na ka. Matau pridiskutavot cia kol manes nebuvo  aciu visoms uz nuomones ir patarimus. As visai nepykstu el pasiulyto misinuko. Pati svarsciau toki varianta ne karta, tik nepadariau nei karto  bet minciu buvo visokiu...bet vis galvojau, na prades koses valgyt, gal tada vakare kokios sotesnes uzduosiu ir miegos...nemiega... beje, Arijukas ismiega 4-5 val iki pirmo kelimosi. Nojukas ne.... na bet gi mes buvo siandien pas urologa..tai ka, pasirodo vaikiukui visiskai susiaurejus apyvarpe, nu tik toks mazas taskiukas sisiukui iseiti....tai abar jam tas uzdegimas gavosi, bet ir anksciau gali buti kad paskaudendavo siusiojant....Tik va gydymas man nepatinka kuri israse....liepe tepti menesi hidrokortizono tepalu ir po trupuciuka atsmaukineti ta apyvarpe...nes kitaip teks musulmona daryti  tai va tas tepalas man nepatinka...jis juk hormoninis..  jei aks susidure esat, labai lauksiu pasidalinimo patirtim, gal yra koks kitas variantas..bet buvom siandien pas du urologus, abu ta pati pasake....tai tepiau tuo tepaliuku... dabar del zindymo - pats zindymas man nera vargas, man tikrai nesunku atsikelti ir pamaitinti vaiki, bet va kas isvargino tai tas labai daznas kelinejimasis ir neramumas vaikiuko....dabar ieskosim priezasciu...aptvarkysim pimpaliuka tada pilvuko imsimes, vistiek as noriu kad istirtu issamiau.... As tkrai nesijauciu besiaukojanti..tuo labiau kad sakau, problemos su zindymu nesieju...nors jei buciau tikra kad tame problema gal ir nutraukciau zindyma....bet esu 110 proc garantuota kad tai nieko nepakeis, todel ir zindau
Aiste tavo az perpildyta
Rasinka
2009 02 25, 22:17
labas, Hydrokortizoną ir aš vartojau savo sūnui, taip pas urologas išrašė,nes tokie baltymėliai po odele būdavo ant pimpaliuko,manydavau,kad jam skauda,taip pat atsmaukiant ir tepant, liuks susitvarkė labai greitai. Kaip ir tu baiminausi dėl hormoninio tepalo,bet jis labai greitai veikia,tad nepergyvenk,gal todėl jam ir skauda sysiojant Visu pirma, noriu pagirti, dvynukus pati maitini?man čia nerealu ir tau 100 pagyrimų,nes iš patirties galiu tik pasakyti,kad mano vaikelis irgi buvo maitinamas krūtimi,nemiegojo, nors svoris puikiai augo,ūgis, ką bedariau,vežiojau visur niekas nieko nerado,net gavau pasiūlymą į sutikusio miego centrą važiuoti,bet jau pakaks. Ir dabar, 2,7 metukų,bet naktimis pabunda,mamą kviečia arba tėtį, tikrai viską bandžiau,net mišinuką kai buvo leliukas duoti tai valandomis keliomis ilgliau išmiegojo nei su MP, bet neėmė ir nebedaviau. Beje su pilvuku iki šiol turim problemų užkietėjimas.
QUOTE(EleNina @ 2009 02 25, 20:12) 9 menesiai tai ne pirmas menesiukas  ir dar du ismaitinti, man jau mama didvire atrodo, daug sveikatos reikia tureti, tikrai daug sveikatos.Svarbiausias yra priespienis ir pirmieji 6 menesiukai.Niekados nesutiksiu su pasakymu, kad maitinanti mama myli labiausavo vakuti.Tikriausiai cia tik maitinancios mamytes taip nori galvoti, nes laiko save "pirmos rusies" mamomis.Tos, kurios nemaitina tai niekam tikusios.... O del literaturos tai manau, kad busiu prisiskaiciusi pakankamai, galeciau dar ir praktiniu patarimu duoti, kuriu neraso nei knygutese, nei kursuose neisgirstam  . Štai pati mamytė atsakė, kad maitinimas jai nesukelia sunkumų  Nesutiksiu, kad svarbiausiai yra 6 mėn. žindymo, manau svarbus yra kiekvienas mėnesis, kuo ilgesnis žindymas, tuo daugiau naudos. Aš pati niekada nesu pasakiusi, kad tos, kurios žindo labiau myli vaikus - tai nesąmonė, čia Jūs sakėt, kad reikia primaitinti mišinukais ir neva tada jau mama pailsės ir labiau mylės savo vaikus. Todėl ir ironizavau, nes nemanau, kad gerai yra maitinti mišinukais, kai yra savo pienelio. Aš visada tik už žindymą, jeigu mamytei nėra jokių medicininių indikacijų nežindyti. Na, aš tikra skeptikė kai kalbama apie mišinukus, kuomet mamytė tikrai gali pati žindyti, o svarbiausiai nori tai daryti  QUOTE(kristinita @ 2009 02 25, 20:20) tiesa mamytės, ar normalu, kad mano sūnytis suprakaituoja bevalgydamas?  ir taip beveik per kiekvieną maitinimą, nors atrodo, kad visai neintensyviai valgo ir netgi užsnūsta bežįsdamas  ir dar daktarė vaikui išrašė masažus, nes sako, kad mažylis krypsta į vieną pusę ir vos ne kaltinimai man, kad maitinu tik iš vienos pusės, bet aš tai maitinu iš abiejų pakaitom  kame čia reikalas...jau pradedu išsigąsti...jei jis užaugs sukrypęs  niekam taip nebuvo? Na, nenoriu gąsdinti, bet kai mano dukrytei taip buvo, tai davėm daugiau vit. D, nes buvo rachito pradžia, vėliau susitvarkė
EleNina
2009 02 26, 10:01
QUOTE(AusraR @ 2009 02 25, 21:02) Tik va gydymas man nepatinka kuri israse....liepe tepti menesi hidrokortizono tepalu ir po trupuciuka atsmaukineti ta apyvarpe...nes kitaip teks musulmona daryti  tai va tas tepalas man nepatinka...jis juk hormoninis..  jei aks susidure esat, labai lauksiu pasidalinimo patirtim, gal yra koks kitas variantas..bet buvom siandien pas du urologus, abu ta pati pasake....tai tepiau tuo tepaliuku... dabar del zindymo - pats zindymas man nera vargas Gal dabar nereikia labai bijoti tu hormoniniu tepaliuku, jie jau nera tokie stiprus, kaip budavo pradzioje ir dar tada niekas nezinojo ju tikrojo poveikio . Mes irgi karts nuo karo naudojam hidrokortizona dukrytes atopinio dermatito zaizdelem gyditi,kol kas nera kitos pagalbos Saunuole del maitinimo ir sekmes  .
EleNina
2009 02 26, 10:19
QUOTE(Keiti @ 2009 02 25, 23:35) Jūs sakėt, kad reikia primaitinti mišinukais ir neva tada jau mama pailsės ir labiau mylės savo vaikus. ....sakiau , kad pailses ir tures daugiau jegu dziaugtis savo vaikuciai, nes tie menesiukai taip greitai prabega, kad paskui gaila, jog nespejai jais pasidziaugti nes buvai issekusi ir ejai sienom ramstydamasi.Tik tiek... Keistai gavosi, norejau patarimo apie maitinima ir pasirodziau negera mama  , is tikruju , nesu as pries mamytes piena, pati dar tebemaitinu savo pipira, norejau tik suabejoti tuom "muilo burbulo putimu" ir perdideliu to dalyko sureiksminumu.Abu maitinimai turi privalumu ir neigiamu aspektu, nera vienas juodas, o kitas baltas.Per didelis tos literaturos skaitymas gali ir nepilnevertiskumo kompleksa ivaryti, nes nevisados taip gaunasi, kaip ten parasyta  . Sekmes visoms mamytems  .
