irmulia
2009 02 28, 10:26
Gardutėliai minkštučiai Brigadeiro - brazilų skanėstas, kurį kartą paragavęs įsimyli...  Gan greitai paruošiamas - puikus būdas saldžiai nustebinti ir artimiausią žmogų, ir svečią Kadangi šis skanėstas gali būti išties įvairus (tradicinis, baltas, karamelizuotas, įdarytas...) tai ir tema atskira Visą gaminimo eigą (pilnai su visomis foto ir išsamiu aprašymu) rasite čia Brigadeiro - tradicinis braziliškasis skanėstas  Kiek vėliau pateiksiu ir kitokių variacijų, kaip : Brigadeiro branco, brigadeiro de morango, brigadeirao.... ir daug daug kitų ...
Masiania*
2009 02 28, 13:09
Saunus ir paprastas receptelis  Skonis turetu priminti sokoladini irisa?
irmulia
2009 02 28, 13:55
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 28, 13:09) Saunus ir paprastas receptelis  Skonis turetu priminti sokoladini irisa?  Patikėk, tai labai gardus skanumynas  O tradicinio brigadeiro skonis daug maž primena irisą, tik dar gardesnis taip pat priklauso nuo to ką dedi : ar paprastą kakavą, ar saldžią kakavą kaip tik ruošiu dar vieną receptuką, kurį neužilgo įdėsiu o šiandien dar teks išbandyti vieną su pistacijomis  ir dar vieną
kvepia liepos
2009 02 28, 14:46
ACIU, IRMULIA, KAD VIS NUDZIUGINI MUS NAUJOVEMIS
kvepia liepos
2009 02 28, 22:05
 darbas padarytas gal patartumet, mergaites, kuo siuos saldumynus padengti - mat pirkti pabarstukai man nelabai
Schokata
2009 02 28, 22:09
irmulia
2009 02 28, 22:29
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 02 28, 22:05) darbas padarytas gal patartumet, mergaites, kuo siuos saldumynus padengti - mat pirkti pabarstukai man nelabai  O čia tai gražumas  (maniškiai tokie popsovi gavosi  ) O juos apvolioti galima iš ties daug kuo - *cukrumi ( stambiu), *kokoso drožlėmis *rudais pabarstukais ( tikrai gerai atrodo  ) *smulkintais riešutais *smulkintais sausainiais *rudu cukrumi *paprasta kava ..................
kvepia liepos
2009 03 01, 09:29
aciu. tikrai, nepagalvojau apie smulkintus sausainius,... o ju ir sviesiu, ir sokoladiniu buna
irmulia
2009 03 01, 11:47
irmulia
2009 03 01, 12:34
irmulia
2009 03 01, 23:25
JOLKA999
2009 03 01, 23:42
atrodo labai skaniai,reiks isbandyti,volioti galima ivairiu spalvu kokosu drozlese,dar galetu pabandyti i sokolado drozles,migdolu ploksteles.tik jauciu,kad tu sijoneliu saldainukam sudeti pas mus pirkti nera.
irmulia
2009 03 01, 23:57
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 01, 23:42) atrodo labai skaniai,reiks isbandyti,volioti galima ivairiu spalvu kokosu drozlese,dar galetu pabandyti i sokolado drozles,migdolu ploksteles.tik jauciu,kad tu sijoneliu saldainukam sudeti pas mus pirkti nera. Kas dėl popierinių krepšelių, tai net jei ir nėra, tai galima pačiai kokį lotoso žiedą sulankstyti iš popieriaus ir dar orginaliau atrodys Kiek vėliau įmesiu keletą foto pavyzdėlių, rastų interneto platybėse, kaip galima pateikti šiuos gardumynus
Masiania*
2009 03 02, 00:45
QUOTE(irmulia @ 2009 02 28, 13:55) o šiandien dar teks išbandyti vieną su pistacijomis  ir dar vieną  Gundai gundai su savo groziais QUOTE(kvepia liepos @ 2009 02 28, 22:05) gal patartumet, mergaites, kuo siuos saldumynus padengti - mat pirkti pabarstukai man nelabai  Tai kad labai sauniai padengei
Burtininke
2009 03 02, 10:42
Labai sudominos šis skanėstas  Reiks pabandyt padaryt ir jei gausis, ruošt Velykų vaišėms Klausimukas - o jis gali pastovėt? Ar prieš sudorojimą jį galima pasidaryt prieš keletą dienų ?
