Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikštynė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Lauritaaa
Taip - vežimėlis irgi sukurtas tėvų patogumui. Juk patogu, kai gali lauke vežioti, o ne nešioti biggrin.gif
*

[/quote]

Sitas geras thumbup.gif
Tekantisaule
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 01 23, 20:23)
Žinoma, kad taip. Bet kadangi čia tema būtent apie vaikštynes, tai apie jas ir kalbėjau.
...................................................................

Na kai ką turime - vežimėlį,automobilinę kėdutę, na drabužėliai,  keletas barškučių.......... Taip - vežimėlis irgi sukurtas tėvų patogumui. Juk patogu, kai gali lauke vežioti, o ne nešioti  biggrin.gif
*

Siais laikais jau nemazai "naujovisku" tevu yra, kurie vaiku vezimeliuose nevezioja, o nesioja slinguose ir pan. Pasidomekit, gal neatrodys taip juokinga... cool.gif
laizanika
QUOTE(Tekantisaule @ 2011 01 23, 23:08)
Siais laikais jau nemazai "naujovisku" tevu yra, kurie vaiku vezimeliuose nevezioja, o nesioja slinguose ir pan.  Pasidomekit, gal neatrodys taip juokinga...  cool.gif
*

Kad kai kurie tai daro girdejau, bet vaiksciojant miesto parke kur mamos eina pasivaikscioti ir ten ju buriai, nei vieno tokio neuzmatydavau. Beje pati naudojau vaikjuoste, deja 90% zmoniu i mane ziuredavo kreivai tai tikrai nera daugumos naudojamas daigtas ir juolab populiariu juo nepavadinciau, tai drasiai teigti kad tokiu tevu yra nemazai nedrysciau, deja ju tikrai dar labai mazuma. Galiausiai net tie labai issireklamave naudojantys eko vaiku auginimo priemones ir pan, nukrypsta nuo savo ideju butent del vezimelio. Garsioji Liepa Rinkeviciene kuri vaikams nenaudoja nei zinduku, nei buteliuku, deja viename zurnale nufotografuota savo vaika vezantis vezimuke, o ne pasirisus vaikjuosteje, taigi uz vezimely turbut patogesnio dar niekas nesukure ir kol kas net ekologistai vangiai jo atsisako mirksiukas.gif
doremifasolasi
QUOTE(laizanika @ 2011 01 24, 02:53)
Kad kai kurie tai daro girdejau, bet vaiksciojant miesto parke kur mamos eina pasivaikscioti ir ten ju buriai, nei vieno tokio neuzmatydavau. Beje pati naudojau vaikjuoste, deja 90% zmoniu i mane ziuredavo kreivai tai tikrai nera daugumos naudojamas daigtas ir juolab populiariu juo nepavadinciau, tai drasiai teigti kad tokiu tevu yra nemazai nedrysciau, deja ju tikrai dar labai mazuma. Galiausiai net tie labai issireklamave naudojantys eko vaiku auginimo priemones ir pan, nukrypsta nuo savo ideju butent del vezimelio. Garsioji Liepa Rinkeviciene kuri vaikams nenaudoja nei zinduku, nei buteliuku, deja viename zurnale nufotografuota savo vaika vezantis vezimuke, o ne pasirisus vaikjuosteje, taigi uz vezimely turbut patogesnio dar niekas nesukure ir kol kas net ekologistai vangiai jo atsisako  mirksiukas.gif
*

be abejo. pavyzdziui ziema kudikiui tik vezimely patogiausia ir saugiausia, ar bet kokiu kitu atveju, isvykoj, parduotuvej ar pan.... mam juk turi teise bent i tualeta nueit, o su vaikjuoste, kur det vaikuti, salia ant grindu? cia siaip, pamastymui... kokia ,,ekologiskos'' mastysenos mam bebutu, manu, vezimelis tik i sveikta 4u.gif
-Neužmirštuolė-
QUOTE(Tekantisaule @ 2011 01 23, 22:08)
Siais laikais jau nemazai "naujovisku" tevu yra, kurie vaiku vezimeliuose nevezioja, o nesioja slinguose ir pan.  Pasidomekit, gal neatrodys taip juokinga...  cool.gif
*

