Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar skaitome tyrelių sudėtį prieš pirkdamos?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Indre_P
Visos žinom, kad tai svarbu.

Įdomu, kaip teorija skiriasi nuo praktikos.
AusraTur
Skaitau daznai 4u.gif
uoga 3
Visada skaitau.
La pluie
Labai retai tenka pirkti, bet jei jau perku, tai visada pries tai perskaitau sudeti ir labai daznai dedu atgal i lentyna smile.gif
renatyte.r
Aš paskaitau, bet žiūriu į pagrindinius dalykus: bulvė, morka, obuolys ir pan. O visi konservantai lieka antroje dalyje. Kol kūdikis buvo visai mažytis - labai ir į tai žiūrėjau, bet kai paaugo, tai neapsaugosi nuo jų. Vis vien greit pradės valgyti suaugusių maistą, kuriame tiek visko doh.gif
Brigitte
QUOTE(JurgaSim @ 2009 03 10, 13:12)
Labai retai tenka pirkti, bet jei jau perku, tai visada pries tai perskaitau sudeti ir labai daznai dedu atgal i lentyna smile.gif
*

As esu pirkus tik pora rusiu vaisiniu tyreliu kur sudetis tik vaisius ir vanduo (be jokiu ten krakmolu ir ryziu miltu). O visa kita perskaicius sudeti dedu atgal i lentyna drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(renatyte.r @ 2009 03 11, 12:36)
Aš paskaitau, bet žiūriu į pagrindinius dalykus: bulvė, morka, obuolys ir pan. O visi konservantai lieka antroje dalyje. Kol kūdikis buvo visai mažytis - labai ir į tai žiūrėjau, bet kai paaugo, tai neapsaugosi nuo jų. Vis vien greit pradės valgyti suaugusių maistą, kuriame tiek visko  doh.gif
*

Mano dukra menesiu vyresne, bet as skaitau kad ji visai mazyte ir tikrai suaugusiuju maista valgys dar toli grazu ne greit unsure.gif
renatyte.r
QUOTE(Brigitte @ 2009 03 11, 18:16)
Mano dukra menesiu vyresne, bet as skaitau kad ji visai mazyte ir tikrai suaugusiuju maista valgys dar toli grazu ne greit  unsure.gif
*

Aš perku tik Hipp, nors jame irgi yra konservantų, ar druskos pridėta doh.gif Tiesiog esu įsitikinusi, kad nieko geriau nerasiu, todėl ir nelabai skaitau, kas ant to Hipp parašyta blush2.gif
KiaulPienė
QUOTE(renatyte.r @ 2009 03 13, 12:05)
Aš perku tik Hipp, nors jame irgi yra konservantų, ar druskos pridėta  doh.gif  Tiesiog esu įsitikinusi, kad nieko geriau nerasiu, todėl ir nelabai skaitau, kas ant to Hipp parašyta  blush2.gif
*

O aš nepasiduodu masinei hipnozei ir skaitau etiketės kiekvieną kartą. Miela renatyte.r, tikrai yra tyrių, kuriose neįdėta nei druskos, nei cukraus, nei pipirų, nei kitų nesąmonių. Tiesą pasakius, neįsivaizduoju, kam kai kurie gamintojai deda tokius dalykus į kūdikių maistą, juk visur aiškiai rašo, kad jie kūdikiams NEREKOMENDUOJAMI.
regutis
Visada smile.gif
Zuwytes
Visada skaitau. Ir ne tik tyreliu sudeti bet ir kiekvieno perkamo produkto savo seimai ax.gif
Beautiful Life
As visada skaitau jogurtu, varskyciu, sulciu (dar niekad nesu pirkusi del sudeties doh.gif ) sudeti, o vat tyreliu kazkaip nekiekviena karta blush2.gif , bet stengiuosi duoti namie paruosta maista rolleyes.gif
aslin
Visada skaitau, nes būna modifikuoto krakmolo, tai šitų iš karto atsisakau, dar žiūriu kiek cukraus, ar gliukozės, fruktozės, pirmenybę teikiu nesaldiems produktams
BlueFire
Visada skaitau. Hipp vieni is prasciausiu, prideta vandens, krakmolo, ryziu miltu ir pan. Nors nedaug pirktiniu duodu, siaip pati darau
RaseleS
Visada skaitau ir perku tik Gerber bei kartais Hipp tyreles.(jei ner Gerber)Nes kai kurie gamintojai neraso kad produkte yra pvz modifikuoto krakmolo.
Kaštanka
visada visada skaitau!

ir galiu pasakyti, kad anglijoje Hipp ir Cow and gate formos - tikrai nelabai geri! o geriausi - zinoma brangiausi doh.gif Plum, Organix firmos.

