Tai va, ta proga turiu ir as klausimeli
Kiek paskaitineju SM, tai dauguma is jusu jauciate, kada vyksta O. As kazkaip niekada anksciau apie tai nesusimastydavau
Na, kaskart vis norint paklausti apie si bei ta, nerandi tai temai tinkamos antrastes. Tad pamaniau, kad visai ne pro sali butu atskira temele tam sukurti. Kaip jus manot?
Tai va, ta proga turiu ir as klausimeli Kiek paskaitineju SM, tai dauguma is jusu jauciate, kada vyksta O. As kazkaip niekada anksciau apie tai nesusimastydavau
Pagal ciklo dieną gali būti O. Jeigu rūpi save patyrinėti, gali matuotis bazinę temperatūrą, nors tai labai netikslu.
Arba gali vaistinėje nusipirkti ovuliacijos testą. QUOTE(Pelargonija @ 2009 02 26, 11:07) Pagal ciklo dieną gali būti O. Jeigu rūpi save patyrinėti, gali matuotis bazinę temperatūrą, nors tai labai netikslu. Arba gali vaistinėje nusipirkti ovuliacijos testą. Dekui. Sakykit, o kada reikia ta OT daryti? Turiu omeny, ar svarbu rytas-vakaras, ir kiek dienu rodo teigiama, jei vyksta O? QUOTE(Mergyte_82 @ 2009 02 26, 12:07) Dekui. Sakykit, o kada reikia ta OT daryti? Turiu omeny, ar svarbu rytas-vakaras, ir kiek dienu rodo teigiama, jei vyksta O? aha kada ji daryti mazdaug ir man idomu, kiek jis kainuoja kaip testai apie 10 lt? QUOTE(Akutee @ 2009 02 26, 13:29) 1.aha kada ji daryti mazdaug ir man idomu, 2.kiek jis kainuoja kaip testai apie 10 lt? 1.Ovuliacijos testus galima daryti ir vakare, bet prieš tai nereikėtų gerti skysčių apie 3-4valandas ir eiti i WC.(viskas buna parašyta instrukcijoje) 2.Vienkartiniai testai yra pirkti eurovaistinėse, bent Kaune tai Hyper maximos tai tikrai būdavo ir kaina buvo bent prieš Naujus metus tai apie 5,30Lt. QUOTE(zorske @ 2009 02 26, 13:38) 1.Ovuliacijos testus galima daryti ir vakare, bet prieš tai nereikėtų gerti skysčių apie 3-4valandas ir eiti i WC.(viskas buna parašyta instrukcijoje) 2.Vienkartiniai testai yra pirkti eurovaistinėse, bent Kaune tai Hyper maximos tai tikrai būdavo ir kaina buvo bent prieš Naujus metus tai apie 5,30Lt. Dekui na tada nelabai brangu, nes sugadinta ju gali buti N.. be to kiek ju reiks pasidaryt, kai nzn kada tau O vyksta...kad pagauti, vadinas ciklo viduryje kasdien ir darytis reikia...
mergyte 82, nestumo planavimo skyrelyje yra temele apie OT, labiai issamiai ir jei reikia mergaites pakomentuoja, taip pat ir apie O , apie vaisngas dienas ir t.t.
