Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie pagalves mažiesiems
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
panterele35
sveiki,
Atskiros temos apie pagalves neradau, tad noreciau suzinoti kokia rinktis vaikui pagalve: pukine, vilnone ar sintetine?
eglaite2
Mes Klaipedoje, Bige esancioje kazkokioje patalu parduotuveje (nebepamenu pavadinimo doh.gif ) pirkom specialia pagalvyte, tinkancia iki 3-ju metuku. Ji sintetine, bet sukurta taip, kad vaikas turetu maziau prakaituoti. Pagalvele pati nebloga, bet mazoji vistiek prakaituoja. Ir ant pukines labai prakaituoja. Dabar ruosiames pirkti merino vilnos, nors irgi nezinau kaip bus. Siaip, kas liecia prakaitavima, pasiskaiciau, jog galvos prakaitavimas vaikams būdingas dėl vegetacinės sistemos ypatumų ir tai nėra ligos požymis, taigi taip ir nezinau, ar vilnone siuo atveju mums pagelbes g.gif ax.gif .
panterele35
QUOTE(eglaite2 @ 2009 03 03, 19:32)
Mes Klaipedoje, Bige esancioje kazkokioje patalu parduotuveje (nebepamenu pavadinimo doh.gif ) pirkom specialia pagalvyte, tinkancia iki 3-ju metuku. Ji sintetine, bet sukurta taip, kad vaikas turetu maziau prakaituoti. Pagalvele pati nebloga, bet mazoji vistiek prakaituoja. Ir ant pukines labai prakaituoja. Dabar ruosiames pirkti merino vilnos, nors irgi nezinau kaip bus. Siaip, kas liecia prakaitavima, pasiskaiciau, jog galvos prakaitavimas vaikams būdingas dėl vegetacinės sistemos ypatumų ir tai nėra ligos požymis, taigi taip ir nezinau, ar vilnone siuo atveju mums pagelbes g.gif  ax.gif .
*

Maniske kol kas miega be pagalves, ir vis tiek atsikelia po dienos miego su suprakaitavusia galvyte.
eglaite2
QUOTE(panterele35 @ 2009 03 03, 19:37)
Maniske kol kas miega be pagalves, ir vis tiek atsikelia po dienos miego su suprakaitavusia galvyte.
*

