Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikštynė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
SABA
Straipsnis trumpas bet labai issamiai manau parasyta informacija https://www.akronchildrens.org/cms/tips/d50...631c9/in227.pdf
Dabar skaitau informacija apie vaikstynes, nes norejau padeti savo vaikeliui pazinti pasauli savarankiskiau (panelyte mano tinginuke, neropoja), bet matau kad daugelis mediku pries vaikstynes, logiskai mastant sutinku su jeis. ax.gif
milkshake
Uzaugom be vaikstynes, kuo puikiausiai thumbup.gif
SNAIGUTĖ999
QUOTE(ikselis @ 2009 03 06, 13:27)
Manau, kad tai didelė pagalba mamai. Daug visko pasidarau. Jei neturėčiau tektų visą laiką nešioti.
*

Aš taip pat manau ir vaikučiui greičiau kojytės sutvirtėja.
gvazdikelis
QUOTE(SNAIGUTĖ999 @ 2009 03 18, 02:18)
Aš taip pat manau ir vaikučiui greičiau kojytės sutvirtėja.
*

Ir as pritariu, kad padeda kojytems sustipreti smile.gif . ir nelaikau as joje visa diena diena vaiko. Ir man ji ypac pagelbeja, kai reikia i WC nubegti tongue.gif .
Aneta@
tikrai nereikalingas daiktas, vaikai su ja ismoksta ant pirstu galu vaikscioti, ir savarankiskai vaikscioti pradeda veliau uz tuos kurie vaikstynes neturejo
Tatuskes
o mums vaikstyne labai praverte thumbup.gif
manau,kad visi vaikai yra skirtingi vieni pradeda vaikscioti anksciau ,kiti veliau...ir tam vaikstynes neturi jokios itakos schmoll.gif
biti atskrend
Nieko nemanau, tiksliau neapsikraunu mintim, nes mazoji nepripazista vaikstynes. Priesas nr 1. tai kaip ir neber svarstymu jokiu biggrin.gif
gederika
As asmeniskai savo dukryte auginau be vaikstynes, buvau grieztai pries, sakydavau kad niekada savo vaiku nekelsiu i jokias vaikstynes , bet....
dabar auginu sunu, na mes visai esame tinginiai,nenorime nei stoveti nei eiti. Pabandziau su vaikstyne, tai dabar nos judame ir ganetinai sparciai ax.gif
vygita
QUOTE(Aneta@ @ 2009 03 18, 11:00)
tikrai nereikalingas daiktas, vaikai su ja ismoksta ant pirstu galu vaikscioti, ir savarankiskai vaikscioti pradeda veliau uz tuos kurie vaikstynes neturejo
*

aš dažnai nedėdavau į vaikštine schmoll.gif jis man išvis nevaikščiojo ant pirštu galiuku iškarta pilną pėdute dėjo
kinder_surprise
As dukryte pradejau sodint i vaikstyne 7 men, nieko blogo joje nematau ax.gif Sutinku kad vaikiukas nedelioja zingsniuku taip kaip reikia schmoll.gif mano mazoji isvis tik atsispirdavo ir pakeldavo kojites, kiek nurieda, tiek gerai, paskui vel atsispiria smile.gif Tai tikrai yra labai gera pagalba mamytems, tuo labiau jei vaikai nesliauzia thumbup.gif Mum dabar 9 su puse men, ir jau pati pasileidzia ir eina.pirmus zingsniukus padare 9men ir 6dienu thumbup.gif
Tiesa as iziurejau vaikstineje ir minusa: dukytre kai pradejo vaiksiot, tai nori atsilost taip pat kaip vaikstynej ir griuna doh.gif ,gerai kad as is paskos vaikstau ir gaudau kad nenukristu bet dabar ziuriu jau pradeda taisytis thumbup.gif
Zinoma kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu, tad mamytes spreskit pacios mirksiukas.gif
Isila
mano pirmasis lankė masažus, tai užklausiau dėl vaikštynės (planavom užsiprašyt kaip krikštynų dovaną). Tai mum pasakė, kad į vaikštynę galima dėt tik pilnai ir gerai bei tvirtai sėdinčius vaikus, realiai ne anksčiau 8 mėn, kol nesustiprėja kauliukai ir raumenukai. Nutarėm palaukt to išganingojo 8mėn. Taip ir nenupirkom, likus savaitei iki 8 mėn. pradėjo ropot, nusprendžiau, kad neverta. Eit savarankiškai pradėjo likus savaitei iki pirmojo gimtadienio, nors treniruotės intensyviai vyko tris savaites iki to.