QUOTE(EleNina @ 2009 02 26, 10:19) ....sakiau , kad pailses ir tures daugiau jegu dziaugtis savo vaikuciai, nes tie menesiukai taip greitai prabega, kad paskui gaila, jog nespejai jais pasidziaugti nes buvai issekusi ir ejai sienom ramstydamasi.Tik tiek... Keistai gavosi, norejau patarimo apie maitinima ir pasirodziau negera mama  , is tikruju , nesu as pries mamytes piena, pati dar tebemaitinu savo pipira, norejau tik suabejoti tuom "muilo burbulo putimu" ir perdideliu to dalyko sureiksminumu.Abu maitinimai turi privalumu ir neigiamu aspektu, nera vienas juodas, o kitas baltas.Per didelis tos literaturos skaitymas gali ir nepilnevertiskumo kompleksa ivaryti, nes nevisados taip gaunasi, kaip ten parasyta  . Sekmes visoms mamytems  . Norėčiau išgirsti bent vieną neigiamą žindymo aspektą  Tik nesakykit, kad tai - važiuojantis mamos stogas, nes tam tikrais atvejais reikia peržiūrėti savo prioritetus, kažką pakeisti savo rutinoje ir gyvenime, ir situacija pagerėja. Kitais atvejais reikėtų požiūrį ir mąstyseną keist, bet čia jau sunkiau... Jokiu būdu nesakau, kad mama iki pasišlykštėjimo turėtų žindyti, tiesiog iš savo, kitų mamų patirties, skaitytos literatūros susidariau nuomonę, kad kartais tiesiog mama iškeliama virš vaiko poreikių. Žindymas vienareikšmiškai yra geriausias sprendimas kūdikiui ir dėl to niekas nesiginčija, bet kodėl tada besilaukiančios mamos neretai domisi vien tik gimdymu ir kraitelio sukrovimu, o ne tai, kaip reikės patenkinti vaiko mitybos, artumo poreikius. Aišku, tai atrodo savaime suprantama, bet va kai susiduriama su problemomis, nebežinoma, kaip jas spręsti, apima panika ir mišinys tampa problemos išsprendimo būdu... (PS Netaikau NIEKAM asmeniškai, kalbu bendrai, norėdama parodyti kitą požiūrio pusę  )
MarryJane
2009 02 26, 17:17
QUOTE(EleNina @ 2009 02 26, 12:19) ....sakiau , kad pailses ir tures daugiau jegu dziaugtis savo vaikuciai, nes tie menesiukai taip greitai prabega, kad paskui gaila, jog nespejai jais pasidziaugti nes buvai issekusi ir ejai sienom ramstydamasi.Tik tiek... Keistai gavosi, norejau patarimo apie maitinima ir pasirodziau negera mama  , is tikruju , nesu as pries mamytes piena, pati dar tebemaitinu savo pipira, norejau tik suabejoti tuom "muilo burbulo putimu" ir perdideliu to dalyko sureiksminumu.Abu maitinimai turi privalumu ir neigiamu aspektu, nera vienas juodas, o kitas baltas.Per didelis tos literaturos skaitymas gali ir nepilnevertiskumo kompleksa ivaryti, nes nevisados taip gaunasi, kaip ten parasyta  . Sekmes visoms mamytems  . Papildyta:QUOTE(Keiti @ 2009 02 26, 01:35) Na, nenoriu gąsdinti, bet kai mano dukrytei taip buvo, tai davėm daugiau vit. D, nes buvo rachito pradžia, vėliau susitvarkė  Gyvenu siuo metu Skandinavijoje. Kaip zinot jie lyderiai naturalaus maitinimo sferoje. Tai va, cia nieks vaikam jokiu vit D nedavineja. Nuo gimimo yra rekomenduojami zuvu taukai, kurie yra ne tik puikus naturalaus vit D saltinis, bet turi ir A, E vit, bei labai svarbiu organizmo vystymuisi amino rugsciu  . As pati nelabai tuo domejaus. Savo leliui zuvu taukus duodu nuo 4,5 men. Sveikas kaip ridikas  . Papildyta:Beje, toj pacioj SM radau truputi info apie zuvu taukus, tai pareklaminsiu Kodel vartoti: 1. nei vienas organas gerai neveiks, jei trūks bent vienos nesočiosios rūgšties 2. pas mus mažai saulės, o juose yra vit. D (ir kauliukam, ir dantukam ir t.t.) 3. gerina kraujo apytaką 4. kelis kartus sustiprina kitų antioksidantų poveikį 5. gerina savijautą, saugo nuo depresijos (ypač kai trūksta saulytės) Kaip rinktis: 1. Negali būti gaminami iš žuvų kepenų. Kodėl? Todėl, kad kepenys yra bet kokio organizmo filtras, jose kaupiasi visa tai, kas nereikalinga, kenksminga ir pan. Tai jei iš kepenų spaudžia, vadinasi su gerosiom nesočiosiom rūgštim gaunam ir visą brudą, kuris buvo kepenyse. O kažkada menkių kepenėlės buvo delikatesas...nu bet čia tik tarp kitko. 2. neturėtų būti karšto spaudimo, nes kaitinant žūna nesočiosios riebalinės rūgštys 3. jei ant pakuotės rašoma, kad prisotinta vitaminais .. ar dar kuo nors, tai yra pusiau sintetinis gaminys.. Beje, cia visi kaip pamise del tu zuvies tauku, geria "litrais"  Nezinau ar tai turi itakos, bet labai jau daug ilgaamziu cia ir siaip visi tokie sveiki atrodo, plaukai veslus beveik visu  . Nors maitinasi tai jie gan panasiai kaip amerikieciai, kava irgi "litrais" maukia
QUOTE(MarryJane @ 2009 02 26, 18:13) Papildyta:Gyvenu siuo metu Skandinavijoje. Kaip zinot jie lyderiai naturalaus maitinimo sferoje. Tai va, cia nieks vaikam jokiu vit D nedavineja. Nuo gimimo yra rekomenduojami zuvu taukai, kurie yra ne tik puikus naturalaus vit D saltinis, bet turi ir A, E vit, bei labai svarbiu organizmo vystymuisi amino rugsciu  . As pati nelabai tuo domejaus. Savo leliui zuvu taukus duodu nuo 4,5 men. Sveikas kaip ridikas  . manau pakankamai sveikas ir teisingas požiūris. tik pvz mano vaikas iki 2 metų nuo žuvies taukų prakaukdavo visą naktį nuo pilvuko skausmo, kelis kartus bandėm... tai vartojom beveik iki metukų vit D, paskui metus nieko. ir dabar tik pradėjom vartoti žuvų taukus , nes pagaliau viskas susitvarkė .
