Įkraunama...
Įkraunama...

Makaronai

Nu va, as kaip tik Editoj radau ivairiausiu padazu makaronams. Cia netgi siulo liekneti valgant makaronus. Taigi, galiu parasyt tu padazu receptelius.

Pomidoru ir cukiniju padazas
Puse nedideles cukinijos supjaustyti griezineliais, smulkiai sukapoti svoguna ir viska pakepinti su sauksteliu aliejaus. Tada ideti 5 saukstus pomidoru pastos, 2 saukstus smulkiai supjaustytu juoduju alyvuogiu, dar truputi pakaitinti ir paskaninti bazilikais.

Morku ir kaliaropiu padazas
Puse nedideles kaliaropes ir 2 morkas supjaustyti kubeliais ir kartu su 2 saukstais svieziu ar saldytu zirneliu 5 min virti truputyje vandens. Paskui skysti nupilti, o darzoves sumisyti su 2 saukstais neriebios grietines, slakeliu citrinos sulciu. Padaza paskaninti pipirais ir smulkintais pertazoliu lapeliais.

Kario padazas
2 svogunus sukapoti ir pakepinti su sauksteliu sviesto. Tada iberti puse saukstelio kario milteliu, ideti puse kubeliais supjaustyto mango ir dar truputi pakepinti. Nukelus nuo ugnies ideti sauksta neriebios grietines.

Pievagrybiu padazas
100g griezineliais supjaustytu pievagrybiu pakepinti su sauksteliu sviesto, ideti 100g smulkintu spinatu, pasudyti, pagardinti tarkuotu muskato riesutu.Pries nukeliant nuo ugnies iberti sauksteli saulegrazu.

Bolones padazas
Burokine tarka sutarkuoti pora kopusto lapu, svoguna ir cesnako skiltele. Viska pakepinti su sauksteliu aliejaus. Tada ideti 5 saukstus pomidoru pastos, pasudyti, pagardinti pipirais ir troskinti dar 5 min. Padaza galima pagardinti marinuotais kapareliais.

Agurku padazas
Smulkiai sukapota svoguna pakepinti su sauksteliu sviesto, sudeti plonyciais griezineliais supjustyta rauginta agurka, ipilti truputi vandens ir kelias min patroskinti. Pries nukeliant nuo ugnies ideti 2 saukstus neriebios grietines ir susmulkintu prieskoniniu zalumynu.

Kiniskas ananasu padazas
2nedideles svoguno galvutes su laiskais, 2 pomidorus ir storoka ananaso griezineli susmulkinti ir pakepinti su sauksteliu aliejaus. Ideti sauksta pirktinio saldziarugscio padazo ir maisant dar karta uzvirinti.

Zaliuju zirneliu padazas
Puse stiklines svieziu ar saldytu zirneliu isvirti, vandeni nupilti, o zirnelius sutrinti maisikliu. Tyre pasudyti, pagardinti pipirais, petrazolemis, ideti sauksta grietines ir kubeliais supjaustyta pomidora.

Papriku padazas
Svoguna ir po puse raudonosios, geltonosios ir zaliosios papriku susmulkinti ir pakepinti su sauksteliu sviesto. Ipilti puse stiklines vandens ir troskinti, kol darzoves suminkstes. Pries nukeliant nuo ugnies ideti sauksta grietines, pasudyti, pagardinti saldziuju papriku milteliais.

Neriebus darzoviu padazai ne tik lengvai virskinami ir labai skanus. Juose gausuvitaminu ir mikroelementu, kurie gerina medziagu apykaita.

Ot sitaip ir raso Edita, sako kad taip valgydama makaronus per savaite gali numesti net 1,5 - 2 kg. Gal reiks pabandyt rolleyes.gif
Atsakyti
Darau misraine: spiraliniai makaronai, kumpis, kepti svogunai arba porai, kepti pievagrybiai+majonezas.Suris dar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maka: 25 rugsėjo 2004 - 08:15
"Šėtono" salotos: spiraliniai makaronai (man Federici labiausiai patinka), paprika, pomidoras, juodos alyvuoges, cesnkakas, aliejus thumbup.gif ir atrodo graziai wub.gif
Atsakyti
Labas :heatr

As va noriu pasireirauti apie makaronu patiekalus...buvau italijoje, kokiu tik skanybiu ragavau smile.gif
bet va deje jiokio recepto neatsiveziau sad.gif

