Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Brigadeiros - braziliškas skanėstas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
irmulia
Gardutėliai minkštučiai Brigadeiro - brazilų skanėstas, kurį kartą paragavęs įsimyli... biggrin.gif Gan greitai paruošiamas - puikus būdas saldžiai nustebinti ir artimiausią žmogų, ir svečią mirksiukas.gif

Kadangi šis skanėstas gali būti išties įvairus (tradicinis, baltas, karamelizuotas, įdarytas...) tai ir tema atskira 4u.gif

Visą gaminimo eigą (pilnai su visomis foto ir išsamiu aprašymu) rasite čia Brigadeiro - tradicinis braziliškasis skanėstas

user posted image

user posted image

Kiek vėliau pateiksiu ir kitokių variacijų, kaip : Brigadeiro branco, brigadeiro de morango, brigadeirao.... ir daug daug kitų ... bigsmile.gif
Masiania*
Saunus ir paprastas receptelis thumbup.gif Skonis turetu priminti sokoladini irisa? blush2.gif
irmulia
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 28, 13:09)
Saunus ir paprastas receptelis thumbup.gif Skonis turetu priminti sokoladini irisa? blush2.gif
*

Patikėk, tai labai gardus skanumynas wub.gif O tradicinio brigadeiro skonis daug maž primena irisą, tik dar gardesnis taip pat priklauso nuo to ką dedi : ar paprastą kakavą, ar saldžią kakavą mirksiukas.gif

kaip tik ruošiu dar vieną receptuką, kurį neužilgo įdėsiu mirksiukas.gif

o šiandien dar teks išbandyti vieną su pistacijomis thumbup.gif thumbup.gif ir dar vieną mirksiukas.gif
kvepia liepos
ACIU, IRMULIA, KAD VIS NUDZIUGINI MUS NAUJOVEMIS 4u.gif
kvepia liepos
user posted image

darbas padarytas thumbup.gif
gal patartumet, mergaites, kuo siuos saldumynus padengti - mat pirkti pabarstukai man nelabai g.gif
Schokata
kvepia liepos, kaip greit pasidarbavai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif o man tavo papuošimai labai liuks bigsmile.gif
irmulia
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 02 28, 22:05)
darbas padarytas thumbup.gif
gal patartumet, mergaites, kuo siuos saldumynus padengti - mat pirkti pabarstukai man nelabai  g.gif
*

O čia tai gražumas thumbup.gif thumbup.gif (maniškiai tokie popsovi gavosi lotuliukas.gif )

O juos apvolioti galima iš ties daug kuo -

*cukrumi ( stambiu),
*kokoso drožlėmis
*rudais pabarstukais ( tikrai gerai atrodo wink.gif )
*smulkintais riešutais
*smulkintais sausainiais
*rudu cukrumi
*paprasta kava
..................
kvepia liepos
aciu. ax.gif

tikrai, nepagalvojau apie smulkintus sausainius,... o ju ir sviesiu, ir sokoladiniu buna thumbup.gif
irmulia
mirksiukas.gif Manau, taip pat galima aplipinti visokiais miniatiūriniais ledinukais (būna mašeliuose arba dėžutėse, pvz.: "vyšnia" kur šokoladinai žirniukai su įdaru) mirksiukas.gif

Taip pat cukatomis itin smulkiai supjaustytomis: pvz.: smulkiai tarkuotomis apelsino žievelės cukatomis mirksiukas.gif

Žodžiu- čia yra kulinarinei fantazijai - laisvė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
irmulia
Tęsiu savo pažadus bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

Brigadeiro branco- baltasis variantas smile.gif

user posted image

tuo pačiu ir Brigadeiro branco de uva - su vynuogėmis viduje mirksiukas.gif

user posted image
irmulia
Dar vienas Brigadeiro receptukas, gan paprastas, bet skoniu egzotiškas wub.gif wub.gif

