Toliau dalinkimės šia gražia ir jaukia patirtimi
Bandau pirmą kartą atidaryti naują temukę
Toliau dalinkimės šia gražia ir jaukia patirtimi
Manau, kad kai jau mama jaučiasi spaudžiama nebemaitinti, neva, jos vaikas didelis, tai jau ir gali ateiti pas mus čia
Sveikos, registruojuos naujoj temelej
Sveikutes
Na turbut ir as tinkam siai temukej busiu, nes mano maziui 1.8m Niekaip nesuprantu kodel nakti toks neramus vaikas buna ir tiek daznai nori kruties, nes buna pazinda pora kartu ir toliau miega Sakykit gal cia taip vyresniems budinga Papasakokit kaip jusu vaikuciai nakti miega ir kiek naktimis kartu zindote? QUOTE(Kipriete @ 2009 02 27, 23:17) sveikos kad apibrėžimų konkrečių čia nėra...jei tik norisi ir bendraujam ta tema.....o vyresnis vienam 2metų o kitam 5 mėn dar prie progos prisiminiau tą reklamą....." iki metų kūdikį matindama savo pienu stiprinate jo imuniteta.....suėjus metams, kam sustoti???....puikiai tinka aptamil
Jungiamės ir mes
Labai graži ir prasminga foto šiai temai O dėl naktinio žindymo, tai pas mus irgi panašiai - žinda daug kartų, dažniausiai trumpai, praktiškai ne dėl alkio, bet nusiraminimui ir tolesniam užmigimui. Vienos naktys būna ramesnės, kitos - ne. Pastarųjų kaip taisyklė būna daugiau... O nuo ko tas neramumas priklauso, sunku pasakyti, bet priežasčių turbūt yra daug: dantys, įspūdžių gausa, naujas raidos etapas, noras pasitikrint, ar mama šalia ir t.t. Sakyčiau, tai daugiau psichologinės priežastys, bet nemanau, kad jos mažiau svarbios nei paprastas alkis.
dėkui letuciux už temelę
QUOTE(Madeleine @ 2009 03 02, 14:44) O dėl naktinio žindymo, tai pas mus irgi panašiai - žinda daug kartų, dažniausiai trumpai, praktiškai ne dėl alkio, bet nusiraminimui ir tolesniam užmigimui. Pas mus taip pat. QUOTE(Pentarda @ 2009 03 02, 12:42) Maniske nakti geria MP nuo 1 iki kokiu 5 kartu. Tai priklauso nuo savijautos ir nuo nuotaikos. As kazkiap esu jau pripratusi atsibusti kelis kartus nakti, manes tai nevargina taip jau labai QUOTE(Agotė @ 2009 03 02, 12:59) dar prie progos prisiminiau tą reklamą....." iki metų kūdikį matindama savo pienu stiprinate jo imuniteta.....suėjus metams, kam sustoti???....puikiai tinka aptamil QUOTE(Madeleine @ 2009 03 02, 13:44) O nuo ko tas neramumas priklauso, sunku pasakyti, bet priežasčių turbūt yra daug: dantys, įspūdžių gausa, naujas raidos etapas, noras pasitikrint, ar mama šalia ir t.t. Sakyčiau, tai daugiau psichologinės priežastys, bet nemanau, kad jos mažiau svarbios nei paprastas alkis. Labai teisingas pastebejimas QUOTE(IgLi @ 2009 03 02, 13:58) Bet kad musu toks darbas - nuolat rupintis, suteikti vaikui maksimalu komforta ir sauguma QUOTE(IgLi @ 2009 03 02, 15:58) Pas mus taip pat. Su gimtadieniu
Prisiregistruojame mes naujoje temoje