Tikrai super skanu turėtų būti, išbandysiu būtinai Ir šiaip šaunuolė tu, irmulia, vis kokių originalių skanėstų pasiūlai, ačiū QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 01, 23:42) tik jauciu,kad tu sijoneliu saldainukam sudeti pas mus pirkti nera. Yra  Esu mačiusi prieš porą savaičių Panevėžyje vienoje Babilono parduotuvėlių a la kulinarijos, namų apyvokos reikmenų  Tik gaila tokio gardėsio dar nebuvau užmačiusi, tai nenusipirkau  Reikės bandyti Kaune ieškoti. O Arevitoje nėra?
irmulia
2009 03 02, 13:13
QUOTE(Burtininke @ 2009 03 02, 10:42) Labai sudominos šis skanėstas  Reiks pabandyt padaryt ir jei gausis, ruošt Velykų vaišėms Klausimukas - o jis gali pastovėt? Ar prieš sudorojimą jį galima pasidaryt prieš keletą dienų ?  Tokie saldumynai kambario temperatūroje gali pastovėti 2 dienas nuo pagaminimo, o 5 dieneles (po pagaminimo) galima ir šaldytuve palaikyti O jei bus sandariame kokiame vakuuminiame maišelyje- tai ir ilgiau
QUOTE(Vaiiva @ 2009 03 02, 10:40) Tikrai super skanu turėtų būti, išbandysiu būtinai Ir šiaip šaunuolė tu, irmulia, vis kokių originalių skanėstų pasiūlai, ačiū Yra  Esu mačiusi prieš porą savaičių Panevėžyje vienoje Babilono parduotuvėlių a la kulinarijos, namų apyvokos reikmenų  Tik gaila tokio gardėsio dar nebuvau užmačiusi, tai nenusipirkau  Reikės bandyti Kaune ieškoti. O Arevitoje nėra?  arevitoje tikrai yra visokiu dydziu ir spalvu, bet kaune urmo bazeje irgi yra ir dar pigiau negu arevitoje, tik bazeje neteko matyti spalvotu popiereliu, kiek akis uzkliuvo tik balti.
irmulia
2009 03 02, 14:32
Dėl popierinių krepšelių, keletas idėjų  Daugiau rasite čia
irmulia
2009 03 02, 15:05
irmulia
2009 03 02, 15:32
QUOTE(mamkaa @ 2009 03 02, 13:33) arevitoje tikrai yra visokiu dydziu ir spalvu, bet kaune urmo bazeje irgi yra ir dar pigiau negu arevitoje, tik bazeje neteko matyti spalvotu popiereliu, kiek akis uzkliuvo tik balti. Aš ir mastau, kaip Arevitoje gali nebūti, juk ten visko būna  O kas liečia baltus popierėlius, tai man pavyzdžiui balti kartais netgi gražiau negu spalvoti Kuriame sandėly bazėje matei? QUOTE(irmulia @ 2009 03 02, 15:32) Na ir dar vienas receptukas : ir kas slepiasi viduje O smulkesnio receptuko nebus?  Kaip tokį rožinį daryti? Beje, kurie tau asmeniškai skaniausi ar šiaip atsiliepimų esi girdėjusi?  Neapsisprendžiu kuriuos pirmiausia gaminti
irmulia
2009 03 02, 19:20
QUOTE(Vaiiva @ 2009 03 02, 17:44) O smulkesnio receptuko nebus?  Kaip tokį rožinį daryti? Beje, kurie tau asmeniškai skaniausi ar šiaip atsiliepimų esi girdėjusi?  Neapsisprendžiu kuriuos pirmiausia gaminti  Yra pilnas receptukas mano blog'e  su visomis foto ir išsamiu aprašymu Kuriu man skaniausi, kol kas nerašysiu, kol nesudėjau visų savo gamintų brigadeiro  (ilgai laukti tikrai nereikės)
irmulia
2009 03 02, 20:46
Na ir šios gražios dienos pabaigai dar vienas, man savo skoniu pats pačiausias Brigadeiro Royal (receptukas)  ir kas viduje
QUOTE(irmulia @ 2009 03 02, 20:46) Na ir šios gražios dienos pabaigai dar vienas, man savo skoniu pats pačiausias Jau žinau kas tau skaniausia ir ko noriu aš
irmulia
2009 03 02, 22:28
QUOTE(Vaiiva @ 2009 03 02, 21:20) Jau žinau kas tau skaniausia ir ko noriu aš  Tai pirmyn  , ir prašom nesikuklinti pasirodyti su savaisiais gardumynais
Nerealiai atrodo, leksiu ryt kondensuoto pirkti ir bandysim su vaikais lipdyt
irmulia
2009 03 02, 22:58
QUOTE(Migele @ 2009 03 02, 22:43) Nerealiai atrodo, leksiu ryt kondensuoto pirkti ir bandysim su vaikais lipdyt  ooooo vaikams čia iš vis kokia žaisminga ir saldi atrakcija nes iš šios masės galima tikrai gražių vaikiškų motyvų nulipdyti ir po to juos... gardžiai suvalgyti O pačią masę (t.y. Brigadeiro Branco ) galima drąsiai dažyti maistiniais dažais
JOLKA999
2009 03 03, 08:00
 dariau su baltu sokoladu pabandymui.svyla ziauriai  .bet skanu,man patiko.darysiu vel.
