lauroone
2009 04 02, 13:15
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 03 13, 00:25) As galvojau, kad tik man taip yra  As netgi jau pasiteiravau gydytojo kada vis tik butu geriau pastoti po CP, kazkaip baisu, kad nieko nenutiktu, jei per greitai. Bet jau baisiai norisi antro mazylio  Bet tikriausiai teks kokius metelius palaukti.  nea, esam ne vienos tokios Papildyta:QUOTE(Tomulyte @ 2009 04 01, 10:44) Daug labai niuansų šia tema.Lietuva nesuteikia salygų dirbti mamos (kaip tarkim Skandinavijos šalyse).
bet motinystes atostogos cia uztrunka tik 44 sav.(kazkur apie 10 men.)  100 proc. apmoka tik pirmas 14 sav., o paskui apie 85 proc. zinoma, yra galimybe pasiilginti jas dar 8 arba 14 sav., bet atitinkamai ir pinigeliai po maziau issidalins per ta laikotarpi. i lopselius cia priima kartais ir nuo 6 men., bet... as pvz., noriu islaukti bent iki metuku, tad man teko prasiilginti - nors ekonomiskai nukentesim nuo to truputuka... manau visur yra savi pliusai ir minusai tiesa, cia taip Danijoje yra  tikiuosi aiskiai aprasiau
Doviljana
2009 04 03, 09:46
Kadangi pirmasis nėštumas ir gimdymas buvo labai sunkus, tai ilgą laiką tiesiog paniškai bijojau pastoti... nors labai saugojomės (prezervatyvai+kontraceptikai  ), vis tiek kiekvieną mėnesį puldavau pirkti nėštumo testo, nes man rodėsi, kad vėl pastojau ta nesamonė truko gerus metus ir po to kurį laiką dar viesiems prisiekinėjau, kad daugiau jokių vaikų bet praėjo nepilni 4 metai ir pati vyrą įkalbėjau antram vaikui kadangi šis gimdymas buvo geroooooooooookai lengvesnis, neturiu jokios baimės vėl pastoti
Bijau ir noriu pastoti,saugomes bet jei uzkibs tai auginsim
Jaunelee
2009 04 11, 14:08
As jau nebenoreciau pastoti.... Labai dziaugiames su vyru savo sprendimu ilgai nelaukti ir "pirkti" dar viena vaikely, nes kazin kaip buciau prisivertusi atra karta tapti mama tarkim po kokiu 4metu.
guge123
2009 04 11, 20:50
as irgi ziauriai bijau pastot...va praita menesi netgi 2 testus dariaus...manau kad dar per anksti antram leliukui
Raselelyte
2009 04 14, 10:53
Mane taip pat laaabai kankina baime pastoti...  tikrai nenoriu vel leliuko taip is karto...tikrai veliau visa tai bus  Tai vat eisiu kita savaite spirale detis, tai viskas manau bus kuo puikiausiai, visos baimes isnyks
Ggggreta
2009 05 02, 12:06
Bijau, nes planuose antras mažylis tik po 2metų
merginos is kur tokios baimes? As nors ir siandien, bet jauciu vyras pasius toli toli Jis irgi turbut laukia prezidento rinkimu
MANO MAZYLIAI 1 METUKAI. BAIMES NIEKADA NEJUTAU, O NET ATVIRKSCIAI DAR LELIUKO NOREJAU.  AS IRGI PAZIURESIU KAS PASIKEIS PO RINKIMU IR TADA GAL ANTRA PLANUOSIME.
VilijaVVK
2009 05 16, 11:29
bijau ir nenoriu pastoti dabar, is karto, kai praeje tiek nedaug laiko po pirmojo gimdymo. kazkaip man emocijos ne kokios prisiminus
JulijaR
2009 05 16, 18:46
Kad baime pastoti nekankintu reikia tiesiog saugotis
lincia_pincia
2009 05 16, 21:44
QUOTE(JulijaR @ 2009 05 16, 20:46) Kad baime pastoti nekankintu reikia tiesiog saugotis  bet ne visada gali buti 100% tikras
JulijaR
2009 05 17, 12:36
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 16, 22:44) bet ne visada gali buti 100% tikras  Niekada negali buti 100% tikras  kaip bebutu liudna.
Man tai po gimdymo pradejo kankinti ne BAIME vel pastoti, o NORAS.. ir iki siol jo neatsikratau
Na,mano noras pastot nepraėjo  Tad susiorganizavom su MB pametinuką  Tikiuos viskas bus gerai
MOTERIŠKUTĖ
2009 05 18, 21:29
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 16, 20:44) bet ne visada gali buti 100% tikras  Tikra tiesa Va mums dabar taip atsitiko,kaip niekad nera buve..tai dabar tik tikiuosi,kad nieko nebus
pievu_kamane
2009 05 19, 14:53
QUOTE(Tomulyte @ 2009 05 18, 19:00) Na,mano noras pastot nepraėjo  Tad susiorganizavom su MB pametinuką  Tikiuos viskas bus gerai  Sveikinu  tikrai viskas bus gerai. Man irgi kažkaip noras pastoti nepraeina, bet ir baimės yra, nes reikia pertraukėlės, reikia tuos du kažkiek praauginti.
