na man perzengti ribu su ankstyvuoju ugdymu tikrai negresia
QUOTE(Sniegas4 @ 2010 08 30, 19:16) Sveikos paskaičiau temelę prisipažinsių ne viską bet pasakysiu ir savo nuomuonę ir su iškilusia problema pas mus kuri neramina gal mamytės kurios turi jau tokių vaikučių ir galės mane paguosti ar nuraminti ar kažką pasiūlyti. Aš iš tų mamyčių kurios visai neskatina savo vaikų mokytis. Vyresnėlis nuėjo į pirmą klasę vos sugebėjo skaičiuoti iki 10 apie raides patyliu. Į mokyklą atėjo vienas iš prasčiausių nieko nemokėdamas. daugiau kaip pusė vaikų jau skaitė ir laisvai skaičiavo. Iš pradžių buvo sunku bet po pirmo pusmečio persilaužė ir pralenkė visus mokytus. Tai čia apie pirmagimį kuris visiškai normalus vaikas dabar mokosi vidutiniškai ir viskas su juo gerai. Problema su mažuoju nu ne toks jau ir mažas 8 metai dabar. Jo lygiai taip pat nieko nemokinau nei skaičiuoti nei skaityti. Visiškai nerūpestinga vaikystė. Kai buvo visai mažiukas iš pilnos kuprinės žaislų kurių minimum 20 jis žinodavo kiek ko trūksta nu čia nesureikšminau apstulbino kai buvo 4metukų visiškai nemokytas vaikas skaičiuoti net iki 10 atsivertęs maximos žurnaliuką pradėjo vardinti kainas su centais tada dar ir nesureikšminau ir nekreipiau dėmesio sakiau gal visi vaikai lengviau supranta kainas. Pirmoje klasėje jis gryžta namo ir pareiškia kad jam nieko nereikia daryti namų darbų iš matematikos nes jis ir šiaip viską moka. Supykau, sakiau tik nereikia užmigt ant laurų jei toks šustras suksaičiuok man neatsimenu daviau kažkokį nesudėtingą uždavinį iki 100 kad sudėtu jis iš manęs nusišaipė ir iškarto pasakė atsakymą Mamytės kurios mano kad jei anksti pradės mokyti tai bus labai super manau pačios save apsigauna. Paskui gali susidurti su problema kad paskui vaikas praras bet kokį susidomėjimą arba jausis nelaimingi dėl to kad į juos nebekreipia dėmesio mokytojai nes jie ir šiaip viską moka. Patikėkit manim su kokiom ašarom maniškis gryžta jei jam neleido pasireikšti arba kaip jam nuobodu kai jis kontrolinį darbą padaro per 20minučių. Kai maai kad vaikas pradeda jaustis kur kas laimingesnis namie nes su juo žaidžiam matematinius žaidimus. Aš asmeniškai esu prieš ankstyvajį ugdymą nebent pats vaikas to nori. Aš savo mažiuko tikrai nieko nemokiau, man tai buvo naujiena. Jei vaikas gabus jis kuo puikiausiai atėjus tam laikui visko išmoks. Dičkis nieko nenorėjo mokytis nei raidžių nei skaičių bet atėjus laikui viską išmoko savaime ir jautėsi dėl to laimingas. Manau Jums reikėtų perskaityti knygą apie indigo vaikus....galbūt Jums pačiai daug kas susideliotų į vietas...šiuolaikiniai vaikai "laužo" visas tradicines nusistovėjusias metodikas....Lietuvoje kažkaip labai mažai apie tai kalbama, ir žiūrima į tai atsainiai ar netgi priešiškai, tačiau užsienyje yra nemažai literatūros,netgi garsūs vaikų psichologai pripažysta kad indigo vaikų reiškinys tikrai egzistuoja...o kaip mes mamos i savo tokius vaikus pažiūrėsim (dvasiškai ar moksliškai)priklauso nuo mūsų pačių
mano vyresnelei jau septuneri,bet mokytis ziauriai nenori. bandom pazint raides, skaiciu, bet veltui
tėvai turi ugdyti vaiką, ir reikia žinoti, kaip ugdyti, t.y. žinoti, kas tinka vaikams vienokio ar kitokio amžiaus tarpsniui. kas moko anksti vaiką skaityti, skaičiuoti nenatūraliai - tai yra žalojimas, o ne ugdymas.