Jūsų dėmesiui - Brigadeiro su pistacijomis biggrin.gif

user posted image

ir kas viduje mirksiukas.gif

user posted image

Skanaus mirksiukas.gif
JOLKA999
atrodo labai skaniai,reiks isbandyti,volioti galima ivairiu spalvu kokosu drozlese,dar galetu pabandyti i sokolado drozles,migdolu ploksteles.tik jauciu,kad tu sijoneliu saldainukam sudeti pas mus pirkti nera.
irmulia
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 01, 23:42)
atrodo labai skaniai,reiks isbandyti,volioti galima ivairiu spalvu kokosu drozlese,dar galetu pabandyti i sokolado drozles,migdolu ploksteles.tik jauciu,kad tu sijoneliu saldainukam sudeti pas mus pirkti nera.
*

Kas dėl popierinių krepšelių, tai net jei ir nėra, tai galima pačiai kokį lotoso žiedą sulankstyti iš popieriaus ir dar orginaliau atrodys mirksiukas.gif

Kiek vėliau įmesiu keletą foto pavyzdėlių, rastų interneto platybėse, kaip galima pateikti šiuos gardumynus wub.gif mirksiukas.gif
Masiania*
QUOTE(irmulia @ 2009 02 28, 13:55)
o šiandien dar teks išbandyti vieną su pistacijomis  thumbup.gif  thumbup.gif  ir dar vieną  mirksiukas.gif
*

Gundai gundai su savo groziais wub.gif

QUOTE(kvepia liepos @ 2009 02 28, 22:05)
gal patartumet, mergaites, kuo siuos saldumynus padengti - mat pirkti pabarstukai man nelabai  g.gif
*

Tai kad labai sauniai padengei thumbup.gif
Burtininke
Labai sudominos šis skanėstas biggrin.gif Reiks pabandyt padaryt ir jei gausis, ruošt Velykų vaišėms thumbup.gif
Klausimukas - o jis gali pastovėt? Ar prieš sudorojimą jį galima pasidaryt prieš keletą dienų ? g.gif 4u.gif
Vaiiva
Tikrai super skanu turėtų būti, išbandysiu būtinai bigsmile.gif
Ir šiaip šaunuolė tu, irmulia, vis kokių originalių skanėstų pasiūlai, ačiū 4u.gif
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 01, 23:42)
tik jauciu,kad tu sijoneliu saldainukam sudeti pas mus pirkti nera.
*

Yra smile.gif Esu mačiusi prieš porą savaičių Panevėžyje vienoje Babilono parduotuvėlių a la kulinarijos, namų apyvokos reikmenų smile.gif Tik gaila tokio gardėsio dar nebuvau užmačiusi, tai nenusipirkau doh.gif Reikės bandyti Kaune ieškoti. O Arevitoje nėra? ax.gif
irmulia
QUOTE(Burtininke @ 2009 03 02, 10:42)
Labai sudominos šis skanėstas  biggrin.gif Reiks pabandyt padaryt ir jei gausis, ruošt Velykų vaišėms  thumbup.gif
Klausimukas - o jis gali pastovėt? Ar prieš sudorojimą jį galima pasidaryt prieš keletą dienų ?  g.gif  4u.gif
*

Tokie saldumynai kambario temperatūroje gali pastovėti 2 dienas nuo pagaminimo, o 5 dieneles (po pagaminimo) galima ir šaldytuve palaikyti mirksiukas.gif

O jei bus sandariame kokiame vakuuminiame maišelyje- tai ir ilgiau mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
mamkaa
QUOTE(Vaiiva @ 2009 03 02, 10:40)
Tikrai super skanu turėtų būti, išbandysiu būtinai bigsmile.gif
Ir šiaip šaunuolė tu, irmulia, vis kokių originalių skanėstų pasiūlai, ačiū 4u.gif

