QUOTE(Ingaaa @ 2010 10 25, 12:11)
ne, nesutikčiau. Isofix tvirtinimas yra saugesnis ir stabilesnis, nei tiesiog tvirtinimas vien tik automobiliais diržais, nes atsiranda papildomi atramos ir stabilumo taškai.
QUOTE(Ingaaa @ 2010 10 25, 12:51) Viskas taip, arba neaiškiai rašau, arba neįsiskaitote: nesakau, kad su isofix lieva kedute tampa saugia, taciau tos pacios kedutes tvirtinimas su isofix yra saugesnis ir stabilesnis, nei be isofix. QUOTE(Duti @ 2010 10 25, 12:59) Viskas taip, arba neaiškiai rašau, arba neįsiskaitote: nesakau, kad su isofix lieva kedute tampa saugia, taciau tos pacios kedutes tvirtinimas su isofix yra saugesnis ir stabilesnis, nei be isofix. siulau paskaityti jeigu skaitote rusiskai : http://www.avtodeti.ru/?t=75&s=255&id=14 QUOTE(Ingaaa @ 2010 10 25, 13:01) Kažkaip rutuliojasi diskusija į dialogą ir dar nelabai vykusį. Aš tame straipsnyje randu iš principo tai, ką ir rašiau -Isofix yra ne tik dėl patogumo, tačiau priduoda ir saugumo bei stabilumo: "В борьбе за безопасность ножек малышей кресла с системой Isofix тоже оказались лучшими " Ir net įvertinant tam tikrus isofix trūkumus: "Но и у системы Isofix есть недостатки. Среди них высокие нагрузки от поясных лямок на таз ребенка: например, 1359 Н у кресла Romer Duo plus (Isofix) против 888 Н у «обычного» кресла Romer King TS, кстати, лучшего по этому показателю. Но и эти нагрузки не превышают опасного предела в 1500 Н. И если сравнивать «за» и «против», то лучше уж синяки от ремней кресел с системой Isofix, чем сломанные ноги и черепно-мозговые травмы." "Но момент истины настал, когда дело дошло до сжимающей нагрузки на позвоночник. Она определялась по максимальному отрицательному ускорению груди. Так вот, семь из десяти испытанных кресел не обеспечили должной защиты позвоночника ребенка от компрессионных переломов перегрузка превысила предельные 30 g! Только сиденья с креплением Isofix и норвежское сиденье Be Safe iZi оказались способны уберечь малыша от серьезных травм при подобных ударах." kaip ir minėjau dėl papildomo stabilumo: "Теперь о системе Isofix. Наш эксперимент доказал ее явные преимущества. Об этом говорят и проведенные за рубежом испытания с использованием более совершенных манекенов Hybrid III, которые позволяют измерить растягивающее усилие в шейных позвонках. Кресла Isofix обеспечивают наименьшие нагрузки на шею, и это следствие правила, давно известного специалистам в области пассивной безопасности: чем стабильнее сиденье в процессе столкновения, чем быстрее начинают действовать удерживающие системы (ремни), тем лучше защищены пассажиры. Тем более что ремни проектируют с таким расчетом, чтобы инерция движения малыша поглощалась за счет их упругой деформации."
O kaip pakomentuosit Emaljungos 0-13 kedute, kuri 2009 m. ADAC testuose gavo puiku ivertinima, o ta pati kedute su isofix baze pati prasciausia?
