Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baimė vėl pastoti?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4
sostine_
QUOTE(Tomana @ 2010 10 24, 16:45)
Bet jei būtų, tai būtų. mane labiau kankina baimė, jei pastočiau ant spiralės blush2.gif  kažint taip gali nutikti? g.gif
*

galima nepastot tik susilaikant. Po gimdymo akušerė papasakojo, kai prie jos gimdė moteris, kuriai buvo įdėta spiralė. Kam lemta atsitikt, tas ir atsitiks.
Tomana
Tai va ir bijočiau to, kad ta spiralė nepakenktų kūdikiui... nes aš griežtai esu sau prieš abortus, negalėčiau jo pasidaryt... unsure.gif
elenuxus
Niu, po sio gimdymo galiu pasakyti, kad trecia karta pastoti bijociau... doh.gif Buvo ziauriai sunku gimdyti, tai gimdymo ir bijau, ypac toookio...iki siol sunku atsigauti ir prisiminti, bijau bet kokio skausmo.Atrodo lyg fobija butu ivare kas g.gif
ilgakojuke
QUOTE(sigaR84 @ 2010 10 24, 17:37)
na manau jai nenori pastoti reik saugotis juk dabar yra visokiu priemoniu nuo kontraceptiku iki gumyciu smile.gif
*

Sakykit, ka norit, bet as skeptiskai nusiteikusi kontraceptiku atzvilgiu schmoll.gif Ir vyras neleidzia ju gert, kol vaikiukus gimdysiu. Ar tik ne nuo ju kruva veziu ir nevaisingumu?...
twtcka
na as irgi apie kontraceptikus prisiklausiusi,bet visiem skirtyngai zinau istorija kad ilgai po vartojimo negalejo pastoti o zinau kad po 5m vartojimo puikiai pastojo smile.gif
maskanyte
Jo baime yra! Sunkiai viskas vyko,sunkiai isivaziavome,tai bent jau db nesuprantu tu mamu kurios sako praeis kokie 3-5metai ir vel noresis schmoll.gif
ernesta1
nuominties kad vel galeciau pastot net siurpuliukai nueina(dar neuzsimirso gimdymo skausmai)...todel ryt jau zygiuoju detis spyrale:-) thumbup.gif
ernesta1
url=http://www.supermama.lt/liniuote/vaikas/]user posted image[/url]

Treciadiene
Po pirmo gimdymo pastoti visai nebijojau, nes norėjau antro vaiko, tačiau po antro gimdymo daugiau pastoti jau nebenorėčiau. Kol kas maaitinu, tai ne taip ir bijau, bet galvoju kokią apsisaugojimo priemonę teks rinktis...
AdidA
iskart po gimdymo pastoti tikrai nesinorejo. pasikonsultavau su gydytoja, tai man pasake tiek, kad jei maitinsiu reguleriai kas 3val. pastoti sunku. jei nereguliariai, tada visiskai imanomas dalykas. Antro vaiko visada norejau, bet nenorejau pastoti, kol maitinu. todel naudojomes gumytemis...siuo metu jau puse metu nebemaitinu, vaikui pirmam jau beveik 2m. jau ir antrojo norim...tik va kad gandrai iskrido...gal reiks kaledu seneliu parasyt laiska g.gif
ilgakojuke
O mes jau irgi antro noretume, bet dukrytei dar tik 4 men., jauciu lb save isalinciau... bet netyciukas butu maloni staigmena ax.gif
AdidA
QUOTE(ilgakojuke @ 2010 11 16, 20:12)
O mes jau irgi antro noretume, bet dukrytei dar tik 4 men., jauciu lb save isalinciau... bet netyciukas butu maloni staigmena ax.gif
*