ritukasx
2009 02 26, 17:23
QUOTE(EleNina @ 2009 02 26, 11:19) ... norejau tik suabejoti tuom "muilo burbulo putimu" ir perdideliu to dalyko sureiksminumu.Abu maitinimai turi privalumu ir neigiamu aspektu, nera vienas juodas, o kitas baltas.Per didelis tos literaturos skaitymas gali ir nepilnevertiskumo kompleksa ivaryti, nes nevisados taip gaunasi, kaip ten parasyta  . Sekmes visoms mamytems  . Man tai keistai skamba, kai sakoma, kad "maitinimas krutimi per daug sureiksmintas"  Manau, kad zindymas krutimi turetu buti savaime suprantamas dalykas, o ne kazkoks susireiksminimas. Tai kodel mes tarkim zmogaus valgyma kasdien ar miegojima nelaikom "per daug sureiksmintais"  mazdaug: kam cia miegoti ar valgyti, juk tai tik laiko gaisimas, vietoj to galima ka nors naudingesnio nuveikti savo labui, juk pramiegam savo trecdali gyvenimo, o maista reikia gaminti ir pan.  Bet kazkodel tokiu dalyku mes nesureiksminam, o laikom kaip savaime suprantamus dalykus...O va tai, kas yra svarbu mazam kudikiui, tai jau skaitosi - per daug sureiksminam Nu man kvailai skamba ir tiek P.S. tikiuosi kas nors supratot, ka as norejau pasakyti
QUOTE(EleNina @ 2009 02 26, 11:19) ....sakiau , kad pailses ir tures daugiau jegu dziaugtis savo vaikuciai, nes tie menesiukai taip greitai prabega, kad paskui gaila, jog nespejai jais pasidziaugti nes buvai issekusi ir ejai sienom ramstydamasi.Tik tiek... Keistai gavosi, norejau patarimo apie maitinima ir pasirodziau negera mama  , is tikruju , nesu as pries mamytes piena, pati dar tebemaitinu savo pipira, norejau tik suabejoti tuom "muilo burbulo putimu" ir perdideliu to dalyko sureiksminumu.Abu maitinimai turi privalumu ir neigiamu aspektu, nera vienas juodas, o kitas baltas.Per didelis tos literaturos skaitymas gali ir nepilnevertiskumo kompleksa ivaryti, nes nevisados taip gaunasi, kaip ten parasyta  . Sekmes visoms mamytems  . nesigraužk, viskas su tavimi gerai ir niekas nekovoja prieš tiesiog poilsis nėra tolygus mišinėlio davimui, ką ir užakcentavome. o vaiku džiaugiuosi iki šiol, net ir didesniu, nėra tas laikotarpis toks jau trumpas. aš ramsčiau sienas ir visai nesigailiu ir neprisimenu to laikotarpio kažkaip juodai. manau dėl to, kad ramsčiau, o ne mišinėliais maitinau dabar jau galiu džiaugtis SVEIKU vaiku tfu tfu tfu beje, dėl to, ką tu klausei , tai maniškis įvairia keldavosi, iki dviejų metų , kai buvo problemų su sveikata be galo be krašto, kai viskas suitvarkydavo - tai vieną du kartus, priklausomai nuo dienos įspūdžių gausos. o dabar jau išmiega visą naktį be pertraukos.
MarryJane
2009 02 26, 17:48
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 26, 19:18) manau pakankamai sveikas ir teisingas požiūris. tik pvz mano vaikas iki 2 metų nuo žuvies taukų prakaukdavo visą naktį nuo pilvuko skausmo, kelis kartus bandėm... tai vartojom beveik iki metukų vit D, paskui metus nieko. ir dabar tik pradėjom vartoti žuvų taukus , nes pagaliau viskas susitvarkė . tai aisku cia labai individualiai. negali gi visiems 100 proc tikti. o vaikuciams, kuriu zarnynas jautrus apskritai bet ka reikia duot labai atsargiai. o zuvu taukai visgi grynas riebalas. turiu pazistma , kurios lelkai 10 men. irgi Skandinavijoj gyvena. Nors cia visi daktarai 100 proc tik uz naturalu maitinima, jai teko nuo 4 men duot misinuko, nes svoris nuo gimimo praktiskai neaugo (bet va kaip ilgai tempe, musiskiai jau po keliu savaiciu butu misinuka primygtinai rekomendve). Ir iki dabar kankinasi su pilvuku, nauju produktu ivedimas isvis tragedija. Tik naujas produktas - iskart viduriu uzkietejimai, pilvo raizymai ir pan  . Tik va reiks paklaust kaip ten su zuvu taukais, duoda ar ne
QUOTE(MarryJane @ 2009 02 26, 18:48) tai aisku cia labai individualiai. negali gi visiems 100 proc tikti. o vaikuciams, kuriu zarnynas jautrus apskritai bet ka reikia duot labai atsargiai. o zuvu taukai visgi grynas riebalas. turiu pazistma , kurios lelkai 10 men. irgi Skandinavijoj gyvena. Nors cia visi daktarai 100 proc tik uz naturalu maitinima, jai teko nuo 4 men duot misinuko, nes svoris nuo gimimo praktiskai neaugo (bet va kaip ilgai tempe, musiskiai jau po keliu savaiciu butu misinuka primygtinai rekomendve). Ir iki dabar kankinasi su pilvuku, nauju produktu ivedimas isvis tragedija. Tik naujas produktas - iskart viduriu uzkietejimai, pilvo raizymai ir pan  . Tik va reiks paklaust kaip ten su zuvu taukais, duoda ar ne  mums svoris lėtai augo, bet augo, nebuvo, kad visai neaugtų. todėl džiaugiuosi, kad visai nedavėm mišinėlių iki metų. nes kai pagaliau pradėjom ragauti spec mišinėlių nuo 1 metų ir dviejų mėnesių, jam patiko , iššsiurbė per porą dienų didesnį kiekį ir nuo to laiko netoleravo ne tik laktozės, bet ir pieno baltymų....
renatuxxx
2009 02 26, 18:03
QUOTE(ritukasx @ 2009 02 26, 19:23) Man tai keistai skamba, kai sakoma, kad "maitinimas krutimi per daug sureiksmintas"  Manau, kad zindymas krutimi turetu buti savaime suprantamas dalykas, o ne kazkoks susireiksminimas. Tai kodel mes tarkim zmogaus valgyma kasdien ar miegojima nelaikom "per daug sureiksmintais"  mazdaug: kam cia miegoti ar valgyti, juk tai tik laiko gaisimas, vietoj to galima ka nors naudingesnio nuveikti savo labui, juk pramiegam savo trecdali gyvenimo, o maista reikia gaminti ir pan.  Bet kazkodel tokiu dalyku mes nesureiksminam, o laikom kaip savaime suprantamus dalykus...O va tai, kas yra svarbu mazam kudikiui, tai jau skaitosi - per daug sureiksminam Nu man kvailai skamba ir tiek P.S. tikiuosi kas nors supratot, ka as norejau pasakyti   Absoliuciai sutinku
Zuwytes
2009 02 26, 19:49
Sveikos As ir prie maitinanciu. Pirma mergyte maitinau tik iki 8 menesiu, nes jau jai pazaidimu naktiniu tapo , tai nutraukiau. Antra maitinu 5 menesiai ir tikiuosi bent iki metuku maitinti Del MP sureiksminimo - manau kad taip tai yra dabar labai sureiksminta ir propaguojama, nes tie keliolika metu PM reklamu ir visokiu nesamoniu su maitinimo grafiku ir pan. padare savo neigiama itaka ir tai db bandoma atstatyti sureiksminant tai kas svarbiausia ir geriausia kudikiui - naturalu maitinima O man nera geresnio jausmo nei kudikio prisiglaudimas prie kruties, kaip ji iesko , isissiurbia, rankytem apciupineja bevalgydama  Nu zodziu maitinu ir laimingeju
ritukasx
2009 02 26, 20:14
QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 26, 20:49) Del MP sureiksminimo - manau kad taip tai yra dabar labai sureiksminta ir propaguojama, nes tie keliolika metu PM reklamu ir visokiu nesamoniu su maitinimo grafiku ir pan. padare savo neigiama itaka ir tai db bandoma atstatyti sureiksminant tai kas svarbiausia ir geriausia kudikiui - naturalu maitinima Tik kazkodel ta MP sureiksminima dauguma laiko kazkokiu krastutinumu, kazkokiu neigiamu dalyku  nesuprantu, kodel taip manoma. Kitose temose labai daznai sutinku mamas, sakancias "oi, kaip tas maitinimas krutimi dabar sureiksmintas, sitaip nemaitinancios mamos jaucia spaudima del to, ypac cia SM, kazkokie krastutinumai cia, ir pan..."
