Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: nuolatiniai pilvo skausmai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
OtilijaK
Labukas. Padekit, kas zinot... Laukiuosi jau 12 savaite dvynuku. Labai laukiu ir nerimauju. Buvau karta paguldyta y ligonine del gausaus kraujavimo... Ir dabar kartas nuo karto pasirodo rudos isskyros, kurios mane gazdina. fear.gif Vis atejus pas ginekologe skundziuosi, kad maudzia arba skauda pilva. Dvi dienas dziaugiausi sito dalyko nejutusi... Visos kitos dienos - maudimas... Ar tai normalu? Mano mamai tokiu dalyku nebuvo. Ji jaudinasi del manes. (Suprantat, mamos.) Daktare israse Duphastono (hormonu nuo kraujavimo). Viskas. Ir pasake, kad nieko padeti del skausmu negali... Gal kas turejot panasiu bedu? Labai laukiam su vyru siu mazu stebukliuku (jie mums pirmi). Patarkit....
(Sutrikus)
Vijoka
Man gana dažnai ir ilgai mausdavo pilvą, taip pat ir išskyrų pasirodydavo. Nors ir vieno leliuko laukiuosi, pradžia buvo gana sunki, tačiau dabar viskas thumbup.gif Kiekvieną kartą pilvui suskaudus ar kai pastebėdavau negražių išskyrų skelbdavau aliarmą ir lėkdavau pas gydytoją.
OtilijaK
QUOTE(sinikke @ 2009 02 26, 15:49)
Man gana dažnai ir ilgai mausdavo pilvą, taip pat ir išskyrų pasirodydavo. Nors ir vieno leliuko laukiuosi, pradžia buvo gana sunki, tačiau dabar viskas  thumbup.gif Kiekvieną kartą pilvui suskaudus ar kai pastebėdavau negražių išskyrų skelbdavau aliarmą ir lėkdavau pas gydytoją.
*

O gydytoja ką darė/sakė?
Vijoka
Vaistų jokių skyrusi nebuvo, net negulėjau ligoninėje. Buvo taip, kad kas kelias savaites exoskopuodavo, kai apsilankydavau, kad įsitikintų, jog leliukas vystosi ir jam viskas gerai. Apie 20savaitę baigėsi visi negalavimai. Prieš tai man buvo nesivystantis, todėl patyriau tikrai nemažai baimių, todėl ir laksčiau, ir skambindavau savo gydytojai, jei pasidarydavo kas nors neaišku. Siūlyčiau ir jums, vos tik pasirodžius išskyroms, ar skausmui paūmėjus pasirodyti gydytojui. Tik dėl savo ramybės. Stiprybės!!
kzuzia
QUOTE(OtilijaK @ 2009 02 26, 10:54)
Labukas. Padekit, kas zinot... Laukiuosi jau 12 savaite dvynuku. Labai laukiu ir nerimauju. Buvau karta paguldyta y ligonine del gausaus kraujavimo... Ir dabar kartas nuo karto pasirodo rudos isskyros, kurios mane gazdina. fear.gif Vis atejus pas ginekologe skundziuosi, kad maudzia arba skauda pilva. Dvi dienas dziaugiausi sito dalyko nejutusi... Visos kitos dienos - maudimas... Ar tai normalu? Mano mamai tokiu dalyku nebuvo. Ji jaudinasi del manes. (Suprantat, mamos.) Daktare israse Duphastono (hormonu nuo kraujavimo). Viskas. Ir pasake, kad nieko padeti del skausmu negali... Gal kas turejot panasiu bedu? Labai laukiam su vyru siu mazu stebukliuku (jie mums pirmi). Patarkit....
(Sutrikus)
*

labutis, pas tave tai bėda, o tu bandei nueiti privačiai, nes man kažkaip tos valstybinės įstaigos nelabai patinka, nors pati aš vaikštau irgi į paprastą polikliniką, bet pirmus 3 mėnesius tai tik privačiai lankiausi, prižiūrėdavo žymiai geriau ir nuotraukas darydavo, o dabar netgi tonusų niekarto nežiūrėjo, o skausmai gal dėl to kad 2 gemaleliai vystosi, gal greitai vystosi ir plėčiasi gimdos seneliės dėl to skausmai užeina, o dėl išskirų tai geriausiai kreiptis į ligoninę, pvz. vakare pabandyk pasakyk, kad skauda ir pasirodė išskiros, o ten žymiai geresne aparatūra. man apie 15 sav. buvo pasiridžiusios išskiros, neskaudėjo, bet aš išsigandau ir nuvažiavau į raudonąją kryžių, mane patikrino ir mokėti nereikėjo, tik gydytojas, pasakė, kad įrašo, kad aš atvažiavau su skausmu, kad nereiktų mokėti. o tabletės išrašė nuo geltonkūnių susidarymo, kad neprarastum vaikelio, o su skausmu gal reikia pakentėti, nes toks stebuklas vystosi viduje, suprantu, kad skauda nu bet ką jau čia... g.gif
OtilijaK
QUOTE(sinikke @ 2009 02 26, 16:48)
Vaistų jokių skyrusi nebuvo, net negulėjau ligoninėje. Buvo taip, kad kas kelias savaites exoskopuodavo, kai apsilankydavau, kad įsitikintų, jog leliukas vystosi ir jam viskas gerai. Apie 20savaitę baigėsi visi negalavimai. Prieš tai man buvo nesivystantis, todėl patyriau tikrai nemažai baimių, todėl ir laksčiau, ir skambindavau savo gydytojai, jei pasidarydavo kas nors neaišku. Siūlyčiau ir jums, vos tik pasirodžius išskyroms, ar skausmui paūmėjus pasirodyti gydytojui. Tik dėl savo ramybės. Stiprybės!!
*