Jei ir nešioja slinguose, nereiškia, kad vežimėlio neturi. Gal vieną kartą, jiems patogiau neštis slinge, kitą kartą vežtis vežimėlyje. Bet čia ne apie vežimus tema.
Tekantisaule
Man tai keisciausia, kad galvojama, jog vaikstyne vos ne pats didziausias baubas... biggrin.gif doh.gif Jeigu vaika i ja desi ne nuo 4 men. ir laikysi ne visa diena, tai tikrai vaikui joje nieko blogo nenutiks. Aisku, jei vaikas neturi jokiu problemu su laikysena, kojytemis ir pan. Kas kazkiek laiko imama lyg specialiai, ar dar kaip, net nezinau...sujaukti tevu "smegenines", inesti sumaisies...lygiai tas pats, kas pries keleta metu buvo paleistas gandas, kad nuo pempersu krypsta kojytes. doh.gif
Mano vaikai, apart vyresnelio uzaugo su vaikstyne ir ka?? Manot jie kitokesni, sukrype, sulinke ir pan?? biggrin.gif Viskas turi buti taikoma individualiai pagal kiekviena vaika ir jo poreikius, o ne taip, kad va, pasakiau negalima, nesveika, arba "tu" tingine uztat dedi i vaikstyne ir tuo vos ne viskas nuspresta. Beabeje, kiek pastebejau daugeliui patinka "bandos" jausmas, nes bus tada daug pritarianciu...O tos mamos, kurioms dar viskas tik pradzia pasiskaito "neigiamu" dalyku ir dar laikydamos naujagimi ant ranku iskart nusprendzia-nedesiu vaiko i vaikstyne, nestai nesveika. doh.gif Zodziu, cia diskusija be pabaigos...
As es uz tai, kad viskas individualiai taikytina, viskas kas su saiku, tai tikrai nekenkia. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(laizanika @ 2011 01 24, 00:53)
Kad kai kurie tai daro girdejau, bet vaiksciojant miesto parke kur mamos eina pasivaikscioti ir ten ju buriai, nei vieno tokio neuzmatydavau. Beje pati naudojau vaikjuoste, deja 90% zmoniu i mane ziuredavo kreivai tai tikrai nera daugumos naudojamas daigtas ir juolab populiariu juo nepavadinciau, tai drasiai teigti kad tokiu tevu yra nemazai nedrysciau, deja ju tikrai dar labai mazuma. Galiausiai net tie labai issireklamave naudojantys eko vaiku auginimo priemones ir pan, nukrypsta nuo savo ideju butent del vezimelio. Garsioji Liepa Rinkeviciene kuri vaikams nenaudoja nei zinduku, nei buteliuku, deja viename zurnale nufotografuota savo vaika vezantis vezimuke, o ne pasirisus vaikjuosteje, taigi uz vezimely turbut patogesnio dar niekas nesukure ir kol kas net ekologistai vangiai jo atsisako  mirksiukas.gif
*

O kaip manai, kodel tokiu mazuma, kodel jos mazai kur rodosi ir pan.? Nemanyciau, kad tai nepatogu, visgi tai kiekvieno pasirinkimas. Bet ju mazai, nes galbut nesiryzta kitos mamos tam, kadangi bus mazuma, jos bus kitokios, i jas ziures kreivai ir pan. Zodziu, kaip ir sakiau pries tai, ko gero daugelis megsta ta "bandos" jausma, kad tik nebuciau "kitoks".
La pluie
QUOTE(Tekantisaule @ 2011 01 24, 15:41)
Mano vaikai, apart vyresnelio uzaugo su vaikstyne ir ka?? Manot jie kitokesni, sukrype, sulinke ir pan??  biggrin.gif 
*

Kodel manote, jog stuburo problemos butinai turi pasimatyti jau dabar? Dazniausiai problemos su stuburu pasireiskia jau perkopus per 30m.
Tekantisaule
QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 24, 14:46)
Kodel manote, jog stuburo problemos butinai turi pasimatyti jau dabar? Dazniausiai problemos su stuburu pasireiskia jau perkopus per 30m.
*

Nejuokinkit.... doh.gif Po 30m stuburo problemos del vaikstynes?? biggrin.gif doh.gif Tada pakalbekit su chirurgais ir ortopedais, kaip kad as padariau ir zinosit daugiau, bei nenustatinesit vaikstynes "padaryniu" po 30m. doh.gif
La pluie
QUOTE(Tekantisaule @ 2011 01 24, 15:58)
Nejuokinkit.... doh.gif  Po 30m stuburo problemos del vaikstynes??  biggrin.gif  doh.gif  Tada pakalbekit su chirurgais ir ortopedais, kaip kad as padariau ir zinosit daugiau, bei nenustatinesit vaikstynes "padaryniu" po 30m.  doh.gif
*

Kalbejau. Ir ne su vienu, todel vaikstynes ir nenaudojom mirksiukas.gif
O juokinti jusu net neketinau - ne ta nuotaika siandien.
Tekantisaule
QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 24, 15:02)
Kalbejau. Ir ne su vienu, todel vaikstynes ir nenaudojom mirksiukas.gif 
O juokinti jusu net neketinau - ne ta nuotaika siandien.
*

Nezinau, bet neitikinot, kad kalbejot...nebent jums neleido vaikstynes, jei turi vaikas kazkokiu ortopediniu problemu. Bet cia Jusu reikalas. Sekmes.
La pluie
QUOTE(Tekantisaule @ 2011 01 24, 16:06)
Nezinau, bet neitikinot, kad kalbejot...nebent jums neleido vaikstynes, jei turi vaikas kazkokiu ortopediniu problemu. Bet cia Jusu reikalas. Sekmes.
*