Na, as irgi vis dar maitinu, labai dziaugiuosi su kiekvienu menesiu mes artejame prie 2 metuku.Pati negaliu patiketi, kad ji tiek maitinu,nes pradzioje planavau iki metuku, paskui iki pusantru. Bet atejus tam laikui, niekaip nesurasdavau nors vienos priezasties, kodel tureciau nebemaitinti, turedama sia galimybe. Sako, kad gelezi vaikutis geriausiai pasisavina iki 6 menesiu, bet kol kas kraujo tyrimai visada buna geri, rodo gera hemoglobino kieki ir manau tai taip pat deka pienuko,nors jis galbut ir nebera galbut toks maistingas. Pastarosiomis dienomis pastebiu,kad pats pienuko nori maziau, tai pamastau, kad galbut jau artejam 'neskausmingo' ir naturalaus pienuko atsisakymo link. Galbut pats ims maziau noreti,o gal cia tik del slogytes per dantuku dygima, o po to ir vel grisim i sena ritma  .
Zuwytes
2009 02 26, 20:22
QUOTE(ritukasx @ 2009 02 26, 21:14) Tik kazkodel ta MP sureiksminima dauguma laiko kazkokiu krastutinumu, kazkokiu neigiamu dalyku  nesuprantu, kodel taip manoma. Kitose temose labai daznai sutinku mamas, sakancias "oi, kaip tas maitinimas krutimi dabar sureiksmintas, sitaip nemaitinancios mamos jaucia spaudima del to, ypac cia SM, kazkokie krastutinumai cia, ir pan..."  laiko dazniausiai tos mamos, kurios nemaitina MP
o zinot as pagalvojau jeigu dabar va sugalvociau imt ir nebezindyt (cia tik teorinis pasvaiciojimas) tai isivaizduojat kiek problemu !!! vaikui trauma, man trauma, vaika reik nesiot supuot ciuciuot, man irgi truksta vaiko artumo irgi trauma. O dar su papuliais ka daryt reikt, gi pieno tai daug gaminasi dar. O kur dar misinuku ruosimas, buteliuku plovimas ir pan. O dar paskui pasirodytu kad vienas misinukas netinka, reikai kitokio, o tas kitas irgi netinka, reikia trecio nu ir visi kiti malonumai. O pliusas tik vienintelis - speneliu nieks nekandziotu....tai gal jau as kaip nors pakentesiu
Double Latte
2009 02 26, 22:20
QUOTE(AusraR @ 2009 02 26, 22:06) O pliusas tik vienintelis - speneliu nieks nekandziotu....tai gal jau as kaip nors pakentesiu  kiba pamiegojai? O šiaip tai, deja, bet esi teisi.
kristinita
2009 02 26, 23:18
QUOTE(AusraR @ 2009 02 26, 23:06) o zinot as pagalvojau jeigu dabar va sugalvociau imt ir nebezindyt (cia tik teorinis pasvaiciojimas) tai isivaizduojat kiek problemu !!! vaikui trauma, man trauma, vaika reik nesiot supuot ciuciuot, man irgi truksta vaiko artumo irgi trauma. O dar su papuliais ka daryt reikt, gi pieno tai daug gaminasi dar. O kur dar misinuku ruosimas, buteliuku plovimas ir pan. O dar paskui pasirodytu kad vienas misinukas netinka, reikai kitokio, o tas kitas irgi netinka, reikia trecio nu ir visi kiti malonumai. O pliusas tik vienintelis - speneliu nieks nekandziotu....tai gal jau as kaip nors pakentesiu  nu čia tai pavarei gerai  bet teisybė tai tikra...va pvz. aš šiandien sakau padėsiu vyrui butą remontuot...ten nei virtuvės nieko dar nėra...o leliaus palikt neturime kur...tai jokios virtuvės žindant ir nereikia  matau, kad kiša liežuvį...nusiprausiu ...papulį į burnytę ir vėl porą valandų galiu pagelbėti vyrui  o jei mišiniu reiktų maitint?  jau vežiotis krūvą daiktų ... o čia kad ir kur bevažiuotum ar bekeliautum...krūtų gi nepaliksi?
QUOTE(AusraR @ 2009 02 26, 23:06) o zinot as pagalvojau jeigu dabar va sugalvociau imt ir nebezindyt (cia tik teorinis pasvaiciojimas) tai isivaizduojat kiek problemu !!! vaikui trauma, man trauma, vaika reik nesiot supuot ciuciuot, man irgi truksta vaiko artumo irgi trauma. O dar su papuliais ka daryt reikt, gi pieno tai daug gaminasi dar. O kur dar misinuku ruosimas, buteliuku plovimas ir pan. O dar paskui pasirodytu kad vienas misinukas netinka, reikai kitokio, o tas kitas irgi netinka, reikia trecio nu ir visi kiti malonumai. O pliusas tik vienintelis - speneliu nieks nekandziotu....tai gal jau as kaip nors pakentesiu  gerai tu čia pavarei o dėlt o paskutinio minuso, dėl nukandžiotų spenelių, aš tai darydavau taip - kai tik pradeda kąsti, iš karto prispaudžiu veiduką nosyte į krūtį, kad kvėpavimą jam užimtų ir pats atsitrauktų nuo krūties. po kelių tokių kartų ir baigėsi visi bandymai pasikandžiot, na labai labai retai netyčia gal gnybteldavo tik.
labas rytas, dar viena minusa vakar sugalvojau - papuliai gi sumazetu, dabar grazus dideli D dydzio, o buvo tik B ir tai toks nepilnas Papildyta:o dek tu kandziojmu tia jam netycia gaunasi...nezinau ka ir daryt....tycia jis jau nebekanda. Na pvz nakti as sau ramiai jau snaudziu o jam staiga zandikaulis atsipalaiduoja tai taip nemaloniai is miegu istraukia
Zuwytes
2009 02 27, 09:48
Mano kanda kai pradzioj pienelis dar ne taip greit teka o ji alkana vargsiuke, tai bando atsikasti kad sociau butu
Labas mamytes  Norejau pasikonsultuoti. Mano sunelis paskutine savaite ismiega po 5-6 val, sianakt ir praita nakti net 8 ismiegojo. Bandziau statytis zadintuva, bet jam nei motais krutis, miegelis svarbiau  Bijau ar nesumazes pienelio po tokiu jo miegojimu. Gal tada keltis nusitraukineti  Si ryta maitinau is vienos, kita nusitraukiau kol suminkstejo, nes labai jau pripampus ir kieta buvo, skaudejo net.