Ar antrajam pirksiu, irgi nežinau. Žiūrėsiu pagal sitaucija. Bet augindama pirmąjį tikrai nepasigedau.
Dinariukas
as dar nepirkau,bet mano broliukas augo vaikstynese manau puikus dalykas nes ir pats savarankiskesnis darosi ir tiek negriuva ir mamai laiko atsiranda ir kaikuriu daiktu neprigauna .manau saugiau. thumbup.gif
Miško uoga
Tikrai nepirksiu, nes manau, kad tai tikrai nereikalingas daiktas smile.gif Ypatingai jei vaikšto ant pirštų galiukų..
Jau siūbuojančią vibrokėdę turim doh.gif Praktiškai nenaudojama, nes paguldžius ten vaikas atpylinėja doh.gif
Landrita
O man vaikstyne labai praverte.Mano maziukas jau 5 men. tvirtai stovejo visa peda, tai as ir idejau ji i vaikstyne.Jam labai patiko.Ir manau greiciau ismoko vaikscioti tik del jos:kiti vaikai tik pradejo ropineti, o mano nenorejo ropoti, jis prilaikomas mokinosi vaikscioti.
Na manau kiekvienam vaikui savaip.
Beje mus uz dyka atidave vaikstyne, tad nieko nepraradom tik islosem.
sursa
Puses metu proga gavom vaikstyne dovanu , aisku gal ir geras daiktas bet nelabai reikalingas . Be to mano mazei ir nelabai patiko joje but schmoll.gif
brrr
mes taip pat gavom vaikštynę dovanų , tai nuo 4 mėn pabandėm po truputį, nes vaikinas buvo labai neramus,ir jam ten patiko.šiandien jam 5mėn ir vaikštynėje jaučiasi puikiai.ir be vaikštynės turi užsiėmimų :paguldytas gerai vartosi, pasodintas pasėdi apie 1 min. ir šiaip drūtas.Manyčiau visa vaikiška technika yra palengvinimas mamoms, nes visą laiką ant rankų juk nekaikysi. beja ir nuo vaiko priklauso.mano antroji dukra užaugo tik ant rankų, nors turėjom ir nešioklę, ir maniežą, ir kėdutę...
Zuikių_dainos
ant tu pačių vaikštynių mažytėm raidelėmis parašyta,kad jas galima naudoti tik nuo 9 mėn ir tik tiem mažyliams, kurie jau moka atsistoti ir eiti šoniniu žingsneliu.... krūva mokslinių straipsnių apie žalą stuburui, raidos trukdžius. vaikštynė skirta tik tam, kad kai eina šoniniu žingsneliu, kad po to išmoktų eiti į priekį.... ir , spėju, dauguma mamų tai žino... ir vis tiek naudoja doh.gif na nepykit, bet aš jūsų nesuprantu.
La pluie
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 03 24, 17:47)
ant tu pačių vaikštynių mažytėm raidelėmis parašyta,kad jas galima naudoti tik nuo 9 mėn ir tik tiem mažyliams, kurie jau moka atsistoti ir eiti šoniniu žingsneliu.... krūva mokslinių straipsnių apie žalą stuburui, raidos trukdžius. vaikštynė skirta tik tam, kad kai eina šoniniu žingsneliu, kad po to išmoktų eiti į priekį.... ir , spėju, dauguma mamų tai žino... ir vis tiek naudoja  doh.gif na nepykit, bet aš jūsų nesuprantu.
*

