Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies yda

Mano lialiukui nesenei gydytojai aptiko širdies ūžesiukus. Mano mažyliui dar tik mėnuo, o jau liepė gerti vaistukus. Gydytoja sakė, kad dauguma vaikų išauga tą ligą, bet man taip neramu. sad.gif Kartais pastebiu aplink lūpytes pamėlynavimą.
Atsakyti
As tave labai puikiai suprantu. Mano dukrytei kai buvo vieno men. pasake, kad yra sirdies uzesiukas, kuris turi buti isaugtas. Taciau jai dabar jau 6 m., o uzesiukas tebera. Bet mums pasitaike labai gera gydytoja, kuri padare sirdutes echoskopija, ir paziurejusi pasake, kad nera jokiu defektu sirdeleja, o uzesys gali buti ir del skirtingu greiciu besivystanciu sirdies raumeniuku. Taip kad nera reikalo gasdintis, tiesiog reguliariai pasitikrinam, ir atrodo viskas OK biggrin.gif
Tiesa, o kurio laipsnio pas jus?
Atsakyti
Tiesą pasakius net nesakė. Ir ta kardiologė tokia apatiška pasirodė, todėl kai išrašė vaistukų net išsigandau. Ji tik paklausė vaikiuko širdelės ir net nepažiūrėjusi į kardiogramą nusprendė, kad mums reikia vaistukų huh.gif Aš manau, kad vaikiukui taip gali būti dėl priaugto svorio, nes jis per mėnesį priaugo net 1,5kg (ir toliau labai sparčiai auga biggrin.gif )
Atsakyti
Mano uogytei irgi gydytoja nustate sirdies uzesiukus. Taciau nusiunte pasitikrinti pas kvalifikuota kardiologa - tai vaziavom i Sirdies chirurgijos centra, ten konsultavo gyd. Sudikiene. Vaikui buvo padaryta sirdies ekoskopija, kardiograma. Buvo nustatyta, kad yra silpnas sirdeles uzesiukas, sirdele yra maza skylute. Taciau skylute nera piktybiska ir turi laikui begant uzaugti, jei neuzaugs, tolimesnei gyvenimo kokybei tai itakos netures. Uzesiukas taip pat turetu isnykti.
Tai dabar stai ka noriu pasakyti:
1) paprastai uzesiukai yra pas labai dazna vaika ir tai yra visiskai normalu, nes visi vaikai gimsta su skylutemis sirdeleje, del ko ir yra uzesiukai. Taciau dazniausiai jie yra isaugami (nes tos sirdeleje esancios skylutes uzauga) ir vaiko tolimesniam gyvenimui netrukdo. Taciau velgi - taip buna dazniausiai, taciau su isimtimis....
2) siulyciau pries duodant vaistukus pasikonsultuoti pas kitu specialistu, kuris gales diagnoze nustatyti ne tik apziurejes, padares kardiograma, taciau ir sirdies ekoskopija - nes kaip supratau, jums jos nedare... Gal padarius visus tyrimus, bus nustatyta, kad vaistuku visiskai gerti nereikia, ir tai yra visai nepiktybiskai, kaip ir mano uogai.
Sekmes!!!!
Atsakyti
Kadangi gyvename Šiauliuose, tai čia nelabai yra kitų kardiologų, kurie apžiūrėtų vaikus sad.gif .
Atsakyti
Eisa, butinai ieskok gero gydytojo. Jei tik gali -- kad ir Kaune ar Vilniuje apsilankyk!! Paciai bus ramiau. Nes ant savo kailio patyriau, kokiu buna daktariu.

As taip pat gyvenu mieste, kur tera viena vaiku kardiologe, ir ta -- nusenusi ragana. Dovanokit uz toki issireiskima, bet ji to nusipelne. Pas ja pirmakart atsidurem, kai vaikui suejo menuo. Nusiunte musu gydytoja del uzesiuku. Specialiste tik paklausiusi sirdute, jokiu tyrimu dar nepadariusi, kategoriskai pareiske:"Blogai, labai blogai". Kai as nedrasiai pradejau teirautis, ji uzreke -- Tai ka, as nezinau, kad mano vaikui baisi sirdies yda yra? Daugiau jokiu paaiskinimu nesulaukiau.

Nuo tokios zinios man sokas, o ji teikesi nusiusti padaryti rentgeno nuotraukos, kardiogramos, o tik po puses menesio paskyre ultragarso tyrima. Tas laikas buvo pragariskas -- zliumbiau ir depresavau. Keista dar, kad pienas nedingo. Tirtis ultragarsu atejom visi trys su vyru. Ar tai paveike daktare, ar nuotaika buvo kita, bet pasake, kad yra geriau, nei jai atrode -- tik neuzsidariusi ovaline sirdutes anga, taciau ji gal uzsitrauks veliau (taip ir buvo). Mano vyrai jau isejo is kabineto, o "geroji specialiste" leido sau mane pagirti: "Gerai, kad jus buteliuka atsivezet, o tai neseniai buvo moteris su NESANTUOKINIU kudikiu, tai nei buteliuko, nei ciulptuko neturejo!!!". Koks jos reikalas moters seimynine padetis?

Ir cia ne tik mano pastebejimai. Drauges, kurios su sia kardiologe susidure, irgi buvo aprektos, nugasdintos. Sako, kad ji taip tikisi pinigu "ismusti", bet as jai is principo nedaviau ir neduosiu!
Atsakyti
Jei pastebėjote pamėlynavimą apie lūpas , patarčiau pasikonsultuoti su vaikų kardiologu (reikėtų atlikti EKG;echoskopinį širdies tyrimą) heart.gif
Atsakyti