Gal vis tik ne visada isofix yra saugiau negu be isofix http://www.adac.de/infotestrat/tests/kinde...rcePageId=31900 QUOTE(gitulia @ 2010 10 25, 22:41) O kaip pakomentuosit Emaljungos 0-13 kedute, kuri 2009 m. ADAC testuose gavo puiku ivertinima, o ta pati kedute su isofix baze pati prasciausia? Gal vis tik ne visada isofix yra saugiau negu be isofix http://www.adac.de/infotestrat/tests/kinde...rcePageId=31900 Išimčių iš taisyklės visada būna. O šiaip pakomentuočiau kaip didelį didelį gamintojų apsilochinimą - nesugebėti padaryti kėdutės su daugiau tvirtinimo taškų geresnės nei su mažiau, tai jau visiškas tiu tiu O jei rimtai, tai gaila, kad aš neskaitau vokiškai, nes reiktų rimtai paskaityti viso bandymo aprašymą tiek vienos, tiek kitos kėdutės, atkreipiant dėmesį į tuos raudonus minusus apačioj: Emaljunga be isofix bandymo aprasymas ir Emaljunga su Isofix bandymo aprašymas nes kaip suprantu jų įvertinimas išsiskyrė dėl štai šitų dalykų: Pas vieną "Durchschnittliche Belastungswerte im Seitencrash" ir gavo +, o pas kitą "Hohe Belastungswerte im Frontcrash" ir gavo "-". bet žodžiu būtų labai įdomu, jei kas gerai skaito vokiškai, kad perskaitytų pilną bandymų apžvalgą ir papasakotų, kas ten su tuo isofix emaljungai taip nepasiseke QUOTE(Duti @ 2010 10 26, 08:49) Išimčių iš taisyklės visada būna. O šiaip pakomentuočiau kaip didelį didelį gamintojų apsilochinimą - nesugebėti padaryti kėdutės su daugiau tvirtinimo taškų geresnės nei su mažiau, tai jau visiškas tiu tiu O jei rimtai, tai gaila, kad aš neskaitau vokiškai, nes reiktų rimtai paskaityti viso bandymo aprašymą tiek vienos, tiek kitos kėdutės, atkreipiant dėmesį į tuos raudonus minusus apačioj: Emaljunga be isofix bandymo aprasymas ir Emaljunga su Isofix bandymo aprašymas nes kaip suprantu jų įvertinimas išsiskyrė dėl štai šitų dalykų: Pas vieną "Durchschnittliche Belastungswerte im Seitencrash" ir gavo +, o pas kitą "Hohe Belastungswerte im Frontcrash" ir gavo "-". bet žodžiu būtų labai įdomu, jei kas gerai skaito vokiškai, kad perskaitytų pilną bandymų apžvalgą ir papasakotų, kas ten su tuo isofix emaljungai taip nepasiseke Saugumo testu gerus rezultatus lemia visai kiti faktoriai, negu kad isofix, panagrinejus ir senesniu metu testu rezultatus yra ir daugiau keduciu , kur su isofix tvrtinimu tik patenkinamai ivertinta , be isofix gerai. Durchschnittliche Belastungswerte im Seitencrash soninis smugis avarijos metu Hohe Belastungswerte im Frontcrash labai didele apkrova priekinio smugio metu man atrodo taip ar pan verciasi sitos frazes Papildyta: Jeigu kam idomu , cia lietuviskai saugumo testu analize Automobiliniu keduciu testu analize QUOTE(Ingaaa @ 2010 10 26, 11:49) Saugumo testu gerus rezultatus lemia visai kiti faktoriai, negu kad isofix, Durchschnittliche Belastungswerte im Seitencrash soninis smugis avarijos metu Hohe Belastungswerte im Frontcrash labai didele apkrova priekinio smugio Niekada ir nesakiau kad TIK Isofix. Viskas, baigiu ta tema, nes kažkaip šnekam kiekvienas savo, bet gal bent kažkam lašelis informacijos naudingos tame visame bus. tas pavienes frazes ir aš išsiverčiau, bet įdomi yra visuma viso bandymo, kas ten kaip buvo ir kuo pavedė būtent isofix. O viso teksto rišliai man neišverčia vertėjas
Laba diena, mielos mamytes,
Norėjau Jūsų paklausti kaip yra su autokėdutėmis iš universalių 3 in 1 vežimėlių 0-11 kg (konkrečiai kalbu apie Tutis Trio Premium)? Ar joms reikalinga kažkokia tai papildoma bazė tvirtinimui ar įeina į komplektą su vežimu? Ar jos saugios? Esu visai žalia šiame reikale, todėl ieškau informacijos QUOTE(Princese_Leja @ 2010 11 25, 13:31) Laba diena, mielos mamytes, Norėjau Jūsų paklausti kaip yra su autokėdutėmis iš universalių 3 in 1 vežimėlių 0-11 kg (konkrečiai kalbu apie Tutis Trio Premium)? Ar joms reikalinga kažkokia tai papildoma bazė tvirtinimui ar įeina į komplektą su vežimu? Ar jos saugios? Esu visai žalia šiame reikale, todėl ieškau informacijos Mes turim Tutis Zippy, tai manau bus tas pats variantas, o gal ir autokėdutė tokia pati. Tai mūsiškė tvirtinama diržais. Dėl jos saugumo labai abejoju, nes net teisingai prisegus kėdutę, staigesniame posūkyje ji griuvinėja
Patarkit - Britax Evolva 1-2-3 plus ar Graco Nautilusbutu saugesnė? o gal nei viena nesaugi, nes nerandu jokiu chrash testu. O viena youtube rodo, tai nekoks vaizdelis apie britax susidaro....
