Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar vaikai jau moka saugoti paslaptis?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2
lengvute
Mes su dukrom turim kelias bendras paslaptis nuo vyro rolleyes.gif ir jis su mano vyresnėle turi paslaptį (bet aš ją žinau tongue.gif , tik apsimetu, kad nežinau biggrin.gif ), žiūriu, šias paslaptis vaikai saugo, bet jei pasaki "niekam nesakyk" tai būna, kad pasako, o jei pasakai "paslaptis"-nesako, bent jau kol kas rolleyes.gif
Ar turit su vaikais savų paslapčių, kaip jiems sekasi jas saugot rolleyes.gif ?
Raideles
Butent, kai pasakai, kad tai paslaptis - tai ir lieka paslaptimi. Vaikai moka paslaptis saugoti.... O jei dar pasakytum, kad tai seimos geda ir kad apie tai nekalbama - tai is viso kaip zeme tyletu net ir per tardymus (psichologo ar soc. darbuotojo).

O jei "niekam nesakyk" - kas tas "niekas", kuriam reikia nesakyti? wink.gif

Mes dar neturim paslapciu, dar per mazi, nes as cia tik netycia i sita skyreli isokau wink.gif
Kalinka
niekada kazkaip neprireike tureti paslapciu, niekad net nesusimasciau, mes kaip tik sakom, kad mumis, tevais, jis turi ypac pasitiketi ir nieko neslepti nei geru nei blogu minciu, darbu.
ema
Na, Dovydas stengiasi išsaugoti, bet kartais pats užsimiršta ir niekieno neprašomas papasakoja biggrin.gif . Tokių kaip paslapčių mes neturim, paprasčiau abu su tėvu prigalvojam ir tikrinam vaiką tongue.gif. Labiau esam sunerimę dėl tokių dalykų, kaip durų kodas ir t.t. Nes šią info jis mielai paskleistų wink.gif
kris
Ir aš pastebėjau, kad paslaptis vaikui, tai ir reiškia paslaptis rolleyes.gif

Pas mus daržely auklėtojos tokios smalsios, kad vaikui apie ką nors užsiminus jau iki smulkmenų išklausinėja, o po to dar man atėjus pasitikslina ar vaikas teisybę sakė. Labai jau joms rūpi mūsų šeimyna g.gif

Tai dabar jau kai namie aptarinėjam ką nors, ko darželiui visai nebūtina žinoti, Kristupui sakom, kad čia mūsų paslaptis. Ir iš tiesų tai lieka paslaptimi thumbup.gif
paprasta
Kažkaip dar nėra tų paslapčių, bet vyas sako, kad mūsų berniukas yra tikras geniukas- na, jam dar tik trys, o tokie dar pasakoja viską, ką žino ir ką matė.
Vega
Mano sunus bet kokia paslapti parduodu uzh 2 litus. Jis jau nuo keturiu metu verslininkas... biggrin.gif
kris
QUOTE (Vega @ 2004 04 18, 17:05)
Mano sunus bet kokia paslapti parduodu uzh 2 litus. Jis jau nuo keturiu metu verslininkas... biggrin.gif

Dideles paslaptys daugiau kainuoja tongue.gif
ofa
Ir pas mus - "niekam nesakyk" reiskia sakyk visiems smile.gif
mažoji
LA, ir pas mus tas pats: jei tik sakau tik nesakyk tetei, tai tik pamates iskarto sako viska ka zino ir nezino...
vaikaui bus penkeri...sad.gif
Papildyta @ [mergetime]1084216047[/mergetime]
pridursiu : manau kad reiksme tikrai supranta,nes jei papraso tetei palikto skanumyno sako: mes tetei nesakysime?
ir as nesakau, kad buvome ka nors palike,nes vistiek jau nebeliko... smile.gif)
aktore
as su savo dukryte turim viena "labai didele" paslapti thumbup.gif manau vaikai moka saugoti paslaptis,bet tos paslaptys turetu but ne labai rimtos rolleyes.gif
Sarune
O mano vyresnėlis tikras plepalius. Jam reikia visiems viską pasakoti: nusipirkau naujas šlepetes - darželio auklėtojos sako "kokios gražios šlepetės", nusipirkusi naują rankinuką ateinu pasiimti iš darželio, o Mykolas "Aldute (auklėtoja), o mamos naujas rankinukas..." ir taip daug daug sykių... blink.gif
Na, žinoma, čia ne paslaptys, bet vistiek... smile.gif
venddetta
as manau, kad jie moka saugoti, kai prigrasai. drauges dukryte nieko niekam nesakydavo, kai prasydavai nesakyti...tik reikia susitarti....
nors siaip tai nuo vaiko priklauso... mirksiukas.gif
renolda
irnesakyk.gif O maniškiai taiypatingai „saugo“ kai pasakai, kad saugotų tai paslaptis hihihi.gif
ultraviolet
QUOTE(Raideles @ 2004 03 22, 16:54)
Butent, kai pasakai, kad tai paslaptis - tai ir lieka paslaptimi. Vaikai moka paslaptis saugoti.... O jei dar pasakytum, kad tai seimos geda ir kad apie tai nekalbama - tai is viso kaip zeme tyletu net ir per tardymus (psichologo ar soc. darbuotojo).