drinks_cheers.gif pasirasau po kiekvienu jusu zodziu.
Isila
4 mėn vaiką vaikštynėn? blink.gif Dar dorai nesėdintį, netvirtą vaikiuką vaikštynėn??????? doh.gif
vija23
Naudojau ir pirmai dukrytei, ir antrai, jokiu problemu neturi. Maziausiajai kol kas nera poreikio, bet jei atsiras naudosiu. Nepazistu nei vieno vaiko kuris uzaugo be vaikstynes ir visiems viskas gerai. Gi nieks nelaiko joje visa diena, o ta valandziuke kol vaikas pasidziaugs, o mama darbus nudirbs tai netikiu, kad atsiras stuburo iskrypimai, ar vaiksciojimas ant pirstu galu schmoll.gif
inetata
QUOTE(vija23 @ 2009 03 25, 15:10)
Naudojau ir pirmai dukrytei, ir antrai, jokiu problemu neturi. Maziausiajai kol kas nera poreikio, bet jei atsiras naudosiu. Nepazistu nei vieno vaiko kuris uzaugo be vaikstynes ir visiems viskas gerai. Gi nieks nelaiko joje visa diena, o ta valandziuke kol vaikas pasidziaugs, o mama darbus nudirbs tai netikiu, kad atsiras stuburo iskrypimai, ar vaiksciojimas ant pirstu galu schmoll.gif
*

PRITARIU JUMS VISOM KETURIOM biggrin.gif thumbup.gif
vygita
nesu nusiteikus prieš vaikštynes bet 4 mėnesiu tikrai ankstoką schmoll.gif verysad.gif
Nendrė...
QUOTE(Isila @ 2009 03 25, 10:41)
4 mėn vaiką vaikštynėn?  blink.gif Dar dorai nesėdintį, netvirtą vaikiuką vaikštynėn???????  doh.gif
*

QUOTE(vygita @ 2009 03 25, 17:53)
nesu nusiteikus prieš vaikštynes bet 4 mėnesiu tikrai ankstoką schmoll.gif  verysad.gif
*

drinks_cheers.gif Be jokių abejonių 4 mėn tikrai per anksti unsure.gif
Manau čia net neginčytinas klausimas... schmoll.gif
QUOTE(vija23 @ 2009 03 25, 14:10)
*

drinks_cheers.gif laiku ir saikingai 4u.gif
mes neturim vaikštynės 4u.gif manau įsigysim 8 mėn proga ax.gif g.gif
4u.gif
eglikke
na taip pat esu girdejusi kad tevai pirkdami vaikstyne vaikui daro meskos paslauga g.gif kad vaikas pradeda vaiscioti ant pirstu galiuku unsure.gif as tai zadu deti savo dukryte i vaikstyne kai sueis puse metu ,vistik labai patogu su ja istatai vaika ir laksto sau po kambarius ir gali daugiau laiko skirti ir sau ir namu ruosai rolleyes.gif
gintute3
QUOTE(eglikke @ 2009 03 26, 13:40)
na taip pat esu girdejusi kad tevai pirkdami vaikstyne vaikui daro meskos paslauga  g.gif  kad vaikas pradeda vaiscioti ant pirstu galiuku  unsure.gif as tai zadu deti savo dukryte i vaikstyne kai sueis puse metu ,vistik labai patogu su ja istatai vaika ir laksto sau po kambarius ir gali daugiau laiko skirti ir sau ir namu ruosai  rolleyes.gif
*

