justedasi
2007 05 31, 20:28
na man jau 7 menesiukas i pabaiga , kaip jau ir baigiasi priaugau 7kg. nors pilvuziukas nera labai didelis, bet tik jis ir padidejo jauciames su mazuliu gerai, nors jis toks aktyvus ir kartias mamytei i sonkaulius stiprokai smugiuoja, kad net krupteliu, arba uzkisa savo kojyte uz sonkaulio ir neistraukia iu zodziu mann kazkaip daugiau smagiu ir maloniu ispudziu si menesi, nors mioegoti darosi sunkiau, tik ant kairio sono normaliai issimiegam
Tamsi juosta ant pilvo atsirado jau kokia 15-16 savaitę, jei ne anksčiau  Pilvuko irgi negaliu paslėpt nuo ketvirto mėnesio  Ir gaktikaulio skausmai pirmam trimestre prasidėjo, ir priešpienis nuo penkto mėnesio išsiskiria  Labai jau greitas tas mano vaikiukas. Bet užtad neskauda nugaros, nė karto nesupykino ir strijų dar nėra
Šypsenėlė24
2007 06 05, 21:48
QUOTE(jbs @ 2007 06 01, 19:59) Bet užtad neskauda nugaros, nė karto nesupykino ir strijų dar nėra  Va čia tau tai pasisekė
premium
2007 06 15, 00:43
mums beveik 25sav. svorio priaugau jau daugiau kaip 10 kg. bet dabar ne laikas del to sukti galva, viskas susitvarkys, kai bus laikas  pilvas nera labai didelis dar, bamba savo vietoj, o apie negro juosta ka tik suzinojau ir jos tikrai neturiu.. Tai tiek.
man jau 27 sav.  priaugau 10kg. juosta pasirode bet labai neryski,striju kolkas nera,savijauta puiki.
O as priaugau 22 kg  30 savaiciu. Nors neberyju taip, kaip ziema - varske ir vaisiais maitinuosi, bet svoris nauga ne dienomis, o valandomis
premium
2007 06 15, 20:04
QUOTE(jbs @ 2007 06 15, 17:24) O as priaugau 22 kg  30 savaiciu. Nors neberyju taip, kaip ziema - varske ir vaisiais maitinuosi, bet svoris nauga ne dienomis, o valandomis  puikiai suprantu, as irgi, atrodo, normaliai, sveikai maitinuosi, bet svoris auga, auga..Bet neverta pernelyg jaudintis - ateis laikas, susitvarkysim! o kas del savijautos, tai as jau nebeskraidau kaip ant sparnu, papildomi kilogramai mano kojoms - sunki nasta...vakarais skauda kojas, nugara, o siandien nusiciaudejau ir netycia ciurkstelejau  Baisu baisu.
Erinata
2007 06 15, 20:14
o as valgau dauk ir ka noriu, mums jau 34sav ir priaugau 11kg, bet per paskutini men tik puse kg priaugau, kazkaip nereguliariai priaugineju, tai 4kg i men, tai nieko, tai isvis numetu apie 2kg:hm
premium
2007 06 16, 00:47
del to svorio augimo, tai cia kiekvienai skirtingai. Ir tik nuo musu paciu priklauso, ar neapsileisime ir veliau tu susikaupusiu kg atsikratysime...Dabar ne tai svarbiausia. Aisku, galima pavydeti toms, kurios nepriauga papildomu kg, bet ka jau padarysi... o as dar neseniai visai pradejau jausti nestuma realiai. Pries tai net nervindavausi - jokiu simptomu, niekada nepykino, vaikelis dar nejudejo, tai niekaip negalejau patiket, kad nescia esu.Tik i senus dzinsus jau senokai nebeilindau....Dabar jau jauciuosi tikru tikriausia
Taip galiu pritart premium nestumo metu kas priaugs po gimdymo jei neapsileisim tai ir nukris.Man svoris irgi nevienodai auga,nesiuriu perdaugiausiai kiek priaugsiu bet stengiuosi daug ledu bandeliu ir sokoladu nevalgyti.Aisku kuo maziau priaugsim tuo musu nugarytem ir kojytem lengviau bus.O kaip jus karsciai veikia?man tai ziaurei tino kojos