Vienas populiariausiu mediku argumentu nenaudoti vaikstynes - vaikstyneje vaikstancio vaiko svoris pasiskirsto netolygiai ir netaisyklingai, stuburui tenka didesne apkrova nei turetu buti. As asmeniskai neradau nei vieno vaikstynes pliuso: norejosi, kad vaikas kuo daugiau ropotu ir taip stipretu nugaros raumenys, norejosi, kad laiku ismoktu atsitupti, prieti ten, kur su vaikstyne neprieitu ir mano akims labai nejaukus vaizdas, kuomet sveikas vaikas vaiksto kazin kokio aparato pagalba - tai kelia nemalonias asociacijas (tai, be abejo, mano subjektyvus poziuris).
elenuxus
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2011 01 24, 15:06)
Jei ir nešioja slinguose, nereiškia, kad vežimėlio neturi. Gal vieną kartą, jiems patogiau neštis slinge, kitą kartą vežtis vežimėlyje. Bet čia ne apie vežimus tema.
*

drinks_cheers.gif

O vaikstynes nepirkciau...tik dovanu va gavom ax.gif Gerai, kad ten toks kaip stumdukas ir graojantis zaislas, tai manau labiau su tuo zaislu zais, negu stumdys...Dicke ir taip puikiai ismoko vaikscioti, tai nematau reikalo vaikstynes naudoti...
Caramelle*
Turim vaikstyne. Ir ja labai megstam - ir as, ir dukryte. Kiek dziaugsmo buna, kai gauna vaikstynej pabuti!
Manau, jei nepaliksit vaiko joje visa diena, o tik keleta kartu per diena duosit ten pasedeti, tikrai jam nieko nenutiks. 4u.gif

Ir slinga turim. Nepamainomas dalykas parduotuvese - nelengva stumti viena ranka vezimeli, o kita - parduotuvini vezima. O ir eskalatoriai pasirado lengviau iveikiami - nereikia pastoviai liftu ieskoti. thumbup.gif
ligiukss
Aš esu prieš vaikštynes. Nes aplamai kūdikį statyti, galima tik tada kai jau būna stiprūs blauzdų raumenys, o jie būna stiprūs tik tada , kai mažylis pats stovi. O tada jau vaikštynės nebereikia. O ir eisena matosi kuris vaikas vaikščiojo vaikštynėje, nes eina nant pirštų galiukų. O vaikštynė yra labai patogu mamai, įstatai ir vaikutis ramus. Kiek žinau kitur jos net uždraustos. Čia mano nuomonė, geriausia irsveikiausia vaikučiui yra ropoti, tada dirba visi raumenys. mirksiukas.gif
sianakt
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 26, 14:39)
Aš esu prieš vaikštynes. Nes aplamai kūdikį statyti, galima tik tada kai jau būna stiprūs blauzdų raumenys, o jie būna stiprūs tik tada , kai mažylis pats stovi. O tada jau vaikštynės nebereikia. O ir eisena matosi kuris vaikas vaikščiojo vaikštynėje, nes eina nant pirštų galiukų. O vaikštynė yra labai patogu mamai, įstatai ir vaikutis ramus. Kiek žinau kitur jos net uždraustos. Čia mano nuomonė, geriausia irsveikiausia vaikučiui yra ropoti, tada dirba visi raumenys.  mirksiukas.gif
*

mano nuomonė apie tamstos nuomonę thumbup.gif
vienas iš daugelio nevykusių išmislųt os vaikštynės, po tokių "vaikštynių" vaikui masažiukų prireikia, nes per nelyg įtempti raumenukai pasirodo doh.gif
_Andzelika_
Jetau koks superinis dalykas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Tikrai pasitvirtino ir esu patenkinta,kad pirkau savajam vaikstukus ne uz 20 litu,o tikrai geros firmos ir su visais pribumbasais,kaip sakoma lotuliukas.gif
maukis2
as is pradziu irgi buvau nusiteikusi sunu nedet i vaikstyne, nes suzinojau, kad drauges sunu be vaikstynes, jau pradejo nrml vaiksciot nuo 8,5men..
BET!kaip ir kiekvienas vaikas, taip ir maniskis gan judrus. t.y jis nori vaiksciot, judetisedet..betka tik negulet!as ngl visa diena praleisti vedziodama ji po namus uz rankuciu, kad jis patepstentu kojytemis po grindis(man ir apsitvarkyt ir valgyt reik padaryt, ir atidirbti darbe, o ir pailset irgi kazkada reikia) tai teko pirkt vaikstyne..kadangi vaikstyne nuleista gan zemai, tai noredamas pajudeti sunus stato pilna peda ant zemes, o ne vaiksto pirstu galiukais ir vaikstyne visiskai neuzgoze noro ar pajegumo ropot biggrin.gif mokomes ir vaiksciot ir ropot ir sedeti nekrintat lb noriai ir tfu tfu tfu sekmingai 4u.gif
jei kazkas turim savo tam tikra poziuri ir nuomone apie viena ar kita dalyka, tai yra naturalu apie ji kalbet, bet kam taip arsiai pirsti, kad kazkas gerai arba blogai.lb jau bandoma visur savo poziuri ipirsti, kaip, kad uz ar pries vaikstynes smile.gif van auga,augs ir augo daugybe vaiku su vaikstynem ir be ir nrml, visi vienodi, kaip , kad me db smile.gif