irmulia
2009 03 03, 09:47
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 03, 08:00) dariau su baltu sokoladu pabandymui.svyla ziauriai  .bet skanu,man patiko.darysiu vel. Svyla tai tikrai, reikia beperstojo maišyti maišyti ir dar kartą sąžiningai maišyti Jei darei Brigadeiro branco- baltąjį, tai iš foto matosi, kad gavosi karamelinis  , truputį dėjai kakavos? Aš galvoju, kad reiktų iš rududu padaryti (arba virti indelį 2 val. vandenyje, tada gausis karamelinis) karamelinės spalvos, nes taip tai gaunasi baltas
JOLKA999
2009 03 03, 10:17
KAKAVOS NEDEJAU,TIESIOG ILGIAU BISKI PAVIRIAU.
irmulia
2009 03 03, 13:10
JOLKA999
2009 03 03, 13:22
QUOTE(irmulia @ 2009 03 03, 12:10) KAD TIEK GAMINI IR MUS MOKAI TAI SAUNUOLE,O KAS TIEK SUVALGO
irmulia
2009 03 03, 13:45
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 03, 13:22) KAD TIEK GAMINI IR MUS MOKAI TAI SAUNUOLE,O KAS TIEK SUVALGO  Negaila, juk smagu kažką netradicinio ir tokio paprasto pasidaryti, tuo lab kad ir atrodo gerai ir tikrai skanu O kas suvalgo, tai tikrai yra kas  ir svečiai, ir draugai ir kokioms šventėms - jie tokie sakyčiau apgaulingi, rodos lengvi gaivūs (ypač tie, su vynuogėmis) vieną, kitą nekaltai paragauja, žiū ir nebėra geros lėkštės
Na musu brigaideiros tesla jau palikta atvesinimui, laukiam kol apstings  Tai musu mazoji repeticija pries gimtadienius
irmulia
2009 03 03, 18:03
Na stai musu pirmiejo Brigadeiros  , nevienodo dydzio nes darem su vaikais, bet skonis nuo to nenukentejo  Tik gaila nuotrauka nelabai kokybiska, fotografuota telefonu.
irmulia
2009 03 03, 20:07
QUOTE(Migele @ 2009 03 03, 19:50) Na stai musu pirmiejo Brigadeiros  , nevienodo dydzio nes darem su vaikais, bet skonis nuo to nenukentejo  Tik gaila nuotrauka nelabai kokybiska, fotografuota telefonu. Kokie linksmučiai  ir foto gerai atrodo Ir kaip vaikučiams? patiko lipdyti? Čia kaip matau pasirinktas tradicinio Brigadeiro receptukas (su kakava)?
Zinoma, kad patiko, prilipde saldainuku draugams savo  Dareme tradicini, bet i kai kuriuos imontavom ivairiu riesutuku.
