cesnakiniu aliejum prie alaus valgem, nu sakes kaip skanu buvo rolleyes.gif
*

O dieve, taigi čia itališkas brusketas vadinamas, ta apkepta duona su česnakiniu padažiuku ir dar duona su tepamu baltu sūriuku bei smulkintais pabarstytais džiovintais pomidorais. Beje, Italijoj valgėm ir brusketus su nedžiovintu pomidoru smulkintu ir sulaistytu alyvų aliejumi. thumbup.gif
Beje nežinau , kurioj temoj ieškoti tų brusketų dar receptukų? g.gif Kažkokių va;gėm su smulkintom alyvuogėm, tokia kaip ikra.
daimar
vistienos uzkandele su dziovintais pomidorais (nors galima gaminti ir kaip atskira patiekala)
krepseliu (buna pirkti)
vistos krutineles
kelios skilteles cesnako
1 nedidelis svogunas
puse indelio dziovintu pomidoru
saldytu spinatu
druskos, pipiru
alyvuogiu aliejaus
feta surio (kiekio nerasau, nes originaliam recepte viskas svarais ir uncijom smile.gif , dejau is akies)

vistos krutinele supjaustyti nedideliais gabaliukais, susmulkinti cesnaka, svoguna, supjaustyti dziovintus pomidorus. Spinatus atsildyti ir nugrezti smile.gif
I keptuve sudeti vistiena, cesnaka ir svoguna, uzberti druskos ir pipiru. Apkepti. Sudeti pomidorus ir spinatus, kepti kokias 5 min. Sudeti feta suri. Jeigu reikia - galima ideti dar kokiu nors prieskoniu savo nuoziura.

Sudeti i krepselius.

Skanaus!
Verba
Kaunietės džiovintų pomidorų gali nusipirkt ir urmo bazėj- mėsos turguj atsirado naujas skyrius ,kur prekiauja netik jais, bet ir keliolikos skonių alyvuogėm, konservuotom citrinom, užtepais, aliejais.Skyrius planuoja plėstis ir prekiauti įvairiais sūriais ir kitais skanumynais smile.gif
regna
pomidoriniai duonos piršeliai
supilkite į virtuvinį kombainą miltus,druską ir sausa mieles.Išmaišykite.Supilkitemedų bei alyvų aliejųir, kombainui sukant,pamažu pilkite vandenį[kadangi miltai bųna skirtingi reik neperpilt]
Vos tik tešla pradės sušokti į gumuliukus,vandens nepilkite.Pamaišykite dar minutę.
Išverskite tešlą ant miltuoto paviršiausir minkykite3-4min.,kolpasidarys vientisa.Įminkykite džiovintus pomidorus.Suformuokite rutulį ir padėkite į aliejumi pateptą dubenį palikite pastovėt kelias,penkias min.,kad pakiltų
Įkaitinkite orkaitęiki 150.C.padalykite tešlą įį vienodus gabalėlius ir iškočiokite pirštelius.
Išdeliokite juos ant aliejuki pateptos kepimo skardos ir palikite šiltoje vietoje15min.,kad pakiltų
Ptepkite pirštelius pienu ir pabarstykite aguonomis.Kepkite30min.Atašinkite ant grotelių.
Papildau:
Vietoj džiovintų pomidorų galite naudoti neriebų čėderio sūrį,sezamo sėklas ar įvairias prieskonines žolelias.
Išbandę šį paprastą receptą,jūs niekada nebepirksite duonos pirštelių parduotuvėje.
Juk ,kaip miela širdžiai,kai jūsų namai kvepia kepiniais,ar galima juos iškeisti į parduotuvės.o, pabandyti verta. 4u.gif
brashke77
o kad taip su vaizdine medziaga, isvis butu thumbup.gif . O su kuo valgyti tuos pirstelius? vienus?
cashmira
QUOTE(Verba @ 2008 11 05, 22:01)
Kaunietės džiovintų pomidorų gali nusipirkt ir urmo bazėj- mėsos turguj atsirado naujas skyrius ,kur prekiauja netik jais, bet ir keliolikos skonių alyvuogėm, konservuotom citrinom, užtepais, aliejais.Skyrius planuoja plėstis ir prekiauti įvairiais sūriais ir kitais skanumynais smile.gif
*

As ten ju esu pirkusi, bet man nepatiko blink.gif Jie sausi ,o ne aliejuje doh.gif . Ir skonis man ju ne toks schmoll.gif . Dabar as juos uzpyliau su aliejumi ir laikau, gal sakau paskanes mastau.gif
Azazella
Lietuvoj dziovintu pomidoru neperku, kaina ju cia kosmine.
Parsivezam dziovintu is Italijos, aliejuje pagal itales recepta mirkau jau pati, nors procesas ilgas, bet vertas dmemesio.
O jau paskui dedu visur, i troskinius, sriubas, salotas, jie man kaip prieskoniai, super thumbup.gif
regna
Atsakymas dėl pomidorinių duonos pirštelių
patiekite juos su pagardu,kaip apetitą žadinantį užkandį.
Jaigu kada išbandysite šį receptuką,jums niekada nesinorės pirkti parduotuveje. pabandyti verta.
bigsmile.gif
alexxandra
QUOTE(Azazella @ 2008 11 17, 20:28)
Lietuvoj dziovintu pomidoru neperku, kaina ju cia kosmine.
Parsivezam dziovintu is Italijos, aliejuje  pagal itales recepta mirkau jau pati, nors procesas ilgas, bet vertas dmemesio.
O jau paskui dedu visur, i troskinius, sriubas, salotas, jie man kaip prieskoniai, super thumbup.gif
*