*

blink.gif nono.gif nedarykit taip schmoll.gif po to psichopatai visokiausi ir uzauga, kai vercia tylet, o pasakyt taip norisi ax.gif
renolda
Pritariu tau, violetik, o jei vaikui kas nors atsitiks ir kaltininkas prigrasys, tai jis ir tylės vaikutis, negalima šitaip schmoll.gif
ultraviolet
QUOTE(renolda @ 2006 12 20, 16:01)
Pritariu tau, violetik, o jei vaikui kas nors atsitiks ir kaltininkas prigrasys, tai jis ir tylės vaikutis, negalima šitaip schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif verysad.gif
murzinyte
QUOTE(Kalinka @ 2004 03 23, 09:48)
niekada kazkaip neprireike tureti paslapciu, niekad net nesusimasciau, mes kaip tik sakom, kad mumis, tevais, jis turi ypac pasitiketi ir nieko neslepti nei geru nei blogu minciu, darbu.
*

drinks_cheers.gif
Pas mus taip pat; paslapčių neturime. O ko nenorime kad sužinotų darželis ar giminės - tiesiog apie tai prie vaiko nediskutuojame tongue.gif
renolda
Teisingai, jei nenori, kad darželyje apie tai kalbėtų ir ne tik..., prie vaiko nekalbėk drinks_cheers.gif
Brooke
Aš nežinau, gal per maža dar suprast, kas tos paslaptys ir kodėl jas reikia saugoti, bet kai pvz. duodi saldainį ar pan. ir sakai, tik nerodyk tėčiui, tai rodyt nerodo, o po kokios dienos girdi, pasakoja "mama man davė saldainį ir sakė nesakyt" blush2.gif lotuliukas.gif
Rimtų paslapčių prie vaiko neaptarinėjam.
renolda
Vaikams įdomu, tai ko negalima - vaikiškas smalsumas atlieka savo vaidmenį ax.gif
murzinyte
QUOTE(renolda @ 2006 12 21, 19:13)
Vaikams įdomu, tai ko negalima - vaikiškas smalsumas atlieka savo vaidmenį ax.gif
*

Įdomu, "o kas jei pasakysiu..." biggrin.gif
renolda
Jie taip ir mąsto: „O kas bus, jeigu...“
JM
Mes irgi su sunumi turime paslapciu,tai prie svetimu zmoniu snekames kodais,na pzv "karsta vanile"
renolda
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 12 22, 17:58)
Mes irgi su sunumi turime paslapciu,tai prie svetimu zmoniu snekames kodais,na pzv "karsta vanile"
*