O gavau vyra, kuris labai jau nori makaronu, perka juos..ir seip jam kuo pigiau reikia valgyt....atsibodo ir as imuosi iniciatyvos, kaip idomiau ir skaniau ir ivairiau juos paruosti. Gal zinot.
Aciu heart.gif
Atsakyti
Panasi tema jau buvo! smile.gif Pasiziurek cia: Makaronai Na, kadangi tema iskelta gal ir nauju ideju sulauksi!
As galiu pasiulyti makaronus turkiskai:
isvirtus makaronus sluoksniais deti i sviestu patepta ir dziuv. pabarstyta forma, kiekviena sluoksni pabarstant kapotais graik. riesutais ir palaistant medumi. Virsutini makarinu sluoksni apdeti sviesto gabalelais ir apkepti orkaiteje! Pries patiekiant palaistyti medumi ir pabarstyti riesutais. Skanaus! wink.gif
Atsakyti
siaip skanu gavosi farsiruoti makaronai.na jie atrodo kaip vamzdeliai, 2.5 - 3 cm skersmens.i farsa idet prieskoniu,svoguniuko.prikimst makaronus farsu ir virti.paskui keptuveje pakepint.galima ir darzoviu idet.padaryti padaziuka koki balta ar raudona.labai skanu tikrai.
Atsakyti
QUOTE (sirduze @ 2004 09 17, 10:02)
Nu va, as kaip tik Editoj radau ivairiausiu padazu makaronams. Cia netgi siulo liekneti valgant makaronus. Taigi, galiu parasyt tu padazu receptelius.

Pomidoru ir cukiniju padazas
Puse nedideles cukinijos supjaustyti griezineliais, smulkiai sukapoti svoguna ir viska pakepinti su sauksteliu aliejaus. Tada ideti 5 saukstus pomidoru pastos, 2 saukstus smulkiai supjaustytu juoduju alyvuogiu, dar truputi pakaitinti ir paskaninti bazilikais.

.....................................

Ot sitaip ir raso Edita, sako kad taip valgydama makaronus per savaite gali numesti net 1,5 - 2 kg. Gal reiks pabandyt rolleyes.gif

Isbandziau cukiniju padaza! thumbup.gif Mums laaaaabai patiko! Tik as alyvuogiu neturejau tai sudejau kukuruzus kur buvo like keli saukstai- skonio tikrai nepagadino! rolleyes.gif O su alyvuogem isvis apsivalgymas butu! clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 03 22, 17:41)
dariau sestadieni kaip tik is makaronu nauja patiekala. Supjausciau dideli svoguna, truputi apkepinau, sudejau tada 300 pjaustytu pievagrybiu, jiems apkepus, farso 300 g idejau, viska sukepiau. Isviriau spyralinius makaronus kitame puode........viska sudejau i karsciui atsparu inda (apacioje makaronai, virsuje mesa su grybais), uzpyliau kiausinio plakiniu (1 kiausinis, vienas saukstas miltu)......idejau i orkaite, pakepiau koki 15 min, tada uzdejau surio ir kol isilydo suris dar pakepiau......

Gal kas galit pasakyti, ar faršą paruoštą reikia dėti. Ta prasme su kiaušiniu, prieskoniais. g.gif Labai noriu šiandien padaryti, bet nežinau. tongue.gif
Atsakyti
Su prieskoniais, bet kiaušinio manau nereikia. Bent jau aš nedėčiau.
Atsakyti
Ačiū, Bea. wub.gif Einu gaminti. thumbup.gif
Atsakyti
Paskutinėje "Ekstroje" skaičiua Pauliaus Jurkevičiaus straipsnį "Po lietuviškomis snaigėmis - Viduržemio jūros puota". Kiek žinau jis gyvena Italijoje ir domisi kulinarija, todėl tikuosi, kad jo nuomonė pakankamai autoritetinga. Jis teigia, kad vieni geriausių makaronų rūšių yra itališki "De Cecco", "Agnesi" ir "Barilla". Pasirodo, aps mus irgi galima nusipirkti tuos "De Cecco", kurie verdami apie 12 minučių, o tai pasirodo rodo tešlos atsparumą karščiui, o makaronams - tai kokybės ženklas. Anot jo, Italioje šių makaronų pakuotė kainuoja apie vieną eurą, o Lietuvoje netgi pigiau. Gal kam teko matyti ir ragauti???
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2005 01 12, 11:33)
Jis teigia, kad vieni geriausių makaronų rūšių yra itališki "De Cecco", "Agnesi" ir "Barilla".


Maximoje buna pirkti AGNESI makaronu. Pastaruoju metu tik juos arba Federicci ir perkam. Kaina apie 2 lt/pakelis
Atsakyti