Sakiau gydytojai, kad man skauda... ji jau nieko nesake. Tik skesciojo rankom ir retoriskai klause: O ka galim padaryti. O gali buti tai nuo nerimo? Studijuoju jau ketvirtame kurse. Daug visokiausiu darbu ir pirma karta gauta skola... Nuolat apie tai galvoju. Gali buti del to?
Papildyta:
QUOTE(kzuzia @ 2009 02 26, 20:43)
labutis, pas tave tai bėda, o tu bandei nueiti privačiai, nes man kažkaip tos valstybinės įstaigos nelabai patinka, nors pati aš vaikštau irgi į paprastą polikliniką, bet pirmus 3 mėnesius tai tik privačiai lankiausi, prižiūrėdavo žymiai geriau ir nuotraukas darydavo, o dabar netgi tonusų niekarto nežiūrėjo, o skausmai gal dėl to kad 2 gemaleliai vystosi, gal greitai vystosi ir plėčiasi gimdos seneliės dėl to skausmai užeina, o dėl išskirų tai geriausiai kreiptis į ligoninę, pvz. vakare pabandyk pasakyk, kad skauda ir pasirodė išskiros, o ten žymiai geresne aparatūra. man apie 15 sav. buvo pasiridžiusios išskiros, neskaudėjo, bet aš išsigandau ir nuvažiavau į raudonąją kryžių, mane patikrino ir mokėti nereikėjo, tik gydytojas, pasakė, kad įrašo, kad aš atvažiavau su skausmu, kad nereiktų mokėti. o tabletės išrašė nuo geltonkūnių susidarymo, kad neprarastum vaikelio, o su skausmu gal reikia pakentėti, nes toks stebuklas vystosi viduje, suprantu, kad skauda nu bet ką jau čia... g.gif
*

Gulejau as toje ligonineje, kai kraujavau. Gulejau tris paras. Keista, bet su skausmais mane paleido. Jie tokie ivairus... Viena diena maudzia, kita - skauda... Siandien isvis kazkaip keistai... Ir juoktis negaliu - labai suskausta.
Busiukas
Manau kad jei yra isskyru ir skausmas tai vaziuok i ligonine,tau bus ramiau.

O tau magnio neisrase pagert,manau jis nepakenktu.
Frence
man atrodo tu butinai kreipkis i kita daktare. nes taip buti negali...ir skescioti rankomis daktarei kai tau skauda ir dar kraujuoji is vis baisu...kas cia per daktare...
mums 18 savaiciu ir nuo pat pradziu labai skaudedavo, nors iskyru nebudavo, laukiau kol jau nebegalejau darbe sedeti...tai daktare staigiai issikviete iskarto bilietenis....nuo skausmu liepe gerti magni ir Spascuprel tableteles nes man skaudejo del to jog esu plona ir labai tempiasi gimda ir raisciai, liepe guleti gerti itampa nuimancias arbateles, jau savaite namie jauciuosi daug geriau. o jei dar tau skauda pilvo apacia tai visai negerai...tikrai negasdinu...bet geriau tu nelauk ir nueik pas kita daktare...
Sekmes
Vijoka
Jei jau daktarė skėsčioja rankomis, tai tikrai pirmiausiai- susirasti kitą!! Gal jos praktikoje dvynukų niekad nebuvo?? g.gif
OtilijaK
QUOTE(Busiukas @ 2009 02 26, 22:01)
Manau kad jei yra isskyru ir skausmas tai vaziuok i ligonine,tau bus ramiau.

O tau magnio neisrase pagert,manau jis nepakenktu.
*

tik folio rūgštį liepė gerti... Aš nesuprantu, kodėl nesako gerti vitaminų ir pan...
Papildyta:
Buvo dvynukai. Ji - geriausia poliklinikos daktarė (taip pažįstama seselė sakė).

