Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

gal pasidalintumėt savo mėgiamiausiu Spaghetti paruošimo būdu?

dalyvauju konkurse, kaip skaniau paruošti spagečius, gal kas galit įmest tikrai išbandytą ir vykusį receptą? nesvarbu sudėtingumas ar brangumas, svarbu, kad būtų tikrai labai skanu.
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2008 11 19, 18:02)
gal pasidalintumėt savo mėgiamiausiu Spaghetti paruošimo būdu?


As tai darau labai paprastai pakepinu kumpi ar sonine su svogunais, dedu kons. kukuruzus, pilu grietinele, siek tiek pakaitinu ir sudedu virtus spagecius, pakepu ir baigiant kepti dedu tarkuota fermentini suri.
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2008 11 19, 18:02)
gal pasidalintumėt savo mėgiamiausiu Spaghetti paruošimo būdu?




Spagečiai su lazdyno riešutais itališkame padaže
dvi sutrintos česnako skiltelės
25g. šviežių bažiliko lapų25.g lazdyno riešutų,
200g minkšto sūrio,
225g. makaronų,druskos,juodųjų pipirų.
Supilkite česnakus,bazilikus,riešutus ir sūrį į virtuvinį kombainą ir išsukite iki vintisos ,tirštos masės.
Truputį pasūdytame vandenyje apvirkite makaronus,kol šiek tiek suminkštės,ir gerai nusunkite.
Sudėkite padažą į karštus makaronus ir maišykite,kol į juos susigers.
Apibarstykite pipirais ir patiekite.Į šį padažą dedami riešutai-tai sveikesni mažiau riebalų turintis varijantas. schmoll.gif
Atsakyti
ojej kaip egzotiška.
Atsakyti
QUOTE(Kaja @ 2004 03 23, 14:54)
Aš prieš dietinimasi buvai įjunkusi į tokius makaronus:
MAKARONAI SU BROKOLIAIS

Išsiverdame spiralinius arba vamzdelinius makaronus. Jiems verdant ruošiame padažą. Įkaitiname keptuvėje vieną - du šaukštus aliejaus. Tada išspaudžiame dvi skilteles česnako ir pakepiname nuolat maišant kol pagelsta. Įmetame smulkiais gabaliukais supjaustyto brokolio (kiekis pagal skonį) ir viską išmaišę, uždengę dangtį patroškiname. Jie neturi sukepti - tiesiog turi būti minkšti. Pabaigoje įmetame prieskonių ir visą tą "padažą" sumaišome su makaronais.

Skanaus

labai skanu. tikrai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jolitav @ 2004 04 09, 20:28)
Kazkaip neaktyviai cia apie tuos makaronus.Mes tai juos labai megstam.
Parasysiu SPAGETI CARBONARA receptuka.Labai skanu( vyrams turetu patikti,nes labai jau panasu i lietuviska socia virtuve).Tiek uztektu 2-3 zmonems.
Reikia: salto  rukymo sonines apie 150g (skaniau kai buna su raumenuku)
            Gojaus surio apie 100g(geriausiai pirkti tarkuota)
            1 kiausinio trynys
            200g grietineles
            puse pok. spageti makaronu
Sonine apkepti is abieju pusiu supjauscius plonai kvadrateliais,riebalus nupilti.Grietinele ismaisyti su kiausinio tryniu,suriu tarkuotu,druska ir pipirais.Isvirtus makaronus sudeti i keptuve su keptais sonines spirguciais,supilti grietinele sumaisyta su visais priedais.Truputeli pakaitinti,kol padaziukas sutistes pries tai viska ismaisius.SKANAUS