As kai maitinau baisu buvo pastoti, bet dabar yra naujas kontraceptikas Azalia, kuris tinka maitinancioms mamytems, jame yra tik vienas hormonas kuris visiskai neturi jokios ytako nei motinos pienui, nei vaikui!
Gutjera
2009 07 21, 21:09
Kas liecia vyro, tai man baimintis nera ko. Visi trys vaikai buvo planuoti ir jei jis nenoretu tai ju ir nebutu, nes pas mus viskas priklause nuo MB. Kai pribrendau, treciam vaikeliui tai net ir ikalbyneti reikejo, kad nu gal, nu tafai  ir pan. kol jau jis pats pasvarstes nusprende su manim sutikti.  Turiu superini vyra. P.S. O siaip, jei dabar netycia gautusi netyciukas tai buciau laimingiausias zmogus zemeje.
ziezirba1
2009 07 22, 17:36
QUOTE(Algyte @ 2009 05 18, 19:52) Man tai po gimdymo pradejo kankinti ne BAIME vel pastoti, o NORAS.. ir iki siol jo neatsikratau  man irgi
Dinushka
2009 07 24, 19:08
Manes irgi neisgasdino:) Paauginsim siek tiek dukryte - ir vel i trasa antro vaikelio lauktis
Bluebell
2009 07 24, 23:12
gal atvirskciai, baime kad nepastosiu antra karta
juratelexx
2009 07 25, 21:43
as tai ziaaaaaaurei bijau pastoti antra karta,nenoriu daugiau kolkas vaikiuko  nors viskas buvo super ir nestumas,ir gimdymas. ir dukryte auga puikei.bet kazkodel nenoriu antro  vyras tai nors dabar......
Juulijaa
2009 07 26, 23:36
as tai irgi noreciau dar vaikelio  o vyras tai tik ir laukia kada as sutiksiu  bet kolkas susitarem paaugit pirma savo suneli  nors noras yra begalinis
renaciukas66666
2009 07 27, 10:46
mane taip pat baugina vel pastoti  suneliui dar tik 7 men
NeiVile
2009 07 27, 17:22
as laukiu nesulaukiu kada vel aplankys gandrai:)
crazy4you
2009 07 31, 15:05
As nebenoriu... Sakau, nusisauciau, jei tokia naujiena nukristu  Is tikruju nebebutu kur detis, bet zinau, kad jokiu abortu. Ieskosim kokiu nors budu. Jau nebemaitinu, tai eisiu pas gydytoja ir tarsiuos.
eglerada
2009 07 31, 21:32
man ta baime jau paranoja pasidare  laukiu nesulaukiu kada bus menesines ir kontraceptini zieda galesiu isideti  dabar net neleidziu nusirengt gulint,nes baiusu kad koks lasas nepapultu
*Madmozela*
2009 08 01, 18:51
QUOTE(eglerada @ 2009 07 31, 21:32) man ta baime jau paranoja pasidare  laukiu nesulaukiu kada bus menesines ir kontraceptini zieda galesiu isideti  dabar net neleidziu nusirengt gulint,nes baiusu kad koks lasas nepapultu  o vyras saugotis ka negali?
Raselelyte
2009 08 02, 13:56
QUOTE(eglerada @ 2009 07 31, 22:32) man ta baime jau paranoja pasidare  laukiu nesulaukiu kada bus menesines ir kontraceptini zieda galesiu isideti  dabar net neleidziu nusirengt gulint,nes baiusu kad koks lasas nepapultu  o kam cia tos paranojos?  isidek spirale ir viskas  jokiu paranoju nera! As isidejau spirale ir ramu visiskai
amzinastudente
2009 08 02, 17:38
Man irgi paranoja  Kai buvo sūnui 7 mėnesiai pastojau su dukra. Bet kažkaip lyg ir norėjosi...O dabar tai kiekvieną mėnesį kol sulaukiu savo šventės, tai nemoku apsakyt ką išgyvenu. Tuo labiau, kad vyras vis klausia: kaip su ta programa maximum? Deja įsidėt spiralės ar žiedo negaliu, nes po gimdymų pasmukusi gimda, o hormoninės-ne man...aš tiesiog pamirščiau jas išgerti
Raselelyte
2009 08 03, 11:33
QUOTE(amzinastudente @ 2009 08 02, 18:38) Man irgi paranoja  Kai buvo sūnui 7 mėnesiai pastojau su dukra. Bet kažkaip lyg ir norėjosi...O dabar tai kiekvieną mėnesį kol sulaukiu savo šventės, tai nemoku apsakyt ką išgyvenu. Tuo labiau, kad vyras vis klausia: kaip su ta programa maximum? Deja įsidėt spiralės ar žiedo negaliu, nes po gimdymų pasmukusi gimda, o hormoninės-ne man...aš tiesiog pamirščiau jas išgerti  as tai kai geriau kontraceptines tabletes, tai darydavau taip, kad nepamirst ju isgert....uzsistatydavau mobiliake priminima, konkrecia valanda ir kai jis suskambedavo iskart ir isgerdavau, ir kazkaip neteko man pamirst apie jas...
