Labai mėgstu kapučino kavą
As tai tos is pakeliu nemegstu
visoms kavoms į kurių sudėtį įeina kas nors daugiau negu vanduo ir juoda paparasta kava be jokių prieskonių, jaučiu didžiulį pasislykštėjimą.
Kadangi neturiu su kuo pieno plakti, tai geriu is pakeliu, Jacobs. Ne super, bet tos pigesnes isvis neskanios!
O man asmeniškai Jacobs nepatinka. O tuo labiau tos, kurias daro kavinėse
Tik pasitvirtina sena taisykle- del skonio nesigincijama!
Man tai niekas neįsiūlytų juodos kavos - kažkokie degėsiai ir tiek
O cappucino geriu tik kavinėse - Vilniuje kol kas teradau dvi, kuriose ji tikrai gera. Porąsykesu pabandžiusi ir cappucino iš pakelių, na kažin ar galima ką nors šlykštesnio sugalvoti
Oho... bet kai paskaiciau, kokie cia subtilus skoniai
O aš net neįtariau, kad kapučino gali būti kam nors šlykšti
Capuccino dazniausiai darausi namie (espresso + plaktas pienas+tarkuotas sokoladas). Tirpios kavos is pokeliu man nepatinka. Is dideles bedos galeciau gerti Jacobs 3 in 1, bet cia tikriausiai butu ne capuccino, o balinta kava.
O aš vakar gėriau pizza jazz šalta kapučino kavos kremą na super jei kada bus proga pabandykit tikrai nepasigailėsit,dar niekur tokios negėriau
QUOTE(Jurgana @ 2005 01 06, 20:46) Man tai niekas neįsiūlytų juodos kavos - kažkokie degėsiai ir tiek O cappucino geriu tik kavinėse - Vilniuje kol kas teradau dvi, kuriose ji tikrai gera. Porąsykesu pabandžiusi ir cappucino iš pakelių, na kažin ar galima ką nors šlykštesnio sugalvoti O kokiose kavinese gerei skania cappucino? Tikrai ne visur ja skaniai paruosia.
Pati skaniausia "Grand cafe" kavineje su karamele
Mėgtu kapučino kava
Mačiau Maximoj pardavinėjamas plaktuvas kavai, toks papigiaiskas, kinietiškas... kaži ar su tokiu galima suplakt realiai tą putelę? Kavinėse kažkoks ten spec.aparatas yra, o kaip namuose ?? Nu labai noriu putotos kavos namuose Patarkit... QUOTE(Jolyta @ 2005 08 13, 11:12) Mėgtu kapučino kava Mačiau Maximoj pardavinėjamas plaktuvas kavai, toks papigiaiskas, kinietiškas... kaži ar su tokiu galima suplakt realiai tą putelę? Kavinėse kažkoks ten spec.aparatas yra, o kaip namuose ?? Nu labai noriu putotos kavos namuose Patarkit... Kavinėse pieną plaka su aparatu, leidžiančiu karštus garus.Vienu metu aparatas ir pašildo ir suplaka.Pati nebandžiau, bet manau, kad galima namie kaipnors suplakt pieną(gal karštą), ir įpilti į kavą
Nereikia jokiu spec. aparatu. Karsta piena reikia plakti su sluotele (ta, kur baltymams iki putu isplakti naudojama). Tada ta piena pilam i puodeli ir labai atsargiai per puodelio krasciuka ipilam kava. Ir viskas.
labai paprastai ir greitai galima suplakti su kavinuku kavai (nu tuo, kur tipo nuspaudzia apacion kavinuko kavos tirscius). tereikia pasildyti piena, ipilti 1/3 kavinuko ir paplakti su tuo sieteliu kuri reikia nuleisti. tik sietelis turi buti metalinis, labai smulkus, nes per kitoki nesusiplaka.(is patirties zinau)
beja atradau nuostabu recepta: jacobs kava latte, uzpilta tomis putomis - unreal skonis QUOTE(Makarska @ 2005 01 07, 13:54) Capuccino dazniausiai darausi namie (espresso + plaktas pienas+tarkuotas sokoladas). Tirpios kavos is pokeliu man nepatinka. Is dideles bedos galeciau gerti Jacobs 3 in 1, bet cia tikriausiai butu ne capuccino, o balinta kava. o kaip jus plakate piena? as zinau viena recepta, bet gal ir Jus savuoju pasidalinsite???
Geriu cappcino tik kavinėse, iš pakelio brrrrrr.