Yra  smile.gif  Esu mačiusi prieš porą savaičių Panevėžyje vienoje Babilono parduotuvėlių a la kulinarijos, namų apyvokos reikmenų  smile.gif  Tik gaila tokio gardėsio dar nebuvau užmačiusi, tai nenusipirkau  doh.gif  Reikės bandyti Kaune ieškoti. O Arevitoje nėra? ax.gif
*

arevitoje tikrai yra visokiu dydziu ir spalvu, bet kaune urmo bazeje irgi yra ir dar pigiau negu arevitoje, tik bazeje neteko matyti spalvotu popiereliu, kiek akis uzkliuvo tik balti.
irmulia
Dėl popierinių krepšelių, keletas idėjų mirksiukas.gif Daugiau rasite čia mirksiukas.gif

user posted image
irmulia
Oi merginos ką radau bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

Daugybė įvairių pabarstukų dekoravimui thumbup.gif

Rikta siūlo : ir vaflinius ir visokių drožlių pabarstukus, tik gaila kad min suma 100 lt g.gif

irmulia
Na ir dar vienas receptukas :

Brigadeiro Rosa - rožinis bigsmile.gif

user posted image

ir kas slepiasi viduje mirksiukas.gif

user posted image

Skanaus mirksiukas.gif

Vėliau dar keletą įdėsiu mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Vaiiva
QUOTE(mamkaa @ 2009 03 02, 13:33)
arevitoje tikrai yra visokiu dydziu ir spalvu, bet  kaune urmo bazeje irgi yra ir dar pigiau negu arevitoje, tik bazeje neteko matyti spalvotu popiereliu, kiek akis uzkliuvo tik balti.
*

Aš ir mastau, kaip Arevitoje gali nebūti, juk ten visko būna thumbup.gif O kas liečia baltus popierėlius, tai man pavyzdžiui balti kartais netgi gražiau negu spalvoti ax.gif
Kuriame sandėly bazėje matei? smile.gif
QUOTE(irmulia @ 2009 03 02, 15:32)
Na ir dar vienas receptukas :

ir kas slepiasi viduje  mirksiukas.gif

*

O smulkesnio receptuko nebus? ax.gif Kaip tokį rožinį daryti? ax.gif
Beje, kurie tau asmeniškai skaniausi ar šiaip atsiliepimų esi girdėjusi? smile.gif Neapsisprendžiu kuriuos pirmiausia gaminti biggrin.gif
irmulia
QUOTE(Vaiiva @ 2009 03 02, 17:44)
O smulkesnio receptuko nebus? ax.gif  Kaip tokį rožinį daryti? ax.gif
Beje, kurie tau asmeniškai skaniausi ar šiaip atsiliepimų esi girdėjusi? smile.gif  Neapsisprendžiu kuriuos pirmiausia gaminti  biggrin.gif
*

Yra pilnas receptukas mano blog'e mirksiukas.gif su visomis foto ir išsamiu aprašymu mirksiukas.gif

Kuriu man skaniausi, kol kas nerašysiu, kol nesudėjau visų savo gamintų brigadeiro mirksiukas.gif (ilgai laukti tikrai nereikės)
irmulia
Na ir šios gražios dienos pabaigai dar vienas, man savo skoniu pats pačiausias wub.gif

Brigadeiro Royal (receptukas)
user posted image

ir kas viduje bigsmile.gif

user posted image
Vaiiva
QUOTE(irmulia @ 2009 03 02, 20:46)
Na ir šios gražios dienos pabaigai dar vienas, man savo skoniu pats pačiausias  wub.gif

*

Jau žinau kas tau skaniausia ir ko noriu aš wub.gif
irmulia
QUOTE(Vaiiva @ 2009 03 02, 21:20)
Jau žinau kas tau skaniausia ir ko noriu aš  wub.gif
*