Sveikos mamytes, jei kuri galetumete patarti ir mums, buciau labai dekinga
Auginame pirma vaikuti, jam dabar siek tiek daugiau nei 4men, taciau sveriame mes 7.5kg Labai dekingi is anksto QUOTE(* Sheril @ 2011 12 06, 16:14) Sveikos mamytes, jei kuri galetumete patarti ir mums, buciau labai dekinga Auginame pirma vaikuti, jam dabar siek tiek daugiau nei 4men, taciau sveriame mes 7.5kg Labai dekingi is anksto Paskaitykit bent porą puslapių atgal - yra nuorodos į testų puslapius - pagal juos dalinai galima spręsti apie saugumą...
Sveikos, mamytės
manau, kad mano klausimas atitinka šią temą noriu, kad būtų kuo saugesnė ir patogi mažyliui.. jei kalbant apie 9-25 kg kėdutes, tai gal kas nors turit BABY SHIELD (9-25kg) arba PERO GROSSO (9-25 kg)..? kokie atsiliepimai? Labai ačiū visoms iš anksto
nes jau visai pasimečiau, kurios čia saugios , o kurios netinkamos
QUOTE(saulute91 @ 2012 01 05, 09:58) Sveikos, mamytės manau, kad mano klausimas atitinka šią temą noriu, kad būtų kuo saugesnė ir patogi mažyliui.. jei kalbant apie 9-25 kg kėdutes, tai gal kas nors turit BABY SHIELD (9-25kg) arba PERO GROSSO (9-25 kg)..? kokie atsiliepimai? Labai ačiū visoms iš anksto Paprastai manoma, kad mažesnio intervalo kėdutės yra geriau (t.y 9-18 geriau nei 9-25), nes geriau prisitaiko prie vaiko kiekvienu jo augimo momentu. Bet kažkokios itin didelės esmės nėra. Tos didesnio intervalo gali mažiau atsilošti miego padėtyje ar pan. Dėl saugumo - nu niekas jusm neatsakys, saugi nesaugi, kaip tą galima pasakyti be įvykio ir be patirties. O jos norėtųsi, kad tokiais atvejais nebūtų. Pasiskaitykit porą puslapių atgal, rasit nuorodas į auto crash testų rezultatus - pagal juos jau galima spręsti apie saugumą arba bent pasilyginti skirtingų gamintojų auto kėdutes. QUOTE(Duti @ 2012 01 05, 12:26) Paprastai manoma, kad mažesnio intervalo kėdutės yra geriau (t.y 9-18 geriau nei 9-25), nes geriau prisitaiko prie vaiko kiekvienu jo augimo momentu. Bet kažkokios itin didelės esmės nėra. Tos didesnio intervalo gali mažiau atsilošti miego padėtyje ar pan. Dėl saugumo - nu niekas jusm neatsakys, saugi nesaugi, kaip tą galima pasakyti be įvykio ir be patirties. O jos norėtųsi, kad tokiais atvejais nebūtų. Pasiskaitykit porą puslapių atgal, rasit nuorodas į auto crash testų rezultatus - pagal juos jau galima spręsti apie saugumą arba bent pasilyginti skirtingų gamintojų auto kėdutes. Ačiū
Nežinau, nerandu aš tų testų, kuriuose būtų atlikti bandymai su PERO GROSSO (9-25 kg) ir BABY SHIELD (9-25kg)