Ačiū, kad patariat. Man to labai reikia. Ieškosiu kitos daktarės. Turiu būti sveika. Labai noriu šių mažylių nestuke.gif rolleyes.gif
OtilijaK
Džiaugiuosi, kad pasitikrinau pas kitą ginekologę. Esu dabar rami dėl savo didelių skausmų ir tepliojimų. thumbup.gif nestuke.gif
Luna888
smagu girdet smile.gif
Margareta
QUOTE(OtilijaK @ 2009 03 02, 22:53)
Džiaugiuosi, kad pasitikrinau pas kitą ginekologę. Esu dabar rami dėl savo didelių skausmų ir tepliojimų. thumbup.gif  nestuke.gif
*

ir ka tau del ju pasake? bigsmile.gif
OtilijaK
QUOTE(Margareta @ 2009 03 04, 00:36)
ir ka tau del ju pasake?  bigsmile.gif
*

Pasakė, kad mano gimda yra labai žemai. Ji nėra susicentravusi. Todėl maqn taip nuolat terlioja rudom išskyrom. Ir kadangi nešioju du vaikiukus atskirose placentose, mano kiaušidė yra padidėjusi. Augant mažyliams ji spaudžiama kaip ir man kaip nors kitaip pasisukus. Dar matė echoskopu, kad aplink kiaušidę (ji tokia pat jautri kaip vyrų kiaušai) yra mažų cistų... Dėl to visa ši situacija yra. O mano daktarė netiria, kodėl man taip yra. Nors sako, kad didelis rizikos faktorius... g.gif
Jurg1t4
sveikos mamos, padekit man zaliai nestukei, man jau 30 savaite nestumo...visas nestumas buvo super lengvas, ne jokiu komplikaciju, jokiu pykinimu, skausmu ir pan..iki siryt, pabudau nuo pilvo maudimo,ir skrandi skaudejo, pykino siek tiek, tiksliau tik sutampe, nevemiau...kokia pora val prasikankinau ir praejo...kaip manot ar verta del to kreiptis i ginekologe? as manau, kad cia nuo skrandzio viskas, vakare vakar padauginau arbuzo gal pries miega, nes pastaruoju metu negaliu be jo... 4u.gif nestuke.gif
leirion
manau, jei skauda reik geriau pasikonsultuot su gydytoju ir bus ramu.
man tai vakarais kazkodel dazniau paskauda, bet kol pradzia nestumo, tai kaip supratau yra gan normalu...
Jurg1t4
QUOTE(leirion @ 2009 07 03, 19:04)
manau, jei skauda reik geriau pasikonsultuot su gydytoju ir bus ramu.
man tai vakarais kazkodel dazniau paskauda, bet kol pradzia nestumo, tai kaip supratau yra gan normalu...
*

jau zinau, kas man buvo, slapimo pusles uzdegima pasigavus buvau doh.gif dabar jau gerai jauciuos, naudoju papildus bei vaistukus, skausmai dingo... 4u.gif
pupa
sveikos,
o man pirma nestuma buvo pilvo skausmo priepoliai, tik nepamenu tixliai, ar pirmam, ar antram trimestre, trumpi, bet labai skausmingi. Kaip laikrodis, uzeidavo 11 val vakaro ir trukdavo 10min, bet taaaip skaudedavo, kad galedavau sienom lipt, ciut ne iki greitosios. ir nieko... vaikiukas isnesiotas, sveikas. tuo metu ciulpiau homeopatinius zirniukus nuo spazmu. Dabar antrakart laukiuos, trecias menuo tuoj, daznai maudzia pilva ir nugara, bet as priemu kaip normalu dalyka, gimda pleciasi, keiciasi juk ten viskas, aisku su gydytoja pasikonsultuot, jei neramu, ne pro sali.
sekmes visoms mirksiukas.gif
zuikytis
rolleyes.gif sveikos 4u.gif na man dar tik 3 savaites bet pilvuka visada maudzia sakau gal yra kokiu priemoniu nuo pilvo skausmo doh.gif as uzsenyje todel cia pas dakratu neinu nes be 3 men nepriima o i lt tik po 6 savaiciu grisiu doh.gif neturiu jegu visai tai noriu valgyti tai ne tai pykina tai skauda pilva painiava g.gif o kai uzsimanau valgyti turiu begti is karto kitaip galiu vietoj apsivempti doh.gif tai va na o su isskirom bedu neturiu,as galiu susilaukti dvyniu nes mano mociute dvynius turejo tai buvo mano mama su dede 4u.gif tai db nezinomybe gal du gal vienas leliukas laukiu vizito pas daktarus rolleyes.gif
indriuska
man nuo 5sav. prasidejo ir isskiros kraujingos ir skausmai israse dufaston bet jis tik keliom dienom padedavo paskui vel tas pats taip du kart ligoninei gulejau iki 11sav. paskui nutrauke dufastona isskiros baiges aciu dievui ir israse spaskumpryl jos zolines ciulpemos tabletytes nekenkia nuo spazmu tai man jos visai patiko taciau maudimai vistiek nepraejo dazniausei vakare o kartais nakti taip suskausta bet cia sako gimda tempesi raisciai ir visa kita organizmas ruosia lizdeli naujam zmogeliukui nestuke.gif
laūra
o man va db prasidejo tokie maudimai pilvo apacios, praieta savaite gulejau ligoninej nes pilvas buvo kietokas, leliui viskas gerai,isleido padirbau dienele ir va pradejo ne istisai bet kartais daugiau vakare pilva mausti, siaip leliaus judesius jauciu, lyg ir viskas normaliai, bet bisk baime yra ka cia daryti, ar dar paguleti keleta dienu ar vykti pas gydytojus unsure.gif
jurgitukas1983
QUOTE(zuikytis @ 2010 02 15, 15:12)
rolleyes.gif sveikos 4u.gif na man dar tik 3 savaites bet pilvuka visada maudzia sakau gal yra kokiu priemoniu nuo pilvo skausmo  doh.gif as uzsenyje todel cia pas dakratu neinu nes be 3 men nepriima o i lt tik po 6 savaiciu grisiu doh.gif neturiu jegu visai tai noriu valgyti tai ne tai pykina tai skauda pilva painiava g.gif o kai uzsimanau valgyti turiu begti is karto kitaip galiu vietoj apsivempti doh.gif tai va na o su isskirom bedu neturiu,as galiu susilaukti dvyniu nes mano mociute dvynius turejo tai buvo mano mama su dede 4u.gif tai db nezinomybe gal du gal vienas leliukas laukiu vizito pas daktarus rolleyes.gif
*