QUOTE(saule. @ 2007 06 16, 13:27) Taip galiu pritart premium nestumo metu kas priaugs po gimdymo jei neapsileisim tai ir nukris.Man svoris irgi nevienodai auga,nesiuriu perdaugiausiai kiek priaugsiu bet stengiuosi daug ledu bandeliu ir sokoladu nevalgyti.Aisku kuo maziau priaugsim tuo musu nugarytem ir kojytem lengviau bus.O kaip jus karsciai veikia?man tai ziaurei tino kojos Man irgi  Ir kojos, ir rankos. Iki tokio lygio, kad pirštai nebesilanksto, o kojas net veržia  Bet kraujospūdis geras, tyrimai irgi baltymo nerodo, tai greičiausiai nuo to tinimo ir svoris auga - skysčiai nepasišalina
pas mane irgi tyrimai geri,kraujospudis tik per mazas.O tino tai nuo karscio nes kai orai atvesta viskas normaliai buna.Tai ka turesim tokia karsta vasarele su  praleist,o as visada galvodavau kad jei nescia tai tik ne vasara  O kaip vandens ar daug geriat?as man atrodo kad net permazai,nors pas nykstukus tai daznai lakstau
QUOTE(saule. @ 2007 06 16, 13:39) pas mane irgi tyrimai geri,kraujospudis tik per mazas.O tino tai nuo karscio nes kai orai atvesta viskas normaliai buna.Tai ka turesim tokia karsta vasarele su  praleist,o as visada galvodavau kad jei nescia tai tik ne vasara  O kaip vandens ar daug geriat?as man atrodo kad net permazai,nors pas nykstukus tai daznai lakstau O aš išgeriu apie 2 l skysčių per dieną, įskaitant visas sriubytes, bet neįskaičiuojant suvalgyto arbūzų kiekio. Tik į WC lakstau, deja, nedažnai. Nors naktį patogu, kad užtenka 1-2 kartus keltis.
premium
2007 06 16, 14:00
na, as kadangi gyvenu ne lietuvoj, tai dar kol kas tokiu dideliu karsciu nesulaukiau pasiseke siuo klausimu man, bet visa vasara dar pries akis, taigi anksti dziaugtis... Papildyta:QUOTE(saule. @ 2007 06 16, 12:39) o as visada galvodavau kad jei nescia tai tik ne vasara jo, ir paslept papildomus kg po megstiniais lengviau
Karolina27
2007 06 17, 10:22
mums treciadieni bus 28 savaites jei teisingai skaiciuojam  jau pilvuzas gerai matosi  o jauciames puikiai, jau nebeliko tu bjauriu pykinimu ir galvos svaigimo, nuotaika pasitaise, tai kad dziaugiames gyvenimu
Mums irgi septyni menesiukai, jauciuosi puikiai, nei rankos, nei kojos netinsta, tik atejus pietu metui labai miegas ima
rasasol
2007 06 19, 13:29
Sveikos, nėštukės  Man tik prasidėjo 7- tas mėnuo, baigiu 26-tą savaitę. Su pirmu nėštumu svoris taip neaugo greitai, mat, dabar ir vitaminų daugiau vartojau, tad apetitu nesiskundžiau. Ginė liepė riboti angliavandenius ir nutraukti saldumynus: priaugau 11 kg.  Šiaip esu liekno kūno sudėjimo, tad tie kg duoda į nugarą, kai reikia atsikelti iš gulimos padėties, ir šiaip sunkiau. tiesa, dar tas dažnas lakstymas į tualetą...Savijauta tai nebloga, kojos nesutinusios, spaudimas normalus. Dabar liepė gliukozės tyrimą pasidaryti: dėl metų/37m./ ir tų angliavandenių. Bei korsetą nusipirkti, pilvo prilaikymui. Tiesa, "negro" juosta ryški.
Gitusia
2007 06 19, 18:04
Man dabar 26 savaitė. Negro juosta labai neryški, bet po truputį ryškėja, pilvukas nemažas, esu priaugus 10 kg, sunku kartais judėti, pasilenkti, išlipti iš lovos. Ilgai vaikštant skauda nugarą. Mažius kartais duodas visa dieną, kartais itin ramus...
premium
2007 06 19, 20:22
sveikos, nesuprantu, kas gi ta negro juosta, aš tai jos neturiu ir neįsivaizduoju, kaip mano pilvas pajuosti ar paruduoti gali... Čia gal ne visos jį turi...