man tai daktare sake, jei pastosi, pirmaji mazyli skriausi...cia turbut turejo omeny maitinima...juk mamos organizmas gamindamas piena visa save atiduoda, o dar jei mazylis pilvuky, tai visai mamai sunku butu patempti dviguba kruvi.
mazuika
Po pirmo gimdymo pastot antra karta neplanavau, todėl norejau isidet spirale. Bet vis neprisiruosiau... Saugojomes gumytemis... Ale kazkaip baisu ir neramu buvo. Ir ne veltui. Kai dukriukui buvo 9 men. pastojau dar karta:) netyciukas:) bet dabar tas netyciukas labai mylimas. Tiesa, šįkart spirale isidejau iškart, kai tik buvo galima:)
šneider
Ir pas mane žiūriu jau atsirado baimė vėl pastoti doh.gif . Realiai tai dar norėtumėm trečio, bet po kokių 8 metų. Apsisaugojimui naudoju žvakutes, bet baimė vis tiek yra rolleyes.gif
Vera25
As antra karta pastoti dar nenoreciau, noreciau, kad dukryte dar paaugtu (jai 10 men.) vartoju kontraceptines tabletes, kaip ir pries planuojant pastojima.Gydytoja nuo spirales atkalbinejo.
Leti-lady
Sveikos wink.gif 4u.gif prisidesiu ir as ax.gif
O man vat praeita men pasirode menesines , maitinu pilnumoj mazili. O vat si men ir vel nesulaukiau .. Tai taip ir bijau kad nebutu uzkibes antras.. Nes jauciuosi pervargus.. nakti vis dar negaliu pamiegoti, nes keliasi valgyti kas 2 su puse val. Mat paveldejo vyro medziagu apykaita greita, tai greit virskina ir daug valgo. Ir ansvorio neturim ax.gif viskas pagal norma, augam per viduriuka, nei stori, nei kudi smile.gif
*fujimi
baime matyt yra visada, saugomes, nezaidziam va bank, bet visviena kiekviena menesi siek tiek neramu
smalsiuke333
manau visiems taip būna, o ypač kai pastoji su spirale g.gif
JJmama
blush2.gif as nebijojau, mes nesisaugojom ir va - jau greit susilauksime antro wub.gif zinoma netyciukas wub.gif bet po sio vaikucio zadu suskubti su spirale cool.gif
burbulux
Man taip pat yra baime, kad pastosiu, bet dabar tam tikrai netinkamas laikas. Pirmiausia reikia jau turimus uzsiauginti, i mokykla isleisti, o tada bus galima ir apie pagranduka pagalvoti. biggrin.gif
vėtrė 9
smile.gif

mes planuojam o dievas juokiasi smile.gif
*fujimi
QUOTE(smalsiuke333 @ 2011 01 19, 14:49)
manau visiems taip būna, o ypač kai pastoji su spirale g.gif
*

turejau spirale 2m, niekada nebuvau pastojus blink.gif nors esu girdejus, kad pastojimas galimas, tiek, kad spirale neleidzia prisitvirtint, ir net kiekviena menesi galimi tokie kaip ir persileidimai doh.gif
sabranapsi
Mano mazajai puse metuku, o as vis dar nepamirsau gimdymo molonumo,todel labai bijau pastoti...Tikiuosi, kad tai ivyks tik po keleto metu...Nors ka tu ten suplanuosi rolleyes.gif
anoli86
Tikrai yra baime dar karta pastoti doh.gif
astabil
Mano vaikuciui 2 men.Buvau pasitikrint pas gyd,pasake,jag jau galiu pastoti,liepe pasidaryti nestumo testa ir tada pradeti gerti kontraceptikus.Kadangi maitinu pati,maniau bent pora men tikrai pastojimas neimanomas,nesisaugojom...dabar baisoka daryt testa tongue.gif siaip labai nepergyvenu jei ir pastociau,bet noretusi nors kiek veliau,jauciuos neatsigavus dar,o ir vaikutis labai mazas.. ax.gif
mamuliukas1
Labai bijau verysad.gif
vanillee
Manes tokia baime nekankina, nors vel pastoti dabar tikrai nenoreciau - kol kas dar labai sviezi prisiminimai apie gimdymo "malonuma". O tam, kad nepastociau vel, su vyru nerizikuojam, mylimes saugiai, nors ir maitinu vaika ir nera mmm. tongue.gif
fain
Parduodu KT CERAZZETE maitinančioms. Turiu 2 vnt. Galioja iki 2013 metų. Atiduosiu abu už 40 Lt 4u.gif Temos neseku. Rašykite į a.ž.
obelele2010
o varge, pastojimas siuo mano gyvenimo tarpsniu prilygtu...katastrofai. labai bijau pastot, todel su MB gyvenam saugiai 4u.gif
reali25
Kai pagimdysiu antra vasara, itariu pradesiu bijoti, nes daugiau vaiku neplanuojam ax.gif
inetukea
ir dar kaip kankina ta baime g.gif pakolkas net nenoriu pagalvoti apie trecia vaika..desiuos spirale, kad nebutu netyciuku ax.gif
saulasare111
Na nežinau, man tos baimės nėra, saugomės aišku, antro kol kas neplanuojam. Bet baimės nejaučiu, tiesiog pasitikiu naudojama kontracepcija.
given444
QUOTE(*fujimi @ 2011 01 25, 18:58)
esu girdejus, kad pastojimas galimas, tiek, kad spirale neleidzia prisitvirtint, ir net kiekviena menesi galimi tokie kaip ir persileidimai doh.gif
*

ne persileidimai, o abortai.