QUOTE(Pelargonija @ 2009 02 26, 11:07) Pagal ciklo dieną gali būti O. Jeigu rūpi save patyrinėti, gali matuotis bazinę temperatūrą, nors tai labai netikslu. Arba gali vaistinėje nusipirkti ovuliacijos testą. QUOTE(Mergyte_82 @ 2009 02 26, 12:07) Dekui. Sakykit, o kada reikia ta OT daryti? Turiu omeny, ar svarbu rytas-vakaras, ir kiek dienu rodo teigiama, jei vyksta O? QUOTE(Akutee @ 2009 02 26, 13:29) aha kada ji daryti mazdaug ir man idomu, kiek jis kainuoja kaip testai apie 10 lt? Labas mergaitės, noriu papasakoti savo patirtį . Leliuką bandom pagaut jau pusmetis, keturis ciklus nieko neskaičiavau ir nematavau, tiesiog apie ciklo vidurį daugiau ND stengėmės atlikt ir nieko nesigavo. Tada pradėjau domėtis nete ir šiame forume, tai pirmiausia pradėjau matuoti BT ir nesutinku kad ji netiksli, jei viską daryti pagal taisykles, tai manau tikrai tikslu, ir manau pats aiškiausias būdas kai ciklas nereguliarus. Kai pradėjau matuoti BT atradau kad man O ne ciklo vidury kaip maniau, o jau 10 ar 11 ciklo dieną, taip supratau kodėl tuos keturis mėnesius nepavyko,nes ND buvo pavėluoti...Šitą ciklą į pagalbą dar pasitelkiau ir ovuliacijos testukus, tam kad įsitikinčiau kad ji tikrai vyksta...testukai teigiamą rezultatą rodo įvairiai, kartais porą dienų, bet dažniausiai vieną dieną būna ryškiausi, geriausia daryti nuo pietų ir būti negėrus ir neiti į wc 2-3val. O ovuliacijos ir nėštumo testukų galima labai nebrangiai (~1lt) įsigyti iš ebay, arba kreipkitės i forumietę Žydros akys, jinai irgi užsakinėja. Sėkmės visoms gaudant savo žirniukus
ka reiskia O?
Aš tai noriu pastebėjimą pareikšti. Kažkaip labai vengiu "nesulaukiančių gandro" skyrelio, nors ir turiu šiokių tokių bėdų susijusių su pastojimu. Man kažkaip labai neoptimistiškai skamba pavadinimas . Būtų daug šauniau, pavyzdžiui kviečiančioms gandrus ar kaip nors panašiai.
O gal man netyčia kas paaiškins ką reiškia daugybiniai folikulai ?
tai plem... jprsthdkfqeriufndvkhfow ... nesikeikiant...
turiu toki viena klausima
na man tai su skausmais, labai ivairiai, viena karta paskauda, kita nebe... kazkaip neėmiau į galvą...
O šiaip, nezinau gal reikėtų dėl savo ramybės nueiti pas gydytoją? Papildyta: o vat stai mano klausimas, kurio nezinau kaip isskaityti, ka cia reiskia, ir ka is to galima pasakyt? Bucua labai dekinga uz pagalba, nes jau taip negera, na baisoka... nezinau net ka galvot... nes nezinau ka sako visi sitie skaiciai. ![]() ![]() [IMGhttp://images49.fotki.com/v1520/photos/3/1282563/7683562/test03-vi.jpg[/IMG] [IMGhttp://images115.fotki.com/v662/photos/3/1282563/7683562/testukas-vi.jpg[/IMG] QUOTE(lenkaK @ 2009 06 25, 21:31) turiu toki viena klausima Man atrodo, kad čia viskas normalu, nes viskas priklauso nuo siautėjančių hormonų. Man taip pat vieną mėnesį jos labai skaudžios, kitą neskaudžios QUOTE(Akutee @ 2009 06 26, 10:34) na man tai su skausmais, labai ivairiai, viena karta paskauda, kita nebe... kazkaip neėmiau į galvą... O šiaip, nezinau gal reikėtų dėl savo ramybės nueiti pas gydytoją? Papildyta: o vat stai mano klausimas, kurio nezinau kaip isskaityti, ka cia reiskia, ir ka is to galima pasakyt? Bucua labai dekinga uz pagalba, nes jau taip negera, na baisoka... nezinau net ka galvot... nes nezinau ka sako visi sitie skaiciai. ![]() ![]() [IMGhttp://images49.fotki.com/v1520/photos/3/1282563/7683562/test03-vi.jpg[/IMG] [IMGhttp://images115.fotki.com/v662/photos/3/1282563/7683562/testukas-vi.jpg[/IMG] sitos lenteles pasirodo yra normos? sorry o mano atsakymai va: visos cia mnao atsakymai: progesteronas 7,59 ug/ml FT4 17,72 pmol/l (cia result) EXP. values 12- 22 PRL 537 uIU/ml (result), ir EXP. values 1,10-9900 TSH result-2,12 exp.results 0,27-4,20 i kuria eilute man ziuret tu lentelių- normų, kad zinot ar labai viršyja? Mano 52 ciklo diena, o daryta 47 c.d. aciu
Merginos, likus 1,5 savaitei iki mmm, naktį pradedėjo skaudėti pilvą kaip per mmm. Bet tas skausmas greitai praėjo, nežinau ką ir galvoti. Analogiškai viskas vykdavo ir po įsodimų per IVF. Nesuprantu kas čia pas mane vyksta
Man savaitę prieš mmm labai, gan intensyviai skaudėdavo pilvo apačią iki laparoskopijos.Laparoskopijos metu pašalino porą nedidelių endometriozės židinukų ir dabar visi skausmai dingo.