QUOTE(premium @ 2007 06 19, 19:22) sveikos, nesuprantu, kas gi ta negro juosta, aš tai jos neturiu ir neįsivaizduoju, kaip mano pilvas pajuosti ar paruduoti gali... Čia gal ne visos jį turi... Sveika,ta negro juosta tai juosta einanti per viduri vertikaliai nuo pilvo apacios iki virsaus,Tikiuosi gerai paaiskinau  ,pas mane jos nebuvo ir tik neseniai atsirado tokia visai neryski-isiziurejus matosi,skaiciau kas yra tamsesnio gymio tai turi ryskesnes.
QUOTE(saule. @ 2007 06 21, 13:57) skaiciau kas yra tamsesnio gymio tai turi ryskesnes. Esu absoliuti baltaode, sviesiaode kaip reta, bet ruda juosta pasimate gal jau 13-14 nestumo savaite
QUOTE(jbs @ 2007 06 21, 13:12) Esu absoliuti baltaode, sviesiaode kaip reta, bet ruda juosta pasimate gal jau 13-14 nestumo savaite  Cia matyt nevisom vienodai,turiu drauge tamsesnio gymio tai jai nuo pat nestumo pradzios atsirado labai ryski.
premium
2007 06 21, 19:34
na, aš irgi esu labai šviesios odos, o dar niekas neišryškėjo. Gerai, kad paaiškinai, kad tai vetrikali juosta, nes aš išsivaizdavau, kad horizontali, lyg diržas...  Matyt, tikrai visoms labai skirtingai. Ir, beje, čia toks tikras pavadinimas, ar išgalvotas, nes labai jau negražiai skamba..
linasky
2007 06 21, 20:22
o as pati nesu labai sviesi ir idegu labai greitai,bet tos juostos ne kvapo nera  siaip daug kas priklauso nuo isskiriamu hormonu kiekio.....gali buti ir balta kaip pukas,o juosta ryskiausia tureti P.s. as priaugau tarp 5-8 kg ziurint ant kokiu svarstykliu sveriuosi  bet tai pilvukas ohoho....
QUOTE(premium @ 2007 06 21, 18:34) na, aš irgi esu labai šviesios odos, o dar niekas neišryškėjo. Gerai, kad paaiškinai, kad tai vetrikali juosta, nes aš išsivaizdavau, kad horizontali, lyg diržas...  Matyt, tikrai visoms labai skirtingai. Ir, beje, čia toks tikras pavadinimas, ar išgalvotas, nes labai jau negražiai skamba.. Manau negro juosta pavadinta isgalvotai,nes knygose raso kad juodoji juosta ir tiek. As irgi esu balta ir sunkokai idegu,o juosta matosi tik gerai isiziurejus-neryski. As priaugau apie 10kg. Ar jum buna kokiu skausmu?Man kartais skaudena kairi sona apacioj ir naktimis klubo sanarius gelia.Kaip jums?
temptress
2007 06 22, 12:35
na as iki siol priaugau 8kg, o negro juosta neryski, ryskesne ji netgi nuo bambos i virsu, negu zemyn. plius pradejo dazniau rugstis kilti, geriau jau nesigult iskart po valgio. o siaip ilgiau ir daugiau paejus pradeda sona durt ar pavargstu, pilvukas nera super didelis, bet jau pradedu laukt jo didejimo sparciu tempu
rasasol
2007 06 22, 13:24
Sveikutės,  , gal kam darė gliukozės kraujo tyrimą? Ir ką apie nėščiųjų diabetą girdėjot? Man dėl amžiaus ir dėl greito priaugimo/ mat, labai traaukė ant saldumynų/ ginė paskyrė tyrimą, nor sdar atsakymo nežinau, bet tokia nežinia kamuoja.