p.s - jei nenaudot visu ,,blogu,, isradimu, tai tada reiktu atsisakyti ciulptuku, pampersu, vaikstyniusupyniu,zaislu ir t.t..cia tik pora daiktu is tu kurie skirti vaikams, o jei dar pradet vardint mikrobangines, masinas,kompiuteriu,mobilius ir t.t, tai teliktu vel gyvent vos ne akmens amziuje kur VISKAS NATURALU IR NIEKAS NEKENKIA ir visi naudojasi tik tais paciais daiktais:D
Rasytesmama
QUOTE(maukis2 @ 2011 01 27, 23:47)
as is pradziu irgi buvau nusiteikusi sunu nedet i vaikstyne, nes suzinojau, kad drauges sunu be vaikstynes, jau pradejo nrml vaiksciot nuo 8,5men..
BET!kaip ir kiekvienas vaikas, taip ir maniskis gan judrus. t.y jis nori vaiksciot, judetisedet..betka tik negulet!as ngl visa diena praleisti vedziodama ji po namus uz rankuciu, kad jis patepstentu kojytemis po grindis(man ir apsitvarkyt ir valgyt reik padaryt, ir atidirbti darbe, o ir pailset irgi kazkada reikia) tai teko pirkt vaikstyne..kadangi vaikstyne nuleista gan zemai, tai noredamas pajudeti sunus stato pilna peda ant zemes, o ne vaiksto pirstu galiukais ir vaikstyne visiskai neuzgoze noro ar pajegumo ropot biggrin.gif  mokomes ir vaiksciot ir ropot ir sedeti nekrintat lb noriai ir tfu tfu tfu sekmingai 4u.gif
jei kazkas turim savo tam tikra poziuri ir nuomone apie viena ar kita dalyka, tai yra naturalu apie ji kalbet, bet kam taip arsiai pirsti, kad kazkas gerai arba blogai.lb jau bandoma visur savo poziuri ipirsti, kaip, kad uz ar pries vaikstynes smile.gif van auga,augs ir augo daugybe vaiku su vaikstynem ir be ir nrml, visi vienodi, kaip , kad me db  smile.gif
p.s - jei nenaudot visu ,,blogu,, isradimu, tai tada reiktu atsisakyti ciulptuku, pampersu, vaikstyniusupyniu,zaislu ir t.t..cia tik pora daiktu is tu kurie skirti vaikams, o jei dar pradet vardint mikrobangines, masinas,kompiuteriu,mobilius ir t.t, tai teliktu vel gyvent vos ne akmens amziuje kur VISKAS NATURALU IR NIEKAS NEKENKIA ir visi naudojasi tik tais paciais daiktais:D
*

Viskas yra galima, bet ne viskas yra rekomenduojama. Galima ir vaikutį sodinti ankščiau negu 5,5 mėnesiukai ir statyti į vaikštynę, bet tai yra nerekomenduojama. Aš manau ne veltui Kanadoj vaikštynės yra uždraustos, o kas jas naudoja keliamos baudžiamosios bylos. Be to dabartinės vaikštynės yra ne vaikštynės, o kaip ir sėdynės, nes jose vaikutis sėdi, o pačiose pirmose vaikštynėse vaikutis būdavo fiksuojamas ties pažastimis, kas yra taisyklingiau. Mūsų neurologė ir kineziterapeutė sakė - vaikštynę atiduokit priešui. Mano mažylė kuo puikiausiai apsiėjo be vaikštynės ir jau vaikšto, prieš tai ropojo, šliaužė ir pan.
Kalakutas
Aš iš tų mamų, kurios vaikštynei kategoriškai sako :"NE!" .Esu mačius, kai vaikas išmoko ant pirštukų vaikščiot ir ilgai tėvai kankinosi,kol išmokė normaliai.. Mano asmeninė nuomonė,kad mamos tiesiog tingi užsiimti su vaiku, tipo va įdėsiu ir žais sau. Tačiau nepamąsto,kad gali padaryt daugiau žalos,nei naudos. Mano mergina kadangi tinginiukė, tai mums masažistė net neleido dėt į vaikštynė, na ,o aš ir netingiu ją laikydama už rankyčių vedžiti po namus. Ir man sporas, ir ji mokosi:) 4u.gif
dafniele
jei vaikas vaiksto ant pirstu galiuku tai nereiskia kad nuo vaikstiniu,drauges sunus visai nebuvo vaikstinese o vaiksto ant pirsto galiuku,mano sunelis budavo vaikstinese ir jokiu problemu nera
zaliaake25
QUOTE(dafniele @ 2011 01 28, 15:56)
jei vaikas vaiksto ant pirstu galiuku tai nereiskia kad nuo vaikstiniu,drauges sunus visai nebuvo vaikstinese o vaiksto ant pirsto galiuku,mano sunelis budavo vaikstinese ir jokiu problemu nera
*

sutinku, nes musu panele vyresnioji irgi vaiksciojo ant pirstu galiuku, antroji, ne bus matyti kaip bus dabar 4u.gif
skujiene
mes naudojom vaikstyne kiek jai patiko didis.gif nei vaiksciojom ant pirstu galu nei turim kokiu problemu biggrin.gif
Luttuke
QUOTE(dafniele @ 2011 01 28, 16:56)
*

Tiesiog, jei vaikas linkes vaikscioti ant pirstu galu, negalima naudoti vaikstynes, nes jis ipranta neteisingai statyti kojas. Nesakau kad taipp buna del vaikstynes, bet jei yra si beda, negalima jos skatinti. Siaip ant pirstu galu vaikai vaiksto kol ju raumenukai buna persilpni vaikscioti normaliai.
Jei vaikas stato kojas teisingai, vaikstyne nepakenks.
Ineza
Diskutuojant vaikstynes klausimais - gerai ar blogai.