Pas mus naktys irgi įvairios: pvz. šiąnakt tik paryčiui kažkada prireikė MP, tai labai gerai , bet retai taip būna Buvau vakar darytis dėl tos savo krūties UG, tai labai maloni radiologė pakliuvo, nors po paskutinio karto ėjau ten kaip į sušaudymą, baisu prisiminti kitos gydytojos elgesį QUOTE(Gemini @ 2009 03 03, 09:19) bet realiai kasdien jaučiu, kad laikas kaip smėlis slysta man tarp pirštų, kad kažkur kažką praleidau, nepadariau visko, ką galėjau, ir jaučiu, kad vaikas auga ir tas artumas tuoj liks praeity... Kasdien matau, kaip tėvai veda vaikus į darželį, žinau, kad ir mums tiek beliko tų rytų, kai galim kaip dabar drybsoti nosis į nosį ir tikrai žinau, kad man reikia ją paleisti ... Ech... QUOTE(Gemini @ 2009 03 03, 09:19) ... Kasdien matau, kaip tėvai veda vaikus į darželį, žinau, kad ir mums tiek beliko tų rytų, kai galim kaip dabar drybsoti nosis į nosį ir tikrai žinau, kad man reikia ją paleisti ... Ech... ech tikrai laikykis QUOTE(Agotė @ 2009 03 02, 12:59) dar prie progos prisiminiau tą reklamą....." iki metų kūdikį matindama savo pienu stiprinate jo imuniteta.....suėjus metams, kam sustoti???....puikiai tinka aptamil Mano dvynukės žiūrėjo, žiūrėjo tą reklamą ir padarė išvadą: "Tai kai mamytė vaikučiui neduoda zyzys, tai duoda pieno..." . Vat, reiškias nėr ko chaltūrinti - turi gero daikto, duok!
NA pas mus su miegeliu ir MP tai dabar yra mazdaug taip, kad vaikis atsikelia apie 7h ryto, tevelis nueina raminti, bet sis nenurimsta kol as neateinu ir su juo neatsigulu ant kitos lovos
Siandien apturejau juoko
Man irgi ta nuotrauka patiko. O maniškis pats atsisakė naktinių maitinimų, kai suėjo maždaug du metukai. Iki tol valgydavo. Gal
QUOTE(xeditux @ 2009 03 03, 23:24) Siandien apturejau juoko QUOTE(letuciux @ 2009 03 04, 22:30) Man irgi ta nuotrauka patiko. O maniškis pats atsisakė naktinių maitinimų, kai suėjo maždaug du metukai. Iki tol valgydavo. Gal Letuciux, o gydytojai taves negasdino, kai tapai QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 05, 10:12) Letuciux, o gydytojai taves negasdino, kai tapai Banga Kulikauskaitė sakė - jokių problemų, galima žindyti ir du.
letuciux o kai antrasis gims, tai abu maitinsite?
QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 05, 09:12) Letuciux, o gydytojai taves negasdino, kai tapai Tai ir nebuvo, jei visas prigąsdino. Arba tos, kurios žindė ir sėkmingai nešiojo O šiaip tai jei nėštumas normalus - galima. Ir nebe vienas toks pavyzdys yra, o paskui ir žindom jau kelis QUOTE(letuciux @ 2009 03 05, 20:38) Banga Kulikauskaitė sakė - jokių problemų, galima žindyti ir du. As tai irgi siame skyrelyje isitikinau, kad zindyti nestumo metu yra visiskai normalus dalykas, man tik idomu pasidare, ka tie musu daktarai tokiom nesciosiom sako QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 03 05, 21:01) O šiaip tai jei nėštumas normalus - galima. Ir nebe vienas toks pavyzdys yra, o paskui ir žindom jau kelis Na ir saunuoles esat Kriiste, kaip Tavo dukryte, prisimine dar puka? Ar tada vienetinis atvejis buvo?