man pradzioj labai skaudedavo, bet kadangi esu uzsienyje ir nieks nekreipia demesio kaip tu sakai maziausiai iki 3 men tai daug skaiciau apie tai. blink.gif skausmas pas mane toks kaip pries/per menesines, spazmai, kai uzeidavo tai ir pakvepuot negaledavau, doh.gif bet trukdavo iki 30 sekundziu.ir vel nurimdavo. is pradziu taip kokius 5 kart i diena, veliau 2-3 o paskui viena diena pasirodydavo kita ne... sia savaite turbut tik karta taip suskaudo, thumbup.gif tai pastoviu vietoj, stengiuos gerai ikvept oro kad deguonies daugiau gauciau. ir praeina greit, tada vel i darbus kimbu. (o ka daryt dirbt tai reikia, dar darbe nezino kad nestuke.gif ). is pradziu tikrai rupinausi del to (pries tai negimdiny turejau) bet paskaiciau kad pradzioj visokiu skausmu buna ir kol nera kraujavimo, per daug nerimaut neverta, o pas mane kraujavimo nebuvo, isskyros arba baltos arba geltonos. tai ir nepanikuoju. siandien tiesa kitoks skausmas buvo, - lyg adatom badytu bet ne pilvuka o tarpviete... net pyktis paeme nes toks erzinantis, bet tada 'raumenukais padirbejau' ir baigesi. smile.gif dabar mums kokios 9 -10 savaiciiu, rodos tiek mazai o kartu ir tiek daug....

pasistenk apsieiti be vaistu, jie tikrai vaisiui nepades, o tu pakentek kiek tik gali mirksiukas.gif
paske87
na man irgi 12 savaiteliu ir kankina tos pacios bedeles kaip ir tave...bet mane del skausmu jau 3 kart pasiguldo i ligonine.lasina po laseline su magniu kas diena,ir reikalui esant leidzia vaistukus.bet irgi iki galo nera gerai.kelias dienas atrodo jau buna ramu,bet ir vel skausmai pasirodo,nors mano seimoje(nei gimineje) nebuvo nei vienai panasiu dalyku,bet musu organizmai individualus.man sake kad skausmai gali buti del to kad gimda yra jautresne,o nuo maziuko augimo ji tempiasi.buvo ir kraujavimas pasirodes,taip pat tuo metu geriau duphaston,padejo man jis.o daugiau vaistuku mum ir nelabai galima vartoti,nebent spascuprel'i.tereikia labai nesinervuoti,o jei kas labai neaiskaus visada kreiptis i gydytoja savo arba paciai vaziuot tiesiai i ligonine.
na linkiu tau ir tavo mazyliam sekmes,ir laikykites! smile.gif thumbup.gif
KazlieneR
Sveikos mielosios,