O as esu skaiciusi staripsni, kad nieko blogo jeigu vaikuciai vaiksto ant pirstuku, tai naturalu, gaila nepamenu, ideciau nuoroda apie tai.
advance
QUOTE(gintute3 @ 2009 03 26, 18:10)
O as esu skaiciusi staripsni, kad nieko blogo jeigu vaikuciai vaiksto ant pirstuku, tai naturalu, gaila nepamenu, ideciau nuoroda apie tai.
*

Nesu nusistaciusi pries vaikstynes, bet girdejau jog be ju vaikai daug anksciau patys pradeda vaikscioti. Norejau tai pati isbandyti su savo antragimiu, bet, patingejau.. blush2.gif Juk taip patogu smile.gif ir dar miela ziureti kiap jie skrieja koridoriumi. Ir ant ranku nesiot nebelabai daznai reikia ax.gif
Perlute
Daug temu apie tai prirasyta smile.gif As pries ir smerkit kas norit,jos niekam tikusios ir vaikui visiskai nenaudingos.
monika27
sveikos mamytes!na as tai uz vaikstine tai tikrai geras daiktas.isodinau vaikiuka kai buvo 6men.po savaites pradejo varineti po kambarius,pirma atgal paskui i sona i prieki ir pirmyn.o kad nevaiksciotu ant galu pirstu reike deti batukus. gerai vaiksto jokiu galu pirstu.pas mus ant vaikstuku parasyta nuo 6men. thumbup.gif
eglikke
QUOTE(gintute3 @ 2009 03 26, 19:10)
*

tai as ir pati nieko blogo tame nematau kad vaikas ant pirstu galiuku smile.gif jau dabar mano mazike kai paremi kojytes kur tai tik pirstu galiukais remiasi bandai kad viska pedute detu bet ne biggrin.gif anksciau ar veliau menesiu kad ismoks maziukai vaiksciot nieko blogo cia tame nera smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Perlute @ 2009 03 26, 23:31)
Daug temu apie tai prirasyta smile.gif As pries ir smerkit kas norit,jos niekam tikusios ir vaikui visiskai nenaudingos.
*

o kodel tu taip pries vaikstynes? g.gif
Nicca
Mes turime vaikstyne,taciau dar nebandem ax.gif Nematau jokio poreikio,o ir gydytoja patare nedeti. schmoll.gif Manau,kad ir liks neisbandyta.
ju_ta
Mes ir turime vaikstyne, kuria naudojomes, kai reikedavo kazka nudirbti, nes taip vaikutis budavo salia ir budavo uzsiemes, zodziu, taip isvengdavom asaru, kad mamyte neima ant ranku. O nuo 9 men, kai ismoko ropoti nebededu. smile.gif
Jasper
Pagunda, kai vaikštynės yra tokios gražios, spalvotos ir įdomios, yra didelė, tačiau bent iki šiol pavyko susilaikyti.
Šiaip nepritariu pačiai idėjai, gydytojai, pas kuriuos lankomės, taip pat man pritaria neleisti į vaikštynes pumpurėlio.
vygita
mano mažiukiui labai trumpai reikėjo vaikštynės nuo 8 mėnesiu jau nebenorėjo lipti įja nes pats pradėjo isikibes vaikščioti smile.gif
mamuse
Sveikos 4u.gif
Mes dar tik planuojam pirkt chadulius ax.gif
mommy
nesu nei prie, nei uz.. bet mes uzaugom ir vaiksciot ismokom be vaikstyniu thumbup.gif manau, ropojimas daug sveikiau vaikiuko nugarytei, nei sedejimas nestabilioj vaikstynes "kedutej"..
JURGIDAR
tikrai pirksiu vaikstyne,nes nenustygta vietoi maziukas pastoviai juda.....nugara ir taip jau luzta,net miegodama nepasiilsiu
VaiPė
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
inetata
*