Kriiste,
O aš šiandien buvau pas chirurgą ir manęs neoperuoja QUOTE(Gemini @ 2009 03 06, 21:26) O aš šiandien buvau pas chirurgą ir manęs neoperuoja Kokios geros naujienos QUOTE(Gemini @ 2009 03 06, 21:26) Kriiste, O aš šiandien buvau pas chirurgą ir manęs neoperuoja Dziaugiuos kartu su tavim QUOTE(Gemini @ 2009 03 06, 23:26) Kriiste, O aš šiandien buvau pas chirurgą ir manęs neoperuoja Kaip dziugu girdeti, kad viskas gerai
QUOTE(Madeleine @ 2009 03 02, 13:44) Jungiamės ir mes Labai graži ir prasminga foto šiai temai O dėl naktinio žindymo, tai pas mus irgi panašiai - žinda daug kartų, dažniausiai trumpai, praktiškai ne dėl alkio, bet nusiraminimui ir tolesniam užmigimui. Vienos naktys būna ramesnės, kitos - ne. Pastarųjų kaip taisyklė būna daugiau... O nuo ko tas neramumas priklauso, sunku pasakyti, bet priežasčių turbūt yra daug: dantys, įspūdžių gausa, naujas raidos etapas, noras pasitikrint, ar mama šalia ir t.t. Sakyčiau, tai daugiau psichologinės priežastys, bet nemanau, kad jos mažiau svarbios nei paprastas alkis. labas maniskei irgi 13 menesiu, noreciau maitinti,bet mane tai liudina tai, kad pienelio labai mazeja, nes diena tai beveik nebesimaitina MP... QUOTE(rupestelis @ 2009 03 06, 22:21) labas maniskei irgi 13 menesiu, noreciau maitinti,bet mane tai liudina tai, kad pienelio labai mazeja, nes diena tai beveik nebesimaitina MP... maniske diena valgo viena karta, nakti - 2-3 kartus, to pieno irgi ne prudai pas mane, bet va mane kazkada cia Kriiste nuramino, kad kiek yra to pieno, tiek uztenka, gi dabar MP nebe maisto funkcija atlieka QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 07, 10:22) maniske diena valgo viena karta, nakti - 2-3 kartus, to pieno irgi ne prudai pas mane, bet va mane kazkada cia Kriiste nuramino, kad kiek yra to pieno, tiek uztenka, gi dabar MP nebe maisto funkcija atlieka jo jo - mano matot valgo kelis kart per menesi - ir nieko - uztat turi jau kita maista valgyt normaliai (nors jus mazoki dar, bet - maitinkit ir pakaks - jei pienuko nebus - maziukas nezys, jei truks - atsiras QUOTE(rupestelis @ 2009 03 06, 23:21) labas maniskei irgi 13 menesiu, noreciau maitinti,bet mane tai liudina tai, kad pienelio labai mazeja, nes diena tai beveik nebesimaitina MP... Sveika o iš ko sprendi, kad mažėja? Gal tikrai, yra tiek, kiek mažoji žinda? Aš dieną pati pasiūlau, nors ir ji neatsisako. Dabar net nepasakyčiau, kiek kartų, bet nemažai - 5-6 gal. O naktį irgi žinda gana dažnai. Jeigu manai, kad mažokai pienuko ir norėtum padauginti, tiesiog pabandyk kelias dieneles dažniau pasiūlyti krūtį ir turėtų padaugėti.