tiesiog aš, o tau rudai pateplioja prieš mmm?
Nenoriu gąsdinti tavęs, čia tokia mano asmeninė patirtis...
QUOTE(tiesiog aš Merginos, likus 1,5 savaitei iki mmm, naktį pradedėjo skaudėti pilvą kaip per mmm. Bet tas skausmas greitai praėjo, nežinau ką ir galvoti. Analogiškai viskas vykdavo ir po įsodimų per IVF. Nesuprantu kas čia pas mane vyksta O man taip buvo, kai vyko implantacija ir pastojau QUOTE(Akutee @ 2009 06 26, 14:26) sitos lenteles pasirodo yra normos? sorry o mano atsakymai va: visos cia mnao atsakymai: progesteronas 7,59 ug/ml FT4 17,72 pmol/l (cia result) EXP. values 12- 22 PRL 537 uIU/ml (result), ir EXP. values 1,10-9900 TSH result-2,12 exp.results 0,27-4,20 i kuria eilute man ziuret tu lentelių- normų, kad zinot ar labai viršyja? Mano 52 ciklo diena, o daryta 47 c.d. aciu pagal skaicius - norma
Murauske, čia būtų 6 metų laukimo topas
QUOTE(Murauskė @ 2009 07 01, 19:53) O man taip buvo, kai vyko implantacija ir pastojau Papildyta: Sella, čia š ant juoko dėl to gąsdinimo, tikiuosi supratai QUOTE(Sella @ 2009 07 01, 17:20) Nenoriu gąsdinti tavęs, čia tokia mano asmeninė patirtis... QUOTE(Sella @ 2009 07 01, 15:47) Man savaitę prieš mmm labai, gan intensyviai skaudėdavo pilvo apačią iki laparoskopijos.Laparoskopijos metu pašalino porą nedidelių endometriozės židinukų ir dabar visi skausmai dingo. tiesiog aš, o tau rudai pateplioja prieš mmm? nors as turiu endo,bet man niekada neteplioja ,o is kart pramusa,todel net niekada neusimasciau kad turiu endo,kol nepadare laparask. Tiesiog as ,ot butu cia laime
tiesiog aš, aišku, kad viską supratau
Ech, linkiu, kad išsipildytų tas topas
Laba diena, turiu save kamuojanti, ir neduodanti ramybes klausima.
Suprantu tavo nerima, bet tikrai nuosirdziai patariu neuzkrauti sau galvos tokiomis mintimis
Kad per viena menesi nesisaugant nepastojai, tai tikrai nereiskia, kad yra problemu su nevaisingumu O giminaiciu negalejimas susilaukti vaiku visiskai nedaro jokios itakos tavo situacijai Speju, kad esi dar jauna, tai megaukites gyvenimu, meile, kol jau noresite bandyti susilaukti vaikuciu
Manau kiekviena apie tai pamasto..