Tai mano nuomone tokia, kad viskas su saiku yra normos ribose. Turejome vaikstyne, taciau ja nepiknaudziavome. I diena pora kartu sunelis su ja pavazinedavo po 15min. ir viskas. Ir nieko nenutiko, dauguma galvoja, kad vaikstyne padeda vaikeliui greiciau vaikscioti tikrai nemanau taip, kada ateina laikas, tada ir vaiksto, mes manau pakankamai velai pradejome vaikscioti 1m. 2 men., bet po menesio jau lakstem.. thumbup.gif
*Svajone*
naudojam,super daiktas good.gif
@mamyčiukas@
mes naudojome vaikstyne,nieko blogo nebuvo.
Siaurine*
Esu visiskai pries vaikstynes, nei vieno vaiko nesodinau, kazkada skaiciau mokslini straipsni kad jos turi neigiamos itakos vaiko stuburiukui, beto sako kad su jom kaip tik vaikas veliau pradeda vaiksciot, dazniau uzsimeta ant saves ka nors...
manau visiskai nereikalingas, prekybininku brukamas daiktas uz didelius pinigus ax.gif
svajone74
QUOTE(Siaurine* @ 2011 03 29, 16:55)
Esu visiskai pries vaikstynes, nei vieno vaiko nesodinau, kazkada skaiciau mokslini straipsni kad jos turi neigiamos itakos vaiko stuburiukui, beto sako kad su jom kaip tik vaikas veliau pradeda vaiksciot, dazniau uzsimeta ant saves ka nors...
manau visiskai nereikalingas, prekybininku brukamas daiktas uz didelius pinigus  ax.gif
*

gal ir tiesa, bet mano mergytė gana anksti pati savarankiškai pradėjo vaikščioti 10,5mėn., nors užaugo su vaikštyne ir tikrai nėra niekad ant savęs ką užsimetusi. Vaikštynė - šiokia tokia pagalba mamai, nes jai irgi reikia nors truputėlį poilsio minučių smile.gif
smiler
As nesu pries vaikstynes, bet mes kazkaip apsieinam. Mazoji puikiai ropoja, stojasi, ateis laikas, pati ir vaikscioti prades. Na, nematau prasemes del menesio laiko pirkti tokio daikto ax.gif
Cider
Mano sunus uzaugo su vaikstyne buvo didelis issigelbejimas , nuo 6 men lakste , vaiksciot anksti pradejo 10 men buvo , dabar laukiu kol dukrytei sueis 6 men ir taip pat leisim vaiksciot su vaikstyne ,o del tu moksliniu straipsniu visada atsiras kas parasys gerai,o kiti rasys blogai taip kad manau mama geriausiai zino ar jos vaikui reikalingas toks daiktas as uz biggrin.gif
Tekantisaule
QUOTE(Luttuke @ 2011 01 29, 16:25)
Tiesiog, jei vaikas linkes vaikscioti ant pirstu galu, negalima naudoti vaikstynes, nes jis ipranta neteisingai statyti kojas. Nesakau kad taipp buna del vaikstynes, bet jei yra si beda, negalima jos skatinti. Siaip ant pirstu galu vaikai vaiksto kol ju raumenukai buna persilpni vaikscioti normaliai.
Jei vaikas stato kojas teisingai, vaikstyne nepakenks.
*

Oi ne ne, nemaisykit tu dalyku... schmoll.gif Vaikas ant pirstu galiuku vaiksto ne todel kad raumenys per silpni, o todel, kad raumenu tonusas kojytese yra padidejes ir tada reikalinga manksta, masazai, spec. patogi avalyne.
Ir cia visiskai jokios itakos gali netureti vaikstyne. Yra daugybe vaiku, kurie gyvenime nevaiksciojo su vaikstyne, o kojytes stiebiasi ant pirstu galiuku.
Papildyta:
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 26, 13:39)
Aš esu prieš vaikštynes. Nes aplamai kūdikį statyti, galima tik tada kai jau būna stiprūs blauzdų raumenys, o jie būna stiprūs tik tada , kai mažylis pats stovi. O tada jau vaikštynės nebereikia. O ir eisena matosi kuris vaikas vaikščiojo vaikštynėje, nes eina nant pirštų galiukų. O vaikštynė yra labai patogu mamai, įstatai ir vaikutis ramus. Kiek žinau kitur jos net uždraustos. Čia mano nuomonė, geriausia irsveikiausia vaikučiui yra ropoti, tada dirba visi raumenys.  mirksiukas.gif
*