man teko skaityti ir straipsniu apie vaikstynes, ir, tikrai, ne vienam neteko perskaityti, kad jos niekam tikusios g.gif o kodel jus taip pries?
Mide
aš nei prieš nei už.kadangi pas mus finansai suprastėjo,tai nepirksim ir išaugsim be jos
Kava&arbata
As tai uz vaikstyne thumbup.gif Svarbiausia ja gerai sureguliuoti ir ant jokiu pirstu galu nieks nevaiksto. Mano sunus pradejo vaikscioti pats (jau be vaikstynes) dar nebuvo 10 men. 4u.gif Ir niekas nepakenke smile.gif
SABA
Sveiki, jau šitoje temoje rašiau, kad esu prieš vaikštynę, bet kaip sako liaudis, niekada nesakyk niekada smile.gif . Prieš savaite įsigijome vaikštynę savo 9 mėn. Dukrytei. Dabar norėčiau pasidalinti patirtimi. Vaikštynę įsigijome, nes 9 mėn. Dukrytė pati neropoja, nešliaužia, neatsistoja, neatsisėda. Vis galvojau, kaip skatinti jos judėjimą, mankštas darau kiekvieną dieną, bet mankštos tai ne tas pats kai pats žmogus juda. Kai įsigijome vaikštynę sodindavau po 5 min, paskui po 10 min. Dabar jau būna juose 15 min. Vaikas juose vaikšto atsistojas, jei pavargsta atsisėda, taigi tokio dydelio krūvio kojom ir nugarai kaip aš maniau nėra, vaikas jei atsistoja tai vis tiek laikosi taigi pats savo svorio neišlaiko.Taip jis mankštinasi, daro lyg tai pritupimus, stiprina kojas.Aišku nevaikšto ji pastoviai joje, atsistoja prie šaldytuvo ten žaidzžia su magnetukais, atsistoja prie užuolaidu ir su jom žaidzia, vaikšto mažai nuo taško a iki taško b biggrin.gif Aišku kai yra vaikštynėje aš nuolat būnu šalia. Koks gi viso to rezultatas, vaikas vakar atsisėdo iš gulimos padėties ant grindų (tai sunkiai jai sekėsi (nes sustiprėjo nugaros raumenys), šiandien pats nors ir sunkiai atsistojo laikydamasi už lovytės (sustiprėjo kojos). Taigi norėčiau tokia patirtimi pasidalinti. Manau nėra tai toks blogas dalykas, nors aišku 5-7 mėn vaiko ten dar nesodinčiau. mirksiukas.gif
inetata
QUOTE(SABA @ 2009 04 19, 12:32)
Sveiki, jau šitoje temoje rašiau, kad esu prieš vaikštynę, bet kaip sako liaudis, niekada nesakyk niekada smile.gif . Prieš savaite įsigijome vaikštynę savo 9 mėn. Dukrytei. Dabar norėčiau pasidalinti patirtimi. Vaikštynę įsigijome, nes 9 mėn. Dukrytė pati neropoja, nešliaužia, neatsistoja, neatsisėda. Vis galvojau, kaip skatinti jos judėjimą, mankštas darau kiekvieną dieną, bet mankštos tai ne tas pats kai pats žmogus juda. Kai įsigijome vaikštynę sodindavau po 5 min, paskui po 10 min. Dabar jau būna juose 15 min. Vaikas juose vaikšto atsistojas, jei pavargsta atsisėda, taigi tokio dydelio krūvio kojom ir nugarai kaip aš maniau nėra, vaikas jei atsistoja tai vis tiek laikosi taigi pats savo svorio neišlaiko.Taip jis mankštinasi, daro lyg tai pritupimus, stiprina kojas.Aišku nevaikšto ji pastoviai joje, atsistoja prie šaldytuvo ten žaidzžia su magnetukais, atsistoja prie užuolaidu ir su jom žaidzia, vaikšto mažai nuo taško a iki taško b  biggrin.gif Aišku kai yra vaikštynėje aš nuolat būnu šalia. Koks gi viso to rezultatas, vaikas vakar atsisėdo iš gulimos padėties ant grindų (tai sunkiai jai sekėsi (nes sustiprėjo nugaros raumenys), šiandien pats nors ir sunkiai atsistojo laikydamasi už lovytės (sustiprėjo kojos). Taigi norėčiau tokia patirtimi pasidalinti. Manau nėra tai toks blogas dalykas, nors aišku 5-7 mėn vaiko ten dar nesodinčiau. mirksiukas.gif
*