Zuwytes
2009 02 27, 10:28
QUOTE(Angele @ 2009 02 27, 11:22) Labas mamytes  Norejau pasikonsultuoti. Mano sunelis paskutine savaite ismiega po 5-6 val, sianakt ir praita nakti net 8 ismiegojo. Bandziau statytis zadintuva, bet jam nei motais krutis, miegelis svarbiau  Bijau ar nesumazes pienelio po tokiu jo miegojimu. Gal tada keltis nusitraukineti  Si ryta maitinau is vienos, kita nusitraukiau kol suminkstejo, nes labai jau pripampus ir kieta buvo, skaudejo net. Dziaukis kad tiek ismiega  Pienelis gaminsis pagal kudikio poreikius, o jei nutraukinesi tai jau turesi visa laika ir nutraukineti, nes gaminsis per daug ir spaus krutis ir t.t. O papukai taigi gamina valgio metu pieneli, bus periodai kai vaikutis nores daugiau, nei yra - pavalgys dazniau, is abieju krutu pavalgys ir susireguliuos per pora dienu
QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 27, 11:28) Dziaukis kad tiek ismiega  Pienelis gaminsis pagal kudikio poreikius, o jei nutraukinesi tai jau turesi visa laika ir nutraukineti, nes gaminsis per daug ir spaus krutis ir t.t. O papukai taigi gamina valgio metu pieneli, bus periodai kai vaikutis nores daugiau, nei yra - pavalgys dazniau, is abieju krutu pavalgys ir susireguliuos per pora dienu  Kol kas kaip ir uztektinai turiu. Pakanka is vienos kruties. Vakarais tik buna, kad kas valanda valgo. Matyt atsivalgo. Tik tada jau krutys paryciais atrodo suplys. Bet issimiegam abu uztektinai  O jums buna, kad jei truputi pasalat krutis skauda. Man buvo laktostaze desnej kruty, ismasazavau, kompresiukai, sunutis istrauke guziukus. Po kokio menesio truputi susalau ir vel skaudejo desne kruti, tik kitoj vietoj. Guzeliu nesusidare temperaturos nebuvo, dejau kompresiukus masazavau, dazniau keiciau padetis maitinant. Praejo po paros skausmeliai. Gal nuo salcio, o gal kad ilgesni tarpai tarp maitinimu
EleNina
2009 02 27, 11:34
QUOTE(Ode @ 2009 02 26, 11:06) Norėčiau išgirsti bent vieną neigiamą žindymo aspektą  Tik nesakykit, kad tai - važiuojantis mamos stogas, nes tam tikrais atvejais reikia peržiūrėti savo prioritetus, kažką pakeisti savo rutinoje ir gyvenime, ir situacija pagerėja. Kitais atvejais reikėtų požiūrį ir mąstyseną keist, bet čia jau sunkiau... Jokiu būdu nesakau, kad mama iki pasišlykštėjimo turėtų žindyti, tiesiog iš savo, kitų mamų patirties, skaitytos literatūros susidariau nuomonę, kad kartais tiesiog mama iškeliama virš vaiko poreikių. Žindymas vienareikšmiškai yra geriausias sprendimas kūdikiui ir dėl to niekas nesiginčija, bet kodėl tada besilaukiančios mamos neretai domisi vien tik gimdymu ir kraitelio sukrovimu, o ne tai, kaip reikės patenkinti vaiko mitybos, artumo poreikius. Aišku, tai atrodo savaime suprantama, bet va kai susiduriama su problemomis, nebežinoma, kaip jas spręsti, apima panika ir mišinys tampa problemos išsprendimo būdu... (PS Netaikau NIEKAM asmeniškai, kalbu bendrai, norėdama parodyti kitą požiūrio pusę  ) Nemanau, kad "pavaziaves mamaos stogas" neturi niekam rupeti. Geriau uz mane zinot, kad viena is pagrindiniu maitinimo krutim taisykliu, tai mamos ir kudykio gerove, pasitenkinimas ir gera savijauta.Nemanau, kad mama turi visiskai anuliuotis, kazkaip reiketu daryti, kad tas "stogelis nepavaziuotu" ir kad mama galetu sau ramiai maitinti .Sutinku, kad reikia informacijos ir nevisos tuom domisi, bet ir zinant viska apie vaiku mityba teoriskai, praktiskai nevisada gali pritaikyti. Viska reikia isbandyti, jokie kursai ir jokios knygos nepades.O kai besilaukiancios mamos klausosi paskaiteliu, niekas joms nesako, kad zindymas tai sunkus fizinis darbas, nugaros skausmai, bemieges naktys, fizinis ir psichologinis nuovargis, o to pasekoje ir tarpusavio santykiu pablogejimas ir t.t.Ir nematau nieko blogo, jeigu kitos mamytes neatlaioko, kam sveikatos, kam nervu, o kitoma gal ir noro pritrukata, kiekviena daro taip kaip jai ir jos vaikuciui geriau. Tikrai , merginos, gal jus to ir nejauciat, bet tikrai vyksta tikru tikriausias "saltasis karas" . Papildyta:QUOTE(ritukasx @ 2009 02 26, 17:23) Man tai keistai skamba, kai sakoma, kad "maitinimas krutimi per daug sureiksmintas"  Manau, kad zindymas krutimi turetu buti savaime suprantamas dalykas, o ne kazkoks susireiksminimas. Tai kodel mes tarkim zmogaus valgyma kasdien ar miegojima nelaikom "per daug sureiksmintais"  mazdaug: kam cia miegoti ar valgyti, juk tai tik laiko gaisimas, vietoj to galima ka nors naudingesnio nuveikti savo labui, juk pramiegam savo trecdali gyvenimo, o maista reikia gaminti ir pan.  Bet kazkodel tokiu dalyku mes nesureiksminam, o laikom kaip savaime suprantamus dalykus...O va tai, kas yra svarbu mazam kudikiui, tai jau skaitosi - per daug sureiksminam Nu man kvailai skamba ir tiek P.S. tikiuosi kas nors supratot, ka as norejau pasakyti  Aciu, kaip tik tai ir norejau pasakyti. Papildyta:QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 26, 17:26) nesigraužk, viskas su tavimi gerai ir niekas nekovoja prieš tiesiog poilsis nėra tolygus mišinėlio davimui, ką ir užakcentavome. o vaiku džiaugiuosi iki šiol, net ir didesniu, nėra tas laikotarpis toks jau trumpas. aš ramsčiau sienas ir visai nesigailiu ir neprisimenu to laikotarpio kažkaip juodai. manau dėl to, kad ramsčiau, o ne mišinėliais maitinau dabar jau galiu džiaugtis SVEIKU vaiku tfu tfu tfu beje, dėl to, ką tu klausei , tai maniškis įvairia keldavosi, iki dviejų metų , kai buvo problemų su sveikata be galo be krašto, kai viskas suitvarkydavo - tai vieną du kartus, priklausomai nuo dienos įspūdžių gausos. o dabar jau išmiega visą naktį be pertraukos. Kovoti tai man nepatinka, esu labai ramaus budo, tik esu isitikinusi, kad visi gali tureti savo nuomone. Buvau kategoriska, kai buvau jauna ir labai patikdavo visos pamokinti, atsitiko taip, kad gyvenimas mane pacia pamoke  . Papildyta:QUOTE(Angele @ 2009 02 27, 10:22) Labas mamytes  Norejau pasikonsultuoti. Mano sunelis paskutine savaite ismiega po 5-6 val, sianakt ir praita nakti net 8 ismiegojo. Bandziau statytis zadintuva, bet jam nei motais krutis, miegelis svarbiau  Bijau ar nesumazes pienelio po tokiu jo miegojimu. Gal tada keltis nusitraukineti  Si ryta maitinau is vienos, kita nusitraukiau kol suminkstejo, nes labai jau pripampus ir kieta buvo, skaudejo net. Nenusitraukinek pienelio, nereika. Jeigu tavo maziukas miega, reiskia jam nereikia valgyti( taip knygose parasyta  ).
