Mane apėmė kažkokia kvaila ir nepagrįsta baimė ( nes saugomės) vėl įsitaisyti pilvuką
QUOTE(Puccha @ 2009 02 27, 16:18) Mane apėmė kažkokia kvaila ir nepagrįsta baimė ( nes saugomės) vėl įsitaisyti pilvuką Oj buna, buna... Viena nakti net sapnavau, kad laukiuos, prisipazinsiu - sapnas atitiko kosmaro kategorija
Ir as sia baime dabar gyvenu
Iš pradžių baimė kamavo.O dabar su vyru pakalbėjom,kad visai gerai būtų antras
QUOTE(Jura_j @ 2009 02 27, 16:39) Oj buna, buna... Viena nakti net sapnavau, kad laukiuos, prisipazinsiu - sapnas atitiko kosmaro kategorija Aš manau, kad tikriausiai taip QUOTE(Puccha @ 2009 02 27, 16:51) Aš manau, kad tikriausiai taip Konsultavausi su gyd., tai KT neisrase, pasak jo: "neleisiu vaiko hormonais maitint" Po pirmo gimdymo tokios baimes nebuvo, o va trecio karto bijau QUOTE(Puccha @ 2009 02 27, 16:18) Mane apėmė kažkokia kvaila ir nepagrįsta baimė ( nes saugomės) vėl įsitaisyti pilvuką oi, nea jokios baimės dėl nėštumo nėr QUOTE(Tomulyte @ 2009 02 27, 16:47) as saugojausi,na pasakiau be prezervarivo ne,tai ir mylymes su,anksciau,kai labai isiaudrindavones buvo pora kart plises tai geriau kazkokius greitai veikiancius,o dabar na pagalvojus kad laimai kai is darbo atkeidineja,geriau dar viena augint,bet saugojausi,o viena karta zuvi sapnavau,tai vos soko negavau
Ne. Turie gera vyra,kuris pats regulujoja ka daro
Labiau kankina baime nepastoti
Tikrai kankina baime dar karta pastoti, nes 100 proc. apsaugos kaip ir nera. visada buna isimciu.
nepasakyciau, kad tokios baimes visai nera
Kankina! Pirmagimis dar visai mazas, o pagalvojus, jei dabar ir antras "uzkibtu" - siaubas apima. Nesu dar tam pasiruosusi, isvargusi su pirmuoju ir t.t. Mane ne tik baime, greiciau paranoja jau buvo apemusi, o ypac salia gyvai matant istorijas, kaip neplanuoti pametinukai atsirana... Kaip kovojau - isidejau spirale
QUOTE(Tomulyte @ 2009 02 27, 15:47) Vat būtent pastebėjau tendenciją. Tos, kurios turi tik vieną vaiką, antro pastojimo nebijo, o tos kurios turi du, o jei dar vienas po kito - tos jau bijo. Ir tai manau, natūralu. Juk du sugaudyti kur kas lengviau. Blogiausiu atveju su vienu labiau užsiima tėvelis, su kitu gal mamytė. Trys mažamečiai, o jei dar vienas po kito, manau, tikras išbandymas. Dar vienas dalykas, kad moteris nešioja vaikelį devynis mėnesius, paskui tarkim iki pusės metukų žindo vien tik pieneliu, taigi kaip ir pririšta prie vaikelio, tuoj vėl pastojimas, vėl devyni mėnesiai ir vėl žindymas... Apie trys metai iš moters gyvenimas reikalauja atsidavimo, nepilnavertiško poilsio, miego. Tai šiek tiek sekina, todėl trečio iš kart ir bijoma. QUOTE(Jura_j @ 2009 02 27, 16:02) Konsultavausi su gyd., tai KT neisrase, pasak jo: "neleisiu vaiko hormonais maitint" Po pirmo gimdymo tokios baimes nebuvo, o va trecio karto bijau Aš dabar labai rami, įsidėjau Mireną ir jaučiuosi saugi ir rami. Aišku nebūna 100 proc. QUOTE(donna bona @ 2009 02 27, 17:50) oi, nea jokios baimės dėl nėštumo nėr Aš irgi kažkaip antro labai norėjau iš kart po gimdymo, o va jau trečio iš kart bijočiau. Gal todėl, kad aš ar jauna, man 24-eri. Pasiilgau miego visą naktį, kokio gero baliuko