Na mums jau 16 savaiciu, kartais diegliukai pilvo apacioje, na bet dar nepanikuojame, nes treciadieni einame pas gydytoja.
O siaip tai dazniausiai tokius dieglius ir skausmus issaukia magnio trukumas. Tad neisgedinkit gydytojai pasakyti ir priminti, gal problema tik tame yra... Mnao tetai tokie skausmai zueidavo nuo magnio trukumo, kad noredavo i ligonine jau vyras vezti, o yra labai svarbu nepraziopsoti, kada pradeda trukti, nes paskiau labai sunkiai pasisavina ir reikia laselines lasinti...
sandrijja1980
QUOTE(jurgitukas1983 @ 2010 03 07, 01:30)
man pradzioj labai skaudedavo, bet kadangi esu uzsienyje ir nieks nekreipia demesio kaip tu sakai maziausiai iki 3 men tai daug skaiciau apie tai. blink.gif  skausmas pas mane toks kaip pries/per menesines, spazmai, kai uzeidavo tai ir pakvepuot negaledavau,  doh.gif  bet trukdavo iki 30 sekundziu.ir vel nurimdavo. is pradziu taip kokius 5 kart i diena, veliau 2-3 o paskui viena diena pasirodydavo kita ne... sia savaite turbut tik karta taip suskaudo, thumbup.gif  tai pastoviu vietoj, stengiuos gerai ikvept oro kad deguonies daugiau gauciau. ir praeina greit, tada vel i darbus kimbu. (o ka daryt dirbt tai reikia, dar darbe nezino kad nestuke.gif ). is pradziu tikrai rupinausi del to (pries tai negimdiny turejau)  bet paskaiciau kad pradzioj visokiu skausmu buna ir kol nera kraujavimo, per daug nerimaut neverta, o pas mane kraujavimo nebuvo, isskyros arba baltos arba geltonos. tai ir nepanikuoju. siandien tiesa kitoks skausmas buvo, - lyg adatom badytu bet ne pilvuka o tarpviete... net pyktis paeme nes toks erzinantis, bet tada 'raumenukais padirbejau' ir baigesi.  smile.gif dabar mums kokios 9 -10 savaiciiu, rodos tiek mazai o kartu ir tiek daug....
pasistenk apsieiti be vaistu, jie tikrai vaisiui nepades, o tu pakentek kiek tik gali mirksiukas.gif
*

ta pati situacija ir mane kankina.laukiuos antro vaikelio,ir su pirmu nieko panasaus nebudavo,galejau skrajoti padebesiais.o dabar kosmaras .ispanijos medikai gali tik gyvunus priziuret bet ne nesciasias.jiems atrodo kad normalu,jog gimda rodos plysta,nugara skauda vos paeiti galiu.sako taip turi buti,net rimtai neapziureje.prisimenu kai lietuvoje su pirmu buvo,buvo padideje gimdos tonusai tai is karto i ligonine pagulde,lasalines leido,priziurejo,o cia gerk paracetamoli nuo skausmo,nes kitokiu vaistu jie nepripazista.uosvio uzsiprasiau magnio diasporal kad atsiustu,nes skausmai nepakeliami darosi,ypac kai padirbu kazka daugiau.bet juk tai nera normalu.as suprantu kai gimda pleciasi,ir zinau koks tai buna skausmas,nes su pirmu vaikeliu tai vakarais uzeidavo,bet ir tai lyg butu svelnus menesiniu skausmai.tai vienintelis dalykas ka issikaulyjau,tai kad biuleteni israsytu bent savaitei,kad pagulet lovoj,ir pasigydit namuose.
*Laurusha*
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 03 12, 23:39)
ta pati situacija ir mane kankina.laukiuos antro vaikelio,ir su pirmu nieko panasaus nebudavo,galejau skrajoti padebesiais.o dabar kosmaras .ispanijos medikai gali tik gyvunus priziuret bet ne nesciasias.jiems atrodo kad normalu,jog gimda rodos plysta,nugara skauda vos paeiti galiu.sako taip turi buti,net rimtai neapziureje.prisimenu kai lietuvoje su pirmu buvo,buvo padideje gimdos tonusai tai is karto i ligonine pagulde,lasalines leido,priziurejo,o cia gerk paracetamoli nuo skausmo,nes kitokiu vaistu jie nepripazista.uosvio uzsiprasiau magnio diasporal kad atsiustu,nes skausmai nepakeliami darosi,ypac kai padirbu kazka daugiau.bet juk tai nera normalu.as suprantu kai gimda pleciasi,ir zinau koks tai buna skausmas,nes su pirmu vaikeliu tai vakarais uzeidavo,bet ir tai lyg butu svelnus menesiniu skausmai.tai vienintelis dalykas ka issikaulyjau,tai kad biuleteni israsytu bent savaitei,kad pagulet lovoj,ir pasigydit namuose.
*

Ta pati situacija ir Airijoj. Sakai, kad skauda, o jie tik sypsosi ir sako, kad taip turi buti, cia viskas gerai doh.gif Kol laukiausi pirmo, tai nelabai kreipiau demesi, nes viskas buvo gerai, o dabar visokie skausmeliai kankina... Drauge tik juokauja, kad cia as pasenau, uztat taip ir yra doh.gif
dvynuke85
QUOTE(*Laurusha* @ 2010 03 24, 12:41)
Ta pati situacija ir Airijoj. Sakai, kad skauda, o jie tik sypsosi ir sako, kad taip turi buti, cia viskas gerai  doh.gif Kol laukiausi pirmo, tai nelabai kreipiau demesi, nes viskas buvo gerai, o dabar visokie skausmeliai kankina... Drauge tik juokauja, kad cia as pasenau, uztat taip ir yra  doh.gif
*

