Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Slyvos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
dzudi
Parsiveziau 2 didziausias dezes slyvu is sodo... g.gif Gal patartumete kaip jas sudoroti? Moku tik paprasta kompota daryti ziemai... Gal kokiu minciu turite? unsure.gif

Gal zinote kaip galima jas sudziovinti? Man taip skanu dziovintos slyvos.
xxxsaulyte
mad.gif Oi, po uzpraeito savaitgalio man tos slyvos kaip ............... mad.gif

O dariau as taip : ipjoviau slyvas, sudejau i puoda - po kokio pusvalandzio dar pamaigiau - atsirado sulciu. Kaitinau, pakol nusilusipejo odeles ir kauliukai. Po to tryniau per sieteli ir viriau marmelada!!!! mad.gif
Buvau pikta kaip velnias, ir sakiau niekada daugiau taip nebezaisiu mad.gif , nors laugh.gif laugh.gif

Aisku skanu, bet ir marmalynes uztenka............ wink.gif
Nele
As tai viriau slyvu uogiene. Labai paprasta, bet sueina paskui su varske, blynais ar pyragais.
800 g slyvu su isimtais kaulais (slyva per puse)
supjaustyti pora nuluptu obuoliu, 1 kg cukraus, 2 arbatiniai sauksteliai cinamono. Is vakaro viska sudeti i puoda ir palikti per nakti. Ryte viriau 20 min. Slyvos nesukrenta, cinamonas suteikia gera kvapa ir skoni.
Etina
Jo, siemet slyvu daug! viriau uogiene, dariau kopotu, bet daugiausia isemusi kauliukus, perpjovusi per puse, dejau i saldymo kamera.
*Smilga*
Na man irgi artimiausiu laiku gresia slyvų dorojimas mad.gif Anksčiau virdavau paprasčiausią uogienę, bet norėtųsi ko nors įdomiau. Va sudomino Neles receptas su cinamonu, reikės pabandyti g.gif
Etina
gal kas bandete suri padaryti? obuoliu gavosi thumbup.gif bet vat su slyvom tai nezinau g.gif
dzudi
Aciu, Nele, uz slyvienes recepta su cinamonu. Jau isviriau - vis kazkas naujo thumbup.gif

Man labai idomu ar galima jas sudziovinti. Niam niam kaip skanu dziovintos biggrin.gif
Lee
O gal zinot koki receptuka kaip pasigaminti slyvu tyreles ziemai? biggrin.gif
Nilė Vanilė
Slyvos - keistos uogos. Kol šviežios - sladžios, bet jau užšaldžius arba iš jų išvirus uogienę, pasidaro rūgščios. 7kg greitai nesuvalgysi. Tai gal koki deserta arba pyraga kas moka daryti? Patrkit smile.gif
slyva
QUOTE(Nijoleva @ 2005 08 11, 16:42)
Slyvos - keistos uogos. Kol šviežios - sladžios, bet jau užšaldžius arba iš jų išvirus uogienę, pasidaro rūgščios. 7kg greitai nesuvalgysi. Tai gal koki deserta arba pyraga kas moka daryti? Patrkit smile.gif
*



As tai anksciau, kol turedavau is kur imti slyvas, darydavau toki "kogelmogel": susipjaustau slyvas i mazus gabaliukus, isidedu grietines, cukraus, ismaisau ir laaabai skanu! Galima su jogurtu... Gal tik jau nelabai kaip atrodo ta misraine i stala paduoti, nebent moki kaip nors graziai apdoroti smile.gif
Nilė Vanilė
jo, su jugurtu bet kokie vaisiai ir uogos skanu thumbup.gif As dar pljaustau skiltelemis ant ledu, irgi thumbup.gif Bet kai ju tiek daug g.gif Nieko nesugalvojau ir puse ju uzsaldziau, perpjovusi perpus, be kaulo ir odeles. Ziuresiu kas gausis g.gif
Mally
Seniau labai daug slyvų turėdavom, tai virdavau su jom košę. Pirma išvirdavau avižinius dribsnius, ir baigiant virti pripjaustydavau slyvų (be odelių), pavirdavau, kad jos gerokai perkaistų. Atrodo dar ir cukriuko šiek tiek, man būdavo mėgstamiausia košė.
Shalimar
Pilni namai slyvu doh.gif Gal visgi kas zinote, kaip jas dziovinti, ar kokio skanaus pyrago recepta isduosit? ax.gif
vasarėja
va kokius radau.

