as irgi miegoti nebegaliu, zinoma vakare negaliu isitaisyti patogiai kad nespausciau pilvuko. o ryta anksti atsibundu nes kojas laabi skauda ir nugara
miegam lyg gerai, tik sisioti po 3 kart. keliuosi
Leliukas dazniausiai duodasi , kai mama atsigula ilsetis arba miegot, bet ir kai mamyte daug vaiksto, tai lelius labai vartosi ir spardosi, kartais net labai skauda
Sveiki. Jau 28 sav...
Maziukas tai spardosi daznai ir stipriai
na kaip ir nieko labai nepasikeite tik va su tuo naktiniu WC
ir su judesiukais nezinau idomu kaip kitos busimos mamytes juos daznai jaucia as jauciu bet tikra nepasakyciau kad daznai ar labai stipriai tai ir nzn ar cia naturalau ar cia kas blogai
Sveikos, mamytes.
Mums jau 30sav. suejo. Pilvukas nedidelis (kai bunu su tamsesniais drabuziais daug kas ir nepastebi,kad laukiuosi...), bamba neissikisusi, juostos ir gi nera Kas liecia tuoleta - tai buna ivairiai.Siaip net nebepamenu,kada nakti keliausi i tuoleta. Chmmmm..... keista net Vargina aplinkiniu klausimai, kodel mano pilvas toks mazas? Bet pasikliauju savo gydytoja, kuri sako, kad viskas ten gerai - tfu tfu tfu. O ir leliukas juda - viena diena maziau, kita diena daugiau
Sveiki, mums jau 30 savaitė. Reikia dažnai keltis naktį, tai šiek tiek išbudina. Dar pradėjo tinti kojos. Šiaip savijauta nebloga (palyginus kai buvo pykinimai).
Nu manes tuoletas nekankina labai. Jei nakti miegiociau neprabusdama, tai i ji neiciau manau. Taciau man su miegu blogai, labai blogai del slogos nesciuju. Pas mane ji itin stipri jau nuo 3,5 menesiko. Kuo toliau tuos stipreja. Pagydyti neimanoma, reikia sulaukt gimdymo. Daznai sakuda dubens kaulus, buna, kad su kiekvienu zingsniu galima cypti is skausmo. Priaugau jau 5 kg. Daznai nuguliu kazkuri sona, priklausoma ant kurio miegu, ypac klubus.
Sveikutes,,,na nezinau ar mes jau 7 men mums eina 26 sav..
Pilvukas jau issokes nemazai,,,man jis atrodo didziulis Batus uzsisegt sunku,,,i toleta lakstau daznai...O leliukas tai duoda i visus sonus Tiesa priaugau nuo pradzios apie 7 kg...Nestumo metu ne karto nepykino,,,taigi nebuvau numetus ne kg... O apetitu negaliu pasigirt ,,kazkaip jauciu kad net sumazejo
Man 30 sav.priaugau jau 20kg.,bet istikruju nemazai ir valgau,nieko negaliu su savimi padaryti
QUOTE(vlauruska @ 2009 07 28, 23:20) Man 30 sav.priaugau jau 20kg.,bet istikruju nemazai ir valgau,nieko negaliu su savimi padaryti Mane meslungis kokia savaite kankino,apie kokia 5val ryto,pastoviai,bet dabar praejo,,,nors dar toli pabaiga visko gali but Gero polsio ir smagaus laukimo
Na tikriausiai cia taip buna,nes ir mane kazkaip meslungis maziau kankina
Na as labai daznai i tulika begioti pradejau, nakti po pora kartu keliuosi
O siaip jauciu, kad truputi nerangi darausi, nors ne taip ir daug (8 kg) priaugau. QUOTE(izaura16 @ 2009 07 31, 13:22) Na as labai daznai i tulika begioti pradejau, nakti po pora kartu keliuosi O siaip jauciu, kad truputi nerangi darausi, nors ne taip ir daug (8 kg) priaugau. na manau mes visos daznai i tulika begiojam
O as tai mizne nemirtinga,-per nakti man normalu i tulika 2-3 kartus keltis
Oi mergaites 2-3 kartai i tulika,norma v as tai isvis mizne,jau pries gimdyma pora kartu visada keliausi,o dabar tai kas valanda beveik,,,,be to jau kiek vanden isgeriu,,,
O su gimdymu pamatysit viskas visoms bus ok
Sveikos
aš irgi žengiu į septintą mėnesiuką Norėjau paklaust, kaip pas Jus kraujospūdis?