Tai pirmyn bigsmile.gif , ir prašom nesikuklinti pasirodyti su savaisiais gardumynais mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Migele
Nerealiai atrodo, leksiu ryt kondensuoto pirkti ir bandysim su vaikais lipdyt smile.gif
irmulia
QUOTE(Migele @ 2009 03 02, 22:43)
Nerealiai atrodo, leksiu ryt kondensuoto pirkti ir bandysim su vaikais lipdyt smile.gif
*

ooooo vaikams čia iš vis kokia žaisminga ir saldi atrakcija mirksiukas.gif

nes iš šios masės galima tikrai gražių vaikiškų motyvų nulipdyti ir po to juos... gardžiai suvalgyti bigsmile.gif bigsmile.gif biggrin.gif

O pačią masę (t.y. Brigadeiro Branco ) galima drąsiai dažyti maistiniais dažais mirksiukas.gif
JOLKA999
user posted image
dariau su baltu sokoladu pabandymui.svyla ziauriai doh.gif .bet skanu,man patiko.darysiu vel.
irmulia
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 03, 08:00)
dariau su baltu sokoladu pabandymui.svyla ziauriai doh.gif .bet skanu,man patiko.darysiu vel.
*

Svyla tai tikrai, reikia beperstojo maišyti maišyti ir dar kartą sąžiningai maišyti mirksiukas.gif

Jei darei Brigadeiro branco- baltąjį, tai iš foto matosi, kad gavosi karamelinis bigsmile.gif thumbup.gif , truputį dėjai kakavos? bigsmile.gif

Aš galvoju, kad reiktų iš rududu padaryti (arba virti indelį 2 val. vandenyje, tada gausis karamelinis) karamelinės spalvos, nes taip tai gaunasi baltas biggrin.gif
JOLKA999
KAKAVOS NEDEJAU,TIESIOG ILGIAU BISKI PAVIRIAU.
irmulia
JOLKA999, liuks atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif dabar audžiu mintį kokį trisluoksnį brigadeiro pagaminti bigsmile.gif bigsmile.gif ir visai netrukus mirksiukas.gif biggrin.gif
JOLKA999
QUOTE(irmulia @ 2009 03 03, 12:10)
JOLKA999, liuks atrodo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  dabar audžiu mintį kokį trisluoksnį brigadeiro pagaminti  bigsmile.gif  bigsmile.gif  ir visai netrukus  mirksiukas.gif  biggrin.gif
*

KAD TIEK GAMINI IR MUS MOKAI TAI SAUNUOLE,O KAS TIEK SUVALGO g.gif
irmulia
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 03, 13:22)
KAD TIEK GAMINI IR MUS MOKAI TAI SAUNUOLE,O KAS TIEK SUVALGO g.gif
*

Negaila, juk smagu kažką netradicinio ir tokio paprasto pasidaryti, tuo lab kad ir atrodo gerai ir tikrai skanu mirksiukas.gif

O kas suvalgo, tai tikrai yra kas mirksiukas.gif biggrin.gif ir svečiai, ir draugai ir kokioms šventėms - jie tokie sakyčiau apgaulingi, rodos lengvi gaivūs (ypač tie, su vynuogėmis) vieną, kitą nekaltai paragauja, žiū ir nebėra geros lėkštės lotuliukas.gif
Migele
Na musu brigaideiros tesla jau palikta atvesinimui, laukiam kol apstings smile.gif Tai musu mazoji repeticija pries gimtadienius biggrin.gif
irmulia
QUOTE(Migele @ 2009 03 03, 17:19)
Na musu brigaideiros tesla jau palikta atvesinimui, laukiam kol apstings smile.gif Tai musu mazoji repeticija pries gimtadienius biggrin.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai ilgai laukti nereikia, vos pravėsta (tiek kad galima rankose laikyti) ir jau galima "rutuliuoti" mirksiukas.gif o vėliau būtinai pasirodykite su savaisiais brigadeiro mirksiukas.gif bigsmile.gif
Migele
Na stai musu pirmiejo Brigadeiros biggrin.gif , nevienodo dydzio nes darem su vaikais, bet skonis nuo to nenukentejo smile.gif Tik gaila nuotrauka nelabai kokybiska, fotografuota telefonu.
irmulia
QUOTE(Migele @ 2009 03 03, 19:50)
Na stai musu pirmiejo Brigadeiros biggrin.gif , nevienodo dydzio nes darem su vaikais, bet skonis nuo to nenukentejo smile.gif Tik gaila nuotrauka nelabai kokybiska, fotografuota telefonu.