O vežatės džiovintus aliejuje, tik sudžiovintus ar tokius, kurie būna laikomi druskoje?
jei tik džiovintus, būtų įdomu pagal kokį italės receptuką juos mirkote? 4u.gif
Azazella
QUOTE(alexxandra @ 2008 11 19, 10:00)
O vežatės džiovintus aliejuje, tik sudžiovintus ar tokius, kurie būna laikomi druskoje?
jei tik džiovintus, būtų įdomu pagal kokį italės receptuką juos mirkote?  4u.gif
*

Vezames tiesiog sudziovintus 4u.gif
Receptas paprastas.
Imu toki kieki pomidoru, kuris tilptu i litrini stiklaini.
Pomidorus nuplaunu, dedu i verdanti vandeni, uzpilu dar stikline balto vyno ir verdu mazdaug 10 minuciu.
Tada pomidorus isgriebiu, nusausinu ir dedu i stiklaini, sluoksniuoju su kapareliais, cesnako galvutemis (galima ir be kapareliu su cesnakais, visad darausi keliu rusiu, nes negaliu valgyti cesnako, gaunasi taip pat skaniai), dziovintu baziliku ir raudoneliu.
Uzpilu iki virsaus alyvuogiu aliejumi, uzsuku dangteli ir menesiui i saldytuva.
Po menesio tinka vartoti.
Pas mane keli stiklainiai atsukus buvo is virsaus pelesio sluoksni uzsiaugine, bet nieko baisaus nenutiko, tik ismeciau virsutinius pomidoriukus, visi kiti buvo geri.
Papildyta:
QUOTE(cashmira @ 2008 11 14, 16:15)
As ten ju esu pirkusi, bet man nepatiko blink.gif  Jie sausi ,o ne aliejuje doh.gif . Ir skonis man ju ne toks schmoll.gif . Dabar as juos uzpyliau su aliejumi ir laikau, gal sakau paskanes mastau.gif
*

Vien aliejum uzpilti nepakaks, pries uzpilant reikejo pavirti 4u.gif
cashmira
QUOTE(Azazella @ 2008 11 19, 11:27)
Vezames tiesiog sudziovintus 4u.gif
Receptas paprastas.
Imu toki kieki pomidoru, kuris tilptu i litrini stiklaini.
Pomidorus nuplaunu, dedu i verdanti vandeni, uzpilu dar stikline balto vyno ir verdu mazdaug 10 minuciu.
Tada pomidorus isgriebiu, nusausinu ir dedu i stiklaini, sluoksniuoju su kapareliais, cesnako galvutemis (galima ir be kapareliu su cesnakais, visad darausi keliu rusiu, nes negaliu valgyti cesnako, gaunasi taip pat skaniai), dziovintu baziliku ir raudoneliu.
Uzpilu iki virsaus alyvuogiu aliejumi, uzsuku dangteli ir menesiui i saldytuva.
Po menesio tinka vartoti.
Pas mane keli stiklainiai atsukus buvo is virsaus pelesio sluoksni uzsiaugine, bet nieko baisaus nenutiko, tik ismeciau virsutinius pomidoriukus, visi kiti buvo geri.
Papildyta:
Vien aliejum uzpilti nepakaks, pries uzpilant reikejo pavirti 4u.gif
*

Aha,dabar supratau, kad neuzteks bigsmile.gif .Dabar jau tiek to ax.gif . Daugiau as ju vistiek nepirksiu tokiu schmoll.gif , nebent kada atsidursiu Italijoje, tai tik tada, nes cia ju kaina tai atomine doh.gif
Hippie
QUOTE(cashmira @ 2008 11 19, 12:48)
Aha,dabar  supratau, kad neuzteks bigsmile.gif .Dabar jau tiek to ax.gif . Daugiau as ju vistiek nepirksiu tokiu  schmoll.gif , nebent kada atsidursiu Italijoje, tai tik tada, nes cia ju kaina tai atomine doh.gif
*

Kokia ta atominė? blush2.gif
mmartaa
as pirkau maximoj dziovintus pomidorus,puslitrinuko kaina apie 20lt,o iki mazesni slovikiukai kainuoja apie 9lt smile.gif
Hippie
Dabar toj pačioj Maksimkėj atsirado didelės pakuotės SDP (saulėje džiovintų pomidorų cool.gif ) aliejuje, 30lt. už kilogramą (čia svoris su aliejum), tai daug pigiau nei pirkt stiklainy už 20lt.
mmartaa
tos pacios firmos yra pirkti ir stiklainyje ir plastikinej pakuoteje,perku as ir taip ir taip,o firma RENNA vadinasi,labai skanus thumbup.gif skaniausia man valgyti pomidorus su varskes suriu thumbup.gif
lialiauskiene
turkijoje prisipirkau sauleje dziovintu pomidoru, tik kad jie sausi, radau recepta, kaip juos sumokstinti, tai teks pasizaisti, nes tiesiog dziovinti, sunkiai juos panaudosi, kartoki....
doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.