mano kraujospudis irgi normalus
O as ir nemegeja kavos tik tos 3in1 kartais megstu pagurksnot ..Tai klausiau dektares sake galima po puodeli silpnos kavos ar juodos arbatos per diena(nes juodoj ar zalioj daug kofeino taip pat). ruutta tik 1kg priaugus na pas mane ir zemas spaudimas,bet tai sako geriau zemas,nei aukstas,taip,kad manau nereikia del to pergyventi QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 08 02, 21:07) mano kraujospudis irgi normalus O as ir nemegeja kavos tik tos 3in1 kartais megstu pagurksnot ..Tai klausiau dektares sake galima po puodeli silpnos kavos ar juodos arbatos per diena(nes juodoj ar zalioj daug kofeino taip pat). ruutta tik 1kg priaugus QUOTE(vlauruska @ 2009 08 02, 21:34) na pas mane ir zemas spaudimas,bet tai sako geriau zemas,nei aukstas,taip,kad manau nereikia del to pergyventi Na nusiraminau, kad nieko blogo dėl to spaudimo O pas mane krūtinė praktiškai nepadidėjo, pačioj pradžioj tarsi patino ir viskas, liemenėles į vos didesnes pasikeičiau ir daugiau nedidėja kol kas
na mergaites o as antra diena sirguliuoju,labai pergyvenu...
Jauciu pepute namie Vakar temperatura buvo 37.6,,,bet isgeriau paracetamolio,isprakaitavau,siandien lyg ir nieko,,,paziuresiu kaip bus vakare,,,jauciu ryt dar i darba neisiu,nenoriu su nusilpusiu imunitetu ten sliauziot QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 08 04, 17:28) na mergaites o as antra diena sirguliuoju,labai pergyvenu... Jauciu pepute namie Vakar temperatura buvo 37.6,,,bet isgeriau paracetamolio,isprakaitavau,siandien lyg ir nieko,,,paziuresiu kaip bus vakare,,,jauciu ryt dar i darba neisiu,nenoriu su nusilpusiu imunitetu ten sliauziot Linkiu pasveikti musų nėštumai labai panašūs, aš tik savaičiuke atsilieku QUOTE(Ruutta @ 2009 08 04, 19:05) Linkiu pasveikti musų nėštumai labai panašūs, aš tik savaičiuke atsilieku Aha tariausi su keliom panom ,sake paracetamolis nestukem nekenkia,,, Ir mano dakrate sake jei uzeina sona ar pilvo apacia skaudet isgert paracetamolio Smagu abi kompsim i aukstesne pakopa
na nenoreciau pritarti,kad galima paracetamoli gerti,man ir kazkada buvo temperatura,tai sake,kol nera 38 tikrai negalima gerti(na bent man taip patare seimos daktaras ir ginekologe).....