oi kokia girdeta situacija.man praeita karta nuejus pas gp paziurejo i akis ir pareiske,kad man inkstu infekcija.tada man nervai galutinai truko nulekiau privaciai pas lenkus ten man vaistu nuo spazmu,progesterono zvakuciu ir biuletenis 4sav.na ka vel pabandziau dirbt,dvi dienos ir siandien as jau namie,kuo ilgiau darbe sedziu,tuo blogiau darosi,skausmai pilvo apacioj,spazmai,nugara skaudet pradedabet taip anksti pas mane dar net pilvuko nesimato,o nugara jau kankina.tai siandien vaziuoja atgal pas gine ir prasysiu dar biuletenio,juolabiau ir darbe nenori,kad eiciau i darba dvi dienas ir tris namie buciau.sitas nestumas visai kitoks nei pirma karta.pirmas buvo jega neskaitant vemimo nuo pradzios iki galo,o dabar jauciuosi kaip kokia senute doh.gif nekenciu as tokios situacijos.
is kurio airijos galo esi? ax.gif
Laima9
Sveiko mamytes,noriu jusu paklausti,ar yra jums teke taip patirti,man skauda pilvo apacia uzeina toks skausmas lyg menesines tuoj bus,bet as laukiuosi,,bet man tik vos tris savaites,gal zinote kodel taip yra,jie uzeina vos minute vel pradeda skaudet vis taip kankinuosi,prasau padekit labai aciu uz atsakymus 4u.gif g.gif rolleyes.gif
Spindi*
O isskyru jokiu nera?

Man irgi pamausdavo kartais, pries mmm isviso jauciaus taip, kad tuoj pramus, bet nepramuse biggrin.gif
Jeigu nera isskyru nepergyvenk, manau tai nera labai blogai, o jei labai skauda sirdi geriau nueik pas gine po poros savaiciu, arba pasiskambink jai, paklausk ka daryti, galbut ji nuramins rolleyes.gif
Aukit sveiki ir laimingo nestuke.gif
ausryttiaa
Sveika, kaip tik ir man dabar taip užeina g.gif Mano pilvukui beveik 5 savaitėlės, va visą savaitgali skaudėjo pilvo apačią, tokie durstymai, dygliukai atrodo.. pagulejau pora dienelių ir šiandien jaučiuosi puikiai smile.gif jokių išskyrų kaip ir nėra, tad manau, kad ir man ir Tau viskas bus gerai smile.gif
Laima9
QUOTE(ausryttiaa @ 2010 03 29, 19:26)
Sveika, kaip tik ir man dabar taip užeina  g.gif  Mano pilvukui beveik 5 savaitėlės, va visą savaitgali skaudėjo pilvo apačią, tokie durstymai, dygliukai atrodo.. pagulejau pora dienelių ir šiandien jaučiuosi puikiai  smile.gif  jokių išskyrų kaip ir nėra, tad manau, kad ir man ir Tau viskas bus gerai smile.gif
*

Tikiuosi kad bus viskas gerai,jokiu kraujuku iskyru nera,bet manau bus um viskas gerai 4u.gif dziaugiuosi nestuke.gif ane ausryttiaa drinks_cheers.gif
ausryttiaa
QUOTE(Laima9 @ 2010 03 29, 19:32)
Tikiuosi kad bus viskas gerai,jokiu kraujuku iskyru nera,bet manau bus um viskas gerai  4u.gif dziaugiuosi  nestuke.gif ane ausryttiaa  drinks_cheers.gif
*

Taip, aš vakar sėdėjau ir sumasčiau, kad viskas mums bus gerai thumbup.gif begalo laukiamas ir mylimas pirmagimis nestuke.gif Linkiu visoms nėštukėms to paties - jokių komplikacijų ir lengvo nešiojimo nestuke.gif
maukis2
man kaip pries mmm pilvo apacia maude gal iki 12-13sav, todel pvz tik 6sav suzinojau, kad lialia uzkibo, nes galvojau, kad tuoj jau pramus, o pasirodo, kad nestumo pozymiai kaip ir mm(cia man taip buvo) tai siaip be isskyru tie skausmai, tai nieko baisaus, tavo gimda tempiasi ir ruosia siltus namucius mazyliui smile.gif jei lb jau bijai, tai gali pasitart su gyd ir del viso pikto pagert DIASPORAL arba DUPHASTON ir svarbu db daug poilsio ir jokiu nervu 4u.gif nestuke.gif
Alice in wonderland
QUOTE(Laima9 @ 2010 03 29, 20:48)
Sveiko mamytes,noriu jusu paklausti,ar yra jums teke taip patirti,man skauda pilvo apacia uzeina toks skausmas lyg menesines tuoj bus,bet as laukiuosi,,bet man tik vos tris savaites,gal zinote kodel taip yra,jie uzeina vos minute vel pradeda skaudet vis taip kankinuosi,prasau padekit labai aciu uz atsakymus 4u.gif  g.gif  rolleyes.gif
*