[quote=Keiti,2009 03 02, 16:41]
Vat būtent pastebėjau tendenciją. Tos, kurios turi tik vieną vaiką, antro pastojimo nebijo, o tos kurios turi du, o jei dar vienas po kito - tos jau bijo. Ir tai manau, natūralu. Juk du sugaudyti kur kas lengviau. Blogiausiu atveju su vienu labiau užsiima tėvelis, su kitu gal mamytė. Trys mažamečiai, o jei dar vienas po kito, manau, tikras išbandymas. Dar vienas dalykas, kad moteris nešioja vaikelį devynis mėnesius, paskui tarkim iki pusės metukų žindo vien tik pieneliu, taigi kaip ir pririšta prie vaikelio, tuoj vėl pastojimas, vėl devyni mėnesiai ir vėl žindymas... Apie trys metai iš moters gyvenimas reikalauja atsidavimo, nepilnavertiško poilsio, miego. Tai šiek tiek sekina, todėl trečio iš kart ir bijoma. QUOTE(blumchen @ 2009 03 02, 16:26) Aš nesakau, kad taip 100 proc. visoms, sakau, kad tokia tendencija, tokių mamų dauguma. Po pirmo daug kas iš kart planuoja lelių, o po antro - jau nebe tiek tikrai.
Mane kaip po tokia baime visai nekankina. Labai netgi noreciau antro vaikucio, nors dar ir po pirmo gimdymo ne tiek jau daug laiko praeje
o as pries pora naktu sapnavau kad laukiuosi jau 4 savaites...atsibudau ir taip gera gera buvo
aš irgi bailė.
kas mėn. laukiu mmm kaip saulės pavasarinės
Baime gal nepavadinciau,bet tikrai nenoreciau...norisi pasidziaugti sugrizusiom kuno linijomis,bei demesi skirti auganciam pipiriukui.Antrojo noreciau po kokiu triju metu....
Po pirmojo tikrai buvo nerimas, o po antro nebebijau...
po pirmo tai dabar labai bijau antra karta pastot.nei vyras nei as normaliai negalim pasimylet
As kazkaip nebijau pastoti,vyras noretu iskart antro o as noreciau palaukti bent kelis metus kol paaugs dukryte.
QUOTE(astuliene @ 2009 03 10, 00:27) As kazkaip nebijau pastoti,vyras noretu iskart antro o as noreciau palaukti bent kelis metus kol paaugs dukryte. Gerai vyrui norėt, kai jam nei nėščiam vaikščiot, atsakingam jaustis už tą gyvybę, nei gimdyt ir skausmus kentėt, nei paskui maitint ir per naktis nemiegot...
Aš dabar labai rami, įsidėjau Mireną ir jaučiuosi saugi ir rami. Aišku nebūna 100 proc.
Kad saugi, tai tikiu,bet ar rami Nes as irgi turejau
Siandien prasidejo lyg ir pykinimas kazkoks, galvos svaigimas. Nulekiau i vaistine, pirmas testas - neigiamas. BET! Rytoj darysiu antra testa, tikiuosi ir jis bus neigiamas, o dabar reikia iki rytojaus nesinervinant isgyventi..
Paranoja uzvalde mane.. Papildyta: QUOTE(-Mylia- @ 2009 03 10, 13:12) Gerai vyrui norėt, kai jam nei nėščiam vaikščiot, atsakingam jaustis už tą gyvybę, nei gimdyt ir skausmus kentėt, nei paskui maitint ir per naktis nemiegot... Mylia, as nieko pries vaikucius, bet reikia tureti salygas juos uzauginti. Gal kazkur kitur ir imanoma gimdyt kiek Dievas duos, bet ne Lietuvoje.
As laaaaaabai bijau pastoti
naktimis kosmarai persekioja, nes man nestumas tragedija buvo. Gimdymas baikes palyginus...