QUOTE(vlauruska @ 2009 08 05, 00:11) na nenoreciau pritarti,kad galima paracetamoli gerti,man ir kazkada buvo temperatura,tai sake,kol nera 38 tikrai negalima gerti(na bent man taip patare seimos daktaras ir ginekologe)..... na magnis juk ne vaistas, o mikroelementas. O jei jau taip mastant, tai kam ji gerti,-galima jo gauti ir su maistu, pvz jo yra riesutuose, razinose, vynuogese, gruduose, kopustuose, morkose, grikiuose, sojų pupelėse, ryziuose. Daugiausia magnio turi migdolai. Bet as ne apie tai. Norejau tik ikelti SAUGIU NESCIAJAI vaistu sarasiuka: SAUGŪS vaistai (nepraeinantys pro placentą) ( bet tai nereiškia, kad juos galima gerti kiek nori! TIK LABAI PRIREIKUS!!!!): Penicilinai (antibiotikų grupė) Cefalosporinai (antibiotikų grupė) Paracetamolis Narkotiniai analgetikai(morfinas, tramadolis ir t.t - manau jų tikrai neprireiks) Metildopa (antiparkinsoninis vaistas) Polivitaminai Maža ir vidutinė dozė gliukokortikoidų (nuo astmos pusrškalai)
Na va paracetamolis iena
O as tikrai nnenorejau ,kad mano persalimas trukstu savaite,,,o va isgeriau viena su arabtele diena ,lovoj pragulejau,kita pries miega isprakaitavau ir sveika,,,siandien jau darbe buvau O siaip jokiu vaistu nenaudoju net kaip nesilaukiau. Bet kadangi tai dariau pasitarus su savo daktare kuri man priziuri tai esu rami
Kai tik pradejau luktis mano gine iskart pasake, kad jei kooks persalimas ar kas paracetamolis vienintelis draugas
man dabar eina 27 savaite, persalimai nekamuoja, bet labai tempia pilvo raumenis, kartais net paeiti sunku, tenka sustoti palaukti ir tada vel eiti, dirzas padeda, bet kartais, matyt vaikas kazkaip pasikreipia, velniskai skauda ji uzsidejus... o dar buta remontuojames tai apie pagulinejimus daugiau pasvajoju nei paguliu... Ar jums irgi taip jauciasi pilvo tempimai?
na tikriausiai pas tave jautri labai gimda
QUOTE(Miracle_mira @ 2009 08 06, 12:24) Kai tik pradejau luktis mano gine iskart pasake, kad jei kooks persalimas ar kas paracetamolis vienintelis draugas man dabar eina 27 savaite, persalimai nekamuoja, bet labai tempia pilvo raumenis, kartais net paeiti sunku, tenka sustoti palaukti ir tada vel eiti, dirzas padeda, bet kartais, matyt vaikas kazkaip pasikreipia, velniskai skauda ji uzsidejus... o dar buta remontuojames tai apie pagulinejimus daugiau pasvajoju nei paguliu... Ar jums irgi taip jauciasi pilvo tempimai? Pas mane irgi 27 savaitė eina ir taip patjaučiu nuolat pilvo apačioj kažkokius mauenimus, tempimus. Gydytoja liepė nešioti diržą, vaikštau su juo nuolat, nors ir nėra labai patogu, ypač kai karšta dabar, jie tokie platūs, sintetiniai
Man lyg tais nieko,tik kartais darbe jauciu,kad pilvas toks issiputes,toks kietas,ir itemptas,bet gal sakau del to kad lelius kaip nors isitaiso