na ir lietuvoje Hipp ankstyvuju morku tyrele,ir morku su bulvem ragavom,ir galiu pasakyt kad situ kokybe buvo geresne, nei cia anglijoj. keista, ane? smile.gif
IndreZ
niekada neperku ir neragaujam konservu..viska darom aptys namuose ir naturaliai ! smile.gif ax.gif
Briediene
Praėjusią savaitę važiavome prie jūros ir ten nebuvo galimybės virti daržovienes, tai užsukau į prekybos centrą nusipirkti tyrelių unsure.gif Tai rinkausi gal pusę valandos, kol perskaičiau visų jų sudėtį!!! doh.gif Kokių ten nesąmonių pridėta!!! doh.gif Pvz. mano mažius kol kas valgo tik daržoves ir mėsytę, jokių ten ryžių ar sausainių dar neragavęs, tai tyrelėse, kuriose parašyta "nuo 4 mėnesių", pridėta ryžių... verysad.gif Na ir dar aišku modifikuoto krakmolo, dar ten kažkokio šlamšto... verysad.gif
Aišku, smagiausia tai, kad jokios tooookios šlykščios, kad aš net nuo kvapo žiaugčiojau, o vaikas valgė tik su tarkuotu agurku, kad skonio nesijaustų, ir dar dvigubai mažiau negu visada valgydavo... lotuliukas.gif Na nėra to blogo, kas neišeitų į gera, daugiau pieniuko išgėrė tongue.gif
vikusedo
Dar niekada nepirkau, darau namie, juk visokių gėrybių dabar pilna. Bet įdomumo dėlei paskaitau ką ten jie primakaluoja ax.gif
Lokiukas
Visada skaitau smile.gif
Renkuosi tas, kur maziausiai arba nera jokiu priedu: krakmolo, cukraus ir pan.

Aisku, stengiuosi kuo dazniau gaminti namie, bet kartais pvz. kelioneje, patogu pirktines smile.gif
Meškašunis
QUOTE(renatyte.r @ 2009 03 11, 12:36)
Aš paskaitau, bet žiūriu į pagrindinius dalykus: bulvė, morka, obuolys ir pan. O visi konservantai lieka antroje dalyje. Kol kūdikis buvo visai mažytis - labai ir į tai žiūrėjau, bet kai paaugo, tai neapsaugosi nuo jų. Vis vien greit pradės valgyti suaugusių maistą, kuriame tiek visko  doh.gif
*

As visada skaitau. Jei yra citrinu rustis E 330, IS KARTO TOKI MAISTELI SALIN. O suaugusiuju maista irgi galima pasirinkti be visokio "slamsto" . As ir suaugusiuju skaitau. Musu saldytuve nerasi jokiu "Vilniaus" majonezu ar "Suslaviciaus" kecupu. Zinoma, neapsisaugosi kavineje, sveciuose ar pan. O kol vaikas neina i mokykla, tikrai nei kavineje nei sveciuose jam neleidziami spalvoti vaisvandeniai, cipsai ir pan.Tad bent jau namie, manau, galima ir pasistengti isvengti tu maisto priedu.
paulauske
Taip, skaitau... Nors nevisada ten viska suprasi - tas pats gamintojas, o i vairiose koselese priedai skirtingi...
Meškašunis
QUOTE(paulauske @ 2009 09 07, 15:25)
Taip, skaitau... Nors nevisada ten viska suprasi - tas pats gamintojas, o i vairiose koselese priedai skirtingi...
*