spirale-abortuojanti priemone. persileidimas-naturalus dalykas.
moteris, kuri dedasi i save tokias priemones, turi bent jau aiskiai ir samoningai suvokti, kokias funkcijas atlieka spirales.
nes dabar susidaro ispudis: moteris geria KT ar gyvena su spirale, o kaip veikia, ka daro, kokie procesai vyksta/nevyksta organizme- moteriai nesvarbu. tarsi gertu saldainius ar vitaminukus.
Pabudusi
QUOTE(given444 @ 2012 02 15, 18:22)
ne persileidimai, o abortai.

spirale-abortuojanti priemone. persileidimas-naturalus dalykas.
moteris, kuri dedasi i save tokias priemones, turi bent jau aiskiai ir samoningai suvokti, kokias funkcijas atlieka spirales.
nes dabar susidaro ispudis: moteris geria KT ar gyvena su spirale, o kaip veikia, ka daro, kokie procesai vyksta/nevyksta organizme- moteriai nesvarbu. tarsi gertu saldainius ar vitaminukus.
*

drinks_cheers.gif
Lafe
Buvo sitokia panika va si menesi menesines pavelavo trim dienom tai jau buvo siaubo pilnos kelnes lotuliukas.gif
Sky Cloud
Baime visada yra.. rolleyes.gif
mo.U
Šiokia tokia baimė manau, visada yra. Tačiau aš naudoju implantą ir esu juo patenkinta. ax.gif
maukis2
baimes nebuvo, bet tiesiog nenorejau pastoti po gimdymo PER DAUG ANKSTI, tai ememes apsaugos priemoniu, kad taip neatsitiktu kol patys to nepanoresim.
ativel
Jauciu, kad visoms baisu smile.gif
Foxenas
Man nebuvo baisu. Kol nenorejom vaiku - naudojau kontraceptines tabletes. Kai jau pasirizom seimyna auginti - is karto susitarem kiek maksimaliai vaiku noretumem tureti. Po pirmagimio - perejom prie barjerines kontracepcijos: is pradziu del to, kad maitinau krutimi, o paskui taip ir liko, nes buvo akivaizdu, jog toks budas kur kas maziau zalingas mano sveikatai. Netyciuko nesibaiminau, nes zinojau, kad jei tokia kontracepcija paves - vis vien vaikas bus laukiamas ir "planuotas". Per dekada, kuri praejo nuo pirmojo iki antro, barjerine kontracepcija nei karto nepavede. Antrojo susilaukem tik nustoje saugotis. Kadangi daugiau vaiku neplanuoju ir nenoriu tureti, antrojo gimdymo metu paprasiau perristi kiausintakius. Dabar rami kaip belgas - nei saugotis nebereikia, nei hormoninemis terapijomis saves nuodyti. Pries procedura diskutuojant su ginekologe ji man patvirtino, jog tai is tiesu bene vienintelis moteriskos apsaugos nuo nepageidaujamo nestumo budas kuris neturi jokiu pasaliniu poveikiu ir yra maksimaliai efektyvus.
Jei kartu su senatviniu marazmu sautu i galva noras dar karta apsivaikuoti - galeciau pastoti tik susimokejus uz dirbtinio apvaisinimo procedura. Mano akimis - visiskai priimtina.
Alekto
Man nebaisu biggrin.gif Nu ir ko čia bijot biggrin.gif
Gal ateis toks jausmas su amžium g.gif bet kol esu dar ganėtinai jauna,nematau problemų.
mijaxxx
As tai niekaip negaleciau nuspresti va 2 vaikai ar trys ir viskas.
Velgi
as ir kazkaip bijociau/ dvejociau padeti taska uzrisdama savo kiausides smile.gif man cia kaip moteriskumo dalies atsisakymas lotuliukas.gif parasiau kaip vyras apie vazektomija lotuliukas.gif
NakedA
QUOTE(Jura_j @ 2009 02 27, 15:39)
Oj buna, buna... Viena nakti net sapnavau, kad laukiuos, prisipazinsiu - sapnas atitiko kosmaro kategorija  lotuliukas.gif O nerimas persekioja, nes saugomes, mano nuomone, nelabai patikimai. Gal ta baime ir susijusi kontracepcija?
*

Man irgi buvo labai didele baime pastoti , del to isidejau spirale ,bet po tiek problemu ,kiek ji man padare (nuslinko puse plauku ,net galva sviecia,apie kitas rasiau mirenos temoje) ,dingo pastojimo baime ,nes visas demesys dabar sukoncentruotas i plaukus ir sveikata huh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.