Dirzo nenesioju..Karatsi uzsimaukslinu per didelias kelnaites(aisku ne stringus Siandine kazkaip idomiai pradejo maust dubens kaula QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 08 06, 20:16) Man lyg tais nieko,tik kartais darbe jauciu,kad pilvas toks issiputes,toks kietas,ir itemptas,bet gal sakau del to kad lelius kaip nors isitaiso Hmm, pagal požymius tai labai panašu į gimdos sukietėjimus QUOTE(Ruutta @ 2009 08 06, 22:34) Hmm, pagal požymius tai labai panašu į gimdos sukietėjimus Manes negasdink QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 08 10, 21:54) Manes negasdink Ne ne, negasdinu O manęs kažkaip prie tų kepinių visokių nelabai traukia, gal kelis kartus tik buvau bandelių nusipirkus, bet labiau jų norėjau, kai parduotuvėj ėjau pro šaį, negu po to valgyt
Nestumo pradzioje mane ant rugpienio trauke,,dabar vis bulves kepu
Jo reiks pasakyt daktarytei,kad pilvukas kartasi toks didelis ir kietas pasidaro O kaip su tavo leliaus judesiukai,,nes maniskis pvz,kaip dirbu(dirbu triuksmingoj aplinkoj),tai kazko labai ramus buna,,svelniai pakumsciuoja ir tiek,,kaip laisvos buna tai jau duoda i sonkaulius kaip reikiant. Siandien net guledama jauciau jog lyg sirdute jo kazkur ten...na prie tos mano vietos tuksi,,,sakau MB paklausyk gal isgirsi,nes kazkur skaiciau ,kad jau 3 trimestre galima prie pilvuko pridejus galva isgirst sirdute,,,, Tai jis sako girdi QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 08 11, 00:11) Nestumo pradzioje mane ant rugpienio trauke,,dabar vis bulves kepu Jo reiks pasakyt daktarytei,kad pilvukas kartasi toks didelis ir kietas pasidaro O kaip su tavo leliaus judesiukai,,nes maniskis pvz,kaip dirbu(dirbu triuksmingoj aplinkoj),tai kazko labai ramus buna,,svelniai pakumsciuoja ir tiek,,kaip laisvos buna tai jau duoda i sonkaulius kaip reikiant. Siandien net guledama jauciau jog lyg sirdute jo kazkur ten...na prie tos mano vietos tuksi,,,sakau MB paklausyk gal isgirsi,nes kazkur skaiciau ,kad jau 3 trimestre galima prie pilvuko pridejus galva isgirst sirdute,,,, Tai jis sako girdi Nu ne, aš kur širdutė plaka tai niekad negirdėjau
Na buvau pas daktaryte,,,pasakia apie ta pilvuka,kad kartasi pasidaro kietas ir didelis,sake nieko tokio,jei nejauciu jokio skausmo tai neverta jaudintis,,,,
Paklausem sirdutes,tik pridejo ta aparata ne ieskot nereikejo,is kart tuksejo Bet ziuriu vis sunkiau judet darosi,atsikelt is lovos jau pirma ant sono apsiverciu,,,einu tik i dusa ne i vonia,nes ir sunku atsikelt jei atsigulu Pamatavo pilvuka jau 30 cm QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 08 14, 00:25) Na buvau pas daktaryte,,,pasakia apie ta pilvuka,kad kartasi pasidaro kietas ir didelis,sake nieko tokio,jei nejauciu jokio skausmo tai neverta jaudintis,,,, Paklausem sirdutes,tik pridejo ta aparata ne ieskot nereikejo,is kart tuksejo Bet ziuriu vis sunkiau judet darosi,atsikelt is lovos jau pirma ant sono apsiverciu,,,einu tik i dusa ne i vonia,nes ir sunku atsikelt jei atsigulu Pamatavo pilvuka jau 30 cm O pas Tave pilvukas tai tiesiog kaip iš knygos, ten rašo, kad praktiškai centimetrai ir atitinka savaičių skaičių Man irgi darosi sunkiau judėt, vartausi kaip kepamas paršelis naktimis, iš mašinos kol išsikabaroju QUOTE(Ruutta @ 2009 08 14, 23:24) O pas Tave pilvukas tai tiesiog kaip iš knygos, ten rašo, kad praktiškai centimetrai ir atitinka savaičių skaičių Man irgi darosi sunkiau judėt, vartausi kaip kepamas paršelis naktimis, iš mašinos kol išsikabaroju Oj geras, o as maniau, kad viena tokia durne esu psichuodama del savo besikeiciancio kuno o jei trumpai, tai gal cia tiesiog nuo zmogaus priklauso... Juk visi mes skirtingai reaguojame i tuos pacius dalykus, ar pokycius gyvenime. Va ir su nestumu tas pats. O pas psichiatra gal tu neik, -babkes pampersams pataupyk, - brangus velniai