Slyvų plokštainis

700g slyvų,
16g vanilinio cukraus,
250g miltų,
1 šaukštas cukraus pudros,
125g margarino,
4 šaukštai cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys .

Į miltus suberti vanilinį cukrų, cukraus pudrą, sudėti margariną ir viską kapoti peiliu. Įpilti šaukštą šalto vandens, įleisti trynį ir užminkyti tešlą. Valandą palaikyti šaldytuve, paskui iškočioti ir dėti į kepimo formą (tešlos kraštus užriesti). Slyvas nuplauti, perpjauti išilgai pusiau ir išimti kauliukus. Slyvų puseles dėti ant tešlos (odelėmis žemyn). Plokštainį kepti 40 min. Dar karštą apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.



Tortas su slyvomis

6 kiaušiniai,
100 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100 g miltų,
žiupsnis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
2 šaukštai romo,
40 g džiūvėsėlių,
150 g susmulkintų lazdyno riešutų.
Tortui pertepti ir puošti
1 kg slyvų,
5 šaukštai cukraus,
šiek tiek cinamono,
2 malti gvazdikėliai,
½ l plaktos grietinėlės,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
50 g skaldytų migdolų.

Trynius, cukrų, romą ir vanilinį cukrų išsukti iki baltų putų ir sukrėsti į iki standumo suplaktus baltymus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, džiūvėsėliais bei riešutais ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą sukrėsti tešlą ir kepti įkaitintoje orkaitėje. Iš slyvų išimti kaluliukus. Slyvas pagardinti cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir pavirti. Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi iki standumo. Biskvitą supjaustyti į tris papločius. apatinį paplotį aptepti slyvų mase, kitą - plakta grietine. Torto viršų aptepti plakta grietine ir papuošti.

einu bandyti plokstaini kept mirksiukas.gif
chris
o gal kas gali parašyt, kaip slyvų sultis padaryt? aš parduotuvines laaabai mėgstu, o kai šiemet jų pilnas sodas, gal ir namie išeitų g.gif
Shiduh
o kaip reikia virti kompotą? parašykit kokį receptą.
Shiduh
praėjo metai, o as vis dar laukiu atsakymo sad.gif((
**Deiva**
QUOTE(Shiduh @ 2006 08 09, 17:06)
praėjo metai, o as vis dar laukiu atsakymo sad.gif((
*


lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
man irgi reiktų slyvų pyrago receptuko, gal nereiks metus laukti... bigsmile.gif
Shiduh
pyragu receptų pilna, man reikia slyvų kompoto recepto.
Rimse
QUOTE(Shiduh @ 2006 08 10, 15:12)
pyragu receptų pilna, man reikia slyvų kompoto recepto.
*




Pats paprasčiausias: slyvas nuplauk ir, jei nori, išimk kauliukus. 1 litrą slyvų supilk į iškaitintą 3 litrų stiklainį, užpilk verdančiu sirupu ir pridenk dangteliu. Palaikyk 10-15 min. Tada sirupą nupilk, užvirink ir vėl užpilk ant slyvų. Užvakuok, apklok šiltai ir palik keletui valandų.
Sirupas: 3 litrai vandens ir 1 kg. cukraus. Sirupą gali daryti saldesnį arba ne tokį saldų, kaip nori.

Skanaus 4u.gif

mamatrio
thumbup.gif

Pyragas su slyvomis.

Labai greitai paruošiamas ir skanus!