Aš manau, kad baimė pastoti kankina tas moteris, kurios jau turi suplanuotą kiekį vaikų ir yra prieš abortus
nu as gal kokia keistuole, bet dar tik pora menesiuku po gimdymo, o as jau vel noriu buti nescia
o MB labai dziaugiasi, kad man po gana sunkaus nestumo, 17 val. gimdymo ir galiausiai vis tiek padaryto CP - noras vel gimdyti nepraejo QUOTE(Jura_j @ 2009 03 10, 18:44) Mylia, as nieko pries vaikucius, bet reikia tureti salygas juos uzauginti. Gal kazkur kitur ir imanoma gimdyt kiek Dievas duos, bet ne Lietuvoje. Tikrai pritariu tam, kad Lietuvoje vaikų negali sau leisti, kiek Dievas duoda. Čia džiaugsies, jei vienam užteks tiek materialinio, tiek dvasinio gerbūvio.Juk negalėsi sau leisti visą laiką būti namuose, auginti vaikus ir nedirbti.Taigi, automatiškai dėmesį tektų labai smulkiai vaikams dalinti, o esant kokioms nors problemoms ir apskritai iš kurio nors atimti...Liūdna, bet taip yra...
mane iswis paranoja uzvalde,niekaip nesulaukiu mmm jau 45 d,bet praeita menesi pora kartu buvo mmm ,ar taip kuriai buvo?ryt darysiu testa
QUOTE(lauroone @ 2009 03 11, 23:03) nu as gal kokia keistuole, bet dar tik pora menesiuku po gimdymo, o as jau vel noriu buti nescia o MB labai dziaugiasi, kad man po gana sunkaus nestumo, 17 val. gimdymo ir galiausiai vis tiek padaryto CP - noras vel gimdyti nepraejo As galvojau, kad tik man taip yra QUOTE(dajna @ 2009 03 12, 21:24) mane iswis paranoja uzvalde,niekaip nesulaukiu mmm jau 45 d,bet praeita menesi pora kartu buvo mmm ,ar taip kuriai buvo?ryt darysiu testa Tai gal tau mėnesinių dar nebuvo,tik patepliojimai, juk neseniai pagimdžius? Aš susirgau tik už 5,5 mėn po gimdymo. Atsakant į temą, aš irgi bijau trečio nėštumo. O baimė pagrįsta, nes KT nenaudojam, tik NLA, bet jau virš 10 metų, ir nebuvo netyčiukų. Manau, bent jau dabar, užteks. Reikia dvi panikes užauginti.
[quote=Jurada,2009 03 13, 11:35]
Tai gal tau mėnesinių dar nebuvo,tik patepliojimai, juk neseniai pagimdžius? Aš susirgau tik už 5,5 mėn po gimdymo. KAD TAI BUVO MMMM tai as ttaip manau ,nes pirma karta truko 6 dienas taip normalei o po 2 sawaiciu vel 8 denas kaip niekada tokios stiprios vaje ....siandein testa dariAU NEIGIAMAS
as kiekviena menesi taip laukiu menesiniu kaip niekad anksciau
bijau labai pastot, su vienu vaiku vos susitvarkau nezinau ka daryciau su dviem QUOTE(gritte @ 2009 03 11, 20:33) Aš manau, kad baimė pastoti kankina tas moteris, kurios jau turi suplanuotą kiekį vaikų ir yra prieš abortus Mes tai kažkaip nesuplanavę vaikų skaičiaus, bet jaučiu, kad dar tikrai ne laikas dar tam. Erinata, aš turiu du QUOTE(Erinata @ 2009 03 13, 18:49) Aš tave puikiai suprantu...Mano gyvenime jau trys ir daugiau metų tokie, kad nei miego, nei poilsio...Tik spėk bėgt iš paskos...Visi, ką susitinki, klausia, kokios aš dietos laikausi... QUOTE(-Mylia- @ 2009 03 15, 13:50) Aš tave puikiai suprantu...Mano gyvenime jau trys ir daugiau metų tokie, kad nei miego, nei poilsio...Tik spėk bėgt iš paskos...Visi, ką susitinki, klausia, kokios aš dietos laikausi... Va as noreciau,kad man taip butu...kad svoris kristu sveikai=begiojant paskui mazylius Turiu labai ramia,gera dukryte,tikra angeleli...mieganti naktimis nuo 4sav...Aisku,ji dar maziuke,dar nzn ar velniuku netaps Taciau iskart antro tai nenoriu,nors esu nusiteikus 3-4 vaikiukams Dabar dar mmm veluoja,bet galvoju,kad gal po gimdymo dar nenusitvarke ciklas,nors jau 2 mmm turejau