Sweikute, iš savo patirties galiu pasakyti - nepergyvenk. Visų pirma - man visada būdavo skausmingos mėnesinės, todėl kai pastojau ir mėnesinės vėlavo, net nėštumo testo nepirkau, nes taip skaudėjo pilvo apačią, kad realiai laukiau mėnesinių biggrin.gif Ir kai mėnesinės vėlavo daugiau negu 10 dienų, vistiek negalėjau patikėti, kad galiu būti nėščia, nes toooks skausmas buvo pilvo apačioje blink.gif , kad vis eidavau i toletą žvilgčioti, ar neprasidėjo mėnesinės ax.gif
Beje tokie mėnesinių skausmai man užeidavo iki 3 nėštumo mėnesio. Vėliau liovėsi. 4u.gif
Taip, kad - būk rami nestuke.gif O dėl viso pikto nueik pas gydytoją - patikėk bus tikrai ramiau
Fiesta10
Man irgi maude pilvuka kaip pries mmm ,buvau apziuroj 6 savaiciu daktare pasake kad taip ir turi buti 4u.gif . Pasiule pagerti magni milteliuose smile.gif . Tai gi ir jums turetu viskas buti gerai smile.gif
cipiripi
ojei kaip man siandien duria pilva, ir as geriu m agni bet nezinau, bijau ir pasijudint taip kartais skaudziai sudiegia, ir bijau, ir nezinau ka daryti
mazge123
man irgi taip buvo ir 5 savaite pasirodziau daktarei nes bijojau kad nepabektu leliukas. tai sake nieko cia tokio, stenktis labai daug nelakstyt visur ir israse spascupreel kai skauda gerti 2-3 dienas po 1 tablete 3 kartus per diena. o jei kasdien skauda tai koke savaite pagerti. as pageriau savaite ir fsio visi skausmai dingo. sake cia toki vaistukai kur specialiai spazminiam skausmam nuimti tinka ir mmm skausmam... smile.gif visom sekmes mirksiukas.gif
Ksesanko
QUOTE(cipiripi @ 2010 03 30, 13:06)
ojei kaip man siandien duria pilva, ir as geriu m agni bet nezinau, bijau ir pasijudint taip kartais skaudziai sudiegia, ir bijau, ir nezinau ka daryti
*

Man irgi ziauriai pilva maude. Nuejau pas savo ginekologa, tai jis pasake, kad taip turi buti smile.gif bet kazkaip tas maudimas man neduodavo ramybes, tai nuejau pas privatu ginekologa. Ji man padare HCG ir progesterono tyrimus. Per echoskopa ji nieko nepamate, nes atejau po 5 d. velavimo mmm. Testas irgi buvo neryskus. HCG parode, kad esu nescia. Taciau buvo per zemas progesteronas, kuris ir skatino gimdos susitraukimus, del kuriu galejo ivykti perseleidimas. Ji man israse dufaston ir Magni. Po triju dienu maudimas praejo. Taciau mano ginekologas supyko, kad ejau pas kita ir jis man dar vaistu israse biggrin.gif Ta dufastona teko gerti iki 12 sav.
Martusik
QUOTE(Laima9 @ 2010 03 29, 22:48)
Sveiko mamytes,noriu jusu paklausti,ar yra jums teke taip patirti,man skauda pilvo apacia uzeina toks skausmas lyg menesines tuoj bus,bet as laukiuosi,,bet man tik vos tris savaites,gal zinote kodel taip yra,jie uzeina vos minute vel pradeda skaudet vis taip kankinuosi,prasau padekit labai aciu uz atsakymus 4u.gif  g.gif  rolleyes.gif
*

Sveika, man ir gi taip buvo... kaip as zinau tai gimda susitraukineja, dideja, todel skauda... bet geriau gydytojai tai pasakyt...
Laima9
Dekui visoms uz atsakymus,labai priverte man,bet jau pradejo maziau skaudet,perdiena tik toks perejimas per pilva ir baigesi,beto as gyvenu anglijoj,anglijos daktarai neziuri,ir neduoda vaistu jokiu tik paracitamolio biggrin.gif lb juokingi tie cia daktarai,bet as vos 3sawaiciu,ar gali kad buti taip kad mano pilvukas toks issiputes normalei nestuke.gif doh.gif blink.gif atrodo kad taip negali buti doh.gif
Papildyta:
Ar cia normalu? blush2.gif g.gif
AKSA
jei nėra kraujingų išskyrų,tai nieko blogo smile.gif paskaudėdavo pradžioj ir man,o dabar jau visai nieko rolleyes.gif
Laima9
ne yra biski tu baltu iskyru bet kraujo nera,viskas ok,bet ar normalu kad esu tik vos 3 saw kad mano pilvukas isiputes biski? g.gif
ausryttiaa
QUOTE(Laima9 @ 2010 03 30, 19:10)
ne yra biski tu baltu iskyru bet kraujo nera,viskas ok,bet ar normalu kad esu  tik vos 3 saw kad mano pilvukas isiputes  biski? g.gif
*