sveikinam su pasiekimais 4u.gif saunuoliai, kad sustiprejot drinks_cheers.gif o kodel nesodintumet 7men vaikelio, kuris jau atsiseda ir jau stotis bando? as saviski tik skatinu drinks_cheers.gif thumbup.gif
SNAIGUTĖ999
Aš tai manau kad vaikštynės jaigu kenktu kažkuom vaikam tai tikrai butu uždrausta jų prekyba aš pirmą vaiką išauginau su vaikštynėm ir antram pirksiu o tos mamos kurios prieš vaikštynes tai manau kad nesamonių prisiskaičiusios ir prisiklausiusios.
D.E.V.A
Jai su saiku tai as uz thumbup.gif labai gerai koordinacija lavina vaikstyne(nors mano abu nesedejo ten,jiems geriau savo kojytem vaiksciot)
spicykimmy
as irgi jau rasiau sitoj temoj, buvau uz vaikstynes, mano mazylis i vaikstynes isedo 6 menesiu ir praabuvo juose iki 8 men i diena po 2 valandas.dabar jau nebeleidziu buti, nes jos mum pasidare per zemos, esam auksti 80 cm, o vaikstyniu daugiau nera kur pakelt, sunelis pradejo byle kaip statyti kojytes. as uz vaiktynes bet su saiku i iki tam tikro laiko
indvai
As pirma karta mazyle idejau i vaikstyne 6 men, bet jei neptiko klyke, sauke... po poros savaiciu pertraukos vel idejom, tai kokias 5 min pabuvo... Dabas neisivaizduoju mazyles be vaikstynes, pati dar nevaiksto o suvaikstyne apeina visur kur jei reikai.. Per diena buname iki 2 valandu, nors dukra tai visa diena joje butu, jei tik leisciau... As uz vaikstyne ir nematau jokiu minusu g.gif
Bubocka
QUOTE(ikselis @ 2009 03 06, 15:16)
Dukra užaugo su vaikštyne, pradėjo pati vaikščio nuo 10 mėn. Dabar auginu sūnų, kuris taip pat sėkmingai vaikšto su vaikštyne.
*

drinks_cheers.gif sunus mano uzaugo su vaikstyne, padejo vaikscioti nuo 10 men smile.gif ir dukryte vaiksto su vaikstyne ir nematau cia nieko blogo mirksiukas.gif aisku kiekviena mama turi savo nuomone,kaip augint savo vaika mirksiukas.gif
*jolantab*
Esu nei "už", nei "prieš". Tiesiog taip jau susiklostė, kad mažoji auga bei vaikštynės. Visur kur jau reikia, tai nuropoja. Pati atsistoja, atsiremusi į kokį nors daiktą eina, manyčiau, kad tuoj jau pati pradės vaikščioti. ax.gif Džiaugiuosi, kad apsiėjom be šio daikto, nes ir taip namie vietos ne per daugiausiai biggrin.gif
raudona astos
Siaip tai as uz vaikstyne,nors visi daktarai kaip susitare pries doh.gif .Tik manau nerekomenduotina vaika isodinti per anksti,kaip tai padare musu pazystami(vaikui buvo apie 4men blink.gif )Tada jau vaikstyne tampa manau daugiau blogiu,nei geriu.
leila02
Nieko blogo tame nematau, jeigu su saiku smile.gif Sunus uzaugo su vaikstyne, nuejo nepilnai 11 menesiu, o dukryte ropliuke, tad nelabai ir naudojam.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.