Tai va, tas prakaitavimas gali buti visai normalus ir jei jokia pagalvyte nepadeda to sumazinti, tai gal ir nera didelio skirtumo, kokios rusies ji bus? g.gif Kiek zinau, vilnones pagalves gali sukelti alergija ir yra gana kietokos, tai daznai vaikams nepatinka, bet as zadu tokia isbandyti, kad galutinai issiaiskinti, sumazina vilna prakaitavima ar ne ax.gif . O siaip mane labai sudomino Bambuko anglies granuliu ergonomine pagalve, tik nerandu dar jokiu atsiliepimu apie jas http://www.varle.eu/pagalve5.htm rolleyes.gif .
Niuta
kai miegodavo be pagalves suprakaituodavo , paskui dejau sentiponine visai visai ta kudikiu plonite suprakaituodavo da labiau schmoll.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif nuo metu nupirkau grikiu lukstu pagalve aisku nusipiliau grikiu nes labai jau didele (nes ne vaikiska pirkau) ir ko puikiausiai miega ir juoku prakaitavimu thumbup.gif
Šypsiukas
Ta parduotuve BIG centre Klaipedoje (gerai, kad jos nebera), tai man nepatiko. Pardavejos apgaudinedavo issijuosusios. As pirkau ten taip pat pagalve, kaldryte, ir ivilkimui komplektuka paprasiau, kad duotu. Tai neatitiko dydziai, be to, pagalve per stora, dar dabar vaikas ant jos miegot nenori, o jam jau 1.6 metu. Siaip, atrodo tik 3 cm storio, bet nepatogi, ir prakaituoja. As prakaitavima pasalinau parinkusi pagalves uzvalkala, dabar tikslaii nepasakysiu sudeties. O siaip, dar gyd, sake, kad prakaituot vaikas miegodamas gali, jei jam truksta vitamino D3.
erikiuxxx
mamytes ar yra tempur vaikiskos pagalves,kas zino?
vetruze
na,mes irgi dar be pagalves,bet jau dairausi,net neissivaizduoju kur pirkt
egly
mes pirkome soru lukstu pagalve..ne delto, kad prakaitavo galvyte, tiesiog norejome pakeisti tureta leliukiska pagalve.. siaip, gal si pagalve ir vertinga, taciau kol kas matau trukuma - daug besivartanciam vaikui ji nestabili (soru lukstai birus), per nakti vis reikia pagalve sukratyti, pataisyti...
sagute2
Mes tik uz medvilne, nuo gimimo antklode medvilnine naudojam: neprakaituojam, vasara nekarsta, ziema nesalta. Tai neseniai pagalve medvilnine nusipirkom thumbup.gif
Ginto žmona
Maniškis ir dabar miega ant mažutės medvilninės pagalvėlės - kažkur nuo pusmečio taip guldau ( turėjo slogą, tai truputį pakėlus galvytę jam buvo lengviau miegoti ).
Musmire
Maniškis virš metų, bet pagalvės nededu.
rimaale
mano mazoji ir as su teciu miegu su grikiu lukstu pagalve nera geriau ir naturaliau
4u.gif 4u.gif
tikrai neprakaituosi nes pralaidus orui
nesukelia alergijos , slopina knarkima tikrai smile.gif smile.gif ,musu tevelis knarke biggrin.gif
siulau visiems ismeginti
olega
girdejau, kad puku pagalves netinka i alergija linkusiems vaikuciams, tada geriau sintetine. as irgi neapsisprendziu kokia cia issirinkti. Gal bandysiu grikiu. g.gif
Keberiokšt
Siulyciau sintetiniu uzpildu, kad butu galima daznai skalbti. Kaip rasote, vaikuciai suprakaituoja galvytes, pagalve suslampa, labai patogu imesti i skalbykle ir paskalbti. be to, jos pigesnes uz vilnos ar puku. Puku isvis nesiulau, nes dulkiu erkutes mielai veisiasi, o ju isnaikinti taip lengvai nepavyks. Dulkiu erkutes- dazniausia namu alergijos priezastis
aissttee
Mes nuo gimimo turime merino vilnos lietuviskus (merkio) pataliukus. Nors jau virs metuku vaikis, pagalveles kaip ir nenaudojam, nes mazius kiega kartu su mumis lovoje, tai jo pagalves ten nededam, Bet lovytej kartais tenka ja naudoti. Tai galiu pasakyti, kad ji nei per kieta, nei per minksta. Seip manau geriausia ir rinktis, arba merino vilnos, arba galbut grikiu lukstu, nes jos yra naturalios. Sintetine nebent alergiskiems vaikuciams, tai taip nealergizuoja, del pukines tai jokiu budu schmoll.gif renka erkutes.
O prakaituoja galvyte tai tikrai beveik visiems maziukams, ir cia nepriklauso nuo pataliuku ir pagalviu.
Letta26
Skaičiau tokį straipsniuką apie pagalves, tai ten rašoma:
1. pūkų ir plunksnų pagalvės dėl higienos ir alergijos rizikos nerekomenduojamos, prakaituoja galva.
2. natūralios vilnos pagalvėms būdinga gera oro cirkuliacija, kai kurie vaikai gali būti alergiški ir natūralioms medžiagoms. Skalbiamos gali pakeisti formą ir susitraukti.
3.lateksinės puikiai atitinka mažylio kaklo išlinkimą, bet negalima skalbti saklbyklėje. Norint ją išvalyti, reikia įmerkti į vandenį, o vėliau jas išgręžti ir išdžiovinti. Kad nereiktų laukti, kol išdžius, gali prireikti įsigyti ne vieną, o dvi.
4.sitetinio užpildo galima skalbti, tačiau patartina pirkti geresės kokybės, kur užpildas pvz. tuščiaviduris silikono ir poliesterio pluoštas. Laidus orui ir gerai sugeria drėgmę.
5. grikių lukštų pagalvė tinka tiems mažyliams, kurie alergiški pluksnoms, pūkams, vilnai ar lateksui.Gerai prisitaiko prie kaklo išlikimo.
6. kukuruzų pluoštu užpildytos pagalvės lengvos ir minkštos. Gera oro cirkuliacija ir nealergizuoja mažylio.
Atsiprašau, jei daug prirašiau blush2.gif
Daivama
QUOTE(Letta26 @ 2010 02 11, 12:12)
Skaičiau tokį straipsniuką apie pagalves, tai ten rašoma:
*