tikrai. labai skanu. smile.gif
Atsakyti
Makaronai su geltonųjų paprikų padažu,
2 pusiau perpjatos geltonosios paprikos,
50g.lieso mink6to ožkos pieno sūrio,
115g lieso prancūziško varškės sūrio,
druskos,maltų juodųjų piprų,
450g makaronų,
50g paskrudintų migdolų{patiekiant}
Įkaitinkite kepimo groteles.Pakepkite geltonąsias paprikas,kol žievė apskrus ir pasirodys pūslelės.Sudėkite į platikinį maišelį,kad atvėstų.Nulupkite paprikas ir pašalinkite sėklas. schmoll.gif
Sudėkite paprikų minkštimą,ožkos pieno sūrš ir varškės sūrį į virtuvinį kombainą.Išmaišykite iki vientisos masės.Pasūdykite,gausiai pagardinkite pipirais.Pagal gamintojo nurodymą išvirkite makaronus ir gerai nusunkite.Sumaišykite makaronus su padažu ir patiekite apibarstytus migdolais pasmulkintų g.gif
Atsakyti
bandziau siandien stirna Liu pasiulyta recepta su pelesiniu suriu-SKANU, labai aciu... tik vyrui nerizikuosiu duot paragaut-tikrai toks specifinis skonis, bet man gardu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MNR: 22 lapkričio 2008 - 23:38
Nu nezinau, bet spageciu tikrai nereikia sausai nukosineti, jei norite ''silkiniu'', lengvai nukoskite, o po to pagal poreiki (na kiek jums tos dregmes reikia) galima dapilti vandens, kuriame jie vire (butent to vandens) ir kam mikseriuoti ta mase??Lengvai pasildykite geros kokybes alyvuogiu aliejuje cesnaka, galima migdolus deti, tinka spinatai smulkinti su pora lasiuku citinos sulciu, pipiriuku ir druskyte, suri sutarkuota uzsibarstyti jau ant makaronu, patiektu i stala, tinka kietieji (man ir lietuviskas dziugas sueina), dar skanu dasipilti alyvuogiu aliejaus slakeli i karstus makaronus, jis susyla nuo makaronu ir pakvimpa, tinka ir grietineles ar grietines sliukstelt i spagecius, grietinele suteiks salsvoka skoni, tai vaikams labai skanu, o grietine siek tiek parugstins, tuomet sviezio trinto baziliko dakraunu, variaciju milijonas (visi padziovinti kumpiai, riesutai, baklazanai, spinatai, suriai, bazilikai, cesnakai-tai komponentai, aisku ir dar turbut belenkiek tinka prie spageciu, pamirsau pomidora)
Atsakyti
4u.gif gal kas zino, kaip pasigaminti naminiu makaronu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(arboozine @ 2008 12 15, 00:04)
4u.gif  gal kas zino, kaip pasigaminti naminiu makaronu?  blush2.gif

Naminiai makaronai
Pasiūlysiu labai paprastą ir užmirštą receptą produkto, kurį galima įsigyti bet kurioje parduotuvėje, todėl šeimininkės jo nebegamina ir nežino net kaip reikėtų jį pasigaminti. Nemačiau, kad kas nors ir besiūlytų pasigaminti kaimiškų makaronų. O tai visai

Paruošimo būdas: išplakame kiaušinį, įpilame vandens bei dedame miltų, kad telšą būtų galima kočioti. Kiekiai pirklauso nuo norimo pasigaminti makaronų kiekio. Jei norime pasigaminti nedaug makaronų, vandens reikėtų pilti nedaug, 0,5 stiklinės. Galima įdėti druskos. Tada gerai išminkome ir tešlą kočiojame. Iškočiojus peiliu pjaustome norimo dydžio ir formos makaronus arba juos pasigaminame kokiu nors kitu būdu. Taip supjausčius juos dedame šiltai kol jie išdžiūsta ir sukietėja, kas kart juos apvartant. Tuomet iš jų galima gaminti įvairius patiekalus. Makaronai yra tuo skanesni, kuo aukštesnės kokybės yra miltai. Pabandykite!

„Malsena Karališkieji“ arba 405D kvietiniai miltai profesionalioje virtuvėje naudojami makaronų gamybai. Taigi, šiam patiekalui labiausiai tinkantys.

Skanaus.
čia Malsenos puslapi radau.


Naminiai makaronai
Paruošimo laikas: 40 minučių

Reikalingi produktai:
Stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, žiupsnelis druskos.

Stiklinę miltų suminkyti su 2 kiaušiniais, kuo ploniau iškočioti tešlą ir duoti padžiūti. Po to supjaustyti į juosteles arba sukti tubelėmis ir aštriu peiliu kuo ploniau supjaustyti. Kad nesuliptų reikia pakloti. Kai pradžiūsta, sumesti į pasūditą verdanti vandenį. Virti kol pasidarys minkšti. Skanaus!!!
Atsakyti
Mums su dukra makaronai pats mėgstamiausias maistas thumbup.gif, ir kadangi seni receptai jau truputi pabodę, ieškom naujų idėjų..

QUOTE(Saga @ 2004 03 22, 14:40)
dariau sestadieni kaip tik is makaronu nauja patiekala. Supjausciau dideli svoguna, truputi apkepinau, sudejau tada 300 pjaustytu pievagrybiu, jiems apkepus, farso 300 g idejau, viska sukepiau. Isviriau spyralinius makaronus kitame puode........viska sudejau i karsciui atsparu inda (apacioje makaronai, virsuje mesa su grybais), uzpyliau kiausinio plakiniu (1 kiausinis, vienas saukstas miltu)......idejau i orkaite, pakepiau koki 15 min, tada uzdejau surio ir kol isilydo suris dar pakepiau......

thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif


Šįvakar kepam pagal šį receptuką thumbup.gif Atrodo pasakiškai ir kvepia mmm wub.gif Ačiū tau labai, Saga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kavute @ 2008 10 23, 15:05)
Kaip tik dabar Maximoj akcija-2 pakeliai svieziu makaronu uz 1 kaina,tai gaunas pokelio kaina 2lt su centais,dar pigiau nei tie paprasti  ax.gif

nelabai gaminu makaronų patiekalų ....kas tie švieži makaronai? pačiai pasigamint dar įsivaizduoju,bet pirkti nesu mačiusi g.gif
Atsakyti