ir šiaip jau susipainiojau, kurios saugios pagal tuos testus, kurios neatitinka reikalavimų http://www.carsnew.org/car-seat-test-2011-...lus-shr-ii.html gal kam pravers neįsivaizduoju, kaip išrinkt saugų ir patikimą daiktą, nes vienur rašo taip, o kitur, atrodo, apie tą pačią kėdutę, jau kitaip QUOTE(saulute91 @ 2012 01 05, 14:10) Nežinau, nerandu aš tų testų, kuriuose būtų atlikti bandymai su PERO GROSSO (9-25 kg) ir BABY SHIELD (9-25kg) Tai gali reikšti, kad gamintojai neskyrė pinigų ADAC ar panašiems bandymams, o tiesiog atliko savo bandymus, pagal kuriuos ir įvardija saugumą.
Sveikos,
noriu pasitikslinti: mano vaikui beveik 10 mėn. ir mes nelabai pagal ūgį telpam į 0-13 kg autokėdutę, nors tesveria 7,4 kg. Galiu pirkti tik 0-18 kg kategorijos kėdutę? ir joje laikyti atsukta nugara į priekį, kol pasieks 9 kg (tokiu augimu ne anksčiau kaip 1,5 metų pasieks šį svorį)? QUOTE(astarte12 @ 2012 01 05, 14:34) Sveikos, noriu pasitikslinti: mano vaikui beveik 10 mėn. ir mes nelabai pagal ūgį telpam į 0-13 kg autokėdutę, nors tesveria 7,4 kg. Galiu pirkti tik 0-18 kg kategorijos kėdutę? ir joje laikyti atsukta nugara į priekį, kol pasieks 9 kg (tokiu augimu ne anksčiau kaip 1,5 metų pasieks šį svorį)? Galit pirkti 9-18 manau. Šiaip laikoma, kad vaikui yra saugiau važiuoti nugara į priekį, tačiau.... Mes saviškį toj leliukiško kėdutėj bandėm vežioti ilgai, bet 1. jis joje tiesiog staugdavo, jei nemiegodavo (bet aš už saugumą, todėl tai ne priežastis), bet 2. Jis pradėjo kojom remtis į sėdynę, o galva jau iškildavo virš kėdutės, taigi saugumo funkcija tapdavo labai hipotetinė tokiu atveju, kai pusė galvos nebe kėdutėj. Todėl šiais argumentais mes jį persodinom į didesnę kėdutę veidu į kelią dar nesulaukusį metų - ten jis nustojo staugti, nes puikiai atsivėrė vaizdas pagaliau, ir saugumo prasme mano manymu viskas buvo geriau, nei išaugtoj leliukiškoj. Todėl tai jūsų sprendimas, jūsų pasirinkimas pagal jūsų situaciją. QUOTE(Duti @ 2012 01 05, 14:44) Galit pirkti 9-18 manau. Šiaip laikoma, kad vaikui yra saugiau važiuoti nugara į priekį, tačiau.... Mes saviškį toj leliukiško kėdutėj bandėm vežioti ilgai, bet 1. jis joje tiesiog staugdavo, jei nemiegodavo (bet aš už saugumą, todėl tai ne priežastis), bet 2. Jis pradėjo kojom remtis į sėdynę, o galva jau iškildavo virš kėdutės, taigi saugumo funkcija tapdavo labai hipotetinė tokiu atveju, kai pusė galvos nebe kėdutėj. Todėl šiais argumentais mes jį persodinom į didesnę kėdutę veidu į kelią dar nesulaukusį metų - ten jis nustojo staugti, nes puikiai atsivėrė vaizdas pagaliau, ir saugumo prasme mano manymu viskas buvo geriau, nei išaugtoj leliukiškoj. Todėl tai jūsų sprendimas, jūsų pasirinkimas pagal jūsų situaciją. Tai vat ir galvoju, kokią pirkti, nes kojomis jis remsis ir su 0-18 kg, tai kaip ir naudos nėra (išbandėm draugų autokėdutę), bet pagal svorį tai jis niekaip tų 9 kg nepasieks greitai Šiaip manišksi