Mano pilvukui 5savaites, tai busimas tevelis man sako, kad atrodau kaip nescia lotuliukas.gif as irgi jauciuosi tokia trupuciuka issiputus, bet manau kad taip turi buti smile.gif
Laima9
QUOTE(ausryttiaa @ 2010 03 30, 19:16)
Mano pilvukui 5savaites, tai busimas tevelis man sako, kad atrodau kaip nescia  lotuliukas.gif  as irgi jauciuosi tokia trupuciuka issiputus, bet manau kad taip turi buti  smile.gif
*

gal ir tiesa gal turi buti taip g.gif ax.gif tik svarbu kad viskas butu gerai thumbup.gif
ausryttiaa
QUOTE(Laima9 @ 2010 03 30, 19:24)
gal ir tiesa gal turi buti taip g.gif  ax.gif tik svarbu kad viskas butu gerai thumbup.gif
*

aisku kad viskas bus gerai, kitaip ir but negali smile.gif daugiau optimizmo, maziau galvojimo apie neigiamus dalykus ir malonaus laukimo, juk musu maziukai nenori kad mamytes nervintusi mirksiukas.gif
rutocka
QUOTE(*Laurusha* @ 2010 03 24, 10:41)
Ta pati situacija ir Airijoj. Sakai, kad skauda, o jie tik sypsosi ir sako, kad taip turi buti, cia viskas gerai  doh.gif Kol laukiausi pirmo, tai nelabai kreipiau demesi, nes viskas buvo gerai, o dabar visokie skausmeliai kankina... Drauge tik juokauja, kad cia as pasenau, uztat taip ir yra  doh.gif
*

Anglijoje ir lygiai tas pats...nieko neduoda ir nedaro...pirmus 3 men ir labai kakinausi is skausmo tai tik pasake kad taip turi buti..
dabar jau 26 savaite, bet ir buna uzeina koki soniuka paskauda ypac vakarais, o jei per diena pavargstu labiau ar ilgiau pavakaroju tai net uzmigt buna sunku nes pilva maudzia..nestipriai bet vistiek..ir net nzn ka daryti..pas gydytoja tik uz 3 savaiciu eisiu
sandrijja1980
eina sau kaip susinervinau siandien,turejau turna eiti pas savo matrona(taip vadina gyd kuri tave priziuri nestumo metu) ir nuejusi randu uzrasa kad jos nebus visa menesi nes serga.tai nuejau i registratura kad pasiklaust kas ja keicia,o ten man pasake kad niekas ir israse turna kitam menesiu,o i tai kad pasakiau jog negaliu laukt,nes labai tempia pilva,ir skauda nugara,tai tik pasake kad nieko negali padaryti.oi kaip supykau.tai uzsirasiau rytoj pas savo seimos gyditoja,nes tokioje situacijoje net i darba negaliu eiti,kad bent biuleteni israsytu.kaip jau bebutu toj musu lietuveleje,bet palyginus ten bent jau gyditojai daro visus reikiamus tyrimus,ir jei nerasi vieno,tai extra atveju nueisi pas kita.cia net supersto tepinelio neima.o lietuvoje prisimenu kiekvieno vizito metu darydavo.
pukeliux
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 04 07, 14:08)
...cia net supersto tepinelio neima.o lietuvoje prisimenu kiekvieno vizito metu darydavo.
*

Ir Lietuvoj nebeima jau tų tepinėlių... Apskritai labai pasikeitė priežiūra nėštukių...
dvynuke85
QUOTE(pukeliux @ 2010 04 07, 19:33)
Ir Lietuvoj nebeima jau tų tepinėlių... Apskritai labai pasikeitė priežiūra nėštukių...
*

bet palyginus su uzsieniu tokiom salim UK,ES,IE,IT prieziura LT superine.
sandrijja1980
tas ir yra,bet kad ir lietuvoje nebeima tepineliu tai nezinojau,nes su pirmuoju vaikeliu kai laukiaus kiekvieno vizito metu pas gine paimdavo.dabar pvdz blogai jauciuosi ir net nezinau kur kreiptis,jei vaziuosiu i urgencias tai sakys del menkniekio cia trukdai mus,o gyditoja serga,nera kas ja pavaduoja,visame miestelyje,kuris tikrai nera mazas tik viena nesciasias priziurinti gyditoja.man tame didziausias sokas buvo,noreciau issirasyti kazkokiu vitaminu,nes be recepto cia negausi,savus jau baigiau pries menesi,tai taip laukiau sios konsultacijos kad sakes,dabar dar mesnesiuka teks laukt.nors vienas ramina kad balandzio 30 vaziuosiu pas exoskopuotoja,tai jai bandysiu pasibedavot kad vitaminuku israsytu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.