Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Klausimas apie nuskausminamuosius vaistus
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
kristulke
Laba diena.Norėjau paklausti kokiais būdais vaikams galima nuskausminti dantis prieš gręžiant , nes mums pasiūlė tik leidžiamuosius vaistus.O aš galvojau, kad yra visokių tepaliukų, purškaliukų.Kai vaikas pamatys, kad adatą į burną kiša, tai apie dantų taisymą galima tik pasvajot.Ačiū.
Ledo karalienė
Purskaliukai,tepaliukai nuskausmina tik gleivine, durio vieta. Dantukui nuskausminti vistiek reikia durti...... O kad nematytu adatos reikia paprasciausiai paprasyti uzsimerkti ir neissigas smile.gif
Rasma
Norėčiau, ka di r šioje temoje paklausti (jei niekas nesupyks) ar galima prašyti odontologo nustatyti ar nesu alergiška nuskausminamiems vaistams, ar tai turi padaryti kažkur kitur, kiti gydytojai? Anksčiau man yra taisę dantis su nuskausminimu, bet dabar po to alerginio šoko ar org-mas įsijautrino, ar kas doh.gif Pasidariau alergiška tokiems vaistams, kuriuos anksčiau galėjau ramiai gerti doh.gif Taigi neaišku ar vėls neimsiu tinti ir dusti, jei suleis tų nuskausminamųjų..Sutaisyt dantis sutikčiau laisvai ir be tų nuskausminamųjų, bet kaip ištraukt dantį, kurį reikia atraukt g.gif
Ledo karalienė
QUOTE(Rasma @ 2005 08 13, 20:27)
Norėčiau, ka di r šioje temoje paklausti (jei niekas nesupyks) ar galima prašyti odontologo nustatyti ar nesu alergiška nuskausminamiems vaistams, ar tai turi padaryti kažkur kitur, kiti gydytojai? Anksčiau man yra taisę dantis su nuskausminimu, bet dabar po to alerginio šoko ar org-mas įsijautrino, ar kas doh.gif Pasidariau alergiška tokiems vaistams, kuriuos anksčiau galėjau ramiai gerti doh.gif Taigi neaišku ar vėls neimsiu tinti ir dusti, jei suleis tų nuskausminamųjų..Sutaisyt dantis sutikčiau laisvai ir be tų nuskausminamųjų, bet kaip ištraukt dantį, kurį reikia atraukt g.gif
*

As manyčiau, kad turi suzinoti su kokiais nuskausminimo vaistais dirba tavo odontologas ir keliauti pas alergologus issitirti. As labai abejoju ar kuris nors gyd. bandys rizikuoti tirdamas pas save kabinete, tuo labiau, kad esi patyrusi alergini šoką. blink.gif g.gif Nebent pasiteirauti Žalgiry, kad jeigus kas, po ranka būtų priemonės extra pagalbai 4u.gif
Rasma
Labai ačiū už atsakymą..turbūt taip ir reikės padaryti..pasiskmabinsiu odontologui prieš vizitą ir tiesiog paklausiu, o po to vėl eisiu pas savo alergologą, taip bus ir man, ir odontologui ramiau smile.gif
Odontologė
Kristulke- lucky teisi, nuskausminti dantuką galima tik suleidus vaistukus. Tepaliukai skirti tik gleivinei. Bet jeigu tai yra pieninių dantukų kariesų taisymas- aš labai sėkimingai apsieinu be nuskausminimo. Nes pieniniai dantukai nėra labai jautrūs grežimui. Ir darant tai švelniai ir su pertraukėlėmis jokių nuskausminamųjų nereikia. Kas kita pieninių dantų nervuko uždegimai arba nuolatinių dantų gydymas, tada tikrai verta nuskausminti.

Rasmai irgi tik pakartosiu, kad odontologniuose kabinetuose tokie testai neatliekami.
Lukrieša
Norėčiau paklausti, ar yra Skirtingų Rūšių leidžiamieji nuskauminamieji?

Mano odontologė naudoja nuskauminančius, nuo kurių aš alpstu, pradeda siaubingai greitai plakti širdis, darosi bloga ir dreba rankos. Man visada duoda pauostyti amoniako, bet negi būtina taip kankintis???? Gal būtų galima man pritaikyti kitos rūšies nuskauminančius???

Tikiuosi gausiu atsakymą ax.gif
Lukrieša
Dar tuo pačiu noriu sužinoti, gal būna skirtingų storių adatų? Gal yra brangesnių, bet plonesnių adatų, kurias naudoja odontologai ir nuo kurių dūris būtų ne toks skausmingas? g.gif
Odontologė
Yra skirtingi nuskausminantieji vaistai. Jums reikėtų perspėti odontologą, kad rimktųsi silpnesnius. O dėl adatų- jei jos karpulinės, tai yra 2 storių, bet su plonesne adata apačioje nuskausminti, ypač krūminių dantų srityje sunkoka, todėl plonesnės ir turmpesnės dažniau naudojamos viršuje. Bet jų storių skirtumas labai nežymus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.