Musu cia daug tokiu begemotukiu
O jau judesiai tai stipreja dienomis, kartais net suskauda kaip ispiria, matyt pataiko i koki organa, bet smagu jausti, kad juda, mane tai nuramina - zinau, kad mano mazyliui viskas gerai, nes papsichuodavau nestumo metu gan daznai (buvo del ko)
Na nusiraminau, kad ne viena aš čia tokia sunkiai besiadaptuojanti
Mergaites nepanikuokit ir negalvokit kad esame begemotukes,man ir sunku jau ir nusiepiliuoju tik pazastis o su kitais dalykais kojom ir bikiniu oi kaip sunku,mucinuosi mucinuosi
Nakti vartausi nuo vieno sono ant kito..nerabdu vietos... Koju nagucius jau reik tvarkyt ,,o kaip pasiekt Bet as kazkaip neimu i galva,,,dziaugiuosi kad esu su tokiu pilvuku,kda ten gyvena musu leliukas spurdikliukas Siandien lauksiu vyro is darbo kada parleks ir sakem darysim "fotosesija" su pilvuku
Na turbūt sunkiausia ir yra su tais nepatogumais susitaikyti
na aciu dievui ,kad as ir ne viena
na nemazai
As priaugus kol kas 8kg,,Labai dziaugiuosi,kad is veido nepasikeiciau, QUOTE(Sakalauskiene @ 2009 08 17, 10:05) Mergaites nepanikuokit ir negalvokit kad esame begemotukes,man ir sunku jau ir nusiepiliuoju tik pazastis o su kitais dalykais kojom ir bikiniu oi kaip sunku,mucinuosi mucinuosi Nakti vartausi nuo vieno sono ant kito..nerabdu vietos... Koju nagucius jau reik tvarkyt ,,o kaip pasiekt Bet as kazkaip neimu i galva,,,dziaugiuosi kad esu su tokiu pilvuku,kda ten gyvena musu leliukas spurdikliukas Siandien lauksiu vyro is darbo kada parleks ir sakem darysim "fotosesija" su pilvuku Nu pedikiura dar pasidarau, -kazkaip istaikau kampa susilenkti Beje, del pilvelio fotosesijos,-laaaabai noriu, bet jei atvirai, tai kazkaip man nepatogu esant nesciai apsinuoginti... QUOTE(chiukcia @ 2009 08 17, 19:14) Nu pedikiura dar pasidarau, -kazkaip istaikau kampa susilenkti Beje, del pilvelio fotosesijos,-laaaabai noriu, bet jei atvirai, tai kazkaip man nepatogu esant nesciai apsinuoginti... Na prajuokinai su tuo veidrodziu Na mes namie fotosesija darem
na va mergytes moterytes,visos augam,kas daugiau kas maziau...as laukiuosi po ilgos pertraukos(6,5metu) ir man keistokoka,mat su pirmagimiu gulimas rezimas buvo tai augau...kaip kokiam inkubatoriui
p.s. visoms didelioms ir mazoms linkejimai ir gero vaisiaus sirpinimo
ar jau pradejote kraiteli vaikucio pirkti?
Sveikos mergaites,
As kaip tik grauziuosi kad nepradejau kraitelio pirkti-turiu tik kelis rubelius,paketa pampersu ir marliniu vystykliuku.... Visgi laiko dar labai daug QUOTE(vlauruska @ 2009 08 18, 14:03) ar jau pradejote kraiteli vaikucio pirkti? kad manau daugumai mumyciu ta pati bedele,as ir jau kruvas susiruosusi,tai pirmagimio palikimas tai neutraliu is parduotuvyklos |