Pusmeti po gimdymo bijojau pastot, o dabar jau ne, vistiek planuose greitu laiku antras pipiras
jei man suveluoja menesines,tai man silpna tiesiog daros nuo minties neduok dieve as nescia,teturiu viena vaikuti,bet nesveikai nenoriu antro
QUOTE(radena @ 2009 03 22, 15:11) jei man suveluoja menesines,tai man silpna tiesiog daros nuo minties neduok dieve as nescia,teturiu viena vaikuti,bet nesveikai nenoriu antro o man atvirksciai, saugomes bet mintyse galvoju "galetu but"
Galetu taip nenutikti, bet jei jau taip atsitiktu - nebutu didziausia pasaulyje tragedija
Kadangi turėjau "laimės" auginti pametukus sūnelius
as manau kad po gimdymo turi praeiti siek tiek laiko ir visas skausmas uzsimirshta , kai vaikelis paauga vel norisi mazuciuko vaikucio, bet gaila dabartines salygos daugumai neleidzia tureti daugiau vaiku, nes valstybe spjauna i mamu puse
Iš pradžių aš irgi bijojau ir labai nenorėjau vėl pastoti. Kadangi maitinau, saugojomės nutraukdami ltinį aktą. O dabar, gal jau ir antro norėčiau, nesisaugom, bet nepavyksta pastoti...
QUOTE(emula @ 2009 03 31, 12:03) as manau kad po gimdymo turi praeiti siek tiek laiko ir visas skausmas uzsimirshta , kai vaikelis paauga vel norisi mazuciuko vaikucio, bet gaila dabartines salygos daugumai neleidzia tureti daugiau vaiku, nes valstybe spjauna i mamu puse na jau, kur gi spjauna ta valstybe... Nereikia vyti dieno i medi... Dar paieskoti reiketu tokiu salygu vaikams auginti - du metus gali ramiai sau ciuciuoti maziuka, jei noras yra, gimdykis dar viena, ir vel mokes... 100, 85 proc atlyginimo... O jei dar noras nedingsta - ir vel... Ar tikrai taip jau ir spjaunama i mamu puse? As tik tikiuosi, kad krize artimiausiu metu neitakos pokyciu ir sioje srityje, nes tai kaip yra dabar su garantijomis auginant vaikus Lietuvoje daugiau jokioje kitoje salyje tokiu salygu nerasite... Net Skandnavijos salyse, ir tai antrus metus jau nebemoka... QUOTE(Dinushka @ 2009 04 01, 11:14) na jau, kur gi spjauna ta valstybe... Nereikia vyti dieno i medi... Dar paieskoti reiketu tokiu salygu vaikams auginti - du metus gali ramiai sau ciuciuoti maziuka, jei noras yra, gimdykis dar viena, ir vel mokes... 100, 85 proc atlyginimo... O jei dar noras nedingsta - ir vel... Ar tikrai taip jau ir spjaunama i mamu puse? As tik tikiuosi, kad krize artimiausiu metu neitakos pokyciu ir sioje srityje, nes tai kaip yra dabar su garantijomis auginant vaikus Lietuvoje daugiau jokioje kitoje salyje tokiu salygu nerasite... Net Skandnavijos salyse, ir tai antrus metus jau nebemoka... Na,žinok,aš su mielu noru jau vėl pastočiau,bet vien ta situacija mane ir gasdina.Birželį po prezidento rinkimų viskas išaiškės,ar gausim du metus pinigėlius,ar tik metus jau Aš su mielu noru eičiau į darbą po metų.Bet kur Daug labai niuansų šia tema.Lietuva nesuteikia salygų dirbti mamos (kaip tarkim Skandinavijos šalyse). Kažkur perskaičiau neblogą mintį: "LIETUVOJE VĖL ARTĖJA DEMOGRAFINĖ KRIZĖ". Manau,ši mintis ne iš piršto laužta. Nors iš kitos pusės,mūsų su MB norui turėti pametinukus,nesutrukdys nei ši nesamonė.Nes noras tikrai yra
Mane ir kamuoja nerimas, mergytei 6 menesiai.. Labai bijau pastot vel.. Bet kai pati maitinu tai nzn kaip cia geriau saugotis...
|