QUOTE(Angele @ 2009 02 27, 11:22) Labas mamytes  Norejau pasikonsultuoti. Mano sunelis paskutine savaite ismiega po 5-6 val, sianakt ir praita nakti net 8 ismiegojo. Bandziau statytis zadintuva, bet jam nei motais krutis, miegelis svarbiau  Bijau ar nesumazes pienelio po tokiu jo miegojimu. Gal tada keltis nusitraukineti  Si ryta maitinau is vienos, kita nusitraukiau kol suminkstejo, nes labai jau pripampus ir kieta buvo, skaudejo net. QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 27, 11:28) Dziaukis kad tiek ismiega  Pienelis gaminsis pagal kudikio poreikius, o jei nutraukinesi tai jau turesi visa laika ir nutraukineti, nes gaminsis per daug ir spaus krutis ir t.t. O papukai taigi gamina valgio metu pieneli, bus periodai kai vaikutis nores daugiau, nei yra - pavalgys dazniau, is abieju krutu pavalgys ir susireguliuos per pora dienu  šiek tiek pakoreguosiu - taip, pienelis gaminasi pagal kūdikio poreikius, bet pirmaisiai mėnesiais užtrunka šiek tiek laiko, kol mūsų fabrikėlis supranta pasikeitimus. taigi kaip sakiau, pienelio nepritrūks, bet reikia labai atidžiai stebėti ir savo sveikatą - nes jei krūtys prisipildo iki kietumo, kelia diskomfortą, būtinai reiktų, kad arba mažylis ištrauktų, arba bent jau pati mamytė nusitrauktų šiek tiek, kol krūtys šiek tiek atsipalaiduos. jokiu būdu negalima traukti daug, nes būtent jei daugiau trauki, tai tuomet ir gaunasi kad bereikalingai stimuliuoji. bet šiek tiek nutraukinėti kartais tenka, kad neužsistovėtų pienas ir neprasidėtų krūtų problemos. dar - krūtų šaldymas mažina pienelio gamybą, kai mano pradėjo išmiegoti ilgiau naktį, aš po paskutinio vakarinio maitinimo prisidėdavau šaltų kopūstų ar ledukų, kad šiek tiek apmalšinti jų norą didėti...
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 27, 12:34) šiek tiek pakoreguosiu - taip, pienelis gaminasi pagal kūdikio poreikius, bet pirmaisiai mėnesiais užtrunka šiek tiek laiko, kol mūsų fabrikėlis supranta pasikeitimus. taigi kaip sakiau, pienelio nepritrūks, bet reikia labai atidžiai stebėti ir savo sveikatą - nes jei krūtys prisipildo iki kietumo, kelia diskomfortą, būtinai reiktų, kad arba mažylis ištrauktų, arba bent jau pati mamytė nusitrauktų šiek tiek, kol krūtys šiek tiek atsipalaiduos. jokiu būdu negalima traukti daug, nes būtent jei daugiau trauki, tai tuomet ir gaunasi kad bereikalingai stimuliuoji. bet šiek tiek nutraukinėti kartais tenka, kad neužsistovėtų pienas ir neprasidėtų krūtų problemos. dar - krūtų šaldymas mažina pienelio gamybą, kai mano pradėjo išmiegoti ilgiau naktį, aš po paskutinio vakarinio maitinimo prisidėdavau šaltų kopūstų ar ledukų, kad šiek tiek apmalšinti jų norą didėti...  Labai aciu uz patarimus. Butent truputi nusitraukiu. Tada kai jau visai sprogt ruosiasi. Manyciau + ir - maitinimo nevera net diskutuoti. Zinoma kiekviena turi savo nuomone. Man tai naturalus ir labai svarbus dalykas ne tik mano kudikiui, bet ir man, kaip mamai  Todel lankiau kursus ir domejausi zindymu, problemomis. Zinoma kad ir kiek teoriniu ziniu turejau, bet neapsiejau be itrukusiu speneliu, laktostazes, skausmu. Bet manau zinios ir zinoma mamu konsultacijos man labai pagelbejo  Be to manyciau labai padeda mano figurai  Be problemu stebetinai greitai nukrito nestumo metu priaugtas svoris ir dar daugiau
QUOTE(Angele @ 2009 02 27, 12:44) Labai aciu uz patarimus. Butent truputi nusitraukiu. Tada kai jau visai sprogt ruosiasi. Manyciau + ir - maitinimo nevera net diskutuoti. Zinoma kiekviena turi savo nuomone. Man tai naturalus ir labai svarbus dalykas ne tik mano kudikiui, bet ir man, kaip mamai  Todel lankiau kursus ir domejausi zindymu, problemomis. Zinoma kad ir kiek teoriniu ziniu turejau, bet neapsiejau be itrukusiu speneliu, laktostazes, skausmu. Bet manau zinios ir zinoma mamu konsultacijos man labai pagelbejo  Be to manyciau labai padeda mano figurai  Be problemu stebetinai greitai nukrito nestumo metu priaugtas svoris ir dar daugiau  nėra už ką...  aš stengiuosi irgi nesivelti į diskusijas už ir prieš, bet tiesiog pasidalinti savo patirtimiir padėti norinčioms. nes ir man šis forumas ir geranoriškos mamos padėjo pačioj pradžioj. o dabar ruošiamės antrojo stebuklėlio atėjimui ir nors pirmąjį sėkmingai išmaitinau ir daug jau draugių mamyčių teko konsultuoti, padėti kuo ilgiau išmaitinti savo atžalėles, vis itek eisiu vėl į žindymo kursus, na, žinių atnaujinimas manau niekada nepakenks...
ritukasx
2009 02 27, 12:07
Galetu ir dauguma mus ir musu vaikiukus priziurinciu gydytoju nueiti i zindymo kursus
makaronika
2009 02 27, 12:09
Sveikos mamytes ,
Nagi aplanke ir mane maitinimo bedos.
Sianakt mergaite valge pastoviai, kas val. o ryte taippat pastoviai prase papulio. trumpam numigo ir vel piko.
Pamaniau, kad reikia pasitikrinti kas vyksta, nusitaukiau 25ml. per abi krutis, kai visada is vienos nutraukdavau daugiau nei ji suvalgo.
Kakoja gerai, slapinasi taip pat, tikrai neserga.
Mamytes as garantuota, kad dukrytei truksta pienuko. patarkite ka daryti, nenoriu misinelio
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 27, 12:55) nėra už ką...  aš stengiuosi irgi nesivelti į diskusijas už ir prieš, bet tiesiog pasidalinti savo patirtimiir padėti norinčioms. nes ir man šis forumas ir geranoriškos mamos padėjo pačioj pradžioj. o dabar ruošiamės antrojo stebuklėlio atėjimui ir nors pirmąjį sėkmingai išmaitinau ir daug jau draugių mamyčių teko konsultuoti, padėti kuo ilgiau išmaitinti savo atžalėles, vis itek eisiu vėl į žindymo kursus, na, žinių atnaujinimas manau niekada nepakenks...  Zinoma atnaujinti ziniu nepakenks  QUOTE(ritukasx @ 2009 02 27, 13:07) Galetu ir dauguma mus ir musu vaikiukus priziurinciu gydytoju nueiti i zindymo kursus   Ir GN darbuotojos taip pat. Man pirma diena neaisku buvo, zinojau, kad spenelis turi likti normalus. O as mano po maitinimo budavo suplotas. Tai man sesele paaiskino, kad cia nuo speneliu formos priklauso  Ir dar skaudedavo kai zysdavo. Aisku ismokom abu paskui jis gerai apzioti, o as paduoti kruti  QUOTE(makaronika @ 2009 02 27, 13:09) Sveikos mamytes , Nagi aplanke ir mane maitinimo bedos. Sianakt mergaite valge pastoviai, kas val. o ryte taippat pastoviai prase papulio. trumpam numigo ir vel piko. Pamaniau, kad reikia pasitikrinti kas vyksta, nusitaukiau 25ml. per abi krutis, kai visada is vienos nutraukdavau daugiau nei ji suvalgo. Kakoja gerai, slapinasi taip pat, tikrai neserga. Mamytes as garantuota, kad dukrytei truksta pienuko. patarkite ka daryti, nenoriu misinelio Jei gerai slapinasi manyciau neskubek su misiniais. Gal jai augimo suolis ir tiesiog daugiau reikia, todel daznai zinda. Nusitraukimas ne rodiklis, nes kudikis kitaip traukia. Mano sunuciui uvo keli periodai, kai prasydavo kelias dienas kas valanda, paskui vel normaliai kas 2-3 val valgo
makaronika
2009 02 27, 12:23
QUOTE(Angele @ 2009 02 27, 12:16) Zinoma atnaujinti ziniu nepakenks   Ir GN darbuotojos taip pat. Man pirma diena neaisku buvo, zinojau, kad spenelis turi likti normalus. O as mano po maitinimo budavo suplotas. Tai man sesele paaiskino, kad cia nuo speneliu formos priklauso  Ir dar skaudedavo kai zysdavo. Aisku ismokom abu paskui jis gerai apzioti, o as paduoti kruti  Jei gerai slapinasi manyciau neskubek su misiniais. Gal jai augimo suolis ir tiesiog daugiau reikia, todel daznai zinda. Nusitraukimas ne rodiklis, nes kudikis kitaip traukia. Mano sunuciui uvo keli periodai, kai prasydavo kelias dienas kas valanda, paskui vel normaliai kas 2-3 val valgo  Na del augimo suolio abejoju, mes l.mazai priaugame kas men. Bandysiu ziureti kas toliau bus. Mamos patarkit, esant pienuko trukumi duoti misineli ar pradeti damaitinti normaliu maistu?