amzinastudente
2009 08 03, 17:51
Tiesio, aš labai nemėgstų vaistų, juos geriu tik kraštutiniausiu atveju, jei ką nors skauda tiesiog nusiteikiu, kad tai laikina ir kenčiu skausmą...
<STRAZDANELE>
2009 10 11, 16:39
Reikia saugotis isideti spirale ar vartoti kontraceptikus ir nekankins tokia baime bet ir su kontracemtikaip buna visko.
Fatimaallaa
2009 10 11, 17:35
QUOTE(<STRAZDANELE> @ 2009 10 11, 15:39) Reikia saugotis isideti spirale ar vartoti kontraceptikus ir nekankins tokia baime bet ir su kontracemtikaip buna visko. kad reikia saugotis, tai aisku, o ka daryti jeigu maitini krutim? kai maitini vaika apsaugos priemones yra labai ribotos. Is tu rimtesniu ir patikimesniu yra prezervatyvai ir vienos rusies kontraceptines skirtos butent maitinancioms. o ka daryt jei vyras grieztai atsisako naudot prezervatyvus, o mano kunas nepriima kontraceptiniu?
juratttte
2009 10 11, 22:24
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 10 11, 19:35) kad reikia saugotis, tai aisku, o ka daryti jeigu maitini krutim? kai maitini vaika apsaugos priemones yra labai ribotos. Is tu rimtesniu ir patikimesniu yra prezervatyvai ir vienos rusies kontraceptines skirtos butent maitinancioms. o ka daryt jei vyras grieztai atsisako naudot prezervatyvus, o mano kunas nepriima kontraceptiniu?  Pasakyl savo vyrui arba mylimes saugiai arba niekaip, nes ne jam reikes kenteti jei nutartumete, kad ne laiku pastojimas. Savo moeri gerbiantis vyras turetu ja saugoti.
Fatimaallaa
2009 10 11, 23:12
QUOTE(juratttte @ 2009 10 11, 21:24) Pasakyl savo vyrui arba mylimes saugiai arba niekaip, nes ne jam reikes kenteti jei nutartumete, kad ne laiku pastojimas. Savo moeri gerbiantis vyras turetu ja saugoti. taigi kad... tik mano vyras yra kitaip aukletas, visi vaikai jam yra norimi ir laukiami...
Jazminele-papartele
2009 10 12, 14:00
Nors mano dukrytei tik keli menesiukai ir tikrai ji yra ne pats ramiausias vaikas as jau pagalvoju apie antra vaikuti..Kol nebuvo maziukes nesupratau kiek laimes atnesa vaikiukai...na po antro gal ir kitaip galvosiu
blizgutia
2009 10 15, 13:20
nors praejo jau daugiau kap metai bet vistiek isliko ta baime pastoti, labai bijau nors ir saugomes bet kartais buna nenumatytu atveju bet labai retai, tada kai sulaukiu menesiniu buna kaip didziausia svente
dominyka3
2009 10 16, 14:51
Kol buvau be spiralės ramiai gyventi tikrai negalėjau  , o dabar ramu
MiKa_JD
2009 10 21, 13:05
Sveikos, mergaites Mane kankina baime vel buti nescia. Pogimdziau vos pries 3 menesius. Po gimdymo su vyru pasimylejom tik 12 savaite (jis buvi isvykes). Tada ir nustojau maitinti. (bet nuo pirmos dienos primaitindavau). Menesiniu kol kas nesulaukiau. Po akto praejo 2.5 savaiciu. Ir siaip sau nusprendziau padaryti nestumo testa.(su vyru saugojomes prezervatyvais). Po 5 min., 10 min., 15 min buvo neigiamas, su ramia galva nuejau miegot, atsikeliau po keliu valandu ir prisiminiau kad neismeciau testa. Paziurejau o ten vos vos matosi antra juostele!!!!  Siaip ant testu raso kad po 10min. rezultato nevertinti. Bet man taip baisu dabar. Maudzia pilvo apacia, buvau isitikinus kad tai PMS, ir laukiau "pirmu" menesiniu. O dabar net ne zinau kak galvot.... Aisku rytoi ir vel padarysiu testa. Bet gal kam taip buvo? Gal po gimdymo dar kokie hormonai liko (zinau kad nesamone), bet visaip bandau save nuramint...
