Dabar skaitau informacija apie vaikstynes, nes norejau padeti savo vaikeliui pazinti pasauli savarankiskiau (panelyte mano tinginuke, neropoja), bet matau kad daugelis mediku pries vaikstynes, logiskai mastant sutinku su jeis.
Straipsnis trumpas bet labai issamiai manau parasyta informacija https://www.akronchildrens.org/cms/tips/d50...631c9/in227.pdf
Dabar skaitau informacija apie vaikstynes, nes norejau padeti savo vaikeliui pazinti pasauli savarankiskiau (panelyte mano tinginuke, neropoja), bet matau kad daugelis mediku pries vaikstynes, logiskai mastant sutinku su jeis.
Uzaugom be vaikstynes, kuo puikiausiai
tikrai nereikalingas daiktas, vaikai su ja ismoksta ant pirstu galu vaikscioti, ir savarankiskai vaikscioti pradeda veliau uz tuos kurie vaikstynes neturejo
o mums vaikstyne labai praverte
manau,kad visi vaikai yra skirtingi vieni pradeda vaikscioti anksciau ,kiti veliau...ir tam vaikstynes neturi jokios itakos
Nieko nemanau, tiksliau neapsikraunu mintim, nes mazoji nepripazista vaikstynes. Priesas nr 1. tai kaip ir neber svarstymu jokiu
As asmeniskai savo dukryte auginau be vaikstynes, buvau grieztai pries, sakydavau kad niekada savo vaiku nekelsiu i jokias vaikstynes , bet....
dabar auginu sunu, na mes visai esame tinginiai,nenorime nei stoveti nei eiti. Pabandziau su vaikstyne, tai dabar nos judame ir ganetinai sparciai
As dukryte pradejau sodint i vaikstyne 7 men, nieko blogo joje nematau
Tiesa as iziurejau vaikstineje ir minusa: dukytre kai pradejo vaiksiot, tai nori atsilost taip pat kaip vaikstynej ir griuna Zinoma kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu, tad mamytes spreskit pacios
mano pirmasis lankė masažus, tai užklausiau dėl vaikštynės (planavom užsiprašyt kaip krikštynų dovaną). Tai mum pasakė, kad į vaikštynę galima dėt tik pilnai ir gerai bei tvirtai sėdinčius vaikus, realiai ne anksčiau 8 mėn, kol nesustiprėja kauliukai ir raumenukai. Nutarėm palaukt to išganingojo 8mėn. Taip ir nenupirkom, likus savaitei iki 8 mėn. pradėjo ropot, nusprendžiau, kad neverta. Eit savarankiškai pradėjo likus savaitei iki pirmojo gimtadienio, nors treniruotės intensyviai vyko tris savaites iki to.
Ar antrajam pirksiu, irgi nežinau. Žiūrėsiu pagal sitaucija. Bet augindama pirmąjį tikrai nepasigedau.
as dar nepirkau,bet mano broliukas augo vaikstynese manau puikus dalykas nes ir pats savarankiskesnis darosi ir tiek negriuva ir mamai laiko atsiranda ir kaikuriu daiktu neprigauna .manau saugiau.
Tikrai nepirksiu, nes manau, kad tai tikrai nereikalingas daiktas
Jau siūbuojančią vibrokėdę turim
O man vaikstyne labai praverte.Mano maziukas jau 5 men. tvirtai stovejo visa peda, tai as ir idejau ji i vaikstyne.Jam labai patiko.Ir manau greiciau ismoko vaikscioti tik del jos:kiti vaikai tik pradejo ropineti, o mano nenorejo ropoti, jis prilaikomas mokinosi vaikscioti.
Na manau kiekvienam vaikui savaip. Beje mus uz dyka atidave vaikstyne, tad nieko nepraradom tik islosem.
Puses metu proga gavom vaikstyne dovanu , aisku gal ir geras daiktas bet nelabai reikalingas . Be to mano mazei ir nelabai patiko joje but
mes taip pat gavom vaikštynę dovanų , tai nuo 4 mėn pabandėm po truputį, nes vaikinas buvo labai neramus,ir jam ten patiko.šiandien jam 5mėn ir vaikštynėje jaučiasi puikiai.ir be vaikštynės turi užsiėmimų :paguldytas gerai vartosi, pasodintas pasėdi apie 1 min. ir šiaip drūtas.Manyčiau visa vaikiška technika yra palengvinimas mamoms, nes visą laiką ant rankų juk nekaikysi. beja ir nuo vaiko priklauso.mano antroji dukra užaugo tik ant rankų, nors turėjom ir nešioklę, ir maniežą, ir kėdutę...