Taip. Tiesa. As kai anksciau vaiku neturejau, nesidomejau tuo. Tai galvojau, kad jei gamintojas vienodas, tai mazdaug ir sudetis panasi. Tai su SEMPER tyrem man taip buvo. Parduotuvej pirkau kur kelias, tai buvo gera sudetis, tai internetu isigijau visa deze ivairiu, kai i kelione vaziavom. Tai kai paskaiciau, puse ju is vis buvo netinkamos sudeties ( na, mano poziuriu netinkamos mano liaiai, su E330 ir pan.) Suniui teko atiduot.
Dziurgita:)
Skaitau, butinai smile.gif
urte484
visada,juk reikia zinot ka mazylis valgys,nors sveikiausios tyreles ir visa kita-kas daroma namie thumbup.gif
O-RE-AR
Zinoma skaitau,kaip galeciau duoti leliukui nezinodama ka duodu blush2.gif
miix
Visuomet skaitau. Atgal i lentyna padedu jei randu sudetyje cukraus, druskos, modifikuoto krakmolo, kukuruzu sirupo ar hidrogenuotu riebalu. Su tokiais priedais vaiku maistelio nerekomenduoja ne vienas pediatras, tik retas kuris apie tai mamytems papasakoja g.gif
jurgytia
Aš irgi stengiuosi dabar nepirkti, kai yra šviežių vaisių. Bet jei jau perku, tai tiktai be tų visokių priedų, dar geriau, kad net cukraus nebūtų smile.gif
boruzele885
Dar nepirkome, bet jau pradeda duoti ir kitokio maistelio. Manau, kad kiek imanoma pati gaminsiu kosytesm tyreles. Gavom dovanu labai gera knyga, kurioje daugybe sveikuolisku kudikiams receptu: kosyciu, tyreliu. Knyga angliska, teks pasiskaitineti bigsmile.gif bet manau, kad tikrai geriau pagaminsiu, negu pirktines.
Pabandysiu gal kokia ir nupirkti, pabandymui. Butinai paskaitysiu, ka perku. Paragausiu, ar labai skiriasi maniskis maistelis nuo pirktinio mirksiukas.gif
moshke123
QUOTE(boruzele885 @ 2009 11 10, 22:49)
Dar nepirkome, bet jau pradeda duoti ir  kitokio maistelio. Manau, kad kiek imanoma pati gaminsiu kosytesm tyreles. Gavom dovanu labai gera knyga, kurioje daugybe sveikuolisku kudikiams receptu: kosyciu, tyreliu. Knyga angliska, teks pasiskaitineti  bigsmile.gif bet manau, kad tikrai geriau pagaminsiu, negu pirktines.
Pabandysiu gal kokia ir nupirkti, pabandymui. Butinai paskaitysiu, ka perku. Paragausiu, ar labai skiriasi maniskis maistelis nuo pirktinio  mirksiukas.gif
*

labai skirsis biggrin.gif
mes valgom tik kai ne namie, bet visada skaitau etiketes pirkdama 4u.gif
Miranda80
Visada skaitau, "naturaliausios" Gerber firmos, bent jau as kiek ziurejus biggrin.gif Tik gaila, kad mazas pasirinkimas.
Silvy
QUOTE(Kaštanka @ 2009 08 05, 23:30)
visada visada skaitau!

ir galiu pasakyti, kad anglijoje Hipp ir Cow and gate formos - tikrai nelabai geri! o geriausi - zinoma brangiausi doh.gif Plum, Organix firmos.

na ir lietuvoje Hipp ankstyvuju morku tyrele,ir morku su bulvem ragavom,ir galiu pasakyt kad situ kokybe buvo geresne, nei cia anglijoj. keista, ane? smile.gif
*

Organix maistelio jau ir cia yra,kartais nuperku vaikams vaisiniu tyreliu,ju sudetis gera ir labai skanios.
Gerber gal ir "naturaliausia",bet klausimas kas per zaliava naudojama sitam geriui gaminti.Kazkada skaiciau,kad Gerber nevengia GMO.
floridija
As irgi visada skaitau smile.gif
VaiPė
QUOTE(Silvy @ 2010 05 18, 14:45)
Gerber gal ir "naturaliausia",bet klausimas kas per zaliava naudojama sitam geriui gaminti.Kazkada skaiciau,kad Gerber nevengia GMO.
*

Yra kažkur Gerber temelė.Tai kaip platintoja rašo,kad GMO nėra,bet visos žaliavos nėra ekologiškos.Aš asmeniškai neperku jų.Prilyginu pirkimui vaisių ir daržovių iš Maximų ir pan.
Tekantisaule
Visada skaitau etiketes...ne tik kokia sudetis, bet ir kas gamintojas, manau tai butina. mirksiukas.gif
_Alba_
visada skaitau etiketes. neskaitau jau tik tu produktu, kuriuos nuolat vartojame ir zinau, kad jie nepasikeite (ta pati etikete, ipakavimas ir pan.) smile.gif
Miracle_mira
QUOTE(*Alba* @ 2010 05 29, 11:43)
visada skaitau etiketes. neskaitau jau tik tu produktu, kuriuos nuolat vartojame ir zinau, kad jie nepasikeite (ta pati etikete, ipakavimas ir pan.)  smile.gif
*

drinks_cheers.gif mes taip pat!!!
linnucce
žinoma kad skaitau ir atsirinkau sau patinkančias.siūlau ir kitoms pasidomėti sudėtim,pamatysite koks yra skirtumas tarp firmų,kiek procentų sudaro vaisiai o kas likusią dalį.
mile 04
Neskaitau. Pakanka piešinuko ir pavadinimo smile.gif.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.