gerai kol kas sėdi, bet pastaruoju metu ilgų kelionių metu stengiasi užpakaliuką kelti, stiebtis, kad kuo dagiau matytų. Testas, kur nuoroda čiia idėta), tai tik 3 ar 4 kėdutes išmeta ir tai ne kokie įvertinimai ačiū už nuomonę. kol kas esu giliuose apmąstymuose QUOTE(astarte12 @ 2012 01 05, 14:50) Cia testas - kodel 3 - 4? Daug tu keduciu, pasirinkit metus skirtingus arba visas kad rodytu... Aij, čia metai likę tik 2011, paieškosiu kur jie likusius padėjo Cia leidzia pasirinkti senesnius metus, tai yra daugiau keduciu, nes kai kurios ne kasmet bandomos... QUOTE(Duti @ 2012 01 05, 15:02) Cia testas - kodel 3 - 4? Daug tu keduciu, pasirinkit metus skirtingus arba visas kad rodytu... Aij, čia metai likę tik 2011, paieškosiu kur jie likusius padėjo Cia leidzia pasirinkti senesnius metus, tai yra daugiau keduciu, nes kai kurios ne kasmet bandomos... ačiū
Duti, skaitydama šią diskusiją, susidariau tokią nuomonę, jog Jūs tikrai daug domitės ir nusimanote apie autokėdutes ir kad Jums svarbiausias saugumas
Pagaliau i6sirinkome kokios norime kėdutės! Cybex Pallas fix (9-36 kg) kiek žiūrėjau saugumo testus, tai ji viršūnėse
tik dabar dar vienas klausimas iškilo QUOTE(saulute91 @ 2012 01 09, 15:13) Pagaliau i6sirinkome kokios norime kėdutės! Cybex Pallas fix (9-36 kg) kiek žiūrėjau saugumo testus, tai ji viršūnėse tik dabar dar vienas klausimas iškilo Taip, automobilyje turi būti galimybė tvirtinti Isofix. Paieškokit atvertę auto sėdynes, arba paieškokit mašinos aprašyme (manual'us susiraskit). Turi būti tokie fiksatoriai, bet pas mane kai nėra, tai nesu tikra, kaip ten kas turi atrodyt Paprastai naujesnėse auto jie būna. Panašaus modelio į jūsų išsirinktą dar yra Kiddy (infinity, Energy) - galit ir jas pasižiūrėti. QUOTE(Duti @ 2012 01 09, 17:26) Taip, automobilyje turi būti galimybė tvirtinti Isofix. Paieškokit atvertę auto sėdynes, arba paieškokit mašinos aprašyme (manual'us susiraskit). Turi būti tokie fiksatoriai, bet pas mane kai nėra, tai nesu tikra, kaip ten kas turi atrodyt Paprastai naujesnėse auto jie būna. Panašaus modelio į jūsų išsirinktą dar yra Kiddy (infinity, Energy) - galit ir jas pasižiūrėti. jap, dar žiūrėjome ir KIDDY Comfort Pro na nemanau tad kad mūsų mašinytėj bus (ji 91metų) QUOTE(saulute91 @ 2012 01 09, 16:51) jap, dar žiūrėjome ir KIDDY Comfort Pro na nemanau tad kad mūsų mašinytėj bus (ji 91metų) Taip, 1991 m. mašinoj nebus isofix. Jie kažkur nuo 2000 m. eina. Taip, neverta pirkti kėdutės su isofix, jei mašinoj jo nėra. Įmontavimas manau tikrai nevertas pinigų - vargu, ar koks servisas pasiims, o ir apsiėmus kaštai manau gali būti super dideli. Galit pasiklausinėti meistrelių, jei jums toks azartas. Mano asmenine nuomone, geriau