Pritariu viskam, vilnos ir grikių lukštų pagalves turim, thumbup.gif
Raidiene
Mes naudojom pacia ploniausia, feretti.
Bipren
O aš dar vaikui jokios pagalvės nededu g.gif Reikės ir man iš Ferečio komplekto suradus pabandyti blush2.gif
erika545
sveikos mamytes smile.gif kiek skaiciau Memory Foam putų pagalvės aprasyma tai atrodo kad labai gera,bet ar is tikruju g.gif ,nes kaina tai jos nemaza.Noriu suzinoti jusu nuomones apie Memory Foam putų pagalve kudikiams,ar turite kas nors?kokie atsiliepimai?ar gera?
*Svajone*
mes dar naudojame neaukštą kūdikiui skirtą pagalvę,bandėm ir didesnę,bet kad labai jau susikuprinęs buvo,kolkas užtenka mažos (medvilninės) smile.gif
saulyte1986
mes irgi viska medvilnine naudojam, praeita savaite nusipirkom maza medvilnine pagalvele smile.gif esam l.patenkinti thumbup.gif
Jolaida
As taip pat galvoju ja isigyti, tik niekur mamu atsiliepimu apie ja nerandu verysad.gif
Isila
pirmą kartą apie tokią girdžiu unsure.gif
joljo
QUOTE(Isila @ 2010 06 23, 14:13)
pirmą kartą apie tokią girdžiu  unsure.gif
*

superine pagalve

ji tokia kaip suaugusiuju Dormeo,
mums labai labai patiko,
4u.gif thumbup.gif
Rence99
dukryte miega ant merinosų vilnos pagalves.bet ji labai greit prarado forma.ir dar man labai tas vilnos kvapas nepatinka.kai suprakaituoja galvyte,net plaukuciai prasmirsta vilna.Dabar galvojam pirkti Dormeo Trisluoksnė Memosan pagalve.gal kas bandet?kokie atsiliepimai?man patiko kad jos stori galima reguliuoti g.gif
erika545
QUOTE(Jolaida @ 2010 06 21, 17:01)
As taip pat galvoju ja isigyti, tik niekur mamu atsiliepimu apie ja nerandu verysad.gif
*

Vis delto nupirkau savo mazyliui sia pagalve smile.gif atsiliepimu as ir taip pat niekur neradau. Pirkau parduotuveje uz 60 Lt., pigiau nei internete. Mano mazyliui 5 men.,ant tos pagalves jau gal kokius 2 men. miega. Klausiau daktaru visi peciais kraipo,nezino ka pasakyti. Naujas daiktas,mazai isbandytas.
oksan
Sveikos mamytes 4u.gif

Norėčiau su jumis pasitarti ,radau internete štai tokia pagalve :

user posted image
user posted image
user posted image

Aš užsakiau savo vaikui blush2.gif bet gal kas tokia turite ir galite parašyti savo atsiliepimus "ar vertas buvo mano pirkinis" g.gif .Aišku ,kai atkeliaus iki mūsų pagalvė ir mes galėsim ją išbandyt būtinai parašysim ir savo atsiliepimus wub.gif

Tai kad labai laukiam jūsų atsiliepimus 4u.gif kokie be butu blush2.gif

Dėkojam visiems 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Garry
Labai idomi pagalve, atrodo kaip Dormeo. gal kaina kiek geresne? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
oksan
QUOTE(Garry @ 2010 08 30, 16:04)
Labai idomi pagalve, atrodo kaip Dormeo. gal kaina kiek geresne? 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Kaina tikrai nebloga tik 45 Lt be siuntimo thumbup.gif
Be to šia pagalvė patogi ir naudinga kūdikiui:
Palengvina virškinimą ,kvėpavima, Išlaiko mažylio stuburą tiesų, kadangi galvytė laikoma kiek pakelta negu visas kūnelis. 4u.gif

svajociuke
kainyte tikrai gera ax.gif o iki kokio amziau tokia pagalvyte tinka? g.gif
Soffyyy
QUOTE(oksan @ 2010 08 30, 21:20)

Be to šia pagalvė patogi ir naudinga kūdikiui:
Palengvina virškinimą ,kvėpavima,  Išlaiko mažylio stuburą tiesų, kadangi galvytė laikoma kiek pakelta negu visas kūnelis. 4u.gif
*

Ar tikrai gerai ji leliukui? g.gif Kūdikių nerekomenduojama ant jokių pagalvių guldyti schmoll.gif
Jei leliukas guli ant lygaus paviršiaus ir, tarkim netyčia atpila, jis turi instinktą pasukti galvą, burnytę išsivalyti liežuvėliu ir neužspringti. Tai viena iš priežasčių kodėl pagalvės kūdikiams nerekomenduojamos unsure.gif
oksan
QUOTE(Soffyyy @ 2010 09 02, 11:25)
Ar tikrai gerai ji leliukui? g.gif Kūdikių nerekomenduojama ant jokių pagalvių guldyti schmoll.gif
Jei leliukas guli ant lygaus paviršiaus ir, tarkim netyčia atpila, jis turi instinktą pasukti galvą, burnytę išsivalyti liežuvėliu ir neužspringti. Tai viena iš priežasčių kodėl pagalvės kūdikiams nerekomenduojamos unsure.gif
*