Kokie linksmučiai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir foto gerai atrodo mirksiukas.gif
Ir kaip vaikučiams? patiko lipdyti? bigsmile.gif
Čia kaip matau pasirinktas tradicinio Brigadeiro receptukas (su kakava)? bigsmile.gif
Migele
Zinoma, kad patiko, prilipde saldainuku draugams savo smile.gif Dareme tradicini, bet i kai kuriuos imontavom ivairiu riesutuku.
regna
4u.gif Irmulia 4u.gif ,
aš, į šį skyrelį užsuku rečiau,bet šį vakarą,kap tik reikėjo įkišt ir man nosytę.Ieškojau,kažko toko-paprasto,bet,ydomaus saldaus gaminio.
Ir,akys sustojo,ties Tavo 4u.gif ruoštais grožiais.
Viską labai įdėmiai perskačiau ,kaip konditerjos pirmokas.
Irmulia,noriu tavęs paklausti,kiek laiko gali išstoveti šaldytuve,man,tai labai aktualu..
Viduje kerba noras pabandyti,nes man tiks progai.
Pradedančiam,kokį varijantą-pasiūlutai.
Man visi laabai patiko,bet,laabiaasia"Brigadeiro Royal"
irmulia
QUOTE(regna @ 2009 03 04, 01:21)
4u.gif Irmulia 4u.gif ,
aš, į šį skyrelį užsuku rečiau,bet šį vakarą,kap tik reikėjo įkišt ir man nosytę.Ieškojau,kažko toko-paprasto,bet,ydomaus saldaus  gaminio.
Ir,akys sustojo,ties Tavo 4u.gif  ruoštais grožiais.
Viską labai įdėmiai perskačiau ,kaip konditerjos pirmokas.
Irmulia,noriu tavęs paklausti,kiek laiko gali išstoveti šaldytuve,man,tai labai aktualu..
Viduje kerba noras pabandyti,nes man tiks progai.
Pradedančiam,kokį varijantą-pasiūlutai.
Man visi laabai patiko,bet,laabiaasia"Brigadeiro Royal"
*

Kaip pradžiai tai gali ir nuo tradicinio Brigadeiro pradėti mirksiukas.gif be jokio įdaro mirksiukas.gif o poto jau kiek kulinarinė fantazija liejasi mirksiukas.gif biggrin.gif
Kambario temperatūroje mazdaug porą dienų nuo pagaminimo( mat jie kiek pastovėję šilčiau gan greitai tampa minkštučiai), o šaldytuve ilgėliau mirksiukas.gif manau, jei į kokį sandarų maišelį įdėsi (vakuuminį) tai ir ilgėliau gali prastovėti - o šiaip dar pasitikslinsiu ir parašysiu mirksiukas.gif
hatna
Kokia faina tema radau!!!Ir kaip smagu, kad Lietuviams patinka Braziliski skanestai. Man pats patciausias - tradicinis.
Ir jei autore nesupyks, noriu patikslint - tie baltieji su kokoso drozlem ar cukrum vadinasi Beijinhos(bucinukai).
Be situ saldumynu Brazilijoj neisivaizduojamas vaiko gimtadienis 4u.gif
irmulia
QUOTE(hatna @ 2009 03 04, 02:40)
Kokia faina tema radau!!!Ir kaip smagu, kad Lietuviams patinka Braziliski skanestai. Man pats patciausias - tradicinis.
Ir jei autore nesupyks, noriu patikslint - tie baltieji su kokoso drozlem ar cukrum vadinasi Beijinhos(bucinukai).
Be situ saldumynu Brazilijoj neisivaizduojamas vaiko gimtadienis 4u.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kaip faina bigsmile.gif na Beijinhos - Kokoso bučinukai (tai tie, kur kokoso drožlės ir/ar cukrus dedami į pačią masę bigsmile.gif ) dar kol kas neįdėjau (jau beveik paruošusi) lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Dabar kaip tik rašau apie dar vieną su .... braškėmis wub.gif wub.gif wub.gif
hatna
wub.gif mmm...braskes ir sokolado derinys visada nepaprastas wub.gif