QUOTE(rasasol @ 2007 06 22, 13:24) Sveikutės,  , gal kam darė gliukozės kraujo tyrimą? Ir ką apie nėščiųjų diabetą girdėjot? Man dėl amžiaus ir dėl greito priaugimo/ mat, labai traaukė ant saldumynų/ ginė paskyrė tyrimą, nor sdar atsakymo nežinau, bet tokia nežinia kamuoja.  Nieko nekainuoja cukraus kiekio kraujyje ištyrimas. Nors aš lankausi privačioje klinikoje, kur nemaža tyrimų dalis mokama, vis tik šis nekainuoja nė cento (apmoka ligonių kasos)
As irgi su klausimeliais.Gal zinot ar daro echoskopa 3trimestre?Kada turetu apsiversti vaikutis?Ir ar visoms nesciosioms daro gliukozes tyrima,nes man dar nedarytas?
loret30
2007 06 24, 17:15
 Gliukozės tyrimą daro toms,kurioms per daug auga svoris tada įtaria GESTACINĮ DIABETĄ.Bet tai dar nereiškia kad tyrimas bus teigiamas.
rasasol
2007 06 24, 20:38
Labutis, ačiū ,Loret ,  už atsakymą dėl diabeto, tikiuos kad nepasitvirtins. O man teisybė - labai staigiai tas svoris pradėjo didėti. Bet ir valgau ne už vieną  , dar tie vitaminai savo padarė.
QUOTE(saule. @ 2007 06 24, 12:56) As irgi su klausimeliais.Gal zinot ar daro echoskopa 3trimestre?Kada turetu apsiversti vaikutis?Ir ar visoms nesciosioms daro gliukozes tyrima,nes man dar nedarytas? Daro 32 savaiciu.
loret30,ibs dekui uz atsakymus. Lauksiu 32sav kad vel pamatyti savo leliu
QUOTE(loret30 @ 2007 06 24, 18:15)  Gliukozės tyrimą daro toms,kurioms per daug auga svoris tada įtaria GESTACINĮ DIABETĄ.Bet tai dar nereiškia kad tyrimas bus teigiamas. Tikrai ne dėl svorio daro, daug kam daro, o jei šeimoj ar iš artimųjų kas diabetu serga, tai būtinai daro, o kad dėl svorio daro, tai tikrai negirdėjau
rasasol
2007 06 26, 10:38
QUOTE(agnita @ 2007 06 26, 11:28) Tikrai ne dėl svorio daro, daug kam daro, o jei šeimoj ar iš artimųjų kas diabetu serga, tai būtinai daro, o kad dėl svorio daro, tai tikrai negirdėjau  Mano šeimoj niekas neserga diabetu, aš taip pat, bet dabar per nėštumą priaugo ne mano pačios svoris, aš šiaip liekno kūno sudėjimo, kojos nesutinusios ir aplamai nesu išstorėjusi, bet labai išsipūtęs pilvas: atrodau kaip 8-9 mėn.  Prieš gerą mėn labai krimtau saldumynus, gal daugiau gėriau, bet šiuo metu nebėra tokio didelio apetito. Tai mano ginė atseit, pasakė, kad dėl to ir dėl amžiaus reiktų padaryti tyrimą dėl diabeto. Na, tikiuosi, nepasitvirtins, bet iki liepos 10 d. mintys kamuos, koks tas tyrimas. Mat, vaisius gali nesveikai padidėti  , jei motinai diabetas, tą patį skaičiau, tik, nežinau, ar mano mažiukas didelis, ar ten tų vandenų perdaug... iki liepos 10d. dar kankinsiuos.
QUOTE(rasasol @ 2007 06 26, 11:38) Mano šeimoj niekas neserga diabetu, aš taip pat, bet dabar per nėštumą priaugo ne mano pačios svoris, aš šiaip liekno kūno sudėjimo, kojos nesutinusios ir aplamai nesu išstorėjusi, bet labai išsipūtęs pilvas: atrodau kaip 8-9 mėn.  Prieš gerą mėn labai krimtau saldumynus, gal daugiau gėriau, bet šiuo metu nebėra tokio didelio apetito. Tai mano ginė atseit, pasakė, kad dėl to ir dėl amžiaus reiktų padaryti tyrimą dėl diabeto. Na, tikiuosi, nepasitvirtins, bet iki liepos 10 d. mintys kamuos, koks tas tyrimas. Mat, vaisius gali nesveikai padidėti  , jei motinai diabetas, tą patį skaičiau, tik, nežinau, ar mano mažiukas didelis, ar ten tų vandenų perdaug... iki liepos 10d. dar kankinsiuos. Tai būtinai reikia pasidaryti, aišku daug kas gali įtakoti cukrų, gal užteks pakeisti mitybą, tik norėjau pasakyti, kad priaugtas svoris nėštumo metu nėra pagrindinė priežastis visais atvėjais. Tikėkimės viskas bus gerai, tyrimai atsakymus greitai duoda, aš praeitą savaitę dariausi (mano tėvas diabetikas, pati daug svorio priaugau, bet visada buvau linkusi tukti, kiekvienas kasnis į kūną) atsakymai geri.