Bet šia pagalvė galima kūdikiui pakišti po čiužinio ,ir kaip tik apsaugo nuo atpilinejimo ,nes mano mažute iki mėnesio labai atpildavo ,tiesiog fontanu ,tai mes turėjom tokios pat formos pagalvė iš porolono,bet pakisdavome ja po čiužinio ,be to porolono pagalvė pradėjo gaminti Lorita "antirefliuksinė pagalvė iš porolono
su nuimamu, neperšlampančiu užvalkalu" http://www.lorita.lt/Patalyne-vaikams/Antk...galves-kudikiam
o dėl reflekso tai ne visi kūdikiai jo turi ,dėl to ir guldo kūdiki ant šono ,kad atpilus neužspringtu smile.gif
Porolono pagalvė nuo 0-3men.

Lėja_
Gal yra naujų atsiliepimų ??? Gal kas zino, nuo kokio iki kokio amziaus ši pagalvė skirta? Kokioje parduotuvėje pirkote?
mamabalta
QUOTE(Rence99 @ 2010 07 13, 15:42)
dukryte miega ant merinosų vilnos pagalves.bet ji labai greit prarado forma.ir dar man labai tas vilnos kvapas nepatinka.kai suprakaituoja galvyte,net plaukuciai prasmirsta vilna.Dabar galvojam pirkti Dormeo Trisluoksnė Memosan pagalve.gal kas bandet?kokie atsiliepimai?man patiko kad jos stori galima reguliuoti g.gif
*

Nusipirkau šiandien Dormeo Trisluoksnė Memosan pagalvę. ieškau dabar atsiliepimų (per vėlai, aišku, ieškau). Kažkaip geriau namie ją apžiūrėjau, tai kažkokia nesąmonė man ji pasirodė. Atrodo, kad tie 3 sluoksniai "slankioti" viduje pagalvės gali. Dar tas dydis toks nenormalus - 50/30, užvalkaliukų pirkti nėra. Aišku, galima pasiūti, bet vėl vargas doh.gif .
Dabar dukra miega ant nestoros medvilninės, kuri yra lovytės pločio (60 cm), tai kad ir "pasimala" po lovą, vistiek ant pagalvės lieka. O nuo šitos dormeo "nukris", pabusti gali.
Žodžiu, nedaviau dar miegoti ant naujosios pagalvės. Tempsiu, man atrodo, ją rytoj grąžinti. Geriau apžiūrėjus, atrodo, kad nevertas 90 Lt daiktas. Tiesą pasakius, nelabai mums ir buvo ji reikalinga, gerai dukra ir ant medvilninės miega, bet užsinorėjau gi kažko mandresnio (tipo geresnio, ot užkibau ant reklamos kabliuko doh.gif doh.gif doh.gif )
Minėja
QUOTE(Rence99 @ 2010 07 13, 14:42)
*

Mes nuo metuku naudojam Dormeo Trisluoksne Memosan pagalve. Naudojam tik viena sluoksni kol kas. Tai mums labai patinka. thumbup.gif Maziukui labai patogu su ja miegoti.

Del dydzio, tai maziems vaikams ir nereikia labai dideliu pagalviu. Uzvalkaliukus pagalvei su siuvimo masina pamazinau. Pora minuciu laiko tik. smile.gif
pucukelis
Mano vyrenėlė irgi miega ant trisluoksnės Dormeo vaikiškos pagalvės. Kol kas miega ant 2 sluoksnių, o kai susloguoja, kad lengviau būtų kvėpuoti, įdedu ir trečiąjį. Jai pačiai patinka miegoti ant jos. O mano sūnui greit bus 2 metai, kol kas miega ant sintetinės plonos pagalvės, bet galvoju ir jam nupirkti Dormeo.
Raselija
nuo puses metuku naudojam clevamama memory foam pagalvele, tai labai dziaugiuosi thumbup.gif galvyte neprakaituoja, o ir pati pagalvele neauksta, tai jai kaip tik smile.gif
lija
Nuo pat antrojo vaikiuko gimimo naudojam nuožulnią poroloninę Bebe Confort pagalvėlę, apsaugančią nuo užspringimo atpylus - tikrai geras daiktas, gailiuosi, kad pirmasis mano vaikiukas jos neturėjo
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.