ant tu pačių vaikštynių mažytėm raidelėmis parašyta,kad jas galima naudoti tik nuo 9 mėn ir tik tiem mažyliams, kurie jau moka atsistoti ir eiti šoniniu žingsneliu.... krūva mokslinių straipsnių apie žalą stuburui, raidos trukdžius. vaikštynė skirta tik tam, kad kai eina šoniniu žingsneliu, kad po to išmoktų eiti į priekį.... ir , spėju, dauguma mamų tai žino... ir vis tiek naudoja
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 03 24, 17:47) ant tu pačių vaikštynių mažytėm raidelėmis parašyta,kad jas galima naudoti tik nuo 9 mėn ir tik tiem mažyliams, kurie jau moka atsistoti ir eiti šoniniu žingsneliu.... krūva mokslinių straipsnių apie žalą stuburui, raidos trukdžius. vaikštynė skirta tik tam, kad kai eina šoniniu žingsneliu, kad po to išmoktų eiti į priekį.... ir , spėju, dauguma mamų tai žino... ir vis tiek naudoja
4 mėn vaiką vaikštynėn?
Naudojau ir pirmai dukrytei, ir antrai, jokiu problemu neturi. Maziausiajai kol kas nera poreikio, bet jei atsiras naudosiu. Nepazistu nei vieno vaiko kuris uzaugo be vaikstynes ir visiems viskas gerai. Gi nieks nelaiko joje visa diena, o ta valandziuke kol vaikas pasidziaugs, o mama darbus nudirbs tai netikiu, kad atsiras stuburo iskrypimai, ar vaiksciojimas ant pirstu galu
QUOTE(vija23 @ 2009 03 25, 15:10) Naudojau ir pirmai dukrytei, ir antrai, jokiu problemu neturi. Maziausiajai kol kas nera poreikio, bet jei atsiras naudosiu. Nepazistu nei vieno vaiko kuris uzaugo be vaikstynes ir visiems viskas gerai. Gi nieks nelaiko joje visa diena, o ta valandziuke kol vaikas pasidziaugs, o mama darbus nudirbs tai netikiu, kad atsiras stuburo iskrypimai, ar vaiksciojimas ant pirstu galu PRITARIU JUMS VISOM KETURIOM
nesu nusiteikus prieš vaikštynes bet 4 mėnesiu tikrai ankstoką
QUOTE(Isila @ 2009 03 25, 10:41) QUOTE(vygita @ 2009 03 25, 17:53) Manau čia net neginčytinas klausimas... QUOTE(vija23 @ 2009 03 25, 14:10) Naudojau ir pirmai dukrytei, ir antrai, jokiu problemu neturi. Maziausiajai kol kas nera poreikio, bet jei atsiras naudosiu. Nepazistu nei vieno vaiko kuris uzaugo be vaikstynes ir visiems viskas gerai. Gi nieks nelaiko joje visa diena, o ta valandziuke kol vaikas pasidziaugs, o mama darbus nudirbs tai netikiu, kad atsiras stuburo iskrypimai, ar vaiksciojimas ant pirstu galu mes neturim vaikštynės
na taip pat esu girdejusi kad tevai pirkdami vaikstyne vaikui daro meskos paslauga
QUOTE(eglikke @ 2009 03 26, 13:40) na taip pat esu girdejusi kad tevai pirkdami vaikstyne vaikui daro meskos paslauga O as esu skaiciusi staripsni, kad nieko blogo jeigu vaikuciai vaiksto ant pirstuku, tai naturalu, gaila nepamenu, ideciau nuoroda apie tai. QUOTE(gintute3 @ 2009 03 26, 18:10) O as esu skaiciusi staripsni, kad nieko blogo jeigu vaikuciai vaiksto ant pirstuku, tai naturalu, gaila nepamenu, ideciau nuoroda apie tai. Nesu nusistaciusi pries vaikstynes, bet girdejau jog be ju vaikai daug anksciau patys pradeda vaikscioti. Norejau tai pati isbandyti su savo antragimiu, bet, patingejau..
Daug temu apie tai prirasyta
sveikos mamytes!na as tai uz vaikstine tai tikrai geras daiktas.isodinau vaikiuka kai buvo 6men.po savaites pradejo varineti po kambarius,pirma atgal paskui i sona i prieki ir pirmyn.o kad nevaiksciotu ant galu pirstu reike deti batukus. gerai vaiksto jokiu galu pirstu.pas mus ant vaikstuku parasyta nuo 6men.