Gal kas turite namie aparatą, kur ruošia cappucino? Labai noriu tokio, tik kainuoja baisiai jau daug, gaila tų poros tūstančių... O jei turite, tai ar skani kava gaunasi, ir ar naudojat aparatą dažnai, ar nesudėtinga ten jį plaut ir t.t.? QUOTE(Buckiukas @ 2005 09 02, 07:05) Geriu cappcino tik kavinėse, iš pakelio brrrrrr. Gal kas turite namie aparatą, kur ruošia cappucino? Labai noriu tokio, tik kainuoja baisiai jau daug, gaila tų poros tūstančių... O jei turite, tai ar skani kava gaunasi, ir ar naudojat aparatą dažnai, ar nesudėtinga ten jį plaut ir t.t.? Mama mano turi ta branguji aparata,apir 3tukst mokejo.Na taip,plaka liuks,kava labai skani.O as gavau gimtadieniui pigesni cappucino kavos aparata.De longhi firma,maciau elektromark apie 5simtus kainuoja.Ir ka jus manot?Man nesiskiria kava niekuom
Sveikutes!
Butume labai dekingos, jei turedamos laiko, uzpildytumete sia anketa http://www.apklausa.lt/answerform.php?form=13696 Sia apklausa, skirta issiaiskinti, kokia galimybe Lietuvoje yra isikurti kulinariniam knygynui. Dekui uz jusu atsakymus! Leidybos studentes
Pasidaryt gerą putą galima labai paprastai. Pieną šildant ant viryklės plakti mikseriu ar šluotele, tik neužvirti. viskas
Man skaniausia kur kavinėse tie aparatai daro
Kaip putą pasigamint čia jau parašyta, bet ar taip pagaminta puta nesublūkšta puodelyje? Kavinėj kai atneša tokią kavą, tai aš ir cukraus prisipilu ant tų putu, ir išmaišau gerai, o puta kokia buvo taip ir lieka, ar namų sąlygom taip pat?
kaip gerai, kad yra SM užsimaniau kavos su puta ir dabar paskaičius kaip daryt eisiu bandyt. Turiu plaktuvą, kažkada buvo pridėtas prie kavos.
Papildyta: Deja, namie nėra pieno.....
Na šįryt mirtinai užsimaniau cappuccino, tai padariau taip. Kavą užpyliau į virduliuką (nors geriau espresso virduliuku ją išsivirti), tada y indą kuriame paprastai kaičiu pieną įpyliau pieno. Kaitinau ant mažos ugnies, kai buvo karštas pradėjau plakt. Išeina kažkur pusė putų pusė pieno
Pastabos: pieno reikia daugiau nei paprastai balinant kavą - mano rytinė klaida ta ir buvo, tai puta mažuliukė išėjo, bet jau kapučinas. Reiks vėl pabandyt
pati skaniausia man Nescafe capucino,pakeliuose.gaila tik Lietuvoje tokios dar matyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 06 12, 09:37) Na šįryt mirtinai užsimaniau cappuccino, tai padariau taip. Kavą užpyliau į virduliuką (nors geriau espresso virduliuku ją išsivirti), tada y indą kuriame paprastai kaičiu pieną įpyliau pieno. Kaitinau ant mažos ugnies, kai buvo karštas pradėjau plakt. Išeina kažkur pusė putų pusė pieno Pastabos: pieno reikia daugiau nei paprastai balinant kavą - mano rytinė klaida ta ir buvo, tai puta mažuliukė išėjo, bet jau kapučinas. Reiks vėl pabandyt Einu pabandyt
Labi mėgstu cappuccino kavą ir kartais pati ją gaminu
as turiu namie ekspreso kavos aparata, ta kur su garais . tai kartais pasigaminu kapucino ar latte kavyte. tik va nevisada gaunasi ta tokia diiidele puta. zinau kad reikia naudoti marge arba mu pieta, ta riebesni. bet kad buna netgi taip kad vienas puodelis super gaunasi o kitas s.... . na bet gal cia praktikos truksta
QUOTE(ŠOKOLADĖ9 @ 2007 12 10, 00:30) Mama mano turi ta branguji aparata,apir 3tukst mokejo.Na taip,plaka liuks,kava labai skani.O as gavau gimtadieniui pigesni cappucino kavos aparata.De longhi firma,maciau elektromark apie 5simtus kainuoja.Ir ka jus manot?Man nesiskiria kava niekuom Ar pasiteisino namie tas aparatas? Ar sudėtinga jo priežiūra? Vat į tuos de longhi ir aš dairiausi.... Papildyta: QUOTE(makalaika @ 2008 10 27, 18:36) as turiu namie ekspreso kavos aparata, ta kur su garais . tai kartais pasigaminu kapucino ar latte kavyte. tik va nevisada gaunasi ta tokia diiidele puta. zinau kad reikia naudoti marge arba mu pieta, ta riebesni. bet kad buna netgi taip kad vienas puodelis super gaunasi o kitas s.... . na bet gal cia praktikos truksta O kodėl reikia būtent margės pieną ar mū?