Siaip apie visus tyrimus yra viskas siame skyriuje, ivariose temose prirasyta su kaupu.. O del menesio nesisaugojimo, nesuk sau galvos, juk paprasti ginekologai sako be metų jų nevarginti jei nepastojate.. Gal nesigilink anksčiau laiko, viskas pas tave gerai geriau eik paskaityk arba pasidomėk, muzika, rankdarbiais ir panasiai
Aciu relaks ir akutee ir nuomone
Labas
Taip ir prisikalbėti galima.Suprantu Tavo nerima, bet niekas nežino kas bus rytoj, nes viskas yra be galo trapu ir laikina, todėl reikia "dirbti" su savo tokiomis blogomis mintimis, neleisti sau galvoti tokių dalykų ,kurie Tau neduoda ramiai gyventi. Nes dabar dar to leliuko neplanuojate, tai ir nesuk galvos, juk gali dar milijonai dalykų pasikeisti per trumpą laiką ir vėl kitaip atrodys. Patariu nusipirk knygą "Jūsų pasamonės galia", tai tokia knyga laisvalaikiui ir su visais pavyzdžiais, kaip galima įsikabėti sau tai, kas vėliau ir atsitinka. Pasistenk nustoti nerymauti dėl to,kas "gali" būti SEKMĖS
Sveikos, mielosios! Noreciau paklaust, gal kas savo nevaisinguma gydet pas gydytoja R.Zobakiene? Noreciau paskaityt Jusu atsiliepimus, tiek teigiamus tiek neigiamus. Aciu!
Sveikutes
Sveikutės,
Bijau net ir klausti tokių nesamonių... Pastoti negaliu jau apie tris metus...Tyrimų visokiausių dariau...Nei stimuliacija nepadėjo, nei vaistai progesterono kiekiui sureguliuoti...Gimdos nuotrauka nieko blogo neparodė. Taigi minčių visokiausių į galvą lenda Kol neturėjau partnerio - su mėnesinėm jokių bėdų nebuvo - jos trukdavo penkias dienas, aišku, paskaudėdavo, bet vaistai visagaliai. Kai pradėjau Tą gyvenimą, ciklas sutriko, mėnesinės sutrumpėjo iki vienos dienos - dieną prieš paterlioja, antra diena normali, trečią pateplioja ir viskas O dar gražiau, kai saugojamės (dariau ekperimentą, ar tikrai ciklas nuo to priklauso) - mėnesinės nevėlavo nė dienos Vat tokia kvaila situacija ir neturiu žalio supratimo, kas su manim darosi
MerryJoe, o su hormonais pas tave viskas gerai? Man kazkodel yra itarimas, kad turesi bedu su jais.
Sveikos gal kuri nors gales man padeti del mano klausimu. as turiu neovuliacinius cikla ir pas mane ovuliacija be vaistu niekaip negali ivykti. tai mane neramina vienas dalykas kai yra stimuliuojama kol geriu vaistus viskas gerai iskyros yra tik baigiu gerti vasitus turetu kaip ir ovuliacija buti priverstine su sprogtukais bet iskyros kurios parodo kad vyksta ovuliacija ju nera ir tokios man visada budavo ta cikla kaip nebudavo stimuliuojama. o iskyros tai baltos ir gan tirstokos ir tai mane tikrai neramina. gine sake kad cia nieko tokio bet as manau kad ji neteisi
MerryJoe, o tu nesityrei hormonu? Jeigu visgi pasirodytu, kad su hormonais blogai, tai stimuliacijos juk suniui ant uodegos nueina. Pirmiausiai issitirk hormonus, o tuomet stimuliuokis.
MerryJoe, nera uz ka
QUOTE(MerryJoe @ 2009 11 14, 20:55) Aš irgi įtariu, kad su jais, bet daktarai nieko konkretaus nesako, tik liepia stimuliacijas daryti, kurios man nė velnio nepadėjo... dosius o daktare netikrino ar folikuklas ovuliaves po sprogtuku? |