QUOTE(gintute3 @ 2009 03 26, 19:10) O as esu skaiciusi staripsni, kad nieko blogo jeigu vaikuciai vaiksto ant pirstuku, tai naturalu, gaila nepamenu, ideciau nuoroda apie tai. tai as ir pati nieko blogo tame nematau kad vaikas ant pirstu galiuku Papildyta: QUOTE(Perlute @ 2009 03 26, 23:31) Daug temu apie tai prirasyta o kodel tu taip pries vaikstynes?
Mes turime vaikstyne,taciau dar nebandem
Mes ir turime vaikstyne, kuria naudojomes, kai reikedavo kazka nudirbti, nes taip vaikutis budavo salia ir budavo uzsiemes, zodziu, taip isvengdavom asaru, kad mamyte neima ant ranku. O nuo 9 men, kai ismoko ropoti nebededu.
Pagunda, kai vaikštynės yra tokios gražios, spalvotos ir įdomios, yra didelė, tačiau bent iki šiol pavyko susilaikyti.
Šiaip nepritariu pačiai idėjai, gydytojai, pas kuriuos lankomės, taip pat man pritaria neleisti į vaikštynes pumpurėlio.
mano mažiukiui labai trumpai reikėjo vaikštynės nuo 8 mėnesiu jau nebenorėjo lipti įja nes pats pradėjo isikibes vaikščioti
Sveikos
Mes dar tik planuojam pirkt chadulius
nesu nei prie, nei uz.. bet mes uzaugom ir vaiksciot ismokom be vaikstyniu
tikrai pirksiu vaikstyne,nes nenustygta vietoi maziukas pastoviai juda.....nugara ir taip jau luzta,net miegodama nepasiilsiu
aš nei prieš nei už.kadangi pas mus finansai suprastėjo,tai nepirksim ir išaugsim be jos
As tai uz vaikstyne
Sveiki, jau šitoje temoje rašiau, kad esu prieš vaikštynę, bet kaip sako liaudis, niekada nesakyk niekada
QUOTE(SABA @ 2009 04 19, 12:32) Sveiki, jau šitoje temoje rašiau, kad esu prieš vaikštynę, bet kaip sako liaudis, niekada nesakyk niekada sveikinam su pasiekimais
Aš tai manau kad vaikštynės jaigu kenktu kažkuom vaikam tai tikrai butu uždrausta jų prekyba aš pirmą vaiką išauginau su vaikštynėm ir antram pirksiu o tos mamos kurios prieš vaikštynes tai manau kad nesamonių prisiskaičiusios ir prisiklausiusios.
Jai su saiku tai as uz
as irgi jau rasiau sitoj temoj, buvau uz vaikstynes, mano mazylis i vaikstynes isedo 6 menesiu ir praabuvo juose iki 8 men i diena po 2 valandas.dabar jau nebeleidziu buti, nes jos mum pasidare per zemos, esam auksti 80 cm, o vaikstyniu daugiau nera kur pakelt, sunelis pradejo byle kaip statyti kojytes. as uz vaiktynes bet su saiku i iki tam tikro laiko
As pirma karta mazyle idejau i vaikstyne 6 men, bet jei neptiko klyke, sauke... po poros savaiciu pertraukos vel idejom, tai kokias 5 min pabuvo... Dabas neisivaizduoju mazyles be vaikstynes, pati dar nevaiksto o suvaikstyne apeina visur kur jei reikai.. Per diena buname iki 2 valandu, nors dukra tai visa diena joje butu, jei tik leisciau... As uz vaikstyne ir nematau jokiu minusu
QUOTE(ikselis @ 2009 03 06, 15:16) Dukra užaugo su vaikštyne, pradėjo pati vaikščio nuo 10 mėn. Dabar auginu sūnų, kuris taip pat sėkmingai vaikšto su vaikštyne.
Esu nei "už", nei "prieš". Tiesiog taip jau susiklostė, kad mažoji auga bei vaikštynės. Visur kur jau reikia, tai nuropoja. Pati atsistoja, atsiremusi į kokį nors daiktą eina, manyčiau, kad tuoj jau pati pradės vaikščioti.
Siaip tai as uz vaikstyne,nors visi daktarai kaip susitare pries
Nieko blogo tame nematau, jeigu su saiku
|