Nu siaip zindant didesni vaikiuka jau nebebuna tarpuose pilnos krutis, neber to jausmo kad kietesnes, sunkesnes - gal ir kyla itarimu kad pienuko mazai - bet is tikro taip ner, tik kad nebesijaucia, o zindant pienukas yra iskart ir gaminamas
labas vakarėlis
labai šauni tema taip pat, gal kas maitinate ir vedat vaikutį į darželį? esu girdėjusi, kad mp maitinami vaikai sunkiai pripranta prie darželių, nes nesugeba atitrūkti nuo mamos....? ačiū QUOTE(vitionakas @ 2009 03 08, 00:00) labas vakarėlis labai šauni tema taip pat, gal kas maitinate ir vedat vaikutį į darželį? esu girdėjusi, kad mp maitinami vaikai sunkiai pripranta prie darželių, nes nesugeba atitrūkti nuo mamos....? ačiū Sveika mano mergyte paprastai MP neprasineja kai buname sveciuose - tiesiog aplink tiek idomiu dalyku, kad nerupi pienelis. Tik kai pavargsta arba nori miego, ir matau, kad ji jau lipa man ant keliu ir gulasi kad maitinciau, uzsidarau kur nors atskirame kambaryje, pamaitinu ir arba ji uzmiega, arba eina zaisti toliau. Dideliu problemu su tuo kaip ir nera. Gal jei bandyciau neduoti mp, ir pradetu drabuzius plesyti
aciu visoms uz patarimus
del pienelio sumazejimo-kodeljauciu-tai, kad krutys is graziu pavirto na kaip cia svelniau pasakius...., nes maze traukia skaudziai, stengiasi vargsele. ankscaiu valgydavo godziai, turbut daug...tai kaip uzburtas ratas-kuo amziau valgo, tuo maziau gaminasi, tuo sunkiau traukiasi jai-tuo maziau valgo...tai va...pirmaji maitinau iki 1.5 metu, ir dar buciau, tik vaikutis ptas seneliu spaudimo neatlaike, tipo toks didelsi ir dar papa ciulpi QUOTE(vitionakas @ 2009 03 08, 00:00) labas vakarėlis labai šauni tema taip pat, gal kas maitinate ir vedat vaikutį į darželį? esu girdėjusi, kad mp maitinami vaikai sunkiai pripranta prie darželių, nes nesugeba atitrūkti nuo mamos....? ačiū oj ne maniskis tikrai nesidraske, tik prisimenu griztu is darbo, jis visu pirma ciupdavo uz rankos, nuveda pasiguldo ir atsega ka reik, neva pamaitink dabar ji savo vaiko net neveedziau i darzeli, nes tikrai tai jam butu didele trauma, bet nemanau, kad tai del to, jog jis buvo maitinamas mp, o tiesiog del charakterio...iki siol nori miegot su mama QUOTE(vitionakas @ 2009 03 08, 00:00) labas vakarėlis labai šauni tema taip pat, gal kas maitinate ir vedat vaikutį į darželį? esu girdėjusi, kad mp maitinami vaikai sunkiai pripranta prie darželių, nes nesugeba atitrūkti nuo mamos....? ačiū As dicki maitinau ilgai. Izuliai jis niekad nesielge. Nuvedus darzelin - jau pirma diena nejo namo. kita paprase kad as iseiciau - nes jam geda but su mama
Klausykit, o man labai idomu... Kadangi dabar maitinu mazaja, vyresnioji taaaaip godziai ziuri i krutine ir praso pienuko. Anyta siulo nusitraukti ir duoti.. Ka manot?
Man kazkaip nezinau, nepriimtina.. QUOTE(Jura_j @ 2009 03 08, 13:09) Klausykit, o man labai idomu... Kadangi dabar maitinu mazaja, vyresnioji taaaaip godziai ziuri i krutine ir praso pienuko. Anyta siulo nusitraukti ir duoti.. Ka manot? Man kazkaip nezinau, nepriimtina.. Vyresniam vaikui MP tik į naudą. Pasirinkit abiems pusėms priimtiną variantą. QUOTE(Jura_j @ 2009 03 08, 11:09) Klausykit, o man labai idomu... Kadangi dabar maitinu mazaja, vyresnioji taaaaip godziai ziuri i krutine ir praso pienuko. Anyta siulo nusitraukti ir duoti.. Ka manot? Man kazkaip nezinau, nepriimtina.. Nu jei mergyte nori - tegu paragauja, juk ji dabar visko nori ka maziuke daro - nori but tokia pat reikalinga mamytei, but tokia pat miela ir daryt ta pati ka maziuke daro