Produktai:

200 gr. sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 - 3 stiklinės miltų,
1 kiaušinio trynys,
vanilės, cinamono pagal skonį,
truputukas druskos,
smulkintų migdolo riešutų,
na, ir žinoma slyvų

Paruošimas:

Ištirpinti sviestą, kol jis tirpsta, sudėti į kitą dubenėlį cukrų, miltus, cinamoną, vanilę, druskytę, kiaušinio trynį. Po to supilti ištirpusį sviestą ir viską suminkyti. Miltų reikia tiek, kad gautūsi birūs trupiniai.
Tuomet, sudėkite tešlą į riebalais ištempą kepimo skardą, ranką truputį suspauskite trupinius ant skardos dugno, pakeliant kraštelius.
Slyvas perpjaukite į 4 dalis (be kauliukų, žinoma) ir tas daleles gračiau viena prie kitos sudėkite ant trapios tešlos. Ant viršaus pabarstykite susmulkintus migdolų riešutus.
Kepkite apie 30 min. ( 180 laipsn.)

Skanaus!!!


bea
Slyvų-migdolų apkepas

Cinamono tešla
175 g miltų
120 g margarino kepiniams
60 g cukraus
1/2 šaukštelio malto cinamono

tešlą padaryti trupinant visus ingredientus tarp pirštų. Kepimo formą (20-23 cm) ištepti riebalais ir ant jos pirštais spaudant sudėti tešlą. Suformuoti kraštelius.

Įdaras
700 g slyvų
100 g cukraus
1 šaukštas (25 g) krakmolo
1/2 šaukštelio cinamono
migdolų esencijos (dr. Oetker)
30 g kapotų migdolų
(galima patiekti su plakta grietinėle arba be jos)

Įdarui slyvas supjaustome gabalėliais, išėmus kauliukus. Tada sumaišome su cukrum, krakmolu, cinamonu ir migdolų esencija. Sudedam įdarą ant tešlos ir ant viršaus pabarstom migdolais. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
c@stell
Slyvų skanėstas

Iš 2 kiaušinių, 2 stiklinių pieno, 200 gr. miltų ir žiūpsnelio druskosi šplakti grietinės tirštumo tešlą. Joje vilgyti slyvas (kauliukus geriau išimti), dėti į verdantį aliejų ir virti kaip spurgas. Išėmus apibarstyti cukraus pudra.

Pati bandžiau šitą skanėsta, tai visai skaniai gavosi. thumbup.gif
Tik slyvos kadangi buvo truputi rūgštokos, tai irpats skanėstas rūgštus gavosi. Ir dar, geriau, kai slyvos truputi kietėsnės būna.
Grazina(mama)
Sveikos, labai reikalinga jusu pagalba, gal kas zinot koki recepta, kaip dziovinti slyvas< nes va labai daug jau ju pas mane yra, ir noreciau pasidziovinti, bet nezinau kaip.Aisku galima sawo nuoziura daryt bet galima ir viska sugadint, tad prasau padekit man, gal kas zinot kokiu receptu, is anksto dekuj visoms. ax.gif [I]
zebrova
na jau slyvu-migdolu apkepo isvaizda,tai ka as zinau... mega_shok.gif ,jei padeciau toki ant stalo,turbut mano vyrai savaite neitu i virtuve.Gal kas zino koki receptuka,kad ne tik butu skanus,bet ir atrodytu normaliai? thumbup.gif
dekoratyvine
QUOTE(zebrova @ 2006 09 14, 07:21)
na jau slyvu-migdolu apkepo isvaizda,tai ka as zinau... mega_shok.gif ,jei padeciau toki ant stalo,turbut mano vyrai savaite neitu i virtuve.Gal kas zino koki receptuka,kad ne tik butu skanus,bet ir atrodytu normaliai? thumbup.gif
*