Blauzdu raumenys??? blink.gif biggrin.gif Prie ko cia jie... doh.gif Turi buti stiprus ir tvirti dubens kaulai, klubakauliai ir guzduobes.
Is eisenos tikrai nenusipresite, kuris vaikas vaiksciojo vaikstyneje, o kuris ne...nes stipriai galite suklysti. Nereikia galvoti, kad tie vaikai, kurie vaiksciojo vaikstyneje vaikscios ant pirstu galiuku, o tie kas vaiksto ant pirstu galiuku, vaiksciojo vaikstyneje. doh.gif biggrin.gif Cia viskas labai individualu.
Ropoti, tai ropoti...faktas, kad tas etapas geras ir naudingas, bet ne visi vaikai ropoja, o ir priversti tikrai nepriversit ir neismokinsit ropoti, jei vaikas pats nenores, nepatiks ir pan.
svajone74
QUOTE(Tekantisaule @ 2011 03 31, 17:40)
Oi ne ne, nemaisykit tu dalyku...  schmoll.gif  Vaikas ant pirstu galiuku vaiksto ne todel kad raumenys per silpni, o todel, kad raumenu tonusas kojytese yra padidejes ir tada reikalinga manksta, masazai, spec. patogi avalyne.
Ir cia visiskai jokios itakos gali netureti vaikstyne. Yra daugybe vaiku, kurie gyvenime nevaiksciojo su vaikstyne, o kojytes stiebiasi ant pirstu galiuku.
Papildyta:
Blauzdu raumenys???  blink.gif  biggrin.gif  Prie ko cia jie...  doh.gif  Turi buti stiprus ir tvirti dubens kaulai, klubakauliai ir guzduobes.
Is eisenos tikrai nenusipresite, kuris vaikas vaiksciojo vaikstyneje, o kuris ne...nes stipriai galite suklysti. Nereikia galvoti, kad tie vaikai, kurie vaiksciojo vaikstyneje vaikscios ant pirstu galiuku, o tie kas vaiksto ant pirstu galiuku, vaiksciojo vaikstyneje.  doh.gif  biggrin.gif Cia viskas labai individualu.
Ropoti, tai ropoti...faktas, kad tas etapas geras ir naudingas, bet ne visi vaikai ropoja, o ir priversti tikrai nepriversit ir neismokinsit ropoti, jei vaikas pats nenores, nepatiks ir pan.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif , labai protingi pastebėjimai, reiktų juos temos pradžioje parašyti 4u.gif
maskanyte
Mes tai net negalvojom pirkti vaikstynes schmoll.gif ,taciau viena diena drauge padare siurpriza ir atsiunte mums dovanu vaikstyne. Aisku gal dar ir ankstoka,bet mes tik pabandem ideti i vaikstyne doh.gif Vajezauuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!! Kai pradejo verkti,nei muzikeles,nei kalbinimai nepadejo schmoll.gif . Tai db i stovi kampe pastatyta. Gal paugejas pats susigundys,tada gal i pameginsim,bet jai nenores tikrai manau isgyvensim ir be jos lotuliukas.gif tongue.gif
Ksesanko
Manyciau, kad tevai patys turetu apsipresti del vaiktynes, nes kiekvienas vaikas individualus. Mums pvz. gydytojai grieztai uzdraude naudoti, nes dukrelei padidejes pedu tonusas. O kas tokiu problemu neturi gali sau leisti vaikstyne. Bet joje vaikas per diena negali buti ilgiau 15 min. Ir ar apsimoka toks pirkinys??? smile.gif
burbuliuxbum
Mes pirkome vaikstyne, taciau dukrytei jos visiskai nereikejo schmoll.gif jos kazkodel nemego, tai taip ir liko,praktiskai nauja, tik kad ispakuota. Siaip, tai juk kiekvienas vaikas individualus, bet is savo patirties mamytem patarciau pirmiausiai vaikucius i vaikstyne isodinti pas draugus, kurie vaikstynes turi, kad pinigeliai nebutu isleisti veltui g.gif
murum
vaikstyne gavom dovanu. Norejau atiduoti, bet nutariau isbandyti paskaicius jusu atsiliepimus smile.gif
Jenga
Mano vyresnele irgi turejo vaikstyne. Mums ji patiko ir tiko 4u.gif
O vaikscioti ji pati pradejo nuo 10,5 men. smile.gif

Aisku nereikia vaiko pradeti sodinti i vaikstukus per anksti,
bet jeigu viska darai savu laiku, tai nemanau, kad vaikstukai gali pakenkti.
O vaikuciui buvo visai patogu tokiu budu judeti po namus: ir pavaiksto, ir pasedi,
ir pazaidzia, ir riestainiuka pagrauzia biggrin.gif
donna bella
Pradėjau galvoti ir aš apie vaikštynę, vaikas mano labai judrus, viskas nusibodę jam, kur nepadedi visur nepatinka, sėdėti nenori, bando stotis, malas ir malas per dienas ir naktis nesustodamas nepavargdamas, neturi kur energijos išlieti, tai ir galvoju, reiktų tos vaikštynės galėtų joje stiebtis maltis, kojom makaluotis... biggrin.gif
Virbalė
QUOTE(donna bella @ 2011 04 08, 12:45)
Pradėjau galvoti ir aš apie vaikštynę, vaikas mano labai judrus, viskas nusibodę jam, kur nepadedi visur nepatinka, sėdėti nenori, bando stotis, malas ir malas per dienas ir naktis nesustodamas nepavargdamas, neturi kur energijos išlieti, tai ir galvoju, reiktų tos vaikštynės galėtų joje stiebtis maltis, kojom makaluotis... biggrin.gif
*