Na, kai vaikučiai truputį paauga, galima jau ir tartis drinks_cheers.gif
delamorte
hihihi.gif irnesakyk.gif vos tik tėtis ar kokia močiutė pasako, tai griūdama atskuodžia "mamaaaaaa......." lotuliukas.gif
laimakp
QUOTE(Vega @ 2004 04 18, 20:05)
Mano  sunus  bet  kokia  paslapti  parduodu  uzh 2 litus. Jis  jau nuo  keturiu  metu  verslininkas... biggrin.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Na mes turejom paslapti nuo tevelio (kuri veliau,aisku,paaiskejo pati), tai neprasitare. Bet tai ir buvo - musu paslaptis, o ne - niekam nesakyk biggrin.gif . Bet jau santazuodavo mane... doh.gif
carvalho
Mes tai paslapčių saugoti nemokam: mamą buvo sustabdžiusi policija, teko abiems policijos mašinoj pasėdėt blush2.gif paskui buvo tartasi, kad tėtei nepasakosim, kad čia bus mūsų paslaptis (kad tėtė mamos nebartų už nemokėjimą vairuot rolleyes.gif ). Bet vos įžengus pro duris visas įvykis buvo kuo smulkiausiai nupasakotas doh.gif biggrin.gif o paskui dar ir seneliai buvo informuoti, ir darželis...
NERA
Su paslapčių saugojimu sunkoka. Iš tiesų namuose neturim paslapčių, o tai ko nereikia vaikui žinoti kalbamės vieni, bet iš darželio būna, kad parsineša paslaptį, kurią aišku pasako smile.gif
norita
Kartais moka, kartais ne. Pasakėm, kad turėsileliuką, tai kaimynas tą pačią dieną sužinojo blush2.gif , o daržely jau į dekretą išeidinėjau dar pasakęs nebuvo lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Matyt vyrai jam patikimesni lotuliukas.gif
juranda
Maniskis visiskai nemoka saugoti paslapciu verysad.gif Vis knieti jam ta paslapti isduoti, o jeigu tik supyksta ko nors iskart paslapti isduoga doh.gif
Herta
Maniškis tai jau nemoka paslapčių saugot kol kas.Nuvažiavom močiutės su gimtadieniu pasveikint anksčiau,sakom padarysim staigmena.Vos tik įžengėm pro duris,dar net dovanos nebuvom paruošė,o jis jau šaukia "močiutę,mes tau dovanų su gimtadieniu atvežėm"...Neišlaiko jis ,iškart reikia visas naujienas ,žinias pasakyt visims
Kolekcionierė
oj kaip nesiseka,nupirkom vienam žmogui dovaną,sakau nesalyk jam,tegu būna paslaptis,ji apsidžiaugė,sakė nesakysiu,bet kai tik jis tavažiavo nuėjo ir paskė į ausį lotuliukas.gif
Agnute Bitute
Sveikos mamos. Man reikalinga Jusu pagalba. As esu psichologe magistrante ir rasau siuo metu savo kursini darba, kuriame atlikineju tyrima kaip tevai itakoja vaiku mirties sampratos vystymasi. Ma labai reiketu kad mamos, turincios vaiku, o ypac tos, kuriu vaikai susidure su artimo zmogaus netektimi, uzpildytu anonimine anketa. Jei Jus galetumete man padeti ir uzpildyti mano anketa, parasykite man i AZ ir as jums atsiusiu ankteta. Buciau Jums labai labai dekinga.
Tuoj
Maniškiai - 4 ir 5 m. - kol kas nemoka patylėti schmoll.gif
Jurlin
QUOTE(Raideles @ 2004 03 22, 17:54)

*

Na mano septynmetis dar nemoka paslapciu saugoti ir jokie psichologai to nepakeis lotuliukas.gif Bet va meluoti tai sugeba nemirksedamas lotuliukas.gif
O trimetis net nesuvokia kas ta paslaptis mirksiukas.gif
kariola
Mano didžioji tikra pliotkų bobutė,vos tik ką išgirsta,tuoj išpaskoja blink.gif O jei paprašau,kad nepasakotų,tai vistiek išplepa ir dar prideda,kad mama liepė nesakyti ir pam param pam... verysad.gif
Leja01
MANO SUNUS DAR NESUPRANTA ZODZIO PASLAPTIS REIKSMES,SVARBU KAZKO NEUZAKCENTUOTI,TUOMET VAIKAS APIE TAI NEKALBES
juoduke
maniškis tai irgi dar nesupranta to žodžio prasmės, ypač kai teės grįžta iš darbo ,tai viską papasakoja, man tai jis taip neatvirauja ,kaip tėveliui.o kai paprašau kad nesakytu, tai pirmoj eilei ir išpliurpia viską.
viola28
QUOTE(kariola @ 2007 12 18, 19:43)
Mano didžioji tikra pliotkų bobutė,vos tik ką išgirsta,tuoj išpaskoja blink.gif  O jei paprašau,kad nepasakotų,tai vistiek išplepa ir dar prideda,kad mama liepė nesakyti ir pam param pam... verysad.gif
*