I beijinhos mase cukraus tikrai nereikia deti, tik kokoso drozliu(ir atsargiai, labai svyla...pirmakart kai dariau, tai prasikeikiau)

O is brigadeiro mases dar galima tortus daryti arba gniuztes tokias(cia tiems, kas tingi terliotis rutuliodami)

user posted image
irmulia
QUOTE(hatna @ 2009 03 04, 03:15)
wub.gif mmm...braskes ir sokolado derinys visada nepaprastas wub.gif

I beijinhos mase cukraus tikrai nereikia deti, tik kokoso drozliu(ir atsargiai, labai svyla...pirmakart kai dariau, tai prasikeikiau)

O is brigadeiro mases dar galima tortus daryti arba gniuztes tokias(cia tiems, kas tingi terliotis rutuliodami)

*

Viename beijinhos receptuke buvau aptikusi, kad reikia ir cukraus dėti ( ir gan nemažai blink.gif ), na bet susilaikiau ir nedėjau biggrin.gif

na o šie Brigadeirão (rodos taip vadinasi bigsmile.gif ) - jau laukia savo eilės mano virtuvėje biggrin.gif
hatna
QUOTE(irmulia @ 2009 03 04, 04:30)
Viename beijinhos receptuke buvau aptikusi, kad reikia ir cukraus dėti ( ir gan nemažai  blink.gif ), na bet susilaikiau ir nedėjau  biggrin.gif 

na o šie Brigadeirão (rodos taip vadinasi  bigsmile.gif  ) - jau laukia savo eilės mano virtuvėje  biggrin.gif
*

as nezinau ar imanoma butu toki su cukrukm valgyt, na bet gal kam nors patinka super saldziai unsure.gif kazi ar as istverciau toki salduma blink.gif

aha taip vadinas, juos restoranuose siulo, turbut todel, kad lengviau, nereikia rutulioti biggrin.gif
irmulia
QUOTE(hatna @ 2009 03 04, 03:40)
aha taip vadinas, juos restoranuose siulo, turbut todel, kad lengviau, nereikia rutulioti biggrin.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kiek žiūrinėjau receptus, tai juos reikia kaip flan'ą kepti? ar ne? inde su vandeniu ? g.gif
hatna
tiksliai nezinau kaip ten viskas vyksta, nes pati dar nekepiau blush2.gif , bet galesiu paklausinet vyro giminej smile.gif
irmulia
drinks_cheers.gif hatna būtų pasakiška thumbup.gif nes aš jau praeitą savaitgąlį planavau jį kepti, tik laiko pritrūko doh.gif "apsibrigadeirinau" iki ausų biggrin.gif , užtad visi buvo patenkinti bigsmile.gif

o čia kitas receptukas (žadėtasis) mirksiukas.gif

wub.gif kas dievina šokoladą ir braškes... wub.gif

Brigadeiro Com Morango
user posted image
*Miurielė*
QUOTE(irmulia @ 2009 03 01, 13:34)

user posted image
*

QUOTE(irmulia @ 2009 03 02, 21:46)

user posted image
*

Atėjau ir šiton temon pas Irmulia pasisvečiuoti smile.gif
Pateikimas, nuotraukos thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.