Labos mamytes,
ash ir prisijungsiu prie jusu temeles, manajai grazuolei uzh savaiteles 2 metukai ir valgom MP be sustojimu. Naktimis ir keliames priklausomai nuo nuotaikos ir sveikatos, buna kad susipykstam, nes nenori paleisti ir su mielu noru jei galetu miegotu isikandusi visa nakti. Kartais buna kad ish vis nesikelia, tada jau ash shoku ish lovos ir klausausi ar mano angelelis kvepuoja Diena kai pasilieka su aukle arba techiu pienelio nereikia, pietu miegelio uzhmiega pati. Tik jau kai ash shalia tenka eiti kartu:) O aplinkiniai mane ir jau keistai pradejo zhiureti, buvo komentaras, kad jau ir vaika zhaloju. Vienu zhodzhiu pikta buna, kai pradeda mokyti kaip man savo vaika auginti... Achiu kad esate ir kad ash ne viena QUOTE(Gabanne @ 2009 03 05, 21:40) Turbūt teks Papildyta: QUOTE(rupestelis @ 2009 03 06, 23:21) labas maniskei irgi 13 menesiu, noreciau maitinti,bet mane tai liudina tai, kad pienelio labai mazeja, nes diena tai beveik nebesimaitina MP... Kai sumažėja pienuko, jis pasidaro labiau koncentruotas, ir ten gerų medžiagų vis vien daug QUOTE(Kriiste @ 2009 03 08, 12:27) Nu jei mergyte nori - tegu paragauja, juk ji dabar visko nori ka maziuke daro - nori but tokia pat reikalinga mamytei, but tokia pat miela ir daryt ta pati ka maziuke daro Tai barskius vyresnioji jau seniai uzurpavo Galvojau, gal bus mamyciu, kurios taip dare arba ne ir papasakos, kodel QUOTE(Jura_j @ 2009 03 09, 11:56) Tai barskius vyresnioji jau seniai uzurpavo Galvojau, gal bus mamyciu, kurios taip dare arba ne ir papasakos, kodel nu nezinau, MB sunus, 10 metu, irgi kai mate kaip zindau ir is kitos kruties pienas lasa tai sako - o gali i puoduka prilasint, noriu paragaut. Nu ir prilasinau, paragavo, sake visai nieko
Hazel,
tu tikrai ne viena o tokie aplinkiniai tegul pasilaiko savo komentarus sau Jura_j, aš žindau visas o jei būčiau nujunkiusi, tai labai ramiai pabandyčiau bent truputį ant pusryčių košės įpilti QUOTE(vitionakas @ 2009 03 08, 00:00) esu pasiryžusi maitinti vaikutį toliau ir suėjus metukams (nors iš aplinkinių mamyių daug kas iki metų nutraukia maitinimą), daugelio požiūris į tai - vaikas pradeda "įžuliai" elgtis, lenda, drasko mamos drabužius prie svetimų žmonių, prašo krūtinės.... ir pan. pasidalinkite savo patirtimi, kaip elgiasi jūsų vaikučiai? ar tai tiesa ir neišvengiami tokie vaiko veiksmai, ar tai priklauso nuo pačios mamos auklėjimo?? taip pat, gal kas maitinate ir vedat vaikutį į darželį? esu girdėjusi, kad mp maitinami vaikai sunkiai pripranta prie darželių, nes nesugeba atitrūkti nuo mamos....? Labas, Priklauso nuo bendro susitarimo tarp mamos ir vaiko, kalbėjimosi, bendros laikysenos. Mano dvynukės niekada nelupo mano rūbų, niekada neisterikavo viešumoje. O prašymas kai šalia esa svetimų žmonių tai buvo irgi jų pačių sugalvotas - paimdavo mane už rankų, visiems pamojuodavo "ate!" ir vesdavosi į kitą kambarį. Irgi netiesa. Nuo kitų dalykų priklauso žymiai labiau. Manyčiau, kad atvirkščiai - ilgai žindytas vaikas jausis saugesnis, labaiu pasitikės savim. Tad ir priimti kolektyvą jam bus lengviau. Aišku, kalbu ne apie metinuką, o jau kokių 2,5-3m. vaikiuką. Visgi mano patirtis sako, kad niekada nesiryšiu palikti svetimam žmogui vaiko, kuris dar nemoka papasakoti kas vyko per dieną |