 Irmulia  , aš, į šį skyrelį užsuku rečiau,bet šį vakarą,kap tik reikėjo įkišt ir man nosytę.Ieškojau,kažko toko-paprasto,bet,ydomaus saldaus gaminio. Ir,akys sustojo,ties Tavo  ruoštais grožiais. Viską labai įdėmiai perskačiau ,kaip konditerjos pirmokas. Irmulia,noriu tavęs paklausti,kiek laiko gali išstoveti šaldytuve,man,tai labai aktualu.. Viduje kerba noras pabandyti,nes man tiks progai. Pradedančiam,kokį varijantą-pasiūlutai. Man visi laabai patiko,bet,laabiaasia"Brigadeiro Royal"
irmulia
2009 03 04, 02:17
QUOTE(regna @ 2009 03 04, 01:21)  Irmulia  , aš, į šį skyrelį užsuku rečiau,bet šį vakarą,kap tik reikėjo įkišt ir man nosytę.Ieškojau,kažko toko-paprasto,bet,ydomaus saldaus gaminio. Ir,akys sustojo,ties Tavo  ruoštais grožiais. Viską labai įdėmiai perskačiau ,kaip konditerjos pirmokas. Irmulia,noriu tavęs paklausti,kiek laiko gali išstoveti šaldytuve,man,tai labai aktualu.. Viduje kerba noras pabandyti,nes man tiks progai. Pradedančiam,kokį varijantą-pasiūlutai. Man visi laabai patiko,bet,laabiaasia"Brigadeiro Royal" Kaip pradžiai tai gali ir nuo tradicinio Brigadeiro pradėti  be jokio įdaro  o poto jau kiek kulinarinė fantazija liejasi Kambario temperatūroje mazdaug porą dienų nuo pagaminimo( mat jie kiek pastovėję šilčiau gan greitai tampa minkštučiai), o šaldytuve ilgėliau  manau, jei į kokį sandarų maišelį įdėsi (vakuuminį) tai ir ilgėliau gali prastovėti - o šiaip dar pasitikslinsiu ir parašysiu
Kokia faina tema radau!!!Ir kaip smagu, kad Lietuviams patinka Braziliski skanestai. Man pats patciausias - tradicinis. Ir jei autore nesupyks, noriu patikslint - tie baltieji su kokoso drozlem ar cukrum vadinasi Beijinhos(bucinukai). Be situ saldumynu Brazilijoj neisivaizduojamas vaiko gimtadienis
irmulia
2009 03 04, 02:44
 mmm...braskes ir sokolado derinys visada nepaprastas I beijinhos mase cukraus tikrai nereikia deti, tik kokoso drozliu(ir atsargiai, labai svyla...pirmakart kai dariau, tai prasikeikiau) O is brigadeiro mases dar galima tortus daryti arba gniuztes tokias(cia tiems, kas tingi terliotis rutuliodami)
irmulia
2009 03 04, 03:30
QUOTE(hatna @ 2009 03 04, 03:15)  mmm...braskes ir sokolado derinys visada nepaprastas I beijinhos mase cukraus tikrai nereikia deti, tik kokoso drozliu(ir atsargiai, labai svyla...pirmakart kai dariau, tai prasikeikiau) O is brigadeiro mases dar galima tortus daryti arba gniuztes tokias(cia tiems, kas tingi terliotis rutuliodami) Viename beijinhos receptuke buvau aptikusi, kad reikia ir cukraus dėti ( ir gan nemažai  ), na bet susilaikiau ir nedėjau na o šie Brigadeirão (rodos taip vadinasi  ) - jau laukia savo eilės mano virtuvėje
QUOTE(irmulia @ 2009 03 04, 04:30) Viename beijinhos receptuke buvau aptikusi, kad reikia ir cukraus dėti ( ir gan nemažai  ), na bet susilaikiau ir nedėjau na o šie Brigadeirão (rodos taip vadinasi  ) - jau laukia savo eilės mano virtuvėje  as nezinau ar imanoma butu toki su cukrukm valgyt, na bet gal kam nors patinka super saldziai  kazi ar as istverciau toki salduma aha taip vadinas, juos restoranuose siulo, turbut todel, kad lengviau, nereikia rutulioti
irmulia
2009 03 04, 03:45
tiksliai nezinau kaip ten viskas vyksta, nes pati dar nekepiau  , bet galesiu paklausinet vyro giminej
irmulia
2009 03 04, 03:58
*Miurielė*
2009 03 04, 08:22
QUOTE(irmulia @ 2009 03 01, 13:34) QUOTE(irmulia @ 2009 03 02, 21:46) Atėjau ir šiton temon pas Irmulia pasisvečiuoti Pateikimas, nuotraukos
|
|