Atlantida
2009 10 21, 13:09
Tik nestumo testas duos jums tikslu atsakyma... Kam cia speliot, suprantu, kad neramu, palaukit iki rytojaus ir bus aisku.
Siaip manau, jei pasirode antra juostele, tai tikrai itartina... (is savo patirties). Kurie buvo neigiami - antra juostele is viso nepasirodydavo, o kurie teigiami - ar is karto ar 10 minuciu eigoje.
Black Queen
2009 10 21, 20:29
Mamyte jus turbut nescia
QUOTE(MiKa_JD @ 2009 10 21, 13:05) Sveikos, mergaites Mane kankina baime vel buti nescia. Pogimdziau vos pries 3 menesius. Po gimdymo su vyru pasimylejom tik 12 savaite (jis buvi isvykes). Tada ir nustojau maitinti. (bet nuo pirmos dienos primaitindavau). Menesiniu kol kas nesulaukiau. Po akto praejo 2.5 savaiciu. Ir siaip sau nusprendziau padaryti nestumo testa.(su vyru saugojomes prezervatyvais). Po 5 min., 10 min., 15 min buvo neigiamas, su ramia galva nuejau miegot, atsikeliau po keliu valandu ir prisiminiau kad neismeciau testa. Paziurejau o ten vos vos matosi antra juostele!!!!  Siaip ant testu raso kad po 10min. rezultato nevertinti. Bet man taip baisu dabar. Maudzia pilvo apacia, buvau isitikinus kad tai PMS, ir laukiau "pirmu" menesiniu. O dabar net ne zinau kak galvot.... Aisku rytoi ir vel padarysiu testa. Bet gal kam taip buvo? Gal po gimdymo dar kokie hormonai liko (zinau kad nesamone), bet visaip bandau save nuramint...  o aš iš savo patirties galiu pasakyti, kad testą reikia vertinti tik kaip parašyta, 5-15min., nes man irgi taip buvo išpradžių rodė neigiamai, o po kelių valandų teigiamai, tik tai aš pradedavau džiaugtis, o tai buvo tik hormonų pokštai o kas jūsų atvejo tai moters organanizmo hormonai tikrai dar nesureguliuoti ir mano manymu tai dėl to, be to kai dar rašote, kad saugojotės bet vis tiek turint laiko parašykite koks gavosi kito testo rezultatas
Bluebell
2009 10 22, 17:45
oho lauksim ziniu kaip cia jums bus
juna:):):)
2009 10 22, 19:00
Jusu atsakymas neigiamas. Savo gyvenime dariausi ne viena nestumo testa, ir visuose kita diena pasirodydavo vos matoma 2 juostele, bet rezultatai buvo neigiami. Tai yra visiskai normalu,kad siek tiek matosi atra juostele.Ta karta,kai rezultatas buvo teigiamas 2 juosta pasirode iskart visu ryskumu. Miegokite ramiai
@mamyčiukas@
2009 10 22, 19:05
  +2009 10 22, 21:00--> QUOTE(juna:)   @ 2009 10 22, 21:00) Jusu atsakymas neigiamas. Savo gyvenime dariausi ne viena nestumo testa, ir visuose kita diena pasirodydavo vos matoma 2 juostele, bet rezultatai buvo neigiami. Tai yra visiskai normalu,kad siek tiek matosi atra juostele.Ta karta,kai rezultatas buvo teigiamas 2 juosta pasirode iskart visu ryskumu. Miegokite ramiai  pritariu bet del ramybes dar viena testuka galite pasidaryti
...sara...
2009 10 22, 19:08
  +2009 10 22, 20:00--> QUOTE(juna:)   @ 2009 10 22, 20:00) Jusu atsakymas neigiamas. Savo gyvenime dariausi ne viena nestumo testa, ir visuose kita diena pasirodydavo vos matoma 2 juostele, bet rezultatai buvo neigiami. Tai yra visiskai normalu,kad siek tiek matosi atra juostele.Ta karta,kai rezultatas buvo teigiamas 2 juosta pasirode iskart visu ryskumu. Miegokite ramiai  ...tiesa pasakius mano atveju, kiek kartu po 10 min pasirodydavo vaiduoklis tai po keliu dienų jis visada isryskedavo
MiKa_JD
2009 10 25, 12:19
Viskas gerai  Kita diena padariau testa buvo neigiamas  ir po 15 min, ir po poros val., o siandien susirgau
QUOTE(MiKa_JD @ 2009 10 25, 12:19) Viskas gerai  Kita diena padariau testa buvo neigiamas  ir po 15 min, ir po poros val., o siandien susirgau  tai sveikinu
|
|