O kuo jis negražus? Atrodo tai tikrai skaniai. Beje, ir yra pakankamai skanus ir gaivus.
Sonatina
O man bea slyvų apkepas atrodo labai skaniai smile.gif Kaip dar gali atrodyti keptos slyvos??? g.gif
zebrova
As nenorejau nieko blogo pasakyti,ar gali zmogus savo nuomone tureti? unsure.gif
Papildyta:
As nenorejau nieko blogo pasakyti,ar gali zmogus savo nuomone tureti? unsure.gif
Papildyta:
As nenorejau nieko blogo pasakyti,ar gali zmogus savo nuomone tureti? unsure.gif
Sonatina
Žmogus, žinoma, gali turėti savo nuomonę... smile.gif Tik yra įvairūs tos nuomonės išreiškimo būdai - korektiški ir nelabai... verysad.gif
Emm
Na džiovinimo recepto tai kaip ir nėra turbūt. Aš tai tiesiog išimu kauliukus ir džiovinu orkaitėje apie 80 laipsniu. Arba kaime pečiuje. Štai ir visas menas
zebrova
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 15, 11:02)
Žmogus, žinoma, gali turėti savo nuomonę... smile.gif  Tik yra įvairūs tos nuomonės išreiškimo būdai - korektiški ir nelabai...  verysad.gif
*


na gal ir buvau nekorektiška blush2.gif atsiprašau,pripratusi sakyti tiesą į akis.Ne visiems patinka verysad.gif
Taistė
QUOTE(zebrova @ 2006 09 15, 16:12)
na gal ir buvau nekorektiška blush2.gif atsiprašau,pripratusi sakyti tiesą į akis.Ne visiems patinka verysad.gif
*


na idomi ta tavo tiesa.. g.gif man asmeniskai tas pyragas laaaabai skaniai atrodo.. essen.gif dafai idek savo pyrago nuotrauka - noriu pamatyt kas tada yra yra "grazus pyragas" jeigu sitas negrazus g.gif biggrin.gif essen.gif
zebrova
kad aš pyragų nefotografuoju,bet jei kada nufotografuosiu idėsiu.O šeip tai nėra čia ko pykti.Negali visiem patikti. blush2.gif
mutantė
QUOTE(zebrova @ 2006 09 14, 07:21)
na jau slyvu-migdolu apkepo isvaizda,tai ka as zinau... mega_shok.gif ,jei padeciau toki ant stalo,turbut mano vyrai savaite neitu i virtuve.Gal kas zino koki receptuka,kad ne tik butu skanus,bet ir atrodytu normaliai? thumbup.gif
*



Vyras tegu neina virtuven maistui sutaupysi, bet taip parašyti apie tokį gražų ir skanų pyragą protest.gif
zebrova
tai kiek laiko,dabar mane pjausit? Atsiprasiau,daugiau nezadu schmoll.gif .
amadina
Iškepiau aš šiandien bea pyragą, dėl kurio čia tiek nesusipratimų biggrin.gif
Laaaabai skanus thumbup.gif Tas slyvų-migdolų derinys - pasakiškas good.gif
Ačiū už skanų receptuką 4u.gif
kasiopeja
QUOTE(Grazina(mama) @ 2006 09 13, 19:29)
Sveikos, labai reikalinga jusu pagalba, gal kas zinot koki recepta, kaip dziovinti slyvas< nes va labai daug jau ju pas mane yra, ir noreciau pasidziovinti, bet nezinau kaip.Aisku galima sawo nuoziura daryt bet galima ir viska sugadint, tad prasau padekit man, gal kas zinot kokiu receptu, is anksto dekuj visoms. ax.gif
*



"Kad būtų slyvų ištisus metus, jų galima prisidžiovinti patiems. Tam švariu vandeniu nuplauti švieži vaisiai 1—1,5 min panardinami į verdantį vandenį, po to atšaldomi vandenyje ir vienu sluoksniu paberiami ant grotelinių skardinių keptuvių, rėčių ir džiovinami orkaitėje ar specialiose džiovyklose. 3—4 valandas jos džiovinamos 50° C temperatūroje, po to atšaldomos ir džiovinamos antrą kartą 65—70 °C temperatūroje. Gerai išdžiovintų slyvų sultys neteka ir kauliukai laisvai neslankioja. Džiovintos slyvos laikomos uždengtuose stiklainiuose arba paketuose sausai ir tamsoje."