o mamos, kurios sako, kad vaikas turi augti savo ritmu, neatiminėti iš jo vaikystės ir pan., tai taip paskui ir gaunasi žiauri statistika, kad tėvai su savo vaikais praleidžia maždaug 7 min. per parą.... QUOTE(KristeP. @ 2011 01 17, 20:07) Kartais man atrodo, jog tėvai labai jau persistengia su tuo ugdymu, iš mažiukų neaišku ką nori padaryt, vietoj to, kad jie augtų kaip normalūs maži vaikai labai greiti esam kritikuoti tuos kas stengiasi savo vaikam duoti gal daugiau negu kad patys gavom. ugdymas zaidziat ir yra ugdymas daidziant o ne tiesiog mokymas, tai yra kategorijos zaidimu, kurios padeda ugdyti tam tikrus igudzius atitinkamai pagal vaiko amziu. man atrdodo kad lietuvoj yra issivyscius labai siaura savoka kas tai yra, pati auginu dukryte uk ir jos darzelis labai tuo uzsiema, ir as namie ir paciai jai labai patinka deliones ir t.t, bet tai nereisia kad mano 1.5 metu mergyte nezaidzia su kamuoliu, neapsikarsto karoliais, nezaidia gaudyniu ir panasiu zaidimu. vaika reikia lavinti pagal amziu ir zinoti kaip lavinti. neviena knyga tam perskaityt reikia ir atidziau rinkti zaislus, kad ir vaikui butu smagu zaisti ir lavintu tuo paciu QUOTE(kristulia3 @ 2012 04 02, 01:33) labai greiti esam kritikuoti tuos kas stengiasi savo vaikam duoti gal daugiau negu kad patys gavom. ugdymas zaidziat ir yra ugdymas daidziant o ne tiesiog mokymas, tai yra kategorijos zaidimu, kurios padeda ugdyti tam tikrus igudzius atitinkamai pagal vaiko amziu. man atrdodo kad lietuvoj yra issivyscius labai siaura savoka kas tai yra, pati auginu dukryte uk ir jos darzelis labai tuo uzsiema, ir as namie ir paciai jai labai patinka deliones ir t.t, bet tai nereisia kad mano 1.5 metu mergyte nezaidzia su kamuoliu, neapsikarsto karoliais, nezaidia gaudyniu ir panasiu zaidimu. vaika reikia lavinti pagal amziu ir zinoti kaip lavinti. neviena knyga tam perskaityt reikia ir atidziau rinkti zaislus, kad ir vaikui butu smagu zaisti ir lavintu tuo paciu aš taip pat už vaikučių nevalingą lavinimą, užsiėmimą su jais.... tikrai dabar yra daug lavinamųjų žaidimų, žaislų, bet neina ir vaiko palikti vien tik vieno likimo valiai- ,,eik pažaisk" arba ,,turi šitiek žaislų ir neturi ką veikti" gal iš tiesų yra daug geriau mažiau žaislų, bet tėvelių reguliarūs užsiėmimai su vaikučiu , kad ir ,,žaidžiant" su paprastom buitinėm priemonėm- mokinant plauti indus, valyti dulkes, skalbti ir pan- ką pvz labai noriai nori daryti mano 2,3m dukrelė... ir aš jos visai neveju ir nesinervinu, kad ji man lenda po kojomis, visko nori... o kaip gi kitaip vaikas išmoks... ir save graužiu, jei per dieną neatrandu laiko kartu papiešti, padėlioti dėlionę, paskaityti dėlionę... taip juk vyksta ne vien tik lavinimas, bet ir mezgamas galudus ryšys su tėvais... pamenu ne viename forume susiginčijau, kad bandau auginti ,,pagal knygas"... ir gi tipo dauguma tos nuomonės, jog reikia palikti augti natūraliai... bet man įdomu ką tokioir anokio amžiaus vaikas turėtų mokėti, jei dar nemoka, tiesiog atkreipiu dėmesį į tai, gal aš visia net nepastebiu, arba palavinam- kad pasimokinam ridenti kamuoliuką, ar pažaisti slėpynių po kepure, ar padėlioti kaladėles vieną ant kitos... tai manau tikrai anaiptol nėra joks ,,muštras" ar prievartinis mokymas, lavinimas... ir tikrai nesiekiu, kad mano mergytės būtų wunderkindės ar pan., bet ... tiesiog bandau užsiimti tuom, kas dera pagal amžių... turiu pavyzdžių giminėje, kai vaikystėje buvo nuolat kartojama ,,mokykloj išmokins" ir vaikai neturėjo net jokių knygučių namuose... dbr turiu problemų su rašinėlių rašymu, kūrybiškumo stoka ir pan.... beje, jei ką domina, susiraskite čia SM temelę ,,Lavinamieji žaidimai" arba puslapiuką www.amatukai.lt dabar šiomis savaitėmis pas mus ,,ant bangos" margučių piešimas, kraitelių gaminimas.... oi, kaip tėvelis pyksta , kai mažė išsiterlioja, išlieja vandenuką ant žemės... bet tai juk natūralu... savrbu vaikas laimingas
Gal kam bus idomu, ir renkates priesmokykline grupe, tai kaip tik kita savaite Fabijoniskiu vidurineje mokykoje vyks priešmokyklinės grupės vaikų tėvelių susitikimas su mokyklos pedagogais. Info zemiau:
Vilniaus Fabijoniškių vidurinė mokykla nuo 2012 m. rugsėjo 1 dienos komplektuoja 5-6 m. amžiaus vaikus į priešmokyklines grupes. 2012 m. balandžio 26 d. 18 val. mokykloje, 133 kabinete įvyks priešmokyklinės grupės vaikų tėvelių susitikimas su mokyklos pedagogais. Bus pristatyta priešmokyklinio ugdymo programa, ugdymo grupės planas, modelis. Maloniai kviečiame dalyvauti bendravimo valandose. Informacija teikiama tel. 8 5 248 3048 www.vfm.lt |