As prisimenu kazkada univero laikais dirbau kavineje....ir mes irgi tik Mu piena naudodavom
makalaika as kiek prisimenu reikejo pasistengti taip,kad neikisti to galiuko i piena,ber ir nelabai aukstai laikyti... QUOTE(vignola @ 2008 10 31, 01:12) As prisimenu kazkada univero laikais dirbau kavineje....ir mes irgi tik Mu piena naudodavom makalaika as kiek prisimenu reikejo pasistengti taip,kad neikisti to galiuko i piena,ber ir nelabai aukstai laikyti... O kokio riebumo mū pienas tinkamiausias? QUOTE(vignola @ 2008 10 31, 01:12) As prisimenu kazkada univero laikais dirbau kavineje....ir mes irgi tik Mu piena naudodavom makalaika as kiek prisimenu reikejo pasistengti taip,kad neikisti to galiuko i piena,ber ir nelabai aukstai laikyti... aciu uz atsakyma
vajai kaip "Dievinu" kapucino
QUOTE(vignola @ 2008 10 31, 00:12) makalaika as kiek prisimenu reikejo pasistengti taip,kad neikisti to galiuko i piena,ber ir nelabai aukstai laikyti...
as kadangi kavos nemegeja, tai man tos is pakeliu super - nestipru, saldu
QUOTE(Jucy @ 2008 10 28, 14:11) Ar pasiteisino namie tas aparatas? Ar sudėtinga jo priežiūra? Vat į tuos de longhi ir aš dairiausi.... Papildyta: O kodėl reikia būtent margės pieną ar mū? Priežiūros beveik nėra Taip pat naudojame MŪ pieną 3,5 riebumo, geriausia puta gaunasi. Mėginome Baltą pieną irgi 3,5 riebumo ir beveik bebuvo putos, net pamaniau, kad sugedo kažkas Papildyta: O kokių pabarstukų gaminatės cappucino kavai pabarstyti ant viršaus? Bandžiau juodo šokolado peiliu padrožti, tai "susprogdino" visas pieno putas, pačios drožlės ant dugno nusėdo, žodžiu, nieko gero nesigavo
na man bet koks pienas puikiai susiplaka
Seniau dažnokai gerdavau kapucino dabar nebelabai , bet jei darausi , tai paprasčiausiai pašildau pieną , išplaku jį su specialiu plakikliu ir pilu ant jau užplikytos , tirpios kavos.
Kazkaip naturalus pasildytas ir suplaktas pienas ant susintetintos tirpios kavos gaunasi labai keistas derinys. Todel as asmeniskai pries 3 menesiu atradau idomesni varianta, kuri man pasiule brolis, kai netiketai pas ji apsilankiau.
O variantas labai idomus, naturali kava, supakuota i popierini maiseli-filtra, kuris imetamas i kapsulini kavos aparata. aparatukas padaro NATURALIA kava per mazdaug 25 sekundes ir tuomet kol daroma kava, ipilu pieno i pieno plakikli, jis ji pasildo mazdaug iki 70 laipsniu ir suplaka. tuomet jau kai kava buna paruosta, uzpilu ant virsaus pieno su puta ir VUALIA, naturali kava su naturalia pieno puta tik per 1 minute laiko, dar ant virsaus pasibarstau cinamono arba sokolado ir megaujuosi tokio skonio kava, kad apie ja jums sunku papasakoti, reikia jums jos tiesiog paragauti. Nors ir naktis, bet jauciu eisiu pasigaminsiu naktines kapucino... galiu megautis kava ir nakti, nes turiu viena kavos rusi, kurioje nera kofeino QUOTE(Maloni_kava @ 2011 07 05, 23:39) Kazkaip naturalus pasildytas ir suplaktas pienas ant susintetintos tirpios kavos gaunasi labai keistas derinys. Todel as asmeniskai pries 3 menesiu atradau idomesni varianta, kuri man pasiule brolis, kai netiketai pas ji apsilankiau. O variantas labai idomus, naturali kava, supakuota i popierini maiseli-filtra, kuris imetamas i kapsulini kavos aparata. aparatukas padaro NATURALIA kava per mazdaug 25 sekundes ir tuomet kol daroma kava, ipilu pieno i pieno plakikli, jis ji pasildo mazdaug iki 70 laipsniu ir suplaka. tuomet jau kai kava buna paruosta, uzpilu ant virsaus pieno su puta ir VUALIA, naturali kava su naturalia pieno puta tik per 1 minute laiko, dar ant virsaus pasibarstau cinamono arba sokolado ir megaujuosi tokio skonio kava, kad apie ja jums sunku papasakoti, reikia jums jos tiesiog paragauti. Nors ir naktis, bet jauciu eisiu pasigaminsiu naktines kapucino... galiu megautis kava ir nakti, nes turiu viena kavos rusi, kurioje nera kofeino O tai gal išduosit paslapti kas per aparatas ir kas per technologija? Ar brangus? Ar patenkinti? QUOTE(Cool Mama @ 2011 05 31, 19:25) na man bet koks pienas puikiai susiplaka o man kažkada nepavyko šitaip suplakti |