imti kėdutę su paprastu tvirtinimu. Mano vyras sakė grubiai, bet tiesos tame yra - kam kėdutė super duper truper, jei mašina sena ir elementariai nebesaugi, ta prasme kad kėdutės saugumas jau bus neadekvatus automobilio saugumui; na, gal supratot mintį. QUOTE(Duti @ 2012 01 09, 19:01) Taip, 1991 m. mašinoj nebus isofix. Jie kažkur nuo 2000 m. eina. Taip, neverta pirkti kėdutės su isofix, jei mašinoj jo nėra. Įmontavimas manau tikrai nevertas pinigų - vargu, ar koks servisas pasiims, o ir apsiėmus kaštai manau gali būti super dideli. Galit pasiklausinėti meistrelių, jei jums toks azartas. Mano asmenine nuomone, geriau imti kėdutę su paprastu tvirtinimu. Mano vyras sakė grubiai, bet tiesos tame yra - kam kėdutė super duper truper, jei mašina sena ir elementariai nebesaugi, ta prasme kad kėdutės saugumas jau bus neadekvatus automobilio saugumui; na, gal supratot mintį. taip, žinoma supratau.. o pinigėliais mėtytis irgi nesinori, jeigu vistiek tam prasmės kaip ir nėra.. bet tai kokią tada kėdutę, atitinkančią mūsų situaciją, mums pasirinkti, kad vaikutis būtų kuo saugesnis QUOTE(saulute91 @ 2012 01 09, 17:31) taip, žinoma supratau.. o pinigėliais mėtytis irgi nesinori, jeigu vistiek tam prasmės kaip ir nėra.. bet tai kokią tada kėdutę, atitinkančią mūsų situaciją, mums pasirinkti, kad vaikutis būtų kuo saugesnis Tai jei žiūrit su buomeliu, tai paziurekit Kiddy, jos be isofix. Bent jau manoji, Infinity berods modelis... QUOTE(Duti @ 2012 01 09, 19:33) Tai jei žiūrit su buomeliu, tai paziurekit Kiddy, jos be isofix. Bent jau manoji, Infinity berods modelis... Na iš žiūrėtų klipukų man pasirodė, kad tas buomelis pasiteisna Labai labai ačiū Jums už patarimus!! labai pagelbėjot QUOTE(saulute91 @ 2012 01 09, 18:00) Na iš žiūrėtų klipukų man pasirodė, kad tas buomelis pasiteisna Labai labai ačiū Jums už patarimus!! labai pagelbėjot Nu žinokit manajam kaip tik labai tas buomelis patiko, daug labiau nei diržiukai. Juolab kad prie jo ir žaisliukai tvirtinasi, ir net piešimo kilimėlis prisiklijuoja specialus. QUOTE(Duti @ 2012 01 09, 20:25) Nu žinokit manajam kaip tik labai tas buomelis patiko, daug labiau nei diržiukai. Juolab kad prie jo ir žaisliukai tvirtinasi, ir net piešimo kilimėlis prisiklijuoja specialus. Tikiuosi, kad ir mūsų pipirui patiks ir ne tik saugiai, bet ir maloniai važinėsis
Saugumo testus 2010 -2011 m ADAC ir Warentest galite rasti čia
SAUGUMO TESTŲ REZULTATAI 2010-2011 M . Kuo balas mažesnis tuo kėdutė saugesnė. Gal esate kas susidūrę su automobiline kėdute Besafe iZi Comfort X3 ( 9-18 kg )? Kokie Jūsų atsiliepimai? Kaip ir visi tėveliai ieškome saugiausios kėdutės. Dėl didžiulės pasiūlos yra labai sunku išsirinkti patį geriausią variantą. |