temptress
2007 06 26, 11:10
as vis nesugebu nueit pasidaryt to gliukozes tolerancijos testo, nes vis nera kada ir gliukoze nusipirkt pamirstu  o dabar teko ligoninej pagulet, sako kiek savaiciu, sakau 28, tai jau sako veloka tam testui, na bet ketvirtadieni vistiek eisiu pasidaryt. bet idomu, kodel gali but per velu. o man skyre del proaugamo svorio, nes kotais per pora savaiciu +3kg uzsidejo
rasasol
2007 06 26, 11:38
Temptress, nereikia gliukozės pirkti: man viską davė ligoninėj. Dabar jau esu gudri, nes perskaičiau apie tą gestacinį ar nėščiųjų diabetą internete. Jį paskiria, kai nešiojamo leliuko svoris greitai perkopia 4 kg. Nevalgius paima kraują, po to duoda išgert gliukozės ir vėl po 2val kartoja kraujo tyrimą iš piršto. Kaip suprantu, per tas 2 val turi atsistatyti normalus gliukozės kiekis, jei ne, tai jau blogai. Man atrodo, kad ne per vėlu 28 sav, man jį irgi paskyrė 27 sav., ir sakė, kad kai galėsiu nueiti pasidaryti.
QUOTE(rasasol @ 2007 06 26, 12:38) Temptress, nereikia gliukozės pirkti: man viską davė ligoninėj. Dabar jau esu gudri, nes perskaičiau apie tą gestacinį ar nėščiųjų diabetą internete. Jį paskiria, kai nešiojamo leliuko svoris greitai perkopia 4 kg. Nevalgius paima kraują, po to duoda išgert gliukozės ir vėl po 2val kartoja kraujo tyrimą iš piršto. Kaip suprantu, per tas 2 val turi atsistatyti normalus gliukozės kiekis, jei ne, tai jau blogai. Man atrodo, kad ne per vėlu 28 sav, man jį irgi paskyrė 27 sav., ir sakė, kad kai galėsiu nueiti pasidaryti. pageidautina, kad pačios gliukozę nusipirktų , juk 2 su kažkiek lt kainuoja, manau, kad tikrai įmanoma  o šiaip jau ne tik nevalgius, bet ir negėrus net vandens nuo vakaro reikia eit tyrimus daryt
rasasol
2007 06 26, 13:12
Tikrai apie pirkimą nieko nesakė, Sodrai mokesčius mokam, jau nėščiųjų tyrimai visi nemokami turi būti/ nebent nuo miestų tvarkos priklauso, Šiauliuose tikrai nereikia mokėti, ir ne 2Lt esmė/, kokius gydytojas pakiria, nebent pačios ko nors prisimąstytumėm. Deje, ir genetiniai tyrimai mokami, nors ir taip neturėtų būti. Man sakė tik rytą nieko nevalgyti ir negerti/ prieš tyrimą/
QUOTE(rasasol @ 2007 06 26, 14:12) Tikrai apie pirkimą nieko nesakė, Sodrai mokesčius mokam, jau nėščiųjų tyrimai visi nemokami turi būti/ nebent nuo miestų tvarkos priklauso, Šiauliuose tikrai nereikia mokėti, ir ne 2Lt esmė/, kokius gydytojas pakiria, nebent pačios ko nors prisimąstytumėm. Deje, ir genetiniai tyrimai mokami, nors ir taip neturėtų būti. Man sakė tik rytą nieko nevalgyti ir negerti/ prieš tyrimą/ jeigu yra siuntimas ir genetiniai tyrimai yra nemokami.