Šaltinis
http://www.visireceptai.lt/ingredientai/slyvos.html
spurrga
Ką daryti su kaukazietiškomis slayvaitėmis? Ar joms tinka receptai kaip ir paprastoms slyvoms?
JuokInga
Slyvų sultys būna pasakiškos, kai išspaudžiamos garais tokiu specialiu puodu. Tų puodų yra pirkti Senukuose ir kitur, jie berods Baltarusijos gamybos (apie 80 Lt). Slyvos nuplaunamos, galima išimti kauliukus, nors galima ir su kauliukais. Kai jau vyksta procesas, vis pagrūdu bulvių trintuve, kad tos slyvos greičiau sultis išleistų. Sultys būna su minkštimu, labai skanios, tik prieš uždarant į stiklainius dedu truputį cukraus, nes rūgštokos ir pakaitinu iki virimo (neverdu).
O dėl pyrago - tai visi obuolių pyragų receptai tinka, tik vietoj obuolių dedam slyvas be kauliukų 4u.gif
RDA
Sveiki, kadangi neradau nieko panasaus o gal tiesiog praziopsojau tai uzvedziau tokia temele/
Turiu labai daug dideliu melynu ir geltonu slyvu ir nezinau, ka cia nezinau neismanau blush2.gif kaip jas panaudot, niekad su slyvom neturejau reikalu nei darant kompotus nei uogienes, o gal dar ir saldyt eitu. Labai noreciau kad tos kurios bent kaip gali padet parasytu, nes jau stovi ant stalo o ka daryt nezinau.
Labai tikiuosi greitu atsakymu ir isanksto dekoju 4u.gif
simson
4u.gif Siemet tikrai daug slyvu uzderejo. Manosios slyvos net trys sakos nuluzo nuo svorio. As slyvu uogiene viriau ir slyvu piraga kepiau essen.gif

Uogienei tai reikia isimti kauliukus perpjovus per puse . 3 kg slyvu 1 kg cukraus, as uzviriau ir viriau gal kokias 15 min supyliau i stiklainius ir dabar jau pusryciams su suriu valgau, labai skanu.

O pyragas ir lengvai kepamas. Slyvas be kauliuku supjaustyti. Sudeti i skarda kuri istepta margarinu ir uzpilti tesla ir ismaisyti. Teslai reikia 250 gr. margarino, 2 dc cukraus ir 6dc miltu. Margarina supjaustyti mazesniais gabaliukais ir uzpylus cukru ir miltus ismaigyti tarp pirstu, tesla buna biri ne vienmase. Kepti 200 ikaitintoje orkaiteja apie 45 min. Skanaus.

user posted image

user posted image

regna
Šiandiena,viriau slyvas su kriaušėmis.
Ir,dariau slyvų sūrį su aguonomis.
Tikiuosiu,kad šis ekspermentas pavyko,jau džiūsta.
Reikia:
kg. slyvų tyrės,
0,5kg. cukraus,
1stiklin4s aguonų,
Slyvas perpjauname per pusę,išimame kauliukus,slyvas suberiame į skardą ir,iškepame orkaitėje.
Susidariusias sultis nupilame,o slyvas sutrinkite elektrine trintuve .
Į šią tyrę suberiame cukrų,aguonas,ir,verdame nuolat maišydami apie pora val..
Karštą masę sulpilame į pergamentiniu popieriumi išklotą formą ir 3-4dienas džioviname pavartydamos.
Sūrį suvynioti į spec. popierių ir laikyti vėsioje vietoje,sausoje.
Mano sūris jau džiūsta. 4u.gif
irmulia

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
pokahonta
turiu 2/3 kibiro kaukazietisku (geltonuju) slyvuciu,pasidalinkit uogienes receptais 4u.gif
voveraite1302
QUOTE(pokahonta @ 2010 08 20, 10:06)
turiu 2/3 kibiro kaukazietisku (geltonuju) slyvuciu,pasidalinkit uogienes receptais  4u.gif
*



Pamėgink pamaišyti su cukinijomis. Labai skanu smile.gif Aš mėgstu ir kompotėlį išsivirti su jomis ir slyvomis. Cukinijos kompotuose labai skanu, gabaliukai būna neištižę, skonis gal šiek tiek primena kriaušę. Labai labai thumbup.gif
Leksa
gal kas nors turite recepta, kaip padaryti slyvas acte?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.