As irgi taip maniau, kad bus vaikui uzsiemimas smile.gif vos isodinus i vaikstyne eme verkti, o uzgrojus muzikelems, tai net pasikukciodama "traukite greiciau mane is cia" lotuliukas.gif MB teko net baterijas is pultelio isimti, kad neduok D netycia paspaudus uzdainuos... tongue.gif Dar keleta minuteliu pabudavo joje, kol ismoko ropoti, o ropinejancios jau ir isodinti i vaikstybe nebeimanoma budavo smile.gif juk smagiau budavo nuropoti, atsistoti, pasiekti, paimti... biggrin.gif net neisdege mano planas pripratinti joje maitinti ax.gif Taigi, pralaike ja pora menesiu kambario kampe, perleidome kitam vaikiukui smile.gif turbut individualu...
Sabbatini
Ar zinote ,kad del vaikstynes naudojimo gali netaisyklingai vystytis vaiko pedutes? I jokias vaikstynes,stovynes jokio amziaus kudikiu negalima sodinti. Jos visos trukdo kudikiui savarankiskai issiugdyti stovejimo, vaiksciojimo igudzius.Kudikiai ,kuriuos tevai tupde i minetus daiktus,veliau pradeda stoveti,vaikscioti,skaudziai griuva,nes nemoka islaikyti pusiausvyros.Netapkite reklamos auka ir nepirkite daiktu,kurie pigiai atvezami,o brangiai parduodami.Kitos salys vaikstyniu atsisake del jau minetu priezasciu.Joks kudikio tunojimas kokiame nors daikte nepakeicia jam bendravimo su mama.Tad mielos mamytes aukokites del savo kudikeliu sveikatos smile.gif
shipra
joa, man irgi teko girdeti, kad vaikstynes labai nesveika maziukui ir nepadeda lavintis, tai kolkas neturiu ir neplanuojam turet, mums jau 6 men. tikiuosi tuoj pradesim ropoti smile.gif
giedrutux
Nieko blogo nematau dėl vaikštynių. Vyresnėlė su ja augo ir viskas kuo puikiausiai, nei kojos, nei nugara ar dar kažkas pakrypę ar netaisyklingai vystėsi ax.gif
Dabar mažiuką nuo 7 mėn. pradėjau sodinti į vaikštynę, o kiek džiaugsmo vaikiukui. Važinėja sau patenkintas, aišku ilgai nepabūna kokias 15-20 min., o ilgiau nusibosta.
Sabbatini
QUOTE(giedrutux @ 2011 04 11, 23:50)
Nieko blogo nematau dėl vaikštynių. Vyresnėlė su ja augo ir viskas kuo puikiausiai, nei kojos, nei nugara ar dar kažkas pakrypę ar netaisyklingai vystėsi  ax.gif
Dabar mažiuką nuo 7 mėn. pradėjau sodinti į vaikštynę, o kiek džiaugsmo vaikiukui. Važinėja sau patenkintas, aišku ilgai nepabūna kokias 15-20 min., o ilgiau nusibosta.
*

Ir kiek dziaugsmo mamai ,kad su vaiku uzsiiminet nereikia schmoll.gif
SigaR
QUOTE(ritusiuke @ 2011 04 12, 12:00)
Ir kiek dziaugsmo mamai ,kad su vaiku uzsiiminet nereikia  schmoll.gif
*

visiskai nesutinku unsure.gif
Tekantisaule
QUOTE(ritusiuke @ 2011 04 12, 11:00)
Ir kiek dziaugsmo mamai ,kad su vaiku uzsiiminet nereikia  schmoll.gif
*

Nu nesuprantamas issireiskimas... prie ko cia "dziaugsmas" mamai, kad nereikia su vaiku uzsiimti. doh.gif Jei jau vaika isodini i vaikstyne, tai atrodo, kad ji vos ne likimo valiai palieki. doh.gif Ko gero cia pirmakartes mamos praktika, ar nesuvokimas taip rodo. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ritusiuke @ 2011 04 09, 11:54)
Ar zinote ,kad del vaikstynes naudojimo gali netaisyklingai vystytis vaiko pedutes? I jokias vaikstynes,stovynes jokio amziaus kudikiu negalima sodinti. Jos visos trukdo kudikiui savarankiskai issiugdyti stovejimo, vaiksciojimo igudzius.Kudikiai ,kuriuos tevai tupde i minetus daiktus,veliau pradeda stoveti,vaikscioti,skaudziai griuva,nes nemoka islaikyti pusiausvyros.Netapkite reklamos auka ir nepirkite daiktu,kurie pigiai atvezami,o brangiai parduodami.Kitos salys vaikstyniu atsisake del jau minetu priezasciu.Joks kudikio tunojimas kokiame nors daikte nepakeicia jam bendravimo su mama.Tad mielos mamytes aukokites del savo kudikeliu sveikatos  smile.gif
*