rasasol
2007 06 26, 15:53
QUOTE(agnita @ 2007 06 26, 14:17) jeigu yra siuntimas ir genetiniai tyrimai yra nemokami. Tikrai ne, pati mokėjau,nors ir buvo siuntimas, genetikė ir ginė iš karto perspėjo, kad reikės mokėti, ir mokėjau /Bokšto klinikoj/. Kiek žinau, atsiliepimuose forume skaičiau, kad ir kitos mokėjo, nežinau iš kur tokią klaidingą informaciją turit. Na, man atrodo baikim tą temą, nes kalbam apie 7-tą nėštumo mėnesį, o ne apie kainas.
be abejo galim baigti, juk viskas nuo gliukozės testo prasidėjo, bet negalvokit, kad jūsų žinios 100% teisingos  sėkmės
braske01
2007 06 29, 22:12
QUOTE(temptress @ 2007 06 26, 12:10) as vis nesugebu nueit pasidaryt to gliukozes tolerancijos testo, nes vis nera kada ir gliukoze nusipirkt pamirstu  o dabar teko ligoninej pagulet, sako kiek savaiciu, sakau 28, tai jau sako veloka tam testui, na bet ketvirtadieni vistiek eisiu pasidaryt. bet idomu, kodel gali but per velu. o man skyre del proaugamo svorio, nes kotais per pora savaiciu +3kg uzsidejo nu man su pirmu irgi paskutiniais menesiais labai svoris augo, bet niekas nesiunte jokio tyrimo darytis QUOTE(rasasol @ 2007 06 26, 12:38) Temptress, nereikia gliukozės pirkti: man viską davė ligoninėj. Dabar jau esu gudri, nes perskaičiau apie tą gestacinį ar nėščiųjų diabetą internete. Jį paskiria, kai nešiojamo leliuko svoris greitai perkopia 4 kg. Nevalgius paima kraują, po to duoda išgert gliukozės ir vėl po 2val kartoja kraujo tyrimą iš piršto. Kaip suprantu, per tas 2 val turi atsistatyti normalus gliukozės kiekis, jei ne, tai jau blogai. Man atrodo, kad ne per vėlu 28 sav, man jį irgi paskyrė 27 sav., ir sakė, kad kai galėsiu nueiti pasidaryti. o as dariausi toki tyrima kur ziuri cukraus kieki kraujyje, o tokio, kur gliukoze reikia gert isviso gyvenime nesu dariusi Papildyta:QUOTE(saule. @ 2007 06 24, 13:56) As irgi su klausimeliais.Gal zinot ar daro echoskopa 3trimestre?Kada turetu apsiversti vaikutis?Ir ar visoms nesciosioms daro gliukozes tyrima,nes man dar nedarytas? pas mane jau apsivertes lelius, guli zemyn galva.
QUOTE(braske01 @ 2007 06 29, 21:12) pas mane jau apsivertes lelius, guli zemyn galva.  O is kur zinot ar apsivertes?Man spyrai pasirodo virsui,bet kartais buna ir apacioj pilvuko.Tad bijau spresti is judesiu.
eladzius
2007 07 08, 20:05
o jei lelius nebuna zemyn galva kas tada?
rasasol
2007 07 09, 14:42
Daro Cezarį, man taip buvo su pirmu. O dabar su 7tam mėnesį tai man atrodo, kad jis neturi pastovios padėties, vartaliojasi visakaip
eladzius
2007 07 21, 17:22
mano lelius vienu metu taip duodavos des.pusej,kad as net pavargdavau .einu kokioj pardej ,o des.pusej guzas didziausias atrodo pilvas suplys..
philipuks
2007 07 29, 18:43
Okaip daznai lelius duoda apie save zinoti einant 7 menesiui  Man atrodo, kad jis mazai spardosi
premium
2007 07 30, 22:07
na, pas mane irgi tuo metu neduvo labai aktyvus, man taip pat vis atrode, kad per mazai spardosi, bet viskas gerai. Neturi duotis pastoviai - kartais aktyvesnis, kartais ramesnis.
|
|