QUOTE(makaronika @ 2009 02 27, 13:09) Sveikos mamytes , Nagi aplanke ir mane maitinimo bedos. Sianakt mergaite valge pastoviai, kas val. o ryte taippat pastoviai prase papulio. trumpam numigo ir vel piko. Pamaniau, kad reikia pasitikrinti kas vyksta, nusitaukiau 25ml. per abi krutis, kai visada is vienos nutraukdavau daugiau nei ji suvalgo. Kakoja gerai, slapinasi taip pat, tikrai neserga. Mamytes as garantuota, kad dukrytei truksta pienuko. patarkite ka daryti, nenoriu misinelio viskas jums gerai, gal dantukai dygsta, gal šiaip blogiau jautėsi ar alkanesnė buvo. juk tik viena naktis dar? kiek lieka pienelio po maitinimo, nieko neparodo, o jei tu dar sugebi po to kad ir kelis mg nusitraukt, tai reiškia jo nepritrūko tikrai  gi dukrytė galėjo juos irgi pasiimti, jei jai trūktų. nusiramink, išgerk arbatytės ir eik ilsėtis ar pasivaikščiot su dukrele.
`jei vaikas tustinasi i slapinasi normaliai tai pagal ka nustatei kad truksta pienelio?
makaronika
2009 02 27, 12:53
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 02 27, 12:28) viskas jums gerai, gal dantukai dygsta, gal šiaip blogiau jautėsi ar alkanesnė buvo. juk tik viena naktis dar? kiek lieka pienelio po maitinimo, nieko neparodo, o jei tu dar sugebi po to kad ir kelis mg nusitraukt, tai reiškia jo nepritrūko tikrai  gi dukrytė galėjo juos irgi pasiimti, jei jai trūktų. nusiramink, išgerk arbatytės ir eik ilsėtis ar pasivaikščiot su dukrele.  Tie 25ml. yra pries maitinima  jau valanda laiko melziu save ir po kelis ml. duodu dukrytei Papildyta:QUOTE(AusraR @ 2009 02 27, 12:29) `jei vaikas tustinasi i slapinasi normaliai tai pagal ka nustatei kad truksta pienelio? Pagal mergaites elgesi, valgydama spardosi ir pyksta ant papulio ir po valgymo praejus 15 min, vel prasosi valgyti. Valgant nebera ryjimo kaip visada girdedavosi, kad ryja pienuka, o kai duodu is buteliuko nutrauktus kelis lasus tai taip godziai juos isgeria
ritukasx
2009 02 27, 12:56
QUOTE(makaronika @ 2009 02 27, 13:50) Tie 25ml. yra pries maitinima  jau valanda laiko melziu save ir po kelis ml. duodu dukrytei  Nelabai supratau, o kam gi jus nusitraukinejat ta pienuka, jeigu dukryte gali valgyti pati is kruties. Su tuo nusitraukinejimu ir ivarot sau bereikalingas abejones. Juk vaikiukas ir slapinasi ir tustinasi normaliai, vadinasi viskas tvarkoje. Tik gal dantukas koks kalasi Geriau pailsekit ir maziau skaiciuokit ta pienuka su pientraukiu, nes jis tikrai neparodo tikrojo pienuko kiekio.
makaronika
2009 02 27, 13:08
QUOTE(ritukasx @ 2009 02 27, 12:56) Nelabai supratau, o kam gi jus nusitraukinejat ta pienuka, jeigu dukryte gali valgyti pati is kruties. Su tuo nusitraukinejimu ir ivarot sau bereikalingas abejones. Juk vaikiukas ir slapinasi ir tustinasi normaliai, vadinasi viskas tvarkoje. Tik gal dantukas koks kalasi Geriau pailsekit ir maziau skaiciuokit ta pienuka su pientraukiu, nes jis tikrai neparodo tikrojo pienuko kiekio. As tikrai netraukiu to pienuko tik siaip, kad paziureti is smalsumo. Matau, kad dukryte kazkaip nieko neistraukia, tai ir paziurejau su pientraukiu kas ir kai, ir pamaciau, kad ten niekas nebega beje, jau kokia savaite naktimis valgom kas 1val.- 2val.
ritukasx
2009 02 27, 13:27
QUOTE(makaronika @ 2009 02 27, 14:08) As tikrai netraukiu to pienuko tik siaip, kad paziureti is smalsumo. Matau, kad dukryte kazkaip nieko neistraukia, tai ir paziurejau su pientraukiu kas ir kai, ir pamaciau, kad ten niekas nebega beje, jau kokia savaite naktimis valgom kas 1val.- 2val. Na, pientraukis tai tikrai tiksliai neparodys kas ir kaip yra su tuo pienuku. Be to, su buteliuku galit prisizaisti iki to, kad visai nebeims kruties, nes supras kad is buteliuko lengviau bega. Geriau duokit dazniau kruti, isitikinkit ar tikrai taisyklingai apzioja kruti, gal pakeiskit pozas...