Tikra nesamone... schmoll.gif Ir tai nera pagrysta, nes kiekvienas vaikas individualus. Ropojimas, stovejimas, vaiksciojimas...priklauso nuo pacio vaiko ir vaikstyne cia niekuo deta. schmoll.gif Aisku, jei vaikelis turi kazkokiu problemu su kojytem, su laikysena ir pan., tada savaime suprantama, kad mama "nezalos" savo vaikelio ir nestatys i vaikstyne, bet jei vaikuciui viskas gerai, tai 15-20min. vaikstyneje pabuti tikrai nepakenks. schmoll.gif
doremifasolasi
Na o mums vaikstyne ,,skolino''raidos klinika. maniskis virs metuku dar nevaiksciojo pats ir neropojo, tai ju vaikstyne 9didesne uz paprastas) mums labai padejo pazinti aplinka,panaudojaukokius 2 men, kol neapsiverte.po to jau pats pradejo ropoti po truputi, dabar ir vaikscioti. na musu ne eilinis atvejis, raida veluoja.
beje, paprastoje vaikstyneje, kol buvo gera, irgi pavaiksciodavo.ten ismoko stoveti, jam matyt saugiau budavo.tai maty, kaip ir minejo viena mamyte, labai individualu.anksti tikrai nereikai. manyciau, jei vaikas ilgai neropoja ir isikibes nevaiksto, tada pravercia jam paciam judeti ten, kur nori. zinoma, ne visa diena.reikia ir sedinti, gulinti palikyti ant gridu, kad naturaliai bandytu pasiekti norima vieta.
musu vaikutis pradzioje irgi verke, bijojo, bet priprato labai greit, uzzaidem jo baime. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(doremifasolasi @ 2011 04 12, 16:12)
Na o mums vaikstyne ,,skolino''raidos klinika. maniskis virs metuku dar nevaiksciojo pats ir neropojo, tai ju vaikstyne 9didesne uz paprastas) mums labai padejo pazinti aplinka,panaudojaukokius 2 men, kol neapsiverte.po to jau pats pradejo ropoti po truputi, dabar ir vaikscioti. na musu ne eilinis atvejis, raida veluoja.
beje, paprastoje vaikstyneje, kol buvo gera, irgi pavaiksciodavo.ten ismoko stoveti, jam matyt saugiau budavo.tai maty, kaip ir minejo viena mamyte, labai individualu.anksti tikrai nereikai. manyciau, jei vaikas ilgai neropoja ir isikibes nevaiksto, tada pravercia jam paciam judeti ten, kur nori. zinoma, ne visa diena.reikia ir sedinti, gulinti palikyti ant gridu, kad naturaliai bandytu pasiekti norima  vieta.
musu vaikutis pradzioje irgi verke, bijojo, bet priprato labai greit, uzzaidem jo baime. mirksiukas.gif
*

blush2.gif o tie mamu svaiciojimai, nenori mamos, tingi su aviku buti, uzsiimti blush2.gif
pasitaiko visko, nuosirdziai sakau, norisi ir zurnala pavartyti, ar vonioj paguleti, galu gale ir prie kompo pasedeti truputi, zmones esam, o ne robotai (kaip toj reklamoj, as ne indaplovee, mama as...)...tad nevaizduokim cia labai,kad neatsitraukiam nuo vaiko, tos kur labai saukia ta tema, maziausiai ir praleidzia to laiko su vaikeliu, vat mirksiukas.gif
Sabbatini
QUOTE(Tekantisaule @ 2011 04 12, 15:07)
Nu nesuprantamas issireiskimas... prie ko cia "dziaugsmas" mamai, kad nereikia su vaiku uzsiimti.  doh.gif  Jei jau vaika isodini i vaikstyne, tai atrodo, kad ji vos ne likimo valiai palieki.  doh.gif  Ko gero cia pirmakartes mamos praktika, ar nesuvokimas taip rodo.  biggrin.gif
Papildyta:
Tikra nesamone...  schmoll.gif  Ir tai nera pagrysta, nes kiekvienas vaikas individualus. Ropojimas, stovejimas, vaiksciojimas...priklauso nuo pacio vaiko ir vaikstyne cia niekuo deta.  schmoll.gif  Aisku, jei vaikelis turi kazkokiu problemu su kojytem, su laikysena ir pan., tada savaime suprantama, kad mama "nezalos" savo vaikelio ir nestatys i vaikstyne, bet jei vaikuciui viskas gerai, tai 15-20min. vaikstyneje pabuti tikrai nepakenks.  schmoll.gif
*

nemanau ,kad dar kam nors pakenke spec . nuomone ,kurie supranta ka sako,nes dirba su tuo kiekviena diena. Nesupykit ,bet kalbat kaip verslininke kuri is Kinijos vaikstynes veza biggrin.gif
Tekantisaule
QUOTE(ritusiuke @ 2011 04 12, 15:53)
nemanau ,kad dar kam nors pakenke spec . nuomone ,kurie supranta ka sako,nes dirba su tuo kiekviena diena. Nesupykit ,bet kalbat kaip verslininke kuri is Kinijos vaikstynes veza biggrin.gif
*

Jei reikes kam spec. nuomones ir tikros normalios nuomones, tas nueis pas gydytoja, ortopeda, chirurga ir pan., o ne klausysis forumo dalyviu is lubu nupiestos nuomones.
As ne verslininke, o turininti patirties ir praktikos...visi mano pacios trys vaikai skirtingi buvo ir yra, tai kaip Jus galit lyginti nesulyginamus dalykus-svetimus vaikus, kuriu net nezinot, nepazystat. Tai lygiai tas pats, kas paskirti vienus ir tuos pacius vaistus visiskai skirtingom ligom sergantiems. doh.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.