hihihi.gif drinks_cheers.gif Pas mus tas pats. Kas tik namie atsitinka, gali buti ramus, kad artimiausiu metu visa gimine apie tai suzinos. Atrodo, nemaza jau (6m.), daug supranta. Kai paprasau kazko nesakyti, paklausia kodel. Paaiskinu, rodos, sutariam. Bet liezuvelis kaip botagelis hihihi.gif
Papildyta:
Gal kai vaiku paprasai nieko nesakyti ir dar paaiskini, jie , matyt, pasijaucia labai svarbus, kad suauge jais pasitiki, ir nori tuo svarbumu pasidalinti su kitais g.gif
skotija
Mano sunus ir gi negali issaugoti paslapciu. Viska isplepa. Va tetukas vyniojo kaledines dovaneles mamytei mirksiukas.gif o jis padejo. O kai gryzau namo, jis man iskarto, tetukas tau vyniojo dezuciu i popieriuka doh.gif doh.gif doh.gif O vyras jam buvo pasakes nesakyk mamytei, lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai MB sake, kitais metais tikrai nevynios kalediniu dovaneliu kai jis mato lotuliukas.gif
Kotik
Mano dulra negali niekaip issaugoti nes netgi kai paprasai nesakyti tai dar greiciau isplepes lotuliukas.gif
Druska*
Manoji taip pat pat viska isplepa doh.gif o ypac tevukam, o jei dar jos paklausia ko tai nesustodama plepa doh.gif bet pradejau aiskint kad namu paslapciu niekam negalima pasakoti, ypac tevukam rolleyes.gif po truputi lyg ir pradeda suprasti, bet kai jos klausineja nemoka sumeluoti dar ax.gif
Apus
aha susitariam su mazium kad teciui nesakom kad masina pirkom, ar saldaini koki, tai tik tete pro duris mazas viska i rankas " ziurek mama pirko" " duosim jai i kaili" lotuliukas.gif
blue kristal
O mano sunus nuo 4 metu moka saugoti paslaptis smile.gif
Kolekcionierė
QUOTE(lengvute @ 2004 03 22, 13:20)
Mes su dukrom turim kelias bendras paslaptis nuo vyro rolleyes.gif  ir jis su mano vyresnėle turi paslaptį (bet aš ją žinau  tongue.gif , tik apsimetu, kad nežinau  biggrin.gif ), žiūriu, šias paslaptis vaikai saugo, bet jei pasaki "niekam nesakyk" tai būna, kad pasako, o jei pasakai "paslaptis"-nesako, bent jau kol kas  rolleyes.gif
Ar turit su vaikais savų paslapčių, kaip jiems sekasi jas saugot  rolleyes.gif ?
*

oj su tom paslaptim tai thumbup.gif ,susitariam kad turim paslapti,kad nesakys niekam,teciui irgi,grizta tetis ir bega jam sakyt i ausi ta paslapti,bet liepia niekam nesakyt lotuliukas.gif
Doviliukasss
Manasis tai saugo paslaptis,saunuolis thumbup.gif
Miliuke
Mano vyresnele (6 m.) plepute kai reikia.Gal kad mergaite. Visas paslaptis darzelio auletojos zino, pries anyta tenka pastoviai rudonuoti, viska ispasakoja ir dar dadeda kad mama liepe jums nesakyti... anyta su mielu noru viska perpasakoja ir atsidziaugti negali, kad sunelio semoje "snipa" turi blink.gif
AgnėM
Mano Domas tikrai saugo,nes kiek buvo ,kad nepasako biggrin.gif
Lolitaaa
Su vyresniosiomis paslaptys ir yra paslaptys ,o jau mažoji, jei ką tokio išgirsta ,tai pas močiutę nuvažiavus tuoj viską išplepa.Ar ir daržely taip viską išpasakoja dar negirdėjau,dažniausiai iš darželio pasiima tėtis,tai jis su auklėtojomis mažai kalba.Gal dar per maži ,kad paslaptis saugotų? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.