QUOTE(makaronika @ 2009 02 27, 13:53) Tie 25ml. yra pries maitinima  jau valanda laiko melziu save ir po kelis ml. duodu dukrytei Papildyta:Pagal mergaites elgesi, valgydama spardosi ir pyksta ant papulio ir po valgymo praejus 15 min, vel prasosi valgyti. Valgant nebera ryjimo kaip visada girdedavosi, kad ryja pienuka, o kai duodu is buteliuko nutrauktus kelis lasus tai taip godziai juos isgeria suprantu kad sunku tuo patiketi, bet vieninteliai patikimi pieno trukumo pozymiai yra vaiko slapinimasisi ir svorio augimas. As tik koki astunta menesi patikejau kad man tikrai uztenka pieno, lygiai taip pat ir del to pientraukio, kazkiap sunku buvo patiketi kai trauki trauki ir nieko, bet zinok man asmeniskai sunkiai atleidzia pienuka tam pientraukiui....nezinau ar esi sutikus kada karve, tai vat buna joms taip, akd jeigu melzeja netinka tai ir neatleidzia pieno
QUOTE(makaronika @ 2009 02 27, 13:53) Tie 25ml. yra pries maitinima  jau valanda laiko melziu save ir po kelis ml. duodu dukrytei Papildyta:Pagal mergaites elgesi, valgydama spardosi ir pyksta ant papulio ir po valgymo praejus 15 min, vel prasosi valgyti. Valgant nebera ryjimo kaip visada girdedavosi, kad ryja pienuka, o kai duodu is buteliuko nutrauktus kelis lasus tai taip godziai juos isgeria tai nebenutraukinėk, o duok dukrytei pavalgyti iš papulio kai valgydama spardosi ir muistosi, tai gali būti, kad jai pučia pilvuką, prisiryja per daug oro. maitink, kad galvytė būtų aukščiau, kūnelis kokiu 45 laispnių kampu. kai jau pradeda smarkiai musitytis ar atsisako papulio, pakelk, panešiok, atrūgink ir toliau valgykit. tai, kad ji prašo po 15 minučių, reiškia, kad ji dar tiesiog nebaigė to vieno maitinimo ir pati natūraliai bando paprašyti tos pertraukėlės savijautai pagerinti ir tada toliau pabaigti valgyti. o jei ji muistosi, nes to pienelio jai dabar pasidarė mažoka, tai juolab po kelių dienelių kai dažniau pamaitinsi, to pienelio atsiras ir viskas susinormalizuos. o kadangi naktį mūsų "fabrikėlis" aktyviau įsijungia ir jei stimuliuoji, greičiau padidėja "gamyba", tai dažniausiai vaikai intuityviai ir bando tuomet daugiau ir traukti. tai, kad svoris neauga kaip kitų , storuliukų, nereiškia kad priaugate mažai, ir kad jia nebūna augimo šuolių. vaikas vis tiek augair jo pereikiai didėja ir kiekvienai maitinančiai mamytei tie "pieno trūkumo" periodai būna, nes mūsų kūnas ne visada taip sparčiai spėja prisitaikyti, bet su šiek tiek kantrybės prisitaiko ir tikrai nebetrūksta to pieno.
QUOTE(AusraR @ 2009 02 27, 13:33) suprantu kad sunku tuo patiketi, bet vieninteliai patikimi pieno trukumo pozymiai yra vaiko slapinimasisi ir svorio augimas. As tik koki astunta menesi patikejau kad man tikrai uztenka pieno, lygiai taip pat ir del to pientraukio, kazkiap sunku buvo patiketi kai trauki trauki ir nieko, bet zinok man asmeniskai sunkiai atleidzia pienuka tam pientraukiui....nezinau ar esi sutikus kada karve, tai vat buna joms taip, akd jeigu melzeja netinka tai ir neatleidzia pieno  Taip juokingai nuskambėjo tas palyginimas su karvyte, bet net aš pati taip sakau  Dažnai man sako, kad neva kaip man gerai, kad turiu pieno  Aš į tai atsakau, kad visos turi pienelio, na gerai, beveik visos. Kaip ir gamtoje. Ar daug karvių yra bergždžios? Ar daug kalyčių ir kačių nemaitina savo vaikų? Sutinku, kad visko pasitaiko, bet tai būna vos ne vienetiniai atvejai. Makaronika, dar siūlyčiau pauostyti vaikiuko šlapimą, ar jis neturi tokios specifinio acetono kvapo, ar nėra labai koncentruotas? Nusitraukinėti ir duoti iš taurelės ar buteliuko nepatarčiau jau vien dėl to, kad vaikelis paskui tik pridėtas prie krūties verkia, nes vėl tikisi, kad gaus pienelio lengvesniu būdu. O dėl tikslaus suvalgyto pieno kiekio, siūlau pasiskolinti kūdikių svarstykles. Visą dieną sverk vaiką prieš maitinimą ir po. Tada svorių skirtumą pasižymėk. Dienos gale, ar naktį suskaičiuok, kiek vaikelis suvalgė per visą dieną. Tada tikrai žinosi, ar ji neištraukia, ar tik tau taip atrodo. Dabar nerandu, bet internete tikrai yra preliminarios MP normos pagal vaiko svorį. Beje, svarstykles viena firma nuomoja, paieškok per google.
QUOTE(Angele @ 2009 02 27, 11:22) Labas mamytes  Norejau pasikonsultuoti. Mano sunelis paskutine savaite ismiega po 5-6 val, sianakt ir praita nakti net 8 ismiegojo. Bandziau statytis zadintuva, bet jam nei motais krutis, miegelis svarbiau  Bijau ar nesumazes pienelio po tokiu jo miegojimu. Gal tada keltis nusitraukineti  Si ryta maitinau is vienos, kita nusitraukiau kol suminkstejo, nes labai jau pripampus ir kieta buvo, skaudejo net. man tai krutu gaubtai padeda kai krutis persipildzios buna, pavaiksta su gaubteliais ir isbega kiek nereikia to pienelio. Palengveja, o ir vaikiukui paskui uztenka nes nebuna tuscios krutis, na man tai labai patinka
QUOTE(as_rutak @ 2009 02 27, 16:01) man tai krutu gaubtai padeda kai krutis persipildzios buna, pavaiksta su gaubteliais ir isbega kiek nereikia to pienelio. Palengveja, o ir vaikiukui paskui uztenka nes nebuna tuscios krutis, na man tai labai patinka  hm...o kas cia per gaubtai? jei kazkaip istraukia pieneli ar kaip? neteko tokiu girdeti...na paprastus kur surenka pieneli tai esu turejus, bet tai nuo ju man nepalengvedavo, na neisbegdavo tiek pienelio kad ja palengvetu...be to miegoti su jais neimanoma, visas pienelis isbegtu verciantis ant kito sono...
QUOTE(AusraR @ 2009 02 27, 09:30) labas rytas, dar viena minusa vakar sugalvojau - papuliai gi sumazetu, dabar grazus dideli D dydzio, o buvo tik B ir tai toks nepilnas  Va dėl šito sutinku.
largoconfuoco
2009 02 27, 15:27
QUOTE Beje, svarstykles viena firma nuomoja, paieškok per google. www.skalevita.lt arba www.matavimas.lt
Zuwytes
2009 02 27, 16:19
QUOTE(makaronika @ 2009 02 27, 13:09) Sveikos mamytes , Nagi aplanke ir mane maitinimo bedos. Sianakt mergaite valge pastoviai, kas val. o ryte taippat pastoviai prase papulio. trumpam numigo ir vel piko. Pamaniau, kad reikia pasitikrinti kas vyksta, nusitaukiau 25ml. per abi krutis, kai visada is vienos nutraukdavau daugiau nei ji suvalgo. Kakoja gerai, slapinasi taip pat, tikrai neserga. Mamytes as garantuota, kad dukrytei truksta pienuko. patarkite ka daryti, nenoriu misinelio Sakyciau jau nemaza jusu saulyte ir jei toliau matysite kad alkana - galite pasikonsultuoti su gydytoja del primaitinimo. As kazkaip galvoju, kad geriau bulve ar obuolys nei sintetinis misinukas Gali buti pieno krize - kai vaiko poreikiai staiga padideja, o pienukui padideti reikia laiko. Pas mane pries menesiuka buvo tokia krize - savaite laiko paciulpe intensyviau ir atsistate
QUOTE(Zuwytes @ 2009 02 27, 17:19) Sakyciau jau nemaza jusu saulyte ir jei toliau matysite kad alkana - galite pasikonsultuoti su gydytoja del primaitinimo. As kazkaip galvoju, kad geriau bulve ar obuolys nei sintetinis misinukas Gali buti pieno krize - kai vaiko poreikiai staiga padideja, o pienukui padideti reikia laiko. Pas mane pries menesiuka buvo tokia krize - savaite laiko paciulpe intensyviau ir atsistate  tik neduok misinuko  duok traukti kuo daugiau ir viskas bus ok
|
|